2018. január 7., vasárnap

A FÜLKEFORRADALOM GYERMEKEI

FOTO: HORVÁTH PÉTER GYULA
Oda a Momentum.
De kár, hiszen oda lehetett volna már megalakulása napján is, ami azt illeti, hiszen létének semmi értelme nincs.
Ideológiája nincs, jelszavai unásig elkoptatott panelek,  prominensei bátran indulhatnának az Utálatoskép címmel kiírt fotopályázaton, ha megérne akárcsak egyikük is egy csomag fotopapírt a nyomtatóba...
Pesze azonnal támadtak támogatóik, hiszen Magyarembernek százszor is el lehet adni ugyanazt a nevetséges hazugságot, mely szerint egy hegedűművész tekintetében meghatározó jelentőségű az életkor, másrészt, hogy az óvódáskorú versenyző határtalan képességeire utal, ha anélkül tudja kilopni társa bilijéből a szart, hogy az tiltakozna.
Eszük se sok volt, hiszen nyilvánvaló, hogy az LMP száz választóján kívül a mai magyar politikai térben nincs mégegyszer száz választó, aki annak kívánna politikai támogatást adni, aki annyira független, hogy még a józan észtől is elhatárolódik.

Kis ország, egy politikai osztály - nekünk ilyen jutott.
Karma...



Tulajdonképpen az is érdekes kérdés, hogy ez a remek száz miből gondolja, hogy Orbán ellen úgy célszerű harcolni, hogy a világmegváltó párt Orbán összes ellenfelét bekeni szarral, majd magát tisztának és illatosnak nyilvánítva előad néhány kártyatrükköt a Kossuth Lajos téri manézsban, miközben úgy tesz, mintha ezek a kupolában végrehajtott légtornászati halálugrások lennének.
Akik a Momentumot létrehozták - és most ne a savanyúábrázatú helyiérdekű Don Quijotéra, se a drámai szende Dulcineára, de mégcsak Sancho Panzára se gondoljunk - azt hitték, az LMP elvérzése esetére kellenek ők a bohóckabátba, hogy alkalomadtán elő lehessen húzni és diadalmasan felmutatni: Van másik!

Menet közben kiderült, elég ide egyetlen pszeudo-párt is, a többiek már csak a kapacitások felesleges többszörözését jelentik, ezért hát a kissé már megnyugodott szülők elzárták a pénzcsapot, hónuk alá csapták a libasültes tálat, majd megbizonyosodva arról, hogy üzemanyag nincs, a ballaszt a helyén és a fenékszelepek nyitva, mentőhajójuk legénységének vidám integetése mellett elpöfögnek a helyszínről.
A legénység már elővette az evezőket és most éppen egymást veri agyon velük, hozzájárulva ezzel az ország fennmaradásához.


Ezeknél már csak azok a Cegléden sétáló arab túristák voltak sötétebbek, akikre azonnal
ráizgult a helyi jobboldali értelmiség,
kihívta rájuk a rendőröket, az ÁNTSZ-t meg a helyi katolikus papot, hintse már meg szenteltvízzel őket, hátha akkor kiderül az igazság, kilóg majd a lóláb!
Bűbájos momentum voltak ők a magyar politika történetében, szerintem ne sirassuk őket...


:O)))

23 megjegyzés:

Kapat írta...

Igazad van PuPu! Nem az ország, az emberek sorsa érdekelte őket, csak saját karrierjük építgetése. Egyáltalán nem akartak 2018-ban változást, csak szavazókat gyűjteni, megerősödni. Nekik van idejük, de nekünk nincs!
Ugyanaz a tervszerű, "hosszútávú építkezés" jellemzi őket, mint annak idején a fiatal fideszt. Okos srácok, beképzelt karrier építők. Sikerült sokakat megvezetniük.
Hányan esküdtek rájuk, várták a megváltó, tiszta ifjúságot. Amikor tehettek volna valami érdemlegeset, elkülönültek, mindent és mindenkit ócsárolva. Remélem, egyhamar nem lesz dolgunk velük!

góbé írta...


