2024. június 17., hétfő

EGY HÉT A PADLÓN



A kudarc után lassan körvonalazódhat az új helyzet.
Az aktorok is meghúzták azokat a vonalakat, melyeken belül mozogni szeretnének a következő két évben, sok okunk nincs a csalódásra, általában hozzák a papírformát.
A nagy nyertes is fellélegzett és elengedte magát végre, olyan bunkó lehetett, mint amilyen az életben is volt felmagasztosulása előtt - valószínűleg.
Az ember, aki tizenöt éven át a hatalom kegyeit élvezte, attól húzta fizetését és egyéb juttatásait, annak élvezte informális előnyeit álláskeresése és  hitelfelvétele, életvitele során, és barátait is abban a körben találta meg,  bátran szólítja fel a közéletből való távozásra azt a politikust aki húsz éven át megtestesítette az ellenállást Orbán maffiaállamával szemben.
Aki ha ez idő alatt pénzkereséssel foglagta volna el magát, anélkül tudta volna rokonsága és leszármazottai átlagon messze felüli anyagi biztonságát megteremteni, hogy bűnszervezetet hozott volna létre.
Mindegy, két év hosszú idő, az új versenyző ez alatt úgysem lesz képes titkolni mentalitását, és bár a magyar választó szereti fenékig üríteni a méregpoharat, azért van még remény.
Ha tetszik, ha nem, Magyar az embereivel együtt a Fidesz szekerét fogja tolni.
Megszavaznak majd minden jelentős kérdést az önkormányzatokban, látványosan elleneznek minden lényegtelen döntési javaslatot, és mantrázni fogják azokat a jelszavakat, melyeket Tóni a boszorkánykonyhájában kifundál.
A választó meg azért nem teljesen hülye.
Erre legjobb példa fatornyos kis falumban a választás eredménye, ahol a jelenlegi polgármester ellen hazug és meglehetősen gusztustalan kampányt folytató DK úgy pofára esett, mintha a zsíroskenyérnek szeretne konkurenciát teremteni.
Külön tanulságos, hogy egyébként rokonszenves jelöltjüknek sokat ártott saját helyi háttércsapata, mely azt hitte, hogy a választókat úgy lehet terelgetni, mint a birkákat.
A folyamatosan befektetett munka legyőzte a kampányszerű     propagandát.
És ugyan a polgármester felmászott Magyar pódiumára és elpanaszkodta a méltánytalanságot, ez sem ártott neki.
A választó nem az új titánt ( ...ti tán tudnátok kezdeni vele valamit...), hanem az elvégzett munkát díjazta.


Az ellenzék legnagyobb gondja ma a káderhiány.
Persze megköszönhetik maguknak, hiszen több minden mellett elhanyagolták a fiatalokkal való foglalkozást is.
Pedig lett volna rá igény, erre a legjobb példa Gyurcsány néhány szereplése a fiatalok között, de ahogy ez már errefelé lenni szokott, ő  a kitalálásra van optimalizálva, aztán a működtetésre már nincs jelentkező.
Érthető, hiszen fiatalokkal foglalkozni macerás, kérdeznek meg ellenkeznek, a nyugger meg azonosul a feladattal és partner a legnagyobb hülyeségekben is, ha azt hiszi, hogy ezzel előreviszi az ügyet.
Így persze a legjobb kezdeményezés is halálra van itélve.
A fiatalokkal az is baj, hogy azonak nem elég pofázni (... azt fekve is lehet... copyright by Moldova), a fiatal tenni, cselekedni akar, az se baj, he egy kicsit túlteng benne az adrenalin.
Vezetgetésük feladatát nem lehet csak fiatalokra bízni.
Valaki egyszer azt mondta, hogy a hadsereg túl komoly dolog ahhoz, hogy katonákra bízzuk.
A fiatalonak is kell valaki, aki a vadhajtásaikat metszegeti, és amúgy nem irigy rájuk, szereti őket, képes a nyelvükön beszélni anélkül, hogy bohócot csinálna magából.
De ifjúsági szervezet kell, és nem egy agyonpolitizált gladiátor-képző, hanem egy laza társaság, ahol nem sikk a nacionalizmus, a neonácizmus, nem sikk az antiszemitizmus,
Máig kellemes emlék generációnk számára a KISZ, amelyik számtalan funkciója mellett többek között káder-keltető is volt.
Hogy aztán ezt a fideszes népséget is kikeltette, az a helyzet szerencsétlenségéből adódik, kiüthetett volna akár jól is a dolog.
Csak hát nagyon tetszett az a BOSS öltöny, amit az első állami támogatásukból beszereztek, le sem vágták a cimkét a zakó ujjáról, hadd lássa mindemki, hogy milyen trendi csávó a delikvens.


Ellenzék...
Igen vegyes társaság, személyileg sem egyformák még egy párton belül sem, a karrieristák mellett ott annak a jószándékú emberek, akik anélkül legitimálják a első kategória tagjait, hogy erről eágyátalán tudnának.
Az ideológiájuk egyszerű, jelszavakra vannak optimalizálva, a jelszavak pedig egyszerűek és a helyzet lebutításán alapulnak, hogy könnyű legyen azonosulni velük.
Magyar Péter mozgalma felettébb kártékony, de minden rosszban van valami jó.
Ez esetben az, ha ezek a pártnak álcázott baráti társaságok eltünnek a magyar történelem süllyesztőjében - véget vetve a választó félrevezésének.
A  társadalom nem egy-két gonddal küzd, mint ezek a formációk sugallják, hanem ezerrel,
Bár a bálnák megmentése is fontos dolog, de önmagában nem oldja meg a falvak népének elszegényedéséből adódó társadalmi gondokat, az oktatás és az egészségügy helyzetét, a nagy társadalmi ellátórendszerek (nyugdíj, társadalombiztosítás) gondjait.
És jó az is, hogy megmutatta: Orbán nem legyőzhetetlen, és bár hazug módon, de reményt ad arra, hogy ez az országgyűlési választásokon is így lesz.
Nem lesz így - ezer oknál fogva, de ne legyen igazam, járjak úgy ezzel a kóklerrel, mint Moldova járt Kádárral, de erre csekély az esély.


A  legnagyobb gondban ma a Demokratikus Koalíció van.
Egyrészt a vereség kétségtelen, másrészt nem Orbán az oka, ami ellen már immunissá vált a párt.
Harmadrészt a legjobb úton haladunk, hogy - jó magyar szokás szerint - elmaradjon a szembenézés a problémával.
Hiszen megmaradtak a polgármesterek, a testületekben is ott vannak a képviselők, Karácsony is nyert húsz szavazattal - alapvetően minden rendben.
Hogy most van egy málészájú béna kacsánk, - én azért nem könyvelném el nyereségnek.
Rengeteg feladatot kellene igen rövid idő alatt megoldani a pártvezetésnek,mert ez az a pont, ahol a vár fokán felünik az MDF kisértete, annak sorsát pedig jó lenne elkerülni.


