2022. október 18., kedd

ORBÁN GENERALISSZIMUSZ ÁLLAPOTROSZABBODÁSA



Nehéz időket élünk, a világpolitika monstrumai egymásnak feszültek, a világot az apokalipszistől már csak egy szexi kunkori szőrszál választja el.
Ezen a pályán mi legfeljebb járulékos veszteség címszó alatt rúghatunk labdába, ha egyáltalán.
Bizony, nehéz ott fűszálnak lenni, ahol az elefántok baxnak.
Hát még, ha a fűszálak élén egy f@x áll...
Pedig szép, relatíve hosszú történelmünk van, lenne miből és kitől tanulnunk -  kezdve Augsburg hősein, folytatva IV. Bélán, II. Lajoson, Szapolyai Jánoson keresztül Kossuthon és II. Ferenc Józsefen át, Horthyt és Szálasit, Nagy Imrét sem feledve a mai idiótákig, olyan úttévesztőkkel, akik folyvást összekeverték a valóságot a vágyaikkal. 
De mi nem szeretünk tanulni, erre mindig csak a kényszer visz rá minket, talán ezért is ilyen a pedagógusokhoz való viszonyunk, mint amilyennek ma láthatjuk.
A politikusaink se voltak túl okos népség, szinte soha nem értették a világot, mindig csak vélt egyéni érdekeik, néha-néha talán a haza sorsát is figyelembe venni gondoló meggyőződésük szerint cselekedtek, viszont ezeket jobbára becsomagolták hazafias szólamokba - vakulj paraszt.
Ha errefelé valaki a realitásokról kezd beszélni, azt minimálisan is hazaárulónak aposztrofáljuk, emlékét leköpjük, sírját meggyalázzuk, helyette olyanokat dicsőítünk, akik csak nyomort hoztak és halottakat hagytak maguk után.


Viszont önképünk kifogástalan.
Állítólag echte katonanemzet vagyunk, vitézségünk kétségbevonhatatlan, hiszen laktanyáink felének névadója is valamilyen vitéz, aki a huszadik század valamelyik vesztett háborújában vitézkedett, és ezért a maga is vitéz nagybányai Horthy Miklós, a Legfőbb Hadúr avatta vitézzé.
De akiről hiányzott a kormányzói kenet, az is mind vitéz katona volt, egytől-egyig.
Erre az is bizonyíték, hogy maga Lányi Zsolt kereszténydemokrata honatya osztotta meg velünk a titkot: "
A magyar katona egy szál szuronnyal többet ér, mint egy amerikai katona ötezer rakétával!"
Hogy aztán háborúinkat egytől-egyig elvesztettük, az csak stratégiai előrelátásunkat bizonyítja, mi a mindenkori ellenséghez csatlakoztunk, hiszen amelyik katonai szövetség tagja lettünk, az szertefoszlott, mint a kiskutya által rázott tollpárna, nyoma se maradt.
Hol van már a Szent Szövetség? Hol vannak a Központi Hatalmak? Hol vannak a Tengelyhatalmak?
Hol van már a Varsói Szerződés?
Hát - nem sok esélyt adok a NATO-nak se.

