2023. augusztus 18., péntek

HELYBENJÁRÁS, MINTHA FUTNÁNK


 
"Az őrültség nem más, mint ugyanazt tenni újra és újra, és várni, hogy az eredmény más legyen."
Albert Einstein

Most éppen a jövő évi önkormányzati és európai parlamenti választás még jó időben történő elvesztésén dolgozik szorgos ellenzékünk - amit ma megtehetsz, ne halaszd holnapra, ugye.
A problémán nyűglődik az ellenzék, tanácstalan, mint Hitler negyvenötben, a választópolgár meg csak néz, és azon töri a fejét, hogy valószínűleg csak a Szíriusz Földre delegált ügyintézőinek köszönkető az, hogy az ember idáig is eljutott.
Ha magyarembert tanulmányozza az idegen, akkor minden hezitálás nélkül megüzenheti galaktikus főnökeinek, hogy mióta személyes közreműködése eredményeképpen (lerázta...)
 a gravitáció lehozta az embert a fáról, kudarcot vallott az evolúció.
A csimpánz határeset, de a bonobo bizonyítottan értelmesebb az embernél, - legalábbis konfliktuskezelése sokkal észszerűbb és kifinomultabb.
Magyarember semmiből sem tanul, a társadalom valamilyen téves feltételezésből ellenzéknek nevezett részhalmaza még annyit sem, és csak azért nem merek genetikai kalandozásokba bocsátkozni, mert semmi kedvem Kertész Ákos példáján lelkesülve vénségemre Kanadáig menekülni szerető hazánkfiai gondoskodása elől.
Lassan egy kezünk ujjai kevesek lesznek összeszámolni, hogy hányadik választást veszítjük el egy még csak nem is különösebben intelligens maffiózó és bűnbandája ellen.
Ezek a választási győzelmek nem az ő dicsősége, hanem jórészt a mi teszetoszaságunk és megalkuvásaink eredménye.



Kilenc hónappal a választások előtt senki nem tudja, hogy ki lesz az ellenzéki főpolgármester-jelölt, egyáltalán, lesz-e közös jelölt, vagy mindenki a maga pecsnyéjét akarja sütögetni?
Nem is lehet csodálkozni, hogy a baloldali/ellenzéki választó pislog, mint a vett malac, nem tudja, kire szavazzon, ezért aztán azt mondja, hogy nincs potens ellenzéki jelölt, lehet, el se megy választani
Van egy réteg, melynek szent meggyőződése, hogy itt választani csak Karácsony és Tarlós között lehet, ami sík hülyeség de a Fidesznek kedvező. Ők ugyanis tudják, hogy a málészájú langaléta árulóra egyetlen értelmes ember sem fogja a voksát adni, Tarlós meg már lejárt lemez, nem ő az a bableves, mely felmelegítve jobb, mint frissen főzve...
A Fidesz ellenzékbe beépített emberei meg azt mondják, hogy nem szabad a választások előtt elárulni a nagy titkot,hogy ki a jelölt, mert akkor jön a fideszes karaktergyilkosság, jajjborzasztó, rettegjünk együtt!
Hát állítsunk olyan jelöltet, aki kikezdhetetlen!
Ha meg ilyen nincs a pártban és annak holdudvarában, akkor nincs miről beszélni, igaza van annak, aki magába roskad és a kardjába dől.


Az ellenzék vezető ereje sem duzzad az erőtől, pótcselekvésekkel szórakoztatja választóit, akik bármit benyelnek, ami szociálliberális szósszal van leöntve.
Jön a hírlevél a harcias amazontól: szerezzük vissza NATO szövetségeseink bizalmát, tanácskozzunk együtt az új honvédelmi stratégiáról egymás között, az majd segít a szent cél elérésében! 
Hát nyerjük meg a választást és a bizalom már helyre is állt - ez a nagy titok.
A külpolitika is hasonló javaslatokkal áll elő, miután már alapvetően elcseszték a kezdet kezdetén, és hagyták, hogy a Fidesz legyen a Béketábor vezető ereje, ők meg a háborúpártiak, most mondjunk véleményt.
Jöhet a műhelymunka.
Hadd ne mondjak véleményt, ez az egész a választó és a párt szimpatizánsainak mélységes lenézése, a láthatólag hibás döntések utólagos igazolása, gyermeteg Putyinozással turbózva.
Jelölteket elfogadtatni a választókkal időigényes munka.
Kiválasztásukra rendelkezésükre állt néhány év, elő lehetne hát jönni végre a csodatevővel, aki integrálni tudja az összes belvárosi okostojás agymenését, - és akkor Lengyel László még egy sort se vetett papírra aktuális királycsinálásukról.


Azt se nagyon értem, hogy a Karácsony-jelenség miért lehet probléma még mindig?
Ez az ember leszerepelt, elárulta az ellenzéket, és csak illemtudásból nem írom, hogy nem ingyen.
Szánalmas magyarázkodása a hozzá csatornázott pénzekről mindig eszembe juttatja Kósáné Kovács Magda örökbecsűjét a tisztességről, bár belátom, hogy a tisztességet Karácsonnyal kapcsolatban említeni eléggé vicces dolog.
Ha még a munkáját tisztességesen végezné, de szerintem nincs ember, aki autóban ülve boldog mosollyal látná majdani önmagát, amint éppen a bringabuzira adja voksát.
Nevetséges  tevékenységével saját maga ellen is dolgozik, valószínűleg felmérte magában teljesítményét, és azt is tudja, hogy a sikertelenséget is el lehet adni, a maffia pedig vevő az ilyesmire.
De valamiért nem lehet kimondani, hogy az ellenzék tisztességes embert akar főpolgármesteri székben látni, ez az ember pedig nem ilyen.
Csapja hóna alá 
mérhetetlenül népes pártját és tekerjen el a naplementébe.