Először volt némi büntudatom. Soha nem rejtettem véka alá azon véleményemet, hogy momentumék egy fidesz kreálmány a várhatóan beégést jelető Bp.-i olimpia irányitott megtorpedózására. Most meg megszünnek ?? a választások előtt 3 hónappal ?? Ennek semmi értelme a kamupárt gyártás kellős közepette! Tévedtem volna hogy ők mégsem a fidesz kiscsoportos tagozata ?!?

Aztán elolvasva a cikket - jellemző hogy az Origó hozta ki - szó nincs itt megszünésről, a momentum és, és élni fog.
A kis duhaj fiatalok, megrészegülve a rájuk boritott tizmillióktól, összekaptak egy kicsinyt.
Egy-két nap, és G.viktorunk rendet tesz közöttük.

góbé írta...

jav: a momentum él, és élni fog.

1970 írta...

Kedves Kapat!

Ezt annyival érdemes még kiegészíteni, hogy FGyA kísértetiesen hasonlít a
kisgömböc fiatalkori énjére. A hideg is kiráz tőle, amikor meglátom:(((

hello írta...

Erről a hírről lemaradtam - én még ott tartok, hogy készségesen visszalépnek egy jobb jelölt javára.

Anikó írta...

Nem szimpatizálok velük, az első perctől kezdve nem, az hogy az olimpiai ellenességet összehozták népszavazásra szerintem csak a véletlen műve volt, meglovagoltak egy aktuális hullámot. Ráadásul mostanában sokan tzávoznak is tőlük, az sem lehet véletlen. Szóval csak óvatosan a fiatalokba vetett hittel, szerintem.

neveletlen írta...

106 jelölt esetén a fejpénz majdnem 600 millió forint.
Lesz itt országos lista szarásig, ha csak 27 cimbora összeáll már 150 millióra számíthatnak.
https://24.hu/kozelet/2017/11/16/414-part-indulhat-a-jovo-evi-valasztasokon/

Na, de vessünk egy pillantást a táblára: Mszp 11%, DK 6%, LMP 6%, Momentum 3%, stb.
a Fidesz pedig egymaga hoz több mint 50%-ot.
http://republikon.hu/elemzesek,-kutatasok/171212_kvk.aspx

2014-ben, egy jobb állapotban leledző ellenzék összesen 10(tíz) egyéni körzetet hozott el, most meg győzelemről álmodoznak és egymást ütik-vágják, hogy ki hol indulhasson. (Ennél még a közös lista is többet hozhat, talán eltakarja, hogy mennyire utálják egymást) Kár a Momentumot és az LMP-t finnyázni mert ebben a hirigben nem akarnak részt venni. Inkább azzal kéne foglalkozni, hogy a 2010-es, első fideszes kétharmad után mit ért el az Mszp és a DK, ha már tőlük várjátok a megváltást. Megmondom, semmit, két ciklus után is összesen kb. 15%-on állnak. Oszt jónapot.

NewTiborc írta...

Neveletlen! Te a Horn Gábornak egy szavát is elhiszed? A legsumákabb görény manusz. A három igenes szavazásnál ott röhögött a Gyurcsány háta mögött,b@.d meg feri, mintha pontosan nem ők találták volna ki az egészségügy reformjait. Ugyan úgy mindig észosztó hülye gyerek, mint a Kéri et. Egyiktől sem hallottam még soha, hogy tévedtem, elnézést.
Az a feladatuk, hogy fidesz fölényt mutassanak ki, így terelve az embereket, mert azok mindig az erősebbhez húznak. Ez így volt és így van és lesz.

asta írta...

