2017. október 8., vasárnap

ÚJRATERVEZÉS

Végre - meglehet későn, de mégis - megjött a Szocialista Párt józan esze.
"Az MSZP nem állít önálló miniszterelnök-jelöltet, de kész támogatni egy kívülről jött civilt egy szélesebb együttműködésben. Az is biztos, hogy egyetlen politikai párt miniszterelnök-jelöltje mögé sem állnak be – ezt mondta a párt elnöke a választmányi ülés után. Hiller István választmányi elnök szerint reális és elérhető cél, hogy a demokratikus oldalon mind a százhat egyéni választókörzetben csak egyetlen jelölt legyen."

Üdítő kivételként teszik ezt, hiszen ezidáig mindegyik párt azzal próbálkozott - és próbálkozik ma is -, hogy saját jelöltje mögé passzírozza be az egész ellenzéki tábort, ami egészen viccesen hangzik.
Azt ugyan nem tudni, hogy ha most egy hét alatt ennyire megokosodtak a szocialisták, akkor ezidáig miért nem, de ezzel már kár is foglalkozni, akinek az volt a feladata, hogy ellopjon egy évet az ellenzék felkészülési idejéből, az tette a dolgát, majdnem teljes sikerrel.
A kitűzött céldátum vélhetőleg december volt, ezt ugyan nem sikerült elérni, de ez se rossz eredmény.
Most már csak a varázsló címét kellene tudni, aki ilyen rövid idő alatt vissza tudta adni a szocik eszét, hiszen tegnap még fennen hirdették, hogy tovább a botkai úton, ma meg már új szelek fújdogálnak, még nem fényes szellők, de legalább már nem is büdöset hoz a szél.


Nem, nem az a Szél, hiszen az ostoba magyar értelmiségi üdvöskéje szintén arra törekedne, hogy midenki álljon be mögé, és akkor majd ő boldoggá teszi őket, ennek a vége pedig az lesz, hogy aki odaáll, az politikailag megboldogulttá fog válni.
Az LMP pedig - hacsak nem jön megint a segítség, ki fog esni a Parlamentből, mely fejlményt a magam részéről hatfogásos vacsorával ünnepelnék - nem szeretem a Fidesz fiókszervezeteit...
Vona is ezzel a megoldással próbálkozott, de szerintem ez is csak azt mutatja, hogy a magyar politkus vágyvezérelt és a nap huszonnégy órájából huszonnégyben rugaszkodik el a valóságtól.
Itt vagy sikerül mindenki számára elfogadható személyi megoldást találni, vagy minden egyéni megoldás megy a levesbe...
Most a DK reakciója is fontos, hiszen a megüresedett pozíció felettébb vonzó lehet a pártelnöknek, de attól tartok, rettenetes melléfogás lenne azzal próbálkozni, hogy ő legyen a jelölt, habár azt azért elnézegetném, amint beköltözik a Karmelita Kolostorba, kiáll a frissen épített teraszra és onnan lesi a Duna Orbán kiömlő könnyei miatt megemelkedett vízszintjét.
Mégis, ide ma nem pártpolitikus kell ma, hanem a polgári életből jött, de a demokrácia iránt ezer százalékosan elkötelezett, megvásárolhatatlan technokrata.
Nyugodtan el lehet felejteni a pártok - különösen a kormánypárt csatolmányainak eddigi erőlködéseit is, mikor különféle professzorokat akartak meglehetősen átlátszó módon felépítgetni és eladni a társadalomnak, mint függetleneket.

Ide most valóban független személyiség kell.
Ha az ellenzéki pártoknak lenne kis humorérzékük, javasolhatnák Soros Györgyöt is, őt valószínűleg előbb fogadná az amerikai elnök, mint a mi enyveskezű büszkeségünket....



Nem ötletelnék, ötleteljenek a pártok, de valahogy úgy kellene ezt is csinálni, hogy saját listájuk első helyezettjét automatikusan ki kellene hagyni javaslataik közül.
Ha sikerül közös jelöltet találni, akkor Botka távozása meglehet, hogy új lendületet adhat a demokratáknak, hiszen az emberek térden állva könyörögnek az összefogásért.
A hír egyébként a mai magyar médiában az agyonhallgatás sorsára fog jutni, hiszen azt támasztja alá, hogy van még esély, - a szocik nem adták fel a harcot, sőt, talán egy jó jelölt mellett megjöhet a harci kedvük is, és saját szervezetük romjain felépíthetnek egy új, a mainál értékesebb és vonzóbb, demokratikusabb szocialista pártot.
Van olyan, hogy a libák sikeres költözését egy rájuk leadott, elhibázott puskalövés indítja el...