Belpolitikailag a választó nem vevő a párt kínálatára.
Ennek oka, hogy nem is ismeri, pedig tudom, hogy Dávid Ferenc és az a csapat, mely a DK gazdasági programja mögött áll, alapos munkát végzett. 
Mégis, olyan ez, mint a kétszáz milliós, 1905-ben alkotott  Rippl-Rónai festmény, melyet a nagyközönség nemrég ismerhetett meg, eddig azt se tudta senki, hogy létezik.
És akkor ott vagyunk a megoldatlan kommunikációs és propaganda kérdésnél, melynek legalább egy részét meg lehetett volna oldani az elpocsékolt ciklusban.
Mégis megelégedett vele a pártvezetés, hogy néhány embere, aki már látott belülről studiót, az interneten vitézkedik.
Egy olyan párt, melynek szavazótáborát főként  a nyugdíjasok adják, akiknek jelentős része idegenkedik a számítógéptől, az aktív tartalomkereséstől és akkor elégedett, ha elé teszik az előrágott politikai eledelt, mellyel aztán egyet tud érteni.
Szóval nem lenne jó, ha a továbbiakban is ez menne, mert ha nem jut el végre a központi agyba, hogy ez a kor a kommunikációról szól, akkor ennél a helyzetnél csak rosszabb jöhet.
Nem kell a pártot most felforgatni, elég, ha a szükséges személycseréket a hatáskörök átszabásával hajtják végre, de ha a leszerepelt verebek visszaülnek egy másik ágra, akkor semmi sem történt.
Nehéz dolog egy vezetőnek a személyes rokonszenvvel mit kezdeni, de ha eredményes akar lenni, akkor ez nem játszhat - se pro, se kontra..


Külpolitikailag  érzékelhető az atlantista politika kudarca, hát legalább részben ki kellene lavírozni belőle, még mielőtt Ukrajna veresége a legostobább politikai elemző számára is nyilvánvalóvá nem válik.
Rendezni kell a párt kapcsolatait Oroszországgal és Kínával, mert a világ átalakulóban van, és jó lenne ezt a világháborút nem elveszíteni, még ha a fegyverek jelenleg máshol is dörögnek.
A politikában az elvek eszközök, a pragmatizmus elengedhetetlen.
Disraeli mondta - márpedig ő okos politikus volt, nem szégyen tanulni tőle - hogy Angliának nincsenek ellenségei és nincsenek barátai, csak érdekei vannak.
A mi érdekünk az európai béke, a szabad kereskedelem - ennek megfelelően kellene politizálni, és nem átengedni a hábrúellenesség jelszavát az ellenfélnek, és nem érdemes javasolni a tüzoltóautók víztartályainak feltöltését benzinnel.


Dolgozni kell.
A jelölteket a 2026-os választásra ki kell választani - nem az eddigi módszerekkel -, fel kell készíteni és feladatokat szabni nekik, szerepeltetni őket a kiválasztott választókörzetben, hogy a választó megismerhesse őket.
És ellenőrzni, hogy ne beszéljenek hülyeségeket, mert amit mondanak, az lesz a párt üzenete.


Sok sikert!

:O)))

29 megjegyzés:

Nyista írta...

Kedves Pupu, Te baloldali vagy?

Czékus Lajos írta...

A bőség zavara ejtett foglyul, annyi mindenbe lehetne itt belekötni, de azért van, amibe nem megy. Igen, közös fatornyos városunkban a választási kampány eléggé visszataszítóra sikeredett, különösen a kormánypárt jelöltje érdekében: sorompóba szállt Lázár és Szijjártó is, megfenyegetvén a várost, hogy csak Boti nyerhet, mert külőnben megnézhetjük magunkat.
Hát most nézegethetjük magunkat, amúgy jól vagyunk, mert nem Boti nyert, hanem Nagy Jani, s nem kellet újra számolni a voksokat.
Magyar Péterről, vagy a divatos kifejezéssel élve Magyar Péter jelenségről: több helyen olvastam már, és itt is, hogy ő majd a Fidesz szekerét fogja tolni. Úgy tolja, hogy közben a NER minden aljasságát a fejükre olvassa, személy szerint is megnevezi a tetteseket. Sajátos szolgálat a Fidesz védelmében, azaz szekér-tolásában.
Magyar Péter a kereken 200 beszédében ádáz támadást intézett a NER ellen, amely ellen nem volt ellenszere a kormány propagandának.
Megkérdezem: miért tetszik segíteni a Magyar Péter által a Fidesz páncélján ejtett repedéseket begyógyítani?

1970 írta...

"Ha tetszik, ha nem, Magyar az embereivel együtt a Fidesz szekerét fogja tolni."

Kedves PuPu!

Szerintem már most is azt csinálja valójában. Elképesztő, ahogy az emberek folyamatosan lépnek bele ugyanabba a sz.rba, amibe kisgömböccel is beleléptek. Kisgömböc 3.0, csak azért, mert Fegyőr volt a 2.0.
De, sok sikert kívánok a gyönyörtől ájuldozóknak...

Tamás írta...

Deja vu Amikor anno Dr Torgyánt a Vezér lapátra tette, két lelkes követője,egy országgyűlési képviselő és egy szőke volt tv riporter átállt mint Románia , és országos roadshow-ba kezdtek leleplezendő a korábbi főnöküket, édemeket szerezni az új csapatban
Műsoruk tartalma röviden összefoglalva:" büdös a Torgyán v@laga"
Mit mondjak, ők aztán tudták..
A választékról egyébként:Két ember, és mindkettő karrierje úgy indult, hogy bármennyire szépítjük is a dolgot, "benősültek a Kreml falába"(Moldova)
Ja, és ha megkérdőjelezné valaki: én pl. baloldali vagyok, sajna Fleto nem az..

PuPu írta...

Kedves Nyista, ez érdekes kérdés.
Ehhez először is tudnom kellene, hogy te mit tekintesz baloldali elkötelezettségnek,másrészt egy ember politikai elkötelezettsége nem vegytiszta, belejátszanak a családi hagyományok, a személyes tapasztalatok, az olvasottság, a tanulmányok, a baráti kapcsolatok, a házastárs hozott eszméi, származása stb.
Ehhez képest én baloldalinak tartom magam, bár a játékból kitöltött tesztek erős liberális beütést állapítottak meg, és magam is hajlok arra, hogy a legtöbb világnézetnek van pozitív eleme és az egyénnek szerepe van sorsa alakításában. Persze szartengerben nehéz úszóbajnokságot nyerni.
A válágaz én nézeteim szerint szines- szélesvásznú, kosztümös kalamdfilm...
:O)))

PuPu írta...

Kedves Lajos, ha annak idején olvastad az Ordasok között című bestsellert, akkor tudod, hogy aki be akar épülni egy szervezetbe, annak az eszméit kell képviselni - kifelé, hogy hatékonyan dolgozni tudjon ellene.
Emleget csicskákat, de a láb is fejtől büdösödik, azt viszont kíméli.
Tudod, jó király, rossz tanácsadók, némelyiket le is lehet fejezni, nem kár érte, lehet, hogy hasznos is Nagyurunknak, mert már túlzottan eilszemtelenedett, miként Berija.
Maga Nagyurunk is azt tanácsolta a nyugati üzletembereknek, hogy ne azt nézzék, hogy mit mond, hanem azt, hogy mit csinál.
Most éppen azt csinálta, hogy szétverte az ellenzéket, és begyüjtötte egy olyan pártba, mely jelenleg sötét ló, de amennyi megnyilatkozása volt, az mind a Fidesz szekerét tolja, a maradék meg Mari néninek szánt populista kompiláció - jobbról, balról.
És ha én valakit meg akarok mérgezni, akkor hiába van ellenszer a zsebemben, nem fogom odaadni.
És itt a méreg nem MP ellen kell, ő a méreg, ugyanis személyesen.
200 beszéd... Moldova azt írta, pofázni könnyű, azt fekve is lehet...
:O)))

Czékus Lajos írta...

OK az álláspontok megmerevedtek. Majd eldől ez a vita, amikor két év múlva valamelyikünk egy klasszikust(?) idézve azt mondja - pl. én -, hogy "na,ugye!' :)

Nyista írta...

