2024. június 3., hétfő

A FELKENT

 

A Kétfarkú Kutya találkozott a Fidesszel, majd az egyik farkát - amelyik a vonzó ígéretekért felel - üzembe helyezte, és nemzette vele a Tisza Pártot. Továbbá egy Messiást, kit oly epedve várnak a zsidók majd' hatezer éve, és akit a türelmetlen keresztények egy példányban már megkaptak úgy 2024 esztendeje.
Természetesen - ahogy az Isten is Pista, a megváltó is magyar - sőt - Magyar, ahogy az illem ezt megköveteli.  
A Felkent, ki tizennégy rettenetes évet - több, mint ötezer napot -. töltött kormányalkalmazottként,  embert próbáló sivatagi brüsszeli számüzetésben, az aktus során megvilágosodott, és ma már száztizenhárom napja gyakorolja új funkcióját.
Hogy milyen rugalmas az abból is látszik, hogy ebből mindössze harminchárom napig volt messiás-ipari tanuló, ezalatt új távlatokat nyitott a reményét vesztett társadalomnak.
Alapot vetett és programot hirdetett, melynek sarkalatos pontja, hogy kormányt és ellenzékét egyaránt le akarja váltani, bizonyítva ezzel, hogy maga alá gyűrte már a matematikát is, - felkészül a levitáció. 
A társadalomnak, mely egy istennek se akar soha egységesen gondolkodni a világ dolgairól, a tetejébe az érdekei se esnek minden tagjának mindíg egybe, - sőt, tagjai csak csalinkáznak szertefele, mint a baromfiudvar népe, fogalma sincs az egységről, de majd ő boldoggá teszi őket, ha beledöglenek is.
Imígyen hát a nemzeti egység kérdése kipipálva.
A Tisztakezű, Akivel a Történelem Újrakezdődik ezzel zarándokútra kelt, és hogy mekkora igény mutatkozott a feltünésére az is jelzi, hogy rengeteg híve támadt, (v. ö: egymilliárd légy nem tévedhet...) ami teljesen érthető, hiszen igérgetni a hülye is tud, hátha még az igéreteiért semmiféle felelősséget nem is kell vállalnia.
Hogy miért pont most világosodott meg, mikor kihúzták a felesége feneke alól a selyempárnát?
Hát a kilencven éves Jóska bácsi is hetvenkét év házasság után verte fejbe kisbaltával Julis nénit, - mikor megkérdezték miért, akkor azt mondta: most lett elég...
Emberei , kikkel benevezett a választási versenyre 
a karthauzi rend tagjai; olyan csapat, mely el van tiltva a nyilatkozatoktól.
Ennek oka, hogy még nem
 mondta meg nekik a Viktor, hogy mit mondhatnak, így előfordulhatna, hogy megszokásból a Fidesz-mantrát tolnák.


