2016. augusztus 19., péntek

SEMJÉN NEHÉZSÉGE

Semjén, mint elmondta, próbálja értelmezni a Pápa szavait, de vannak nehézségei.
Úgy lehet ezzel, mint liba a kukoricáról festett képpel - látja, csak nem érti, mi is ez az egész...

Kifejtette: érteni véli Ferenc pápa egyetemes szempontját, azt, hogy a szegények pápájaként értelmezi a küldetését, a szegényeket pedig azonosítja a harmadik világból érkezett migránsokkal. 
Ugyanakkor mi van a középosztálybeli európaiakkal és a családjaik biztonságával - tette fel a kérdést a KDNP elnöke, hozzátéve: azok a keresztény püspökök, akik "az iszlám szorításában működnek", árnyaltabban látják a kérdést.



Hiába, tőlünk tanulhat a világ, talán csak toleranciát és empátiát nem, de az összes többi kérdésben a Pápa is csak iparitanuló a magyar keresztények első demokratájához képest, és akkor még nem is beszéltünk a szelíd tekintettű Harrach keresztényről, akinek megtekintésétől törvényileg kellene eltiltani a várandós kismamákat, nehogy háromfejű gyereket hozzanak a világra...
Semjén hülyeségeket beszél, dejszen mitől is mondana okosságokat, hiszen, ha egy kosárba csupa záptojást teszünk akkor abból ilyen lesz a tojásrántotta, nincs ezen mit csodálkozni.
Szerencsére a Pápa nem olvassa a Semjén összest, különben vagy megütné a guta, vagy közbenjárna főnökénél, hogy azonnal verje bele legcikkcakkosabb villámait ebbe a szerencsétlenbe, véget vetve ezzel a kártékonyságnak, mellyel a szeretet vallását amortizálgatja szorgalmasan.



Semjén hülyeségeket beszél, mikor azt mondja, hogy a szegények pápája a migránsokat azonosítja a szegényekkel.
Idiótát nem választanának pápának, ellenben egy pápának tökös férfinak kell lenni, erről maga az Egyház rendelkezik, mikor - állítólag - a megválasztása után azonnal ellenőrzik is ezt.
Ennek a követelménynek a jelenlegi pápa tökéletesen eleget tesz, úgyhogy ha választani kell, hogy Semjén vagy a Szentatya gyengeelméjű, akkor sanszosabb a pártnélküli pártelnök toronymagas győzelme.
Azok a püspökök, akik az iszlám szorításában élnek, igyekeznek minél jobban ellátni feladataikat, mint mindig is a történelemben, de ettől még keresztények maradnak és nem hiszem, hogy egyikük is pályázna a mai kor Remete Péterének címére.
Nem hiszem, hogy a katolikus egyház különböző viszonyulást írna elő hívei számára az üldözöttekkel kapcsolatban vallásuk vagy származásuk szerint, mint ezt a nagyeszű pártelnök sejteti.
És azt sem gondolom, hogy ne tudna pontos különbséget tenni menekült és gazdasági bevándorló között, mégis összemossa a fogalmakat, és ugyanolyan ostobán migránsozik, mint kenyéradó gazdája, a Nemzet Félesze...



Aztán az is igencsak necces, hogy a kereszténységet leszűkíti az európai középosztálybeli emberekre, mely fogalmon valószínűleg a jelenlegi rendszer erkölcstelen, tolvaj haszonélvezőit érti, és elfelejt aggódni az igencsak erős többségben levő szegényebbek miatt, akikről a gondoskodás felelősségét ráhagyja az Úrra, - ha akar, hát segítsen rajtuk.
Ami meg a kalifátus kérdését illeti, volt már egyszer budai pasa, és ami egyszer már volt, az máskor is lehet.
De persze ne legyen, viszont pártelnöki szinten illene nem hülyeségeket beszélni.
A világ változik és sok minden benne van a pakliban, de az biztos, hogy a társadalmi gondokat nem handabandázással kell megoldani.
Semjén szólt még a vasárnapi boltzár visszaállításáról is, illusztrálva azt, hogy a hatalom mennyire tiszteli a népakaratot.

