2021. december 31., péntek

2021 - ÉRDEKES ÉV VOLT

Csüngőhasú malac hasaljon a tálon
Legyen ez jövőre 
valóság - ne álom!

Bejött a kínai átok - élj érdekes korban - hát ez érdekes kor érdekes éve volt, az kétségtelen.
Az évre rányomta bélyegét a pandémia keltette bizonytalanság, melyen semmit nem segített sem a politikai, sem a szakmai kurvák tevékenysége.
Utóbbiak számára sajnos fontosabb volt a helyezkedés, mint a korrekt szakmai állásfoglalás.
Melyik szónoki pulpituson, melyik óriáspalakátokon hirdette a szervilizmust és hazudozott az aktuális hatalom kívánalmainak megfelelően egészen addig, míg a végén már senki sem bízott semmiben és senkiben.
Előkerültek természetesen a sarlatánok is, miközben a megnyomorított egészségügy dolgozói kilátástalan küzdelmet folytattak a járvánnyal, merthogy ők még hallottak hivatástudatról, önfeláldozásról, szakmai tudásról.
Közben feletteseik boldogan fenyegették őket, hogy mi fog történni velük, ha nem asszisztálnak rezzenéstelen arccal a nagy lopások elfedéséhez, akár saját egészségük rovására is.
A vakcinákkal végrehajtott orosz rulett sem segített nyugodttá tenni az álmunk, a Te mit iszol? kérdést felváltotta a Te milyen vakcinával szúratod magad? kérdés, a kilencmillió virológus boldogan cserélte az eszmét arról, amihez mellesleg halovány lövésük sem volt.
A gyerekek védeni próbálták felmenőiket, a nagymamák és nagypapák szeppenten kukucskáltak ki lakásaik ablakain, mint a luki nyúl, és aggodalmasan cipelték be a gyermekeik által a járda közepére tett zsákmányt, miközben vadul számolgattál, hogy a rohadt vírus aktuális variánsa hány óra alatt döglik meg a csomagoláson, vagy a bevásárlószatyor fülén.
A vírus - szeretett kormányunk szorgos asszisztálásával - nem számolgatott, megölt negyvenezer embert - már, akiről tudunk, merthogy a statisztikák is hazudoztak, és csak a labdarúgó csapatok stadionjai voltak védettek a járvánnyal szemben.
Fele halált megúszhattuk volna, ehhez talán elég lett volna egyetlen halál is, ha az érdekelt jókor lett volna jó helyen - de hát - mint tudjuk - soha nem azért megy a kaszás, aki leginkább kiérdemelné...
A helyzet nemzetközi szinten sem volt jobb, a pandémia ugyanis majdnem akkora üzlet, mint egy világháború, ezért aztán a vakcinagyártó országok politikai és gazdasági érdekei mindig fontosabbak voltak, mint az állampolgárok élete, szinte bárhol a világon.


