2021. január 16., szombat

VAKCINACIRKUSZ



Először az egekbe korbácsolták a hisztériát a koronavírus ügyében.

Nem tisztem megítélni, hogy mennyivel veszélyesebb, mint a százhalombattai kémények által egyenletesen terített, enyhén radioaktív pernye, a dízelek által kibocsátott korom, az arzénnal dúsított ivóvíz és társaik, melyek ezerszámra szedik áldozataikat, mindenesetre a létét nem vonom kétségbe.
Azt is el tudom képzelni, hogy a lakosság által szedett millió tonna gyógyszer, vitamin és szir-szar csupa-csupa mellékhatás nélküli, ellenőrzött készítmény, mert az én fantáziám határtalan.
Mindenesetre a Sabin-cseppeket sem ellenőrizte az Európai Gyógyszerügynökség, mégis mindenki rohant farokfelcsapva, hogy gyermekének beadassa az orosz gyártmányú vakcinát, mert a fenekébe gőzkalapáccsal se lehetett volna beleverni egy zabszemet sem, olyan ijedt volt.
Most a tízmillió virológus egymást hülyíti, miközben semmivel sem tud többet a Pfizer vakcinájáról, mint a többi oltóanyagról, mégis mindenki hisztériázik, meg okosságokat mond.
Még nem ijedtek meg eléggé...

Rettenetes ez az egész, és elég sötét jövőképet fest az emberiség elé.
Horrorfilmek színvonalán folyik az emberek manipulálása, középkori gondolatmenetek törnek utat maguknak, a pénz diktál - a nép meg birka, ami egyébként remekül segíti a nyájimmunitás kialakítását.
Reggelente valaki beeeemond egy számot, mint Rejtő könyvében, és a nép erre vagy örvendezik, vagy sápítozni kezd, és hogy beeeeveszed-e a dumát, az csak a saját korlátaidon múlik.
Olyan ez az egész, mint egy ultiparti, bemondásra mennek a dolgok, az egyik bead húszezer embernek a gyármányából és ráüt egy pecsétet a hasukra, hogy teszt, ez ennek utána megbízható, a másik milliókat olt, tesztel megállítja a járványt, de nem mi pecsételtük, ennek utána megbízhatatlan.
És mindezek mögött ott a PÉNZ, A PÉNZ, A PÉNZ!
Ha valaki azt hiszi, hogy a nyugati világ gyógyszergyártói nem képesek befolyást gyakorolni a saját gyógyszerügynökségeikre, akkor az mélységes tévedés, de hát a hit nagy úr, sokaknak a mai napig lapos a Föld.


Hagsúlyozom, tudom, hogy a koronavírus létezik, azt is tudom, hogy kiemelkedően veszélyes a hasonló vírusokhoz viszonyítva, azt se vonom kétségbe, hogy egy ilyen járványt mindenáron meg kell állítani, nem szabad a veszélyt bagatellizálni.
De azt is erősen hiszem, hogy ennek a szakmai része nem politikai kérdés, hanem tudományos probléma.
A politikai kérdés ott kezdődik, hogy sikerül-e a társadalom támogatását megszerezni a járvány elleni harchoz, ami nem egyszerű dolog, főként, ha a hatalom meg szeretné csinálni a tragédiából a maga kis magán-bizniszét.
Ha az illetékes funkcionáriusok össze-vissza beszélnek, ha a média tolja a hatalom szekerét, ha lassan már a televízók reggeli músora is azzal kezdődik, hogy "Jó reggelt!" - hazudja a músorvezető...
Ma már lehetetlen ezt a kérdést racionálisan kezelni, oda a bizalom, oda a hitelesség - és ezzel a helyzettel kell valamit kezdeni.
Ez pedig nem megy másként, mint elfogadni valamelyik szervezetet hitelesnek - erre ma az Európai Gyógyszerügynökség látszik alkalmasnak - de ez esetben persze le kellene mondani szuverenitásunk egy részéről, ha már a saját gyógyszerügynökségünket sikerült porba tiporni és hiteltelenné tenni, miközben büszke pofákat vágunk a magyar gyógyszeripar/kutatók eredményei láttán.
És be kellene fejezni az össze-vissza pofázást, mert ma a társadalom jelentős részének szent meggyőződése, hogy a nyugdíjasok szisztematikus kiirtására készül a hatalom.