Tegnap a Vátesz fatornyos kis falumban térített, így amit ígért az autentikus.
Azt igérte, azonnal duplájára emeli a családi pótlékot, mely így talán fog még annyit érni, mint amikor utoljára emelték - persze, csak ha kormányra kerül, és nem derül ki megint, hogy más a kormányprogram és más a választási program.
Azt ígérte, megemelik a legalacsonyabb ellátásban részesülő  négyszázhúszezer nyugdíjas nyugdíját, a mértékről nem esett szó.
Ezt az ígéretet nem lesz nehéz teljesíteni, hiszen havi félmillióból is teljesíthető, ha mindenkinek egy forinttal emelnek. 
Az ápolóknak és a szociális dolgozóknak is ezt ígéri, a mértékről itt sem esik szó.
5% lesz a kelkáposzta ÁFÁ-ja, amúgy meg minden másra  megmarad Európa legmagasabb ÁFÁ-ja, 
Lesz egy hazaváró program a külföldön élő magyaroknak - a promincli-cukor a hazacsábításukhoz kevés lesz, munkahely és bér kellene, de arról nem nagyon esik szó.
Brüsszelből hazahozzuk a nekünk járó lóvét, már persze, ha akik adják,  nem látnk át a szitán.
Lesz falurehabilitációs program is, valószínűleg a polgármestert fogják rehabilitálni, aki tájházat épített az uniós pénzen, de ő lakik benne a családjával, állagmegóvási célzattal.
Vissza akarja adni a tanári pálya megbecsültségét, mi meg meg akarjuk becsülni a tanarakat, most már csak az kell, hogy ne rendőr kommandírozza őket, - mondjuk erre is tesz igéretet, de hát bolond lenne, ha nem tenné...
Az európai ügyészséghez is csatlakozunk, ez egy alacsony kockázatú igéret, miután Ursula helyzetét megkönnyítendő elvették a költségvetését, így arra sincs pénze, hogy Brüsszelben nyomozzon, másrészt meg ami támogatás nem jön, azt nem lehet elsikkasztani, így aztán nincs nyomoznivaló.
Vissza akarja adni a közmédia függetlenségét, ami helyes, és a legjobban az teszik, hogy be akarja tiltani a propagandát, ami netto hülyeség, az állami pénzen folytatott pártpropaganda most is be van tiltva.
A többi igéret még ennyire se konkrét, a "felül fogjuk vizsgálni", a felülvizsgáljuk a hazánk számára előnytelen szerződéseket", meg a "valódi reform" - nesze semmi, fogd meg jól.

De nem azzal van baj, amiről szó van, hanem azzal, amiről nincs.
nem esik szó a lakáskérdésről, a környezetvédelemről, nem foglal állást az ipar kívánatos fejlődési iránáról, a multik beruházásainak kezeléséről, az adózásról, a magyar faluról, melyben ma már megállt az élet, a mezőgazdaságról, a stadionokról, a sunnyogó olimpiai előkészületekről, a tömegsportról, stb. stb. stb.
Persze oly mindegy, mert  ha lenne is szó komoly társadalmi-gazdasági kérdésekről, a válaszok éppen ilyen színvonalon születnének.
Ezen a színvonalon úgysem lenne semmi értelme, legfeljebb kiegészítené ezt a középiskolás dolgozatnak is gyenge listát néhány újabb populista lózunggal.


Azt mondja mindenki, hogy legalább történik valami.
Ki kell ábrándítsam a messiás-hívőket, nem az történik, amit látni vélnek.
Ami itt történik, az előkészület a jelenlegi rendszer kedvezményezettjei vagyonának biztonságba helyezésére, a Fidesz utáni Fidesz létrehozására.
És a választó hülyítése, bár néphülyítéssel nem lehet új életet kezdeni, hiába is hiszik ezt a fiatalok.
De dolgozni, és Orbánt elzavarni lehetne, csak nem ilyen módon.
Ha jól meggondoljuk, most annyi történt, hogy az ellenzék megosztása tökéletesebbé vált, a szavazatok még jobban elporladnak, a voksukat olyan emberekre fogják adni egyébként épeszűnek tünő ellenzékiek, akikről senki nem tud semmit, és nem is lehet megismerni őket.
Akiket egy olyan ember vezet, akiről csak azt tudni, hogy az egoja vérig sértett, akit a saját bevallása szerint a felesége vert, aki a feleségét annak  bevallása szerint verte, aki erkölcsileg-emberileg erősen megkérdőjelezhető. És aki tegnap még Orbán szekerét tolta, mondjon erről ma bármit is.
Nem az ő személye zavar, hanem a magyar demokrata választó, aki már megint lelkesedik, mint az LMP, a Momentum, Márki-Zay esetében is tette, akik ezért hálából tök hülyének nézték.
Lehet, hogy okkal-joggal?


:O)))

25 megjegyzés:

mavtelep írta...

Tökéletes elemzés, az élet majd bizonyítja.
Megint bementünk az erdőbe...

Névtelen írta...

Sorry, Gyurcsánynak is ugyanígy, lelkesedtek.... s akkor most ? 14 éve minden választásnál azt halljuk,most majd....élmények, felköpök, alá állok, behúzom...aztán pofára esünk mint a lekvároskenyér.akkor meg,nem mindegy ? 19-re lapot húzunk, oszt vagy bejön vagy marad minden a régiben...de legalább részesei vagyunk a játéknak.