Persze a baj csőstül jön, a világpolitika is megbolondult, a világ ma még legerősebb hatalmának vezetését sikerült ugyan kicsavarni a pszichiátria demonstrációs üveglovának patájából, Trump helyett viszont jött a küldetéstudatos utód, aki szüntelenül pózol és izmait mutogatja.
A profi boksz hazájában elfelejtette ugyanis, hogy a legerősebb bajnok is elveszti idővel bajnoki övét, jön helyette egy még erősebb, technikásabb versenyző, miközben az ő ízületeit már húzza a csúz, a tüdeje sem a régi, megmaradt barátai is gyűjtenek már a temetésére, és egyiknek sem szomorú az ábrázata.
Amerika is tengernyi társadalmi bajjal küzd, de az általános szokásnak megfelelően erre csak a koporsóban jön majd rá, addig hajdani nagysága romjain hazudozik.
Ajánlanám mindenkinek a Spektrumon most futó sorozatot Oliver Stone rendezésében, Amerika elhallgatott történelme a címe, sokat lehet tanulni belőle annak, aki szeretné érteni a világot...
Kína megerősödött, az oroszok katonai mélypontja már a múlté, Amerika meg még mindig a második világháború, de legfeljebb a vietnami háború megnyerésén fáradozik, miközben a két ázsiai hatalom már megkötötte a maga szövetségét Amerika ellen.
Európa meg szokás szerint nem érti a helyzetet, vad oroszellenes retorikájával leginkább a hajdani albán légierőre emlékeztet, melynek harcosai az imperialista repülőgépek felé rázták az öklüket.
Politikusai szorgalmasan támogatják az angolszászok oroszellenes politikáját, próbálnak segíteni terjeszkedni Ukrajna felé, katonai pozíciókat foglalnak a Baltikumon és a lengyeleknél, akik láthatólag nem képesek elviselni az önálló államiság felelősségét, velünk együtt Európa bajkeverői.
Óriási szerencse, hogy Putyin türelmes ember, hiszen a gázt és az olajat el tudja adni Kína telhetetlen étvágyú ipara számára is, ha kell ötszáz millió kínai luftballonban is hazaviszi a szükséges gázt - és egyetlen tél kellene csak hozzá, hogy Európát alkalmassá tegye egy többszáz éven át tartó űrutazásra, melynek során az űrhajósokat lakásaikban hibernálják.
Európa államai és Oroszország együtt a világ vezető nagyhatalmainak egyike lehetne, míg Európa  jelenlegi állapotában legfeljebb múzeumi negyed lehet majd, mi is bemutathatjuk a kitömött csüngőhasú politikust, de az is lehet, hogy imádkoznunk kell majd a szobra előtt, amilyen ostobák vagyunk...


Ami házunk táját illeti, mi vagyunk az a pofátlan koldus, aki az este kapott vacsorából csinos kis kupacot rak az adományozó küszöbére, imígyen mutatva meg a magyaros virtust és önérzetet.
Miután a maffia, melyet némi eufemizmussal Fidesznek nevezünk ellopott már mindent, ami nem volt leszögezve, ami  meg le volt szögezve, abból a szögeket is (plusz Krisztus tenyeréből is, mint tudjuk...), szépen kistafírozta a Családot.
Vagy nyilvánosan, vagy háttérszerződésekkel fedve minden ellopott vállalkozásban részük van, strómanjaik szorgalmasok, a Mészáros névre hallgató marhabőr buxa például nemcsak tehetségesebb, de szorgalmasabb Zuckerbergnél is.
Menet közben persze a résztvevőket elérte a bűnözők bandavezéreinek mindenkori rémálma: a talpasok elkezdték magukra aggatni az összes elérhető csingilingit, a Rolexet, a Vuitton cuccokat, belakták a jachtokat, úgy rázták és rázzák a rongyot, mintha soha nem jönne el az a szomorú nap, mikor az üzleti zseniknek el kell számolniuk az országnak tetteikkel.
Csatolmányaik, a lófejű szépségek számára is eljön majd az igazság pillanata.
Ha nem előbb, hát utóbb - és nem lesz könnyű a sorsa annak az üzletasszonynak - ahogy mostanában a legősibb üzlet sztárjait nevezik -,  akit már úgy átszabtak, hogy az anyukája sem ismer rá - mikor a már kissé molyrágta átszabott külsőt kifordítják...
Mindenesetre az év során olyan ütemben folyt és folyik  a rablás, mintha a Vezér a vesztét érezné, és a már vereség esetén alkalmazott ismert taktikájával operál: a felégetett föld taktikáját alkalmazza, mint Kutuzov Napóleon Moszkva elleni támadása idején.
Ha nyer az ellenzék, akkor legyen üres a kincstár, viszont minden tisztségviselő legyen az ő embere, akik aztán az első naptól kezdve minden olyan cselekményt meg fognak akadályozni, mely lélegzethez juttatná az országot.
Minél rosszabb a helyzet, neki annál jobb, mert Julcsa bácsi mint a Messiást várja majd vissza a Rendet, merthogy a rendetlenségről az átmeneti időszakban majd ő gondoskodik.


