2022. március 12., szombat

MINDENT KÉZBEN TARTUNK



Mindent kézben tartunk, mondotta a Vezér, miközben kezét továbbra is a zsebében tartva morzsolgatta is egy kicsit.
Optimista ábrázattal biztosította őt mindhalálig szerető népét, a Fidesz lemming-hadosztályait arról, hogy a Honvédség képes megvédeni Magyarországot bármitől, kivéve bármilyen támadást, de a NATO ezt máshogy tudta, ezért aztán mára fel-alá flangálhat az országban akármilyen katonai menetoszlop, ahol csak akar.
Ja!
Jut eszembe, az üzemanyagárakat is kézben tartjuk, meg a keresletet is, legfeljebb olyan hosszú sorok állnak a kutaknál, mint ide Lacháza, de a lényeg a kéz, mely erősen markolja a lényeget.
Amúgy persze az inflációt is kézben tartjuk, én például már beszereztem egy nagyobb tétel vessző-seprűt, melyet majd akkor dobok piacra egy centi aranylánc/db áron, mikor aktuálissá válik a széthajigált bankjegyek összesöprése az utcán, de lehet, kellene még beszereznem egy nagyobb tétel tűzkövet is, az is értékes volt a legutóbbi komoly infláció idején.
Vagy lehet, műanyag hullazsákokat kellene beszereznem, az is jól jöhet a nyuggerek tömeges elhullása esetén, mikor kiderül, hogy élelem nélkül még ők sem tudnak üzemelni, pedig már fokozatosan annyi mindenről leszoktak.
Darabideig úgy tűnt, hogy képesek leszokni az evésről is, már majdnem célt is értek, oszt némelyikük nem átallja éhenhalni magát?


És hát persze a légterünket is képesek vagyunk megvédeni, csak az kell, hogy a drón ne csak negyven percig kóvályogjon hazánk egén, mert a Gripeneknek legalább két óra kell a megtalálásukhoz, de csak azért, mert már láttuk őket az ukrán légtérben.
Igaz viszont, hogy a horvát légtérben már nem annyira.
Csak mondanám, hogy ez egy katonailag elavult, az orosz hadrendből már sok évvel ezelőtt kivont típus volt, vannak már modernebbek is.
Mindenesetre most várható, hogy a költöző vadludakra is rakétákkal fogunk támadni, mert éberségünk felülmúlhatatlan, erős rés vagyunk mi katonai szövetségünk gránitszilárd bástyáján!
Viszont örömmel lehet olvasgatni a média hadijelentéseit, melyek szerint holnapra az ukránok legyakják az oroszokat, akik házról-házra járva kéregetnek némi eledelt a lakosságtól, meg vödörrel járnak haza gázolajért, merthogy kifogyott a harckocsijaikból.
Nem is csoda, hiszen Orenburg messze van, mire Oleg odaér, addigra Oleh a bicajával már régen hazavontatta az elhagyott tankot, jól tud az ilyen jönni a háznál.