Kedves Pupu! Én elkötelezett baloldalinak azt tekintem aki egyértelműen a társadalom vesztesei, a szegények, az elnyomottak, a kizsákmányoltak oldalára áll. Aki az egyenlőség és az emberi méltóság oldalára áll! Aki csökkenteni, de leginkább megszüntetni akarja a vagyoni egyenlőtlenséget. Aki visszautasítja az állami erőszak minden formáját. Aki elfogadhatatlannak tartja a nagyhatalmi politizálást. Ilyen parlamenti párt ma nem létezik Magyaroszágon. Külföldön is csak nagyon kevés. Igazi baloldali párt még parlamenteken kívül és az egész világot figyelembe véve sincs túl sok. Ennek borzasztóan triviális oka van. Győzött a kapitalizmus. Betõlti a horizontot. Ezért aki tényleg baloldali, az antikapitalista is. Ugyanis a padlón vagyunk elvtársak. Ránk számoltak. De a bíró zsebükben van ezért elnézi, ahogy a nagy kapitalista Moloch belénk rúg vslahányszor megpróbálunk felállni. Egyre fasizálódik a világ és a három létező nagyhatalom, már olyan reakciós, hogy várom az első híreket a tömegsírokról és a lágerekről. Például Kínában az ujgúrokról egy része már eltűnt, Amerikában MAGA sapkás, fasiszta csürhe automata fegyverekkel alig várja, hogy guilkolhasson, Oroszországban újra tombol a pánszláv nacionalizmus (Ukrajnában is!) és háború van! Ezen már nem segít a" békítsük meg az imperialistákat egy szabadketeskedelmi egyezménnyel" ötlet. Te rmlítetted Disraeli miniszterelnõkõt aki okos volt. Én egy másikat említek bizonyos Chamberlain-t aki mrgpróbálta egy szerződéssel "megbékíteni" Hitlert. Csek meg kellett volna kérdezni a saját reakciós elitjét, hogy szándékukban áll e abbahagyni a birodalmi terjeskedést! A válaszból kiderülhetettvolna számára, hogy hogyan gondolkodik erről Hitler... Az eredmény ismert.
Úgy vélem ezen holmi okos politizálás meg "békés kereskedelem egymással" nem segít! Csak remélni merem, hogy a baloldal rátalál régi önmagára és visszatér a józanész útjára. Mert ezeket a harmadik utas megalkuvásokat, meg a szociáldemokrata osztályárulást már próbálta a világ és... hát most itt tartunk. Csak ezért kérdeztem, hogy baloldali vagy-e...

PuPu írta...

Kedves Nyista, pontosítsunk!
Valakinek az "oldalára állni" elég pongyola megfogalmazás, mivel a társadalom vesztesei, a szegények, a kizsákmányoltak is képviselhetnek hülye elveket.
A társadalom nem csupa ilyen emberből áll, és szerintem nekünk inkább egy igazságosabb társadalom érdekében kell dolgoznunk, mint dolgoztunk anno, míg a "baloldaliak" a "tőke oldalára" nem álltak.
A vagyoni egyenlőtlenséget megszüntetni nem lehet, az három hónap alatt újratermelődik, hiszen ha te megeszel mindent, én meg a zabálást visszafogva a hasam rovására veszek egy kerékpárt, máris vagyonosabb vagyok mint te.
Kivéve, ha tied a kerékpárgyár, mert akkor oda az igazság...
Szerintem Marx ezt elég jól kitalálta, legfeljebb a korhoz kell igazítani az elméletet.
Én az esélyegyenlőséget emelném ki, meg a tulajdonviszonyokat és az elosztási viszonyokat, a többit már ezek hozzák magukkal.
De az is biztos, hogy ez a folyamat beláthatatlanul hosszú, és kompromisszumokat igényel, - csak az nem midegy, hogy milyen az a kompromisszum.
Lenin is élt vele (NEP), Kádár is, most éppen a kínaiak élnek velel - a világ változatos és ki vagyok én, hogy megitéljem, hogy a mai körülményekl között mi indokolt Sanghajban?
Viszont a mai európai és magyar valóságban hiba lenne illúziókat hajszolni, viszont minden módon el kellene kerülni a háborút.
Csak most látni, hogy Angela Merkel politikája mennyivel jobb volt a mai csatakancák politikájánál, hogy a Kádár-kor társadalma mennyivel különb volt a mainál, és ki tudja, lehet, hogy a kínai megoldás jobb lesz, mint bármelyik elődje és kortárs megoldása...
Szóval türelem, ez időigényes folyamat és csak vereséghez vezet, ha erőszakosan nyomulunk.
Magának az embernek kell megváltoznia, okosabbá válnia, de a világ nem éppen errefelé halad...
Két lépés előre, egy hátra vagy fordítva, és ha egyáltalán túléli az emberiség ezt az örök táncot, akkor lesz remény...
:O)))

Nyista írta...

Kedves Pupu! A "pontosítsunk" részhez csak annyit fűznék hozzá, hogyszerintem én is azt állítottam amit te csak más szavakkal ezért örülök, hogy ebben egyetértünk. A bicollis példád sántít, mert attól, hogy van egy biciklid nekem meg nincs még nem vagy vagyonos. Akkor vagy vagyonos, ha van termelőeszközöd, földed, gyárad (mint azt magad is említed), ahol engrm folgoztatsz vagy tőlem járadékot szedsz. Szerintem ezt te is tudod. Úgy vélem mindketten olvastuk a Tőkét. Szerinted az esélyegyenlőség következik abból amit fentebb írtam, de nem lehet elégszer hansúlyozni. És itt eljutottunk a társadalom veszteseihez akik vallhatnak hülye elveket. A szabadság a méltóság és a minél kevesebb szevedés azonban nekik is alanyi jogon jár. Pusztán azért mert emberek. Akkor is ha ostobák. A baloldaliak ebben nem köthetnek kompromisszumot. Illetve de, csak akkor már nem baloldaliak többé. A Kádár kor társadalma valóban sokkal külömb volt a mainál ami szerintem a maiakra nézve mindenképpen szégyen. Szerintem a "kínai megoldás" nem megoldás csak egy újabb kapitalista rémálom. Nem is értem, hogy miért tetted idézőjelbe, hogy a baloldal a tőke oldalára állt. Pontosan ez történt! És ezzel fel is számolta önmagát. Pontosabban átváltozott valami mássá.
A világ valóban nem az emberibb és igazságosabb társadalom felé halad, hanem épp az ellenkező irányba. Ott meg csak a fasizmus és a sötétség van. Kína is arrafelé tart és elgondolni is borzasztó, hogy mi vár ránk ha egyszer megérkezik. 1.5 milliárd ember! A 80 milliós Németországot 6 évbe és 50 millió halottba tellett megállítani... Kína esetében meddig tartana ugyanez?

PuPu írta...

