2016. augusztus 27., szombat

MENNI? OTTHON MARADNI? SZAVAZNI ÉRVÉNYESEN? ÉRVÉNYTELENÜL? FRANCBA!

Ez itt a kérdés, és a válasz olyan, mint amilyen az okos lány ajándéka a királynak, akinek hozott is meg nem is, adott is, meg nem is.
Nyakunkon a népszavazás, mely nem dönt el semmit, melyről minden politika iránt érdeklődő ember tudja, hogy maga a Nagy Kamu, de mégis van jelentősége, mert erősítheti vagy gyengítheti Orbán idióta migráns-politikáját.
Már maga a kifejezés is hamis, ugyanis összemos fogalmakat, melyek élesen elkülönülnek egymástól.
A migráció és a migráns kifejezések mőgé beszuszakolják a háborúk elől menekültek karonülő kisgyerekét, a potenciális terroristát és a gazdasági bevándorlót, egybemosva indtékokat, célokat és élethelyzeteket, egy kalap alá véve mindenkit, aki körülményei kényszerítő hatására elindult nyugat-Európa felé.
Nem, nem felénk, hiszen a hazánkon keresztül vándorló tavalyi tömegből kevesebben maradtak nálunk, mint ahányan Rogán emberkereskedelmi vállalkozásának eredményeképpen telepedtek le nálunk, minden probléma nélkül.
Az Orbán által gerjesztett hisztéria mégis termékeny talajra hullt, hiszen akik más vallást követnek, mint mi, más típusú társadalmakban élnek, mint mi, más nyelvet beszélnek, mint mi, azok mások, márpedig a másságtól félni kell.
Aki nem olyan, mint mi, az veszélyes, az bűnöző, azt ki kell verni a faluból, az országból.


Erről azok tudnának beszélni, akiknek tradicionális ruházata, vallása, életmódja eltér a többségi társadalom tagjaiétól, a zsidók, a cigányok, de volt ebben az országban már hangulatkeltés a svábok ellen is, nem szólva az élve elásott kun királyi párról, vagy Gertrudis és Bánk bán a valóságban Katona József verziójától kissé eltérő történeténetéről.
Itt még az sem számított, ha az idegen asszimilálódott, ha csak jót adott az országnak, itt a vér vélt, vagy valós szava döntött.
Ha magyarnak hitte származását, akkor büszkén kihúzhatta magát, de a zeneakadémiát végzett nema strandon lebarnult művészt az utolsó büdöstalpú is provokálhatja, és a zsidót is leszólhatja az, aki egyébként ki van keményítve a magyar Nobel-díjasok magas számára, feledve, hogy kilencven százalékuk zsidó volt.
A cigánytól félni kell, mert nagy hangon ordibál, tanulatlan és miután verbálisan nagy részük nem tud védekezni, hát előbb üt, szúr vagy rúg, mint vitatkozik, és bezárkózik saját közösségébe, mert ha kilép onnan, oda a biztonság.
A zsidó ember sem érzi magát biztonságban a társadalomban, ami nem is csoda, ha évszázadokon át ki-kiújuló üldöztetéseikre gondolunk, és nem csak nálunk, hanem egész Euópában, az Ibériai félszigettől az orosz sztyeppékig.


Ha a mai nagyhangú panaszkodást hallgatjuk az iszlám államokból érkezett bevándorlókkal kapcsolatban, hát elkülönülésükre ez a magyarázat.
Az amerikai városokban is kialakultak olasz, kínai és más, nemzetiségi alapon szervezett városrészek, a bevándorló ott érezhette biztonságban magát, mint ahogy most az iszlám országokból bevándorlók is erre törekednek.
De ez nemigen érint minket, hiszen nálunk nemigen akar letelepedni senki, mert sem a gazdasági, sem a társadalmi környezet nem vonzó
Egy lepukkant, balkáni, rasszista ország nem lehet célországa annak, aki a Nyugat életszínvonalára vágyva, az által is motíválva elindult, hogy ha már elüldözték, akkor jobb körülményeket teremtsen magának, mint amiben - ha marad, része lehetett volna.
Ez motíválta nálunk is 56 disszidenseit, akik azért utólag megpróbáltak szabadságharcost farigcsálni magukból, jóllehet a szabadságharc többségük számára legfeljebb a szomszéd házban működő Közért szabad kifosztását jelentette.



De hát ez az elmélet, a gyakorlat meg az, hogy a primitív ember számára a primitív gyűlöletkeltés a nyerő.
Aki még soha életében nem látott menekültet, annak is rossz tapasztalatai vannak a migránsokkal kapcsolatban:
Ha buszon utazik a nyomorultja és ránéz egy nőre, hát az akkor is szexuális zaklatásnak értelmezi, ha a szerencsétlen  migráns bottal se piszkálná meg, olyan ronda.
A csúcs mégiscsak az volt, amikor a krisnásokat nézték migránsnak, még jó, hogy megúszták verés nélkül.
Az egésznek van valami morbid humora: ebben az országban ugyanis mindenki migránsok leszármazottja, legfeljebb azt képzeli őseiről, hogy Árpáddal lovagoltak be Vereckénél, de ha szembetalálkozna az igazsággal, hát sírva fakadna, jóllehet még ebben az állapotában is meglehet, hogy a valóságos felmenőivel járt jobban...


Na, de vissza az alapkérdésre: mit tegyen hát az a magyar, akit még nem hülyített el teljesen Orbán primitív propagandája?
A magyar ellenzék éppen olyan, mint amilyet ez a társadalom - viselkedését tekintve - megérdemel: ostoba, megalkuvó és gyáva.
Ezért aztán mindent félszívvel csinál, de még amit csinál, azt is fantáziátlanul és szakszerűtlenül.
A Kétfarkú Kutya Párt sokkal különb bármelyik "komoly" pártnál, hiszen ők legalább lépni mertek, segítséget mertek kérni a társadalomtól és meg is kapták azt, hiszen plakátkampányt tudnak folytatni, hülyét csinálva a kormányból, akit - mint tudjuk - Orbánnak hívnak,
Persze abban az országban, melynek segge kilóg a gatyából, népének jelentős hányada nyomorszinten él. és mégis olimpiát akar rendezni nem lehet abban reménykedni, hogy túl magas lesz az ellenkampány hatékonysága, de mégis...
A szocialisták és a DK álláspontja szerint otthon kell maradni, nem kell részt venni ebben a bohóckodásban, és jobb híján ezt a megoldást kellene talán választanunk, hiszen ha elmegyünk, akkor azzal legitimáljuk a szavazást, úgy teszünk, mintha ennek az egésznek lenne valami értelme, jóllehet éppen annyi van, mint libának lúdtalpbetétet ajánlani.
Orbán kamupártjai úgyis részvételre biztatják híveiket, de azt tudni kell, hogy még az érvénytelen szavazatok is Orbánt erősítik.
Sajnálatos, hogy ez a legtöbb, amit ebben a kérdésben ma el lehet érni, és tanulságos lenne, ha valaki tanulna belőle, hogy ez már a második olyan népszavazás, melyen politikai csalással érhet el eredményt Orbán bandája, ha bedőlünk nekik és részt veszünk a bolhacirkusz legújabb előadásán.



