2014. november 12., szerda

GUANTANAMERA GUAJIRA


Egyenes derékkal jöttem
Onnan, hol nőnek a pálmák.
Mielőtt meghalok, lelkem
Versekben osztja el álmát.
Guantanamera, guajira guantanamera


Persze – mint Rogán Tonya szíves közléséből tudjuk - Magyarország nem Guantanamo, így aztán a mi guantanamoi parasztlányunknak nem volt egyszerű az élete, mielőtt elkezdte volna versekben osztani el álmát.
Először is, amikor gerincen vágták egy méretes hólapáttal, kellett keresnie egy olyan helyet, ahol pálmafák is vannak, meg bank is van, meg ahol nyugodtan felkereshetik azok, kikkel gondja közös, megbeszélni a szükséges lépéseket - például az álmok elosztásának ütemét.

Merthogy ez a nő egyébként önmagától nem lehet ennyire vidaildikó, feltehetőleg neki is van legalább két agytekervénye, mint a tyúknak, és lám, mégsem áll be az eresz alá, mikor esik az eső, meg az udvart is teleszarja.
Persze azt sem saját elhatározásból, hiszen nincs szegénykének olyanja, mindenesetre rossz nézni, ahogy vergődik, a fene tudja, kinek utasításait végrehajtva, leamortizálva önmagát.
Ha ránézek, Tocsik Márta jut eszembe, ő is másokért vitte bőrét a vásárra, nem hiszem, hogy megérte.
Persze a pénz nagy úr, azért az ember sok mindenre képes, meg annak ellenkezőjére is.

Amúgy Magyarország valóban nem Guantánamo, mert ott az amerikaiak humánus módon vizeshordókba nyomják a terroristák fejét, míg nálunk a saját szarába fullasztják a mi maffiózónkat, persze nemkevésbé humánusan.
A mi maffiózónk jó maffiózó, míg, aki szembefordul a korlátlan lehetőségek országával, az úgy jár, mint szegény jó Kadhafi, akin – miközben a feje a vizeshordóban volt – elügyködtek még kicsit tisztelői a másik végén is.

Úgyhogy Viktor helyében azért minden reggel zsebretennék egy tubus vazelint, biztos, ami biztos.
De azért ne örülj, kuka választó, mert bár Orbán ritka gusztustalan és kártékony féreg, de ez nem egy maffiacsalád ügye, ez az összes maffiózó ügye, ők ezt úgy mondják: a mi ügyünk – Cosa Nostra.
Ha az amerikaiak meg is teszik azt a szívességet, hogy pofánverik a hólapáttal, ettől még marad maffiacsalád itt egy-kettő, meg maradnak keresztapák, akiket arról ismerhetsz fel, hogy nem ismered fel őket, merthogy mindegyikük tiszteletreméltó nagyvállalkozó, menedzser, bankár, miegyéb.

Nem, nem politikus, mert a politikus csak csicskása a valódi hatalomnak, azt teszi, amit mondanak neki, aki - ha utasítják - akkor úgy csattogtatja a bokáját, mint egy huszártiszt a Monarchia idején és az asztalról leejtett hulladékokból - félig rágott libacomb, karajcsont, stb. - él. 
Mint a sakál.
Amelyik már hiéna, az már letett valamit a maffia asztalára, de nagy marha, ha azt hiszi, hogy ő fújja a passzátszelet.
Orbán e tekintetben kivétel, hiszen ő már annyit lopott, hogy a mennyiség a marxi tanítás szerint minőségbe csapott át, ő már saját vagyona jogán is odaülhet a nagyok asztalához, lassan övé az asztal.
Úgyhogy túlzott reményeink ne legyenek, itt legfeljebb egy olyan nagytakarítás segítene, mely elsöpörné a Príma Primissima alapítóitól kezdve a szocialistákhoz kötődő vállalkozói körön át az új földesurakig az egész tetves bandát, a politikusaikkal együtt, de ez nem érdeke senkinek, mert olyan felfordulással járna, mint a rendszerváltás, és ez az ország képtelen eltartani nyolcmillió munkanélkülit.