Én már sok marhaságot olvastam életemben, de ami most megy...
Az oroszok atomerőműveket akarnak felrobbantani, habár szerintem ha tökönszúrják magukat, az ugyanazt az eredményt hozza, kevesebb fájdalommal és nem lesz fél Oroszország radioaktív.
Sietniük is kell, mert a hírek szerint holnapra úgyis összeomlik Oroszország, Putyint kitömik szalmával és a kezében egy hamutartóval fog álldogálni a Lenin-mauzóleum bejáratánál, az orosz operett-hadsereg pedig belátja a NATO nyomasztó fölényét és eldobja a nyílpuskáit - vagy kisnyúl.
Nekem legjobban mégis az angol titkosszolgálat (melyik?) napi jelentései tetszenek, James Bond sírva-röhögve forog a sírjában, ezeknek még fantáziájuk sincs!
Mindenesetre magyarember hozza szokott formáját, most éppen szereti a menekülteket, hogy aztán majd eg-két hét múlva elkezdje gyűlölni őket.
Már lehetett hallani a történetet a befogadott ukránokról, akik a szegény, ám jóindulatú öreg házaspárt becsukták egy szobába és átvették a hatalmat a házukban, de majd a fiuk lemegy a haverjaival és úgy kivágja őket, mint a macskát.
A háború rettenetes dolog, a menekülteket pedig segíteni kell, de már megint túlhabzásos és izgalmi állapotban van a társadalom.
Szerintem egy ilyen helyzetben az állam feladata megoldani a segítségnyújtást, megszervezni a menekültek elhelyezését és ellátását, és erre rendelkezésre is állnak a megfelelő erők és eszközök.
Értem én, hogy a vörösiszap-katasztrófa óta az ország nem bízik az Orbán-adminisztráció tisztességében, szeretne személyesen meggyőződni, hogy segítőkészsége nem fut vakvágányra, de nem megoldás a tartós élelmiszerek meg a lepukkant hűtőszekrények ötletszerű gyűjtése, a menekültek ellenőrizetlen szállítgatása magánszorgalomból az országon keresztül, hova is?
És a lisztet meg a cukrot nyersen fogják megenni?
Hol van a katasztrófavédelem, hol vannak a Honvédség erre kijelölt alakulatai, hol a beérkező menekültek ellenőrzése, ellátása, hol az elképzelés, hogy mi lesz velük, melyik államba utazhatnak tovább, vagy ha itt maradnak, mi történjen velük?
A pokolba vezető út jó szándékkal van kikövezve, de mi lesz, ha megindul egy még tömegesebb menekülés?


Mert a folyamat felgyorsítására irányuló törekvés kézzelfogható, az ukrán népet ijesztgetik atomkatasztrófával, víruslaborokkal, csecsenekkel, szíriai arab harcosokkal, gépfegyvereket osztanak gyerekeknek, géppisztolyokkal akarják megállítani a tankokat, miközben az áram és vízszolgáltatás már régen orosz kézben van, ha akarják, puskalövés nélkül övék lehet Kijev.
Mi meg itt harcimarciskodunk, és az oroszokkal riogatjuk a népet, miközben jobban kellene tartanunk a Majdan hőseitől, akik fegyverrel a kézben fognak menekülni, és adott esetben az emberölés sem áll túl távol tőlük.
Itt van az állam felelőssége, ezen kellene a politikusoknak rugózni, nem saját ukránokkal parádézni, és hagyni, hogy a jószándékú civil amatőr módon kezelje a helyzetet.
Nem is szólva arról, hogy arról már sokat olvastam, hogy 1956-ban a betört üvegű kirakatban cipősdobozban gyűlt a pénz, de arról soha semmit, hogy este ki vágta a cipősdobozt a pénzzel a hóna alá és hova lett a lóvé...
És akkor jön a választás is, a zűrzavar meg a csüngőhasúnak kedvez, ezt kellene megérteni mindenkinek.

Magam azt is nettó viccnek tartom, hogy a közös miniszterelnök-jelölt a választások előtt napokkal saját új párt megalapításáról beszél, de hát ez várható volt, és a parkolási cirkusz után még bátran prognosztizálható egy-két attrakció.
Az se baj, ha nem igaz, mert mire az áldozatok levakarnák magukról a sz@rt, addigra vége a választásnak és nézegethetünk megint bánatosan magunk elé.
Most nagyon okosnak kellene lenni, de akármi is van, meg kell nyerni a választásokat, aztán a többi már a jövő alakítóinak dolga.

Szeretném remélni, hogy őket nem Orbánnak és Tiborcznak, nem Szijjártónak fogják hívni, és akik helyettük jönnek, tudni fogják, hogy mit akarnak tenni.
Akkor lehet, hogy kicsit fellélegezhetünk. 
Átmenetileg, az új problémák felszínre törése előtt...


:O)))

15 megjegyzés:

kekec írta...

Ha már mindenki katonaiszakért:
A II. vh-ban nem csak Sztálingrád volt, hanem Leningrád is, jó néhány éhenhalttal. És Kijevnek nincs Ladoga tava....
Azaz tényleg elég blokád alá venni a várost, és nem menni bele a minden számítás szerint az ukránoknak kedvező utcai harcokba. Egyrészt. Mert másrészt Putyint szorítja az idő, és nincs több hónapja egy blokádra.
Szóval a lényeg: "Nehéz jósolni, főleg a jövőre nézve"
Itthon meg az ellenzék egy nyeretlen kétévest indított az ötévesek versenyén, és a mi kis "overdozink" szintén rendszeresen rugdalja a saját patáját. A nagy elődje ezért már csak tenyészménként szolgál, miután a versenykarriernek leáldozott. Az mszp-nek meg talán dereng, hogy "rossz lóra tettek" mert MZP több ellenzéki választót tart vissza a szavazástól, vagy terel át a kutyusok táborába, mint akár Gyurcsány is!

