2020. október 10., szombat

HELYEZKEDÉS


Még nem menekülés, még csak óvatos sasszézás, még nem rettegés, csak álmatlan éjszakákon kis szorongás, de a NER elitjének környékén elindult az elbizonytalanodás.
Messze ugyan még a pánik, de az óvatosabbak már visszafogják szereplésüket, már árnyaltabban fogalmaznak, mégha a közvetlen utasításoknak látványosan eleget is tesznek.
De ez már nem a nincsteleneknek az a lelkesedése, mikor megnyitották előttük az édességbolt ajtaját, ma már nem csak a habzsolás mellékhatásai nyomasztják őket, hanem a vesztenivalóért érzett aggodalom is.
És ez egyre erősebb, mert ugyan ők is elszakadtak már a való világtól, de annyira azért nem, hogy elhiggyék: ez minden világok legjobbika, ahol a nép elégedetten tunkolja a foszlós kalácsot a habos kakaóba.
Ők is érzékelik a közhangulatot.
Az pedig egyre inkább ellenük fordul, és tudják, hogy sem a járványhelyzet romlása, sem a gazdaság visszaesése nem nekik dolgozik, és óhatatlanul eljön az az időpont, amikor valaki tesz egy barátságos javaslatot a jelenlegi rezsim szétverésére.
Márpedig az őket is érinteni fogja, és ez a helyzet nem a bakancslistájukon szerepel, hanem a rémálmaikban.


Azt szokták mondani, hogy azt már tudjuk, hogy mi lesz, csak azt nem tudjuk, hogy addig mi lesz.
A mai helyzet annyival bonyolultabb, hogy azt se nagyon tudjuk, hogy mi lesz.
Mindenre van esély és mindennek az ellenkezőjére is.
Lehet akár egy olyan verzió is, hogy Egyeske megvadul és a hatalmát nyílt diktatúrával és fegyveres erőszakkal próbálja fenntartani, ami ugyan perspektívában eleve bukásra van ítélve, de arra számítani nem lehet, hogy megindulnak a NATO harckocsijai és meghívják őt Brüsszelbe, elvtársi-baráti beszélgetésre.
Eltartana egy darabig, ameddig a gazdasági szankciók térdre, vagy Putyin lábához kényszerítenék a megvadult despotácskát - és akkor még az is kétséges, hogy kellene-e Putyinnak a szavlejárt diktátor.
Merthogy Orbán értékét Putyin számára csak az adja, hogy egy uniós országban halljakend, aki meg azt hiszi, hogy Paks a varázsige, az nincs tisztában a méretekkel meg az erőviszonyokkal.
Abban nem reménykednék, hogy a nép kezébe veszi sorsát, ötvenhatban sem tette ezt, minden legendagyártói erőlködés dacára, a söpredék meg nem a nép, mint tudjuk és reméljük.
És a román forradalom is leginkább puccs volt, ezért is kellett a conducatort sebesen falhoz állítani - túl sokat tudott a hatalmát megdöntő erők prominenseiről.