Persze a demokratikus pártok azért aktivizálhatnák magukat javaslatuk eredményessége érdekében, mert jelenleg még saját szavazóik egy része se tudja, hogy mt tegyen.
Tulajdonképpen akár a hatalom, akár ellenzéke szempontjából nézzük ezt a kérdést, csak a szánalmas jelzővel lehet jellemezni.


Valószínűleg ezt érdemelhetjük...

:O)))

81 megjegyzés:

Kapat írta...

Nem értem az embereket. A demokratikus pártok különböző véleményét ebben az ügyben, még kevésbé.
Ha tudom, hogy semmire sem jó, hazugságon alapuló dologból kimaradhatok, és ez csak rajtam múlik, akkor így teszek.
Ez ilyen egyszerű! Mármint annak, aki kellően tájékozott, van saját véleménye és képes önállóan döntéseket hozni.
A többi a befolyásolók felelőssége.
Mármint a pártoké, melyek még ilyenkor sem tudják egyeztetve tájékoztatni azokat, akik tanácstalanok. Nem ilyenkor kell különbözőségüket bizonygatni!

Unknown írta...

Jó reggelt, mindenkinek!

A "lovagkeresztes ..." cikkben már elhelyeztem egy hivatkozást. Abban tömören leírtam a véleményem.
Most itt van egy kis kiegészítés.
Szerintem a távolmaradás csak a beletörődés, felelőtlenség, lustaság bizonyítéka - nem az ellenállásé. Nevetek az utólag kitalál partizán meséken. Éppen ezért számomra a bohóckodásról elhozott szűz szavazócédulák jelentik majd a belépőjegyet az új demokráciába.

Promenad írta...

Szemben Tamás Rédeyvel serintem csakis a távolmaradás az egyetlen célravezető módja az ellenállásnak. Ne legyen kétségetek ugyanis afelől,hogy Orbánék az érvénytelen szavazatokat is be fogják tudni a résztvevők számába és ezzel akár az érvényességi küszöböt is átléphetik.
Nem ez lenne az egyetlen választási csalás,amely a bümlajstromukat gazdagítaná !
Bojkottálni kell hát ezt a kamu népszavazást !Aki ez ellen buzdít,az a Fidesz malmára hajtja a vizet !

Kovács Erzsébet írta...

Tamás Rédeynek:

Sajnos rossz vágányon álldogálunk, bármit is találunk ki, Orbán és csapata fel van készülve adekvát válaszra.Az elcsent szűz szavazó cédula útját nem próbálnám ki, ugye nem gondoljátok, hogy nincs többszörösen bekamerázva egy lefüggönyözött szavazó fülke, ma, a mikro kamerák világában.

A kapun nem tudnál vele kimenni, már le is akasztanának, és a kezükben lenne a bizonyíték, paragrafust meg csinálnak hozzá seperc alatt.
És csak Antal néhai miniszterelnök szavait tudnám beemelni .."Tetszettek volna forradalmat csinálni...".Hja kérem, Ő tudott, Ő ismerte a történelmet, nem csak doktorátusa volt belőle.
Resümé: tisztességes ember ne menjen lópiacra, mert átverik.
Egy megoldás van ,mint a fociban a lesre futtatás.
De ez nem megy a baloldalnak,már a les sem, a futásról meg azt sem tudják az mi.
Majd ha megkérdezik tőlük, bedobták-e a cédulát, ez lesz a válasz:....beeee....

Egy régi nóta jutott eszembe, aminek a mottója jó lenne, ha valósággá válna, és akkor nem lenne többé
éhes proletár., és nemzetközivé válna a világ....

Ettől egyre távolabb vagyunk, csak a tolató pályán pöfékelünk előre hátra, a fordító sinre kellene állnunk, és akkor lenne értelme a mozdonyt teljes gőzzel elindítani.

Talán a kisvasút imádók is fel tudják fogni, elég képletesen leírtam, mi a teendő.
Minden más csak időhúzás és mesebeszéd arról, hogyan ejtjük ki a szánkból a sajtot.

Úzbence írta...

Pupuval és Promenaddal értek egyet.Nem szabad részt venni ebben a cirkuszban,távol kell maradni tőle.Szörnyű,hogy az ellenzéki pártok még ebben sem tudnak egyetérteni!

hello írta...

Meg kell mondanom, hogy elgondolkoztatott, amit a választási szakértő nyilatkozott: a távol maradók szűz szavazólapjaival simán manipulálhatnak! Szóval már hajlok inkább arra, hogy elmenni, behúzni mind a 2 helyre az X-et, ezzel felhasználni, és egyszersmind érvénytelenné tenni a szavazólapunkat!

Ami által csak a részvételi arány nő, de az érvényes szavazatok száma csökken.

góbé írta...


Kapattal és Promenaddal teljesen egyetértve, némi kiegészités: amikor a zállampolgár megjelenik a szavazókörben és aláirta hogy a szavazólapot átvette, szavazónak minősül. Ezzel akár szándékán kivül is erősiti a népszavazás érvényességét, függetlenül attól, hogy érvényes szavazatot ad le, avagy sem. Még az sem biztos, hogy az érvényesség tekintetében ez választási csalás lenne.

Értelmes, demokratikusan elkötelezett választó nagy ivben elkerüli a szavazóköröket okt. 2.-án, vállalva a "...beletörődés, felelőtlenség, lustaság..." bélyegét.

Rédey urral kapcsolatosan tovább erősödött azon véleményem, miszerint egy közepes tehetségü provokátor. Tulzott, tuljátszott a lelkes naivitása.

hello írta...

Tamás!

Volt olyan szavazás, ahol nem volt boríték a szavazólapohoz - nem tudom, most hogy lesz, de akkor hogy hozod el a szavazólapodat?

Unknown írta...

Kedves Erzsébet!

Amikor a mozdonyban annyi gőz sincs, mint egy kávéfőzőben, akkor az nem megy sehova; nem hogy száguldozna.
Talán beszűkült vagyok, de az internacionalizmus manapság kevésbé érdekel, mint a hazánk sorsa. (És az sem az indulók szintjén.)
A történész cinizmusáról csak egy mondat: akkor sem volt, ma sincs "forradalmi helyzet".

Unknown írta...

Kapat, Promenad, Úzbence!

"Vétkesek közt cinkos, aki néma."

Unknown írta...

Helló, Hello!

A kétikszes cetlik helyett lehet újat nyomtatni. Csak az van itt, ami nincs ott. Ami pedig kint van, az megszámolható.

talalom írta...

Többeknek: a bojkott részben a szavazás nyílttá tétele, hiszen aki nem megy el, az mintegy nyilvánosságra hozza a véleményét. Nos, ha mindannyian nagyvárosban laktok, érthető. De ha egy faluban vagy kisvárosban az mondja a polgármester - vagy a fullajtárja: aki nem szavaz, annak az idén nincs közmunka, akkor mit csinálsz? Ezért kell a több variáció, persze megint az "ellenzék a hülye".
Egy szavazásnak érvényesnek IS, meg eredményesnek IS kell lennie. A mai tv szerint akkor érvényes és eredményes a szavazás, ha a polgárok legalább fele azonos választ ad a kérdésre. Ha tehát az összes, szavazáson résztvevő azonosan is válaszol, de a jogosultaknak csak 48% megy el, akkor a szavazás eredményes, DE érvénytelen. Ha elmegy az összes jogosult, de csak 49% szavaz azonosan - mondjuk 25% igen-t mond, 26% meg érvénytelen szavazólapot dob be, akkor a szavazás érvényes, DE eredménytelen.

hello írta...