Czékus Lajos írta...

Hááát.... Nekem - olvasván több más hasonló bejegyzést is itt-ott -, egy régi magyar közmondás jutott eszembe, kissé átköltve: Nemcsak széllel szembe, hanem a Tisza áradásával szembe sem lehet pi....ni.

PuPu írta...

Kedves Névtelen, kérlek legközelebb adj egy nicket magadnak, te lehetnél például Lekvároskenyér...
Czékus Lajosnak: Ez kb. a csorda mentalitása.
Ha igazad lenne egyetlen forradalmár se lenne a világon, hiszen mind széllel és különféle folyókkal szembe végezte a dolgát.
A Tisza a semmiből jön és sehova se megy, csak céltalanul kanyarog és időnként kárt okoz.
Most is.
:O)))

1970 írta...

Kedves PuPu!

Tökéletes elemzés szerintem is. MP kisgömböc következő kiadása, ugyanolyan pökhendi, nagyképű, beképzelt, öntelt és az embereket lenéző a mentalitása. Ezek szerint mégis bele lehet lépni ugyanabba a folyóba kétszer?!

PuPu írta...

Kedves 1970, persze, hogy bele lehet lépni ugyanabba a folyóba többször is, kölönösen, ha holtág, mint a mi folyónk, amely arról nevezetes, hogy ez az a folyó, amelyik nem folyik.
Mi már 1989 óta ugyanabban a pocsolyában tapicskolunk, még a piócák se nagyon változtak, csak kövérebbek lettek, törpeharcsa se lett több, a paptetü is ugyanannyi, de van egy disznóméretű harcsánk is...
:O)))

1970 írta...

Kedves PuPu!

Így van.
Hozzátenném még, hogy most van egy újabb jelölt, aki szeretne (disznóméretű?) harcsa lenni:)

góbé írta...


Én értékelem a Magyar Közmondásokat. Az egyik igy szól: "...nyugtával dicsérd a napot..."
Talányos számomra még hova fut ki ez a dolog, de EMPÉ valamit megmutatott: Hogy panaszkodás helyett, médiaháttér nélkül is lehet..(!) Tényleg "fel lehet szántani", fel lehet rázni a fél országot.
Némi emlékeztetés: 2014.-ben messterházi'Lagarder, 2018.-ban bottka, 2022.-ben zajpéter Márki puccsolta meg a DK-val történő teljes összefogást...
Most meg azon csodálkoztok, hogy MP nem öleli keblére Fletót ???
Arról nem is beszélve, hogy a 'zemeszpé két saját miniszterelnökét is szintén megpuccsolta... Medgyessyt és Gyurcsányt. Igen megértek már arra hogy világgá zavarjuk őket. A DK-t sajnálom, de azért nagy kár hogy Klárika is egy év szilencium után, MP feltünésekor kezdte ismét aktivizálni magát.
Megláttyuk....

Bubu64 írta...

Jaj! Programot hirdetett helyett, pogromot olvastam.:) Nagyon jó írás, a régi Pupu humorral. Imádom.

1970 írta...

Kedves góbé!

Csak egy kiegészítő kérdés:
Pontosan ki is "puccsolta meg" Medgyessyt? Én nem védem az MSzP-t, de enyhén szólva is költői túlzást ezt a nyakukba varrni (van elég vaj a fejükön enélkül is).

góbé írta...


Üdv 1970 !

Tanáremberként nem kell hogy tudd, Medgyessy mint D-209 nem(!) beszervezett és jelentéseket tevő ügynök volt, hanem szigorúan titkos állományú rendőrtiszt!! 1977-1982. között volt aktiv állományban.
Ezen idétlen "logika" alapján az 1990. előtt aktiv rendőrök a rendszerváltás után nem tölthettek volna be semiféle állami megbizatást, igy az olajszőke dr. Pintér Sándor sem !!!

A wikipédia mára már nem kicsit vonalas, de azért igyekszik tényszerű maradni.