Hát, ha neked nincs semmid, nekem meg van egy bicajom, akkor én bizony hozzád képest vagyonos vagyok, még ha nem is használom azt a bringát termelőeszközként, amivel lopott fát tolatok a szomszéd gyerekével eladás céljából a faluba.
Szóval, a szegény elesettek nem minden esetben ismerik fel a saját érdekeiket, és csatlakozni sem mindig jó hozzájuk - például a Nyilaskeresztes Párt Csepelen volt a legerősebb, és az SA tagjai sem a tőkések közül kerültek ki.
Az 56-os Falábú Jankó, meg Wittner Mariska sem volt mondható gazdagnak, bár utóbbi egy Cipőipari Ktsz készletének személyi tulajdonba vételével nagy lépést tett az ő igazsága felé.
Szóval, számomra ez a csatlakozás necces, a többivel amúgy nagyrészt egyetértek.
Ami a kínaiakat illeti, ők is azzal kisérleteznek, hogy az emberi mohóságot valahogy kordában tartsák, mint ahogy Kádár is ezzel kisérletezett a kisvállalkozások engedélyezésével a VGMK-k működésének engedélyezésével a szakszövetkezetekkel, a háztájival stb.
Az ember ugyanis olyan-amilyen, ez ellen rövid távon (párszáz év...) harcolni reménytelen.
A kommunista - realista, ahányszor elment az utópia irányába, mindig bukott.
És Kína?
Jó, de India? Nigéria? Brazília?
Szegény köbükunokáink...
:O)))

PuPu írta...

Kedves Czékus Lajos, az ember nagy elkeseredésében hajlamos az hinni, hogy ha a sakál helyett a hiénát választja ételosztónak, akkor jobban jár...
De rendben, várjuk ki a végét, mondjuk nekem is jobban tetszene ez államköltségen (az EU én vagyok...), Brüsszelben...
Ha neked lesz igazad, nem spórolom meg a mea klumpát!
:O)))

Nyista írta...

Kedves Pupu! Tènyleg nagyon élvezem a veled folytatott eszmecserét. Néha nem tudom eldönti egyes megállapításaidról, hogy az szarkazmus vagy komoly. Kicsit mintha Scruton-t olvasnék aki olyan fűszeresen reakciós, hogy az màr anarchistaként is örömet okoz. Olyan mint a méregerős chili amitől folyik a könnyed de némi tequila-val még kérsz belőle.
Szóval az a megállapítás, hogy a Kínai Kommunista Párt igyekszik kordában tartani az emberi mihóságot tényleg nagyon szórakoztató... Mondjuk ha már másnak nem jut akkor hiába mohó. Ilyen értelemben az a tény, hogy a teljes vezetés Forbes-listás milliárdosokból áll féken tartja a mohóságot. A párt hierarchies fegyelme segít eldönteni, hogy ki mennyire lehet mohó. Néhányan olykor nyomtalanul eltűnnek az esetleges jellemhibáikkal együtt. Megnyugtató, hogy 1.3 milliárd kinai nem lehet mohó. Nem engedik nekik. Még szerencse! Ha ennyi milliárdos lenne, olvashatstlanul hosszú lenne a Forbes-lista és sokkal nehezebb lenne megtalálni rajta Mészáros Lőrincet.😉
Viszont így a Kínai Kommunista Párt is elkezdett nagyban hasonlítani az amerikai Republikánus és Demokrata pártra is. Azok is hasonlóan eredményesen küzdenek a mindent beborító emberi mohóság ellen. Igen! Azzal, hogy nem adnak szart sem a sok mohó élősködőnek!🤣
Abban (is) egyetértünk, hogy még nagyon hosszú idő míg ez mrgváltozik. Ha egyáltalán... Mint a Warszawianka magyar szövegében áll: "...tudtuk, hogy egy életen át kell küzdenünk." Rosszul tudtuk! Ehhez egy élet kevés lesz.🤔

PuPu írta...

Hát nem kimondottan így van, ahogy írod, de az biztos, hogy a dolgokat nem érdemes humor nélkül szemlélni...
Kína, mint mióta világ a világ a saját útját járja a maga sokezeréves kulturájával, szokásaival, tradicióival.
Az a társadalmi rend, melyet jelenleg magáénak mondhat úgy tünik, számukra beválik.
Lehet, hogy az emberiség számára nem megoldás, de azt sem szabad elfelejteni., hogy ennek a csiszolgatásával jutottak el történelmi léptékkel igen rövid idő alatt a népi kohóktól odáig, hogy a világ második legnagyobb gazdasága az övék.
Hogy a kapitalizmusuk nem olyan, mint a nyugati világé az meglehet, de azért ha másfél milliárd embernek megfelel, szinte vicces, hofy a félmilliárdot sem kitevő angolszász világ akarja nekik megmondani a tutifrankót.
Aztán nekem ujgurozhattok, meg tibetezhettek amennyit csak akartok , de állítsátok arányba a tízmillió, egyébként autonóm tartományban élő muzulmán vallású kínai állampolgárt a többségi társadalommal.
Vagy Tibetet, melynek öt-hatmillió lakosa szinte mindig kínai fennhatóság alatt élt preindusztriális társadalmában, jakvajat nyalogatva.
Századunk Kína százada, mint ahogy a jövő század - ha megéri az emberiség - Indiáé lesz.
Kínának Kína az első, és ha valaki ezt veszélyezteti, hamar elveszti a fejét, de például a korrupciót se nagyon tolerálják.
Ez is egy modell. vannak ennél rosszabbak is, például a volt rabszolgatartó társadalmak, a maguk bujtatot rasszismusával, kínzókamráival.
A KKP nemigfen hasonlít egy anerikai pártra sem, azok osztályérdekeket képviselnek, a KKP meg Kína érdekeit.
A világ változik, Róma is ellátta gabonával a plebset, mad ellátják az államok is saját polgáraikat, volna éppen miből...
:O)))






góbé írta...


Felhivnám figyelmeteket a '80.-as években terjedt és divott konvergcia-elméletre, mely szerint a coc. / kap. rendszerek előbb-utóbb lesikálják magukról a vadhajtásokat, átveszik az ellenféltől a pozitivnak itélt dolgokat és mint valami közös nevező, egyre inkább hasonlitanak majd egymásra...
Akár Kinát, akár a Skandinávokat nézem, ők efféle irányba orientálódnak...

Nyista írta...

