2021. február 9., kedd

ZAVARÓ MOMENTUM AZ EGYÜTTMŰKÖDÉSBEN




Tulajdonképpen várható volt, hogy a választások előtt előugrik az együttműködők közül valaki és beledurrantva a nulláslisztbe olyan helyzetet állít elő mely valamelyik résztvevő, esetleg a résztvevők számára nem tolerálható.
Csak az időpont volt kérdéses, és most is csak az okozhatta az időnap előtti coming out-ot, hogy a vakcinával addig töketlenkedett szeretett Vezérünk, míg maga is megijedt - kárenyhítsünk gyorsan!
Hogy éppen a Momentumból kerül ki majd az egységbontó, ez számomra nem túl meglepő.
A fiatal párt kedves arcai Brüsszelben próbálják tolni az ország szekerét, míg a kevésbé kedvesek közül 
egyesek hazai vízeken azon iparkodnak, hogy az ominózus szekér küllői közé kapanyelet dugjanak, hogy az amúgy sem száguldó szekér haladásképtelenné váljon.
Vannak pártok, melyek alapítói annak köszönhetik a szervezetben betöltött magas sarzsijukat, hogy jókor voltak jó helyen, van olyan párt, mely maga is jókor jött a világra, hiszen hiánypótló - Schiffer leamortizált pártját lenne hivatott pótolni, mert annak életbenmaradására már senki nem mert volna tenni egy rézpetákot sem.
Így aztán az üresnek vélt politikai térre bejátszotta magát a "fiatalok pártja", melyből egyre már szert tettünk a rendszerváltás idején, azóta is nyögjük országlásának következményeit.
De kommunikációs szempontból kiváló ötlet volt fiatalkodni, bár kiötlői szerintem csak ismételték önmagukat, arra számítva, hogy a harminc év elmosta az emlékeket.
Ez abban az értelemben igaz is, hogy a mai öreglányok ugyanolyan lelkesen és ugyanolyan gyanútlanul csápolnak nekik, mint tették ezt hajdan anyáik, nagyanyáik azoknak, akik aztán ellopták a nyugdíjukat és bizonytalanná tették szépnek remélt nyugdíjas éveiket. 
Hát bizony, nem lennék szívesen a Momentum helyében egy genetikai apasági teszt esetén, és az se téveszt meg, hogy szőrösképű elnökük ma még agárversenyen is indulhatna, láttunk már ilyet, oszt az illető ma már kenterbe veri csüngőhasú vietnami kollegáját.
A szörnyű az, hogy még a módszereket se tartották szükségesnek megváltoztatni, oszd meg és uralkodj, fordítsd szembe egymással az ország lakóit, a pártok tagságát, a szomszédokat, barátokat, sok esetben még a családok tagjait is - ez a siker titka.
No, persze nem direktben, mert akkor esetleg rájönnek azok is, akik potenciális szavazói lennének a pártnak, és lehet, hogy nem tetszene nekik a dolog.
Keress hát egy társadalmat részben megosztó problémát, mondd el, hogy legyőzted a kiválasztott áldozat ellenállását és kivívtad, hogy a haza fényre derüljön - áldozatod ellenkezésének dacára is.
Hogy ez hazugság?
Na és?
Majd jönnek a jogászok és mire azok végeznek, már a következő választáson is túl leszünk, senki nem fog emlékezni erre az apró momentumra az aranyhallal vetekedő memóriájú magyar társadalomban.
Oszt jónapot!


Szóval, az ellenzéki együttműködés Fekete Báránya meghirdette, hogy rendberakta a határontúli magyarok szavazati jogának problémáját, természetesen teljes egységben mindenkivel, kivéve a gyevi bírót, akit Ferinek hívnak, és ha jót akarsz nem kérdezed meg, hogy milyen Feri...
Hamar kiderült, hogy ez a kérdés nem került megvitatásra az együttműködés résztvevői között, és lehet,. hogy ez így is helyes, ma nem ez az elsőrendű probléma, különösen úgy nem, hogy a 2022-es választásig a választási törvényt megváltoztatni reménytelen, csak energiát vonna el a választási kütdelemtől. 
Természetesen ezzel egyszer majd foglalkozni kell, és ha a nép - mondjuk egy népszavazáson - úgy dönt majd, hogy inkább támogat egy határontúli zsebhoki-akadémiát, mint, hogy Békéscsabán Juli néninek nyugdíjat emeljen, akkor a döntést tiszteletben kell tartani, és egy másik népszavazást kell kezdeményezni, hogy Nyírborzasztón élő unokatestvéred gyermekének felesége fizetésnapon megjelenhessen a lakásodban és beleszólhasson abba, hogy a gyerekednek veszel labdát, vagy Tőkés Lászlónak veszel új íróasztalt a régi. leharcolt, sok szép női segget látott bútordarab helyett.
Ha nem tetszik neked, ettől még Marcsa szeretett rokonod marad, csak a törvényt kell kicsit cizellálni,
meg néha csomagot is lehet neki küldeni.
Habár ha így megy tovább, lehet, hogy nekünk kell lesni a postást, jött-e pakk Kézdivásárhelyről. 
De - ismétlem - ez ráér, talán csak a kérdés feszegetőinek fontos, akik azt feltételezik, hogy ha nemzetiszínű szalagot kötnek a malac csavaros csúnyájára, akkor te azt is beszopod boldogan.
Az érintett párt egyébként higgadtan, de egyértelműen reagált a hazugságra, és ez így helyes is, nem kell ezt a kérdést túlspilázni, vannak ma ennél fontosabb kérdések is.