A magam részéről sok sikert kívánok hozzá...


:O)))

46 megjegyzés:

hello írta...

Nehezen tudom elhessegetni a gondolatot, hogy maga Botka kapta a feladatot Orbántól, hogy húzza az időt az eleve elfogadhatatlan ajánlataival és stílusával!

Kovács Erzsébet írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
1970 írta...

"Ha az ellenzéki pártoknak lenne kis humorérzékük, javasolhatnák Soros Györgyöt is, őt valószínűleg előbb fogadná az amerikai elnök, mint a mi enyveskezű büszkeségünket...."

Kedves Pupu!

Ez valóban a humor kategóriája. "Enyveskezű büszkeségünk" (Fúj, a fene se büszke rá...) egykori patronálójának van azért némi felelőssége abban, hogy egykori mentoráltja - időközben hatalmasra hízott - hátsója alá széket tolt.

Kapat írta...

Valóban egy hiteles civil jelölt tökéletes megoldás lehetne. Most még arra is kellene ügyelni, hogy a jelölt személyére tett javaslat ne valamelyik párt ötlete legyen, mert akkor eleve halálra van ítélve.
A mérhetetlen önmegvalósítási vágy a pártok részéről komoly gátja lehet a közös akaratnak. Itt mindenki részéről önfegyelem szükséges! Önfegyelem és felelősségérzet!

1970 írta...

"Akkor inkább 1000x Orbán Viktor."

Kedves Erzsébet!

Nem hiszem, hogy van élő ember a világon, akivel szemben ezt a fenti mondatot le tudnám írni. Sorost én sem kedvelem (örömmel venném pl. ha némi önkritikát gyakorolna "enyveskezű büszkeségünk" anyagi támogatása miatt), de ezt az őrült pszichopatát nem részesíteném előnyben.

majoranna írta...

A szocikkal való összeborulást pont annyian akarják, mint ahányan nem. Az LMP+Új kezdet azonnal elveszítené a támogatóit ha lepaktálna azokkal akik idáig juttatták az országot. Erre nem gondoltok?
Politikai öngyilkosságot nem lehet elvárni senkitől.
Egyébként meg az LMP az egyetlen következetesen politizáló párt. És nem tudom mi a baj Szél Bernadettel, vagy az LMP programjával?

Attila írta...

Üdv!

Kedves Kovács Erzsébet!

Lennél kedves felhomályosítani hol is rabolta össze a vagyonának alapjait ez az elátkozott vénség?
Van még mit tanulnom, nem tagadom, ezért köszönettel várom válaszod.

Nagyurunkból egy is túl sok nemhogy 1000. Békeidőben nála kártékonyabb politikusa még nem volt országunknak. Nem sorolnám "dicső" tetteit, mert nem kedvelem a hosszú írásokat.

Attila

Kapat írta...

Kedves "majoranna"!
Pont az hiányzik az LMP-ból, amire utaltam. Önfegyelem és felelősségérzet. Ugye az világos, hogy egyedül képtelenek választást nyerni?! Nos akkor nem is fontos nekik a mielőbbi rendszerváltás. Szél Bernadett lehet, hogy jó min.e. jelölt lenne, úgy 10-15 év múlva, de most még túl sok benne az az indulat, ami meggátolja abban, hogy egy ország gondjait vegye magára, felelősséggel. A parlamentbe jutásuk gyanús körülményeiről akkor még nem is szóltam. Vannak dolgok, amikor a különállás megnyilvánulása kimondottan az országgal szemben elkövetett bűn.

Kovács Erzsébet írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
pleinair írta...


Erzsébet döbbenetes bejegyzéséhez nem lehet és nem érdemes hozzászólni.

1970-nek azt kell mondjam: Igazad van! Azt kell ütni, aki jót tesz, és nem ül a vagyonán tétlenül, mikor segíthetne, ahol szükséges.
És igazad van. Hogy képzelte Soros, hogy látnoki képesség hiányában támogatott, taníttatott egy egyszerű származású, tehetséges egyetemistát?!!

Majoranna! Neked is igazad van! Bazi nagy igazsága van a közmondásnak: Kaparj kuta, neked is jut! A pitiáner kis pártocskák ezt teszik, bőszen kaparják maguk alá a talajt. Nem érdekli őket, hogy az ország jövőjét ássák alá. Az undorító, önző gazembereknek van igazuk, ugye?! Az LMP Szél Bernadettje kizárólag saját pártját akarja hatalomba tolni, miközben egy miniszterelnöknek az egész országot kellene képviselnie. Szél és az összes, szánalmas kis karrierista-pártocska emlékét ezért a galád viselkedésért fogja megőrizni a történelem!
Undorítóak!!!!