Európában a kisember szorong és fél, ezért nem lázad, beáll a sorba.
Ha lázad, akkor meg felsejlik a háttérben valamelyik nagyhatalom titkosszolgálata, mint ahogy nálunk sem dühöng a spontaneitás, inkább csak hinni szeretnénk benne.
Persze nem lehet mindent és mindenkit egybemosni, mert vannak, akik csak élnek a kínálkozó lehetőségekkel, ellentétben azokkal, akik például tudatosan bedöntik a nemzeti fizetőeszközt, hogy aztán az árfolyamváltozásokon teljesen törvényesen és a kisember számára nyomonkövethetetlenül százmilliókat, milliárdokat nyerjenek.
Ez erkölcsi szempontból nem mindegy, de a kisember számára gyakorlati szempontból olyan, mint amikor belecsinálnak a tenyerébe, ő összeszorítja a markát és ökle két oldala közül választ, hogy a kitüremkedő anyagot melyik oldalon nyalja le - tökmindegy…

Az előadás szórakoztató, meg bizonyos szempontból félelmetes is, hiszen el fog dőlni, hogy a gyereked, az unokád vagy a dédunokád élhet majd egy rendezett, békés társadalomban.
Akkor is maffiauralom alatt fog élni, de egy tisztességes maffia kiirtja a piti bűnözőket és nem engedi, hogy mindenféle náci handabandázással, leszámolásokkal, gerillaharcokkal megzavarják a normális üzletmenetet.
Most éppen ez a tét, és ez sem kicsi, nagy kár, hogy Orbán már belekezdett a pávatánc nyitólépéseinek megtételébe, nem lenne helyes, ha hagynánk kibontakozni a művészetét.

:O)))

38 megjegyzés:

Wolk írta...

"Úgyhogy túlzott reményeink ne legyenek..."

Mit hoz a költségvetés szegénynek, gyereknek?

nol.hu

Geza írta...

Megorultem, mikor meglattam a bajos kubai holgyet, ahogy elvezi az elet fusttel kapcsolatos fontos szegmenset, es abban remenykedtem, hogy valami konnyed, enyhen ironikus, a szabad es boldog elet es az itthoni leet antagonisztikus ellentetevel osszefuggo irast fogok olvasni. Ehelyett hirtelen visszazuhantam a kemeny valosagba a jelen meglehetosen kepszeru es elborzaszto leirasaval. Haat ez van, de azert holnap megint fogok egy kicsit Kubara gondolni (es remenykedni).

hello írta...

Valahogy nem sikeredik szórakoztatónak tartanom ezt az előadást, semelyik részletét tekintve.
Sokkal inkább dühös tehetetlenséget érzek, ahogy ömlenek rám a hírek naponta - na nem a fideszszolgálati médiából, mert ott nyoma sincs a valóságnak.

Egyre többször az jut eszembe, hogy a magyar népmesék is a nagy átverés-kategória, miszerint a történetek végén mindig a jó, a kisember, az igazság győzedelmeskedik. Aki ezeken a meséken nőtt fel, hajlamos elhinni, hogy tényleg.
Pedig hát nem.
Nagyon nem.

pleinair írta...

Lelkeem prózában osztja el álmát...

Ha törik, ha szakad, orbánt el kell kapni, falhoz kell állítani, mint Caucescaut és feleségét.
Likvidálás helyett vallatásnak kell alávetni, minden lopott vagyonáról és maffiahálózatának tagjairól, kapcsolatairól el kell számoltatni.
Orbánnal szemben nem lehet a demokratikus jogrend szabályait alkalmazni. (magam részéről középkori módszerektől se riadnék vissza. Egy kis kerékbetörés kijárna naki)

Statáriális eljárásban, rögtönítélő bíróság elé kell állítani ezt a kihízott, puffadt férget és maffia bandáját.

Wolk írta...

Minden a rendszerváltás utáni volt és jelenlegi parlamenti pártot falhoz kell állítani. Ezek ellopták tőlünk az utólsó téglát is amit mi a világháború után ebbe az országba beépítettünk.

Elsumákolták a valós országleltárt ami alapján tudhatná mindenki aki felépítette a Népköztársaságot mennyi is a "jussa" mennyit is kell majd leverni döbrögiéken.

Mindaz a magán és állami vagyon ami ebben az országban létrejött 1989 után annak az elprivatizált eszközállománynak köszönhető amit kamatostul vissza kell szerezni és a még fellelhető bűnösöket a törvényalkotóikkal egyetemben emberiesség elleni -rabszolgaságba taszítás miatt- vádak alapján el kell itélni.

Ezek a kollektív elkövetők egyébként a kislexikoni értelmezés szerint sem nevezhetőek emberhez méltó, tisztességes magatartásuaknak.

A számonkérés megvalósítását eddig egyetlen párt sem tűzte zászlajára.

