2022. május 16., hétfő

FAKE-TELEN HAZUDOZÁS



Hihetetlen, ami a médiában manapság megy, elképesztő az a primitív propaganda, mely egyenesági leszármazottja Göbbels remekműveinek, melyek a maguk műfajában maradandót alkottak.
Már várom a pillanatot, melyben kiderül, hogy az oroszok kollektivizálni akarják az ukrán asszonyokat.
Nem mennék bele konkrét példákba, nincs kedvem a hitvitákhoz, az egyébként kétségkívül kegyetlen harci cselekmények önmagukban is borzasztóak, de azért néha nehéz megállni röhögés nélkül a média hadijelentéseit: Az ukrán csapatok megállás nélkül előretörtek, a megszállók ágyúzták a kórházakat és a szociáls otthonokat, iskolákat és állatmenhelyeket, meghalt három ember, közöttük negyvenkét gyerek, hat kiscica meg öt kiskutya.
Az ukrán hazafiak, az Azovsztal hős védői, az Azov Ezred tagja az alagutakban megsemmisítettek tízezer megszállót, hatezer harckocsit, háromezer repülőgépet, de sajnos elfogyott mindennapi eledelük, a kóser tokaszalonna.
Az orosz megszállók új egységeket indítottak a biztos halálba, felszerelésük gázálarc, három hátizsák, az egyikben fehér foszfor, a másikban dezodoros flakonnak álcázott ideggáz, a harmadikban kötelek, meg krematóriummá alakítható összecsukható tábori kínpad található, fegyvereikből az ukránok által betiltott 7,62-es űrméretű lövedékeket lőnek ki.
Megnéztem egy mai videót, melyben a hős ukrán harcosok egy határcölöpnek tűnő kopjafát cipelnek, mert állítólag elérték az orosz határt, amely ott húzódik, ahol ezt majd elültetik,  várom, hogy holnap bejelentik, hogy az Úr csodát tett és a határcölöp kivirágzott, természetesen kikerics és nefelejcs  borítja, ahogy illik.
Háború, ahogy azt Móricka a kis Levente elképzeli (Móricka már nem képzel ilyen baromságokat, már kiválóan megtanult háborúzni, adja az ég, hogy ne kelljen ezt állandóan bizonyítania...).


Mást sem olvashat az ember, csak idióta találgatásokat Putyin vérrákjáról, hasnyálmirigyéről, az egész ember már olyan, mint az állatorvosi üvegló, melyen a ló összes betegsége fellelhető.
Továbbá meg is bolondult, mert azt képzeli, hogy az USA meg a NATO Oroszországot fenyegeti, pedig felemelt öklük csak a Rotfront köszöntését idézi fel, sima nosztalgia, nem több.
Aki a jelenlegi helyzet okairól többet akar tudni, az bátran elolvashatja Drábik János könyvét.
A szerzőt lehet szeretni vagy nem szeretni, de a könyv adatait kétségbevonni csak az idióták számára hasznos.
Egyébként a mai kommunikációs stratégia arra épül, hogy az emberek nem ismerik a világot, lövésük sincs a történelemről, ostobák és manipulálhatók, és - sajnos - a média irányítói nem is sokat tévednek.
Saját közvetlen környezetemből egy héten belül két alkalommal is meghallgathattam, hogy a NATO tulajdonképpen egy védelmi szervezet - gondolom az USA védelmére szolgál, mert az oroszok rakétákat akarnak telepíteni a mexikói határra.
Meg is lepett ez a dolog, de aztán elolvastam egy cikket a génhibákról és beletörődően legyintettem.
De ezt azért nem gondoltam volna ezelőtt harminc évvel: megérem még, hogy az nyeri a háborút, aki nagyobbat hazudik.

Nyakig ülünk a szankciókban,  ha a hülyeség fájna, akkor Európa vezetői hangosan sikoltoznának.
Volt egy elfogadható világrend, az amerikaiak meg a britek szétverték, felkészül az Európi Unió, ezt is szét fogják verni, mint Jugoszláviával tették - a szétverésekhez nagyon értenek..
Aztán mikor a sok kis államocska egymásnak esik, Uncle Sam boldogan dörzsöli össze a tenyerét, Amerika hegemóniája biztosítottnak tűnik.
Persze a távolban lángcsóvákat látni, mintha egy sárkány köszörülné éppen a torkát.
Kína igencsak megfeküdné az USA gyomrát, és abban sem vagyok biztos, hogy Oroszország mellé nem kell szódabikarbónát nyalogatnia.

