2018. január 2., kedd

VÁLASSZUNK! 2018.

Talán körvonalazódik egy Karácsony Gergely vezette fenetudjami, amit nem lehet együttműködésnek, nem lehet összefogásnak nevezni, mert ezek a megnevezések kiütéseket okoznak a vájtfülű ellenzéki hangadók körében.
Fene tudja, ők hogy hívják azt, amikor különféle elképzelésekkel rendelkező emberek találnak egy közös célt és annak elérése érdekében előre egyeztetett lépéseket tesznek, alárendelve ambicióikat az általuk is elfogadott célnak, már, ha van ilyen.
A magam részéről talán az össztánc megnevezést javasolnám, hiszen ahogy a pávatánc remekül leképezi az önmaga gyönyörűségébe beleájult rikácsoló baromfi személyiségét, úgy ez a kifejezés is szépen tükrözi a sok ambiciózus versenyző személyiségét, a rinocérosz-balett szépségét.
De ma már mindegy, jöjjön, aminek jönnie kell, vége találtak valakit, aki adja azt a társadalmi elfogadottságot, aminek a résztvevők általában híján vannak, a jelölt pedig olyan támogatottságot kap, melyet bánatos pártjától soha meg nem kaphatott volna, így aztán mindenki jól jár - vagy kisnyúl.
Fel is indultak testvéri tankok, szertedübörgni a megoldás hírét.


Mint megtudhattuk, Válasszunk! 2018. néven szervezkednek mindenféle kormányok különféle pártállású volt miniszterei hogy elősegítsék a kormányváltást.
Ezt Balázs Péter volt külügyminiszter tette közkinccsé, aki elmondta, hogy a csoport tagja Bod Péter Ákos és Mellár Tamás is, - a csoport egyébként Karácsony Gergelyt elfogadható jelöltnek tartja.

Elfogadhatónak tartja személyét a Demokratikus Koalíció is, és remélhetőleg nem kezdődik el a harc, hogy kinek a jelöltje is a langaléta mozgalmár, mert ha igen, akkor kár is volt belekezdeni ebbe az egészbe.
Talán így meg lehet még találni a veszett fejsze fejét is, ehhez persze egy-két dolgot még meg kell oldani.

Így például megegyezni abban, hogy a pártok egyeztetett jelöltjei hogy illenek bele ebbe a szituációba, egy esetleges győzelem (Óh, édes álom!) esetén milyen rendező elvek mentén születik meg a politikai megoldás, milyen feladatokat vállal magára az Össztánc Kormánya, kikkel kívánja ezt megvalósítani, ki vezeti a kampányt, kik lesznek a pártok listavezetői, és kinek a listáján indul Karácsony Gergely, akiből ki hiszi, hogy úgy lesz majd miniszterelnök, hogy Áder majd neki ad megbízást kormányalakításra, mint a legtöbb szavazatot szerző párt listavezetőjének?
Vagy hogyan is?
Szóval, egy Cellini is kevés lenne ilyen kevés idő alatt cizellálni a dolgokat, de hát nem ez lenne az első eset, amikor egy felkészületlen társaságnak ölébe pottyan a lehetőség, aztán vagy tud élni vele, vagy nem.
Karácsonynak mindenesetre jól jön ez a kezdeményezés, mert idáig mögötte gyakoerlatilag nem állt senki, személyes népszerűségét meg annak köszönheti, hogy ülve nyalja a Holdat, ami bravúros sportteljesítmény ugyan, de a politikához kevés, mint vöröshagymában az osztályöntudat.



Az kicsit aggaszt, hogy a hírek árnyékkormányról szólnak, ehhez én kevésnek tartom ezt a laza politikai formációt, emlékezve Ferge Zsuzsáék hasonló kísérletére is.
És aggasztónak, hogy még semmi sem kezdődött el, de Karácsony már elmondta a saját őszödi beszédét, pedig a fél lába még a civil szférában volt.

Ezért aztán kellene néhány profi kommunikátor a környezetébe, mert így lehet, hogy lesz árnyékkormány, de az így elérhető miniszterelnöki szék legfeljebb árnyékszék lesz.
Hogy alkalmas-e Karácsony Gergely egy ilyen nehéz és veszélyes szituációban arra, hogy ha nyer, akkor dulván ledobja a padlóla Orbánt, azt nem tudom, csak remélni tudom.