Ennek az ellopott vagyonnak a kamataival történő visszavételével a történelemben először megszűnhetne a nincstelenség Magyarországon. Például a LÉT-pénz modellel.

A szakértői csoport szerint az államháztartás lehetővé tenné a bevezetést, amivel megszűnne az éhezés, megteremthetővé válna a minimum létfeltétel, és megfelelő szociális segítségnyújtás.

öregszeder írta...

Úgy látom jó üzletté válhat a hólapát forgalmazása, ha kitör a Nagy Hólapátos Forradalom. A forradalom után az átkos rendszer kiszolgálóit könnyű lesz felismerni a sík felületű arculatukról.

sphagin írta...


Kedves PuPu !

Nem is tudom.
Ha már Lendvai Ildikó is úgy lát dolgokat, ahogy, akkor bizony bennünk is meg van a hiba.

http://index.hu/belfold/2014/11/13/lendvai_ildiko_minden_baloldalinak_kiosztott_egy_pofont/

Talán igazad van, amikor arról írsz, hogy az egészet el kellene takarítani, ahogy van.

Csak az a kérdés, hogy mi jön helyette ?
Ahogy én gondolom, egy újabb sisere had.
A dolgok már csak ilyenek.
Minden rendszer kitermeli a saját arisztokráciáját és kezdődik minden elölről.
Vehetjük elő a hólapátot.

Járhatóbb út lenne, ha nem hagynánk magunkat átverni, mert így, csak azt kapjuk, amit megérdemlünk !

Wolk írta...

Ha Kim Dzsong Un nemzetközi bíróság elé állítható a lakosság éheztetése miatt akkor a magyarországi bünösöket is felelősségre kell vonni.

Mindazokat akik az magyaremberek élethez való jogát az élet fenntartásához való alapvető jogot a munkát, munkahelyeket nem biztosítják immár 25 éve.

Geza írta...

Hatarozott "sulyok elvetes" (+ remalom) esete figyelheto meg nehany kommentnel. Csak a nagy verengzes tervben (egy kicsit jelentos rendszervaltozasgyulolettel vegyitve) nehogy bamban nezzunk a nagy semmibe, mikozben a veres kezunket probaljuk valahogy (kisse zavartan baar) tisztogatni. Nem kellene-e esetleg elobb odatenni magunkat egy kicsit jobban a tunteteseknel? [Ugy kulturaltan, hogy a kiuzendu amerikai fokonzul ne hanyja el magat meeg tolunk is?]

talalom írta...

Pupukám! Ezt most nem értem kristálytisztán. Miközben én is fújtam tábortüzek mellett a Guantanamérát" - tudjuk, aki 20 évesen nem forradalmár, az hülye, de a mondás másik része se kutya, vagyis, aki 40 éven felül forradalmár, az se okos. Úgy látom, Te minden, politikával foglalkozót maffiózónak tartasz, és ez az általános hangulattal megegyezik. A helyzet az, hogy ha ez igaz, akkor mi magunk vagyunk mindannyian maffiózok, És akkor kevés a remény, hogy majd az ismeretlenség homályából - esetleg a "civilek" közül - kiemelkedik egy herceg fehér lovon, esetleg egy Vénusz a habokból, és nem fog elkurvulni 3 hét alatt.

nemóvatos írta...

Míg a posztodat olvastam kedves Teve --fájdalom de-- Bartus írásai villantak az eszembe. A hozzászólások után meg pláne.
Csak remélni merem, hogy miközben a tömeg lassan kifejezi az akaratát, ugyanakkor megőrzi méltóságát, "patakvér" nélkül.
Bár...?

Wolk írta...

Re: Geza 2014. november 13. 11:33

Jelenleg bambán, kilátástalanul, reményt vesztve nézünk a nagy semmibe. (mi akiknek nincs semmink és annyit is érünk...) Milyen nagy semmi jöhet még ezután és milyen kilátásokkal? Igaz, hogy "47 ezer forintból meg lehet élni"?

Eltolcsy (aki nem mellékesen 1985 - 1990 között, a spontán privatizáció időszakában a Pénzügyminisztérium osztályvezetője, majd a Pénzügykutató Rt. tudományos főmunkatársa volt):

„aki helytelenül privatizációs vagyonhoz jutott a természetes monopóliumok területén – energia, szennyvíz, víz, csatorna –, attól vissza fogjuk venni, mert önként visszaadja. Mert olyanok lesznek a feltételek”,

mondta az aki 1990 augusztusában, amikor a parlament a "Tulajdon és privatizáció" címen elhíresült előterjesztést elfogadta, és ezzel "helytelenül privatizálhatóvá tette a belföldi monopóliumokat" akkor egyenesen Ő volt a privatizációs kormánybizottság elnöke.