Kedves Pupu! Valóban szükségem van a humorérzékre ahhoz, hogy türelemmel kezeljem embertársaimat. Nem egészen tudom, hogy mi az ami "nem egészen van úgy, ahogyan én gondolom". Nem Kína nem járja a maga útjár mióta világ a világ. Hosszú évszázadokig még papíron sem volt egy egységes ország és most is csak papíron az. Arról nem is beszélve hogy hosszú ideig az európai nagyhatalmak és Japán határozták meg, hogy mi legyen ott. Valóban az ami ott van az emberiség számára nem megoldás. A kínaiak számára sem az. Fenyegetés, mint a kínaiak, mind az egész emberiség számára.
A kapitalizmus ott is kapitalizmus. Lényegi különbség nincs. Felszíni különbeségek vannak, de a léyneg ugyanaz. A Forbes milliárdosokat tartalmazó listáján globálisan 2692 név szerepel. Ebből mintegy ötszáz a kínai állampolgár. Nem harcolnak ezek semennyire sem a kapzsisággal! Éppolyan kapzsik mint a többi kapitalista. Sőt lehet, hogy még éhesebbek is!
Ahol elvesztettem a humorérzékemet az ez volt: "Aztán nekem ujgurozhattok, meg tibetezhettek amennyit csak akartok , de állítsátok arányba a tízmillió, egyébként autonóm tartományban élő muzulmán vallású kínai állampolgárt a többségi társadalommal."
Egyrészt egyedül vagyok! Másrészt ezek ugyanolyan emberek mint bárki más, akiket a saját felsőbbrendűségüktől megrészegült gazemberek koncentrációs táborokba zárnak, ahol megkínozzák és megölik őket. Ugyanis az ilyen "műintézményékeben" ez szokott történni a "beutaltakkal"! És akkor itt álljunk is meg egy szóra! Ők csak (ujgúrok) 10 millióan vannak, a "han" kínaiak kb 1 milliárdan. Igen és? Akkor renben van? A németek kb 80 millióan lehettek a zsidók csak 6 millióan. Mit akarsz mondani? Inkább ne is mondd!
Ez az egész mentalitás, annyira jellemző a legtöbb magyarra! Az erő és a hatalom kritikáátlan elfogadása sőt imádata. A tőlünk különbözpők semmibevétele, lenézése. Ezért nem lesz soha más magyaroszágon mint elnyomás! Mert elfogadjuk. Neked és a legtöbb ellenzékinek nem az elnyomás ténye a probléma, hanem az elnyomó személye és/vagy az ideológiája aminek nevében cselekszik. A Putyin vezette Oroszországban történtek szerinted rendben vannak. Azért vannak rendben mert Oroszország nagy és erős. A Xi Chinping által vezetett Kínában történtek is rendben vannak. Azért vannak rendben mert Kína is nagy és erős. Az ami Amerikában történik nincs rendben! Az meg azért nincs rendben, mert Amerika nagyhatalom? Szemben veled szerintem egyik sincs rendben! Egyik sem szolgálja az emberiség érdekét. És ez veszélyezteti azokat a nagyon csekély eredményeket is amiket nyugati társadalmak nagy vajúdás árán elértek egy emberibb társadalom létrehpzása érdekében. Csak, hogy értsd a különbséget. Itt Angliában létezik, egy "Ruanda-terv" nevű fasiszta lázálom, melynek keretében az illegális bevándorlókat Ruandába deportálnák. Suella Braverman Home-Secretary, megpróbált ennek érvényt szereztni. Ezt különböző civil szervezeteknek és pártoknak eddig sikerült megakadályozni. Maga a törvény olyan hommályos, hogy elvileg bárkit deportálhatnának ennek alapján aki nem brit állampolgár elég csak illegális bevándorlónak minősíteni az illetőt!
Kínában ugyanez a történet tök másképp zajlott, mert mindenkinek kuss van! Felrakták ezeket az embereket teherautókra és azóta nem hallani róluk. Lehet, hogy pár év múlva majd előkerülnek ők is golyóval a fejükben.
Tök cuki amikor arról írsz, hogy az USA a végét járja, meg Nyugat Európa is. (Szerintem Rogán ilyenkér kér egy kávét!) Én éltem Magyarországon és most Angliában. Persze, hogy itt is sokminden lett rosszabb mint pár éve volt, de ez a haldoklás valahogy nem stimmel. Mellesleg Kína és Oroszország is szarban van, mert a problémák már évtizedek óta globálisak. Ha az USA vagy az EU bedől Kínának is és Oroszországnak is vége, mert Kína kinek fogja eladni a termékeit, Oroszország meg az ásványi kincseit ha mi itt a rothadó nyugaton nem tudjuk megvenni. Mellesleg ezt a haldokló nyugat dumát, már Hofi Géza is nevetségessé tette még a '80-as években.

PuPu írta...

Kedves Nyista, elnézést kérek, hogy eddig nem ismertem fel benned a Királyok Királyát. Bizonyára könnyű lehet az élet, ha valaki olyan tévedhetetlen, mint te vagy, és csak félve engedem meg magamnak, hogy az arab közmondást idézzem, miszerint mindenkinek a maga bolhája gazella.
Kína az Kína. Puskaporostól, papírostól, Nagy Falastól, napjainkban meg talán holdbázisostól meg mikrochipestől, mert ne feled, Tajvan is Kína, meg Hongkong is Kína.
Hogy nem volt mindig egységes? Na és? Ez a történelmi fejlődés útja, Nagy Britannia sem volt egységes, ma sem az, Oroszország sem volt egységes, az USA meg végképp nem.
Az pedig történelmi tévedésed, hogy Japán meg az európai nagyhatalmak határozták meg a sorsát, valószínűleg ilyen alapon Oroszországnak Németország határozta meg a sorsát, Japán pedig csak szerette volna talán, de még Koreával sem bírt el...
Hogy megoldás-e az emberiség számára, ami Kínában most van?
Nem valószinű, de a kínaiak számára átmenetileg nagyon jól megfelel, mint az eredményeikből látható.
Fenyegetés lenne az egész emberiség számára? Ugyan! A világ egyre inkább összemegy, a nemzetállamok szép kora lassan lejár, az érdekek egyre közelebb esnek egymáshoz és eljön az idő amikor a glóbuszt globálisan kell megérteni, aktuális problémáit egységesen megoldani és egységesen vezetni.
Lehet ez ellen harcolni, csak nem érdemes, mert ha szembe kerül egymással a faj fenntartásának követelménye a nemzetek fenntartásának követelményével, akkor nem kétséges, hogy ki lesz a győztes.
Hadd ne adjak ötleteket, hogy mit kezdjél a Forbes listájával, semmiféle jelentősége nincs. Tudod, hogy a Római Birodalomban hány egyiptomi volt a leggazdagabbak listáján? Lényegtelen, mint ahogy az is, hogy a kialakuló új társadalomban a társadalmi berendezkedés milyen lesz, minek hívják éppen.
Azt a hibát követed el, hogy a mai terminológiákkal szeretnél megközelíteni valamit, amiről ma még az se tudható, hogy milyen lesz, csak azt, hogy nem ilyen lesz, mint ma.
Ez az európai fehér ember gőgje, jelzem, meg fog fizetni érte.
Tudod, hogy te a világ leggazdagabb tíz százalékának tagja vagy magyar állampolgárként?
Kérdezd meg a kilencven százalékot,. hogy milyen világot akar, aztán gondolkodj el a világmegváltó eszméidről, mert nem biztos, hogy nagy egyetértésre fogsz találni.
Évszázadok, talán egy évezred is kell ahhoz, hogy a kulturális különbségek elmosódjanak, csakúgy, mint az emberek bőrszíne, és nem tehet mást az emberiség, mint türelmesen kivárja ezt - vagy megsemmisül.
Amúgy meg ne várd el egy másfél milliárdos nemzettől, hogy békésen tűrje tízmillió ujgur muzulmán vallásának erőszakos terjesztését, vagy azt, hogy Tibetet a középkorban felejtse. (Mindkettő autonom terület egyébként...)
Az iszlám egyébként térítő vallás, a zsidó meg nem - ha újat mondanék, csak szólj nyugodtan...
Persze lehet moralizálgatni, de akkor moralizálj az immár negyvenezer gázai halotton, ott a muzulmánok legalább sokan vannak...
./.

PuPu írta...

