2019. július 14., vasárnap

HATALMI ÁLMOK

Innen már csak egy lépés, és körbehordoztatja a véres kardot, melyet a migránsveszélyre való tekintettel közbeszerzési eljárás és parlamenti döntés nélkül szerzett be Piréziából, vagon-tételben, kissé emelt darabáron, melyből a szállító majd visszacsurgat valamennyit.
A véred meg te adod hozzá előbb-utóbb.
Agresszív kismalac fegyverkezik vadul, ez egy jó üzlet, nem ötfilléres tételekről van szó, itt még a kerekítési összeg is tetemes, emellett az egész ügyletet úgy el lehet dugni, hogy mire észreveszed magad, már vasfazékkal a fejeden ülsz a harcmezőn, jó magyar szablyádat lengetve.
Időnként bánatosan odatéved tekinteted a MÉH-telepre, melyen éppen a kilőtt harckocsikat készítik fel funkcióváltásra: kovácsoljunk lábosokat a tankokból!

Olyan ez, mint a bolond család bevásárlása, a spejz üres, a család fele éhezik, de a fizetésből nem a tartozásokat adják meg, nem a gyereket taníttatják, nem a nagymamát gyógyíttatják meg, míg nem késő, hanem lendkerekes autókat vesznek Apukának, merthogy nem volt neki gyermekkorában és most be kell pótolni a mulasztottakat.
De veszünk harci helikoptereket is, meg törjük a fejünket harci repülőgép vásárláson is, a különösen fontos kormánygépeket már meg is vettük, kicsiket is, ha gyorsan kell menekülni, meg nagyokat is - hátha a Gyurinak lesz ideje bepakolni az aranykészletet.



Ha már egyszer bejött a dolog a Gripenekkel, miért ne jönne be a Párducokkal, most vettünk éppen kikötőt is, úgyhogy egy kisebb flotta beszerzése is aktuálissá válhat, mondjuk a vitéz nagybányai Horthy Miklós hordozó, mellé egynéhány kísérőhajó, a vitéz gumilaky Rogán Tonya cirkáló, meg a Wiking Sigyn romboló.
Közben a János Kórház sebészetén nincs délelőtt melegvíz, a frissen műtött betegeket nyári üzemmódban, hideg vízben mosdatják, nyakig szarban ül az oktatás, az egészségügy, a gyermekek negyven százaléka szegénységben él, a családi pótlékot tizenegy évvel ezelőtt emelték utoljára, a falvakban nincs már orvos, de Malacka elégedett.
Szelektív látása csak a stadionokat ismeri fel, dózerral tolja a pénzt a határontúliaknak, vakulj paraszt.
Sajnálatos, de csatlósaival együtt elvesztettek minden mértéktartást, és úgy tűnik, nem félnek, azt hiszik, hogy sunyi jogászkodással mindent meg lehet úszni.
A látszat egyébként ezt támasztja alá, de nem kellene elfeledkezniük Ceaușescu példájáról sem, a falnak szinte mindegy, ki mögött porzik, ha az előtte állóra lőnek.



Egy dolgot viszont nem értek pontosan: Ki ellen akarja bevetni ezeket a fegyvereket?
Merthogy itt körbe vagyunk véve NATO szövetségesekkel. Szerbia és Ukrajna lóg talán ki a sorból, de ezek meg annyival erősebbek, mint mi, hogy egyszerűbbnek tűnik azonnal beolvasztani a pénzedből megvásárolt technikát, mint csörömpölni vele.
Jelzem, Harcimarcitól kitelik, hogy ultimátumot intéz Ukrajnához, követelve a magyar, mint kizárólagos államnyelv bevezetését.
Nem emlékszem, hogy ért volna bennünket mostanában katonai fenyegetés, a helyzet nem is olyan, hogy ettől kellene tartanunk.
Ezeknek a beszerzéseknek kettős lehet az indoka: egyrészt megvásárolni Németország jóindulatát, aztán az amerikaiakét - meg a jutalék.
De mi van akkor, ha a megrendelést köszönettel elfogadják, de a bajkeverőtől meg akarnak mégis szabadulni?
Miniszterelnök-jelöltekből még a legreménytelenebb helyzetben levő országokban sem szokott hiány lenni - Malacka eltávolítása után is lesz, aki meghozza ezt az áldozatot a Haza oltárán.
Gondban van most , akármit is iparkodik kommunikálni, de hát ő olyan, mint a vas.



Ezért is kellene addig ütni - természetesen politikai értelemben - míg meleg...


:O)))

10 megjegyzés:

Kovács Erzsébet írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Kovács Erzsébet írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
PuPu írta...

Kedves Erzsike, nem mindenkinek becsípődése Vadai - tulajdonképpen mi a bajod vele?
És miért kellene fegyverhordozónak lennie - akárhol? Ő a DK politikusa, természetesen a DK szemszögéből értékeli a politikát
Múltkor még a Lendvait utáltad - nem-e lehetne-e a változatosság kedvéért Orbánt utálnod?
Egyébként a politika rengeteg témát ölel fel, és az EU választás kapcsán az EU a téma, már ha nem vagyunk együgyűek.
Majd ha az Európai Egyesült Államok lesz a téma, akkor arról lehet beszélgetni - szerintem.
Egyszer azért megnézegethetnéd a világtérképet, és ha nagyítód is van, megkeresheted Magyarországot is...
Erzsikém, egyre jobban belelovalod magad az irreális elképzeléseidbe, a kommunista nem csak optimista, de realista is!