Ilyen alapon a kihozott lapok helyett is lehet újat nyomtatni.
Szóval ezt az egészet bárhonnan is nézzük, úgy csalják el, ahogy akarják, ha belegebedünk is az azon való agyalásba, mit is tegyünk annak az érvényre juttatására, hogy elutasítjuk ezt azt egész cirkuszt, miután pontosan tudjuk, mi célt szolgál valójában! :-((

Vagyis a Nem szavazatok mellé azt és úgy manipulálnak - valódi ellenőrzés lehetősége hiányában! - ahogy kedvük tartja!
Arról hallunk különböző variációkat, mit tegyünk, de arról semelyik párttól 1 szót se hallottam, hogy ugyan bizony hogyan is kellene/lehetne ellenőrizniük az összesítést!!! Márpedig itt a kutya elásva, nem ott, hogy mit találunk ki és mit alkalmazunk, akik elutasítjuk ezt a semmiresejó népszavazásosdit.

Unknown írta...

A kihozott cédulák megszámolhatók. Csak ez az ellenőrzés módja.

Úzbence írta...

Tamás Rédey!Én nem gondolom,hogy erre a helyzetre illik az idézeted.Igenis üzenetértékű,ha sokan távol maradnak október 2-án.De cselekedj szándékod szerint!

Kapat írta...

Nos, amit mi itt, (gondolom egy dologban biztosan egyetértők) közösen összehoztunk, tökéletesen igazolják a PuPu által leírtakat. Mit tegyek, a "francba?!
Sajnos egy dologgal nem számolunk, hogy a fidesz eleve a tisztességtelen szemléletét fogja alkalmazni, mint eddig minden esetben gátlástalanul.
A választási szakértő véleményére számítók is csalódni fognak. Úgy, ahogy van arra is, mint mindenre, nagy ívben tesznek ezek a csaló gazemberek.
Mire is alapoznak? Nem mondok újat. A vizitdíj-szavazás erre tökéletes példa. Akarsz vizitdíjat fizetni, - dehogy akarok! A kövekezményekkel semmilyen szinten nem számolva leegyszerűsített kérdéssé alakulnak fejükben a nagyon tisztességtelenül, megfogalmazott kérdések. Erre szolgálnak az egyszerű, egymondatos hazugságaik, melyekre a plakátokon utalnak.

fishingcat írta...

Tartok tőle, hogy a mindent visz Jolly Joker "kártya" kijátszása még csak ezután következik. Nevezetesen, hogy a népszavazás érvényességi küszöbét jelentő ma még 50% feletti részvételi arányt egy képviselői indítvány villámgyors benyújtásával és megszavazásával tetszőleges? szintre, mondjuk 25%-ra leszállítva, akkor is győzelmet lehet hirdetni, ha a demokratikus ellentábor szavazóinak többsége a távolmaradás mellett dönt!

Unknown írta...

Szervusz!

Ez megint egy érv a MENNI ÉS ... mellett. Köszönöm.

hello írta...

Az eszmei mondanivaló tehát: tehetünk bármit, biztosra vehetjük, hogy elcsalják az egészet!
Gyanítom, attól vannak a különböző nézetek a pártok között a mikéntről, mert erről vannak ők is meggyőződve, de ezt ők így nem mondhatják pacekba a tévében.

És ez csupán egy főpróba lesz a Fidesznek, 18-ban mit és hogy csináljanak! :-((

Unknown írta...

Kapatnak.

Ha számodra a választási szakértő a megmondó ember, gondolj bele: vannak az országban olyanok, akiket egyetlen perc után lekevertek volna. ADÁSHIBA.

hello írta...

Sem az RTL-en, sem az ATV-n nem divat az ilyenfajta "adáshiba" - és Tóth Zoltán tényleg érti a szakmáját!

Unknown írta...

A "nem divat"-ot készséggel elhiszem. A szakembernek nem a tudását kérdőjeleztem meg. Csak két szempontot írtam, segítendő a mérlegelést.

hello írta...

Akit érdekel, és még nem értesült róla:

Elindul a DK népszavazási kampánya. Ennek egyik állomása lesz Gyurcsány Ferenc elnök úr nyílt fogadóórája 2016. szeptember 5-én, hétfőn, 16 és 18 óra között a Nyugati téren, a Skála Metro előtt.

Az eseményre mindenkit szeretettel várunk. Hozd el barátaidat, ismerőseidet, hogy személyes találkozás keretében is megtudhassa, miért kell távol maradni a gyűlöletkeltő voksolástól. Nem lehet más célunk, mint hogy megvédjük európai uniós tagságunkat, hazánk önbecsülését.

Október 2-án maradj otthon, maradj Európában, de szeptember 5-én gyere el Gyurcsány Ferenc fogadóórájára a Nyugati térre!

hello írta...

Egyébként számomra a legvisszataszítóbban álságos az LMP álláspontja, még az amúgy szimpatikus Hadházy Ákos szájából is.

Unknown írta...

Talalom 10:06

Nagyon jó a "helyi" példa, köszönöm. Már csak a konspuráció végett is MENNI ÉS ...

Unknown írta...

Hello 12:23

Ez egy üres frázis. (Na, jó: neghívó.) Ám sehol egy fikarcnyi érv, és még az érdeklődésemet sem kelti fel.

Promenad írta...

Tamás Rédeí !
Ezen a blogon ritkán találni ilyen elkötelezett Fidesz-aktivistát !

joszi írta...

Atyaeg, Redey provokator ur, lassan eluralja a blogot.Baromi szorgalmasan irogat, megszolgalja a beret.Itt nincs kerdes, ebbol a szemetsegbol ki kell maradni, aki beszall a fideszt segiti, magyarazzon barmit.Nem letezo emberrel nem tudnak mit kezdeni, ha mas nem a fidesz szatelitpartok, LMP, es tarsaik magatartasa, agitacioja utbaigazit, s ezt segiti Redey ur szorgalma is, tehat kimaradni, nem beszallni a gyuloletvonatba.

Unknown írta...

Emberek!

27 éve zötyögtök ezen a vonaton. (Bal vagy jobb vágány itt édes mindegy.) Most pedig a vészfék meghúzása helyett a "nem beszállni" kórust nyekergitek. Ám sehol egy érv, csak indulat. Szomorú.

PuPu írta...

Tamáskám, olyan vagy te itt, mint élesztő a kenyérnek, de nem mondasz okosságokat.
Ha a két "nagy" demokratikus párt egyeztetett álláspontja az, hogy maradjunk távol a szavazástól, akkor maradjunk távol, és itt a ponrt.
ha valaha is eredményt akarunk eléreni, akkor meg kell tanulnunk egyeztetni, kompromisszumot kötni, szóval politizálni.
Ha mindenki megy a saját feje után, abból minden lesz, csak győzelem nem.
Hogy te, Tamás z egységet iparkodsz bomlasztgatni, ezt megértem, de hát neked nem is az a célod, ami nekünk, - a bolha se száll síkra az eb kinyiffantásáért, nem igaz?