Az Ő elnöklése mellett határoztátok meg ügyesen a tulajdonreformot, a vállalkozásélénkítést és a privatizáció irányát.

Utána közel tíz évig kutatta személyesen a privatizációt, vagyis szemmel tartotta a történéseket a Privatizációs Kutatóintézet igazgatójaként.

"Magyarországon 2014 szeptemberében 7,6 millió 15 és 74 év közötti ember élt. Közülük (kerekítve): 200 ezer fő közmunkás – ha van jogosult felnőtt, kaphat az 50-70 ezer Ft keresete mellé 23 ezer Ft segélyt; 380 ezer fő nyilvántartott álláskereső munkanélküliből 170 ezer kap maximum 45 ezer Ft (családi) segélyt, 210 ezer (!) pedig semmilyen, de semmilyen ellátásban nem részesül; 130 ezer fő „passzív” munkanélküli, aki feladta a reménytelen és drága munkakeresést, és szintén nem részesül semmilyen ellátásban; legalább 150-200 ezer fő van még, akit kizárnak a munkanélküli-regisztrációból és a közmunkából, mert valamit vétett, vagy végleg lemondott önmagáról, vagy mert pénzhiány, információhiány, fizikai-szellemi leépülés miatt képtelen a munkaügyi kirendeltségeken jelentkezni."

http://nol.hu/velemeny/mit-hoz-a-koltsegvetes-szegenynek-gyereknek-1497935

Igen. Bámulunk a nagy semmibe! Nincs itt szó se vérről, se forradalomról, se véres kézről. Inkább sok mocskos kézről lehet szó akik ellopták az emberek életét.

asta írta...

Kedves Mindenki!

Engem is megleptek kicsit a reakciók, amelyeket olvasok... de még maga PuPu is.

Mintha még soha nem történt volna ilyesmi. Mintha a politikusok nem olyanok lennének, amilyenek: lehetőséget kapott emberek.. akik pont annyit tesznek meg ( már írtam) amennyit megengedünk nekik.

Akkor mégis ki a hibás?

Mi, a megbízók követjük el rendszeresen azt a hibát, hogy maradéktalanul hiszünk, sőt imádunk... ahelyett, hogy szolgálatra kényszerítenénk őket.

A mostaniak különösen elpofátlanodtak.. azért nem kéne mindent összemosni... van a rossz, a rosszabb és a rettenetes. Most már a rettenetes fele haladunk.. és csak mi tudjuk ezt megakadályozni.

Tehát mit tehetünk? Meg kell tenni, hogy világossá tesszük mi is folyt itt a rendszerváltás után. Pl. úgy, hogy bizonyos akár titkosított anyagokat is nyilvánossá kellene tenni. Azután azokat, akik köztörvényes bűnöket követtek el az akkor fennálló törvények szerint a jog megfelelő eszközeivel szankcionálni. És ezt nem dühből, hanem azért, hogy vége legyen a következmények nélküliségnek, ami ehhez az egészen képtelen állapothoz vezetett.
Csak ezzel az egyetlen lépéssel el lehetne érni, hogy a jövendő politikusok tudatában legyenek, hogy nem lehet következmények nélkül tenni, ami tetszik. Ez maga megteremtené a közeget, hogy politikusnak csak olyan menjen, akibe azért szorult legalább annyi ész, gerinc és erkölcs, hogy a minimum feltételeknek megfeleljen. Aki nem kizárólag a harács területét látja ebben az országban.

Mindehhez csak józan ész kell...érzelmeket kikapcsolni. Egy ideiglenes szakértői kormánnyal megoldható lenne, amelytől elvárnánk, hogy olyan törvényeket alkossanak meg, amely biztosítaná a nagyon szigorú elszámoltatási lehetőséget...most és a jövőben is stbstb lenne egy csomó ötletem:) Gondolom másoknak is.
A cél, hogy a 25 éves szabad rablásnak vége legyen és a politikustól az ügy és nem a saját zseb szolgálatát várjuk el. Biztos vagyok benne, hogy nagyon sok mai politikus is meg tudna felelni ezeknek a követelményeknek...hiszen maga a megengedő közhangulat, a rossz példa sokakat elsodor. Ha a közvélemény megfelelő szigorral ítél erkölcsi kérdésekben, már sok lépéssel előbbre lennénk.