:O)))

talalom írta...

KE. A hazafiság nem katasztrófaturizmus, ahol az a legjobb, aki a leglátványosabban törölgeti a szemeit a "hazasírja" fölött. Az esetedben a két szél összeért: pont olyan vagy, mint egy hungarista.
Úgy tűnik, a legrosszabb sejtelmeim válnak valóra. Kb. két éve mondogatom: szégyenletes első szolgánk azért sündörög Putyin körül, mert azt reméli, Ukrajna csócsálásakor leesik neki is valami mócsing: pl. egy kárpátalja-i járás. Akkor aztán "hongyarapító"is lehet: a'la Horthy. örökre bebetonozza magát a "haza atyja"szerepbe.(Mondjuk a bebetonozással egyértértenék - csak más technológiával.) hát ezért a tankok: mégiscsak kell valami, amin bevonulhat az orosz csapatok engedélyével. Hülyén nézne ki mikrobuszon. Ezzel egyébként az USA bótját se zavarja - pláne nem trampliékkal (van ott is elég KovácsE.) Sőt: az USA lesz@rja egész Európát. Ukrajna, meg Oroszország nélkül nem nagyobb egy közép-amerikai USA államnál. Viszont borzasztó veszélyes lehet a biznisze konkurrenseként, ha a nemzetecskék összeadják az erejüket. (Mer' azért a Mercedest, a BMW-t meg a Volvót nem Ámerikába' csinálták meg, a CER gyorsító se a prérin van, sőt, az innovatív gyógyszergyárak is európaiak. Hát naná, hogy minden erejével a rombolók mellé áll. Persze közben kavar a Távol-Keleten is ezerrel. Ha Magyarország - és Európa - meg akarja őrizni nemzeti sokszínűségét,sokféle nyelvét, kultúráját - benne a magyart -,annak egyetlen útja van: a föderatív Európa. A többi parasztvakítás - és a magyar haza elárulása.

Kovács Erzsébet írta...

Kedves Pupu!

Neked, mint mindig, teljesen igazad van.
Igazad van, mert mindig újabbnál újabb, elképesztő merészséggel jönnek előre a baloldalról,ami már a jobbnál is jobbra van.

Olyan ez, mint egy történelmi panoptikum, élő szereplőkkel.
Merkelre is jó rácsesztünk,már Ő is remeg,mint a nyárfalevél.
A Gyertek csak gyertek nagyon rossz húzás volt, tele vannak velük a parkok és a kertek.És a készülő új államok ezt fogja bevégezni,és akkor nekünk is befellegzett.
Hogy kiket útálok, nem titok,a női politikusokat,lehet hogy nem szép ez tőlem,de valahogy a férfi politikusokat többre tartom,mint a közelmúlt atv performansz női szereplőit.
Új kézimunka szakkörök alakulhatnak imaszőnyeg kötögetés céljából.
Már csak a Szanyi kapitány őrzi a lángot,de a huhogó kórussal nem fog elbírni.
Nem tünt e fel Neked, hogy egyre kevesebb a hozzászólód.
Mert ezekhez a dolgokhoz már nincs mit hozzáfűzni, mert a kocka már el van vetve.
Itt már a jelszó, az se bolond, aki hallgat.
Mesél majd az utókor, mint a múltkor.
Én realista vagyok, és ez itt már Babilon.
A magyar sem érti a magyart.
Minden szóért kár.
Fölösleges.

Kovács Erzsébet írta...

Végszó:
Hallgatni arany.Euróban.

Unknown írta...

nem bírom feldolgozni ezeket a tudálékos embereket: a vezér épp most dob ki sok milliárdot az ablakon egy abszolút fölösleges célra,és "ezek" azon vannak felakadva,hogy akár Vadai,akár más az ellenzékből mit is mondott(pedig ez nem kerül egy forintunkba sem!)

DarthVader írta...

Erzsike drága, a nemzet érdeke most ott ütni Orbánt, ahol, amikor és amivel lehet, tehát mindig, mindenkor mindennel. Ugyanis a hazát Viktor árulja, ráadásul szó szerint. Az üzlet költségeit mi álljuk, a haszna nála keletkezik. Úgyhogy az ellenzék most kivételesen egész jól csinálja. Ne ess abba a hibába, hogy Orbánt, a sleppjét és az orbán-szekta tagjait azonosítod a hazával.

stirlitz írta...

A fegyverekel megveszük nyugat jó indulatátt svéd ország usa stb a többbi korupció Fideszek meg meint teli pofával ordithatják majd parlamentben megkora nagy hazaffy mind.

Julimama írta...

FenEségesünk a Diktátorok Kézikönyve-t olvassa, s folyamatosan a tanultakat alkalmazza.
Csak az utolsó fejezetig sehogy sem tud eljutni. Pedig onnan megtudhatná, hogy ideáljai közül nem csak Ceauescunak lett csúnya vége.
(A Nat Geon megy ilyen címen egy sorozat, félelmetes.)
A dicső uraink nagy hazaffysága nagyon sok könnybe, vérbe került az annyira lenézett, kizsigerelt népnek.

Nem az szereti a hazáját, aki életét áldozza, értelmetlen,ócska ,alávaló politikáert, hanem, aki egész életét annak becsületes szolgálatára, felvirágoztatására áldozza.
Ne áldozatok legyünk egy vágóhídon!
(nagybátyámat a háború, édesapámat 56.vitte el. Nem akarom, hogy fiam és fiai áldozatai legyenek ennek az eszementnek! )