:O)))

joszi írta...

Ez a katyvasz, meg a hasonlatokban is, jellemzo a fideszes agitatorokra.Amit ajanl, nem veszfek, hanem a mozdony tulajdonosanak tett husegnyilatkozat.Ez a vonat pedig nem 27 eve zotyog, csak 6 eve, s iranya az ismert ezer eves sivatag, sakalokkal es ehhalallal, ahol az oazist nehany ezren bitoroljak.Jo utat , s keresse a veszfeket , majd a kalauz kijozanitja.

góbé írta...


Tommyka!

Szerintem várd meg az instrukciókat dekonspirálódás esetére. Nem biztos hogy a kommentelők alázása praktikus és javallott lenne. Tényleg ugy látod, hogy érvelés helyett indulatosan nyekergünk?

Ha esetleg az érv, érvelés fogalma jelentene számodra problémát, ott a gugli, segits magadon.

Merthogy sorozatosan kijelentesz, mondod a frankót, de sohasem indokolsz. Tényleg, pl. hogyan képzeled megszámolni a kivitt szavazólapokat ?!?

hello írta...

Tamás!

Egy meghívó szerepe a MEGHÍVÁS, ha érvekre vagy kíváncsi, ODA kell menned, azokat OTT hallhatod meg!

hello írta...

Még valami: elég szelektíven olvasol, ha sehol nem találtál ÉRVEKET a mondandóink mellett! :-((

Unknown írta...

Az 1847-es londoni találkozó bolhái bizony a csahos elpusztítására szövetkeztek. De ha Neked megmondják a "nagyok" a jót, akkor újabb hetven évet várhatunk.

Unknown írta...

Szervusz, Hello!

Te írtad négy perccel korábban, hogy az érveket OTT hallhatom. Ám a kedvedért most újra végigolvasom az összes bejegyzést. Kérlek, légy türelemmel!

Unknown írta...

Kedves Hello!

Idáig tartott. 1 (azaz egy) érvet találtam. Talalom írta, faluhelyre, kisvárosra. Tehát engem erősít. El kell menni, el kell hozni a szűz cetliket és megőrizni azokat! Talán lesz független nrmzetközi szervezet, amely hajlandó lesz megszámolni.

joszi írta...

Ezt az eligazitast kapta a kuldo szervezettol a provokator ur, mi szerint tarts ki, mondd tovabb, mint a japan katona haboru utan evtizedekkel, ne zavarjon, hogy lelepleztek.Cetlik szuzessege, nemzetkozi szuzessegszamlalokkal, ez vilagcsucs, ekkorat csak akkor mond valaki, ha teljesen hulyenek nezi partnereit.Kar ezzel foglalkozni, PuPunak igaza van, a demokratikus partok javaslatat kell kovetni, nem veszunk reszt az orbanek altal rank eroszakolt ongyalazasban.

Kapat írta...

hello 11:14

Nálad a pont! Valóban, bármit teszünk, elcsalják a szavazást.
Azt a szavazást, amire egyedül Orbánnak van szüksége, mintegy hivatkozási alapként. Felhatalmazásként, az EU-val történő rendszeres szembehelyezkedésének, kötözködésének indoklására. Lám-lám, én azt képviselem, amit a magyarok nagy többsége szeretne.
Neki kell ez a "főpróba", mely egyben helyzetfelmérés is. Mert most már egyre jobban fél a szerencsétlen.

pamagd írta...

Aljas maga a népszavazási kérdés is. Nem arról szól a szóbeszéd, ami a hivatalos kérdésben meg van fogalmazva.
Az a tiszta és a legegyszerűbb, ha a hülye és hazug kérdésre az a válaszunk, hogy nem megyünk oda.
Ha elmegyünk, ahhoz, hogy a kezünkbe kapjuk a szavazólapot, alá kell írnunk a listát. Tehát növeltük a létszámot.
De mivel Orbán törvényes szavazást íratott ki, a nemzeti konzultációs bohóckodással ellentétben, biztosak lehetünk benne, hogy az érvényesség esetére van valami terve.
Mivel törvényes szavazás, Országos (vagy már nemzeti???) Választási Iroda által lebonyolított, szabályok szerint megtartott szavazás lesz.
Napközben rendszeres időközönként közzé kell tenni a részvételi arányt.
A nap végén azok helyett, akik nem mentek el, néhány aláírást és szavazólapot minden bizonnyal hamisítanak majd, de ha kevesen mentek el, se alkalmuk, se idejük nem lesz túl sokat hamisítani.
Ha nem egyezik az aláírások és leadott szavazólapok száma, azt nyilván korrigálják - azaz hozzáhamisítanak pár szavazólapot. (Mindenhova nem jut ellenőrző ember.)
Az utóbbi néhány szavazáskor már soha nem tették közzé - a nagyon hivatalos helyen biztosan, de a sajtóban soha -, hogy mennyi volt az érvénytelen szavazat. Olyanra viszont felfigyeltem, hogy amikor valahol újraszámláltak, többször érvényesnek vettek olyan szavazólapokat, amiket első látásra az érvénytelenek közé tettek.
Tehát alapból nem olyan igazi jó ötlet az érvénytelen szavazat.
Ha valaki érvénytelent akar szavazni, akkor jól láthatóan ki kell fejeznie, hogy érvénytelennek szánta - a mindkét X nem elég, valamit még rá is kell írni.
Ha valakinek egzisztenciális kérdés, hogy elmenjen, mert figyelik, az menjen szavazni és adjon le jól azonosíthatóan érvénytelen szavazatot.
A másik gondolatom, ha napközben a hírekben azt halljuk, hogy már annyian elmentek, hogy érvényes-gyanús a dolog, akkor (de csak ebben az esetben) menjünk mi is és szavazzunk érvénytelent.
.
Orbánnak célja van az érvényes szavazással, ne tegyük meg neki a szívességet, hogy fel tudja használni.

góbé írta...


Tommyka !

Ez meg mi volt?! Mi az hogy talán? Miféle nemzetközi szervezet? Milyen felhatalmazással ?
Milyen legitimitációval avatkozna be magyar belügybe ?
Ki gyüjtené össze a "szüzcetliket", s főleg ki merné leadni?!

Ez neked érv, indoklás? Szedd össze magad, mert ez igy nagyon silány, főleg ahhoz képest hogy egyedül üdvözitőként reklámozod magad!

Kénytelen vagyok visszavonni az irányodba megfogalmazott közepes tehetségü minősitést, a kimondottan gyenge, de inkább alkalmatlan a helytálló.

Unknown írta...

Szervusz, Pamagd!

Az átlag magyar szavazótól nem várható az egyértelmű (írásbeli) akaratnyilvánítás. (Szövegértés, íráskészség alacsony.) És nem várható el (ha pl. a rokonoknál szüretel), hogy a programján változtasson. Ha tehát a két iksz nem elég, akkor az elhozás az egyetlen megoldás.
Ám sokkal érdekesebb az általad fölvetett lehetőség: CÉLJA VAN. Most kell ide egy ötletbörze. Ha nincs köztünk politikai elemző, úgy tehát saját kútfőből.
Mit kezd a rezsim egy (létszám)érvényes de eredménytelen (bukott) szavazással?
1. Újból átírja a szavazóköröket.
2. Megfélemlíti a távolmaradókat.
Ha van még rosszabb, írjátok!