Bubu64 írta...

"Mert a folyamat felgyorsítására irányuló törekvés kézzelfogható, az ukrán népet ijesztgetik atomkatasztrófával, víruslaborokkal, csecsenekkel, szíriai arab harcosokkal, gépfegyvereket osztanak gyerekeknek, géppisztolyokkal akarják megállítani a tankokat, miközben az áram és vízszolgáltatás már régen orosz kézben van, ha akarják, puskalövés nélkül övék lehet Kijev."
Ha ez igaz, akkor miért nem az övék már? Miért nem akarják? Jobb céltalanul gyilkolászni. Az isteni Putyin miért nem zárja rövidre a dolgot?

Bubu64 írta...

Kedves Pupu!
Tudom nem illik más blogger írását ajánlani, de mégis Neked ajánlom kedves Pupu, gondolkozz el rajta! Íjász ebben a témában született többi írását is.
https://zordidok.blog.hu/2022/03/07/aki_megolte_oroszorszagot

PuPu írta...

Kedves Bubu64, rossz premisszákból csak rossz konklúzióra lehet jutni.
Emellett a javasolt poszt történelmi példái is sántítanak, a poszt maga egy érzelmi földindulás, szerintem talán jobb lenne az érdekek oldaláról megközelíteni a kérdést.
Persze lehet, hogy Kreml propagandista, vagy egyszerűen csak teljesen hülye, de az is lehet, hogy vegytiszta haza vagy nemzetáruló vagyok - végtére is minek nekem gondolkodni, gondolkodik helyettem Biden meg Stoltenberg, meg a hazai politikusok, akik minden feltálalt seggbe buzgón belenyalnak.
De veled szívesen beszélgetek, és elfogadom, hogy másfelé keresed az igazságot, amit soha, egyikünk sem fog megtalálni, mert mindenki a saját igaza foglya.
:O)))

kekec írta...

Kedves Bubu64!

Elovastam a linkedet, és szép példája arra, hogy Putyin elmulasztotta PR szinten előkésziteni a háborút. Ahogy az amerikaiak és az angolok tették Szaddám ellen. Továbbá mutatja az amerikai és liberális kommunikációs túlsulyt is. Tényleg tanítani fogják - csak nem mindegy, melyik tanszéken.
És csak megjegyzem, hogy a NATO-n belül amerikai a túlsúly, és a politikájukat a Pentagonból irányítják. Annak pedig beletartozik a (szintén nagyhatalmi gőgtől vezetett) politikájába Oroszország és Kína bekerítése.
Továbbra sem változott a véleményem: Az amerikaiak ukrán farokkal verik a csalánt.

1970 írta...

Kedves Bubu64!

Én magam is elolvastam. Sajnos, kár volt. Régen olvastam ennyire egyoldalú, ostoba gondolatsort. Szerintem tömény butaság az egész. Az ilyen írások szülik azt a primitív gyűlöletet más nemzetek iránt, amely aztán újra lángba borítja majd a világot.
A szerző művének "legszebb" eleme a következő:

"de minden kézfogás mögött ott volt a Führer jóslata és (kudarcba fulladt) terve a szövetség szétrobbantására: ez a szövetség az angolok-amerikaiak-oroszok között csak addig tart, amíg ő él."

Talán ennyire nem kellene még igazolni a "német nép nagy Führerjét"! Vagy már itt tartunk? Szálasi dísztemetése mikor lesz?

Bubu64 írta...

Kedves Pupu!
Azt nem mondanám Rólad, amiket írtál(nemzetáruló,..), az én vagyok a csúti hívők szerint de lehet, hogy Te indulsz ki rossz premisszákból, kinek a maga premisszája, ebből kell kiindulni. De attól még én sem vagyok Biden fan. Viszont abban egyet értünk, vagyis az igazság odaát van.Vagy ki tudja hol?:)

góbé írta...


