2024. június 8., szombat

REPTÉR


A legnagyobb disznóságokat a lehető legnagyobb zűrzavarban kell eladni, és kevés alkalmasabb időpont létezik, mint egy választási kampány befutója.
A magyar választó - mint erről már milliószor meggyőződhettünk - együgyű, és most az egy ügy a választás, ami nem is egyszerű, hiszen a pártpalettán megjelent a Messiás pártja.
Ez magában nem okozhatna meglepetést, hiszen a politika ezidáig is vallási alapon működött, a szekták gurui elmagyarázták híveiknek a tutifrankót, és ez nagyjából elég is volt. Némi kongás ugyan volt, mikor a hívek a homlokukra csaptak: "hogy én ezt idáig nem vettem észre, nem is értem!"
De a lényeg az, hogy a választó most el van foglalva azzal, hogy demokratának érezheti magát.
Úgy négyévente szokott ez bekövetkezni, de a trükkös propaganda kétfelé bontja az egyetlen hatalmi kérdést és így időnként külön szavazást rendez a döntések szempontjából közömbös ügyekneknek is. 
Dupla költség, de dupla siker, a magyar választó, - a memória - bajnokság ezüstérmese az aranyhal után - két évig elégedett azzal, hogy olyan demokratikus, hogy annak párja nincs. Utána lehet, hogy elkezdene ficeregni, és az nem lenne helyes viselkedés. 
Kétévente ezért a magyar demokrata szavazhat a lényegi kérdésekben döntési jogosultság nélküli Európai Parlament képviselőire.
A helyi önkormányzatokba is bejuttathatja azokat a képviselőket, akik dönthetnek, hogy a villanyoszlopokról a polgármester feleségének kertészetéből származó futómuskátlik lógjanak, vagy inkább a Hivatal előtti kiskertbe ültessenek büdöskét, ha már a bent ülöket nem becézgethetik...
A bejelentés időpontja logikus volt, egyben újabb érvet adott a népnemzeti gondolat híveinek: ismét magyar kézben Ferihegy!
Márpedig ez a kéz amit egyszer megfogott, soha nem ereszti - erre biztosíték az enyv, melyet tulajdonosa kézápolóként használ.


Persze a politikában semmi nem az aminek látszik, semmit nem szabad kiragadni összefüggéseiből,  az összefüggések vizsgálata pedig nem egyszerű feladat.
Ami a jelen helyzetet illeti, nekem különösen az államosítás tetszik, mert ez olyan szép, bolsevik történelmi hagyomány.
Manapság az intézmény új funkciót kapott, - a vagyon átmeneti állomásoztatásának hatékony  módszere.
Több-kevesebb idő után az állami vagyon a megfelelő magánkezekbe kerül, és azt, hogy ki a megfelelő a tulajdonlásra, majd a Keresztapa megmondja, elvégre is nem vagyunk mi kommunisták, tőkés állam lennénk, vagy mi a szösz?
Ha történelmi megközelítésben nézzük a dolgot, akkor vissza kell mennünk azokba az időkbe, mikor még élt a nemzeti légitársaság, a Malév.
A piaci trend abban az időben a diszkont - a "fapados" - légitársaságoknak kedvezett és ez a trend azóta sem tört meg, sőt - ki fog futni ez is a végpontjáig, ahogy Nagyurunk rendszere is.
Ezek a légitársaságok eleinte csak az étkeztetést szüntették be a gépeken, ma már az állóhelyek bevezetését várjuk, és várhatólag pótdíjat kell fiozetnie annak az utasnak, aki cipőt hord, a terhes anyák meg csak két teljes árú jegy ellenében csekkolhatnak be.
Az üléseket úgy összezsúfolták, hogyha malacokat így szállítanának, mindenféle állatvédelmi törvényt megsértenének.
A Malév is vesztese volt ennek a trendnek, az államnak pedig esze ágában sem volt megmenteni, hiszen a cég volt vezérigazgatója által alapított Wizz Air ott várta készen az utódlást.
Nem, nem a repülőgépeket, hiszen azokból bármennyit lehet venni, az igazi érték a megszünő légitársaság jogosulsága volt Európa jelentős repülőtereinek használatára, valamint a bázisrepülőtér, mely  jelen esetben Ferihegy volt.
Amíg a jogosultságok tulajdonjoga és a bázisreptér üzemeltetési joga nem volt biztos kezekben, addig a tulajdonosok örök bizonytalanságban éltek, de most ennek vége lett, hála a NERnek.
Hogy ki a tulajdonosa a Wizz Air-nek, azt ma már örök homájy fedi, hiszen menet közben átalakult részvénytársasággá, tőzsdére vitték részvényeit Londonban, ha valaki érdeklődhetne a tulajdonosokról, kiderülne, hogy a Neduddki család tulajdonában vannak.