Ne éljünk álomvilágban, aki látott már zenebohócot, az tudja, ki lesz még húzva egy-két hangszer a kabátzsebből, de ha számítunk rá, akkor akár jókat mosolyoghatunk 
is.
Szívesen méltatnám a fiatalok 2.0 pártjának és vezetőjének tevékenységét, de nem szeretnék ebben a kényes helyzetben porszem lenni a gépezetben, meg különben is, hálás vagyok a Momentumnak, hisz ő adta nekünk Pottyondi Edinát. kinek nagy tisztelője vagyok, a hasam szoktam fogni a röhögéstől egy-egy új opusa megtekintése után.
Hiszen, ha minden Momentum-potentát ilyen lenne...
De nem ilyen.
Kár...


:O)))

16 megjegyzés:

Bubu64 írta...

Nagyon egyet értek Veled ismét a Momentum technikájával kapcsolatban. Bár erre nem szorulsz rá.Néha egy kicsit(nagyon) olyan érzésem volt, van velük kapcsolatban, hogy nem Orbán rejtett zsebéből került-e elő, mint annak idején az LMP a középerő pozíciójára, hogy ellenfele legyen az MSZP-SDSZ koalíciónak és becsatornázza azok szavazatát, akiknek elegük volt e két párt mutyijaiból, de a Fideszre nem akartak szavazni.

Belák Andrea írta...

Én is azt gondolom, hogy ez a kérdés most egyáltalán nem időszerű. Ha sikerül, és egyszer olyan helyzetben leszünk, hogy erről a dologról majd nekünk kell dönteni, akkor ez demokratikus módszerekkel jöjjön létre. A "Nagymagyarország" eszményképe nemcsak a fegyőrnek, hanem a Jobbiknak is szíve csücske, mint tudjuk, Jakab Péter 15 millió magyar főnöke szeretne lenni.
Nos, én magam azt szeretném, ha végre erre a szűk 10 millióra is fecsérelnének egy kis figyelmet. Eddig ugyani mi voltunk az utolsók. És, igen, a Feri is így gondolja, szerintem igaza van.
És azt sem szeretném, ha a Covid-oltásokat elfogadó egyedeket premizálnák.
Azt hiszem, ha akarat van hozzá, egy közös kormányzás alatt ezek az ügyek demokratikusan kibeszélhetők lesznek. Ha nem, akkor NÉPSZAVAZÁS. Ha másképp nem megy....

1970 írta...

Kedves PuPu!

Fegyőr=kisgömböc 2.0
Ugyanaz az arrogancia, nagyképűség, lenéző, "übermensch" mentalitás. És ugyanazon ostoba, megosztó politikai gyakorlat. Igazi neolib mindkettő, és ugyanabba az ócska hagymázas ál-nemzetieskedő papírba csomagolják pusztító eszméiket.

Névtelen írta...

Amig a Ferenc és társai Jakab, Bandi,Berci,Ágika,Timike,Bence,Bernike,Anettka,Petike,Ákos és még páran az ellenzék legharsányabb emberei addig azOrbán nyugodtan alhat. Csurka Pista bácsi a vátesz megírt mindent erről! Egyszer talán lesz majd itt is egy igazi Szocdem párt,de addig meg kell elégednünk a vészterhes időkre emlékeztető vagyonelkobzó,ellehetetlínő Bandikkal,ferikkel! A történelem ismétli önmagát? Megint államosítás következik?

PuPu írta...

Névtelent kivételesen beengedtem, de továbbra is él a szabály: aki nem ad magának nevet, az itt nem szólhat hoztzá a témához!
Nem egy betarthatatlan szabály, gondolom...
:O)))

1970 írta...

Kedves PuPu!

Csurka mint "vátesz":))))
Ez az év vicce.
Mondjuk, jól jellemezte a kisgömböcöt, amikor primadonnának nevezte, még a '90-es évek végén, de hogy ettől vátesz lenne???
A pokolban esetleg jókat koccinthat arra, hogy a fasiszta társadalomromboló "magvetései" lassan beérnek:(((.