Idézet:

"...Többek szerint az ügynökbotrányt tulajdonképpen sikeresen átvészelte, hiszen a száz napos programok népszerűvé tették, és még két év telt el bukásáig, ami nem köthető közvetlenül a D-209-ügyhöz.

Lemondása:
A 2004. június 13-án tartott európai parlamenti választáson az MSZP viszonylag gyengén szerepelt, a választást a Fidesz nyerte meg. Emiatt vezetői körében általánossá vált az a meggyőződés, hogy Medgyessyvel nem tudnak újra választást nyerni Orbán Viktorral szemben. Az ambiciózus Gyurcsány Ferenc – aki akkor sportminiszter volt – viszont ezalatt kialakította magáról azt a közképet, hogy alkalmas miniszterelnöknek és baloldali politikusként komoly elképzelései vannak az ország jövőjéről. Nyíltan mutatkozott Medgyessy riválisának.

A lemondását megelőző napokban az SZDSZ és Medgyessy között kifejezetten ellenséges hangú és kibékíthetetlen vita folyt. A miniszterelnök az SZDSZ-t korrupciós ügyekkel vádolta meg, és Csillag István SZDSZ-es gazdasági miniszter leváltását szorgalmazta. Az MSZP felső pártvezetése ekkor titkos tárgyalásokat kezdett leváltásáról az SZDSZ-szel, amely ezt érthetően támogatta..."

Noakkor..?...Ki is buktatta meg Medgyessyt ???

kekec írta...

Pupu, azért MP igéretei nagy része baloldali - vajon a többi ellenzéki párt miért nem ígéri őket? És lehet, hogy beszédes amiről hallgat - de miért nem beszélnek ezekről a többi ellenzéki pártok?
MP viszont tagadhatalanul tud kommunikálni - szemben az ellenzéki pártokkal- melyek illetékesei ingyen nem lehetnek ennyire...hülyék.
Az a feneség, hogy az ellenzék megpróbálja értelmes állampolgároknak kezelni a választókat (vagy a zömüket) míg Orbánéknak elég egyszavas-egymondatos üzenetekkel operálni. A választók többsége meg arra vevő a jelek szerint.
(lásd még: Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak - az okosak meg tele vannak kételyekkel)
Mindig mondtam, hogy elég lenne az ellenzéknek is egyetlen mondat: "Tőled is lopnak!"
Esetleg ezzel a képpel:
https://negymadar.blog.hu/2011/05/12/uncle_feri_new_deal

1970 írta...

Kedves góbé!

Wikipédia, mint hiteles forrás? Hagyjuk már...
Félreértesz: engem nem érdekel, hogy Medgyessy ki volt a rendszerváltás előtt. Szerintem ez senkit sem érdekel. Annyi idő telt el a rendszerváltás óta, amennyi a Kádár-korszak hossza volt. Egyszerűen nevetséges már erre mutogatni, ezzel foglalkozni. Legfeljebb a történészeknek...
Én azt gondolom, hogy Medgyessy megbuktatása közös munka "eredménye volt", melyben az SzDSz-nek, a "magáról közképet kialakítónak" és - nyilván - bizonyos szocialista köröknek egyaránt vaskos szerepe volt.
DE, ez már a múlt ködébe vész. Ahogy PuPu is írta, most lépünk bele sokadszorra ugyanabba a posványba, magyarpéterekkel. Hajrá...

Nyista írta...

Kedves kekec! Szerintem ez a nap kommentje. Messzemenőkig egyetértek veled. A magyar társadalom fejlődésének jelenlegi szintjén vezérre vágyik aki egyszerű utasításokkal kormányozza a népet.
Az ellenzékkel az a baj, hogy nem hisznek neki, mert nincs tekintélye.
MP-nek van. Egyrészt jól kommunikál, másrészt a levitézlett ellenzéken és a fideszen kívül nincs más. Az sem baj, ha teszem azt verte a feleségét a potenciális szavazók egy része is verte, veri vagy őt verték. Ez ma normális. Az sem baj, hogy a NER-ből jött, mert 12 éve mindenki onnan jött, ott van vagy oda megy. Ha esetleg elvett vagy elfogadott pénzt meg stallumot a jelenlegi bandától az sem baj mert a potentials szavazók egy része is megtette egy másik része meg vágyik rá...
Ez a fickó kikezdhetetlen. Neki lehet, hogy bejön, egyszerűen kommunikál. Kérdés, hogy mi nyernénk-e vele valamit, ha esetleg leváltaná Orbánt?