Kovács Erzsébet írta...


Tamás Rédeynek:
Ne várd el Tőlünk, hogy Neked segítsünk.
Az ész nem tartozéka a hatalomnak.
Mindenkinek saját kútfőből kell dolgozni,
még ha ki is van apadva, mint a Szahara.
Ez a trójai falovakra is vonatkozik.
Az egri nők voltak frankó csajok, ha a
falon megjelent egy troll, kapott egy kis
fekete levest.

Kovács Erzsébet írta...

És nem mondjuk meg előre, hogy mikor mit fogunk csinálni.
Egyszer csak bejön az egy lépésből a sakk-matt.Türelem.

pamagd írta...

Tamás!
A lehető legeslegrosszabb megoldás az elhozás.
Tegyük fel, egy szavazókörbe tartozik 647 szavazópolgár.
Elmegy és aláír 389 ember.
Este számolnak, nincsen, csak 345 darab papír.
Mit csinálnak?
Eszeveszett iramban beixelnek a megfelelő karikába 44 darab papírt, hogy ne hibázzon a szám. Annyival is több szavazat Orbánnak.
Ezen gondolkodni se kell, ellentétben azzal, hogy ha marad egy kis idő, kinek a nevében hamisítsanak aláírást.
.
Orbán célja:
De mi a lópikulának tartsunk MI ötletbörzét? talán azt te akarod valamire felhasználni?
Nem tartod elég rafináltnak a pávatáncost, hogy adott pillanatnyi helyzetet úgy használjon ki, ahogy abban a pillanatban neki jó?

1. A tárgyalási pozicióját akarja erősíteni.
2. Mivel a feltett kérdésre a kívánt válasz állítólag nem lehetséges törvényesen, azaz hogy az EU ne küldjön segítségre szorulót, mert van tagállami hatáskör meg vannak tagállamok fölötti hatáskörök -
- ebben az esetben a célja lehet, hogy - ha a szelek éppen úgy fújnak - a kilépést kezdeményezze, a nép akaratára hivatkozva.
3. Ha nem eredményes (nem kap elég sok x-et az ő akarata), de elég sokan elmentek, akkor minimum verheti a mellét, hogy ő mekkora nagy demokrata.
4. Felmérés a 18-as választás előtt.
5. Tartalékolja és adott pillanatban felhasználja valami olyanra, amire álmunkban nem gondolnánk.

csakafidesz? írta...

Valamikor, talán még gyermekkoroban azt hallottam, hogy biztosra nem tisztességes fogadni.
A Fidesz immáron másodszor teszi meg ezt az ország választókorú polgáraival. Olyan kérdéseket tett és tesz fel, aminek előre ismerni lehet az emberekre gyakorolt hatását.
Mert ugye, ki az a barom, aki a zsebét vagy a nyugalmát veszélyeztető kérdésekre iGEN-t mond. Az vagy sültbolond vagy mazochista.
Ezért soha nem tesz fel tisztességes ember vagy szervezet ilyen kérdéseket.
Pl. "A szereted, ha hülyének néznek?" kérdésre ép értelemmel kizárólag csak nemmel lehet válaszolni. A Kormány által előráncigált kérdés is hasonló, csak aktuálpolitikai tartalommal.
Tisztességtelen kérdésre nem lehet tisztességgel válaszolni.
A "húzzatok a jó murva a...a" az ő szintjük, ezért egyáltalán nem érdemes elsétálni a szavazófülkébe, nem beszélve arról, hogy nem kell ezzel is elősegíteni a szavazás érvényességét.
Ha az ember meg akarja őrizni a méltóságát, akkor a lejobbat azzal teszi, hogy nem szavaz.

JÓ EBBŐL TELJESEN KIMARADNI!-ez az egyedüli helyes megoldás:

Unknown írta...

0. Az elhozott cédulák újra számolhatók. Csak azok lehetnek bizonyítékok, mert a többit bezúzzák.
1. Ki áll még szóba vele?
2. Igen.
3. Na és?
4. Igen. De a távolmaradással a baloldal nem tudja fölmérni az erejét. Mert mi az elmaradás oka? "Elvhűség" vagy közöny?
5. Éppen a "nem sejtjük" miatt kértem az ötletbörzét. De nekem ne írjatok semmit! Csak egy picit gondolkodjatok!

Unknown írta...

Pamagd!

Az utolsó mondatom kiegészítem. KÉREM SZÉPEN.

hello írta...

Tamás!

Engedd el ezt a gumicsontodat!

1.) Nem válaszoltál arra, mi van, ha papírtakarékosság okán nem lesz boríték a szavazólaphoz? Ugyan bizony hogy venné magához és vinné ki valaki a lapot?

2.) Ez a cirkusz Orbánnak erőfelmérés - mármint a meghamisítás előtti adatok, amiket persze csak ők fognak ismerni! -, nem a demokratikus oldalnak. Számukra most a végeredmény fontos, mindegy, mitől nem ment el, aki nem megy el.

3.) Elégedett lehetsz az "ötletbörzével" - oszt' azt is levonhatod belőle, hogy egy 1/2 centi illúziónk sincs afelől, hogy bárhogy is, de szemérmetlenül el fogják csalni az eredményt!
Innentől tehát nem érdemes tovább rágni a gumicsontot!

Kibic37 írta...

Teljes mellszélességgel csatlakozom azokhoz, akik szerint távol kell maradni ettől a cirkusztól.
Lenne azonban két megjegyzésem:

Idegeim testi épségét kímélendő meglehetősen lájtosan figyelem a politikai híreket mostanában. De kiverte nálam a biztit az a minapi hír, hogy az MSZP és a DK azon vitáznak, hogy közösen bojkottáljanak-e, vagy külön-külön. Ha azóta netán megegyeztek volna, az megnyugtató lenne számomra.

A másik, hogy általam nagyon tisztelt, gondolkodó, az enyémmel azons értekrendet valló emberek is mennyire képesek figyelmen kívül hagyni a kommentelés egyik alaptételét:
DON'T FEED THE TROLL!!!
Még akkor sem, ha egy az átlagnál szofisztikáltabb és ravaszabb troll...

mavtelep írta...

Bocs, hogy érdeklődöm : nem az a népszavazás lényege, hogy a kormány a parlament
felhatalmazása NÉLKÜL is dönthessen ??? Ezt véletlenül nem diktatúrának hívják ?
Már csak hogy ne haljunk meg hülyén.
Szervusztok, jó estét !

Unknown írta...

Üdv, Hello!

1. Van ötletem, de csak téged érdekel. Tehát elnapolom.
3. Tegyük föl! Bizonyítsd!

2. Éppen ezt, a várhatóan vesztes szavazást kell fölhasználni az informálódásra. Később hogyan és milyen pénzből?

Kovács Erzsébet írta...

Tamás Rédey:
-Miről beszélsz? Nem-e vagy Te egy kicsit belőve hogy így túllősz a vendégjogon?
Ha jól tudom ez a Pupu oldala, de ez aztán Téged egy kicsit se zavar.Ez a feltételezés, hogy veszítünk,
és akkor még megkérdezed, honnan veszünk még pénzt túl sok kérdés és mérhetetlen arrogancia.Mit akarsz?

góbé írta...