Tegyük fel, hogy mindenben igazad van PuPu. Aztán üljünk le és gondolkodjunk! Eltelt 27 év azóta, hogy Magyarország lehetőséget kapott, hogy, már amennyire ez lehetséges, de mégis saját akaratából irányítsa a sorsát. És mi történt? Itt állunk talpig a XX. század eleje táján. Hogy történhetett ez? Tán azok, akiknek lehetőség adatott, hogy ennek a levezénylésében részt vegyenek kiváló munkát végeztek. Valódi lovagokká, vagy valódi elvtársakká váltak? Vagy csak piti kis tolvajok gyülekezete voltak? Majd ca. 20 évnyi bemelegítés után mára profikká válva loptak el mindent, pénzt, földet, palotát és minden lehetőséget ettől az országtól. Most akkor kiben bíízol még...én csak ezt nem értem.

Kovács Erzsébet írta...

A baloldal sajnos nem hűséges az őseihez.
Ez nem csak a nagy átverésre vonatkozik, amikor a Párt átalakult MSZMP -ból,az M betűt kihagyták, a munkásokat.
A ház alapját hagyták ott, a tető az összes pártadminisztrációval a kasszával,deklasszált vezetőségével a filozófia felhőibe költözött.
A Gyurcsány lázadása az öszödi beszéd eredője mi lett, öszöd nem öszöd ez van.
Nem lett kibontva az igazság minden ága boga,a Puch bukszája a mindent tudó titkok tudója.
Nálam a tű akkor akadt fenn a lemezen, amikor a Simont bekaszlizták, aztán meg kiengedték.
Azóta egy nagyon giccses prózai műnek tartom az egész előadást,hogy Molnár Gyula is megjárta a hadak útját, nem kétséges.És nehéz nem feltételezni a Fidesszel való háttér konzultációt.Ez a szegény Csabi is
vergődik, mint hal a szatyorban.Azért azt föl nem tudom fogni, mennyiért adja magát egy Dr.X.Y., aki tisztességes munkával is meg tudná keresni a családja eltartásához elegendő pénzt.

Én már csak egy kérges kezű, nyakig olajos, munkásruhás gépszerelőnek, vájárnak, utcakövezőnek és egyéb tisztességes fizikai munkát végző embernek tudnám elhinni, hogy egy közösségért áll ki.

Igen, nagyon rossz véleményem van a politikai életről, a simlisségről.
De ez az én sorsomon már nem változtat,nekem már csak max.egy-két évem van hátra,és megpróbálok addig nem meghalni,míg a bankhitelem ki nem fizetem,hogy az utódaim haló poromban ne szidjanak, hogy adósságot hagytam magam után.Addig meg művelem kertjeimet,hogy senkinek terhére ne legyek.
És nem ítélkezek én senki fölött, mindenkinek van családja, mindenki élni akar.A saját lábán.
Talán könnyebben élnénk, ha leszállnának a nyakunkról.

Minden esetre a baloldal is újithatna a szemléletén a Brüsszeli kiküldetésükben,a menekültekkel kapcsolatos nézeteik kialakításánál.Eltévedtek egy kicsit ott a nagy rengetegben.El sem tudják már Ők sem képzelni.mi az itthon élni. és nélkülözni.
A Bangóné Margit MSZP-s képviselő talán az egyetlen arc, akinek hiszek.Miniszterelnöknek se lenne rossz.
Minden elismerésem a tevékenységéért.Többen is csatlakozhatnának hozzá.Szilárd meggyőződésem, hogy legyőzi Szilárdot.Az eszével.Mert nem egy súlycsoportban vannak.Szerencsénkre.

De egy fecske nem csinál nyarat.Példát mutat viszont hűségből.Köszönet érte.

1970 írta...

"Eltelt 27 év azóta, hogy Magyarország lehetőséget kapott, hogy, már amennyire ez lehetséges, de mégis saját akaratából irányítsa a sorsát."

Kedves asta!

Mondjuk a rendszerváltáskor, meg utána néhány évig be lehetett ezzel a szöveggel az emberek nagy részét etetni, de ez a kis ország talán soha nem volt képes (teljes mértékben) saját akaratából irányítani a sorsát. Azok a "fránya" nagyhatalmak...
Itt inkább az az igazi kérdés, hogy melyik kor (és vezető) volt képes önálló arculatot adni kis hazánknak (ügyesen, praktikusan kihasználva-tágítva a nagyhatalmak által biztosított lehetőségeket), illetve melyik kor (és vezető) kótyavetyélte el ezeket a lehetőségeket, vagy esetleg ostoba politikájával romhalmazt hagyott maga után (pl.: lovastengerész).