A jelenlegi helyzet, melyben Amerika megpróbálja az oroszokat sarokba szorítani, csoda dolgokhoz vezethet, például Oroszország elkezdi háborúként kezelni a helyzetet és egy-két nagyvárost lesöpör a térképről, ami igen sajnálatos lenne.
Persze bizalmunk töretlen, hiszen az orosz hadsereg egyre fogy és egyre gyengébb, csak második világháborús felszerelései vannak, ezt maga a brit hírszerzés állapította meg.
Az oroszok céljait is ők szokták meghatározni, például szerintük el akarták foglalni Kijivet, meg Harkivot, vagy hogyan is kell selypítve kimondani az ötven éve ősi ukrán városok nevét.
Ez azért volt cél, hogy a világ lássa, hogy ezek a muzsikok olyan hülyék, hogy a nyakukba vennék katonai jelentőséget nélkülöző milliós nagyvárosok ellátásának gondját, ahelyett, hogy elvágnák az ukránokat a tengertől - ja, hogy most éppen ezen dolgozgatnak?
Hát lehet, de közben rettegnek, mert a Zelenszkíj nevű bohóc megfenyegette őket - Putyin pedig a sérve meg a bubópestise mellett még coulrofóbiás is, és a tetejébe a művészt a világ népességének jelentős része komolyan veszi.
Pedig nyilvánvaló, hogy egy Biden nevű bábművész mozgatja a bábú  fenekébe dugott középső ujján táncoltatva, abba most ne is menjünk bele, hogy az ő fenekében kinek a feltartott középső ujja van. 
Katasztrófa, mi lett a világból.


Még szerencse, hogy itthon rend van, van már Köztársasági Elnökünk, aki a First Ladynkkel vetélkedik a legelegánsabb mosónő címért. 
A Mi Boldogságunk meg azon dolgozgat, hogy maradandót alkosson, ide nem kellenek az oroszok, hogy porig rombolják Budapestet, megbirkózik ő egyedül is a feladattal.
De azért - biztos, ami fux - Karácsony is besegít, nehogy véletlenül megnyerjük a következő helyhatósági választásokat, legalább a fővárosban, ezért hát személyesen szúrja ki minden személygépkocsi kerekeit, mégis egyszerűbb, mint a Városliget lebetonozására iparkodó mixerek bazi nagy kerekeit bökdösni bugylibicskával.
Oda van a nagy haverság is a háromnevű jellemóriással, talán még igaz könnyeket is ejtett érte, mikor az összebútorozott Lázár Janóval, és a szocialistákkal sem tudja, hányadán állhat, lehet holnap reggelre már nem is szocialisták, ki tudja?
"Akarsz nehezet mindenáron, próbálj baxni kerékpáron!" - Moldova mikor lejegyezte ezt a nagy igazságot, még nem tudhatta, hogy főpolgármesternek lenni sem könnyű, ha valakinek nincs ki a négy kereke...



Tulajdonképpen nagyon jókat lehetne derülni a világon, ha nem halnának meg emberek ezrei oktalanul és feleslegesen - mert azért a hazudozásokon túl vannak sajnos valódi áldozatok is, azoknak anyjuk, gyerekük, társuk, és mindahányan a nagyhatalmi játszadozások áldozatai.
Orbán nagy álma - I.Országgyarapító Viktor Miháj király - dugába dőlni látszik, hacsak a különösen tehetséges Ursula nem ígér valamit egy vétó elmaradása fejében.
Tulajdonképpen mindegy is, az ukránok már úgyis megígérték, hogy a háború után foglalkoznak majd velünk, megkapjuk, ami jár nekünk.
Nem irigylem magunkat...

:O)))

30 megjegyzés:

Támasz írta...

Ne csodálkozz azon, hogy e posztodhoz eddig nem érkezett komment. Illetve örülj annak, hogy a nagy (zsidó) világösszeesküvést hirdető Drábik elvakult támogatói még nem rohanták le a portálodat, hogy gratuláljanak. Először elhittem neked, hogy a szerző ez esetben túl tudott lépni saját méretes árnyékán - hát egy frászt. Nincsenek véletlenek és nincsenek csodák, az írása ugyanúgy gondosan irányított vakrepülés, vagyis ócska manipuláció, mint a gazdasági tárgyú, de persze politikai indíttatású irodalma. Te meg az ő irományát ajánlod mindenki figyelmébe.

Sajnálom, PuPu, nem gondoltam volna, hogy ugyanazt az ócska, hazug és manipulatív propagandát, amelyet Orbánnál a legélesebben kritizálsz, Putyin elóadásában megkajálod. Romlik a szemed, korosodsz, talán kérdezz meg másokat, mielőtt e témában publikálsz, mert szégyent hozol ősz fejedre és az életművedre, amelyre amúgy joggal lehetsz büszke.

KZs írta...

