2018. június 16., szombat

SZEGÉNY GAZDAGOK

Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint a szegényebb államoktól vonna el pénzt az új uniós költségvetés, ami teljességgel elfogadhatatlan.
Hát bizony, nem szép dolog az ilyesmi, viszont a nemzetközi orbánizmus újabb nagy győzelme, hiszen a magyar gyakorlatot követi, mely szerint az állam felemelkedésének útját a legszegényebbek folyamatos és növekvő nyomorgatására lehet alapozni.
Van annak valami hamvas bája, hogy a választások utáni első tervek között a hajléktalanok zargatása szerepel, őket el kell tüntetni az utcákról, és ennek legjobb módja törvényen kívül helyezni őket.
De ezt a célt szolgálja a családi pótlék emelésének megtagadása is, jóllehet, akit be lehetett sorozni rabszolgának a közmunkások seregébe, annak a kilábalás a nyomorból jószerivel már csak gyermekei felemelkedése által képzelhető el. 

De ez a rendszer nem akar ilyet elképzelni, ez a rendszer csak a nyálas kollaboránsokat és lófejű kurváikat (copyright by Szanyi Tibor)  támogatja, merthogy az érvényes ideológia szerint ők emelik majd fel az alsóbb osztályok életszínvonalát is, csak ehhez előbb meg kell erősödniük, ami konkrétan még több lopást és rablást jelent.


Nézem a labdarúgó világbajnokságot és eltöprengek: ezekben a csapatokban rengeteg a migráns, akik remek teljesítményt nyujtanak, mi meg itt állunk a Puskás Akadémia színmagyar játékosaival, oszt nem jutottunk ki a világbajnokságra.
Volt, hogy tizenegy játékosból tíz migráncs volt, de úgy látszik, elég volt az az egy is, aki magyar volt, hogy a csapat beverekedje magát a levesbe.
Egyébként is érdekes nézni a mérkőzéseket, első lépésként felvirágoztatásunk ügyében vizsgálatot kellene elrendelni, hogy biztosan ugyanazt a játékot játsszuk-e, mint a világbajnokságon szereplő csapatok?
Nem vagyok naiv, a profi sport a pénzről szól, és szavam se lenne, ha a Puskás Akadémia évente tíz-húsz jó játékost adna a világnak, de ez csak álom, a Gömböc Álma, mely után nedves kézzel ébred.
Egyébként sem lehetnek könnyű napjai, hiszen egy lépésnyire áll attól, hogy Trump fogadja őt a Fehér Házban, és ismét megtekinthesse a cigány lótolvaj portréját a Fehér Ház falán - nem lenne jó az esélyt elpackázni...



Apropo, Szanyi.
Visszalépett a pártelnök-jelöltségtől, és ezzel utolsó politikai lehetőségét dobta el.
Mások is visszaléptek, akik meg maradtak, hááááát...
Tóth Bertalan még csak-csak, róla még nincsenek rémisztő tapasztalatok, de ez nem igazán mondható el Mesterháziról, aki azért már bizonyította a rátermettség hiányát.
Kiváncsi leszek, lesz-e aki kivezeti az MSZP-t a gödörből, vagy most választják meg az MSZP utolsó elnökét...
DK hívek most ne lelkendezzenek, nekik is lenne mit felülvizsgálni politikájukon, bőven...


Érdekes kis ország ez a mienk, és érdekesek a politikusaink is, továbbá érdekes a kor, melyben élünk.
Utóbbival kecsegtetni a népet (élj érdekes korban...) - közismert kínai átok is egyben...



:O)))

7 megjegyzés:

nemóvatos írta...

Egy-két off PuPunak, tisztelettel:
(Ki)Moderáltad az előző posztod kommentjeit a 12. után?
Még mindig akkora az abra (féle) veszély?
Üdv: nemó....

neveletlen írta...

Apropó, Mszp.

