2018. június 29., péntek

RÖFI HÁBORÚBA MEGY

Bevetjük a mumusokat is!
Tudja, ha valami nagy disznóságot akar véghezvinni, akkor azt a ciklus elején kell tenni, mert ha a végére halasztja, úgy járhat, mint Gyurcsány hajdan, aki majdnem beledöglött abba, hogy úgy kellett tennie, mintha kormányozna.
Ciklus második felében már csak a nyugdíjas-simogatót meg a középosztály-nyalodát lehet látogatni, merthogy a választó ugyan olyan, mint az aranyhal - memóriája felettébb korlátos - de egy-másfél évre azért még vissza tud emlékezni, akkor meg annyi a választásnak oszt akár migráncsgyerekek is potyoghatnak az égből.


Egész pályás letámadás folyik, ha valaki nem vette volna még észre.
Pocak nekiesett a maradék demokratikus jogoknak is, piszkálgatja a gyülekezési jogot, az internet szabadságát, és hihetetlenül odafigyel saját személyes biztonságára is.
Betiltatja a tüntetéseket a háza környékén, pedig szerintem olyan az, mint a róka kotoréka, egy bejárata, de sok kijárata van, nehogy egyszer elkapja a feldühödött tömeg.
Merthogy ő talán az egyetlen a Fideszben, aki tudja, hogy mennyire ingatag az a bizonyos kétharmad, és ha egyszer a sok ostoba rájön, hogy - szép germanizmussal élve - hülyének lett nézve, akkor itt kő-kövön nem marad.
Persze majd a kedves papa elszállítja a következményeket útalapnak, ahogy ismerem a famíliát...


Általában zavartalan ügymenet esetén bármilyen szakmában alábbszáll a veszélyérzet.
Ilyenkor szokta agyoncsapni a háromnyolcvan a villanyszerelőt, ilyenkor kap hepatitiszt az orvos, ilyenkor pottyan le a légtornász és ilyenkor kötik fel vagy állítják falhoz vidám flashmob keretében a politikust, aztán csak úgy porzik a vakolat a háta mögött.
Sajnos, a tolvajlás olyan vacsora, amelyik állandóan fokozza az éhséget, nincs olyan, hogy valaki azt mondja magának: loptam már eleget, hadd lopjon már más is - a szokásos folyamat az, hogy a zsákmányolható javak fogytán a tolvajok egymásnak esnek és kifosztják egymást is, merthogy nem szeretik a konkurenciát.
Nálunk is ez a folyamat zajlik, most éppen a bankárt kóstolgatják - csak egymásnak esnek előbb-utóbb...
A bankár eszes ember, tudja, hogy a jó üzletmenethez nyugalom kell, de a mi pockos harcimarcink számára ilyen élethelyzet nem létezik, neki harcolni kell, míg csak seggbe nem lövi az ármány.



Közben persze keresni kell a még ellopható javakat, ha ilyenek már ritkák, hát teremteni kell, és mi lenne jobb hely erre egy hadseregnél?
Mecsoda remek, pályáztatás nélküli közbeszerzéseket lehet majd kiírni helikopterekre, tengeralattjárókra meg repülőgép-hordozókra, mecsoda remek arzenált lehet majd létrehozni, merthogy a hon védelme (plusz Julcsa tanti kopott muffjának védelme) érdekében semmi sem drága!
Mi fogjuk gyártani a világ legkorszerűbb számszeríját - szépen mutat majd rajta az M&M logó, és ki emlékszik majd évtizedek múltán a kis, színes bogyókra, hacsak a gyártásukat addigra már nem a Mészáros és Mészáros cég végzi...
De megmondta a Disznófejű  Nagyúr, hogy mienk lesz a térség legerősebb hadserege, ezentúl már csak kettővel lesz több harckocsi, mint katona, mi leszünk a NATO gerince, - olyan, mint a hatalomé. Ezek a tankok  is gumiból készülnek, csak ezek felfújhatók lesznek...
Már maga a hír is rémületet keltett, össze is hívták az orosz-kínai hadászati vegyesbizottságot...

Közben a forint döngőléptekkel halad a pengő nyomdokain, felkészülnek az utcaseprők!.
De ez csak nekünk baj, akinek vagyon, annak már régen ingatlanban, valutában, meg a párnacihában, aranyban  vagyon...
Azt mondják a bölcsek, hogy akit az Úr el akar veszejteni, annak először elveszi az eszét.

Úgy érzékelem, ezek már túl vannak ezen a fázison, jöhet a következő lépés, Uram!


:O)))

12 megjegyzés:

Villon írta...

A profeta beszeljen bloled!

neveletlen írta...

A tartalom nem mindig kedvemre való, de a stíl igen!
Most mindkettő bejött. :)
Sajnos a finom (de akár a kevésbé finom) irónia nem hatol át a vastag bőrön, lepereg róla mint libáról a nyári zápor.

Kibic37 írta...

