2021. december 23., csütörtök

A CSALÓ CSALOGÁNYA



Hát megvan végre a jelöltem, aki a nemzet egységének rám eső részét képviseli!
Áder utódja, aki a bajuszát a homlokán hordja elnyerte a díjat, - ő a legalkalmasabb a feladatra a rendelkezésre álló készletből - hát most mit mondjak?.
Kis ideig pedig úgy tűnt, hogy naptárdívaként folytathatja karrierjét, de aztán a labdazsonglőr csatakanca és bánatos államtitkára hirtelen felindulásából amortizálódott, így megnyílt előtte a felemelkedés útja, 
Roma locuta, causa finita, de - félreértések elkerülése végett - talán jobb lenne a hajdani birodalom központját a mai magyar helyesírás szabályai szerint említeni... 
Nincs is vita, már, ha elfogadjuk, hogy Orbán határozza meg a Köztársaság nélküli Köztársasági Elnök feladatait, és ő határozza meg azt is, hogy ki tartozik a nemzethez.
Orbán ismeri az embereit, és ebben az esetben sem a jelölt számára fontos kvalitásaival van baj, szervilis ő, ahogy illik,  hanem azt az elvi kérdést kellett eldönteni elsőként, hogy mint nő embernek tekinthető-e?
Ha igen, akkor minden rendben, de ha nem, az se baj, a feladat nem túl bonyolult.
Örömmel tudatom, hogy jelölésével a Fidesz választói táborában a nők visszaszerezték a kettes személyi számot a delfinektől, ami igen örvendetes, és remélhetőleg tartós fejlemény.
Ő mérsékelten teljesíti ki a női princípiumot, csak három gyereke van, ami a Narancsdémonok old school nemzedéke körében kevésnek tűnik, de a soha meg nem öregedő lófejű durvákhoz (copyright by Szanyi kapitány) képest maga a megtestesült gyermekkertészet.

Annak dacára, hogy ő felelt a magyar családokért, soha nem okvetetlenkedett az Isztambuli Egyezmény aláírásának ügyében, jóllehet nagy híve a "Fessük narancssárgára a világot!" mozgalom magyar értelmezésének.
Igaz, hogy a magyar családok jelentős része szegénységben
 él, közülük pedig legrosszabb a gyermeket nevelők helyzete, na és hát a cigányoké, természetesen, de ez azokat, akiket ő képvisel a nemzet egységének jegyében, legfeljebb egy-két esetben érinti, így aztán nem is kell foglalkoznia velük.
Személyében a középszerűséggel turbózott szolgalelkűség kerül közel a kondérhoz, és mert úgy amúgy távolról nem néz ki rossz embernek, remélni lehet, hogy mértéktartó lesz, bár annak esélye, hogy önálló életre kél - felettébb kicsi.
A magyar Köztársasági Elnök pozíciója egyébként közepesnek erősnek minősíthető, ezért aztán Áder János például a keszegeket még ki tudta szákolni, de a kövérebb pontyokkal már küzdenie kellett, és esélye sem volt, hogy belőle legyen az öreg halász, kit majd Bonbon Hemingway megénekel...
És hát az se biztos, hogy a dúsérdemű hölgy majdan horgászni szeretne.

Ádernek is csak azért volt ez a kötelező hobbija, hogy ahányszor kifog egy potykát a magyar mocsárból, tanulmányozni tudja, hogyan kell hallgatni.
Lehet, hogy neki majd horgolnia vagy főznie kell, a fakanálról is juthatnak építő gondolatok egy nő eszébe, hiszen az a női GPS - csalhatatlanul mutatja számukra a természet által kijelölt helyük felé tartó utat.
Gratulálok neki, jól beleillik a köztársasági elnökök Göncz Árpád utáni sorába, a beszari marabú, nyuszifog és plagibácsi, majd a savanyúábrázatú után felüdülés lesz végre, ha egy nő lesz a Láthatatlan Asszony, aki viszont boldog lesz, hiszen innentől nem kell küzdenie a felrakódó kilókkal, hiszen abszolút súlytalan lesz.

Persze ne igyunk előre Mackómama bőrére, van itt még addig néhány hét, és addig - mint Naszreddin Hodzsa mondotta volt, mikor az emír szamarát olvasni tanította - még annyi minden történhet...
Még egy kicsit durvul a helyzet, lehet, hogy az elnökválasztói grémium rájön, hogy magát a Vezér és Kancellárt kell első lépésben köztársasági elnökké választani, hogy aztán egy huszárvágással kormányzóvá emeljük.
De lehet, hogy nem - a jelölt nem szorul a huszárok vágására, saját erőből lesz képes a nemzet kétséges egységét manifesztálni.
Kívánjunk hát neki jó egészséget, rá még haragudni se nagyon lehet, az ember a fakanálra se haragszik, mikor elsózzák a levest - inkább haragudjunk magunkra a sok szerencsétlenkedésünk miatt.