Kapat írta...

Kedves góbé! (06.05. 14:26)

Önként vállalt türelmi idődet tiszteletben tartva, egy dologban nem értünk egyet. A "médiaháttér nélkül" értékelést nem tudom elfogadni. Minden médium hírszolgáltatása MP-vel kezdődik. A lakájmédiáé és az ellenzékhez lojálisabbaké egyaránt. Senki nem akar lemaradni semmilyen rendezvényének hírértékű közvetítéséről. Ez a médiumoknak most "Hawaii".
Az idő múlásával és MP eseményeinek sűrűsödésével tisztul a kép. A "zajkeltés" nagyon sikeres, alakul a megismerés folyamata is. Nem vagyok tőle túl vidám.

góbé írta...


Üdv Kapat !

Pontositok. A média háttér hiánya az én értelmezésem szerint az, hogy EmPé egyik percről a másik pillanatra felbukkant, mint az Excalubur abból a bizonyos tóból...háttér, propaganda nélkül.
Kikerülni nem lehetett, mind a kötönszökevény és a sleppje, mind az érdemtelenül baloldalnak aposztrofált képződmény 14 év utáni békés egymás mellett élés után se kiköpni, sem lenyelni nem tudja !
Természetes hogy mindenki vele foglalkozik, bár ő ezt nem kérte, de tudom hogy élvezi és él is vele.
Az általad jelzett "zajkeltés" kifejezés a dolgok megjelenési formájában talán akár valósnak is tűnhet, de tartalmilag azért még cizellálnám. Szerintem ez már nem egy múlandó ricsaj.

Kapat írta...

Kedves góbé!

Elfogadom, hogy a hangulatfestő szavak értelmezése szabadon választott. Szerintem ebben az esetben majdnem lényegtelen.
Ami lényeges, az még most sem látszik tisztán.
Véleményem szerint pl. az, hogyha van közös cél, akkor őszintén, nem hatásvadász módon, nem önös célok érdekében, minden energiát arra fordítva, keresni kell a lehetséges szövetségeseket, az azonos pontokat. Ne a különbözőség hangsúlyozása legyen a legfontosabb. Egy bemutatkozás elég lenne, amit nem kell cifrázni, javítgatni, a "hívek" igényének megfelelve.
Itt egy ország sorsa forog kockán, talán több évre meghatározva közös sorsunkat.
Nagyon fontos, hogy ne az legyen az első lépése annak, aki jobbítani akar, hogy kijelöli hogy "kivel nem".
Ez szerintem nagy hiba, ebben az esetben talán emberi silányságnak is nevezném.
Ismerni kell a felelősséget, a sztárolásnak én nem adnék esélyt.

góbé írta...


Kapatnak!

Reménylem jól látom hogy megy a taktikázás pro és kontra, mindenki elhatárolódik mindenkitől.
De ha lemegy a választás vasárnap, új napra ébredve, elválik majd ki az aki tényleg akar valamit, avagy csak melegedni, jól ellenni a többszörösen meggyalázott Országunk Házában...
Esély mutatkozik, csak messzire kellene hajtani az afféle -a korábban jelzett - kollaboráló egyedeket sleppestől...Nem keveseknek ma is jól esik a meleg dagonya...

Van egy nagyon szép, aggódó mondatod: "...Itt egy ország sorsa forog kockán..."

Óhatatlanul számba vettem kiket érdekelt valaha az ország sorsa... Szent István elé helyezném Géza fejedelmünket! Ő határozta meg az irányt, a mi Pistánk meg embert, vért nem kimélve megvalósitotta. Az Árpád ház végül önmagát amortizálta le, a csúcsot II. András döntötte meg azzal, hogy a központi hatalom alapját a feudumot elherdálta.