Kedves Erzsébet!

Gyanítom Bangóné Borbély Ildikóról van szó. Bangó Margit kicsit más:)))))

Kovács Erzsébet írta...

1970-nek:Igen, a Bangóné Borbély I.-ról van szó.Elnézést,hogy nem voltam pontos.
Az MSZP-nek Ő a legerősebb képviselője.
Mit tesz Isten, ma az atv-ben aki megszólalt, mind el akarja tolni onnan, ahova jelölték,
így a szilárd meggyőződésem ,miszerint a Szilárdot kiszorítja,máris dugába dőlt.
Miért van az, ha egy balodali képviselő tuti befutónak látszik, még miniszterelnök is lehetne,minden oldalról elkezdik támadni.Szóval,nagyon tehetséges nő.
És ezt sokan nem bírják elviselni.Még a saját pártjukban sem.Ez már hiba.
Pedig nagyon adekvát, jó beszédeket mond, és nem kérdezi meg senkitől se, hogy ugye mindent elmondtam?
A szívéből beszél, és nem szorul rá más dícséretére.Ő tudja, mit akar.
Sok férfi elszégyenelhetné magát mellette.Remélem, nem teszik lehetetlenné, még időnap előtt.
Csak a gyenge nőt engedik a legfelső polcig,mondván, lejáratja Ő saját magát, csak szép lassan beszéljen.És a háta mögött a háttéralkuk megköttetnek okosba.Sajnos.
De hát előbb utóbb minden kiderül.

1970 írta...

"Miért van az, ha egy balodali képviselő tuti befutónak látszik, még miniszterelnök is lehetne,minden oldalról elkezdik támadni."

Kedves Erzsébet!

Na, ez egy nagyon jó kérdés és meglátás. Nézze meg, amikor valaki kiáll valamiféle határozott baloldali értékrendszer (nem az ún. "ballib" dologról beszélek!) mellett, akkor elindul a minden oldali össztűz. Emlékezzen Horn Gyulára, aki mindenhonnan kapta a pofonokat (még saját pártjából is), vagy amikor Havas Szófia, meg Szanyi T. időnként kimondja a kemény valóságot, hogy ugranak neki jobb- és liberális, meg ún. "ballib" oldalról egyaránt. Moldova ugyanígy kapja a "minősítéseket" (Ungváry K. nevű "történész" a Kádár könyvét be akarta zúzatni, liberális elveit ilyenkor persze félredobva).
Érdekes, hogy jobb, liberális, meg "ballib." oldal ezekben mennyire összetart.

neveletlen írta...

Kedves New Tiborc, akkor lécci válaszd ki, hogy szerinted melyik a hiteles. :)
http://kozvelemenykutatok.hu/

Promenad írta...

A mór megtette kötelességét-a mór mehet !

Kovács Erzsébet írta...