A bolsevizmus ilyen szép példájára Lenin óta nem volt példa, a "boldoggá teszlek, ha beledöglesz is" szép elve ma jobban érvényesül, mint Rákosi idején.
Hogy miből gondolja azt, hogy egyedül ők hivatottak megmondani azt, hogy mi a társadalom számára a kívánatos, az rejtély, hiszen regnálásuk alatt egyetlen társadalmi kérdésre sem tudtak adekvát választ adni, talán nem is akartak. 
A mai hatalom számára társadalmi kérdés nincs, csak hatalmi kérdés van.


Semjén lova méltó gazdájához - valódi különlegesség.
Ez az egyetlen csődör a világon, amelyik a hátán hordja a csúnyáját...


:O)))

17 megjegyzés:

Promenad írta...

Csak azt nem értem,hogy ez az okos ló hogy türheti meg a hátán ezt az ostoba élőlényt !

góbé írta...


PuPu!

Mind a kor-, mind a kórkép tökéletes. Ugyanakkor, szerintem semmilyenzsótti nem hülye, csupán méltó folytatója a Római Katolikus egyház, az Ó- és Ujszövetség tanait semmibe vevő, a politikai hatalomból mindenáron, eszközöket nem válogatva részesülni akaró felmenői, 2000 év óta tartó tevékenységének.

Egyháza gyakorlata szerint, "csupán" visszaél az egyszerü emberekben lakozó hittel, akik ugy tudják a papok mindig igazat mondanak, Isten igéje csorog a szájuk sarkából.

Nem uj a dolog. Mikszáth tudta a legjobban, mikoris az éhes gyerekszájakat azzal nyugtatta regény"hőse": előbb az apátoknak ( ti. papoknak ) adok enni...

hello írta...

Plusz olvasom, hogy ő az, aki csak nem fér a bőrébe, ő akarja mindenáron visszahozni a vasárnapi boltzárat! :-((

Egyszer már az itteni programozónak adtam szabadidő eltöltési tanácsot - nos, ugyanezt javasolnám Semjénnek is, semminthogy olyasmi ügyekbe piszkáljon bele, amihez annyit ért, mint egy aranyhörcsög az atomfizikához! :-(((

Előbbi személy azóta jobb belátásra tért, már nem szívat a belépéssel, utóbbi is magába szállhatna!

Kapat írta...

Gondolom, nem nehéz a fidesznek megtalálnia az éppen ügyeletes, aznapi hülyét, aki szolgai módon arcát adja ahhoz az őrült gondolathoz, mely megfelelően bosszantja az emberek többségét.
A mindennapossá vált, nagy botrányokat szeretnék így feledhetővé tenni, hiszen az emberek mindennapi életét érintő bosszúságok, sokkal közelebb állnak a közérthetőséghez, mint a tudott, vagy eltitkolt, sok milliárd szétlopására alkalmas korrupciós ügyek.
A KDNP képére minden ráfér, gátlások nélkül, rezzenéstelen képpel, folyamatosan hazudnak. (lásd: Rétvári Bence tegnapi ATV-s szereplése)
Orbán jól fizetett csicskái ők, még akkor is, ha "szövetségesnek" hiszik magukat.
Az ellenzék is ugrik, sokkal többet beszélnek az ilyen képtelenségekről, mint amiről kellene.
Erre a feladatra "találták ki" a KDNP-t, tökéletesen alkalmasak is, a házasság és család védelmezői, a szenteskedők, a kereszténység nevében.

hello írta...

Igazad van, Kapat, csak tudod, azon túl, hogy hányok tőlük, attól vagyok kibukva, hogy nem derül ki, hogy az emberek mennyien és mennyire vetik meg a napi rendszerességgel előadott hazugságaikat és szemétségeiket. Gondolom persze, hogy sokakhoz a süketelésük el se jut, vagy, ha csak meglátják őket valamelyik adón, már rögtön kapcsolnak is tovább.
Aztán, mikor belebotlanak, hogy valami újabb galádságot keresztül is hajszolták, a dühös morgáson és/vagy átkozódáson túl egyéb következménye nincs. Ettől meg sőt de pláne vérszemet kapnak, és most már az elszabadult hajóágyú-módit is szemrebbenés nélkül adják elő! :-((

csakafidesz? írta...