Nem tudom szoktad-e hallgatni Király Tamás Ultrahang csatornáját? Tegnap Csath Magdolnával csinált riportot, aki nagyon jól foglalta össze a „szankciók” várható következményeit, mind az EU-ra, mind kishazánkra nézve. 15-n meg a Hit rádiónak volt egy riportja Csallóközi Zoltánnal, aki egy kicsit képbe hozza az embert pontos adatokkal gáz ügyben.
Drábik János március végén egy kb 2 órás előadása kendőzetlenül címmel meg elérhető a youtubon, melyben az ukrán háborúról mesél https://www.youtube.com/watch?v=CmiCx3TVxcI
Valamint egy személyes tapasztalat: Minden valószínűséggel Mo történetének egyik legjobb, hanem A leg középiskolai osztályában volt szerencsém középiskolai tanulmányaimat végezni -36 érettségiző, mind egyetemi diplomával és egy sem „ológus” :), ami persze matematika-fizika tagozat lévén nem nagyon meglepő... A 8 lányból 6 itthon 2 Amerikában. Mi hatan havonta összejövünk egy kis beszélgetésre, de a távolra szakadtakkal is tartjuk a kapcsolatot. Mindezt csak azért említem, hogy érzékeltessem, nem csak magasan képzett, hanem egzakt gondolkodásra képes emberekről beszélek. Már a Covid idején kezdtem marginalizálódni egyedüli oltatlanként a háromszor-négyszer oltottak között, de ez a háború még tudott rontani ezen. Azóta gondolkodom rajta, hogy akkor min múlik? Ha 130 körüli IQ-val rendelkező tanult emberek sem látják mi történik és miért? Mérnökök, számítástechnikusok, közgazdák. Napi életünk máig a matematika, a bizonyítsa be, hogy..
Akkor hol a remény?

1970 írta...

"Valamint egy személyes tapasztalat: Minden valószínűséggel Mo történetének egyik legjobb, hanem A leg középiskolai osztályában volt szerencsém középiskolai tanulmányaimat végezni -36 érettségiző, mind egyetemi diplomával és egy sem „ológus” :),"

Kedves KZs!

Látom, Nálad is termékeny talajra talált kisgömböc primitív és rendkívül kártékony, a társadalom végletes atomizálását célzó propagandája. Szomorú...

KZS írta...

Kedves Támasz!
Látom a tények téged sem zavarnak,történelemből 1-s :)

KZs írta...

Kedves 1970!
Ez a következtés vajh a kiragadott részletből hogyan következik? 1970-nek írt soraim Rád is vonatkoznak: a történelem és a tények ismerete még senkinek sem ártott :)

KZs írta...

Akarom mondani Támasznak :)

kekec írta...

Kedves támasz!
Talán olvasdd el még egyszer a posztot. Pupu nem kíván "irányítani" senkit, egyszerűen nem dől be az amerikából diktált irányadó propagandának. Ez a háború a propaganda téren is zajlik, az ukránok is mondanak akkorákat, hogy a fal adja a másikat. Mindkét fél állításaiból köbgyököt kell vonni - és még akkor sem kerülsz az "objektív" igazság közelébe.
Ami szerintem nagyjából az, hogy az amerikaiak ukrán farkakkal verik az orosz csalánt. Az irányadó kérdés: qui prodest? (kinek használ?) illetve kinek fog jobban fájni? Mert az Uniónak biztosan. És amikor utoljára megnéztem, még uniós tagok voltunk.

Attila írta...

Üdv!

Ez a cikk ma jelent a portfolio.hu-n. Ajánlom olvasásra, hogy kitisztuljanak az szemek, agyak. Ha a testvérnéppel így bánt a nagy testvér, akkor most ,mire számítsanak?!

https://www.portfolio.hu/global/20220518/sulyos-vad-titokban-tortenelmi-katasztrofat-keszul-megismetelni-oroszorszag-545091

Attila

1970 írta...

Kedves KZs!

Ez az igazán szomorú, hogy nem is érted. A fölényes, lekezelő, elitista stílus hidd el nem vezet jóra. Ezt folytatja kisgömböc is, ezért írtam, amit írtam. Ebből miért következne, hogy nem ismerem a történelmet és a tényeket?

stirlitz írta...

kedves KZS "Ha 130 körüli IQ-val rendelkező tanult emberek sem látják mi történik és miért? Mérnökök, számítástechnikusok, közgazdák. Napi életünk máig a matematika, a bizonyítsa be, hogy.." neked max 30 lehet ők adják többi 100-at? Igy jön ki a 130 úgye?

Névtelen írta...

A világunkban az értelem-kifújt-ahogy a jó Fekete főtörzs mondta volt a FUG defektjére..

PuPu írta...

Kedves Attila, a portfolio cikke light háborús uszítás egy tudománosan máig vitatott történelmi eseményre való hivatkozással.
Erre szokták mondani, hogy a műveletlenség is jobb, mint a félműveltség...

:O)))

Attila írta...

Üdv!
Kedves PuPu!
Lécci homályosíts fel, mitől light háborús uszítás az említett cikk! Mindennap megyek az említett oldalra és ha már ott jártam, hát elolvastam. Nem vagyok történész, ezért jó lenne tudni miben hibázott az írás. Szeretek a múltban bolyongani, mert aki a múltját nem ismeri...
Sok dolog van ami tudományosan nincs kellőképp alátámasztva, mai napig vitatott eseménynek minősül. Attól még létező írások, elméletek. Mellesleg az orosz lélekben már több évszázada benne él a birodalmi tudat akárcsak a ujabb keletű amerikaiban és véleményem szerint nem sokáig fog ez a helyzet fennállni. Keleten már dereng halványan.