Tommyka ! Te folyamatosan mellébelész!!!

Mielőtt tovább pezsegnél a poszton, tedd meg hogy egyenes, konkrét választ adsz a korábban feltett kérdésekre, melyek elől angolna módjára elsiklani igyekszel !
Korrekt, logikus válaszok hiján, hiteltelen és nevetséges leszel minden fontoskodásod ellenére.

Segitségül, hogy ne kelljen keresgélned, találgatnod, ujfent bemásolom a fantasztikusan nagyszerü, egyedül üdvözitő ötleteddel kapcsolatosan felmerül aggályaimat:

Mondod.: "...El kell menni, el kell hozni a szűz cetliket és megőrizni azokat! Talán lesz független nemzetközi szervezet, amely hajlandó lesz megszámolni."

Kérdem: "Mi az hogy talán? Miféle nemzetközi szervezet? Milyen felhatalmazással ?
Milyen legitimitációval avatkozna be magyar belügybe ?
Ki gyüjtené össze a "szüzcetliket", s főleg ki merné leadni?!"

Amig ezen felvetésekre nincs érdemi válaszod, gondolkodó ember téged nem vehet komolyan.

Kibic37!

Azonosan gondolkodunk, de jelen helyzetben, a tultengő s egyre kevésbé - ahogy irod: "szofisztikáltabb és ravaszabb troll"-t praktikusabbnak tartom a sarokból nem kiengedni. Sunnyog, mellébeszél, láthatóan zavarban van, tehetetlen dühében már a blogtól idegen durvaságra is vetemedett. Lássuk mit tud!

Unknown írta...

Kibic37, szevasz!

Az alapszabályról:
Nem várok szövegértést azoktól, akik még a nevem sem képesek lemásolni. (Pedig éppen elégszer szerepel az oldalon.) Nem is reagálok rájuk. És tudomásul veszem a Te véleményed, amely szerint troll vagyok.

góbé írta...


Kedves Tamás Rédey !

Bizony az már sulyos helyzetnek minősül, ha félsz szemtől szemben reagálni, megfelelni és mások mögé bujva ugy üzengetni ugy, mintha nem is tennéd. Mivé lett a bátorságod, mi lett a megfellebbezhetetlen kinyilatkozásaidból?
Ha ez hiányzott, nekem nem derogál hivóneveden megszólitani, csak egyszer állj már elő, ne bujkálj, ne mellébeszélj!
Amilyen vehemenciával turtál-kavartál bele a blogba 3-4 hóna óta folyamatosan, egyre zsugorodsz morálisan.
Ez a bugyuta, semmitmondó reakció Kibicnek, aki velem ellentétben meg sem szólitott...ha egy csöppet nem figyelek oda, majdnem megsajnállak...

Nos kedves RÉDEY TAMÁS, avagy ( nehogy ez legyen a problémád ) TAMÁS RÉDEY !

A szövegértésem hiányosságait feloldani reménylem általad, (bizva segitő magyarázatodban) s miután az általad elvártak szerint sikerült nevedet közzétennem, vélem nem lehet akadálya, hogy a már két alkalommal, - Góbé 17.16. ill. Góbé 20.48 - feltett kérdéseimre illően, kimeritően, a kommentelőtársakat is meggyőzve válaszolj.

Unknown írta...

Kedves Góbé!

Röviden: nem tudom. Nem vagyok sem (gyakorló) politikus, sem jogász. Kavicsot dobtam az állóvízbe. Kapásból elutasítottátok, ahelyett, hogy gondolkodni kezdtünk volna (közösen).
A hozzászólások hajaznak egy nótára:
"Kövesd a példát, a párt szavát,
És győzni fogsz, te büszke ifjúság!"
Csakhogy: ez a párt nem az a párt, és hol van már az ifjúkor?
S nagyon örülnék, ha idézni tudnád, hol is voltam sértő vagy durva?

KerekesZs írta...

Élvezetesen ostorozod Pupu az okozatot, de nem gondoltál még arra, hogy elemezd az okot?
Ugye tudod, hogy a legtöbb, amit elérhetsz, ha megérted a miértet?

Unknown írta...

Góbénak.

Látom:
"Szó bennszakad, hang fennakad,
Lehellet megszegik."
Most aludni fogok. Délelőtt majd megnézem az oldalt.

nemóvatos írta...

.."de azt tudni kell, hogy még az érvénytelen szavazatok is Orbánt erősítik."
Vajon akkor is így volna-e ez ha
-az ellenzék minden szavazókörbe "ellenőrt" delegálna az urnákból kivett szavazólapok számolásához,
-a számolás jegyzőkönyvezett eredményét az "ellenőr" egy alternatív összesítő központba jelentené,
-mindkét válasz behúzatásával ÉRVÉNYTELEN szavazat leadására,
-ílyen módon demonstrált, ellenálló részvételre kampányolna?
Számomra a távolmaradásra kampányolás a lustaság, az erőtlenség, a mozgósítás-képtelenség beismerése.

DarthVader írta...

Kedvelt toposz a "választási csalás", de óvatosan kell vele bánni. A szavazókörökben nem az történik, amit a benne résztvevők bármelyike akar. Ott nem csak a kormány/önkormányzat emberei vannak jelen, hanem pártdelegáltak is, a parlamenti pártok részéről. (Amelyik településen egyik ellenzéki párt sincs jelen semmilyen formában, az bizony pech, de viszonylag ritka.
A szavazatszámlálásban mindenki részt vesz, az "ellenzéki" (mikor ki az ellenzék) delegáltak is. És általában kétszer is megszámolják a voksokat. És senkinek a kezében nem lehet toll, hogy átirják a szavazólapokat. Mert mindenki árgus szemmel figyeli a másikat.
Az eredményt leadják, megjelenik a választás.hu-n szavazókörönként, és ha nem az jön ki, amit bediktáltak, a helyi "ellenzék" tagjai teli tüdőből ordithatnak.
Nem véletlen, hogy még soha senki nem tudta rábizonyitani egyik választókerületre sem a csalást. Általában megismételt szavazatszámolás után is max 1-2 voks kerülhetett ide-oda, ha utólag másként itélték meg, hogy érvényes-e vagy sem.
Ha egy voks bizonytalan, a bizottság dönt, vita esetén jegyzőkönyv készül, stb, stb.
(Csináltam vagy 10 évig, ismerem a procedúrát.)

A láncszavazást meg a mozgóurnás pressziót leszámitva (jelen van az x-eléskor a szavazatszámláló tag) nehéz választási csalást elkövetni. Nem ez lesz itt sem a probléma.

Mivel senkit semmire nem kötelez az eredmény, a kormány kommunikációja minden esetben az lesz, hogy az emberek nagy többsége nemmel szavazott. Ez csak akkor lenne másként, ha az igenek kerülnének többségbe, vagy közel egyenlő arányba a nemekkel. Ez viszont nem fog bekövetkezni. Úgyhogy én szavazás helyett valami egyéb elfoglaltságot fogok keresni :)

Unknown írta...

Jó reggelt, mindenkinek!
Szervusz Nemóvatos!