Pityi Palkó írta...

Kedves Kovács Erzsébet!
Örülök, hogy Neked Soros György az utadban áll... - hogy menjen Afrikába, meg az ég tudja hova.
Az, hogy Te 74 évet megéltél, mindenképpen tiszteletet érdemel, de nem vagyok elájulva attól, hogy idős korod ellenére, Sorosban látod az ellenzéki pártok kudarcainak okát.
Légyszíves olvass több ellenzéki blogot és kevesebb kormánypártit.

hello írta...

Ezek szerint Kovács Erzsébet első bejegyzése vált elérhetetlenné már, de Ti még olvastátok, hogy szinte mind erre reagáltok.

Továbbra is kérdőjel a számomra ez a "eltávolította a SZERZŐ" kitétel - ugyanis mind a mai napig nem találkoztam még ilyen lehetőséggel a hsz-oknál!
Így max. a poszt szerzője képes eltávolítani egy hsz-t, szerintem.

Névtelen írta...

Erszébet Kovács személyében netalán nem Semjén Zsoltot "tisztelhetem"? Mert úgy sorosozik...

Névtelen írta...

az időskori phletosopoitis komoly betegség :(

Kovács Erzsébet írta...

Én töröltem ki.
Mindenkitől elnézést kérek, ha a gondolataimmal megsértettem.
Pupu nagyon jó fotót választott az írásához.Teljesen adekvát.

hello írta...

Kedves Erzsébet, akkor kérlek, áruld el, hogy csináltad!

Kovács Erzsébet írta...

Meghagyom a lehetőséget,hogy rájöjj.
Ti ugyanis mindig mindent jobban tudtok.
Pedig néha nem árt, ha az ember gondolkodik.
Én is levontam a konzekvenciát, csak azzal
beszélek, aki meg akar hallgatni,aki megért.

Kapat írta...

Kedves "hello"!
Amikor olvasod a megjegyzéseket, a sajátod mellett megjelenik egy kuka jel. Ha arra rákattintasz, törölted magad.

Kapat írta...

Kedves Erzsébet!
Vigasztalásul küldöm: :-)
https://www.youtube.com/watch?v=AH9X_ZbhEfw

hello írta...

Köszi, de nálam egyik fázisban SEM JELENIK MEG! :-((
Ez vajon mitől lehet?

Kapat írta...

Passz! :-)

Attila írta...

Kedves Kovács Erzsébet!

Nagy hiba volt eltávolítanod a bejegyzésedet. Ha ez a véleményed, akkor állj ki mellette, védd meg vagy magyarázd meg mit miért írtál. Lehet itt infokat is adni, legfeljebb utána nézünk, ettől még nem leszel közellenség. Beszélgetünk, nem anyázunk.

Attila

Kovács Erzsébet írta...

Csak személyesen.

Kovács Erzsébet írta...

Attilának:Nézd meg a weboldalamon, most tettem fel.
4:07-től figyelj...
privátban átküldöm,ha megadod a Facebook címedet

Névtelen írta...

Pupu, szerintem Trump előbb fogadja Orbánt, mint Sorost fogadná. Közelebb állnak ők egymáshoz. :-(

Kovács Erzsébet írta...

mozigépész: van egy videóm erről, add meg a facebokk privát cimedet átküldöm

Névtelen írta...

Kösz, nem kérem,mára már elég fidesz propagandához jutottam :-)

PuPu írta...

Szerintem nem Erzsikénk véleménye a téma, az övé is csak egy vélemény a sok közül, nem kötelező egyetérteni vele, Erzsikének se másokkal.
Egy lenne kötelező: megérteni, amirt mások írtak és írnak - az iróniárt iróniaként a viccet viccként kezelni, és néha rövid szüneteket tartani a kereszteshadjáratban/NOSZF-ban...

:O)))

Kibic37 írta...

Kedves hello & Kapat!
Saját megjegyzésüket csak azok tudják törölni, akik neve kékkel jelenik meg, azaz nem a "Név/URL-cím" opciót választották. Kapat is, és Kovács Erzsébet is ilyen. Sem hello, sem én nem tudjuk törölni a megjegyzésüket, a kuka nálunk hiánycikk :)

Kibic37 írta...

megjegyzésüket helyesen: megjegyzésün,,,,,,,,,,,,,ket

Kibic37 írta...

Sorry,önálló életet él a klaviatúrám...

Promenad írta...

Jó,jó.de hol van AZ az ember ?Létezik egyáltalán ?

KIL írta...