Attila

KZs írta...

1970, sajnálom, hogy így látod. Én meg azt gondolom, hogy egy elvesztett generációhoz tartozom. Ahhoz, melybe az “átkos” rengeteg energiát ölt, mert felismerte, hogy léte attól függ, hogy magasan képzett, kreatív, döntésképes szakembereket neveljen politikai nézeteiktől szinte függetlenül. Mire “elkészültünk” a rendszerváltás ostobán egy mozdulattal rántotta ki alólunk a talajt, és ahelyett, hogy meghálálhattuk volna a belénk vetett bizalmat, a közjó érdekében hasznosultunk volna, arra kényszerültünk, hogy a saját mieink érdekében használjuk a tudásunkat. Köszönöm, én elvagyok. És az unokám is ellesz. Jó iskolába jár- igaz, nem állami- meg fogja tudni oldani ő is, mert ahogy Hofi mondta, nagyon nem mindegy, hogy gyerekkorában kinek mi esik a fejére, a féltégla vagy a Goethe kötet.. :)
Ezt bővíthetném korunk egyik legnagyobb gondolkodója, Richard Dawkins felismeréseivel…
De hogy a “kisgömböcre” térjek: van egy rossz hírem: Ö is az “átkos” vívmánya: soha nem tudhatod, hogy nem Etiópia egyik mindentől elzárt szegletében születik meg az a gyermek, aki meg tudná gyógyítani azt, aki neked a legfontosabb.. Ha kételkedsz ebben, gondolj pl sir Flelmingre..Orbán okos és jól képzett, az, hogy a saját érdekében kamatoztatja képességeit, inkább rendszerhiba, mint a sajátja. Persze lehet beszélni elitizmusról, csak ne felejtsük el Gallileot, vagy az időben sokkal közelebb álló borzalmat: Nikola Tesla életét vagy Alan Turingét..
Az értelmiség felelőssége nem elitizmus, de akarata ellenére senkit sem lehet boldoggá tenni..
A kommunizmus sem a pokol maga, hanem egy olyan társadalom, ahol mindenki képességei szerint járul hozzá a közjóhoz, és mindenki szükségletei szerint részesedik a közösen létrehozottból. Minden boldog család ebben él.
Hogy egy kicsit a matematikára is rátérjek: a huszadik század második felének egyik legnagyobb felismerése a játékelmélet, melynek segedelmével már bizonyítani tudjuk, hogy a kooperáció az élet, a verseny a biztos halál..
A matematika az ember isteni képessége: teremtett valamit ami “nincs”, hogy segítségével lássa, értse, ami van.
Érted haragszom, nem ellened..
De mindettől függetlenül, elismerem igazad van, mea culpa, mea maxima culpa.. Öregszem, fogy az időm, és vele párhuzamosan sajnos türelmem is, értetlenül nézem, hogy egy olyan korban, amikor az emberiség képessé vált szinte mindenből többet előállítani, mint amennyit elfogyasztani képes, azt csináljuk, amit..
Elnézést kérek, ha megbántottalak.

kekec írta...

Pupu elolvastam a cikket, és arról ugyanaz a véleményem, mint neked Drábik könyvéről:
"A szerzőt lehet szeretni vagy nem szeretni, de a könyv adatait kétségbevonni csak az idióták számára hasznos" Szvsz eléggé körüljárja a témát, mindkét oldal álláspontját igyekszik reálisan ábrázolni, és részemre pl novum, hogy nem "kizárólag" Ukrajnában volt éhinség, hanem "pár millióan" máshol is meghaltak emiatt. Tehát az ok nem ukrán ellenes, hanem magántulajdon-ellenes fellépés volt, az már más kérdés, hogy a segítségnyújtás elmaradása már ukrán-ellenes volt (bár a máshol meghaltak esetében ez sem mondható ki)
Attól még nem lesz light háborús uszítás valami, ha a propagandaháború egy részére felhívja a figyelmet. Ez még nem állásfoglalás, egyszerű - és a bulvárhíreknél alaposabb - tájékoztatás.

1970 írta...

Kedves KZs!