Cereus írta...

Nevesincs Névtelennek !

Ha elfogadnám Csurka Pista bácsi váteszre való hivatkozását,"eszmeiségét"példaként Orbánra vonatkoztatva, meg a Szocdem párt árulóira, csak szégyellném magam.A "Bandikkal,ferikkel",megint államosítás következik? NEM! Számításaim szerint csak a törvénytelenül szerzett,a volt kuláklány Tokaj hegyaljai birtokai, Mészáros stróman Orbán vagyonát őrző,és az ételként pálinkát főző, villamosításával kommunizmust építő Tiborc vő uniós pénzekkel felújított és megszerzett kastélyait, a fél Balatont,a gyáva szakszervezetek hozzájárulásával ellopott üdülőket,és mindent amit Orbán Győző és Sipos Erzsébet volt pártmunkás kollégáim neveletlen, gazember KISZ titkár fia,és ifjúkommunista tolvaj társai elloptak. Magyarországnak a jövőben törvényt tisztelő ügyészségre lesz szüksége.

1970 írta...

"villamosításával kommunizmust építő Tiborc vő"

Kedves Cereus!

Gondolom, ezt Te sem gondolod komolyan, hogy ez a semmirekellő "kommunizmust építene".

kekec írta...

Viszont tényleg szükség lenne egy valódi szociáldemokrata pártra, de ennek sajnos még nyomelemeit sem látom. De még egy potens baloldali ifjúsági mozgalomnak sem! Pedig annak lenne (fiatal)tömegbázisa:
https://www.youtube.com/watch?v=55yCQOioTyY

Cereus írta...

Kedves 1970!

Lenini téves mondás, Tiborc vőre ferdítve: "A kommunizmus egyenlő a szovjet állam villamosításával". A pálinka pedig "magyar étel" nemzetthy bölcs vezetőnk szerint.

Attila írta...

Az interneten elérhető egy ide vonatkozo informácio. "Nyilt levél a Momentum disznóságairól". Érdemes elolvasni....

1970 írta...

Kedves Cereus!

A lenini mondás nem így hangzott?!

"Kommunizmus=szovjethatalom+villamosítás"
Én legalábbis valami ilyesfélére emlékszem.

(Amit pedig kisgömböc mondott a pálinkáról, teljesen indifferens, mi több lényegtelen. Van annak valami lényege, hogy ez az alak mit mond???)

1970 írta...

Kedves Attila!

Egészen pontosan erre gondolhatsz:

https://www.civilhetes.net/egy-korrekt-level-a-momentum-disznosagairol

AnarchistaPista írta...

Kedves Pupu! Én azt hiszem, hogy el kellene engedni a következő választátst. Szerintem már most be kéne indítani a "b" tervet, mert nem elég. hogy zsírmalacék nagyon durván magukra írták a választási törvényt, még ott vannak a kis fiókáik is az "összefosásban". Ráadásul az sem biztos, hogy szándékukban áll választást tartani. A járványügyi vészhelyzetre hivatkozva a legbátrabb 133 bármikor hozhat új törvényt a választást megelőző nap 23:59-kor...
El kéne már fogadni, hogy ezeket a sötét gazembereket választás útján nem lehet a hatalomból eltávolítani. Tehát szerintem más módon és más céllal kellene tovább szervezkedni. Példa van rá elég a világban. tudom, hogy az egységsugarú magyarember nem annyira Gsribsldi vagy Robesoierre-szerű, lánglelkű forradalmár de, még pár év a zsírmalac uralma alatt és nem lesz semmi amit vissza lehetne, vagy vissza akarnánk kapni.

Villon írta...

1970. Pontosan erre gondoltam...

Valaki, aki írta...


Nekem is személyes kedvencem Pottyondi Edina, penge humora van - élvezet hallgatni :)
Szerencsére nem "Momentum-potentát" már.

„Nagyjából fél évet voltam ebben, de mikor már párttá alakultunk, 3-4 hónapon belül kiléptem és leléptem, és azóta sincsen semmilyen visszatérési szándékom” – mesélte, folytatva azzal, hogy ami most a Momentum, azzal már nem tudna azonosulni. „Nekem ez iszonyatos nagy csalódás, ami lett most a Momentumból. Ahhoz képest legalábbis, amit 3-4 éve kitaláltunk, hogy mi lesz, vagya ami miatt én csatlakoztam.” Szerinte az, ami ma a magyar politikai térben zajlik, az „iszonyatosan káros”.
http://szegeder.hu/pottyondi-edina-iszonyatos-csalodas-hogy-ez-lett-a-momentumbol/2020.XI.4.