:O)))

6 megjegyzés:

MoonRiver írta...

Nem szoktam tanácstalan lenni, vagyis ritkán. De akkor viszont nagyon. A megoldandó dilemma most nem más mint az, hogyan is görbüljön a szám, ha akarattal teszem. (Magától inkább lefele szokott.)
Nevetni sok kedvem nincs, nem mulatságos már ez az egész, semmi vicces nem jut eszembe róla, bár igyekezni szoktam, komolyan!! Sírni, sopánkodni immár annyira késő, s különben is, honnan tudható, hol vagyunk most a lejtőn. Mindig azt mondtam eddig, hogy nem értünk még a végére, de azt sem akarózik mondanom, mint az egyszeri zuhanó pancser, hogy eddig még jó.
Nem jó itt már semmi, s ahogy MZP csapkodásait szemlélem, nagy reményekre nem jogosít.
Hát ez van, főlünk még, mint a béka, mert több eszünk nekünk sincs, s ezt évtizede bizonyítjuk is.
Azt hiszem, mégis jobban tetszett volna Kiszel Tünde. Kicsit retusálnak rajta ahogy szoktak, s mindjárt olyan pikáns lesz, mint a legelső szósz, amit elrontottam ünnepre virradóra.
Békés karácsonyt!!

1970 írta...

Kedves PuPu!

A "beszari marabu" azért - bizonyos szempontból - a legalja volt ennek az egésznek. Ahogy simán beleült a köztársasági elnöki székbe azután, ami történt azon az ominózus 2005-ös parlamenti elnöki választáson. Majd ezt követően még ő az, aki osztja az erkölcsi szentenciákat, egy maga által képzelt etikai magaslatról.
Na, hozzá képest a bajszos, vagy éppen Novák Kotkoda egyszerűen semmilyen. Azt sem tudjuk szinte, hogy léteznek. De ettől semmivel nem jobbak, mint Sólyom. Más szempontból rettenetes, ami jelenleg zajlik, mint ami a 2000-es években folyt. Akkor még talán felkapta az ember a fejét arra, hogy egy ilyen jellemtelen alak került az államfői pozícióba. Ma már senkit nem érdekel, éppen melyik középszerű káder ül ezen a poszton.
Boldog, békés, szeretetteli karácsonyt mindenkinek.

Valaki írta...

"nyuszifog és plagibácsi" - feldobta a napomat :), még mindig ezen mulatok :)

Ami Novákot illeti - nyilván nagyon nő lesz, nagyon anya, nagyon magyar, nagyon jobboldali és ezen belül nagyon fideszes.
Ezt várják tőle, s mi is ezt várjuk (erre számítunk).

Lehet sírni-ríni: miért hagytuk, hogy így legyen? Így igaz!

Mert az összes köztársasági elnökben is bőven benne van az állandó széthúzás, a sok okos, aki mindig jobban tudja, mint a másik, s még jobban, mint a harmadik.
Az agyonrabeszélt, agyonravariált megoldások, a folyamatos intellektuel nyafogás.
Az állandó irigység, a fúrás, a bizonyíthatnék, mert miénk az egy és oszthatatlan igazság. A másik meg minimum hülye.

Az egyszeri embert pedig ez nem érdekli, csak az, mennyire sovány vagy kövér a pénztárcája, s ma is öröm volt az élet, mert kiderült: lehet Szép-kártyával (sose láttam) élelmiszert is vásárolni.
Mert dől a lé.
Nincsenek erkölcsi problémái, nem hezitál, támogatja a kormányt, mert a kormány is támogatja őt.

Lehet, nekünk is egyszerűsíteni kellene a hétköznapokat, s pl. nekem sem szabadna Márki-Zayon zsörtölődnöm (hogy magamon kezdjem). Nem kell semmi mással foglalkozni, csak azzal, hogy leváltsuk Orbánt.
Nem számít, mi jön utána, nem kell gondolkodni, aztán mi lesz, nem kell a cél előtt összeveszni, melyik lábunkkal szabályos belépni, csak 2/3-od érő szavazatot biztosítani és kész.
Mert csak jobb lehet - ez tényleg biztos.
Minden szép lesz, minden jó lesz - bízni azokban, akik vállalkoztak erre.

Szép karácsonyt és kellemes ünnepeket kívánok mindenkinek!


Bubu64 írta...

Kedves Pupu!
Kellemes karácsonyi ünnepeket, és sok egészséget kívánok a jövő évre! Sok humort is az elkövetkezendő időkre.
Valamint az itt kommentelőknek és olvasóknak is hasonló jókat kívánok!

NagyZoltanPeter írta...

Hát-ez a hölgy sem lesz rosszabb káder,mint a futóbolond (by Oszkó Péter)-MárkiMárk..
Boldog karácsonyt mindenkinek!

Amiede írta...

Várható volt, hogy egyszer kibuggyan valakiből: Varga László nyílt levele.