Lám és ez még pénzbe sem kerülne:) Legfeljebb utópia..,???

PuPu írta...

Hát, én csak a hiú reményeket szerettem volna kicsit hűteni, miszerint Orbán megy - aranykor jön.
Nem jön, mert olyanok a személyi összefonódások, hogy hétköznapi kormányváltással nem lehet megoldani a problémákat.
Ugyan most torzsalkodnak kicsit a hatalmon levők, de majd kiegyeznek, a köznép pedig illúziókban ringatja magát.
Én nem biztattam senkit véres forradalomra, csak tényekről írtam.
és ha valamiről beszélgetünk, hát a tényekből illik kiindulni, nem a vágyakból...
:)

asta írta...

PuPukám, amit írsz, az számunkra gondolom evidencia... nekem biztos.

Minden forradalom azért tör ki, mert tömegek hiszik azt, hogy egy csapásra ettől minden megváltozik és jő a Kánaán:)

A rendszer váltás idején is így volt, ezért most, 25 év után is a rengeteg kiábrándult ember.

Pont ezért hangsúlyoztam ki a közvélemény szerepét. Szerintem az elmúlt 25 év a tanulás folyamata volt. Nem úszhattuk meg. Most viszont már sokat láttunk, van tapasztalatunk és ha minden jól megy felsőbb osztályba léphetünk.
A világ pedig működik a maga szabályai szerint, az emberi természet sem változik, legfeljebb a hangsúlyok tolódhatnak úgy, hogy a többség javára váljanak. Hogy kicsit elviselhetőbb legyen az elkerülhetetlen....

Ha tisztában vagyunk ezzel, könnyebb az alkalmazkodás és könnyebb az egyéni életben akár boldognak is lenni:)
Na ezt hívják optimizmusnak!:))

Joszi írta...

Helyes, vissza a privatizaciot, cipot a cipoboltbol,alljunk sorba a televiziokert, s adjunk jattot erte, voissza a telefonokat, s varjunk a vonalakra, eljen az ikertelefon.5 ev nem ido, ha autot akarunk, eljen a hki, trapper farmer legjobb a vilagon, minek urizalni, egyfele kenyer epp eleg.Allami bank jobb, majd ujra konszolidaljuk, kerul, amibe kerul.Pusztuljon minden, follyon a ver, csak tanulni ne kelljen meg az igazsaggal szembesulni.Na, ezert nepszeru Orban, Vona, s ezert remenytelen ez az orszag.Csernok Attila viszhang nelkul irta meg konyveit, arra nincs vevo, mert leszamol az illuziokkal, de az nem kell.Rendben lenne itt minden , ha.....s johetnek a bunbakok, akik mindenki, csak mi nem.

nemóvatos írta...

asta nyomán:
Pl.: nyilvánosságra lehetne hozni az ügynök,- olajos,- Grippen,.... aktákat?
17-én akár követelhetnénk is a Kossuth téren.

Anikó írta...

Tökéletesen összeszedted az összes maffiózó garnitúrát, a Hiénákat, a Príma Primissimia alapítóitól - a szocik érdekeltségein át - a napjainkban működőkig, iszonyú sokan vannak.
De ez így van az USA-ban is és a világon mindenütt, még a legdemokratikusabb országokban is vannak egyenlőbbek.
De azért a normálisabbja az ország boldogulására is törekszik, nemcsak a magáéra.
A politikusok meg a Sakálok, a hiénák kiszolgálói, a talpnyalói, pontosan.
Vida esetében is kristálytisztán megmutatkozik ez a rendszer.

Wolk írta...

Re: Joszi 2014. november 13. 15:03

Tévedés. Az idő kerekét visszafordítani nem kell és nem is lehet.

A tulajdonviszonyok tisztázása, a rablók kézrekerítése és elszámoltatása nem ezt jelenti.

Az a kor soha nem térhet vissza hisz látod a fejlődés nem áll meg mert egyik vagy másik szekértáborba tartozónak vallja magát valaki.

Gondolod, hogy a kínai vagy orosz, ukrán boltokban nem ugyanazt lehet ma megvásárolni mint bármely más országban. A globalizáció nincs összefüggésben azzal, hogy elszámoltatsz valakiket a népvagyonnal.

Joszi írta...