Volt egy rövid periódus, mikor az ellenzék életjeleket és az ész halvány csillogását mutatta, képes volt tömegeket megmozgatni.
Képes volt kilépni a doktriner liberalizmus keretei közül, mintha megértette volna, hogy egy hiénafalka randalírozása közben nem lehet az angolszász demokrácia arrafelé is ingatag szabályrendszere szerint eljárni, hanem bizony, bármennyire is antidemokratikus, néhányat ki kell lőni közülük, aztán rendet kell teremteni a szavannán.
Ezt az összes gazella és kudu lelkesen helyeselte, de aztán megjöttek az örök álomvilágban élők magukat demokratának képzelő csapatai, és elkezdték szokásos ködszurkálásaikat, elmondták, hogy úgy kell ezt csinálni, hogy egyrészt a sakálokat, a gyengébb hiénákat magunk mellé kell állítani, a vezéreiket meg meg kell kérni, hogy térjenek át fűevésre.
Ezen persze a hiénák hada fergeteges jókat kacagott, merthogy ők a hatalomtechnikát Hitlertől meg Sztálintól és Lenin bolsevikjaitól tanulták, merthogy ők nem válogatósak, ha a hatalomról van szó.
A mi demokratáink közül még azok se értik, akiket nem vett meg suttyomban Viktor, hogy tisztességes demokráciát csak a hatalom birtokában lehet csinálni, ha nincs hatalmad, hiába papolsz.
A Gyurcsányozás ismét szárba szökkent, az emberek pedig az elmúlt tíz év során semmivel sem lettek okosabbak, mint amilyenek voltak annak előtte, sőt.
Tulajdonképpen két nagy személyi nyeresége van a demokrata oldalnak: Dobrev Klára és Jakab Péter, utóbbi a Pártját is sikeresen konszolidálja, a szar javát már levakarta róla,
Már ha nem kergetünk ábrándokat és tudjuk, hogy a szocialista szavazók egy része még a baloldal virágkorában is antiszemita és rasszista húrokat pengetett, mégha nem is tépte a húrokat, mint a nyilasok utódai.
Mindenesetre, ha jót akarunk magunknak, akkor el kell kerülni az egység szétforgácsolását, aztán meg kell nyerni a választást, a miniszterelnököt - már ha nem egy kisebbségi kormányalakításra ad megbízást, a frissen kinevezésre kerülő őzikelábú államfő - majd ráérünk utána megfegyelmezni, ha szükséges.
.

A legnagyobb hiba abban bízni, hogy Orbán betart akármilyen játékszabályokat is, hiszen pénzt mostanában nem kapott, az osztogatás hitelből folyik, neki létkérdés a hatalom megragadása, sőt az elvesztése is halálos veszély.
A 2021-es év érdekes év volt.
Ne legyenek kétségeink, sikereink mérsékeltek voltak, és még tovább erodálódnak az elért eredmények, ha nem tartunk össze és további teret adunk a széthúzásnak.
Merthogy jön egy az eddigieknél is érdekesebb negyedév a választásokig, melynek során mindenféle meglepetésre számíthatunk a gránitszilárdságú alaptörvény farigcsálására, kormányzói tisztség bevezetésére tizenkét évre kinevezve, életre szóló mentelmi jog megadása Orbánnak, egérút a Család prominenseinek, lehetnek itt még zavargások is, és kikapcsolhatják a stadionok gyepszőnyegeinek fűtését is - ne legyen melege a bánatos seggednek, mikor begyűjtenek a Ferencváros ultráival megerősített TEK-legények.
Észnél kell lenni, és félre kell tenni minden hiúságot, tegnapi és tegnapelőtti csalódást, és segíteni kell megnyerni a választásokat akár orkán erejű ellenszélben is.
Jómagam nem szeretnék egy iráni típusú vallási államban élni, melyet a maffia irányít, és megint büszke szeretnék lenni arra, hogy magyar vagyok.
És bizony, Európában szeretnék maradni, szabadon utazni, az unokáimat akár Londonban is taníttatni. és ha lehet, mindezt a nyugdíjamból.
Szeretnék egy a szegényekkel szolidáris, esélyeket adó államot a hazámnak tudni, a kisebbségi magyarokkal jó kapcsolatokat ápolva levetkőzni kétszáz éves baromságokat, egy olyan országban, ahol egy szlovák vagy román emberrel békésen el tudunk diskurálni a történelemről, mert az aktuális viszonyok között nincs jelentősége, hogy Európa mely területén élsz, mert mindenhol szabadon ápolhatod nyelvedet, nemzeti kultúrádat, és sehol nem kell a lakásodban megfagynod télen.