Másik verzió egy nyertes választás, kétharmados győzelem.
Ez esetben ha egy tökös és határozott politikus kapja a kormányfői tisztséget, aki akár nő is lehet, akkor az eskütétel után negyed órával harminc napra kihirdeti a rendkívüli állapotot, megbízottai  átveszik az ellenőrzést az állami média felett, 
fél órával egyszemélyi uralom bevezetésének és támogatásának vádjával őrizetbe veszik a rendszer prominenseit, új parancsnok kerül a fegyveres erők és testületek, valamint nagyobb egységeik, a hatalom megtartásában kiemelt jelentőséggel bíró alegységeik élére, egyúttal őrizetbe veszik a jobboldali szélsőséges és a paramilitáris csoportok vezetőit és ezzel kezdetét veszi az elszámoltatás.
A TEK-et feloszlatják, állományát átveszi a Rendőrség.
Azonnal törvényt alkotnak a nyugdíjak és a családi pótlékok emeléséről, a szociális ellátás reformjáról, azonnali hatállyal megszüntetik a TAO-t, és megkezdik a stadionok fenntartásáról szóló tárgyalásokat a sportszövetségekkel.
Felülvizsgálják a folyamatban levő beruházásokat, a szükségteleneket azonnal leállítják.
Figyelem, Paks nem szükségtelen, mint ahogy Bős-Nagymaros sem volt az, az áram nem a konnektorból jön...
Visszaállítják az egészségügy biztosítási rendszerét,  további intézkedésig zárolják azokat a vagyonokat, melyek létrejöttében a visszatérítés nélküli támogatásoknak szerepe volt.
Az őrizetbe vettek vagyonát is.
És kell még egy sor azonnali intézkedés a gazdaságban a járvány gazdasági hatásainak enyhítésére.
A kisnereseket célszerű futni hagyni, a gazdálkodó szervek vezetőit meg kell nyugtatni, a leggazdagabbakat le kell ültetni egy tisztázó beszélgetésre, a nagy állami részesedéssel működő cégek vezetőit szintúgy, és egyenként meg kell vizsgálni, volt-e szerepük és milyen a diktatúra létrehozásában.
Ügyelni kell arra, hogy ne mártírok sorozatgyártásába kezdjen az új vezetés, csak a valós bűnöket szankcionálja.
Mindez persze rettenetesen bonyolult és kényes feladat, előkészítése hónapokat, ha nem éveket igényel, de egy épeszű ellenzék erre a helyzetre felkészül tervekkel és megfelelő személyek kiválasztásával, és nem kezd vad improvizációkba ha szembetalálkozik a lehetőőséggel.
Nem reménykedem abban, hogy erre a mai ellenzék képes lenne.


Egy kis arányú győzelem esetén a feladat bonyolultabb, de a feladatok egy része így is végrehajtható, hiszen a vádhatóság képes lenne lefejezni a maffiát, de itt is követelmény lenne, hogy a vádiratokat ne akkor kezdjék összeállítani és a vagyonok mozgatását átmenetileg azonnal állítsák le.
Ezt technikailag meg lehet oldani, mint ahogy a közmédia azonnali visszavételét is.
Ha a Fidesz nyer, akkor viszont szopás van ezerrel, és a helyzetet tényleg csak az tudja majd megoldani, ha már a legsötétebb orbánista is a saját bőrén érzi a bajt és sajátkezűleg akarja fellógatni az ország tönkretevőit.
Ez nem jelenti azt, hogy ez lenne a kívánatos, csak azt, hogy a helyzet romlása során ilyen szituáció is kialakulhat, erre is fel kellene készülni.
Az átlagember ugyanis rendpárti, nem szereti a randalírozást, ez 2006-ban is bebizonyosodott.
Természetesen itt lotyogásnak nincs helye, akik Orbán rendszerének lebontásában szerepet vállalnak, azoknak illik egyúttal belépni a karthauzi rendbe is.


A realitás meg az, hogy nem lesz itt semmiféle előkészítés, az együttműködés kimerül majd mindenféle lózungok óbégatásában, a célegyenesben a Momentum valami jól hangzó jelszóval kiszáll és Orbán a nagy hasát csapkodva röhöghet a sok amatőrön.
A libernyákok meg majd bólogatnak, és hirdetik a megbékélést, aki pedig mást gondol, az mind feketeseggű vagy náci, esetleg bolsi lesz.
Az öregek elhullanak, a cigánygyerekek vénségükre is a szegregátumokban maradnak, Horthy Miklóst pedig csak azért nem avatják szentté, mert református volt.
Aztán a mi puccsal hatalomra jutott diktátorocskánkat egyszer majd megdönti valaki, szintén puccsal, utódaink meg nézegethetik negyven méter magas aranyszobrát Magyarisztánban.


Ne legyen igazam.


:O)))

17 megjegyzés:

1970 írta...

Kedves PuPu!

Tartok attól, hogy ez a képen mosolygó álszent, gusztustalan figura ott folytatná, ahol kisgömböc abbahagyja, sőt még elviselhetetlenebb légkört teremtene (ha lehet még ettől lejjebb zuhanni). Rettenetes és hátborzongató ez a mosoly...

Attila írta...

PuPu.
Nehéz eldönteni, hogy itt a Cassandra szólalt meg, vagy az Igazmondo Juhász. Csak remélni merem, hogy az utóbbi..

Vöröskarom írta...

Jaj mááár, Pupu! - az eleje olyan jól indult, a közepe táján elkezdtem harci indulókat dúdolgatni, erre a végére nem ébresztőt kiáltasz???

magyarmagyar írta...

