2024. június 19., szerda

ÜGYES...



Kohn hazajön Amerikából, a repülőtéren szeretne meginni egy kólát, hát  bedobja az üdítőitalos automatába a pénzt, megnyomja a gombot de nem történik semmi, a pénz is marad. 
Azt gondolja, az érmével van baj, bedob egy másikat, akkor se történik semmi.
Megcsóválja a fejét: ügyes, mondja.
Magyar Péter kimegy Brüsszelbe, bár - mint mondta - nem biztos, hogy az egész ciklust kint akarja tölteni.
Ügyes, mondom én.
Ha valaki nincs itthon, nem tud hibázni, ha nem akar, nem kell beszállni a napi politikába, nemmellesleg sztárgázsival smúzolhat a Néppárt (baloldaliak, mint MP baloldali hívei ezt biztosan tudják...) korifeusainak.
2026-ra a kipihent és feltőkésített Messiás alászállhat és megválthatja az országot.


Remélhetőleg addigra a pártja is összetákol valami programot, Judit asztalos is összegányolja addigra a kredencet.
A lényeg azért az, hogy az éppen most Tisza Párt névre hallgató domesztikált Fidesz ott van a Néppártban, a Fidesz névre hallgató Fidesz tőle kissé széljobbra - két macska vagyok és játszom egymással, az Unióval meg a választóval.
Körülbelül négy évre taksálom, mire a balodldali érzelmű szavazó eligazodik a politikai irányzatok útvesztőjében, mely bonyolult, mint a százas szög névre hallgató ördöglakat
A következő önkormányzati választásra már készülhet a Dráva Párt, melynek baloldali vezetője a Fideszből és a Tiszából kilábaló jelenleg még ismeretlen politikai segédmunkás lesz, akit rendszeresen ver felesége, a Jenő.
Tóni már tervezi a castingot.
Érdekes ország vagyunk, és egyre érdekesebben politizálunk.
Mire megszününk államnak lenni, még maradandót alkotunk, mint a hunok.
Balambér nagykirályuhk már van...

:O)))

7 megjegyzés:

kekec írta...

Pupu, azért a mi kismegváltónk nem számol ezzel rosszul. Parlamenten kivüli párt (al) vezéreként nem osztanak neki lapot, míg brüsszeli képviselőként az itthoni parlamentben is felszólalhat. Amikor akar és amikor neki kedvez. És így a kellemetlen médiameghívásoknak sem kell eleget tennie. "Ügyes"
Míg Budapesti frakcióvezérként elég gyakran kellene megnyilvánulnia, Nem kell a tömegek kiábrándítását elkapkodni! Így lila ködben lebeghet a magyar valóság felszine fölött.

Shreki írta...

Mi szóltunk. Most is...

Nyista írta...

Azért arra kíváncsi leszek, hogy odakint az "Unijóban" hányszor szavaz majd a kis dagadt gusztusa szerint ez a "kiábrándult" fideszes! Szerintem nyertünk egy trójai falovat, egy fidesz 2.0-át, egy kigyúrt, kisminkelt orbán 2.0-val...
Soha nem fogunk megszabadulni ezektől! Ezek a mi eredőnk. Olyanok mint a három dimenziós térbeli vektorok összege. Bármennyi vektort összegezhetünk egyetlan adott irányú, irányítottságú valamint hosszuságú eredő vektorral. Hát a magyarok eredője a fidesz. A mi eredő vektorunk mindíg a sovén nacionalista, szélső jobboldal, és a némi nemzeti mázzal nyakon öntött bolsevizmus felé mutat. A magyarok ezt szeretik. Ezt megmondta már Ady, Móricz, József A., Illyés, Márai, Bibó, Kertész és még sokan mások. De senki nem akarja érteni. Nincs segítség! Csak Mohács van, Trianon meg Puszták népe! Ez van.

kekec írta...

Kedves Nyista!
"de élnek dolgozók itt, költők is bűntelen, és csecsszopók, akikben megnő az értelem"
Továbbá ne feledjük, hogy az 1.3 millió szavazó legalább nem a szélsőjobbos fideszre szavazott. A magyar statisztikai átlag jobbközép - nem véletlenül van ott az ellenzéki tülekedés a potenciális szavazókért.
Ha a DK hajlandó (és képes) balra húzódni, először is azt kellene tisztázni, hogy a többiek nem tartoznak a baloldalhoz. Továbbá azt is világossá tenni, hogy mit tartanak "baloldalinak"
Meg nem ártana a vesztesek tudomására hozni, hogy mennyiben vesztesek, nem véletlenül javaslom a "Tőled is lopnak" szlogent!

anteus írta...

Muhi, Mohács, Trianon - mikor kerül fel a listánkra 1990. március 25?

1970 írta...

Kedves anteus!

Sok szempontból 1989. július 6. volt tragikus nap ennek az országnak az életében.

PuPu írta...

Kávéfőző Ismeretlennek üzenem, hogy adjon magának nicketm ha azt akarja, hogy itt olvashassuk a bölcsességeit!
Lesz nick - lesz hozzászólás...
:O)))