2019. június 13., csütörtök

ALMA, MEG A FÁJA...

Azért rohadt nagy szerencsénk van, hogy Soros meg Gyurcsány ennyire padlóra tette az országot, ha több pénzünk van, ma talán atombombánk is van, aztán akkor katonai esküje alkalmából Orbán Gáspár nyakában nem egy gépkarabély, hanem egy bazi nagy piros gomb lóg, a közönség hátsó soraiból pedig könnybe lábadt szemekkel lesi apukája és nagypapája.

Talán csöndesen nosztalgiáznak is:
- Emlékszel fiam, mikor düllesztett mellel, hazafias érzelmektől áthatva jelentettél a sorainkban megbúvó megbízhatatlan alakokról, akik nem átallották hirdetni keresztény érzelmeiket?
Hej, én már akkor tudtam, hogy te egy valóságos Viktor Mihály Paulus vagy, kinek arany lábait a damaszkuszi út pora teszi majdan festőivé...
- Nem csoda ez Édesapám!
Az embert hóttáig lehet farigcsálni, verni, mint szódás a lovát, de hatéves korára tulajdonképpen készen van, és viselkedése hátralevő életében éppen olyan lesz, mint amilyen viselkedésmintát otthon látott!
Ezt adjuk aztán tovább leszármazottainknak örökül!
Természetesen én azért hagyok még rájuk ezt-azt, apróságokat, csecsebecsét, sajátlábra aranycipellőt, meg a génjeimet, mindet, hiszen Simicska óta tudjuk, hogy én egy két lábon járó génbank is vagyok!


Szóval leszögezhetjük: Orbán serege megnyerte első igazi csatáját, jelen esetben a józan ész ellen.
A csata a katonai alkalmasság vizsgálata alkalmából folyt, itt kellett eldönteni, hogy szabad-e emberi élet kioltására alkalmas fegyvert adni egy olyan ember kezébe, kinek életének meghatározó szakaszairól  a pszichiátriai képzés doktoranduszainak tucatjai írhatnák disszertációikat, jelentősen gyarapítva a tudományág tudásanyagát.
Persze távol áll tőlem, hogy elkezdjem diagnosztizálni elmekórtani szempontból a trónörököst - angoloknál a walesi herceget (1:0, hehe, ugye...), franciáknál a Dauphint, mely szó tulajdonképpen delfint jelent, de ez nálunk nehezen lenne alkalmazható a delfinek agyának barázdáltságát tekintve az összevetésben, ugye... - képzettségem sincs hozzá, bátorságom még annyi sem, úgyhogy maradnék a népi diagnózisnál: a trónörökös időnként szalajt, mint a rigalánc.
Lehet ebben azért szerepe a géneknek, hiszen a kedves papa szexuális vonzódása a futball-labdához sem egészen normális, de hogy ebből ki tudta hozni a stadionépítési őrületet meg Mészáros Lőrincet, az azt bizonyítja, hogy az őrült és a zseni közötti határvonalat egy fehérvári huszárvirtussal kihúzott göndör szőrszál képezi.
Ezért aztán reménykedhetünk, ha majdan - vélhetőleg nagyon sokára - a kedves papa bebalzsamozott lába örök nyugovóra tér a Kossuth Mauzóleummal szemközt felépített Tadzs Malac síremlékben, akkor gyermeke felvirágoztatja az országot, mint tette ezt Ferenc Ferdinánd néhány évtizeddel ezelőtt.

