2022. március 2., szerda

A DAGADT MACSKA ÉS A ZSÍROSKENYÉR



De szép is lenne megcáfolni a trendet, mely szerint a mi hőn szeretett Vezérünk leginkább egy, a mi tápunkon hízott dagadt macskára, míg ellenzéke - együtt, de külön-külön méginkább egy-egy szép szelet zsíroskenyérre emlékeztet!
A kettő között az a meghatározó különbség, hogy a macska általában a talpára esik, míg a zsíroskenyér szinte törvényszerűen pofára.
Ez a macska számára kedvező eredmény, míg elejtett zsíroskenyérnek lenni nem annyira.
A politikai helyzet átmenetileg - úgy tűnt - az ellenzéknek kedvezett.
Már a Fidesz legelszántabb támogatóinak is sok volt az a határtalan kapzsiság, mellyel szeretett Vezérünk és szorgos pereputtya a nyomukban ügető sakálok tásaságában fosztogatták a társadalmat.
Erősen erodálódott az orbáni világ, már nem volt akkora nemzeti trikolór, mellyel le lehetett volna takarni azt az erkölcsi-politikai-gazdasági szarkupacot, melyet az ábrándos tekintetű rendszerváltók és a maffia közösen  összehordott Battonyától Nemesmedvesig.
Össze is csinálta arannyal futtatott lábaszárát a Mi Hősünk rendesen, különös tekintettel arra, hogy a választás egybeesett azzal, hogy őt, mint  Világpolitikai Tényezőt az Unió levette a sakktábláról, és a továbbiakban mint gyalogot kezelte.
Ehhez képest aztán jól béb@szott nekünk a szentkúti búcsú, Putyin elkezdte megregulázni Ukrajnát, sztárt csinálva annak táncos lábú miniszterelnökéből, aki kb. annyira alkalmas miniszterelnöknek, mint egy víziló balett-táncosnak.
Így aztán alkalom adódott arra, hogy a dagadt macska - legalább hazai használatra - átdizájnolja magát, és úgy vágja be a rükvercet, hogy az még dicsőségnek is látszódjon.

Az átváltozásban nagy gyakorlattal rendelkező Orbán azonnal neki is látott a mutatványnak, csinált két hátraszaltót és elkezdte szeretni Ukrajnát és az ukránokat, miközben szeretett népe boldogan szolgáltatta hozzá a kórust.
Már nem baj, hogy a nyelvtörvény a magyarokat is sújtja, nem baj, hogy a mi bugyellárisunkból  veszik fel a nyugdíjat olyanok, akik soha abba egy fillért sem tettek, nem baj, hogy négyszázasával bejelentkezve egy putriba elcsalják a választásokat, nem baj, hogy olyan emberek döntenek a sorsodról, akik nem viselik döntésük semmiféle következményeit, nem baj, hogy aktatáskával hordták nekik a milliókat, amit aztán boldogan elloptak azok, akik helyileg a legnagyobb magyarok - semmi nem baj, mert ölik a gyerekeket és hullanak a bombák, miközben könyékig véres karokkal lövöldözi a kisdedeket Putyin.
Így aztán Vezérünk lett a Béke Pufók Angyala.
Ő, aki az utóbbi tizenkét évben folyamatosan csak háborúzgatott, aki a pizsamája alatt is golyóálló mellényt hord, aki benzineskannával járt oltani  mindenfelé, amerre egy kis tüzet látott, ma ő a szószólója annak, hogy ki kell ebből a háborúból maradnunk.
Ezzel szemben a tömeglélektan ellen beoltott ellenzék már megint töketlenkedik, sajnos, még az is, aki gyárilag így készült, és egyre-másra követi el a baklövéseket, pedig azok hangja a fegyverek dörgésének megszűnte után is hallható lesz még jó darabig.
Tekintsünk most el a mi elszabadult hajóágyúnktól, aki katonákat küldene Ukrajnába, a másiktól, aki fegyvereket szállítana, a harmadiktól, aki magyar felségjelű repülővel vinné a német fegyvert Kijevbe, nézzük csak propaganda-szempontból a dolgot.
Tévedés azt hinni, hogy a magyar anyák önként és dalolva dobnák oda gyermekeik vérét azért, hogy megvédjék a szomszéd ország korrupt és erősen nacionalista berendezkedését, merthogy bár itt a nóta az amerikai törekvésekről szól, de a képernyő az ukránokat mutatja, mint áldozatokat.
Ha azok, hát az USA áldozatai, de ez a magyar anyáknak mindegy, gyermekeik pedig farokfelcsapva rohannának világgá, ha csak felmerülne is a lehetőség, hogy mundérba öltöztetik őket.
Aztán én azt is hülye embernek tartom, aki odacsinál a szomszéd ajtaja elé, miközben a gázóra csapja a szomszéd udvarában van, ő meg gázzal fűt, világít, a szomszéd olajával eteti a kocsiját, és ha felmegy az üzemanyag ára, akkor  egy-két év múlva boldog békeidőkként említi majd a jelenlegi inflációt, miközben tücsköt meg szöcskét eszik pufajkában, télvíz idején.
Hadd fejezzem ki magam kissé rusztikusan: ilyen időkben kussolni kell, legfeljebb a béke mellett kell szót emelni, ha lehet anélkül, hogy bírája akarnánk lenni akárkinek is. 
Merthogy az anyák és  gyermekeik is mind-mind békepártiak.
Sajnos a kövér macska már megint fürgébb volt, mint tohonya ellenzéke, és egy az egyben lenyúlta a jövedelmező narratívát, mely a tetejében még erkölcsileg is vállalható.
Nagy lesz ennek az ára a választásoknál.