Mint ahogy azt is, hogy a kampányban nem azzal fog törődni, hogy mit óbégatnak az ellenoldalon, hanem marokra kapja Orbán tökét, mint kurva a liliomszálat, és addig csavargatja, mígcsak meg nem hallja a sikoltozását a népnek azon része is, aki ezidáig beletörődve tűrte, hogy kirabolják, elvegyék szabadságjogait és az árok szélére lökjék.
És azt is tudnom kellene, hogy lesz -e merészsége a liba újrafelosztásához úgy, hogy a legszegényebbek számára is élhető legyen az élet.
Nem tudom, de az idő szorításában mától - eddigi preferenciáim fenntartása mellett - karácsonyista is vagyok, remélve, hogy nem fog csalódást okozni, mint eddig oly sokan.


Van még vagy száz napunk, ennyi idő alatt millió ember százmillió feladattal képes megbirkózni, ls ha ennek az a vége, hogy Orbán repül, akkor megéri a dolog...
Ebben reménykedjünk!


:O)))

29 megjegyzés:

anteus írta...

A karácsonyi asztalra kitett töltött káposztát nem lehet savanyúkáposztává, darálthússá, rizsszemmé és fűszerekké visszabontani, újrafőzni. Nem csak új szakács - új alapanyag, új hozzávaló is kell. És ezekhez illő, új receptúra is.
Akkor is, ha a menükártyán változatlanul a tőtöttkáposzta szerepel.

anteus írta...

És még valami: én 2009-ben olvastam a munkahelyem fideszes halállistáját. Nincs mivel dicsekednem: csak a második voltam rajta...
A szakácsnak mindenek előtt tudnia kell, hogy (mely) marhát, disznót, baromfit le kell ölnie.
Vagy én vagyok, aki 8 éven keresztül listázok, vagy én leszek a listán. Eccerű ez, mint a faék.

PuPu írta...

Nosza!

Az Úr leküldi az ő angyalát a Földre és megüzeni, hogy három nap múlva jön az Özönvíz, minden minimum öt méter víz alá kerül.
Az amerikai elnök rendeleti úton ingyenessé tesz mindent, minden boltban.
Az orosz elnök ingyenessé teszi a vodkát.
Az izraeli elnök összehavja a Knesszetet és azt mondja: Hitsorsosaim, az Úr özönvizet küld reánk!
Három napunk van arra, hogy megtanuljunk kopoltyúval lélegezni!

Okosabbtól tanulni nem szégyen, nem igaz?
:O)))

anteus írta...

Persze, hogy nem. De nem a kocsmában a nyolcadik kör után.
Nagy Alexandroszt parafrazeálva:
Az első pohár a tiszteleté, a második a barátságé, a harmadik becstelenségé.

A negyedik a rossz (ön)kommenté - teszem én hozzá.

góbé írta...


Vajon Gyurcsányék, meg Molnérék érszreveszik-e hogy ott, a homokózójuk mellett, - ahol egymást rúgva, harapva meg haját cibálva veszekednek a kislapáton, - néhány komoly ember, komoly szándékkal igyekszik elvégezni azt ami amúgy a ő dolguk és felelősségük lenne.
S ha észreveszik is, vajon nem azon fognak hisztizni, hogy már megint el akarják lopják tőlük a sót...

kekec írta...

anteus
Eszement szakács próbálná visszabontani elemeire a töltött káposztát. Normális meg újramelegíti, ami csak használ az ízének. De persze lehet álmodozni, csakhogy "álmodozás az élet megrontója, mely kancsalul, festett egekbe néz" Szegény ember vízzel főz, akármilyen híg lesz a leves. Nekünk ezek a belevalók jutottak,(kicsit sárga, kicsit savanyú - de a mienk) ebből kell kihozni a legtöbbet.
Pupu
a három napról jut eszembe a régi egyetemista vicc:
Megkérdezik a profot, a tanársegédet ésa diákot, mennyi idő alatt tud megtanulni kinaiul: a
prof 3 év, a tanársegéd 3 hónap a diák: Jegyzet van? Akkor három nap.
Csak valahogy nehéz hinnem abban, hogy ezek diákok!

kekec írta...

góbé
Én azért nyugodtabb vagyok, hogy ezt a játszmát még a választás előtt játszák le. Utána már nem lesz idő, vagy Orbán kisebbségből is kormányozni fog. Nézdd csak meg, hogy a németek még mindig nem tudtak kormányt alakítani - pedig ott nem liheg a nyakukba egy orbánbagázs!
A politika nem a "szeressük egymást gyerekek"-ről szól.