Nehéz periódusban van az ország, hőség, hajóütközés, izgága koreaiak, boldog belügyminiszter, olajtenger a homok alatt, amerikaiak az országutakon, Semjén aktivizálódása, Kásler csillagának fehér törpévé válása, ellenzéki előválasztás  - mi kell még?   
Mindegy, ez egy strapabíró ország, tatár, török, meg még aki erre járt mind szövetségesünk lett, de aztán később mindegyikről kiderült, hogy tulajdonképpen elnyomónk - és mi mégis mindet túléltük, igaz, maradék magyar porlik, mint a szikla...
Hol vannak ma már a tíz és félmillió magyar korában vizionált nemzethalál dicső napjai?
Ma vagyunk itt kilenc és félmilliónyian sem, ha levonjuk belőlünk a cigányokat és a zsidókat, akkor lehetünk úgy nyolcmillióan, lassan a tizenötmillió magyar többsége az országon kívül él, esetleg lehetne Nagyurunkat is utánuk küldeni...
Ehhez kell az erős hadsereg (régi mániám, ugye...), annak erős vezére, ki éppen most lépett a hadak útjára.
A nép meg máris más szemmel tekint reá, hiszen katonaviselt emberré tette apukája, akire mi is egyre inkább más tekintettel nézünk, és aggodalommal várjuk a napot, mikor a család sorban áll majd a Kerepesiben - az lesz az áruló aki az ajánlatot hozza Gáspárnak, aki aztán majd rendezi a Család ügyeit...


Hasonló a hasonlónak örül, Kásler, Matolcsy, Schmidt Mária, Rogán, Németh Szilárd - elképesztő, hogy mit művelnek.
Egyszer meglesz ennek a böjtje...


:O)))

13 megjegyzés:

Névtelen írta...

Észnélküli gyorsasággal lesz új HM minisztere a kedves Marha népnek

Kovács Erzsébet írta...

Kedves Pupu!

Mint mindig, megint szenzációsan jó vagy!
Az első 3 bekezdésed maga a tökély.

Azért elgondolkoztam, akik engem itt bőszen szoktak szapuli, itt a díszes publikumban, a Te vitathatatlan nagyságodra való tekintettel, hogy hogy hallgatnak?

Nem értem,mikor már elolvastak 60-an, akik jelezték, hogy tetszik, meg vagy 200-an, akik elolvastak és odább álltak szótlanul?

Szerintem írigylik a tiszta szép gondolataidat, melyhez soha nem érnek fel, és, talán fel sem fogják, milyem kincs vagy itt a háttérben gondolkodók számára, egy igazi tájoló.

Köszönöm, hogy Vagy.

Attila írta...

Üdv!

Megint sziporkáztál Pupu! Jókedvre derítettél a kissé borongós hangulatomból. Azt nem tudom Gazsi magától olyan amilyen, vagy I. Viktor Mihály áldásos ténykedésének köszönhetjük az eddigi változatos életútját.
Az utóbbira gyanakszom, mert még nincs kihirdetve a Pragmatica Sanctio. De! Ami késik nem múlik! Senki nem tudná olyan eleganciával eldobni a szaros pelenkát ahogy azt a magyar turizmus üdvöskéje tette.

Attila

góbé írta...


Csak hangosan gondolkodom...(!), erről a szerintem szerencsétlen, de talán jobb sorsra is érdemes kiccsávóról.
Örököse egy debil, permanensen lefetyelő zsarnok apának akit a Jóisten istentelen hatalommal hagyta felruházni. Ott van még előtte a sajátlábon álló, szarospelenka-dobáló, többszörös milliárdos, olajsejkekkel kokettáló elsőszülött.
Láthatja azt is hogy az édesanyja, sötétben is napszemüveget viselve, akarata és szándéka ellenére is mindenféle szerződéseket ir alá, azéé' mercsak!

Nem csodálkoznék, ha mindez csipné a szemét s fellázadt volna a zsarnok apja ellen, aki nem birván vele, ki tudja miféle zsarolással eldugta őt bárki szeme elől a seregbe.

Ha már lázadás: 4 éve abbahagyja a foDBalt !!! ( kést forgatva kotonszökevényünk szivében )..Afrikából a tekkk hozza vissza... A felház mizéria is szerintem az apjának szánt fricska volt.

o1G: " hova tegyem ezt a büdös kölköt ???... No majd a katonaságnál rendet tanul !!

nemóvatos írta...

A papa olyan tudatosan építi a csemetéje imázsát (jellemét, karakterét), hogy még egy kiképzés közbeni baleset kockázatát is bevállal(tat)ja.
Nem lennék szívesen a fiú egyik elöljárója helyében sem.

1970 írta...

Kedves góbé!