Holnap választás lesz, ezt a tanzakciót még előtte kellett végrehajatni, hiszen az ördög nem alszik de mi még annyit se!
Mert ami nem volt, az még mind lehet, kivéve, hogy ezek az átlagpolgár
érdekeit nézzék.                                                                                             
Mikor holnap elmész és leadod a voksodat a klónra, jusson eszebe ez, és az összes ehhez hasonló  ügy, melyben bírkának néztek.
És szavazz az eszedre hallgatva inkább, vagy bégess az új nyájban szorgalmasan, míg azokból is ki nem ábrándulsz, ahogy kiábrándultál az MDF-ből,  SZDSZ-ből, az  Liberálisokból, a Vállalkozók Pártjából, az Együttből, a Millából, a Párbeszédből, az LMP-ből a Szocialistákból. 
A parlamentáris demokráciát neked találták ki azok, akiknek lassan semmi gondjuk nem lesz az érdekérevényesítésükkel, legfeljebb főznek bográcsban egy jó kis birkaapörköltet, lekísérik jó kis tokaji száraz szamorodnival, böfögnek utána egyet-kettőt,  majd hátradőlnek és kérnek egy kávét.
Te vagy álamaik szavazópolgára...


:O)))

10 megjegyzés:

kekec írta...

Pupu, azért a Momentumról se feledkezzünk meg.
https://hu.wikipedia.org/wiki/Momentum_(egy%C3%A9rtelm%C5%B1s%C3%ADt%C5%91_lap)
a névadáskor éppen melyik értelemre gondoltak??? Lendület, perdület, pénzügyek?
Érdekesek a meghatározások, én a megalakuláskor esküdni mertem volta, hogy percemberkékre utalnak, és nomen est omen.
De egyébként a mi drágalátos ellenzékünk vajh miért nem állította szembe a dollárbaloldalt a rubeljobboldallal, és Európa és Ázsia közötti választással? Ha már az egyszavas-egymondatos üzenetekre vevő az átlagszavazó? Vagy akár a "Ni hogy dübörgünk elefánt - szólt az egér a haverjához" viccet - és egy ábrát az EU parlamentről és abban a magyarok által elfoglalható helyekről?
A Parlament létszáma a lisszaboni szerződés alapján, az elnököt is beleszámítva, 751 fő.
Ebből magyar lehet 21 fő.Már persze amíg ki nem huxitolunk belőle.

KZs írta...

Hát ha nem is tartom magam álomszavazópolgárnak, most mégis csak elballagok és szabadságom feladása árán is lerovom tartozásom egy részét Toroczkainak, a kovid őrület idején mutatott kiállásáért és az azóta is töretlen törekvéséért, hogy tisztázzuk, hogy kinek és miért pattant ki a fejéből ez a rémálom. Valamint az is megérdemel egy szavazatnyi támogatást, hogy a hatalomért jelentkezők küzül az egyetlen, akiben felmerült a gondolat, hogy építkezni csak alulról lehet, és a szélességi és hosszúsági körök e metszéspontján a mezőgazdaság és az élelmiszeripar az az alap, melyre várat lehet építeni...
Szóval kedves „demokraták”, amikor beléptek a szavazófülke magányába, hogy behúzzátok valahova az X-t, azért dübörögjön a fületekben Rousseau elegáns és hibátlan okfejtéssel levont következtetése: „A nép, mely képviselőket választ, nem lehet szabad”
Az "államosítás" témakörben kialakított álláspont pontosításához meg az 1949. évi XX. törvény tanulmányozását ajánlom, különös tekintettel az első néhány paragrafusra, hogy kinek is volt a vagyona az állami tulajdon anno:)

Kapat írta...