" a leggazdagabbakat le kell ültetni egy tisztázó beszélgetésre "

Napóleon anno a meggazdagodott spekulánsokat lecsukatta, tekintet nélkül arra hogy van e perrendszerű bizonyíték ellenük. Ha kiköhögték a lopott holmit, mehettek isten hírével, ha makacskodtak, akkor addig szagolták a Vincennes-i kazamatákban a penészt amíg ki nem adták a zsákmányt. Önkényes eljárás volt, de eredményes. Hát valahogy így is lehetne...

Kibic37 írta...

Bocs, de erről a képről nekem két Rejtő idézet is beugrott

"- Mondja közlegény, tudja maga, mit mond majd nekem az altábornagy, ha magát meglátja díszlépésben vonulni?
- Tudom.
Kissé meghökkent. Azután egy vidámságra idomított hiéna mosolyával fordul felém.
- Úúgy?... Nos, mit fog mondani őexcellenciája magára? Mondja csak bátran, tessék... Hallgatom."

(Az elátkozott part)

"...Amikor Vöröskarom este kisétált a fedélzetre, néhány sötét pillantással találkozott a tekintete. Csak Piszkos Fred tisztelgett széles, nyájas mosollyal, és most kiderült, hogy mennyivel kellemesebb az arca, ha mogorva."
(Piszkos Fred a kapitány)

Bocs Vöröskarom, ez nem Neked szólt...:D


KZs írta...

Nekem kezd úgy tűnni, hogy az "ellenzék" -úgy hogy van- pitiáner outsiderek melegedője..

sphagin írta...

Kedves PuPu !


Ne legyen igazad !

Üdv sphagin.

Katsa írta...

Hm.
Amit itt felvázoltál Pupu, ahhoz egy kemény tökű, akarom mondani kemény kezű határozottan bátor győztes, + csapata kell, mert az elgondolás az nagyon jó, csak hát ott van az a "bátor 133 ember" meg pszichopata vezérük és pretoriánus gárdája ami eléggé hajaz arra a bizonyos
Schutzstaffel-re a kezdeti időkből. Hogy mi lett belőle, azt már tudjuk. Hogy ezekből mi lesz, azt nem, mert ahhoz egy tudatosabb és önérzetesebb népre lenne szüksége hazánknak.
Eddig úgy tűnik, hogy nemcsak hogy nem okos, de se nem önérzetes, se nem tudatos társadalmunk nincs. Ezért tud bennünk átverni ez az új, mai szélhámos, Strasznov Ignác, aki Követi elődje mottóját: "Ne vegyél el semmit, intézd úgy, hogy önszántukból adják” elvet követve indította el 19989-ben zseniális politikai szélhámos-karrierjét minek eredményeképp nemcsak bennünk magyarokat, de az egész Európai Uniót átverte. Jó példa erre az Európai Néppárt, benne Németország gazdasági és politikai elitjének átverése.
Igazad van Pupu abban, hogy nem népi forradalom volt 56, hanem a csürhe tobzódása akkor is, és 2006-ban is. Mint ahogy abban is igazuk volt a román puccsistáknak, hogy minél gyorsabban eltakarítsák Csau-t az útból, mert még a végén kidumálja magát a románok előtt.
De ha ez igaz volt Romániában, akkor igaznak kéne lenni nálunk Magyarországon is.
Majd meglátjuk, hogy kinek lesz igaza.

Attila írta...

Üdv!

Nem tudom ki ez az Attila (10. 10. 16:11. ), de megkérem, hogy valamivel különböztesse meg magát az eredeti Attilától, aki már évek óta ír ide, azaz tőlem. Remélem nem az "igazmondó" emami bitorolja a nevem.

Attila

pleinair írta...


Márai Sándor: Olyan világ jön.

Olyan világ jön,
amikor mindenki gyanús, aki szép.
És aki tehetséges.
És akinek jelleme van…
A szépség inzultus lesz.
A tehetség provokáció.
És a jellem merénylet!…
Mert most ők jönnek…
A rútak.
A tehetségtelenek.
A jellemtelenek.
És leöntik vitriollal a szépet.
Bemázolják szurokkal és rágalommal a tehetséget.

Attila írta...