Be kellene már ezt a cirkuszt fejezni, bele kellene mihamarább simulni Európa közös világába, és Európa szabályai szerint kellene élni és dolgozni.
De be kellene fejezni az ostoba nacionalizmus gerjesztését, meg a kici sárga tudószok és az orosz tudomány lenézését is, és végre meg kellene találnunk helyünk a világban - még mielőtt nem késő.
Ha valaki még nem vette volna észre, a Föld az idők során összement, az emberiség vagy összefog, vagy majd jönnek a távoli galaxisok zöld emberkéi és hiába érdeklődnek a rozsdás benzinkút előtt állva:
Én vagyok mxytz10 a Szíriuszról, vedd már ki a farkad a füledből és áruld el, te ki vagy?

:O)))

16 megjegyzés:

Geza írta...

Ha azt gondolod kedves PuPu, hogy barmilyen maas orszaagban (kiveeve talaan a sveedeket) racionalisabban, elorelatobban, az emberi mivoltunk alapveto atributumainak jobb figyelembe vetelevel mennek a dolgok mint itthon, akkor valoszinuen kicsit feluletesen olvasod a New York Times-t. Az egesz Fold elkinaisodott, ahol az a normaalis, hogy mindenki osszehugyyozva teszi azt, amit neki felulrol mondanak. A dologban az a szeep, hogy az embereknek - a buta feelelmuktol hajtva - igazaabol nem is kell semmi kenyszeritees, hogy engedelmeskedjenek. Tok mindegy, hogy hol elsz ezt az emberek ugy elbsztaak, ahogy azt csak lehet. A vakcina meg egy rohej, akaar kinai, akaar orosz, akaar angol. Semmi sem fog vaaltozni, ez nyilvaanvalo.

Kovács Erzsébet írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Belák Andrea írta...

No, igen. Sokat megtettek azért, hogy a bizalmat aláássák. Amikor Szíjjártó megfenyegeti a magyar gyógyszerügynökséget, hogy igyekezzen végre hitelesíteni a kínai vakcinát, mert neki abból csurog le a lé.... nos, a mai hatalom irányában a bizalom nem most veszett el. Remélem, Európában még egx darabig lehet bízni.

Bubu64 írta...

Nekem Cili mami kell a nyunyókával, nem Erzsébet! Pupu segíts!!!

stirlitz írta...

Kedves KE M
"Minden szakmának van selejtje" itt vagy pédául te is
A mai baloldal a hazaárulók pártszövetsége, a Soros-bolondéria szekértolója,
KiSZ titkár vitya soros ösztöndija egész vezérkar soros pénzen tanult.
"Soros-bolondéria szekértolója,nem lebecsülendő erő,nézd meg,mire voltak képesek,még Trampot is ledöntötték a lábáról.." őt inkább a pia dönti le, nem a Soros
"Miért is?
PÉNZÉRT.
Aki pénzért megvehető, az hazaáruló.":
Putyin paks2, belgrád vasut Kína, Soros ösztöndíj, Szíjártó USA ösztöndíj, CEUs tanulás, KISZ titkárok ez Vitya lesz te IQ harcos
UI
Mi van Szájer Józsival ma is megy meleg orgiára?
csókold meg Vitya seggét

1970 írta...

Kedves Erzsébet!

Tisztelettel kérdezem:

Miért gondolja, hogy "Trampot" (sic!) a "mai baloldal a hazaárulók pártszövetsége, a Soros-bolondéria szekértolója döntötte le a lábáról"?
Én azért nem értékelném annyira túl a hazai neolib oldal (nem baloldal, mert a baloldalt ebben az országban sajnos a partvonalon kívülre szorították!) jelentőségét, hogy azt gondoljam, képesek lennének a "tramplidöntésre".
Az eszébe sem jut, hogy megnézze mit művelt (és művel még az utolsó napjaiban is) ez az őrült, narancssárga hajú bohóc a saját hazájával és a világgal? Hogyan osztotta meg, és taszította majdnem polgárháborúba saját hazáját?
Azt tudjuk, hogy a kisgömböc esetében a szeme elhomályosul és képtelen a tisztánlátásra, de hogy trampli ténykedését sem képes tisztán látni?!
Sajnálom Önt az összeesküvés-elméletei miatt. Őszintén...

Attila írta...

Üdv!