Bolsevik vagy.
A magad eképzelése szerint szeretnéd berendezni a világot, a világ meg ezt nem tolerálja, nem engedi el a szülési fájdalmakat az új társadalom nevű kisded megszületése során.
A mentalitásom - köszönöm szépen - rendben van, amit te az erő és hatalom kritikátlan elfogadásának vélsz, ezt én a realitások figyelembevételének nevezem.
Nem minden esetben értek vele egyet, de a tények ezzel nem sokat törődnek.
Neki lehet menni persze fejjel a falnak, kérdés,hogy milyen eredmény érdekében, hiszen az állatvilágtól nem vagyunk még túl messze, és ott is az erősebb kutya khm... dominál, és a gyengébb még jól is jár, mert ha megadja magát, az erősebben létező gátlás megakadályozza, hogy megölje. Az ember ennél némileg rosszabb.
Persze lehet kritizálni az orosz társadalmat és a kínait is, de mindkettő a saját fejlődési pályáján jutott el oda, ahol most tart, de az vitathatatlan, hogy ezt a háborút a Nyugat provokálta, és Tajvan Kína része, az Egyesült Államoknak pedig katonailag semmi keresnivalója nincs errefelé.
Lehetett volna akár megegyezni is, de hát akkor hol marad Oroszország stratégiai lenullázása és az ország felszabdalása? És hol marad Kína gazdaságának, katonai erejének visszaszorítása, az USA gazdasági és katonai dominanciája?
Amerikában meg azért nincs rendben a dolog, mert képtelen visszafogni téveseszméjét, miszerint katonai erővel és politikai nyomásgyakorlással mindent el tud rendezni.
Nem tud, és ez nagyon érdekes, hogy ennyi kudarc után még nem derült ki.
Egyébként sehol nem hatalmazta fel senki, hogy exportálja társadalmi berendezkedését.
És ne aggódj, van még a nagyjából egymilliárd embert számláló Nyugaton kívül még hétmilliárd Födlakó, akik felveszik a kínai termelést.
Sehol nem írtam, hogy az USA a végét járja, én az egypólusú világrendet tartom lejárt lemeznek, Amerikát meg maghagyom az amerikaiaknak, Kínát a kínaiaknak, Oroszországot meg az oroszoknak, ha nekik az a jó, ami van, akkor rendben is vagyunk - és ez vonatkozik ránk is...
Túl sok szerintem a megközelítéseidben az érzelem - az értelem rovására.
Talán ezen kellene változtatnod, aztán lehet, egyet is értenénk egy-két dologban...
:O)))

Nyista írta...

Pupu! Te mindíg a tényekre hivatkozol. Ezért aztán nyilván széltében hosszában beutaztad Kínát és tökéletes mandarin és kantoni nyelvtudással felvértezve elbezsélgettél a helyiekkel. Ennek fényében állítod azt, hogy ami ott zajlik az "a kínaiak számára átmentetileg nagyon jól megfelel." Esetleg más csalhatatlan informácóforrásod van ami ezt tényekkel alátámasztja. Esetleg egy kristálygömb. Én itt a rothadó nyugaton jártam egy nyelviskolába többek közt kínaiakkal is! Nyilván azért vannak itt mert itt rossz nekik és alig várják, hogy haza mehessenek, ahol meg jó!
De én ráadásul nem azt mondtam, hogy az ami Európában van az jó ami meg Kínában az rossz! Ami a legtöbb rossz dolognak az okozója Európában, Amerikában, Kínában, Oroszországban az a fennálló perverz gazdasági rendszer a kapitalizmus. És milyen remek milliárdosok lettek a kínai bolsevikokból is! Szépen belesimulnak a rendbe. Most ugyan kicsit marakodnak a többi milliárdossal de majd pár millió hulla után abbhagyják. Felosztják a világot nekünk meg marad a fasz rosszabbik vége! Már ha túléljük.
Aztán meg a kínaiak is rasszisták ám! Nem is bújtatottan. Csak szerintük mi vagyunk azok akiket ki kéne ejeteni az egyenletből! Kínzókamráik nekik is vannak. És sokkal nagyobb előszeretettel használják mint gondolnád. Európában ha megvádolnak valamivel a törvény előtt ártatlan vagy amíg a bűnösséged bizonyítást nem nyer. Kínában ez pont fordítva van. Hol szeretnél inkább bíróság elé állni?
Azért azt is figyelmbe vehetnéd, hogy nem véletleneül tartanak kínától akik tartanak. Nem biztos, hogy mindenki rasszista gyarmatosító, vagy csak bunkó aki vissza akarja szorítani Kínát. Lehet, hogy csak nem szeretne olyan rendszerben élni ahol évente több száz kivégzés van, ahol az állam korlátlanul megfigyelhet, ahol bűncselekmény rosszat mondani az állam vezetőjéről, ahol rendőri eljárás során telejesn törvénes dolog kínzással kicsikarni a vallomást és a bíróság ilyen vallomás alapján akár halálra is ítélhet... Volt ilyen világ Magyarországon is. Te visszasírod?
És remek vicc, hogy a "tények nevében" bolsevikozol le engem. Csak megjegyezném, hogy 1976-ban születtem! Kellemes matekozást, hogy ki itt a bolsevik! Amúgy húzz egy sorszámot! Ezt már Kövér et., o1g és Bencsik et. is többször megtették a maguk közismerten "antikommunista" múltjával.

PuPu írta...

Na, ez a legprimitívebb vitamódszer, amit alkalmazol, már ne is haragudj.
Van Isten?
Te láttad már?
És a zuhanó repülőgépen?
Gondolom, te se vagy valami nagy Kína-járó, arról nem is szólva, hogy én elvekről írtam, te pedig konkrétan vádaskodsz, anélkül, hogy a tényekről meggyőződtél volna, mert hiszel a forrásaidnak, a kínai büfé tulajdonosának meg a gatyaárúsnak, aki egyébként szóba se áll veled, ha a politika szóbakerül.
De te azt hiszed, hogy Kínából a rendszer üldözte el, mert ez alátámasztja a prekoncepcióidat.
Ezekj az emberek ott élnek veled a ködös Albionban, mint gazdasági menekültek, vagy nem is menekültek, csak kalandvágyók és pénzt keresnek arrafelé.
És hát persze a nagyar 56-osok is mind tankokat robbantgattak, meg vérüket hullajtották a szabadságért - nevetséges...
Amerika is tart fenn kínzókamrákat, volt nekik ilyen Lengyelorsztágban meg Bulgáriában és most is van Kubában.
Ez nem ralativizálás, hiszen egyik sem helyes, csak gondolkodnivaló, hogy kibillenj a fehérember nagy magabiztossáhgából.

Bolsevik nem a koránál, hanem a szemléleténél fogva lesz az az ember, aki eldönti, hogy Irakban Alibabának mi a jó, és Shenzenben a kínainak, Odesszában az orosznak, majd boldoggá akarja tenni az angolszász generálszósszal, ha beledöglenek is.
Egyébként mindenki tart mindenkitől, aki nem olyan, mint ő, ezt még az őskőkorból hoztad magaddal, ahol Bömbi a kőbaltájával agyocsapta az idegent, mert esetleg veszélyt jelenthetne rá, a kínai meg ferde szemmel néz rád és nem ismerti a répa-retek-mogyoró mondókát.
Biztos, ami biztos.
Ami azt illeti, elég lassú a fejlődésed, a tetejébe ezeket a géneket örökíted, még a köbükunokád is becsinál, ha egy kínai ránéz, és akkor még hol van Imdia, a sok cigóval, nem igaz?
Amit Kövérről meg Bencsikről írsz, az se biztos, hogy megállja a helyét.
Attól, hogy olyanok-amilyenek, néha mondhatnak helytálló dolgokat is, hiszen ha isten akarja, a kapanyél is elsül.
Neked is van egy-két jó meglátásod, kár, hogy időnként hőbörögsz...

:O)))

Nyista írta...

Kedves Pupu! Két órán át kártyáztam a 11 éves fiammal. Őt is hagytam nyerni...

PuPu írta...

Hát, ha jobb nálad, akkor jól tetted.
Egészen idáig abban a (tévesnek bizonyult) hitben voltam, hogy beszélgetünk, erre kiderül, hogy győztest is kell hirdetnünk.
Vicces.
:O)))

Nyista írta...