Kedves Pu- Pu!
Az írásodban megemlíted, hogy a Botka visszalépését november végére december elejére várták.
Ez tény az ATV MSZP-al foglalkozó műsorában a két keverő személy részéről elhangzott. A gondolataid igazolásra kerültek.

Kerekes Zs írta...

Csak fél füllel hallottam, és csak halkan mondták, az Mszp cseppet sem gondolta komolyan Botkát, valami fura trükknek szánták..

Kerekes Zs írta...

Igaz hiteles forrásból noch da zu fél fülemre süket vagyok :)

Névtelen írta...

(racionális)

Eljátszottam a gondolattal. Eljött a megvilágosodás és mondjuk lottó sorsoláson sikerül egy független, mindenki által elfogadott jelöltet találni a pártoknak. Lenyugszanak, itt a jelölt. Mit fog ő képviselni? Nem nagyon tudok mást, mint azt az egyszerű igényt: orbán takarodj. Kis vitézünk ezt látva, mihez nyúl? A felesége a kezére csak, és megcsóválja a fejét, hogy "na, a választási törvényhez aztán nem;
és a pártokat sem kezded el cseszegetni NAV-al, ügyészséggel!"

Hát így eljön a választás ideje, az öntudatos szavazó bemegy a fülkébe, nézi a papírt, és lesz egy fidesz fölül, sok kamu név, és közte elbújtatva, egy valami, akik le akarják váltani ov-t. Beikszeli. Összeadják és kijön, ezek a soros bérencek többen vannak látszólag. Na ekkor mi lesz?

ov összecsomagol, elmegy valahova, a többi hűbéres pedig elkezdi menteni a vagyonát, vagy marad és megalakítják a "nemzeti foci és oligarcha őrséget", kinevezik saját vice-ispánjaikat és ...

Mert egy dologra nem számítok, hogy ov és maffiája banda háború nélkül feladná.
Ezzel csak azt a finom kis apróságot szerettem volna megemlíteni, hogy kell egy közös jelölt, azt mindenkinek ismertté kell tenni, elfogadtatni és egy nagyon kemény KÖZÖS harcra fölkészülni, mert ez nehezebb lesz, mint a választás látszik.

Sötétnek látszanak nekem ezek az idők.... sajnos

Névtelen írta...

"...a magyar politkus vágyvezérelt és a nap huszonnégy órájából huszonnégyben rugaszkodik el a valóságtól." - Így : )(

Névtelen írta...

Az LMP-ből sajnos egy valaki NEM hiányzik: Schiffer, aki ott van mögötte, és jócskán bele is szól szerintem a dolgokba. Úgy látom, a pártot és Szél Bernadettet szemékúly szerint is építgeti "enyveskezű büszkeségünk", aki azért rendesen be van már tojva, és fél, hogy szüksége lesz koalíciós partnere. És hát ha választani lehet, akkor mégis inkább a jól kézben tartható LMP, mint az önjáró Jobbik. :(

hello írta...

Kedves Kibic, tegnap este frissiben megköszöntem Neked az infót, így már végre világos ez a törlés-opció. Nem mentettem el magamnak, mert tabletről írtam, de ahogy most nézem, eltűnt a hsz-om!

Lehet, hogy nem csak a Te géped él önálló életet?

Kibic37 írta...

Biztos ide is Soros keze tette be a lábát...

hello írta...

Jut eszembe Sorosról: Ti megkaptátok a soros nemzeti inzultációs levelet?
Mert én - még? - nem.
Lehet, hogy mint számukra reménytelen esetet, már töröltek a "nemzeti" címjegyzékükből?

PuPu írta...

Kedves racionális névtelen, az aggodalmad valóban racionális, és azt hiszem, zhogy csak akkor van esély a változásra, ha unortodox eszközöket alkalmaz az ellenzék.
A megoldáson már vadul kellene dogozniuk a jogászainknak (léteznek? - merthogy lassan a szakértelem fidesz-bolsevista trükknek tünik...) - szemékly szerint azt se bánnám, ha egy-két demokrata elkezdene vadul bandzsítani...

:O)))

Névtelen írta...

(racionális - kitartóan)

Ma a csörgősipkás bohóc (alias MNB főnök) válaszként azt böfögte, hogy 7.5 milliárd rokona van. Ezzel kiderült, az egész jelenlegi népvándorlás (alacsony életkorú, alacsony GDP) felől a magasabb felé, az: CSALÁD-EGYESÍTÉS. A matolcsy család egyesítése zajlik, hiszen mindenki a rokona. A többi csak porhintés. Soros csak egy báb, a sátán egy inkarnációja, akit vagy aki a szabadkőmüveseket (vagy azok ők, ez nem teljesen világos) mozgatják, de mögöttük maga a letaszított angyal áll. Tehát: Matolcsy családja mindenki és nem kell kiragadni a vér-a-véremből egy szem fiút, akit pénzzel töm éppen, de ezt lehet válaszolni egy cirkuszban, ami a Duna partján áll, drágán felújítva, még fűtenek is benne.