Üdv!
Nem igazán értem ezt a fajta összefogást. Az rendben van, hogy a szavazó körzetekben azt jelölik, aki a legtöbb szavazatot kapta, de vehetné valaki a fáradságot, hogy utánanézzen az illető múltbéli kijelentéseinek. Bár a küzdelem szoros volt, de szerintem végül is ez döntött. Nem szabad hagyni ilyen nagy támadási felületet. Így elkerülhető lenne a tegnapi fiaskó. A fidesz propaganda gépezete viszont lecsapta a magas labdát. Ez így nem lesz jó! Néhány kattintással utána lehet nézni mindenkinek. Mellesleg a fidesz propaganda úthengerének sok ilyen lehet az üzemanyagtartályában + telefon dumcsik.
Mesekönyv!
Az is tudható, hogy a homoszexualitás nem mai jelenség. Az ókori Rómában és Görögországban természetes volt, sőt állítólag Nagy Sándor is néha belekóstolt.
Ez a jelenség megfigyelhető az állatvilágban is.
Egy ókori görög példa:
https://hatter.hu/hirszolgalat/szerelmes-ferfiak-thebai-serege
https://tiboru.blogrepublik.eu/2011/02/28/a-thebai-szent-sereg/
Az utóbbi cikk lazább, könnyedébb stílusban mondja el a történetet, mint a felette lévő.

Attila

1970 írta...

Kedves Attila!

Az a sajátos helyzet alakult ki, hogy egy neolib gazdaságpolitikát fasiszta társadalompolitikával vegyítő kormánypárt dinasztiaépítő jelöltje, valamint egy neolib ellenzék által támogatott színtiszta náci jelölt között lehetett gyakorlatilag választani (mivel a valamiféle értelmes programot is felvonultató baloldali Tóth Ádám "természetesen" - ahogy az ebben az országban már "megszokott" - semmiféle médiafelületet nem kapott érdemi ismertség megszerzésére; még veszélyeztetné "őfelsége", meg "őfelsége ellenzéke" pozícióit).
Gondolj bele, ha csak erről a két jelöltről van érdemi tudomásod, melyiket választanád. Én biztosan egyiket sem, inkább elmennék hányni...
(A mesekönyv kapcsán: ideje lenne, ha a "mihazánkos" újnácik saját társadalompusztító ökörségeiket darálnák le végre!)

pleinair írta...


Kedves Katsa!

Nem adtunk mi semmeit ennek az enyveskezű szarházinak, elvette a magánnyugdíj befizetéseinket, a rokkantak járadékát, elveszi a Balatont és mindent, ami a mocskos kezéhez tapad. Mégse lesz itt semmiféle ellenállás, Ha mégis, valamilyen csoda folytán akad egy kemény tökű vezető, akkor se lesz elszámoltatás, mert a baloldal módfelett demokratikus. Majd elrágódnak a törvényeken, és évekig tartó vitákkal múlatják az időt, addig, míg a tolvaj elsompolyog a szajréval valami számára biztosított azeri rejtekhelyre. Igazuk volt a románoknak, van mikor a demokráciaát kemény, néha statáriális intézkedésekkel kell megvédeni. Ilyenkor a finom lelkű doktrinereket rá kell venni, hogy elefántcsont tornyaikban képviseljék saját valóságtól elrugaszkodott elveiket, amikkel többet ártanak, mint használnak a demokráciának.
2006-ban valóban a csőcselék akarta megpuccsolni a kormányt, de '56-ban más volt a helyzet. Persze csőcselék, mint minden zavaros helyzetben, valószínű akkor is "feütötte a fejét", de a személyi kultusz, az AVH-val fenyegető politikai légkör állandó félelemben tartotta az embereket. Mindenki félt mindenkitől, Ha Rákosi, vagy Sztálin neve elhangzott a közönségnek hosszantartó vastapssal kísért éljen Sztálin, éljen Rákosi skandálásba kellett kitörni. Hazug és veszélyes légkörben kellett élni az embereknek. Undorító volt, orbán rendszerénél is rosszabb. Történelem hamisítás lenne, ha mindezt eltagadnánk, vagy elhallgatnánk.

1970 írta...

Kedves pleinair!