Náluk bénább, önsorsrontóbb bagázst nehéz lenne találni. Szórták az ajándék mandátumokat mint bolond pék a lisztet, egyet-egyet a libsiknek és az Együtt-nek, akik ezt jól meg is hálálták. Felbőszült Anett alárúgott a P frakciónak, Szabó Szabolcs meg beült a konkurens Lmp-hez. Null komma Gergőéknek képviselő csoportot gründoltak, azoknak, akik eddig még mindenkit elárultak, akik szóba álltak velük. Továbbá, ha nem kötik meg az eszement paktumot a DK-val, akkor most Feriék is csak kívülről pisloghatnának a Parlamentre. Ők lehettek volna az egyedüli kis kakas a baloldal szemétdombján, persze, aki hülye, az haljon meg, nem lesz kár értük.

Névtelen írta...


"Érdekes kis ország ez a mienk, és érdekesek a politikusaink is, továbbá érdekes a kor, melyben élünk.
Utóbbival kecsegtetni a népet (élj érdekes korban...) - közismert kínai átok is egyben..." - Így : (

Valaki, aki írta...

Amikor elolvastam az írást, annyit mondtam: jaj!
Majd megittam egy pohár tejet, mert az legalább örömforrás, amit csak a hozzám hasonló tejfüggők érthetnek meg.

Mert valami öröm kell!!!! Az nem létezik, hogy itt minden ilyen baromi elcseszerintett ...

Rémlik fiatal koromból, hogy mennyire büszke országfi voltam - cseppfolyós boldogsággal lobogtattunk, ha magyar rendszámú autót láttunk külföldön (mert minden ellenkező híreszteléssel szemben, nem voltunk bezárva kisországunk négy fala közé), milyen érdekes volt, ha külföldi filmben magyar dolgokról esett szó, ámerikai - magyar színészekről nem is beszélve, s bizony gyakorlatilag úgy nőttem föl, hogy kicsik vagyunk ugyan, de a legügyesebb népek egyike, pontosabban egyke.

S keresem az érzést ma magamban, s helyette méla undor kerülget.
Jöjjön Kölcsey, jobban beszél:
Huszt

"Bús düledékeiden, Husztnak romvára megállék;
Csend vala, felleg alól szállt fel az éjjeli hold.
Szél kele most, mint sír szele kél; s a csarnok elontott
Oszlopi közt lebegő rémalak inte felém.
És mond: Honfi, mit ér epedő kebel e romok ormán?
Régi kor árnya felé visszamerengni mit ér?
Messze jövendővel komolyan vess öszve jelenkort;
Hass, alkoss, gyarapíts: s a haza fényre derűl! "

1831.

Higgyünk Neki, mi mást tehetünk?

1970 írta...

Kedves neveletlen!

Hazánk meg pusztuljon bele, ugye?! Érdekes megközelítés:(((

"Rémlik fiatal koromból, hogy mennyire büszke országfi voltam - cseppfolyós boldogsággal lobogtattunk, ha magyar rendszámú autót láttunk külföldön (mert minden ellenkező híreszteléssel szemben, nem voltunk bezárva kisországunk négy fala közé), milyen érdekes volt, ha külföldi filmben magyar dolgokról esett szó, ámerikai - magyar színészekről nem is beszélve, s bizony gyakorlatilag úgy nőttem föl, hogy kicsik vagyunk ugyan, de a legügyesebb népek egyike, pontosabban egyke."

Kedves Valaki, aki!

Pontosan ezt a gondolkodást kellene visszahozni, mert ezek voltak a történelmünkben az alkotó korszakok. A "köhög a bolha" mentalitást, amikor "majd mi megmutatjuk a világnak" pedig el kellene felejteni végre, mert mindig valami tragédiába vezették ezt a kis országot e korszakok.

neveletlen írta...

kedves 1970

ezt, nekem így hogy? :)

1970 írta...

Kedves neveletlen!

Gondolkozz el egy kicsit a saját alábbi hozzászólásodon:

2018. június 16. 7:48
Talán megérted, miért írtam!