Kerekes Zs írta...

A minap itt valamelyik kommentben valaki említette Marxot, úgy is mint a megismerés és megértés fontosságát. Nos ezek közé tartozik az alap és a felépítmény viszonya is. Kicsit olyan ez mint a férfi és a nő viszonya, ahol is ugye a férfi a család feje, de a nő a nyak :) Szóval csak úgy tűnik, hogy a politika a mozgató erő, valójában a gazdaság az, és a gazdaság meg mindenkor a termelőerők fejlettségi szintjétől függ.
A tőkés - alias a termelőerők magántulajdonán alapuló - termelés mód csak a kisajátítható erőforrások, energiaforrások - beleértve az információ, a tudás monopóliumait- világában működött, a megújuló és kisajátíthatatlan források- nap/szél/ árapály- az internet, a szabadon áramló információ más viszonyokat követelnek. Próbáljuk ugyan ráerőltetni a megváltozottra a régit, de nem megy. valami végleg és visszavonhatatlanul megváltozott.
A regnáló politika a kisajátítható világra lett kitalálva és mindig is a hatalomról, mégpedig a gazdasági hatalomról szólt, ahogy a történelem is arról mesél nekünk, hogy kik, hol és mikor hogyan írták át vérrel és könnyel az enyém határait.
A határtalan világban határokat húzni? Ki fogja körbekeríteni a napot vagy megállítani a szelet?
Itt van példának a csúcson a vadi új csoda amerikai elnök, úgy is mint totálkudarc, meg ahogy az előttem szóló említé a német kormány alakítási válság..
Szóval egy új ipari forradalom korában élve Hofit idézném:
-Hofi elvtárs, be van fizetve már az új autó?
-Be, de most miért érdekes ez?
-Mert akkor azt kéne sürgetni, nem a régit keresni! :)))

racionalis írta...

Az elmúlt hetekben - a sors úgy hozta - egy kórházi szoba többi lakójával beszélgettünk a "helyzetről". Egy mozdonyvezető, egy teherautó sofőr, egy boltvezető és én. A minta kicsi, de érdekes tanulsága, hogy mindenki képes volt meghallgatni a másikat, elgondolkodott a másik mondott és még olyan is elhangzott, hogy "igazad van". Ilyen egyszerűen megosztottuk egymással, mit is gondolunk és közben figyeltük, mit mond a másik. Egyszóval, ez értelmesebb beszélgetés volt, mint az elmúlt évek összes politikusi szájtépése együttesen.

A konklúzió is egyszerű volt:
- kellene 10-12 olyan kérdés, amiben egyetértés lenne az ország 70-80% -ban
(erős EU, amiben normális tagok akarunk lenni - például)
- a pártok felsorakozhatnak: ki támogatja ezt, ki nem
- aki igen, azok indulhatnak egy technikailag közös formában
- ha nyernek, egy új alkotmányt, rövidet, amiben ez a 10-12 pont is benne van
- 2 évig egy szakértő kormány lenne, és utána rendes választások

Nem sorolom, ennek mennyi gondja lenne. Az "utca embere", akinek a hócipője tele van a politikusokkal, ezt gondolja.

pretty írta...

Én személy szerint,azt szeretném látni,tapasztalni,azon dolgoznak,hogy az embereket rávegyék arra,elmenjenek szavazni.Minden párt csak azzal foglalkozik,hogy bekerüljenek a parlamentbe.Hiába állítanak egy jelöltet,ha az emberek lusták elmenni szavazni.Nem növeli a szavazási kedvet Balázs Péter kijelentése sem,amit a rádióban hallottam.Arról beszélt,hogy meg lehet akadályozni a fidesz túlhatalmát.Aki nem nyerni akar,az ne is induljon.

obsitos írta...

A kezdeményezés ,több mint jó- szerintem! Nem fanyalogni kell mindig ,mindenre ,mert azért is tart itt a baloldal. Karácsony Gergely azonban valóban nagyon gyengének tűnik. Ő nem fog elszámoltatni, hanem majd sűrűn elnézést kér mindenért.

Kapat írta...