Csak tudnám PuPu, hogy ez a javíthatatlan optimizmusod miből táplálkozik! Írásaid vissza-visszatérő refrénje:
"...és ha egyszer a sok ostoba rájön, hogy - szép germanizmussal élve - hülyének lett nézve, akkor itt kő-kövön nem marad."
A sok ostoba erre soha nem fog rájönni. (Azért ostoba.) És ha kint lesz a segge a nadrágjából, addigra gondoskodva lesz róla, hogy ezért Gyurcsányt, Sorost, meg a brüsszeli Sorosbérenceket hibáztassa.

Kovács Erzsébet írta...

Szenzációs vagy Pupu!
Mindig imádom olvasni a soraidat, de így senki sem tudná leírni a mi helyzetünket.
Csak azért röhincsélünk rajta, mert bár az Úr mihozzánk, földönfutókhoz kegyes volt eddig, az eszünket nem vette el, de tulajdonképpen egész nap zokoghatnánk.Mert ez a mosolygós beletörődés a nagy vicsaftnak még a gondolatban való is elodázását teszi az egyedül járható útnak számunkra.
Különös tekintettel a mi korosztályunkra,mert például amikor én születtem, potyogtak a bombák,még a szülésznő is ott hagyott anyámmal a lakásban magunkra,és leszaladt a többi emberrel a pincébe,mert más óvóhely nem volt a közelben.
Aznap halomba haltak az emberek.Kecskemét főterén hatalmas tömegsír volt,egy hétig hordták bele a német, orosz katonákat meg a civil lakosságot.Igen, ez a "Szabadság tér" Kecskeméten.
Meg 56-ban is voltak nagy bajok,amikor az ablakunk alatt tankok grasszáltak,úgy hogy az ablakokban megrepedtek az üvegek.
Itt az idegek megpattanása ellen úgy védekezik a szegény ember, hogy saját magát is arra inti, hogy itt egy lehetőség van, tűrni.Az idő majd kiforrja,mi legyen.Ez nem a konfliktus kerülése, hanem az egyedüli járható út.Ameddig az emberek agyilag saját maguk nem tudják felmérni, hogy mit kellene tenni, addig minden lépés egy rizikó a sötétben, ismeretlen
erdőben.
De valamennyien tudjuk, hogy mindennek vége lesz egyszer, mint a botnak.
Addig is megpróbálunk embernek maradni ebben a XXI. századi embertelenségben.
A nagy csend hangjai mögött a vezetés is tudja, hogy egy iszonyatos nagy ordítás lesz, ha nem hagyják abba a szegények további nyomorítását,kilakoltatásokat.
Mert ez a 44-es évek hangulatát hozza, és ettől ad ovo mindenki iszonyodik.A náci csizmák csattogásától,a rekvirálástól,családok vagonírozásától.
A következő írásodban örömmel olvasnám, hogy látsz-e valami olyan össznépi okosságot, ami vértelen hatalom visszaszerzését eredményezné,például egy népi demokráciát eredményezne a szó igazi valójában.
Ami demokrácia lenne a népnek, a ma szegényeinek.
Ész győzheti csak le a gonosz ármánykodásait.
Mert a gonosz olyan, mint a gekkó, lapít,figyel,és vigyorogva,jót színlelve rohasztja le mindazt, ami nem az övé.Pénzzel mindent és mindenkit maghajlít a földig, még a valóságot is.Sorsát senki nem kerülheti el.
Még ha ő maga a soros is.A pókhálója Európaszerte már szakadozik, mert az emberek nem hülyék.
Békét akarnak.

obsitos írta...

Jó írás! Sajnos ez a helyzet. Egy alcsuti kiskondás lebutította, szellemileg, érzelmileg megmérgezte az országot és közben gátlástalanul kirabolja. Egy átnevelő tábort csinál a magyar embereknek és a hős magyar emberek ezt szeretettel és hálával fogadják. A történelmi bűn nem az alcsuti emberé, hanem a mindezt fel sem fogó és szótlanul tűrő magyar embereké.

Valaki, aki írta...

Kedves obsitos!

Átalakítanám a mondatod így: A történelmi bűn nem az alcsuti emberé, hanem a szótlanul tűrő magyar embereké.

Mert ahogyan tartják, a víz folyékony, a kő szilárd, a víz mégis megrepeszti a követ.
Kérdés, a mi életünkben e?

Ha nem beszélünk róla, ha nem beszélgetünk", ha nem mondjuk a magunkét, ha nem mutatunk rá pici, hétköznapi esetekben, hol itt a probléma, ha nem egy félművelt, pénzéhes Fidesz-csapat lenne itt a vezetésben, akkor az a minimális lehetőség is elúszik, hogy lassan, de felnyissuk a szemeket.

Én még mindig "harcolok", minden egyes esetben elmondom, miért rossz az, ami az oktatásban történt és történik, miért gondolom, hogy elhanyagolt a kultúra, az egészségügy, miért egyoldalú a média, miért más az előző kormány útépítése a mostaniakhoz képest, stb.