Elkeserítő, hogy nincs beismerés. Bolsevik-matuzsálemek módjára kötik az ebet a karóhoz, tíz körömmel ragaszkodnak a rossz párthatározathoz. (Természetesen a köz rovására.) Egyre nyilvánvalóbb a vezérelvük: csak a mai rezsim meg ne bukjon, mert akkor dolgozni kell!

góbé írta...

Tamás!

A 22.31-es, korrektnek induló ( aztán persze gunyorosságba hajló ) bejegyzésed után, melyben beismerted hogy saját álláspontodat megvédeni nem tudod, - merthogy nem is lehet, csak van aki rögtön, s van aki csak kisvártatva jön rá - nem volt értelme, tétje folytatnom.

Azonban mivel ragaszkodsz hozzá, szivesen segitek feloldani, értelmezni a számodra értelmezhetetlent.
Vannak olyan fiatal, magukat a tévedhetetlenség nimbuszával felruházott versenyzők, akik az önfeledt nárcizmusuk, empátia-hiányuk miatt észre sem veszik ha sértőek. Különösen akkor, ha ezt feladatul kapják.

Ne szépelegj magad előtt azzal a tudattal, hogy kavicsot dobtál az állóvizbe!
Te kérlek, odacsináltál a blogba és a saját xarodat kevergeted folyamatosan.

Tudod, errefelé nem szokás, érvelés helyett, érvek hiányában személyeskedni. Még egyszer megkérdem, tényleg ugy látod, hogy érvelés helyett indulatosan nyekergünk? Avagy szövegértési problémáink vannak? Merthogy a bolsevik matuzsálemeknél ezek afféle magától értetődő fogyatékosságok ???

Attila írta...

Üdv!

Átgondolva a lehetőségeket arra kerestem választ, melyek azok a lehetőségek ahol legkisebb a manipuláció lehetősége, figyelembe véve az esetleges elhúzódó jogi procedúrákat is. Ez pedig nem más, mint a szavazástól való távolmaradás, hiszen napközben többször is közlik a részvételi arányokat. Ezt utólag módosítani nagyon necces lenne.

Rédey Tamás ötlete pedig a Habony művek legragyogóbb ötletei közé tartoznak.

1. Összejön a szükséges 50% feletti részvétel. Fidesz-ellenzék 1:0
2. Szavazólapot a szavazó helyiségből kivinni tilos. 2:0
3. Ugyan ki számlálná össze a kivitt szavazólapokat? Törvénytelen dologban részt venni? 3:0
4. Néhány Fidesz troll habzó szájjal lengetne fénymásolt üres szavazólapokat, bizonyítva az
ellenzék törvénytelen tettét. 4:0
Ezt magas labdát még a Fidelitás leggyengébb láncszeme is simán lecsapná!

Ennyi lenne kérem tisztelettel!

talalom írta...

MINDENKINEK! Én is '90 óta pártdelegált vagyok a helyi szavazatszámláló bizottságban Innen ismerem a jogi előírásokat
JAVASLATOM:vállaljatok minél többen ilyesmit - azt is delegálhatja párt, aki nem párttag!!! Igaz, baromi unalmas ingyen végigülni reggel 5-től este 10-ig a procedúrát, de ki kell bírni. Előtte a jegyző köteles felvilágosítani a tagokat a jogi helyzetről, de írásos útmutatót is kell kapnotok - ez az elmúlt 26 évben mindig így volt, és a helyi választási bizottság a felelős! Nézzetek utána nálatok kik lesznek azok - általában a jegyzők vezetik, de ahol 21 falu van egy választókerületben, ott nem lehet tudni, melyik.
A VÁLASZTÁSI BIZOTTSÁG NEM AZONOS A SZAVAZATSZÁMLÁLÓ BIZOTTSÁGGAL!!!! Választási bizottság választókerületenként van, szavazatszámláló meg szavazókörönként!
Budapesten biztosan nagyon kicsi az esély a csalásra. A szavazólapok mellé leadott jegyzőkönyvekben szerepel, hogy hány szavazó jelent meg. Az is, hogy hány szavazólapot adtál ki, és az is hogy mennyi volt az urnában, urnanyitáskor. Ha tehát feltűnően sok a hiányzó szavazólap, akár a szavazást is meg kell ismételni abban a körben. (Nem az egész választókerületben, csak a vitatott szavazókörben!)
Rizikómentes csalásra csak a külföldieknél van lehetőség, akik pl. csoportosan is elküldhetik a postán a lapjukat. Mi akadályoz meg egy romániait abban, hogy kiírja az egész lépcsőház magyar állampolgárainak nevét, megkérje a szavazólapokat, és szája íze szerint kitöltse azokat?!!!!

manyupos írta...

Ezzel a rédey-vel törököt fogott Pupu. Nem nyugszik a pasi és nem veszi észre, hogy az itt kommentelők nem kíváncsiak a véleményére. Javaslom, hogy ez után nevezzük egyszerűen csak "a török-nek."

Egyetértek Attilával, világos és logikus eszmefuttatás az övé, érdemes lenne megfogadni!

Kapat írta...

A hozzászólások számából arra következtethetünk, hogy sokunkat megmozgatott ez a téma.
Ha jól látom, nyerésben vannak a távolmaradást támogatók. Ha tévedtem, előre is elnézést, nem szeretnék számháborút indítani!
Kaptunk egy kitartó, állandónak bizonyuló trollt is, kinek frappáns s egyben úgy érzem témazáró választ adott "góbé" 9.17-es megszólalásában.
Ha rajtam múlna, szépen elcsendesítenénk, mert már kezd kellemetlenné válni. Pedig nem érdemes vele parttalan vitát folytatni, kár az időért és a papírért.
Ha nem válaszolnánk neki, talán más oldalra kényszerülne, mert nagy valószínűséggel lételeme az parttalan, értelmetlen vita. Megpróbáljuk? Próbáljuk meg!

Frank írta...

Az otthonmaradásra buzdítás onmagában nem mozgosító erejű. A legtöbben buzdítás nélkül is otthon maradtak, amikkor pedig szükség lett volna a szavazatukra.
Az lenne egy igazi ellenzéki magatartás, ha ugyanakkor, tehát október 2-ám, vagy előtte cegy nappal tüntetést szervezenének a demokratikus pártok, hogy "élőben" mutassák meg ők, illetve a mögöttük álló tömegek, hogy mennyire tele van a ...ük Orbánnal és a fideszi politikával.

nemóvatos írta...

Attilának meg másoknak is:
ad 1. Nem a részvétel számít az érvényesség megítélésekor, hanem az érvényes (a választói akaratot egyértelműen mutató) szavazatok száma.
ad 2., 3., 4. Igaz szerintem is.
A Darth Vader által írottak (az utolsó bekezdés szerinti konklúzió kivételével) meg nagyon pontosan mutatják a lehetőséget, csak hát az a fránya munka? meg mozgósítási képesség? az ne kéne....
Lásd: földügyi népszavazás aláírást gyűjtőinek eligazítása, ívek ellenőrzése....helyett, tolongó fotózkodás a rakodásnál (siralmas).

talalom írta...