Nem tartom bajnak, ha egy min.e. nem ért mindenhez, ha jó szakemberek segítik a munkáját. Olyanok, akik (és ezt nagyon fontosnak gondolom!) emberileg is kitűnő minőséget képviselnek. Inkább az az aggodalmam nekem is, hogy K.G. sajnos nem lesz elég kemény az orbán-banda ellehettlenítéséhez. Velük nem lehet kompromisszumos megoldásokban gondolkodni, nem hiszem, hogy ez jelentené az egész nemzet képviseletét. Ök már régen kiírták magukat ebből a körből. Akik ennyit ártottak az országnak, azokkal nagyon keményen kellene bánni. A tolvajlások, gazemberségek esetében lehetővé kellene tenni a visszamenőleges elszámoltatást. Még akkor is, ha azt a mostani törvények nem teszik lehetővé. A törvények meghozatalának jelenlegi gyakorlata ugyanis ellentétes az alkotmányos törvénykezési renddel.(ezért szerintem alkotmányellenes)
Igen sok, bonyolult kérdés várna megoldásra, ennek sorrendisége és szakmai alátámasztottsága egyaránt fontos. Ehhez kellene a szakmai kiválóságok minden területen összehangolt, egyaránt fontosnak tartott munkája.
Nem vagyok kishitű, pedig minden okom meglenne rá. Ennek a alávaló, de mégis kiválóan megtervezett rendszernek a felszámolása embert próbáló feladat!

NewTiborc írta...

Ma délelőtt elérkezett az a pillanat amikor elkapcsoltam a tv-t az ATV fórum című műsoráról. Már annyira bántó sőt sértő az a műsorvezetés amit a bongyorkám produkál (Somos) a telefonálókkal szemben, hogy normális ember idegeit roncsolja. A gunyoros lenéző beszólásai mögé bújtatott kormánysegg nyalásaival hülyének nézi a beszélgető partnereket. Nagyon látszik, hogy a hitgyülinek adott milliókat meg kell szolgálni.
Ebben az a sajnos, hogy a szerencsétlen baloldali érzelmű embereket megvezetik.

Valaki,aki írta...

Ez az állandó nyafogás .... bocsánat, elnézést, bocs-bocs, de szörnyű!!

Obsitos mondata tetszik:
"A kezdeményezés ,több mint jó- szerintem! Nem fanyalogni kell mindig ,mindenre ,mert azért is tart itt a baloldal. ", mert ez az igaz. Taps!!
Pupu karácsonyistává válása, mert ez vihet előre. Mi is álljunk mögé!!

Nem kell aggódni Karácsony Gergely miatt, most ne. Majd, ha ... ki tudja, lesz-e ha. Előre aggódunk? Miért? Hová vezet a nagy óvatosság?
Gyáva népnek nincs hazája!
Évekig mást se csinált mindenki, mint azt hajtotta, miért nem jó a másik. Ezt hagyjuk abba! Most (és mindörökké).

Orbán a cél, őt kell eltalálni NEKÜNK! Szavazni csak mi mehetünk!
Karácsony eszköz, Ő is tudja, egy név, ami mögé össze lehet gyűlni. Ő is ennyit akar, s a cél Orbán rendszere, amit nem Karácsony Gergely fog egyszemélyben lebontani, hanem a mellette álló szakemberek és a Parlamentben a politikusok.
Fojtogassuk, gáncsoljuk lebiggyesztett szájjal kritizáljuk, miért nem felel meg nekünk.
Úgy járhatunk, mint Falus Ferenccel - egyszer csak hátraarcot csinál, s akkor keresgéljetek helyette tovább!
Ha Falus lett volna a polgármester, soha nem érjük meg azt, amit Tarlós előadott (ha tetszik, eladott, elherdált), de ment a nyif-nyaf a videóról, mélységesen megalázva egy korrekt embert, mert nem elég határozott (???).

Karácsony kompromisszumkészsége nem feltétlenül jelent gyengeséget - miért is lenne így? Mert nem egy showman?

Az a véleményem, hogy ezt nem szabad, ez vétek.

Mellár Tamásék közvetítők, ezt is segíteni kell - támogassuk őket végre, ne támadjuk!

NewTiborc írta...

Valaki, aki szívemből beszélt. Uff!!
Már rég abba kellett volna hagyni a baloldalon a baloldal furkálását.

1970 írta...

Kedves NewTiborc!

Miért nézed még mindig? Különösen Somost? Teljesen értelmetlen, szörnyű az egész! Már korábban is ezt csinálta, és sajnos nem ő az egyetlen, aki ezt a csatornát a béka feneke alá taszítja...

