2020. szeptember 6., vasárnap

KÖZELEG A TÉL




Természetesen a dicsőség az Úré, a felelősség az ezer oldalról nyomorgatott pedagógusoké, az egyébként jóformán hatáskör nélküli iskolaigazgatóké, a politikai haszon meg a Fideszé.
Elkezdődött a tanév, a hatóságok megállapították, hogy a koronavírus mostanában nem az öregeket szereti, hanem a harmincasokat üldözi, igaz, hogy elpatkolni továbbra is az idős, krónikus betegségekben szenvedők szoktak, a fiatalok meg megússzák némi hőemelkedéssel, meg néhány nap rossz közérzettel, viszont arra gyúrnak, hogy továbbadják a kórt a véneknek.
Szeretett kormányunk meg elégedetten szemléli a helyzetet, és naponta ötszáz betegséget tervez megállapítani, merthogy a nemzetközi helyzet egyre fokozódik Pelikán elvtárs, csapásokat adunk és csapásokat kapunk, de mi ott vagyunk minden kilométerkőnél, éberen...
A nép meg hadd rettegjen, végtére is teleszart gatyával nehezebb ugrálni, és ki tudja, mit hoz az ősz meg a tél, mikor elfogynak a tartalékok, jön a hideg és jön az elkeseredés, merthogy statisztikával nemhogy jóllakni nem lehet, de a mai világban még fűteni sem, egyre kevesebb a papíralapú kimutatás...

Szeretett kormányunk zavarban van, mert nehéz eldönteni, hogy a pénzt a népnek kell adni, vagy inkább mégis tovább kell lopni, mert az ne tévesszen meg senkit, hogy a haverok építenek is, hiszen leginkább azt lehet ellopni, amit megtermeltünk.
Ha csak simán hazavinnék zsákban a lopott pénzt, az még a közismerten ostoba és közömbös magyar választó ingerküszöbét is elérné.
Ezért aztán építünk egy stadiont ezermilliárdért, kiszámlázunk kétezer milliárdot, az állam meg fizet, mint gróf Csekonics...
A két összeg közötti differencia talán Tongán, esetleg Bakuban lelhető, ha esetleg baj lenne itthon - tanultunk Rákosi elvtárs példájából, nem fogunk sorban állni valahol kumiszért vagy misszionárius-pörköltért!
Bármennyire valószínűtlen is, akár baj is lehet - az emberi hálátlanság határtalan...
Ezért is kellett volna megtorpedózni a paparazzók gumicsónakját, hadd fényképezzenek a külügyminiszter helyett egy másik sügért a fenéken...

Ezekkel a csepűrágókkal is csak a baj van, képtelenek belátni, hogy sokkal jobb, ha az atletikus termetű Vidnyánszky instruálja őket, mintha mindenféle kákabélű libernyák mételyezi az agyukat.
A Vátesz Ukrajnából érkezett, ott tanulta a színészetet, törvényszerű, hogy neki kell megmondania a tuitifrankót.
Ebben az országban nem szabad a jelenlegi határok között születni, mertmivelhogy akkor másodrendű állampolgár leszel azonnal, és hát persze hol lehetne alaposabban megismerkedni a magyar színházi hagyományokkal, mint a kijevi Állami Karpenko-Karij Színház és Filmművészeti Egyetemen...
Persze ő vérmagyar, - ez valami olyasmi, mint a Gyalog-galoppban a vérnyúl, mielőtt rádobták a Szent Gránátot - és ez eleve alkalmassá teszi az autentikus szanszkrit-magyar hagyományok őrzésére.
Ő a színházi élet Káslere, de lehet, hogy ezért később még bocsánatot kell kérnem a gyászos körmű minisztertől...
Most folyik a harc, a mieink támadnak, a "Tüntessünk tízezren, mondjunk húszat, majd mindahányan menjünk békével haza!" akcióterv mentén, abban reménykedünk, hogy Nagyurunk belehal a röhögésbe...


Van nekünk bajunk, mint a tenger, a gazdaság is gyengélkedik, Matolcsy is, a forint is, - jaj, csak a végén nehogy Egyeske is el kelljen utazzon Bulgáriába kicsit pihenni... -  és közeleg a tél, továbbá az éj sötét lesz, és tele lesz iszonyattal...
Kíváncsi vagyok, hogy a Karácsony hoz-e enyhülést, de azért illúzióim nincsenek.
A politika csapatjáték, és hiába volt a Barcelonának is Messije, ha hiányzott mögüle a csapat, pedig már Minarik is megmondta úgy száz évvel ezelőtt, hogy kell egy csapat.
És Karácsony mégcsak nem is Messi, sajnos.
Csapatot építeni nem egyszerű dolog, nem lehet kapkodni sem, de talán legnehezebb hozzálátni a feladathoz.
És még az sem biztos, hogy ha az edzéseken már mennek a dolgok úgy-ahogy, akkor a mérkőzésen már biztosan nyerni tudunk.
A kérdés ma nem az, hogy a Lánchíd oroszlánjainak van-e nyelve, hanem az, hogy van-e foguk...