Olvtársak !

Figyeljünk inkább a poszt első mondatára ! Negyven percig fuldokoltam a röhögéstől. Igy, tiz-tizenkét szóval megmutatni a kotonszökevényünk rendszerének alapvetéseit, dijat érdemelne...

Jegyzem, nem kevés aggodalommal tölt el, érdemes lenne-e ha mégoly csekély az esély, leváltani. Abba gányba amit felhalmozott, praktikusabb lenne ha ő fulladna bele...

Emzépéről meg ordit, hogy elszabadult hajóágyúként egyre többet hoz a fidesznek. S nem véletlenül... Hogy is mondta Moldova ! "...ilyen helyre ilyen kell, különb helyre különb kell..." 2022. elszállt, örülhetünk ha nem lesz újabb kétharmad.

anteus írta...

De lesz.

Belák Andrea írta...

Az utolsó mondatodból azt veszem ki, hogy optimista vagy. Ebből kérek egy kicsit....

1970 írta...

Kedves PuPu!

Elnézést, hogy megint ajánlgatok, de ez is "érdekes":

https://merce.hu/2022/03/14/a-diktatorok-a-demokraciakat-gyengenek-tartjak-ebbe-a-sorba-beleillik-putyin-is-szent-ivanyi-istvan-a-mercenek/

Miért van az, hogy ugyanazok a többszörösen levitézlett (egykori MDF-es, meg SzDSz-es) arcok jönnek újra és újra elő (mint a fekália bűze a csatornából), akik itt az elmúlt 3 évtizedben azt művelték amit, most pedig "átbucskázva a fejükön" valamiféle "szakértővé" kinevezve magukat, osztják az észt, és szórják ugyanazt az unalomig ismert mannát, amit eddig is nyomattak? Tényleg csak ezek a horngáborok, szentiványik, kérilászlók, lengyellászlók és társaik vannak? Siralomház...

PuPu írta...

Kedves 1970, ez a társaság negyven-ötven évvel ezelőtt körbeállt és elkezdte egymást körbedicsérni, "egy zseni lakozik Önben, - úgy, mint Önben, nemkülönben"... - és gondosan vigyáztak arra, hogy kívülről senki ne férjen be közéjük, végtére is egy a torta...
Mindenesetre az újak se jobbak, csak modortalanabbak...
:O)))

1970 írta...

Kedves PuPu!

Tulajdonképpen ismerem ezt a mentalitást a tudományos életből. Még tudományos fokozat sem kell hozzá, hogy valaki a tudományos körökben mozogjon, kiböfögve magából a mindig aktuális igazságokat, sőt - valós tudományos teljesítményt felmutató - emberek sorsáról döntsön, kutatóintézeti állásában (ld. Tölgyessy P. Szalai Erzsébettel kapcsolatban).
Egyébként tőlem nyugodtan csinálhatják maguk között, csak ne kelljen ezt látnom még akkor is, ha megnyitom a vízcsapot. És legfőképpen ne kelljen azt hallgatnom, hogy micsoda csodálatos dolgokat vittek itt véghez az elmúlt 32 évben, és ők a szuperek, a zsenik, az isteniek.
Miközben azt művelték egy országgal, amit...
(Az "újakról" nem is beszélve!)

Bubu64 írta...

Kekec!
1. Nem az ukránok támadták meg az oroszokat NATO behatásra.
2. Írásod szerint, Putyin csak azt cseszte el, hogy nem készítette elő propagandával egy független ország megtámadását. Ha megteszi, már teljesen jogos. De utólag bepótolta, szépen toljátok az igazolásokat a háború jogosságához.Gratulálok működik a propaganda. Végülis jogos, ha az USA is megteheti, Oroszország miért ne.

1970 írta...

"1. Nem az ukránok támadták meg az oroszokat NATO behatásra."

Kedves Bubu64!

Egy kis segítség ahhoz, hogy ennél azért komplexebben lásd a kialakult helyzetet:

https://muon.hu/nyugaton-soha-nem-latott-melysegbe-sullyesztettek-az-ujsagiras-szinvonalat/