1970-nek:
Horn Gyula volt a leg kiemelkedőbb elme a Kádári idők után az MSZMP-MSZP történetében.
Azóta a rohamos agysorvadás tünetei már több generáción át adták a jelenlegi leletet.
Én a munkás mentalitást hiányolom, az ügyvédkedés nem a nagy igazságok mellett halad, és amit megtehetsz,tedd meg,majd az ügyvédek elrendezik mentalitás volt az elindítója ennek a nagy pusztulásnak.
Az erkölcs minden társadalom alapja.A szokás jog.Ez a szokásjog, ami el lett rohasztva.
Minta értékűre lett emelve,hogy aki mer, az nyer.Disznóhízlaldát, repülőteret, kisvasútat. repülőgépeket,úgy repked a világban,mint gólyafos a levegőben, senkinek elszámolással nem tartozik.
Elvesztettük a "0" kilóméter kövünket.Ami a kocsmában a betyárbecsület, a napi életben a hétköznapi tisztesség.
Tegnap a Csabi gyerek viselt dolgait nézve elámultam,mint aki a számviteli munkakörökben élte le az életét.Hogyan jutott el egyközösség a tisztességtelenség olyan fokára, hogy minden bizonylat nélkül osztogattak pénzeket,adózatlan bevallatlan bizonylatolatlan módon.Itt kérem szépen tömegrajt volt a csalásban.És nem volt egy tisztességes ember, aki azt mondja, hogy elvtárskáim, mit gondoltok, milyen szent célért szarozzátok itt össze önmagatokat és másokat,mit gondoltok, meddig lehet ezt csinálni.
Mert előbb utóbb lesz egy tisztességes ember, aki ezt megakasztja.És minden ki fog derülni, és minden el lesz számolva.
Mert erre senkit semmiféle cél, ok, nem hatalmazhat fel, hogy ennyire elrugaszkodjon a valóságtól.


Én már megfejtettem a XXI. század nagy kérdését, hogyan győzhet a baloldal.
Kérjék a felvételüket a fideszbe.A fideszt csak belülről lehet "meggyógyitani"
A baloldal a fidesz tchnikát alkalmazza, de azt is rosszul.
Amilyen retorikával és szájkaratéval dolgoznak, a 2x2=4 állításukat is másnapra megmásítják.
Mire elérkezne a választás napja, olyan kerge birka társaság lenne, hogy okafogyottá válna a
választás.Mert csak jelöltek lennének mind, választó meg nem lenne egy se.

Paradigma váltásra lenne szükség.
De nagyon.
Hogy a krumpli leves krumpli leves legyen.
De ehhez vasöklök kellenek, hogy akik hazudnak, azok kapjanak egyet a péklapáttal.

Aztán el lehet kezdeni beszélgetni is.
Szerintem.
És akik a "0" kilóméter követ meggyalázták, azok bűnhódjenek.
Nem kicsit, nagyon.

1970 írta...

"Hogy a krumpli leves krumpli leves legyen."

Kedves Erzsébet!

Kádárnak ezt a mondását sokan megmosolyogták és/vagy érteni sem akarták.
Pedig mindennek a lényege benne van: napjainkban is ezt kellene észben tartani.

Olasz Ildikó írta...

Kovács Erzsébet!
Itt nem csak Bangóné Borbély Ildikóról van szó! Illetve igen. De előtte volt egy megállapodás is Csepelen. Bangóné egy kiváló képességű politikus, és ráadásul még nő is, ami külön értékessé teszi bármelyik párt színeiben. Főképpen az MSZP-ben. Épp ezért nem játékszer. Bangóné Kelet-magyarországi származású, azt a terepet ismeri a legjobban! Értékeit ott kell kifejteni és győzni. Csepel, egy tradicionális munkás város (Ott tették Lenin elvtárs kinyújtott tenyerébe a zsíros kenyeret, akkor, amikor ez még nem volt szokás. Tudom, mert az én testvérem is köztük volt) Tehát Csepelre, ha tényleg meg akarták volna szerezni, olyan jelölt kellett volna, aki már bizonyított. És volt is! Csak azt kívánta tőle a "PÁRT", hogy cserébe lépjen be! No nem, hát azért ez valahogy nem fer!

Kovács Erzsébet írta...

Köszönöm.
Ez az ORIGÓ.
A "O" kilóméterkő.
Az igazmondással kezdődik.
Hosszú lesz az út "O" kilóméterkőig.

NewTiborc írta...

Kedves neveletlen!
Sajnos mindegyiknek van vaj a fején, egyik ide húz a másik oda húz. Sajnos van tapasztalatom arról, hogyan kérdeznek telefonon.
A Kéri, Horn, Lengyel trióról meg csak akkor beszéljünk ha nagyon elkerülhetetlen, mert hányingerem van. Ők a politikához annyit értenek, mint a Mekk Elek az építészethez.
Bocs a Havas kimaradt, ők igét hirdetnek és nem véleményt mondanak, avagy vitatkoznak.
Tudod az ige az szentírás, avval vitatkozni nem illik.