Cereus írta...


Kedves Valaki !

Azon a tényen elgondolkodtál már, hogy Horn Gyula miniszterelnök regnálása óta az MSZP a "baloldal legerősebb pártja" belülről nem tud egy valamire való pártelnököt, főleg miniszterelnököt jelölni. Pártonkívüliek importjára szorulva válik politikájuk hatástalanná hovatovább hiteltelenné.!
Az elkötelezettségemet, ha kérhetlek ne kérdőjelezd meg.

Valaki, aki... írta...

Kedves Cereus!

Nem kérdőjeleztem meg az elkötelezettséged.
Amellett foglaltam állást, hogy most káros minden más szempont, mint az Orbán-rendszer leváltása. Nálunk már csak egy nyíl van a tegezben - a többit ellőttük. Ha ez nem ér célt, minden elkötelezettségünknek annyi. Mindannyiunkénak.

Amikor Semjén egy tál skorpióhoz hasonlítja az ellenzéket, s egy Pócs képviselő lehet a Parlamentben, aki gyönyörű példája annak, hogy nem csak ékezet kérdése, hogy valaki pócs vagy pöcs, akkor nekem erős szabadulhatnékom van attól a helyzettől, hogy ezeket az ostoba macskajancsikat nézzem és hallgassam az életem hátralévő részében. S akkor Kövér és Deutsch kapitális baromságaiba még bele sem gondoltam.

1970 írta...

Kedves Valaki, aki...!

Teljesen igazad van, és az utolsó mondatodban említett két "csodaszép" figura nevének helyére tulajdonképpen bármelyik kormányzati/kormánypárti alak beilleszthető.

A gond azzal van, hogy amíg a magyar (rendszerváltó) értelmiség ilyen figurákból áll, mint a lentebbi linkben szereplő "történész" interjúalak, és amíg az általa kifejtett kapitális baromság elfogadott nézet a köreikben (2018-at írunk könyörgöm!!!) addig ez az ország süllyedni fog a mocsárban még lejjebb, és sajnos értelmetlen bármilyen változásban gondolkodni:

http://hvg.hu/itthon/20180103_Ungvary_A_NERnek_szeleskoru_kontinuitasa_van_az_elmult_rendszerrel

talalom írta...

1.Karácsony mit tenne a szegényekkel -kérdezi itt fenn valaki. Tájékoztatom,hogy Zuglóban minden,22800 forint nyugdíjból,segélyből élő jövedelmét a KERÜLET SAJÁT PÉNZÉBŐL 50 ezer forintra egészítik ki. Pártja, a PM az alapjövedelem fokozatos bevezetését tűzte célul.
2. A V18 szándéka szerint a kormányváltást segítő szakértői csapat, amely segít a különböző pártprogramokat egy tető alá hozni.
Nagyon kezd elegem lenni abból, hogy az ún ellenzéki média munkatársainak halványlila gőze nincs a politikai rendszerek felépítéséről, működéséről, az egyes intézmények - pártok, egyesületek, szakszervezetek, államigazgatás stb. feladatairól, lehetőségeiről.
3. KÉRLEK Benneteket segítségre. Minden nap elolvasom a Népszavát, sokszor dühöngök is, de ma kiverte a biztosítékot. Kollektív hányinger címmel jelent meg egy iromány, ami azt taglalta, hogy küzdjük le a hányingerünket, és szavazzunk az ellenzékre.
HÁT MIT KÉPZEL EZ A BAROM? Mik vagyunk mi? Hányingerkeltő szardarabok? Persze,hogy írtam neki. De szinte naponta előfordul - ennél ugyan finomabb, de hasonló duma. Bitó László pl. Botka László visszalépéséről írt pár hete, és mindenütt "önjelöltnek" nevezte Botkát. A szegedi polgármester ugyan nem a szívem csücske, de szóvá tettem,hiszen szabályosan, kongresszuson állt mögé az MSZP. Becsületére legyen mondva, válaszolt, és elnézést kért.
Az lenne a kérés: nézzetek rá a Népszavára és segítsetek az ilyen eseteket szóvá tenni. Alig páran kommentelnek ott, és súlyos többségben vannak a teljesen agyatlanok. Ne hagyjuk a Népszavát!!!

lelec írta...