Kikérem magamnak! Engem ne ölelgessen egy hitvány némber!

"Bocsáss meg nekem Pupu, hogy ilyen aljas szövegeket indukálok más emberekben, többet nem fordulok itt elő,mert olyan féltékenyek rám,hogy teljesen elment az eszük."
2020. december 25. 16:26

Ugyan ki lehet az a hazug senki, aki már több tucatszor ide soha többet nem ír! Óvodás kérdés!

Attila

magyarmagyar írta...

Bözse! Már megint ráittál a gyógyszerre. Nem kéne ám, nagyon gyorsítja a szellemi leépülésedet. Egyébként meg ha neked az megnyugvást jelent, nyugodtan adasd be magadnak a kínai fost. Ha szerencséd van túléled, ha nem akkor majd hálálkodj a túlvilágon szeretett viktorkádnak.

Névtelen írta...

magyarmagyar
"Ha szerencséd van túléled, ha nem...akkor nekünk van szerencsénk..
(Mano)

Kovács Erzsébet írta...

Bocs Pupu!
Mindig elfelejtem,hogy van egy színvonal,ami alá nem szabad közeledni,a közmondás igaz,aki korpa közé keveredik,megeszik a disznók.
Ne szórd eléjük az igazgyöngyeidet,a gyönyörű szép írásaidat,nem nekik való...

KZs írta...

Amikor az emberek elvesztik az orvosokba vetett bizalmat, akkor van vége a társadalomnak.

kekec írta...

Pupu, nem vagyok kínai ellenes, de nem szívesen oltatnám be magam 100 évvel ezelőtti technikával készített vakcinával, amit a kínaiak is csak 60 éven alulíaknak adnak be. Nálunk meg e fölött... Mi ez, ha nem emberkísérlet? (vagy nyugdíjas gyérítés) Köszike, még messze vagyok a laborpatkányságtól.
Még a legjobb hasonlat, amit olvastam a képcsöves fekete-fehér és a színes LC tv közötti különbség a kínai és a nyugaton bevizsgált oltóanyagok között.

De nem megnyugtató az az infó, hogy kies kis hazánk szakmai szerve is jóváhagyhat vakcinát, "legfeljebb" a kártérítéseket is a költségvetésünk fizeti.
Akkor már inkább az uniós bevizsgálás - ott a gyártók befújják egymást, hogy ha van mit rongálni a konkerencián.

stirlitz írta...

magyarmagyar
"Ha szerencséd van túléled, ha nem...akkor nekünk van szerencsénk..
(Mano)
támogatom most ugyis jön kínai oltás, böbe készülj

magyarmagyar írta...

Nekem az tetszik a legjobban ebben az engedélyezési cirkuszban, hogy kimennek megnézni a gyártást, és akkor minden világos.
Elmegyek egy autógyárba és végigvisznek a gyártósoron. Megmutatnak mindent, okos robotok dolgoznak, szépségkirálynők a gyártósoron egy szál tangában ügyködnek, a kigördülő autók csillognak-villognak. Minden szép és jó, mehetek a szalonba az autóért. Mindössze csak annyit nem tudtam meg, hogy a gyártott modellt mi hajtja, mennyit eszik százon, mi jön ki a csövön, hogy szerepelne egy törésteszten, és hogy kibírna-e 10.000 km-t szétesés nélkül. Ezenkívül minden világos.

"Minden nagyon jó, minden nagyon szép, mindennel meg vagyok elégedve." (Ferenc József császár és király)

góbé írta...

Ha már "oltakozunk":

Vakcina / oltásügyileg egy kellően korrekt, nemkülönben figyelemre méltó olvasmány. Ugyanakkor elementáris erővel megmutatja G.orbán és sleppje gyalázatosságát:

https://www.es.hu/cikk/2021-01-22/vasarhelyi-maria/halalos-jatszma.html

U.i: Erzsikém, ne hagyd ki ! Olvasd el, a szövegértésre, értelmezésre koncentrálva ! Lebegjen előtted a szinvonal !!!

stirlitz írta...

A fideszes váklság kezelés
https://hvg.hu/gazdasag/20210119_gazdasagvedelmi_alap_szamok?fbclid=IwAR3lWXLjpUs1HrglITU7-oCf9nRXIn0lpjrK9ZXjXlbbyzotsgyrDV30zRo