Nem bántottál meg, nem tudom, ezt miért gondolod így. Azt sem hiszem, hogy elveszett generáció lennétek (jól sejtem, hogy a szüleim generációjához tartozol?!). Nem, az elveszett generáció mi vagyunk, meg - még inkább - az utánunk következők, akik számára azok a lehetőségek, amit Ti megteremtettetek már csak részben, vagy egyáltalán nem állnak rendelkezésre. Miért? Mert ellopták, tönkretették olyan emberek, akiknek soha semmi nem elég. Az sem elég, ha a lakosztályában 190 nm-es külön "rezidenciája" van a gyermekének, miközben gyermekek százezrei nemhogy ezt nem kapják meg, de arra sincs reményük, hogy külön kis sarkuk legyen az egyszoba-konyhás lakásban (már ha van egyáltalán). Amikor pedig ezt valaki szóvá teszi megkapja lézertől azt, hogy "annyit is ér". Csodálod, hogy ugrok erre az undorító elitista, fölényes szemléletmódra?!
Azt írod kisgömböcről, hogy "okos, jól képzett". Nem hiszem, hogy jól képzett ember lenne, azt pedig végképp nem, hogy okos volna. Sőt, éppen az ellenkezőjét gondolom egy olyan emberről, aki azt műveli, amit ő művel. Jól képzett és okos ember ilyesmiket nem művel, már csak saját jól felfogott érdekében sem. Nálam ez nem fér bele az "okosság" és a "jól képzettség" fogalomkörébe.
Azzal viszont sajnos egyet kell értenem, hogy ez az undorító alak is az "átkos vívmánya". Az "átkos" javára írom viszont - amit Te is írtál -, hogy felismerte azt, hogy az emberek képzésébe, a "nép műveltségi színvonalának emelésébe" (Eötvös után szabadon) kell invesztálnia. Az már viszont nem az "átkos" hibája, hogy az ilyen alakok mivé váltak és válnak: ez már azt a rendszert minősíti, amelyikben ilyen alakok vezető pozíciókat tölthetnek be.
(Lehet, hogy Kádár - iskolázottság tekintetében legalábbis - nem volt olyan "jól képzett", de abban ezer százalékig biztos vagyok, hogy fényévekkel okosabb ember volt, mint bármelyik rendszerváltás utáni vezető, mert felismerte annak szükségességét, amiről írtál, és amiről fentebb én is írtam. És ahogy haladunk előre az időben egyre jobban világossá válik a kontraszt...)

PuPu írta...

Kedves Attila, a cikk nem hibázott, a cikk éppen azt az eredményt hozza, amiért megszületett.
Nevezetesen alátámasztja azt a láthatólag általad is osztott elméletet, mely szerint az orosz nép ab ovo gátlástalan, kegyetlen, az ukránok szerencsétlen áldozatok, a mai események pedig egyenes következményei ennek a helyzetnek.
A bibi ott van, hogy ez a cikk - mint ahogy te is - azonosítja az orosz népet a sztálinizmussal, jóllehet Sztálin még csak orosz sem volt, sőt, kommunista és internacionalista sem, hanem egy ázsiai típusú despota volt, aki saját birodalma felépítésén munkálkodott.
A nagyívű történelmi cikk néhány dolgot elfelejt megemlíteni, például olyan apróságot, hogy az elrekvirált termést nem Sztálin ette meg a Kremlben harcostársaival, hanem exportálta, mert szüksége volt devizára a feszített ütemű iparosítás és haderőfejlesztés miatt.
Arról sem szól a történet, hogy a kollektivizálás ellenzői aktív ellenállást fejtettek ki, és a termelés egyébként is visszaesett az időjárás miatt is, de az tény, hogy Sztálin könyörtelenül begyüjtette az exporthoz szükséges gabonát, de nem csak Ukrajnából.
És hogy miért elsősorban Ukrajnából?
Mert ez volt az Orosz Birodalom legnagyobb gabonatermelő területe.
Azt se szokták idézni, hogy a Szovjetunió más területein hányan haltak éhen, pedig közismert, hogy a halál nem nemzetiség szerint válogatott.
Hogy a ruszofóbiával párhuzamosan a halottak száma egyre nő, az már megszokott jelenség, spongyát rá.
Viszont a téma felmelegítése a jelenlegi helyzetben az oroszellenességet táplálja - no lám, már a múlt század harmincas éveiben is üldözték az oroszok az ukránokat, jóllehet Sztálint nemigen érdekelte a céljai eléréseit hátráltatók nemzeti hovatartozása.
Az meg egyenesen vicces, amit az orosz nép lelkében élő birodalmi tudatról írsz.
Az orosz nép lelkében Oroszország Anyácska él, emellett rengeteg ember él olyan családban - szovjetnek vagy orosznak vallva magát - akiknek felmenői más népek gyermekei.
Ez a mentalitás az USA népével kapcsolatban pozitívumként jelenik meg, talán így kell kezelni ezt az oroszok vonatkozásában is.
Szóval, a cikk arra inspirálja olvasóját, hogy értsen egyet a ma népszerű nyugati politikával, mely nem sokban különbözik a múlt század elejének angol politikájától - és propagandájától sem.
A világ sokszínű, próbáljuk meg elkerülni a színvakságot - szvsz...
:O)))

Attila írta...