Nemóvatosnak!
DE. A RÉSZVÉTEL SZÁMÍT AZ ÉRVÉNYESSÉGHEZ!!! AZ AZONOS SZAVAZATOK SZÁMA MEG AZ EREDMÉNYESSÉGHEZ!!! Mindkét feltételnek teljesülnie kell, hogy egy szavazás hatályos legyen.
Rédeyt nem tartom trollnak, csak kérdez szerintem. Azt fogjátok fel, hogy falun, kisvárosban - ahol a szavazók majdnem kétharmada él, nem egyszerű a távolmaradás. Erre lehet az érvénytelen szavazólap leadása a megoldás.

pamagd írta...

Frank 2016. augusztus 29. 11:19

Úgy tudom, lesz tüntetés.
Elsején élőlánc a parlament körül, másodikán is lesz rendezvény.
Csak mivel hivatalosan még nem kezdődhetett meg a kampány, az ellenzék most egyelőre erről nem beszél, de már hetekkel ezelőtt bejelentették.

talalom írta...

Attila! A kivitt, rontott helyett másik adott szavazólapokat IS feltünteti a szavazatszámláló bizottság! Meg kell adni azt is, mi az oka, hogy kevesebb szavazólap van az urnában, mint amennyit aláírtak (rontott - akkor ott kell lennie a rontottnak). A bizottság 10 darabbal kap több üres szavazólapot, mint ahányan szavazhatnak a körben a választói névjegyzék szerint.
A csalás a választói névjegyzékkel kezdődik a külföldiek körében. Mi tart vissza egy lelkes hazzafyt, hogy levélben regisztráljon akár az egész lépcsőház, vagy falu nevében?

talalom írta...

Ja, az ÜRES, ki nem adott szavazólapokat is le kell számolni, és visszaadni a zárt urnában.

góbé írta...


Üdv Talalom !

Amit a falvakban a távolmaradás problémájáról, megoldásként pedig az érvénytelen szavazólap leadásáról irsz, egyértelmü, világos és abszolut méltánylandó. Ez pedig nem azonos a szavazólapok elvitelével, mely ugye jogsértő.
Te magad irtad: "... Ha tehát feltűnően sok a hiányzó szavazólap, akár a szavazást is meg kell ismételni abban a körben..."

Attila írta...

Nem akarom ismételni a szavazás szabályait, azt már kifejtették mások. Véleményem szerint meglesz az 50% + 1fő., még több is. Erre a rafináltul feltett kérdésre nem igazán lehet igennel szavazni, a nem szavazatok is többségben lesznek. Ha elmennék szavazni, magam is nemmel szavaznák, de semmi értelme az egésznek, Vitya belpolitikai haszonszerzésén kívül. Tehát nem megyek.
Más! Nincs kifogásom a határon túliak állampolgársága ellen, de a szavazati joguk ellen nagyon is! Milyen jogon dönt, szól bele az itteni döntésekben, amikor annak semmilyen következményét nem viseli. Különösen felháborító a levélben történő szavazás, amíg a külföldön dolgozó magyarok ezt nem tehetik meg. Csak jelzem, hogy tudomásom szerint Romániában 3, Szerbiában minimum 1 külképviselet van. Ha már mindenáron szavazni akarnak, akkor szíveskedjenek elfáradni oda. Nagy-Britanniában csak Londonban van, utazhatnak akár több száz kilométert is. Nem fog. Itt indul a törvényesített választási csalás!
Nem véletlen, hogy a parlamenti vitanapra nem mentek el a fideszesek.

Attila írta...

vettem a fáradságot, megnéztem a szerbiai külképviseleteket. Van ugyebár Nagykövetség Belgrádban, és van Szabadkán Főkonzulátus. Akkor legyen kedves odavinni a hátsóját és szavazzanak ott! Szabadkára nem kéne túl sokat utaznia a határon túliaknak. Szóval az egész egy törvényesített csalás!

talalom írta...

Attila! Ráadásul a levélben leadott szavazatokat számláló bizottságba nem delegálhatnak pártok megfigyelőket, csak a kormány...

talalom írta...

Bocs Attila! Az a helyzet, hogy a vajdasági (felvidéki, erdélyi, ukrajnai, kanadai stb.) magyaroknak NEM KELL ELMENNIÜK A KÖVETSÉGRE - ők szavazhatnak levélben is. Azok nem szavazhatnak, csak személyesen a nagykövetségen, vagy konzulátuson, akik magyar állampolgárok, de ideiglenesen külföldön dolgoznak. Tehát Desmond Child pl. szavazhat levélben (május óta magyar állampolgár), holott egyetlen szót nem tud magyarul, csak egy magyar báró (Márfy Sándor) teherbe ejtett egy kubai emigráns énekesnőt, aki felnevelte. Az apját 18 éves koráig nem is ismerte. (Ő adta el 50 milláért egyik régi slágerét '56-os rock-himnusznak. Ez a baj.

hello írta...

Tévedések elkerülése végett: a szavazókörökben még van ellenzéki kontroll - már ahol ott van képviselőjük. Ahol semmiféle ellenzéki ellenőrzésre tudtommál már nincs mód, az a legvégső országos összesítés, beleértve a levélszavazatok számát és tartalmát is. Azt se lehet pl. tudni, akiknek megy a levél, élnek-e még, mert aki 14-ben regisztrált, újra nem kell, és azóta a kutya se kérdezte meg, megvan-e még.

Attila írta...

Semmi gond talalom! Ha egy kicsit figyelmesebben olvastad volna el írásom, akkor láthattad volna, hogy pont a levélszavazók ellen ágáltam. Felvidéken és Kárpátalján érthető, mert ott nem ismerik el a kettős állampolgárságot, szankcionálják azt. De Romániában és Szerbiában nincs ilyen probléma, ezért írtam az ott levő magyar külképviseletekről, ahol gond nélkül szavazhatnának az ottaniak. Talán félreérhető volt, majd máskor figyelmesebben pötyögök.

nemóvatos írta...

talalom nyomán is:

"XI. Érvényes és eredményes népszavazás
Az országos népszavazás akkor érvényes, ha az összes választópolgár több mint fele érvényesen szavazott. Eredményes országos népszavazásról pedig akkor beszélhetünk, ha az érvényesen szavazó választópolgárok több mint fele a megfogalmazott kérdésre azonos választ adott.

Utolsó módosítás dátuma: 2015.03.17."
(http://www.valasztas.hu/hu/ovi/25/25_1_11.html)

Az érvényesség szempontjából szó sincs a résztvevők számáról.
Lehet, hogy az "ellenzék" is ezt tudja rosszul?

A legnagyobb csalási lehetőség pedig a határon túli szavazás módján túl a számítógépes összesítés során van,
márha: az "ellenzék"? nem működtet alternatív szavazatösszesítő rendszert (egy sima excel tábla) a szavazóköri delegáltak jelentései alapján.
Csakhát: az a fránya kooperáció, aktivista hálózat, szervezés, mozgósítás, munka, munka, munka....
Meghát a bojkott nagyon becsípődött és ki gondol itt a távolmaradást kockáztatni sem merő közszolgálatban dolgozókra (köz-munkás,-tisztviselő,-rendőr, -katona, tűzoltó, pedagógus....)
Néhány TV stúdió és a főváros mellett ismerni kellene az ezeken kívüli országot (és népének helyzetét) is.