talalom
Én pedig nem kérek elnézést, ha önjelöltnek nevezem Botkát. Ezt nem menti, ha utóbb a kongresszus mögé állt. Vagy tényleg azt hiszed, hogy demokratikus úton jelölték? Mert akkor no comment!Egyébként meg elvitt jó pár hónapot, amit a programok és jelöltek egyeztetésére kellett volna fordítani. Akkor sem csinálhatta volna jobban, ha Orbán fizetési listáján szerepel!
A v2018 pedig nem hülyékből áll, pont a minden ellenzéki által elfogadható nemzeti minimum faragásán fáradoznak. Mert nem elég megnyerni egy választást, utána kormányt is kell/ene alakítani és kormányozni kell/ene. Ahhoz meg ismerni kell/ene a parlament működését: minden törvény meghozatalához 50 % +1 szavazat kell. És ha Orbánék együtt szavaznak, az akkor kormányzók meg szanaszét, akkor előáll majd a Sólyomválasztási szitu. Főleg a nem pártszínekben induló "függetlenek" nagy száma miatt, akiknek nem lesz elég, ha a frakcióvezető bekiabálja, hogy igen vagy nem. És akkor Orbán kisebbségből is meg tud mindent akadályozni.

kekec írta...

Bocs, az előbbi kekectől.

mavtelep írta...

Állj! Állj! Állj!
Már megint magunkat és a mi kutyánkat marjuk, pedig közben Mészáros 1-2-40 milliárddal gazdagodott , és NINCS olyan normális ember a jobboldalon aki hangosan üvöltene !!!
Hát miféle kormány és udvartartás az, amely minden nap megrövidíti a szegényeket, a többséget ?!
Szervusztok, jó napot !


talalom írta...

Kekec! Nem érted, vagy nem akarod érteni? Botka Lászlót többször kérték országos szerepvállalásra, sokáig visszautasította. Aztán jelezte, hogy elfogadná. De demokratikusan, az MSZP kongresszusán választották jelöltté - óriási többséggel. Szerinted mi lett volna "demokratikus"? Az MSZP jelöltje - és nem "önjelölt" volt, függetlenül attól, hogy Neked vagy nekem tetszett-e a személye.Nem arról van szó, hogy Botka milyen ember, milyen politikus, hanem arról, hogy önjelölt-e - vagyis saját magán (esetleg a családján,barátain) kívül nincs más, aki jelölte volna. Az MSZP-nek azért van vagy 1 millió körüli szavazója -a párt alapvetően demokratikusan működik: van alapszabálya, azt betartja, rendszeresen dolgoznak a testületei, és a legfőbb döntéshozó fóruma, a kongresszus döntött a jelölésről. (Nem a pártelnök válogatta ki a dácsájában.)
Az teljesen más kérdés, hogy a kongresszus jól döntött-e - hogy nem, azt az MSZP támogatottsági adatai mutatják. De ettől még Botka az MSZP miniszterelnök-jelöltje volt és nem "önjelölt".

góbé írta...


Kedves Talalom /15.51/, szerintem ennek fuss neki mégegyszer !

2016. december közepéig Molnár Gyula arról számolt be, hogy előremutató, progressziv egyeztetések folynak a demokratikus pártok között, látható távolba érkezett az egység, mely képes leváltani g.orbán rendszerét.
Ekkor robbant be Botka, egyetlen komolyan vehetó új feltétellel, miszerint: Gyurcsány takarodj!

Volt még persze más is,: úgy mint "...közös ellenzéki listát akar, azt, hogy az egyéni jelöltek kiválasztásánál ne a párthoz tartozás, hanem a szavazatszerzési képesség számítson és szerinte megállapodást kell kötni az új baloldali politikáról is..." / ez idézet volt tőle...frappánsnak nem mondanám...

De ezen igényeket azért cizelláltabban már a korábbi egyeztetések során is evidenciának tekintették a tárgyaló felek. Újat csak a gyurcsányozásban hozott s ez kitartott kilenc
( KILENC ) elvesztegetett hónapig, amikoris feladatát elvégezve lelépett s lehetett újra kezdeni az egyeztetéseket csömörlötten, gyanakodva, korántsem azon a bizalmi szinten mely 2016. decemberében talán még megvolt.

Egy álló hónapig vajúdott a zemeszpé, mit is kezdjen Botkával, ekkor, - 2017.január 18.-án
"...demokratikusan, az MSZP kongresszusán választották jelöltté - óriási többséggel..."
ahogy irod. Nekem bizony az időrendből az jön le, hogy Botka váratlanul bejelentkezett, ami addig folyt mindent felboritott, a pártotok meg igyekezett csendben feltakaritani a porcelán-törmeléket.