A dolog lényegére rátapintottál, bár véleményem szerint a kisgömböc igazi baja vele az, hogy nem az egyetlen fia személyisége olyan, mint az övé, hanem az elsőszülött lányáé. Ez pedig egy ilyen alapvetően "macsómentalitásba" nem illeszkedik bele. Arról már nem is beszélve, hogy esetleg a fiúnak vannak olyan "sajátosságai", melyek nem illeszkednek apuci aktuális politikai-világnézeti eszmerendszeréhez (ami ugye azért meglehetősen változékony, mint a széljárás).
Ez a fiú talán jobban ütött az anyjára, így az esetleges dinasztialapítási tervek (mint az "áldott emlékű" tömeggyilkos lovastengerészünk esetében is) dugába dűlhetnek...).

talalom írta...

Jókat vihogtam én is - de góbéval értek egyet. Ezek a gyerekek áldozatgyerekek. (Pláne Gáspár: egyetlen "gyerek" a négy lány mellett.) Legyünk hát velük kíméletesebbek. Ráchellel nem az a baj, hogy az apja gyereke, hanem az, hogy 6-8 év alatt 35 milliárdra "tett szert" - és nem a szabadalmaiért beszedett jogdíjakból...
Emlékezzünk Toroczkai Anitára: a csinos, és nem is tökhülye lány akár jó tévés is lehetett volna, ha nem lökik felkészületlenül, a szakmáról mit sem tudva a kamerák elé a mamelukok.
Nem gondolom, hogy hivatásos katonának lenni különösebb protekció kell - a jövő dönti el, hogy mi lesz. A vakmerő, "magyar virtusból" hősi halott, mint a nagy idol István fia, vagy az apja vétkeit, kártételeit menteni próbáló balek, Miklós. Esetleg hívő (muzulmán) gondolkodó, mint az unoka-István.
Mindenesetre meglepően jóképű - külsőleg szerencséjére nem örökölt az apjától.

Attila írta...

Üdv!

Én meg a büdös kölök helyébe! :-)))))

Attila

Villon írta...

Nem tudom, mi a velemenyetek az illusztris kepen a napszemuvegrol? Nem kellet volna a kepbe egy paprikajancsit is odabiggyeszteni?

1970 írta...

Kedves talalom!

Ki az a "Toroczkai Anita"? Toroczkai Lászlót és Tornóczki Anitát összeházasítottad?:)))
Azért a Tornóczki Anita párhuzam ez esetben nem egészen helytálló, egészen másról van/volt szó. Az a nő valóban nem "tökhülye", de azért még ebben a színvonalon aluli celebvilágban sem sorolható a "zsenik" közé.

talalom írta...

1970! Köszönöm a helyesbítést - meg kellett volna néznem pontosan, elmulaszottam. Elnézést.
De. T. Anitáról szerintem ki se derült, mire lenne képes,annyira felkészületlenül dobták a kamerák elé a túlbuzgó mamelukok. (Vagy a kárörvendő konkurencia - a tévés-szakma nem Grál lovagokból áll.)
A közönség meg (mi) ismeretlen kezdőknek hajlandó elnézni, ha botladoznak az első lépéseknél - neves ember gyerekének nem, sőt.
Csak erre céloztam az "áldozatgyerek"-kel. Én azt se tudom eldönteni, hogy Ráchel "az apja tulajdonságait örökölte", hiszen nem ismerem. Inkább hajlok arra, hogy a lányok általában könnyebben engednek egy erős apa utasításainak, mint a fiúk.

Kovács Erzsébet írta...

Kedves Pupu!

Nem is csodálkozom, hogy nem írsz újabbat.....

Itt a pacientúrád fogalmazásgátlót szed,vagy ilyesmit, hiáb aggódsz Te itten, ezen az oldalon megjelenő vélemények annyit érnek, mint egy orvosi konzílium, ha a haldoklónak manikürt rendelnek....

Mindenről beszélnek,a lényegről mindenki hallgat.

Még Te is.

kekec írta...

Pupu, ez tényleg imázsépítésnek tűnik, csak éppen hogy jön össze az eddig nyomott nagykeresztény érzülettel? Ahhoz nem inkább a fegyver nélküli szolgálat passzolt volna?
Mert így az eddigi vallásos híveket veszíthetik el.