Kedves Pupu! Mindenkit bolseviknak nevezel egy baráti csevely során? És ilyenkér még a Kövérnek meg is hirtelen igaza lesz? Ha igen kurva szar lehet a haverodnak lenni!
Aztán a "beszélgetés" során előhúztad azt a woke értelmiségi kártyát, hogy még rasszista is vagyok. Miközben az elnyomó kínai vezetést kritizáltam, AMI KURVÁRA NEM JÓ A KÍNAI EMBEREKNEK. A ZSARNOKSÁG A TÖBBSÉGNEK SOHA NEM JÓ, MERT A ZSARNOK MINDÍG A KÖZÉRDEKRE HIVATKOZIK VALÓJÁBAN CSAK A SAJÁT RDÉT TARTJA SZEM ELŐTT. Erre nem tudtál mást mondani csak ezt?
Hány afrikai, kínai és Közel-keleti lakik a faludban? Megmlítettem például azt is, hogy egy nyelviskolába jártam kínaiakkal. Elég hajmeresztő dolgokat is hallottam. Az irániak is elmesélték, hogy milyen remek az élet az Iráni Iszlám Köztársaságban de ők azért inkább nem mennének vissza. Ukránok és oroszok is vannak itt szép számmal.
Azt vitattam, hogy szerintem nem biztos, hogy a kínai, orosz st. emberekenk jó az ami ott van! Te mégis tovább hajtogatod, hogy jó nekik! És végül, de nem utolsó sorban volt olyan a magyar történelemben is, hogy a tömeg felállva tapsolt! Ja mert minden kijáratnál állt egy bőrkabátos!
Te meg úgy teszel mintha ez nem így lenne.
Nekem semmi bajom a kínai boltosokkal, IT-sekke mérnökökkel. De kínai rendszerből ízelítőt kaphattak a magyarok Xi-Chinping látogatásakor is amikor piros sapkás kínai "önkéntesek" járták a várost és intézkedtek magyar állampolgárokkal szemben. És ezt úgy, hogy vendégségben voltak! Mi lesz itt ha tényleg elterjesztik a rendszerüket! Oroszország detto!
Itt szidtam Rishi Sunak-ot nyilvánosan, de senki nem jött oda hozzám, hogy kussoljak! Magyarországon szidtam a dagadt orbánt. Halásztelek fideszes polgármestere jött oda és a nevemet tudakolta! Ezért szopja orbán Putyint, Xi-Chinping-et, Erdogánt és a többit! Mert ezek ugyanolyanok! Összenő ami összetarotzik! Erre céloztam amikor a telintély és az erő kritikátlan tiszteletérő írtam! És ez kibaszottul jellemző a magyarokra. Ezek a dolgok nem zavarnak elég embert Magyaroroszágon! Láthatóan téged sem. Ezért történnek meg újra és újra.
Most már biztos, hogy soha nem fogok visszatelepülni Magyarországra, mert reménytelen hely.
Arról tudsz, hogy a kormány kínai rendőrőket akar foglalkoztatni Magyarországon? Persze lehet, hogy ez kacsa! De ha igaz... Van egy tippem, hogy ezt vajon lenyelik-e a gerinces magyarok.
Még a bolsizásra visszatérve. Egy KISZ-titkár vezeti az országot, kivénhedt, fogatlan komcsik segédletével,(a belügyminiszter az ORFK párttitkára volt, a Parlament házelnöke az MSZMP-KB Ifjuságkutató Intézet segédmunkatársa... amerre nézek ex MSZMP tagok és munkásőrök) akik azért alaposan megtollasodtak. A legnagyobb ellenzéki párt vezetője is egy milliomossá avanzsált KISZ-es!
Én soha nem kaptam senkitől semmit! Nem voltam párttag! Nem kerültem állami besztásba se protekcióval sem anélkül! Mindíg az ún. piacról kellett megélnem, ha akartam ha nem! Ugyanazok az elvtársak akik fejünk fölött döntöttek, hogy legyen vadkapitalizmus kurvára nem kérték ki a vélemyényemet 14 évesen, hogy felnőttként akarok-e bérrabszolga lenni. Tiszta szívből gyúlölöm ezt a rendszert. Gyűlölöm ezt az embernyúzó, neo-liberális, kapitalista disztópiát amiben élünk az egész világon. Ennek egyik sötét bugyra a Kínai Népköztársaság, amit szintén bolsevikból miliárdossá avanzsált aparatcsikok vezetnek! Csakúgy mint Oroszországot. Amerikában gyárilag ez van! NB: Soha nem merült fel, hgoy oda menjek!
Ha még ezek után is van képed engem nevezni bolsinak, akkor vizsgáltasd meg magad, mert lehet, hogy nagyobb a baj mint gondoltam!

PuPu írta...

Persze, ettől baráti csevely.
Az ember a barátainak őszinte véleményt szokott mondani. Hát annak aki nehezen viseli az igazságot tényleg fájhat a dolog, de ettől még igaz lehet, mint ahogy Kövérnek is lehet igaza, ha hiszed, ha nem. Ettől ő még orvosi eset marad, csakúgy, mint a főnöke, aki szintúgy mondhat értelmes dolgokat, habár felhívta a figyelmet arra, hogy nem azt kell figyelni, amit mond, hanem amit tesz. / Na ugye, hogy mondhat értelmes dolgot is! :) /
Hogy aztán az, hogy aki annak alapján itélkezik, hogy ki milyen rasszhoz tartozik és én annak alapján rasszistának becézgetem - az a sors tragédiája.
Az elveid alapján Hitler sem volt rasszista, sőt a te álláspontod szerint demokrata volt, hiszen demokratikus választás eredményeként jutott hatalomra, a tetteit törvények szabályozták, és hát a zsidók megítélésével nagyon sokan egyetértenek, még balról is, mint ezt az igazság kizárólagos letéteményesei, a brit tudósok felmérései is igazolják.
Azért ez a hozzáállás kicsit necces, nem igaz?
Lassan írom, hátha, még te is...: a bolsevizmus egy olyan baloldalinak tartott ideológia, melynek képviselőinek nincs türelmük megvárni, hogy a nép megokosodjon, ezért követői saját magukat tartják okosnak, és boldoggá akarják tenni a többieket, ha beledöglenek, akkor is.
Gazdasági menekültnek lenni sehol sem trendi, erre a legjobb példa te vagy, akiben most éppen túlteng a megfelelési kényszer, bár mindig fapados idegen maradsz ott, ahol élsz, - ha jól élsz amit kívánok neked, akkor is, és ezt mindig tudni is fogjod.
Az erkölcsi hivatkozásodról a saját példádra olyan, mint a falu legrondább vénlányának érvelése, akit büszke az erkölcseire, jóllehet eddig nem kisértette meg senki.
Te vagy a self made man személyesen, arra vagy büszke, amire itt még vagy kilencmillióan büszkék lehetünk, a maradék meg elfér az alcsúti stadion VIP páholyában.
Abban is tévedsz, hogy az állva tapsolós korban ott állt minden ajtónál egy bőrkabátos, tegnap sem állt Orbán beszédeinél az ajtóban TEK-es legény, Magyar Pétert sem azért tapsolják, mert az igazság kukoricaszemeit szórja a nép elé - ez a nép vezérelvű, most éppen a szopottgombóc van soron, felkészül Napoleon a hármas ágyról...
A Belügyminiszter egy maffiozó, aki annak idején sofőr volt valamelyik halljakend parádéskocsiján, és az, hogy párttitkár is volt, csak egyik eleme életútjának.
Ez a szokásos érvelési technika: kirángatunk egy elemet száz közül és azzal vitézkedünk, pedig rád sem az jellemző, hogy migráns lettél, valószínűleg az életutad ennél kicsit bonyolultabb. De már az is vicces, hogy ebben az állapotodban anarcho-bolsevik elvek hívejként mutatod meg magad, jóllehet alig várod, hogy belesímuljál a nagy angolszász kapitalista álomba.
Azt javaslom, hogy még írjál rőlam egy-két rondát, aztán hagyjuk abba, mert ez téged rosszirányba visz, nekem meg nincs kedvem a siketek oskolájában Mozartot tanítani.
De ez eszmecsere kétségkívül élvezetes volt!
O)))

Nyista írta...