Ha ez nem igy van, ( pedig igy van, ) miért nem tettetek róla, hatottatok oda hogy ne ez a kép alakuljon ki rólatok ?!? Nagyon hiányzik belőletek a hitelesség, a következetesség, a megbizhatóság.
Hogy másokból is ??? Dehát nem Ti vagytok a legnagyobb, a példát mutató, az egyedül üdvözitő demokratikus erő ???... amit azért erősen megkérdőjelez, hogy nektek sikerült háttérbe szoritani, eltüntetni azokat a ma még talán egyedül hiteles és elfogadható személyeket akikre ma is van miért felnézni, akik miatt még némileg van pozitiv benyomás az MSZP-ről, mint Lendvai Ildikó, Kovács László...A Gőgős, a Kunhalmi legfeljebb árnyalni tud egy kevéssé...











Botka barátunk,

talalom írta...

Kedves Góbé! Nem arról írtál,amiről én beszélek. Mindegy, mit csinált jól vagy rosszul Botka: nem ÖNJELÖLT VOLT, hanem hivatalosan, a pártja legfőbb döntéshozó testülete által megválasztott HIVATALOS JELÖLT.
Mellesleg nem az MSZP tagja vagyok.

nemóvatos írta...

Milyen kár, hogy (a cikkhez hasonlatosan) a komment folyam bizakodóan, támogatóan, reménykedve induló íve, jelen állás szerint, egy az egyik saját farka után pörgő párt kongresszusa által (ön)jelöt, biztonsági politikai játékos személyére és egy kollaboráló újság továbbá egy hasonló TV ügyeire fut ki.
Ha a szenzációra és kattintásra éhes médiamunkások nem szedik szét, akkor a V-18 és Karácsony Gergely hasznára lehet az országnak és legalább a magát demokratikusnak mondó ellenzéket (ahová egyébként a Jobbik is sorolja magát) észhez térítheti.
Egyelőre bizakodó vagyok.

NewTiborc írta...

találom, ne erőlködj, mert büdös lesz. Ezért nem jutunk előbbre, mert ilyen kocka agyú ürgéket mosdattok még mindig. Góbé tökéletesen írta le az akkori helyzetet.
Hallgasd meg Attila hozzászólását a mai fórumban és gondolkodj. A tévedések elkerülése miatt, Attila nem tagja egyik pártnak sem.

góbé írta...


Kedves Talalom !

Nekifutok mégeccer: " Egy álló hónapig vajúdott a zemeszpé, mit is kezdjen Botkával, ekkor, - 2017.január 18.-án "...demokratikusan, az MSZP kongresszusán választották jelöltté - óriási többséggel..." ahogy irod. Nekem bizony az időrendből az jön le, hogy Botka váratlanul bejelentkezett, ami addig folyt mindent felboritott, a pártotok meg igyekezett csendben feltakaritani a porcelán-törmeléket..."

Nem mindegy hogy a pártja emelte pajzsra Botkát és körbehordta az országon mint az egyedül üdvözitőt, a jövünk álogát, avagy a pártközi tárgyalások közepette, a tárgyalásokat gyakorlatilag megpuccsolva lépet elő nagyot dobbantva, és előadta a frankót.

Szegény Molnárék meg majd egy hónapot kinlódtak, mit is kezdjenek ezzel a vehemens góliáttal, mire kitalálták - ha már a mi kutyánk kölke, mer' meg nem tagadhatjuk, - tombolása harmadik hetében csináltak belőle "...a pártja legfőbb döntéshozó testülete által megválasztott HIVATALOS JELÖLT..."-et, ahogy irod...

Tehát: Egyezzünk ki abban, Botka 3 hétig ön-, ezt követően, pártja által hivtalos jelölt lett.

Csipem Mátyást, de sosem lett volna király ha a Duna jege be nem fagy és Szilátyi Mihály meg épp akkor szarvast vadászik valahol Hunyad mellett, Napoleon sem lett volna első kunzul ha nincs mögötte a gárda.
Botka is ilyenformán lett me.jelölt. Az hogy a fent nevezettek cipőfüzőjét sem köthetné meg "volt reménységünk" a hátteréről nem is beszélve, az meg a mi tragédiánk...