KZs-nak!

Írásod alapján arra a következtetésre jutottam, hogy mégsem úsztad meg a covidot, csak más tünetekkel jelentkezett Nálad.
Erre példa: Toroczkai méltatása, figyelmen kívül hagyva útját a MIÉP-en, Jobbik-on, Mi Hazánk-on keresztül. Akkor még szó sem esett a székház ostrománál betöltött szerepéról, a melegek elleni szervezkedéseiről stb. Szélsőjobboldali nézeteiért valóban kiérdemelte a tiszteletedet. Gratulálok!

stirlitz írta...

Az "államosítás" témakörben kialakított álláspont pontosításához meg az 1949. évi XX. törvény tanulmányozását ajánlom, különös tekintettel az első néhány paragrafusra, hogy kinek is volt a vagyona az állami tulajdon anno:) kie ? hat mivel orszag vagyonanak nagy resze kiralyi / nemesi/papi birtok volt az ővék

Nyista írta...

Kedves Pupu! Elegáns okfejtés. Hibátlan logika. Némi Scruton-i érdes kritika... Mivel a DK-t kihagytad a felsorolásból felteszem bennük még nem volt ok csalódni esetleg csak kifelejtetted. De, ha ennél is tovább gondolom az okfejtést én is eljutok Russeau polgártársig: "A nép, mely képviselőket válszt, nem lehet szabad." Mint azt már előttem KZs kommentárs bölcsen felidézte. Tudom, hogy nem nagy veszteség senkinek, de én tartok tőle, hogy ez alkalommal otthon maradok és a kiskertemet gondozom vagy más hobbimnak élek, mert egyszerűen nem látom értelmét ennek a kutyakomédiának!

1970 írta...

Kedves Kapat!

Tegyük még hozzá, hogy ez a "jóember", meg az az őrült pincsikutyája (Dúró Dórika) volt az, aki a lovastengerész fejét bevitték a Parlament épületébe, kiállítani. Szegény KZs, gondolom ezekre nem figyelt eléggé...

góbé írta...


Kapat ! Kekec ! 1970 !.... + KZS!

Ha nem is tiszteljük, de méltassuk figyelemre a néha hajmeresztő hozzáállásokat. Fontosabb a megértés, az értelmezés, mármint hogy mi is a háttér, honnan jön az az érdekes és meghökkentő tévút, mely olvtársunkat oly labilis vizekre irányitotta...

Én mindenesetre megkérem K.Zs.-t aki már számtalanszor bizonyitotta széleskörű, akár filozófikusnak is jellemezhető meggyőződését, tájékozottságát, konkrétan reagálja le Kapat 06.09.16.51.-kor jelzett felvetéseit. Én reménykedem hogy a magától értetődően a tárgyszerű válasz töbszörösen összetett, bővitett mondatok formájában fog realizálódni...

KZS !!! Győzzzz meg minket, hogy Torockai a legfaszább és egyedül üdvözitő, mi több, a Haza Második Bölcse. (???)

góbé írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
góbé írta...


Kiegészités külön KZS-nek:

Stirlic jegyezte korábban:

"...Az "államosítás" témakörben kialakított álláspont pontosításához meg az 1949. évi XX. törvény tanulmányozását ajánlom, különös tekintettel az első néhány paragrafusra, hogy kinek is volt a vagyona az állami tulajdon anno:) kie ? hat mivel orszag vagyonanak nagy resze kiralyi / nemesi/papi birtok volt az ővék..."

Jegyzem, ez is óhatatlanul követeli válaszodat ! De továbbmegyek:

Érdekelne álláspontod, ha egy reménybeli újabb rendszerváltást követően az új kormány nem sokat vacakolva a mészároslölő, tiborcistván és tsai. által szerzett lopott vagyon visszaszerzésére a Haza Javára és hasznára a hosszadalmas jogi procedúra helyett (melyet a nerr saját védelmére alkotott, módositott számtalanszor ) szimplán államositanának ???
Nos ?

góbé írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.