Gyönyörű napsütés van, verőfény, szinte tavasz.
Jó nap ez némi optimizmusra.
Hát akkor most hadd legyek nagyon optimista és hadd kívánjak magunknak - nektek és az ellenfeleinknek is -  nagyon boldog új évet!
Segítsen mindenki, hogy a jókívánság valóra válhasson.

BUÉK!

:O)))

6 megjegyzés:

Marosi Károly írta...

Annál sokkal boldogabb Új Évet kívánok, mint amit kívántunk egymásnak 2018-ban , meg' 19-ben, no és '20- ban is! A mostaniról pedig emlékezzünk,hogy volt valami reményünk, de ezt is sikeresen elbazilikáztuk!

1970 írta...

Kedves PuPu!

Váljon valóra a fotó alatti versike két sora!
BÚÉK mindenkinek

Bubu64 írta...

Kedves Pupu!
Sok egészséget kívánok Neked és az itt kommentelőknek az új évben!
Váljon valóra álmunk, végre győzzön az igazság, tegyünk rendet ebben az erkölcsileg lezüllött országban!

Czékus Lajos írta...

Most is verőfényes idő van odakint, ami ugye optimizmusra hangolhatja az embert, amint leírtad írásod végén, Pupu. De előtte a temérdek aljasság, amiket felsoroltál, azok nagyon lehangolóak, és dühöt is kiváltanak az olvasóból. Hogy a fenébe történhetett meg mindez velünk?
Hát talán úgy, hogyha tényleg szabadon lehetne megválasztani a köztársasági elnököt, akkor az nem Novák Katalin lenne.
Hanem Mészáros Lőrinc. Miért? Mert ebben az országban a hazudozás, a lopás, a szemfényvesztés a nyerő. Ezekkel lehet választásokat nyerni. A közvéleménykutatások szerint vagy egyenlőek az erőviszonyok, vagy a fidesz vezet. Mészáros mindent meg tud nyerni, ha az ő gyerekkori barátja úgy akarja, a szavazatokra oda sem kell figyelni, hiszen háromszor a "folytatjuk"-ra is sikerült.

De most nem fog sikerülni!

Sokkal jobb ilyen hét ágra sütő nap fényében optimistának lenni, bizakodni, mint dohogni.

góbé írta...


Hivatkozra a cimre, miszerint érdekes volt az év, csak látszólag off az alábbi pár perc. Töményen, süritve, önmagát tökön szúrva közli mi is a nerrkereszténység lényege:
- Jézusnak hatalmas mázlija, hogy föltámadt és igy nem tud forogni a sirjában. -

https://www.youtube.com/watch?v=BUCcq8xhTgE

A "próbáljuk a tehénbe a xart visszalapátolni" tipikus és oktatandó esete !

Ha a magukat komolyan vevő hitgyülisek ezután sem kergetik sanyiprófétájukat világgá, akkor ez az ország elveszett !!! ...Bizonyára sokan tisztában vagytok, akár egy patkószeg felelősségével:

https://www.youtube.com/watch?v=bzzJcItya-A

KZs írta...

A netflixen adják az egyre többek által megnézett Ne nézz fel! című filmet, melyet lehet így meg úgy minősíteni, de remek korrajz, illetve remek tükör.
Mit csinálunk mi is? miközben száguld felénk az "üstökös" azon lamentálunk, hogy 19 vagy egy hiján 20?
Úgyhogy kicsit nehezen értelmezhető a "boldog új év" különösen pl ennek a függvényében:
https://notaakhirzaman.com/8437/