A privatizalt ukran, orosz, kinai boltokban ugyanazt kapni, valoszinuleg.Az eszakkoreai allamiban, meg nem.Csak egjegyzem, elkepzeled mennyit loptak volna, az allam kezen marado cegeknel a kinevezett partkatonak s mire mentek volna ezek a cegek?Lasd, pl BKV, BKK.

NewTiborc írta...

Tisztelt uraim!
Gondoljunk csak bele, mi lett a vége annak az embernek, aki az öszödi beszéddel pontosan ebbe a mocsárba tapsikolt bele? A baloldaliságot kisajátító MSZP mocskos segítségével, (sőt)a jobboldal semjén főpap vezetésével az Úr Jézus nevében kinyírta és a balga nép meg elhitte és ma is bégeti. Ki az a balga aki, azt hiszi, hogy ezek önként és dalolva lemondanak saját kiváltságukról és összerabolt vagyonukról? A Gyurcsány esete mutatja hogyan fog össze a jobb és bal maffia ilyen esetben. Tessék megpróbálni, ha nem lesz igazam (nem fognak össze) önként jelentkezem a kokiért.

Kibic37 írta...


Kedves NewTiborc!

Az "...ebbe a mocsárba tapsikolt bele" helyett én inkább a mocsár lecsapolását írtam volna, mint szándékot.
Egyébként az ügy legérzékenyebb pontjára tapintottál rá ezzel a mondatoddal: "Ki az a balga aki, azt hiszi, hogy ezek önként és dalolva lemondanak saját kiváltságukról és összerabolt vagyonukról?"
Ugyanakkor kíváncsi lennék rá hogy lehet kipróbálni tényleg össze fognak-e, vagy nem? :)))

PuPu írta...

Kedves talalom, nem minden maffiózó politikus, és nem minden politikus maffiózó, ellenben azok, akik a politikai hatalmukat, befolyásukat felhasználjál saját anyagi érdekeik előmozdítására, sőt, alapvetően ez a cél vezeti őket, azok bizony maffiózók.
És itt mindegy, hogy valaki bent ül a parlamentben és ott szavaz a Nemzeti Dohányboltokra, vagy a parlamenten kívülről, háttérbe húzódva írja elő az általa szponzorált és /vagy kézbentartott politikusoknak, hogy mit terjesszenek elő, mit szorgalmazzanak, hogyan szavazzanak.
Ugye, nem kell neveket is írnom?
:)

MoonRiver írta...

Akármelyikünk fintoroghat. A kettő nem fog menni együtt. Az úri modor és Orbán leváltása. Még kitart egy ideig a toporgás, éppen a szakítópróbáig, az elégedetlenség kritikus tömegéig. Ám abban biztos lehet mindenki: szép szabályosan, demokratikusan és illedelmesen, hogy ne fájjon előre a fejünk és utólag a lelkiismeretünk, nem sikerülhet. Kimondhatja Pupu, tocsoghat bárki a verbális vérfolyamban, a fegyvert Orbán választja, és ő nehézfiú. Csúzlival tankra lőni vicces.

Wolk írta...

Számomra kérdés, hogy az amerikaiak vajon lőttek-e az áfacsalással és a korrupcióval kapcsolatos kitiltásokkal?

Vajon ha lőnek - vér nélkül- azt csúzlival tankra lőni viccnek foghatjuk-e fel?

A Szabadság téren egy idő óta már nézegetik a fideszes életrajzokat… és válogatnak. Lövés és vér nélkül.

Magyarországon a magyar ember nem éppen szerencsés jelleméből fakadóan az elégedetlenség kritikus tömege spontán soha sem jött létre. Sajnos.

Donato írta...

Kedves "nemóvatos"!
Ha titkosítva vannak a Grippen akták, azok titkosságát fel lehet oldani. Bár azt 2002-után megtehették volna a szocik.
Viszont nem sok értelme lenne, mert a szerződésekbe nem írják bele, hogy a min.elnök úr részére a közvetítő, mennyi pénzt utalt át egy svájci bankszámlára.
Továbbá. Addig úgy sem fogják feloldani a titkosszolgálat "hálózati" aktáit, amíg él a "beszervező" és a "tartó operatív tiszt", vagyis a dagadéknak efelől nyugodtak az éjszakái. Üdv: Donato

asta írta...