Valaki, aki írta...


Bár Erzsébet megint meg fog haragudni, sértődni, de csak a véleményem írom le, tehát kérem, e szerint kezelje.

Rákerestem Czeglédy Csaba ügyére - az origo, a 888 és a Híradó hazugságait találtam (nem nyitottam meg, mert bizonyos szint fölött nem nyitok meg bizonyos szint alatti médiákat - Eszterházynak tisztelettel köszönve az alapgondolatot).
Egyik főcím: "Borítékban kaptak pénzt ... bla-bla-bla Hová lett a nokiás doboz? Samsungos sincs? Esetleg más? Mi fér bele egy borítékba? Mennyi?
Csalódott vagyok ... lehet, hogy már a hazudozásban sem képesek színvonalat képviselni? Szánalmas!

200 %, hogy hazugság - mi lenne más, ami innen érkezik? Milyen "viselt dolgai" vannak "Csabi gyereknek"?
Czeglédy gyanúsításának alapjai sincsenek, ha őrá gondolt.
Nem ül börtönben két ember úgy, hogy nem tudtak ténylegesen semmit rájuk bizonyítani, s az eljárás több pontos sem volt törvényszerű? Császy, Tátrai - még a jogilag járó kapcsolattartásuk is nehezített.
Váradi András esetét sem látom - pusztán fideszes elmaszatolása egy ember halálának. Meghalt, s Magyar György hiába jelzi, keretek között, hogy ez a "baleset" nem lehetett baleset, legalábbis nem úgy, ahogyan előadják, csak süket fülekre talál. (Csoda, hogy nem ugrik elénk zászlóval a kezében?)

Polt ügyészsége a bűnözők mosdatására van berendezve - a saját enyveskezű bűnözőikére - Lázár, Semjén. Rogán, Orbán, Kövér, Kósa, Matolcsy és a többi díszpintyére.
Hiteltelen, hazug társaság!
DEE, megtehetik! A felelősségünk ebben "elévülhetetlen".

Tetszik vagy sem.

Kovács Erzsébet írta...

Valaki, aki írta..:nak.
Én hiszek neked.
Lehet, hogy szín tiszta hazugság.
Lehet, hogy egy nagyívű társadalmi dráma élő nézőközönsége vagyunk, csak a szereplők nem a villában laknak, hanem a villában íródik a forgatókönyv, és mi kívülről az adott információnk alapján lereagáljuk a dolgokat.
De volt már eset a Simon,és a többiek.
Csak hallgatás volt,most is az van.
Ha nem igaz, miért nem tiltakoznak, miért nem informálnak.
Ez egy nagy társasjáték.Csak az a baj, sem a szabályokat nem ismerjük, sem azt, hogy ki kivel van.
Csak azt tudjuk, kiszolgáltatott bábúk vagyunk.

Nem haragszom.Csak szomorú vagyok.Hol van az a sok elvtelen elvtárs,akik az MLEE egyetem padsoraiban a kultúrált politizálást tanulták.Nem halhatott meg mindenki, nem hülyülhetett meg mindenki, nem lehetett mindenki fideszes akarnokká,az nem lehet, hogy nincs elme, aki meglátná a helyes utat.
Egy baj van, a létünk a tét.ha bevalljuk, ha tagadjuk.

Nehéz olyan emberekkel sakkozni, akik nem ismerik el a szabályokat, és ha vesztésre állnak, félre lökik a sakktáblát.
Mert az ellenzéki pártok büntetése kb.ezen a szinten van, a pénzelvonásokkal gyakorlatilag felszámolásra kerülnek.
Ha most ilyen retorzió van azokkal szemben, akik a fidesz leváltásán dolgoznak, el lehet képzelni, mi lesz a hatalom újbóli megerősődése után.
A bénultságból fel kellene már ébredni.
Fogy az idő.

Valaki, aki írta...

Kedves Erzsébet!

Teljesen egyetértünk!