De persze ne legyen igazam...

:O)))

11 megjegyzés:

talalom írta...

Jaj Pupu! Mennyire szörnyű, hogy igazad van!

kekecf írta...

Tényleg pofára esik az ellenzék, és főleg a lehetséges szavazóik. Korlátozott ismeretségi köröm alapján a kutyusok kezet csókolhatnak MZP-nek, listán bevitte őket a parlamentbe. mert "ezekre a hülyékre" még Orbánék ellenére sem szavaznának. Mondjuk nálam is kezdik kihúzni a gyufát, pl a médiahatósághoz fordulással.
Már ha egyáltalán lesz választás.
Nem most lenne alkalom kimondani, hogy a legdrágább zászlóra volt írva a nem a Bős-Nagymarosra, és atom helyett igenis vegyük elő a vizierőmű témáját? Ha már annyira zöldülnénk?

pleinair írta...


Sajnos, már megint egy őrült markában vergődik tehetetlenül a világ. Nukleáris fegyver bevetésével fenyegetőzik, és állítólag dühkitürésekkel ijesztgeti a közvetlen környezetét. Hogy beteg, az látszik is püffedt, szteroidoktól (?) duzzadt arcán. Félek. Félünk.
Ez a hatalmi tébolyult veszélyesebb a mi békét hirdető Pufók Angyalunknál. Jobb lenne ma egy (veréb) orbán, mint holnap egy Putin, de sajnos az a holnap már megérkezett.

Czékus Lajos írta...

Ez a dundi macska nemhogy talpra esett, hanem szilárdan meg állt: a Medián legfrissebb felmérése szerint a FIDESZ már 12 %-kal vezet az ellenzék előtt.

Obsitos 1945 írta...

Egyetértek!

Belák Andrea írta...

Gondolom, hogy ti is fogjátok a fejeteket. De ha ezt mi így látjuk, vajon miért nem látják mások? Legalább 52% ???

kekec írta...

Kedves pleinair, azért nem kell elhinni mindent, amit feltálalnak, főleg egy hibrid háborúban, ami a médiatérben is zajlik.
Próbálj egy nagyobb képet látni:
https://www.youtube.com/watch?v=zO0VI_YqxxY.
Sajnos az ukránokat pont úgy hülyítik nagyhatalmi érdekekből, mint a magyarokat 56-ban.
Az én szememben Putyin mellett el kell majd számoltatni Zelenszkijt és Klicskót is, hogy nem nyilvánítják "nyílt várossá" Kijevet, és a saját népüket használják biopajzsként. Ami nyilvánvalóan nem szolgálja az ukrán nép érdekét.
Ahogy a szankciópolitika sem szolgálja Európa érdekét - sőt. Örök kérdés egy problémánál: qui prodest - KINEK HASZNÁL, kinek van belőle haszna. Nem olyan bonyolult átlátni.

kekec írta...