Mikor, milyen helyzet adódik. Szombaton az útépítésekről fejeztünk be úgy a vitát, hogy a túlszámlázásra már nem tudott a Fidesz-párti "partner" mit mondani, mint azt, hogy azt igen, azt elismeri. "Szóval, meglopja a saját hazáját vagy nem, ha túlszámláz? Igen, ezt el kell ismerni."
Ma egy hajléktalan keserget nekem, hogy bontják a sátrukat, mit csináljanak. Mivel szavazni is volt (mert félreértés ne essék, nem alkoholmámorban töltik mind a 24 órájukat), azonnal áttértünk a szerdán elfogadott jogszabályra.
Mert azt nem tudta, hogy hány ember érzi majd "felhatalmazva' magát, hogy ezentúl feljelentse őket (bár feljelentő eddig is akadt, csak most még számon is kérhető a rendőr, ha x órán belül nem intézkedik). S cseppet sem volt megnyugtató, ha leül a padra, és ott felejti magát, itt biztosan lesz olyan, akinek előbb utóbb rendőrért kiált a telefonja.

Ha nem élne itt a családom, s benne az ifjabb nemzedék, legyintenék, de miattuk nem hagyhatjuk, hogy ez a tolvaj banda zavartalanul létezzen!

Az MSZP aláírásgyűjtést kezdeményez az EU ügyészséghez csatlakozásról és a közmédiáról. Persze első lépcső az oly tiszta választási bizottság ...

nemóvatos írta...

Számomra nyilván való, hogy a harcimarci, katonának, béresnek, szolgálólánynak, cselédnek valót akar "iskoláztatni" a felnövekvő és szaporítandó ifjúságból. A saját sarjakat Kerényi táboroztatja, majd magán iskolákban, külföldön saját lábra állítják.
Az öregjét meg majd az egészségügy folyamatosan kiszelektálja.

Na de mit tenne fordított szerepben nagyurunk, amit most nem tesz az "ellenzék"?

Összetrombitálna egy százezer +os tömeget a kafetéria piszkálgatás kapcsán (ami láthatóan fáj a munkavállalónak és munkáltatónak egyaránt) a parlament elé, a parlamenti képviselői és a szakszervezeti vezetők odagyűlnének a bejárat köré és "munkástagozat" (emlékszünk?) felkiáltással, spontán bekényszeríttetnék magukat a tömeggel az épületbe. És természetesen volna terve a folytatásra is, mint ahogy 2010-re is felkészült a nyolc ellenzéki éve alatt.

Persze fotózkodni az otthon ápolás elismerését követelőkkel, TV stúdiókban előválasztásról delirálni, ("fekve pofázni") könnyebb és kockázatmentesebb.

Promenad írta...

Fel fog lendülni a dugós puska gyártás. Ennek a "hadseregnek " az is bőven megteszi....

Attila írta...

Üdv!

Egyetértek obsitossal (10:29), magam is ezen a véleményen vagyok. Mikor enyveskezűék elcsaklizták a magánnyugdíj vagyont, azt hittem földindulás lesz. Óriásit tévedtem, szinte szó nélkül lenyelték a békát.
Még hogy szabadságszerető, igazságot kedvelő nép vagyunk? Ugyan kérem! Mese habbal!
Kertész Ákosnak igaza volt. Genetikailag alattvalók vagyunk. Meg is fenyegették őt is, családját is halállal. Meg sem álltak Kanadáig.
O1GV elmegy a határig, de vissza is tud farolni, ha szükséges.
Eddig nem sokat kellett neki.

Attila

Villon írta...

http://nyugatifeny.hu/2018/06/29/nagyon-kinos-video-szabalyosan-levegonek-neztek-orbant-europa-vezetoi
Ezt a rovid videot erdemes vegignezni. Tipikus peldaja annak hogy egy elmebeteg nem latja a fatol az erdot.

Cereus írta...


Megkérdezem .
Tud-e valaki még egy európai miniszterelnökről, akit édesapja szükség estén ököllel vert és rúgott is, pusztán nevelési szándékkal ?

NewTiborc írta...

Sokáig nem szóltam hozzá, mert kialakult a sok olvasás során egy tartós és egyedi véleményem, amit senkire sem akarok rálőcsölni, mert ez egyedi és az enyém.
Sokszor olvasom, hogy a nép ostoba, igen, de nem egyedül van így, hanem veletek együtt.
Miért mondom ezt? mert sok a szócséplés, felelős keresés, Gyurcsányozás, stb.aminek semmi értelme, semmi sem változik tőle.
A lényegről senki nem akar beszélni, vagy nem ismeri fel a fidesz népszerűségének nyitját. Ez nem más mint az egyház. Jelenleg a királycsináló hatalom az egyház kezében van, sajnos. Ha a plebános úr a szószékről azt hirdetné, hogy az MSZP minden jó letéteményese, akkor ők lennének 2/3-os többségben a parlamentben.
A nemzet zöme még a középkorban él és demokráciára éretlen.
Mondom ezt én, aki valamikor úsztam a mennyei boldogságban mire rájöttem, hogy az élet megrontója a vallás.
A változáshoz szerintem hosszú évekre lesz szükség, addig meg kell erőlködni? nem tudom.