Hol vannak a jogászok, ügyészek? Én meg akartam bízni párat, hogy egyszerű polgári perben vonjuk felelősségre, 1 forint per értékkel, ezeket hazug, szarházi nyikhajokat. Nincs aki vállalja. Így, azt beszélnek és mondanak, amit akarnak, hazudhatnak. Nem lesz itt változás így.

Volna persze megoldás... mindenki fantáziájára bízva, miben látná ilyet.

KCsJ írta...

Névtelen (racionális-kitartóan)!
Kb. sejtem, hogy megoldásként mi lenne a választásod. Ez sajnos - mivel a magyar egy "bégető nép", a kritikus elégedetlenség még nem találkozott a változást akaró kritikus tomeggel, amikor az "önjelölt forradalmárok" egy 18 és 20 óra közötti időre bármolyen témában meghirdetett 3-4000 fős tüntetést sikeresnek itélnek meg, amig a tiltakozás megtartja a tisztán békés jellegét stb. erről a megoldásról még álmodni sem érdemes.
Arról sem szabad elfelejtkezni, hogy a változást követelőknek nem csak a Rendőrséggel, hanem a változást nem akaró pártok "szabadcsapataival' is szembe kell nézni.

andrikó írta...

Sajnálom, hogy eddig nem találtam egy olyan blogot, ahol folytathatnám a korábbi amőba, majd kapcsolat felületeken gyakorolt gőzkiengedést. Mindkettőn csekly számú reakciót váltottam ki filkéres bölcsességeimmel.

A fentiekre vonatkozóan megírnám, miért nem becsülöm Széll Bernadettetz és a Lehet Más is Populista pártot. A párt annak idején az orbáni/göbbelsi propagandát meglovagolva a finnyás, nem fidesznyik értelmiségieknek az alternatív gyurcsányozást kínálta - és így szerzett magának egy aránylag jelentős fél-passzív követői tömeget. Szél Bernadett még a nyáron is túlbecsülte a Gyurcsány-ellenes közhangulatot, és ennek kiszolgálásaként azzal kedveskedett követőinek, hogy kevesellte a Kúria által Császy-Tátrai kettősre kiszabott letöltendő börtönbüntetéseket. Ez ma a legvérlázítóbb eset az igazságszolgáltatásban? Egy meg nem valósult bűntény előkészítése -ha egyáltalán megvalósulása esetén kár érte volna Magyarországot? Ugyanakkor a - véleményem szerint jóhiszemű - Hadházy Ákos által felkutatott, de ügyetlenül, egyre kevesebbet durranó több-milliárdos korrupciók felfedése után a "kommunisták" idején az ÁSZ által már nyilvánosságra hozott néhány milliós megkérdőjelezhető közbeszerzési szabálytalansággal próbálják a mindkét irányban "tárgyilagos" propaganda alapján növelni szavahihetőségüket.
Sajnos az olcsó populizmusra nem vagyok vevő - számomra pont annyira meggyőző, mint a Állítsátok meg Brüsszelt, a Soros-terv és a hasonlók.

andrikó írta...

A nemzeti inzultációs Soros levéllel kapcsolatban az a véleményem, hogy módját kellene tatlálnunk arra, hogy a nem-szavazók véleményét számszerűsíteni lehessen. Eleinte arra gondoltam, hogy egy helyre kellene összegyűjteni, és a Guiness Rekordok Könyvébe feljegyezni az űres szavazatok számát - de ez nem valósítható meg. A legnagyobb baj az, hogy sokan munkájukat féltve nem mernék a közös gyüjtőhelyen leadni a borítékokat. Azóta egy sokkjal jobb ötletem volna:

Minden inzultációs kérdőívet a mellékelt előrefizetett, kívülről sértetlen borítékba úgy kellene vissztaküldeni, hogy kérdőívekte belül tűzőgéppel 6-7 helyen nehezen kibonthatóan, vagy kibonthatatlanul össze kellene kapcsolni.
Ha több millió kérdőív így érkezik vissza, a Kormány nem dicsekedhetne "a nép több, mint 100 szálazléka tiltakozott a Soros-terv ellen"

Mindenkinek ezt kellene tennie. Terjesszétek a facebookon, és segítsetek abban, hogy megvalósíthassuk.