Itt este azért a topik optimistájaként jelzem, hogy nagyot fordult a helyzet az utóbbi hetekben: megtört a félelem fala. Ezt jelzi, hogy egyre több ember megy ki az utcára. Egyre többen merik felvállalni a véleményüket.
Kérdezitek miért? Azért mert sokak úgy gondolják, hogy nem tart már soká.... egy fél évet-gondolják - fél lábon is ki lehet bírni, húsz évet meg két lábon is nehezen.
Megtört az a hit, hogy ezt a kormányt nem lehet leváltani. Ez a helyzet kulcsa.

Wolk írta...

Az Egyesült Államok kezdeményezte a Communtiy of Democracies / Demokráciák Közösségénél, hogy készítsen jelentést a magyarországi demokrácia helyzetéről és "felkérte Magyarországot annak mérlegelésére, hogy tiszteletben akarja-e tartani a közösség intézményeit és értékeit".

Elképzelhető, hogy Magyarország kilép a szervezetből még a kormányzótanácsi tagságról szóló szavazás előtt annak érdekében, hogy Orbán Viktor elkerülhessen egy újabb diplomáciai kellemetlenséget.

Ha Magyarország távozik a szervezetből, azzal nemzetközi szinten elismerné, hogy megszűnt demokrácia lenni.

Az 1993-as koppenhágai csatlakozási kritériumok teljesítése nevezetesen hogy a csatlakozás alapvető feltétele a demokrácia az EU tagság egyik követelménye.

Ez vajon kötelezheti-e az EU-t, hogy tegyen lépéseket, mivel egyik tagországa nem tartozik a demokrata államok közé? Csúzlival tankra lőni vicces valóban.

Kibic37 írta...

Ma rámtört a mazochizmus, és beleolvastam az MNO idevágó cikkeibe és a kommentekbe. Hát mit mondjak...?
Az egyiptomi sötétség ehhez képest ívhegesztés lángja közelről nézve védőszemüveg nélkül. :((((

Noel írta...

Sajnos történelmileg is igazolható, hogy ha az egyre növekvő elégedetlenség, ha eléri a kritikus tömeget, kitör, mint a heves forrással főzött húsleves a kuktából, és ha kitör, mindent és mindenkit betakar..
Sajna, a most hatalmon lévőkben nincs annyi kellő önmérséklet és bölcsesség, hogy csökkentsék a feszültséget, naponta rátesznek egy lapáttal.
Arra a követelésre, hogy legalább szimbólikusan miért nem lépnek, pl. Vida leváltásával, egyszerü a magyarázat, nem tehetik. Vida szent tehén, minden titkok tudója.
Egyszerü példa: 1011-ben megjelent egy cikk a nol-on, arról, hogy Orbán végtörlesztette devizahitelét, méghozzá svájci frankban. Az újságíró utánakevert és feltette a kérdést a miniszterelnöki hivatalnak, hogyan történhetett mindez, milyen forrásból, mivel OV vagyonnyilatkozatban sem az azt megelőző években, és azóta sem szerepelt ekkora összegü megtakaritás, se forintban, se valutában. VÁLASZ AZÓTA SEM ÉRKEZETT. (Hogyan is kezdődött az azóta is pihentetett Simon ügy ?)DE végtelen a példák halmaza, és egyszerüen ember, intézmény nincs, aki ezt a sok mocskot feltárja. Polt Pétertől várják el, hogy az igazságszolgáltatás eszközeivel felszámolja ?
Az egészu államapparátus tele van hívekkel, rokonokkal, barátokkal, focitársakkal, akiknek egzisztenciális érdeke ennek a korrupt világnak a fenntartása. A legutóbbi "gyöngyszem": Szíjjártó focitársa, mint külügyi kabinetfőnök, középiskolai végzettséggel (már ha van neki), nyelvtudás nélkül, és ezzel a garnitúrával bútorozott be Petike a külügybe, szélnek eresztve mindenkit, aki valamit konyított a külügyek intézéséhez.

Noel írta...

hogy nem a légből kaptam Orbán végtörlesztési históriáját:
http://hvg.hu/itthon/20111018_orban_hitel_torlesztes/

talalom írta...