"...szemrebbenés nélkül adják elő (copy hello)"...és ennek ellenére immáron 6 éve megszakítás nélkül magasan vezetik a pártok közötti ranglistát.
Mi ez, ha nem igazi szerelem? A magyar választóknak ez a lealázó, lekezelő, dzsentri-stílus eszerint nagyon bejön. Vagy a közvélekedés az eredményektől eltérő csak a kutatók igyekeznek a népet félrevezetni?
Ez valami politikacsinálás vagy egy központi akarat szolgai végrehajtása?

A közvéleménykutatókat a rendszerváltás óta "szent tehénként" kezelik. Itt mindenki lop, csal, hazudik csak a kozvéleménykutatók becsületesek. Eközben tevékenységüket óriási homály fedi. Ők a láthatatlan légió, akik a hétköznapokon szorgalmasan járják az országot, gyűjtik a véleményeket, összegeznek, statisztikai számításokat végeznek és időnként előjönnek a farbával miszerint magasan vezet a Fidesz a többiek meg futottak még... és a legtöbb esetben csak stagnálnak.
A valőságban ez szerintem nem így történik. Van erre vonatkozó elképzelésem, de itt és most túl hosszú lenne elővezetni
A szegény, tanulatlan, ingerszegény emberek egyszerű üzenetekkel nagyon könnyen megtéveszthetők. Itt is valami hasonló történik?
Úgy gondolom, hogy nekünk sem ártana foglalkozni ezzel a témával.

anonymand írta...

A feje.
Ennyi.

Cereus írta...

A Fidesznél ilyen ami "magyar". Magas lóra kapaszkodott ostoba, kiszolgálók gyülekezete.
Semjén, azért nem érti a Pápa keresztény erkölcsről vallott nézeteit, mert ő a "nagy Orbán"
földi talpnyalója.
Hivatkozik Szent István országára, a betelepítéssel kapcsolatban.
Kár megtennie, mert az ő erkölcseivel akkor levágták volna az orrát, a füleit, és a kezeit is.
Megkockáztatom a faxából is vágtak volna egy darabot.

hello írta...

Tudjátok, egyre többször eszembe jut, hogy az ellenzéknek el kéne kezdeni a nagy magyarkodás- és idegengyűlölet-propaganda ellenében hatásosan azt tudatosítani, hogy a dicső Honfoglaláskor a már itt élő népcsoportokon kívül eleink ÁRPÁD VEZÉRREL AZ ÉLEN MINDNYÁJAN BEVÁNDORLÓK VOLTAK!!!

hello írta...

Ma kaptam:


kis népszámlálás idén

Unknown írta...

Szervusz, Hello!

Ez csak olaj a tűzre, víz az égő olajra. Immár 26 éve ebben a mocsokban dagonyázik az egész ország.
Oda kell eljutni, hogy egy meccsen "Hajrá FOCI"-t kiabáljon minden szurkoló! (Remélem, a példa érthető.)

anteus írta...

Licit.
Fazekas; A népszavazáson eldől, keresztény marad-e hazánk?

Ha a hülyeség olimpiai szám lenne, az első 12 000 helyet orbánék nyernék.
A magyar melegítők már úgyis fidesz-sárgák voltak. Amire Knézy szemrebbenés nélkūl mondta, hogy piros.

hello írta...

Kedves Tamás, miért?

Ez csak azt bizonyítja, hogy lám, miről is beszélnek? Vagy akkor ezek szerint a besenyők szemszögéből kell néznünk a dicsőséges honfoglalást???

Unknown írta...

Kedves Hello!

A javaslatod többé-kevésbé éppen olyan hangulatkeltő és megosztó, mint a hatalmas plakátok.
Én inkább mindkét oldal (majdnem) összes tagjának pozitív megerősítését tartom helyesnek. A sok viszály után a békítést.

hello írta...

Igen, olyan tekintetben valóban megosztó, hogy nyilvánvalóvá teszi, hogy ez a gondolkodás mennyire abszurd, ha a történelemre gondolunk! És ki szeret szembesülni vele, hogy baromságnak dõlt be?

Unknown írta...

Szerintem senki. Épp ezért kell egy kicsit elengedni a távoli s a közeli történelmet. Az EMBERT kell megszólítani (személyében).

hello írta...

Hát, ahogy elnézem PuPu következő posztját, őt megihlette a felvetésem... :-))