Ugye nem azt akarod mondani, hogy '56 egyetlen oka "nagybajuszú legjobb magyar tanítványának" ostoba politikája volt?! Körül kellene nézni az akkori hazai (és nemzetközi) viszonyok között, mert minimum még két-három oka volt az akkor történteknek.
Csőcselék pedig nem "valószínűleg" jelent meg akkor, ezt azért hitelesen "dokumentálták" az akkori történések. Gondolom, Mező Imre nem saját magát lőtte gyomron, vagy Papp József sem saját maga tépte ki a szívét és tűzdelte tele százforintosokkal. Bár ki tudja, lehet, hogy "kancsalné őnagysága" még ezt is képes lenne "dokumentumokkal" igazolni:((.

pleinair írta...

Kedves 1970!

Nem vagyok történész, csak arról írok, amit a nép érzett: "csengőfrászt" félelmet, a fekete Volga (?) megjelenésétől,(Tanú), a szomszéd feljelentésétől, undort a személyi kultusz ránk kényszerített seggnyaló, hazug vastapsorkánjaitól. Ha hiszed, ha nem, ez (is) hozzájárult a visszfojtott indulatok kirobbanásához.

A "valószínleg"-et"korrigálom biztosra. Magam is tudok aljas, embertelen tettekről. Licitálhatunk, kik, mikor, milyen rafinált gaztettekekkel "gazdagították" az emberi kegyetlenségek repertoárját. Pl Salgótarjánban egy pártfunkcionárius lábait két teherautókhoz kötve, testét kétirányba indulva tépték szét. Ávósok meg rabokat terpesztett lábaiknál kötötték fel, és heréjüket laposra verték. És akkor most nem említettük a gázkamrákat, nem beszéltünk a teremtés koronájának nemes cselekedetei végtelen soráról. Valamelyik nap bevillant a tévében egy kép a szomáliai, csontsonány gyerekekről, akik elől saját vezetői lopják el a nemzetközi élelmiszeradományokat. Ez a bolygó tocsog a vértől. Isten, (ha lenne), szégyelhetné magát a "műve" miatt!


pleinair írta...


(ŐS PATKÁNY TERJESZT KÓRT...)

Ős patkány terjeszt kórt miköztünk,
a meg nem gondolt gondolat,
belezabál, amit kifőztünk,
s emberből emberbe szalad.
Miatta nem tudja a részeg,
ha kedvét pezsgőbe öli,
hogy iszonyodó kis szegények
üres levesét hörpöli.
S mert a nemzetekből a szellem
nem facsar nedves jajokat,
hát uj gyalázat egymás ellen
serkenti föl a fajokat.
Az elnyomás csapatban károg,
élő szívre mint dögre száll -
s a földgolyón nyomor szivárog,
mint hülyék orcáján a nyál.
Lógatják szárnyuk az ínségnek
gombostűjére szúrt nyarak.
Bemásszák lelkünket a gépek,
mint aluvót a bogarak.
Belsőnk odvába bútt a hálás
hűség, a könny lángba pereg -
űzi egymást a bosszuállás
vágya s a lelkiismeret.
S mint a sakál, mely csillagoknak
fordul kihányni hangjait,
egünkre, hol kinok ragyognak,
a költő hasztalan vonit...
Óh csillagok, ti. Rozsdás, durva
vastőrökül köröskörül
hányszor lelkembe vagytok szurva -
(itt csak meghalni sikerül.)
S mégis bizom. Könnyezve intlek,
szép jövőnk, ne légy ily sivár!...
Bizom, hisz mint elődeinket,
karóba nem húznak ma már.
Majd a szabadság békessége
is eljön, finomúl a kin -
s minket is elfelednek végre
lugasok csendes árnyain.
1937

1970 írta...

Kedves pleinair!

Egyetértek Veled abban, amit írtál. '56 számomra ezek miatt is hiteltelen, bármennyire is igyekeznek tisztára mosni a szerecsent. Ez nem volt más, mint egy valós (szépen leírtad) történések miatti társadalmi robbanás, ami aztán átalakult egy véres polgárháborúvá, a maga retteneteivel együtt. (Egy polgárháborúnak pedig mindig valamilyen idegen ország csapatai vetnek véget).
(Borzalmas tetteket viszont nem csak a "teremtés koronái" követnek el. Erre vannak történelmi példák, de az ID csatorna néhány hátborzongató esete is rámutat a nők által elkövetett kegyetlen és vérszomjas gyilkosságokra.)