Tisztelt hölgyeim és uraim! (Mert nemcsak urak vannak itt újkibic!) addig, amíg a magyar társadalom legalább egy markáns, hangadó része nem él meglévő állampolgári jogaival, és nem követel beleszólást a közös ügyekbe - vagyis nem politizál - addig nem változik a helyzet, legfeljebb a pofátlanabb, vagy a szemérmesebb hatalmasokat váltogatjuk. A "kurva ország" nemcsak az mszp-seknek szólt, hanem mindannyiunknak. A nagy különbség, hogy a Bolseviktor büntetésről, elszámoltatásról hablatyol, a Gyurcsány kormány meg "kérj számlát" akciót indított, amelynek havonta nyertese is volt. Pedig az áfát sztem 20%-ra lehetne engedni, ha mindenki kérne számlát, és nem mellékesen az áfa elkerülése is nehezebb lenne. A társadalom egy nagy része - s mintegy 300-400 ezer őstermelő nem adózik. Ennek a haszonélvezői a kereskedők, nem a petrezselyem-csokrát áruló nénike. Kértetek Ti már a piacon számlát? Én kértem, és nagyobb volt a fenyegetés, mint amikor a villamoson szóváltásba keveredtem három jobbikos fiatalemberrel. És nem a kereskedő, hanem a velem együtt vásárlók fenyegettek. De ugyanez a helyzet, ha egy hivatalban követelsz - még csak nem is emberséges, hanem a törvényeknek megfelelő eljárást. Pedig ez a politika, és nem az, hogy ki ül bármelyik párt vezetői székébe. Ezért mondtam, hogy mi mindannyian maffiózók vagyunk, - de legalábbis készséges alattvalók. És ha választani kell, a többség a "rendet", meg a "nemzet érdekét" választja, még azt sem követelve meg, hogy ezek mibenlétét fejtse ki bővebben az aspiráns.

Kibic37 írta...


Kedves talalom!

Az ujkibic megjelölést nem vettem magamra (én már régi kibic vagyok), és régóta sejtem, hogy a szebbik nem dominál a fórumon.

Egyébként - szokásodhoz híven - ismét az eb sírja körül kutakodsz. "És nem a kereskedő, hanem a velem együtt vásárlók fenyegettek." Szinte mindennapos tapasztalat, és nemcsak a piacon.

Erzsébet írta...

...ha Kim Dzsong Un nemzetközi bíróság elé vihető a lakosság éheztetése miatt, mi lehet a teendő Magyarországon, ahol közel 4 millió ember nyomorog és nagyon sok gyermek éhezik....
lehet itt formál-logikai és országvezetési ...rendszer jellegű összefüggés is...

Wolk írta...

Van is.

Névtelen írta...

Noelnek 2014. november 14. 4:05

Megkerestem a CIB bankot ahol a hitel van és kértem, hogy a továbbiakban frankban törlesztenék. Elutasítottak.

talalom írta...

Névtelen! Te mi a francot írtál alá hitelszerződésként? Nem olvastad? Én is latolgattam devizaalapú forinthitel (mert nem devizahitel) felvételét, hogy az akkor 10 éves kocsit egy kevésbé használtra cseréljem. Átnéztem egy szerződési blankettát - lehetett kérni bankfiókban -, és azért álltam el a hitelfelvételtől(és ma már 15 éves a kocsi), mert éppen ez a feltétel ötlött a szemembe: hogy a hitel kizárólag forintban törleszthető, aktuális árfolyamon. Onnantól fogva tudtam, hogy ez nekem nem lesz jó. Ugyanis a bankok is hitelt vettek föl, hogy hitelezni tudjanak: a nemzetközi pénzpiacon, de valódi devizában. Ezért tudtak manipulálni az átváltási költségekkel, meg egyéb pénzekkel, pl. azzal a többlettel, ami azért érte a bankokat, mert az országgal együtt a pénzintézetek is bóvli kategóriába kerültek, és így magasabb kamatot kell fizetniük a hiteleikért. Amikor rákérdeztem, azt mondták, hogy nem lehet devizában törleszteni, ha nincs igazolt jövedelmem devizában. Én úgy kalkuláltam, (szerintem jól), ha akár 50%-ot is romlik a forint (annyit nem romlott), akkor is jobbak a feltételek, mint a forinthitelé. Az 50%-kal magasabb törlesztő lett volna picivel több, mint a Ft-é, és addigra nyerek pár évet a gazdasági pestis megérkeztéig. Csakhogy tudtam, a szerződés alapján nem a forintromlással arányban nőnek a részletek, hanem többszörösével.
A baj az, hogy a legtöbb magyar ma is úgy gondolja, hogy a bankárok ülnek a pénzeszsákjukon, és abból osztanak kölcsönt. Holott nem, hanem a betéteseik, meg a tulajdonosaik pénzéből, de a leggyakrabban más hitelekből. Bocsi, hogy hosszú voltam, de így is csak a felületét karcoltam a problémának.

Névtelen írta...

Igazolt jövedelmem volt,van devizában.