Előbb-utóbb kiderül.


:O)))

14 megjegyzés:

KZs írta...

Jó lenne érteni/ tudni, hogy mi volt a konkrét oka bolygó szinten a zsigeri félelem rögzítése emberek milliárdjaiban. Ez nem (sem) a magyar kormány érdeme, csak meglovagolták a szelet. Azt viszont jól :( Néhány éve- van már vagy 15- mondom - bár nem nagyon akarja meghallani senki-, hogy abban a kitüntető szerencsében van részünk, hogy módunkban áll megélni a kapitalizmus összeomlását. Úgy látszik, kicsit felgyorsultak az események, és az élő hatalmasok az utánam az özönvíz taktikát alkalmazzák....A tőkés termelési mód és a vagyoni viszonyok a rendelkezésünkre álló technika, a termelőerők mai szintjén fenntarthatatlan. Bár a fene tudja.. lehet hogy még mindig jobb, mintha egy nekikeseredett őrült megnyomja a piros gombot :(
Nekem erről a korona őrületről az a vicc jut eszembe, hogy amikor a férj váratlanul hazatérve egy pasival találja az ágyban a feleségét, az asszony helyből támad: Drágám, akkor most te kinek hiszel, nekem, vagy a szemednek?
Nagyon sok reményt nem fűzök hozzá..
1978-ban lelkesen vállaltam hogy a Studium Generale - amúgy az egyik legjobb intézmény, melyet ember valaha kitalált, ahol is egyetemisták erős tárgyaikban társadalmi munkában középiskolásokat készítettek fel az egyetemi felvitelire- a matematika világába segítek az utánam jövőknek egy kicsit belelátni.
Elég gyorsan kellett belátnom, hogy esélyem sincs, remek középiskolákból voltak ott ifjak, remek jegyekkel.
A példa: Kátya és Mása sétál a Kalinyin sugárúton és... Megbeszéltük, felírtuk az egyenletrendszert, megoldottuk.
Mindenki érti?
Igen.
Jó, akkor Jancsi és Juliska sétál az erdőben és..
Senki nem jött rá, hogy ugyanazt az egyenletrendszert kell felírni..
Mit remélsz Pupu?
Mit remélsz, azok után, hogy ami most történiki- még ha csak sejtés szintjén is- , 2500 éve írva van?
Hogy ami most történik annak a XX század második felének új matematika iránya - a játékelmélet- tudományosan is bizonyította szükségszerűségét?
Demokrácia? = Sok lúd disznót győz :)
A fiúk ezt értik, nektek is ideje lenni megérteni.. Persze nem feltétlenül, csak ha más világot akartok :)
+ javasolt irodalom: Marx: A tőke :)
Valamint Mátrix3 : A legtöbb amit elérhetsz, ha megérted a miértet :)
Ya, Mátrix..
Nem scifi, nem akciófilm, hanem a XX.század egyik legfontosabb filozófiai gondolatának sokak számára esetleg emészthető tudományos ismeretterjesztő filmje, melyet úgy hívnak:
Agyak a kádban..
A minap hivatkoztál arra, hogy az őrület biztos jele, ha az ember ugyanazt teszi, de más eredményt vár..
Szerinted?
PÖMM
KZs

Attila írta...

Üdv!

Nagyurunk megmondta a frankót! Nyakig fegyverben vagyunk a járvány ellen. Szerintem is. Van jó fakardunk, papundekli pajzsunk. Mi kell még? Némi pájinka, oszt jöhet az a libernyák vírus! Fog is jönni!

Attila

Attila írta...

Na jó, legyen állig! Az is remek!

Attila

Attila írta...

Megint csak üdv!

Röst Gergely a nemzetközileg elismert matematikus, SZTE professzor szerint szerint a vírusfertőzések kicsit kevesebb mint 10%-át hurcolták be külföldről. Határzár? Akkor meg mi a csudának kell? Nagyurunk keménykedik a semmivel, hát ezért!

https://www.portfolio.hu/gazdasag/20200831/figyelmeztet-a-jarvanyugyi-matematikus-a-koronavirus-terjedes-magyar-mutatoja-veszelyes-szintre-emelkedett-446626

Valahol azt is olvastam, hogy már nem a lélegeztetés a legfontosabb, mert inkább gyógyszeres kezelést alkalmaznak.
Most akkor mi lesz a méregdrágán vett ketyerékkel? A dojcs tomi féle beléptető kapuk sorsára jut? Persze a 16000 lélegeztető masinához képzett szakemberek is kellenének. Majd lesz róla nemzetthy konzultáció drága pénzen.
Meg fogom keresem ezt a cikket is.