Nagyurunk politikai útkeresései produkáltak már egy-két cifra történetet, de azt meg kell hagyni, infantilizmusát teljesen megtagadni soha nem tudta.
Vágyott a kisvasútra, megkapta.
Övé a legnagyobb kisvasút a világon.
Szeretett katonásdit játszani, ma sincs másként.
És övé lesz a legnagyobb, legütőképesebb haderő Európában. 
Már csak egy kívánsága maradt teljesítetlen: ő szeretne lenni a Világ Legnagyobb Törpéje, de - hála Gyurcsánynak - ez az ügy is sínre került, habár illő szerénységgel tiltakozott ellene.
Most fizetjük meg az árát, hogy Grazban egy kórteremben helyezték el Napóleonnal és Néróval...
De vissza a katonásdihoz!
Talán azért vonzza ennyire ez a téma, mert ő volt a Varsói Szerződés legrosszabb katonája, valószínűleg ezért is vált alkalmassá beszervezésre a katonai elhárítás számára.
Távol állt tőle mindenféle fegyelem, szerintem már akkortájt is leginkább magát tartotta képesnek a Magyar Néphadsereg irányítására, és hát a Honvédség - lássuk be - a kanyarban sincs sem élőerő, sem eszközök és képességek tekintetében megtagadott elődjéhez.
Ezért delirálhat állapotrosszabbodásának nehéz percei alatt ütőképes hadseregről, mely elrettentő erőt képvisel - itt legfeljebb ő a rettentő - rettentően ostoba.
Jó lenne ismerni elképzelését, hogy kik lehetnek a potenciális ellenségek, akiket rettegésbe kellene taszítani, egyedül akar rettenetes lenni, vagy azért a NATO-ból való kilépést nem kapcsolja össze az Unióból való kilépés szép és előrevivő gondolatával?
Valaki - talán Feri (úgyis ő az Imrebácsiügyi szakértő...) - elmesélhetné neki, hogy az ilyesmi kockázatos, mert lehet, hogy ugyan fel nem akasztják, de azért őt is megcsípheti egy gonosz méhecske, mint az Északi Áramlat felrobbantását kivizsgáló bizottság vezetőjét.
Esetleg kiderülne róla, hogy tömegpusztító fegyvereket rejteget a hatvanpusztai  Patkányverem mélyén. és amerikai barátai átadnák Klárának, aki aztán hátralevő életében csicskáztatná, és minden nap hatszor kezet kellene neki csókolnia csuklótól - hónaljig.


Ez az ember rosszabb, mint pocakos tábornokai, rosszabb, mint Romulus és Remus, habár ő is megalapította a Magyar Birodalom fővárosát, Felcsútot.
Ennek az embernek fogalma sincs a modern háborúkról, saját intelligencia híján a mesterséges intelligenciáról sincs.
Úgy akar a mai világban háborúzni, hogy a mobiltelefonjára vezetéket kellett kötni, hogy biztos legyen a kapcsolat - ez az ember ólomkatonáknak nézné a népet.
Lehet, hogy harcolniuk kell, prognosztizálta honvédeink számára a szebb jövőt, miközben ábrándos tekintettel simogatta egy Lynx lövészpáncélos kipufogóját, ebből a gesztusból egyértelmű, hogy meg akarja nyerni a II. Világháborút.
Ez egy veszélyes ember, mert hülye népünk akkora hatalmat adott a kezébe, mellyel elpusztíthatja az országot.
Aknavetőgyár, kiképzőrepülőgép-gyártás, honvédségi szállításokban érdekelt honvédelmi miniszter és éhező gyerekek - tiszta harmadik világ, csak még nem öltözött be ő is bohóc-jelmezbe, mint a szomszéd vár ura, de ami késik, nem múlik.


Mindig azt hittem, hogy az vele a baj, hogy lopja az ország pénzét.
Ma már tudom, hogy sokkal veszélyesebb.
Jó lenne, ha ez elérne hívei agyáig is...

:O)))

2 megjegyzés:

Anarchista írta...

A baj az alap koncepcióval van. Az alap koncepció, hogy létrehozunk egy hatalmi központot amely ez erőszak elsdleges alkalmazásának jogát követeli magának és elnevezzük államnak. Aztán mindig jön egy nagyravágyó, ámde rohadtul buta senki aki közli, hogy az állam én vagyok. És aztán felhasználja az állam hatalmát a saját tébolya kiélésére.
Csak meg kéne már próbálni egy olyan világban élni ahol nincsen állam és nincsenek hatalmi központok. Ahol az ilyen tébolyultak maximum örjönghetnek amíg bele nem szaladne egy nagy pofonba vagy egy késbe... Ehelyett az emberek rettegnek, hogy ha nincs központi hatalom, nincs egy jóságos vezér vagy egy isten akkor jön az anarchia és akkor őket senki sem védi meg.
És állítólag én vagyok az idealista, hülye! Erről mejd el lehet beszélgetni, amikor - hála az államok és a fegyveres erők nagyszarű intézményének - a föld egy rádioaktív sivataggá válik.

P.S. Remélem azért még lepisálhatom orbán sírját mielőtt meghalok!

1970 írta...

Kedves PuPu!

Nagyon tetszik minden mondatod. A történelmi "dicsőséglistára" még Rákosit odatenném, főleg "Imrebácsi" mellé. Ők ketten jócskán felelősek azért, amilyen helyzetbe ez az ország 1956-ra került.