Üdv!
Kedves PuPu!
Köszönöm, hogy válaszoltál! Igen, nincs számszerűsítve az
az egyéb nációk veszteségei, de toronymagasan az ukránok vezetnek. Emellett azt kell hallanom, hogy az ukránok maga a megtestesült jóságos nép. Hát nem! Ők sem, mint ahogy egyik mép sem. Most nagyon elkapkodták a dolgokat. Gondolok itt pl. Szevasztopol bérletének felmondására. Nagyon nem kellett volna. Vagy a Krímet vízzel ellátó csatorna körüli hercehurcára. Én ezt a orosz medve 350 éven keresztüli ölelelő karjainak tudom be.

Attila

Katalin írta...

KZSnek
Asszonyom, ön azt hiszi, hogy az unokája is “ellesz”. Sajnos ez nem így lesz. Politikában is borzalmas dolgok történnek, az Egyesült Államokban egész középkori törvényeket hoznak, de a klíma katasztrófa sokkal nagyobb probléma. Én észak Kaliforniában élek és itt már öt éve borzalmas erdōtüzek vannak. Ez így megy Szibériátol Ausztráliáig. Lehet, hogy Magyarországon ezt még nem nagyon észlelik, de azért ezt a magyarok sem ússzák meg. Nincs nagy esély, hogy valaki a következõ 20- 30 évben “ellesz”, még akkor sem, ha magániskolába járatják.

Kapat írta...

Kedves 1970!
Egyetértünk! (nem először)
Az én gyerekeim Veled egyidősek és az "átkosban" nevelkedtek, neveltünk Titeket.(egyikük ugyancsak tanár, mint Te).
Büszke vagyok rá, hogy embereket neveltünk, akik nemcsak szakmailag, hanem emberileg is értik és érzik jelen korunknak, ennek a pénzközpontú világnak elviselhetetlen, kegyetlen, embertelen, önző voltát.
Értékítéletetek mégis lehetővé teszi, hogy (nem belenyugodva, nem elfogadva), saját fontossági sorrendetek segítségével megkeressétek azokat a dolgokat, melyek elviselhetővé, sőt olykor örömtelivé teszik egyéni életeteket.
Ehhez szükséges az intelligencia! Hogy az ember felmérje azt, hogy adott esetben tud-e és ha igen, mivel tud használni. Használni, talán csak szűkebb környezetében is, mellyel alkalomadtán saját önbecsülését is fenntarthatja.
Hogy egy kissé a poszthoz is kapcsolódjak, félek. Igen, a háborútól és annak esetleges következményeitől nagyon félek.
Itt jön képbe Orbán "okossága". Éppen az ilyen gátlástalan alakok önzése, gonoszsága veszélyeztetik biztonságunkat, abszolút nélkülözve azt a tudást, melyet neki tulajdonítanak egyesek. Egy műveletlen bunkóban (szerintem az is!) több együttérzés van a rábízott emberek sorsával kapcsolatban mint a jelenlegi "elitben". (fényévekre vannak szerintem az elit jelzőtől) Kiválóságuk abban áll, hogyan tudják minél hatékonyabban szétlopni az országot, hazugságaikkal megtévesztve az emberek nagy részét.
Aki csak az életkörülményeink rombolása árán saját bandája hasznával törődik, az nem okos ember, de én még emberi mivoltát is mérlegre tenném. Ha én már nem is érem meg, nagyon remélem, hogy egyszer az ilyen gátlástalan alakok hatalom közelébe sem kerülhetnek.

1970 írta...

Kedves Kapat!

Köszönöm az írásod, nagyon fontos dolgokra világít rá!
Sajnos tartok attól, hogy a mi korosztályunk az utolsó, akik még - ahogy írod - "nemcsak szakmailag, hanem emberileg is értik és érzik jelen korunknak, ennek a pénzközpontú világnak elviselhetetlen, kegyetlen, embertelen, önző voltát". Egyszerűen azért, mert gyermekként vagy fiatal felnőttként még tapasztaltak valami mást, amihez képest ezt az egészet a helyén tudják kezelni. A mi gyermekeink sajnos már nem láttak mást, és - ahogy tapasztalom - igen nehéz kivonni magukat ennek a világnak az embertelenségéből, önzőségéből. E téren nagyon szkeptikus vagyok, mert azt látom, hogy a leginkább intelligens fiatalokat is benyeli ez az egész (nem véletlenül mondom sokszor, hogy az idősebb emberekben sokkal jobban bízom, az ő gondolkodásuk számomra jóval vonzóbb).
A kommented másik részével kapcsolatban:
Ez pontosan így van, ráadásul azt látom, mindig lehet rosszabb. Van ui. olyan alak a politikai "elitben", aki még kisgömböcnél is rosszabb, erkölcstelenebb, gerinctelenebb, jellemtelenebb. Lézerjanóra gondolok. Ezeket az embereket egyáltalán nem érdekli a rábízott közösség sorsa. Az "okosság", meg a "jól képzettség" fogalmai nem itt kezdődnek. Aki pedig annak felmérésére sem képes, hogy a rábízott közösség sorsának alakítása, formálása a saját elemi érdeke lenne vezetőként, azt csak a mérhetetlen ostobaság és/vagy fölényesség, gonoszság jelzőivel tudnám illetni. Okossággal biztosan nem!