Attila

1970 írta...

"1978-ban lelkesen vállaltam hogy a Studium Generale - amúgy az egyik legjobb intézmény, melyet ember valaha kitalált, ahol is egyetemisták erős tárgyaikban társadalmi munkában középiskolásokat készítettek fel az egyetemi felvitelire- a matematika világába segítek az utánam jövőknek egy kicsit belelátni."

Kedves KZs!

Ez gyaníthatóan a FEB (Felvételi Előkészítő Bizottság) volt, melynek keretében olyan középiskolásokat készítettek fel az egyetemi/főiskolai felvételire, akinek egyik (vagy mindkét) szülőjük fizikai munkás volt (tehát nem értelmiségi családból származtak). Én magam is részt vettem ebben, a nyolcvanas évek második felében. Rengeteget segített a felvételimben. Nagy valószínűséggel az esélyegyenlőséget kívánták erősíteni ezzel (a származás szerinti kategorizálás 1960-as évek eleji eltörlését követően). Az 1972-es oktatáspolitikai párthatározat után folyamatosan napirenden volt ez a kérdés, több-kevesebb sikerrel próbáltak segíteni az első generációsok társadalmi mobilitásának biztosításában. Sok kritika érheti (joggal!) ezeket a törekvéseket, de a rendszerváltás óta eltelt 3 évtized oktatáspolitikáját látva azt gondolom, volna mit példaként állítani abból a korból bőven.

Attila írta...

Dr. Merkely Béla SOTE rektor mondta. Eddig ennyit tudtam kideríteni, de nem adom fel, megpróbálom kideríteni.

Attila

Névtelen írta...

Névtelen írta:
Erről senki nem beszél,pedig nagyon sok okos fiatal munkás került be érettségi nélkül a 70-es években,felvételi előkészítő tanfolyammal az egyetemi oktatásba.Onnan tudom, hogy magam is részese voltam a folyamatnak,mint 10 000 Főt foglalkoztató autóipari cég káderese, személyzeti előadója.A végzős mérnökök az anyacég több leányvállalatánál dolgoztak vezetőként,és sikeresek voltak a nemzetközi élvonalban,a VAZ programban,aq kismegszakító gyártásban,gyújtógyertyagyártás fellegvárává tették a céget.A jelenlegi oktatáspolitikának is a munkásokat jobban kéne preferálni,a Miskolc környéki szegény területekről is volt zseniális koponya,aki tökéletes mérnöki pályát futott be.A tehetség mindent pótol, de a tehetséget semmivel sem lehet pótolni.

Attila írta...

Üdv!

Ismét egy kis adalék a járvány elleni harchoz, amiben köztudottan állig fel vagyunk fegyverkezve.

https://infostart.hu/belfold/2020/09/08/koronavirus-uzent-egy-magyar-surgossegis-orvos
Ebből itt a lényeg:
"És még valami: NEM tudunk tesztelni mindenkit.
Ha tüneteitek vannak, maradjatok otthon, ha rosszul vagytok, hívjatok mentőt, aki behoz minden beteget a sürgősségre, ahol el fogjuk látni" – üzente az orvos a nyilvánosságnak.

Hmmmm!
A tesztpénzekből nem tudnak plusz pénzt csinálni maguknak, mint a lélegeztető masinákból, és ráadásul elég borsos az ára.

Attila írta...

Fényességes Nagyurunk (Allah növessze hosszúra szakállát egy állami intézetben) nem tart igényt tehetséges fiatalokra! Neki beszélő szerszámokra van szüksége.

1970 írta...

Kedves Névtelen!

Itt nem csak az érettségi nélküli felvételi előkészítő tanfolyamról van szó, hanem olyan középiskolásokról, akik bekerültek (anno, nem most!) a gimnáziumba, nem értelmiségi családból jőve. Őket segítette a FEB az egyetemi felvételire.
Egyébként a jelenlegi oktatáspolitika soha nem fogja az első generációs értelmiségivé válást (vagyis: az intergenerációs vertikális társadalmi mobilitást) támogatni, mert az a társadalompolitikájával összeférhetetlen. Ez egy felfelé zárt, kasztrendszerű társadalompolitika, amelyre nézve veszélyt jelent a vertikális mobilitás. Olyan, mint a lovastengerész korának trifurkációs oktatási rendszere volt, azzal a különbséggel, hogy az akkori elitnek volt legalább valamiféle érték- és normarendszere, még akkor is, ha az olyan volt, amilyen. Ezeknek ez sincs...se érték, se norma, se célok. Csak a pénz, ami mozgatja őket, és amihez eszközként használják a hatalmat.