A médiahadviselésre jó példa az "ég az atomerőmű" állítás.
1. Nem az erőmű, hanem a kiképzőközpontja.
2. Már ettől is belekezdtek a reaktorok leállításába.- nagyjából ez is volt a cél, ahogy a kijevi hőerőmű támadása is: leállítani a villamosenergia ellátást - és előbb-utóbb kifogynak az aggregátok üzemanyagai, és akkor az óvóhelyeken nem lesz vészvilágítás sem. Esetleg víz sem, ha elektromos szivattyúkkal szolgáltatták. Azaz mérhetetlen szenvedés vár a sötétben ellátatlanul - és a telefontöltések lemerülése után információ nélkül maradt lakosságra.

Nem is értem, hogy az ellenzék mért olyan béna, hogy egyrészt nem követelik a "nyílt várossá" nyilvánítást, másrészt nem vetik fel az "atom helyett megűjuló vízenergiát" követeléseket.
Értem én, hogy nyugati támogatásban bízva nem beszélhetnek ki a "fősodorból" de azért legalább valamicske is önállóságot mutathatnának nyomelemekben!

1970 írta...

"Értem én, hogy nyugati támogatásban bízva nem beszélhetnek ki a "fősodorból" de azért legalább valamicske is önállóságot mutathatnának nyomelemekben!"

Kedves kekec!

Az elmúlt 12 évből tudsz egyetlen olyan példát mondani, amikor "legalább valamicske önállóságot mutattak nyomelemekben"? Voltak olyan elszórt baloldali kezdeményezések, csírák, melyek megpróbálták bírálni a "szent tehenet", amire jött az azonnali neolib kórus és fújolás, meg kiközösítés. Így nem fog menni!
Sajnos köztünk is sokan "fújják a mantrát": "állítólag dühkitöréseivel ijesztgeti közvetlen környezetét" - igen, persze, és "állítólag kislányokat is erőszakol"...

(Egyébként pedig rengeteg nyugati politikust is keményen el kellene számoltatni, csak az elmúlt harminc évben indított kőkemény háborúkért és népirtásokért, aminek egy olyan menekülthullám lett a következménye, amire itthon ez az őrült kisgömböc ráépített egy végtelenül primitív migráncsgyűlölő kampányt.)

1970 írta...

Kedves PuPu!

Egy, a témához abszolút kapcsolódó hír:)

http://www.amiidonk.hu/hirek/kulfold-2/nyugati-gyozelem-kitiltja-a-putyinista-cicakat-a-nemzetkozi-macskaszovetseg/

Néha azt hiszem, ez a világ tényleg teljesen megbolondult:(

Kapat írta...

Kedves 1970!

Igazad van, nem normális a világ. Ami az általad ajánlott "A mi időnk" cikket illeti, ékes bizonyítéka ennek. Az emberek reakciója érthetetlen. Mi ez? Részvétel a háborúban, a magunk eszközeivel? Ez a józan ész teljes hiánya!
A háború mindig is az elfojtott indulatok kitörésének útja volt, melyet hatalommániások a maguk "ösztönei" szerint kihasználnak. Végtelenül elítélem! Legyen bárki is a támadó, (igaza van, vagy nincs), az emberéletek értékét nem veszik számításba.
Túlzottan leegyszerűsítem?
Tudom, hogy politikailag nem értékelhető a véleményem, de kiért folynak a harcok? Melyik oldal családjai nem féltik fiaikat, otthonaikat? Mennyit ér egy élet?
Valóban ez az egyetlen módja a vélt, vagy valós sérelmek orvoslásának, érdekek érvényesítésének?