KZs írta...


Kedves 1970! Ha az 1970 a születésed dátumára utal, akkor éppen nem az a generáció vagyunk, a mi gyerekeink 1980 után kezdtek születni, viszont minket már tudatosan arra képeztek, hogy olyan vezetői legyenek ennek az országnak, akik nem politikailag, hanem szakmailag megbízhatóak. Mire odaértünk a 80 éves évek végén, hogy némi munkatapasztatunk is volt már, hirtelen „kirántották alólunk a szőnyeget”.
Ahhoz túl fiatalok voltunk, hogy pozícióban legyünk a privatizációnál, viszont már eléggé tapasztaltak ahhoz, hogy ha a közösségnek nem kellünk, nem számít ránk, akkor megoldjuk magunknak. Ezért vagyunk mi az elveszett, de lehet, hogy jobb megfogalmazás az elvesztett generáció. Mi még a közjóért akartunk volna dolgozni. Nem kellettünk senkinek. Persze értem, amit az „elitizmusról” mondasz, sok félresikerült élet lett ebből, sok „köldöknézegető értelmiségi”, de spéciel én azok közé tartozom, akinek sikerült a maga javára hasznosítania a közösség bizalmából és erejéből megszerzett tudást. Sőt, azok közé, aki nem felejtették el, hogy minek köszönhetik, hogy azok lehetnek, akik. Amit mondok, annak semmi köze az elitizmushoz, csak és kizárólag a kötelesség lerováshoz, az értelmiség felelősségéhez. Kérdezd nyugodtan Puput, úgy bő 15 éve mondom, még NOL-blog időkből, hogy abban a kitüntető szerencsében van részünk, hogy módunkban és lehetőségünkben áll megélni a kapitalizmus összeomlását. Ez nem kívánságműsor, nem azért történik mert ejnye-bejnye csúnya tőkés bácsi! Hanem pont azért amiért a ősközösségi stb társadalmak helyébe rendre új formáció lépett: a teremelőerők fejlettségi szintjében bekövetkező minőségi változások rendre társadalmi változásokat kényszerítenek ki. Azt sem egészen értem, hogy miért elitizmus, ha valaki a közgazdasági diploma megszerzése után beiratkozik az Eltére filozófiát tanulni, arra gondolván, hogy jó lenne érteni, és utána szól felebarátainak, hogy emberek, állj, át vagyunk verve! Spéciel a demokráciáról mintegy 2500 éve tudjuk, hogy nem kívánatos államberendezkedés, mert bár a hatalmat mindenki gyakorolja, de mindenki a saját javára, a képviseleti demokráciáról meg Kant, úgy is mint a jogállam atyja, bebizonyította, hogy nem a jog forrása, hanem csak egy ügyes trükk az önkény eltakarására. Azaz Orbán okos és képzett, ez a képviseleti demokrácia. -Soros pénzén Oxfordban pont ezt tanulmányozta! pechünkre meg is értette :)- Az meg hogy még Machiavellit is ismeri, csak hab a tortán :) Én az ezredik senki, mondd, mit tehetek azon kívül, hogy szólok, figyu, gondoltál arra, hogy? Akarata ellenére senki nem lehet boldoggá tenni..ajánlom még figyelmedbe Oriana Fallaci Bradburry interjúját, úgy is mint a XX. század egyik legnagyobb gondolkodójának gondolatait, valamint Richard Dawkinst, a mem elmélet atyját, aki bár korunkban él, de a valaha élt legnagyobbak közé tartozik. Szerintem.

katsa írta...

Hm.
Kedves PuPu!
Hogy neked mennyi mindenben igazad van.
Igazad van a Mengyelejev táblázatban, igazad van az ukrán nácik veszélyes voltában, igazad van az ostoba usákok és EU szolgák alázatos viselkedésében és még nagyon sok mindenben is.
Pl.:https://ria.ru/20220523/prodovolstvie-1790034571.html
Vagy a most megjelent Nyikita Mihalkov orosz filmrendező és Oscar díjas színész videó üzenettel fordul a világ közvéleményéhez.
https://odysee.com/@redR:c/UkrajnaHalott?fbclid=IwAR2eF5aC8wD22gO5y6cMPo-CZ9q2uK2ootQz_0k322UO7EwAaBaJkoY4n6Q#d
Javaslom minden ide kommenttelő társunknak, hogy olvassa és és nézze/hallgassa meg Nyikita Mihalkov videó üzenetét.
Fel akartam tenni a Ria Novoszti anyagát magyarul, de olyan sok karakter van benne, hogy még 3 kommentbe sem fért volna be.
De ha lehet és akarják akkor olvassa el mindenki mert nagyon jó és értelmes érveket oszt meg az olvasókkal.

1970 írta...

Kedves KZs!