Mikszáth: "...mert az Árpádok gavallér királyok voltak, nem katasztrális holdakban mérték a földet, hanem egyik folyamtól a másikig..."

Karobertó (hibásan Károly Róbert) végül tiz év után rendet tett, de a fia Nagy(?)Lajos elherdálta apja hagyatékát. Gőzöm nincs mit keres a hősök terén az aki ugyanazt csinálta a szerb uralkodóval, mint Frigyes Mátyással...Hátba támadta a török elleni védekezés közepette.
Futottak még egy páran, Zsigmond és egyebek...Mátyás volt az aki komolyan tényleg komolyan vette az "ország sorsát", és szándéka, tehetsége is volt hozzá...Ebből meg nem kértek "nagyjaink"...
Mi több! Szulejmán 1526. 1541. Budát kétszer bevette, közte hagyott 15 évet. Ahelyett hogy e 15 év alatt szövetségeket kerestünk volna a török ellen, nekünk két király kellett, meg egy polgárháború.
Eleink sem az eszükről, meg a tisztánlátásukról voltak hiresek. (Azt sem tartom kizártnak, hogy a nemmzethünk kotonszökevényen nem-é Móré László reinkarnációja...)

Aztán ott volt Bocskay...Bethlen Gábor...Görgei Artúr...Deák...Stromfeld Aurél (Teleki Pál...Mér'is lett öngyilkos ? ) Kádár... A teljesség igénye nélkül, a tévedés jogát elutasitva !

Elkalandoztam némileg, de bizok abban hogy 1970 majd kijavit.......

A többit meg majd megláttyuk holnapután (!?!)

1970 írta...

Kedves góbé!

Ha már megszólítottál:)

II. András megítélése nem egyértelmű teljesen, még ma is vitatott:
https://cimlap.blog.hu/posztok/reaktor/2023/01/25/unnepelt_uralkodobol_gyengekezu_zsarnok_ii_andras_i

Egyébként III. Andrással halt ki az Árpád ház, bár ő már nem igazán sokat tudott tenni.

A felsorolásodat viszont nincs okom javítani, azzal egyetértek. (Telekiről is lehetne azért beszélni, tudom, hogy az öngyilkossága miatt sokan pozitív színben jelenítik meg, de azért....)

Az, hogy kisgömböc kinek a reinkarnációja - jó kérdés. Valami fő maffiafőnöké, de lehet, hogy egy rég elhunyt maffiózó kikérné magának az összehasonlítást. Megérteném:)))

góbé írta...


Kedves 1970. !

Meccs után jöttem rá, akire gondoltam s akire Mikszáth is hivatkozott, az valójában III. András királyunk...Mea maxima culpa...

Kapat írta...

Kedves góbé!

Köszönet a több korszakot felölelő, kiterjedt történelemóráért!
Kellemes vasárnapot, okos, megfontoltsággal történő választást kívánok! :-)

1970 írta...

Kedves góbé!

Nem lőttél nagyon félre, ugyanis II. András is herdálta a feudumot. III. Andrásnak nem igazán volt sok mozgástere...

1970 írta...

Kedves Kapat!

Én már túl vagyok a dolgon. Befogtam az orromat közben erősen. Azért ránézve a kilométeres szavazólapra, ez a sok link jobboldali meg liberális fantompárt.... szomorú a helyzet.

kekec írta...

Kedves 1970
Én is "túl vagyok a dolgon" a helyi önkormányzati választáson nem volt nehéz dolgom- a listán
8 tagot lehetett választani, ebből 7 függetlent máris behúztam, egy MEMO (megoldás mozgalmat) még behúztam mellé (a többi csakafidesztnem volt) Azt már csak itthon néztem meg, hogy ez a Gattyán pártja, de sebaj. Nem sok vizet zavarnak.

góbé írta...


'1970--nek: Fráter György korábbról lemaradt, most pótlom.