Buddha szerelmére Pupu! A profilképed egy teve. Nem rudok ennél rondábbat mondani rólad, mert a természettel még én sem versenyezhetek!🤪
Ezt a anarcho-bolsevik irányvonalat próbálom elképzelni, de egyfojtában Trockij jut eszembe, ahogy végtelen meglepetéssel az arcán és a fejében egy jégcsákánntal fekszik a priszejtúrán. Ti. az anarchizmus és a bolsevizmus szinbiózisából eddug csak ilyen eredmények tudtak negszületni. De kitaláltál valami újat. Hátha van ennek működő változata is...
Az én nagy angolszász kapitalista álmom egy nyugodt családi élet lett volna egy olyan fizetésből amiből meg is lehet élni, mondjuk ott ahol születtem! Ezt nem én dobtam el magamtól, hanem a derék színváltós bolsevikok intézték el nekem. Az erőszakos néobildogítás sem az én reszortom, akárhová nèzek mindenhol másoj erőltetik erőszakkal másokra a lázálmaikat. Többek közt rám is. Meséld el nekem légyszíves, hogy én hova vinultam be a fegyveres bandámmal, hogy mostantól mindenki azt kell gondolja amit én, mert megbánod? Ebben a műfajban is mintha mások hasítanának. Például a felcsúti bojler haverjai. De hát nekik is kell valamit rabolni ugye!
Bennem nincs megfelrlési kényszer! Főleg nem ezeknek itt körülöttem! Harmaduknak máson sem jár az esze mint, hogy mikor deportálnak már a faszba! De hát ezt te is jól tudod csak provokálsz. Az viszont tény, hogy mióta végeztem az egyetemen Magyarországon nem tudtam megélni itt meg igen. Az olosabbnál okosabb magyarok, még egy ilyen szintig működő országot sem képesek fenntartani. Biztos van valami nemzetközi ármány ami miatt ez nem sikerül!
De most komolyan! '90 előtt leadtad a munkakönyvedet és dolgoztál azóta meg egy szaros, minimálbéres munkáért úgy kell árulnom magam mint egy Mátyás téri kurvának!
Mindenki bekaphatja! Én ezt látom a rothadó nyugatból. És ha majd nem Albániával versenyzik Magyarország az utolsó előtti helyért, akkor tessék osztani az észt az EU-ban. Meg az orosz modell előnyeit ecsetelve "forgalommal szemben száguldozni az autópályán". Addig viszzon kuss és tanulj tinó! Még kvázi anarchistaként is így látom!😉

PuPu írta...

Hát ez az, kedves Nyista, rátapintottál a dolgok lényegére.
Mi, aki kalandvágyból itthon maradtunk teljesen megértjük, hogy a lét határozza meg a tudatot.
Az én tudatom is, a tied is, meg a cigó srácét is valamelyik békési zsákfaluban, a többi csak hablaty.
Hogy miért engedte a nép (te is...), hogy két Marhall-sehélyt ellopjanak tőle?
Mert erre van szocializálva, arra, hogy állandóan jól járjon, őt is engedjék lopni a közösből és hogy kell egy bűnbak, de nem szabad kizavarni a sivatagba, mert állandóan szükségünk van rá.
Ettől ez még a mi országunk, a mi népünk és a mi csőcselékünk, akkor is, ha nem tetszik, hogy lopnak, mint a szarka.
Ha ezeket a mai maffiózókat az én korom kommunistáihoz hasonlítod, hát őrült tévedésben vagy.
Nem azért, mintha ők mások lettek volna, mint mai utódaik, a vezetőik voltak mások.
Persze az a társadalmi rendszer nem kapitalista volt, de százszor humanistább volt és , százszor jobban működött a kisember szintjén..
De ez a hajó már elment, és csak remélni lehet, hogy a kínai elvtársak előbb érnek ide, mint hozzád Angliába, mert még a legrosszabb szocializmus is jobb, mint a legjobb kapitalizmus - mondták hajdan.
Neked sok sikeret kívénok, a gyerekeid mér csak feleannyira fogják lenézni az angolok, mint Téged!
:O)))



El is lehet persze menni ebből az országból, de ára van, mint mindennek, élet meg csak egy van.

Nyista írta...

Kedves Pupu! Az utolsó megjegyzédre azért reagálnék. Nem érzem, hogy kûlönösebben lenéznének az "angolok". Arisztokratákkal ugye nem mozgok egy körökben, így ők nrm tudnak "lenézni". Van egy részeges, ócska, tróger sz utcában, aki nem álk szóba velünk. Őt leszarom. Egyébként te úgy érzed, hogy nem néznek le vagy nem gyűlölnek a békemrnetelő, magyar, honfitársaink?
Olvastam, hogy egy koreai gyár magyarországi üzemének megnyitóján a koreai igazgató azt akarta a magyar munkásoktól, hogy térdelve hallgassák a beszédét... Látod őket lenézte ez a jóember és ehhez ki sem kellett tenniük a lábukat az országból.

PuPu írta...

Nézd, én a rendszerváltás hajnalán angolokkal dolgoztam, privatizálni akartak ezt-azt, mindent jobban tudtak, és folyamatosan méltatlankodtak, hogy nem beszél mindenki angolul.
Mélységesen lenéztek mindent, ami "bennszülött" volt, mindent szarér-hugyér, ahogy mondják akartak felvásárolni,mindent jobban tudtak, elég kiábrándító volt.
A lenézés és a gyűlolet nem ugyanaz, aki gyűlöl, az érzelmet tanúsít, aki lenéz annak meg olyan vagy , mint egy hokedli, ha érted.
A honfitársak gyűlölete a tehetetlenségből adódik, nem értesz vele egyet, akkor téged jól fejbe kell verni, majd egyetértesz nem igaz?
A hordábóól hozták a géneket, rosszabb esetben a majomcsordából, együtterős népek...
Nem hallottam a koreai történetet, nem tudom ellenőrizni, majd megkérdezem azt a facebook-ismerőst, aki dél-Koreában él, hogy arrafelé divat-e ez?
Ha az, akkor csak más kulturkör, más viselkedési szabályok.
Sokféle a világ - próbálj meg egy arabot bal kézzel kínálni kajával, kínainak órát adni ajándékba, stb...
:O)))

Nyista írta...

Kedves Pupu! Lehetnek rossz tapasztalataid angolokkak. Nekem is vannak. De abból, hogy szarér-hugyért akartak minden és, hogy arrogánsak én arra következtetek, hogy ezek valamilyen üzletkötők lehettek. Ez az állatfaj a kapitalizmus terméke. A világon mindenütt ugyanolyanok. Találkoztam a magyar változatukkal is. Az, hogy nem tudnak nyelveket jellemző ràjuk. De csendben jegyzem meg, hogy ebben mi magyarok sem teljesítünk túl jól.
Arrogáns pöccsel pedig mindenhol lehet találkozni. Magyarországon is akad belőlük pár...