Értem, rendben. Neked az "okosság" és képzettség" fogalma azzal egyenlő, hogy valaki erkölcstelen módon kihasználja (és a saját zsebének józan ésszel fel nem fogható tömésére fordítja) egy rossz rendszer kínálta lehetőségeket. Sajnálom, nálam ez a megközelítés nem értelmezhető. Én - ahogy fentebb Kapatnak is írtam - az gondolom egy okos és képzett vezetőről, hogy saját jól felfogott elemi érdekeként kezeli a rá bízott közösségek, emberi csoportok fejlődését (kohézió, értékrendszer, szolidaritás, mobilitás, felnövekvő generációk nevelése, képzése, stb.), erősítését, gyarapodását (nem csak anyagi értelemben).
Persze, akarata ellenére senkit sem lehet boldogítani, de az minimálisan elvárható lenne egy értelmes ellenzéktől, hogy legalább arra rámutasson, hogy ez a "politika" (nem nevezném annak azt, amit jelenleg művelnek, de maradjunk most ennél) hová vezet ÉS kínáljon valamilyen értelmes (értsd: valóban markánsan baloldali) alternatívát.
(Az ajánlott írásokat köszönöm szépen!)

Attila írta...

Üdv!

Isten ments, hogy én megbántsam az Orosz Anyácska keblére áhítozó népeket! Inkább csak érdekességként adok egy linket:

https://www.e-nepujsag.ro/articles/oroszorszag-anyacska

Nem feltétlen kell elolvasni, bár nem hosszú a cikk.

Attila

PuPu írta...

Hát bizony, kedves Attila, a történelem már csak ilyen, különben kedvenc Népújságod széleslátókörű szerzője mogyoróvesszőre, bugylibicskával róná okos cikkét, rámutatva, hogy a sok kollaboráns, aki a lúdtollat választotta, milyen helytelenül cselekedett abban a korban, amikor választhatott, hogy eldobja a mogyoróvesszőt, vagy feldugják a segébe, majd ebből visszakövetkeztetne a magyarok általános erkölcsi helyzetére és a mai magyar politikára - ma is sok a kollaboráns, mi türkök ezt nem türkhetjük!
Ez a cikk, kedves Attila egy faszság, már megbocsáss, a szerző meg talán a Szuperinfóba írhatna joggal, mert egyébként így csak titeket hülyít, pedig már a bázis is elég lehet nektek...
:O))))

Attila írta...

Üdv!
Elárulnád nekem kedves PuPu, hogy mióta kedvenc ujságom a Népújság, mert én nem igazán tudom!
Ugyanis ma teljesen véletlenül akadtam rá. Arra sem igazán figyeltem, hogy erdélyi kiadás.
Azért mert homlokegyenest más véleményem van nem kellene személyeskedned. (kedvenc Népújságod)
Ha már itt vagyok kérdeznék! A volt Kelet-Poroszország legnagyobb városa Königsberg (ma Kalinyingrád) miért is sietett olyan nagyon Orosz Anyácska kebelére? Mikor is? Ősrégi orosz terület lenne?

Attila

PuPu írta...

Kedves Attila, igazad van, hiba volt személyeskedni, elnézést kérek.
Kőnigsberggel kapcsolatban talán fordulj Sztálinhoz, Roosevelthez, Churchillhez, ők döntötték el Németország keleti határának kérdését Teheránban, a Szovjetunió felbomlása után pedig Oroszország exklávéja lett, legnagyobb Balti tengeri flottabázisa.
Na, találd ki, miért tartozik Oroszországhoz...
:O)))

Attila írta...

Üdv!

Kedves PuPu! Nem kell elnézést kérned, mert a vita hevében előfordul az ilyesmi. Spongyát rá!
Az említett urakhoz sajnos már nem lehet fordulni. Főképp a "postarablóhoz" nem. Úgy vélem félreértettél némileg! Nem csak az orosz imperializmust utálom, hanem a többit sem igazán kedvelem. Annyi megjegyzésem még lenne, hogy az orosz imperializmus csak egy icipicit jobb mint a többi. Nevezetesen nem kóricáltak Budapest utcáin a 35 fokos melegben valamilyen ázsiai kiskatonák csizmában. Aki mégis, az rövidesen megismerhette a pokol bugyrait.

Attila

P.s.: Ha gondolod folytathatjuk a diskurzust az új oldalon. Én benne vagyok!

PuPu írta...

Kedves Attila, szerintem az impériumok csak imperialista politikát tudnak folytatni, de ettől még a kívánatos a kiegyensúlyozott érdekérvényesítés lehet.
Ellenben a történelmet nem lehet statikusan értelmezni, csak dialektikusan.
Például Lengyelország keleti határainak megállapításának alapja a Cruzon vonal volt, ami nagyjából megfelelt az etnikai helyzetnek, mégsem volt elégedett vele szinte senki...
Szívesen beszélgetek, ha nem hitvitát folytatunk...
:O)))