KZs írta...

Kedves Minden Errejáró!
Ne foglakozzatok vele, ne engedjétek, hogy elrontsák egyetlen életeteket ezek a senkiháziak, nincs majd akkor ha, és nincs még egyszer, kb 30 0000 napotok van, ha szerencsétek van. Nagyjából 27 év az 30 000 nap. Hány évesek vagytok? Mit reméltek? Mi a cél?
Most éppen azon vannak, hogy elvegyenek tőlünk mindent, ami számított, ami fontos volt, amit szerettünk: hordjál maszkot, ne érintkezz, Maradj otthon, élj túl még egy napot! Minek? KI akar magánzárkában élni? Mi értelme van az egésznek, ha nem mondhatjuk el a gyerekeknek, az unokáknak, ha nem ölelhetitek meg őket, ha nem vésődhetünk bele ez emlékezetükbe?
Pénz? Vegyétek el mindenemet, csak a csapatomat hagyjátok meg, és egy év múlva, ugyanannyim lesz, mint amit elvettetek!
Ezt Rotschild mondta... Most a csapatunkat próbálják elvenni!
Élünk és meghalunk, ki ebben, ki abban, ki a csíkos pizsamájában, de amig élünk, nem lenne jó embernek maradni az embertelenségben?
Politikusok? Mire jók? Megjavítják a csapot, ha csöpög? Bevezetik ez áramot a házba? Házat építenek? Búzát termelnek? Kenyeret sütnek?
Tehenet tartanak? Utat, hidat építenek? Bányásznak bármit, amire szükségünk van? Tanítják a gyerekeinket, amíg mii dolgozunk?Mi a FÉSZKES FEKETE FENÉT CSINÁLNAK AMIÉRT ELTARTJUK ŐKET?
Melléjük tenném a pszichológusokat, jogászokat, marketingeseket, pénzügyeseket- a bankárokkal kezdeném!-, a kommunikációsokat, a biztonsági őröket, a katonákat, és tudnám még sorolni...
Mérnökök kellenek, akik ismerik a technikai lehetőségeinket, és építenek, orvosok, akik ismerik a lehetőségeinket és gyógyítanak, közgazdák, akik értik az összefüggéseket, és szervezik a termelést, tanárok, akik átadják a tudást, filozófusok, akik őrzik azt, ,és szakemberek, szakemberek és szakemberek, valamint olyanok, akik megkérdőjeleznek mindent, és meg akarják érteni, amit még nem értünk. A mesterek.
Soha nem tudhatjuk, hogy ők hol születnek, Szenegál külsőn, vagy Nevenincs szigeten. Nem tudhatjuk, milyen a bőrük színe, érdektelen, a nemük, hogy a szüleik mit gondoltak a világról, van--e vallásuk és melyik.Az egyetlen ami fontos, hogy állandóan azt kérdezzék: miért? Hogyan?
A többi mind lényegtelen. Kivéve talán azt, hogy egy picur csillogó szemmel kiáltsa :Mama! És kacagva ugorjon a nyakadba ,szorosan magához ölelve,
Ennél talán csak az tud jobb lenni, amikor a “picur” már 190 cm, és erejét nem ismerve, némám szorít magához..
És akkor megérted, hogy miért is éltél, hisz tudod: halhatatlan vagy :)
Mészáros? Orbán? Kik azok?

Attila írta...

Üdv!

Kedves KZS!
Valami nagyon nem stimmel!
27x365=9855 úgy nagyjából 10000 nap.

Attila

kekec írta...

Attila viccelsz?
"A tesztpénzekből nem tudnak plusz pénzt csinálni maguknak,"
Ne mán! Amikor csak haverok akkreditálhattak a horror pénzen készített tesztekre (amit külföldön ingyen csinálnak?) Ráadásul megpróbálták az ingyenes konkurrenciát kiszűrni (amig a kacsójukra nem csaptak!)
Alkotmányos kőccségről még nem hallottál?

Attila írta...

Üdv!
kekec!
Abban a (tév)hitben voltam, hogy ezt a tesztelőknek kell kifizetni, de azt nem tudtam, hogy, hogy baráti körnek áll a zászló.
Te a 847, 815-ös kekec vagy?

Attila