A választás nem titkosszolgálati akció, a választónak joga van időben tudni a személyét, hogy mérlegelni tudja a jelöltek képességeit, jellemét, akiket persze legjobb a helyi választók véleményének előzetes ismeretében megnevezni.
A tökölődés a hatalomnak kedvez, ideje lenne felhagyni vele.
Körül kell nézni a lehetőségek között, Budapesten például Ujhelyi István éppen átadólistán van, kevés jobb jelöltet lehetne találni nála.
Szóba jöhetne még a siker esélyével Dobrev Klára is, de persze az ő szuverén döntése személyes sorsáról meghatározó kellene legyen.
Budapest irányításának megszerzése óriási feladat és még nagyobb felelősség, nem lenne szabad politikai kóklerekre, megvehető perc-emberkékre bízni az ellenzék utolsó bástyáját.
Szeretem a fantáziadús embereket és a reális gondolkodókat is.
A Főváros ideális vezetőjének mindkét tulajdonsággal rendelkeznie kell, ha bármelyik hiányzik, akkor alkalmatlan a feladatára.
Késésben vagyunk - már megint, azt figyeljük, hogy a Fidesz mit csinál - már megint, aztán majd csodálkozhatunk, ha ezt a választást is elveszítjük - már megint.


Albert Einstein okos ember volt...

:O)))

21 megjegyzés:

Animami írta...

Rég jelentkeztem PuPu. Több oka is van. De ezzel a blogoddal teljes mértékben egyetértek. Persze, boldog nem vagyok tőle.

anteus írta...

Fel kéne már fogni, hogy Orbán olyan választási rendszert törvényesített, amit akkor is megnyer, ha veszít. Ez nem szójáték, hanem alkotmányos tény. Tessen már egyszer utánanézni!
De jure a részvételnek semmi értelme.

A magyar választás csaló esemény. Aljas csapda, akár 8 millió ember is csordaként lenne odaterelhető - Orbán hangosan röhögve fog a tenyerünkbe tojni.
Hogy mást ne mondjak...

Kapat írta...

Einstein még egyszer:
"A világot nem azok teszik tönkre akik gonoszságokat művelnek, hanem azok akik tétlenül nézik…”
/Albert Einstein/

1970 írta...

Kedves PuPu!

Azt gondolom, hogy amíg ez az elit (ellenzéket is beleértve) nem számol el azzal, hogy mit tett az egykori "legvidámabb barakkal" (vagyis hova juttatta ezt az egykor élhető és normális országot 33 év alatt), és ennek az elszámolásnak nem lesz az emberek számára is érzékelhető következménye, addig illúzió itt bármifajta fejlődésben reménykedni.
Egyébiránt teljes mértékben egyetértek a posztodban leírtakkal (Újhelyivel kapcsolatos megjegyzésedet leszámítva).

KZs írta...

Nekem kicsit ellentétes fogalompárnak tűnik a vezető és a demokrácia..
Királyra nem szavaznak..
De ettől függetlenül, Újhelyi és a Dk- Dobrev Klárástúl- köszönő viszonyban sincs a baloldallal.
Globalisták. A multinacionális tőke feltétel nélküli kiszolgálói.
A cseberből vederbe tipikus esete.. Ez egy dolog, de egy önálló gondolatuk sincs, ha meg van, attól mentsen az isten, vagy ha van is valami épkézláb, van az a pénz..
Szerintem Schiffer az aranytartalék..
A „baloldal” kontra Fidesz esélyeit illetően a vonatkozó vicc:
Kohnt tanúként idézik a bíróságra, ahol is a bíró megkérdi: Ismeri maga a Grünt?
Honnan ismerném? Jön a válasz.
És a Weiss-t? - kérdi a bíró.
Mire Kohn: Akkor inkább a Grün :)
Karácsony főpolgármesersége ettől függetlenül felér egy szőnyegbombázással, lassan totálkáros lesz a főváros. Ha valami, az, hogy a repülőtéri úton is biciklisávot barrikádozott el, igazi hungaricum :)
Két nagy vízválasztó is van manapság, mely szépen mutatja, hogy ki kicsoda: a Covid és az ukrajnai háború.
Óvakodj azoktól, akik szerint: „mindmeghalunk”, meg akik szerint Ukrajnáért bármit és mindent...
Csajkovszkij b-moll és D-dúr nélkül mit ér az élet?
Vagy mit értünk akkor, ha nem értjük, hogy
Я к вам пишу – чего же боле?
Что я могу еще сказать?
Amíg ez a Fidesz ellenzéke, ami ma, Napóleonnak több eeélye volt a vizilónál, csak 3/4-d, 4/5-d 5/6-d i tak dalse a kérdés :)

anteus írta...

A tárgyhoz tartozik, érdemes lehet elolvasni:

https://nepszava.hu/3205764_magyarorszag-politika-ellenzek-esely-amely-elsoporheti-orban-viktor-rendszeret

Orbán csalárd választásai... ugye.
Már 2014-ben megjelent!
https://www.youtube.com/watch?v=_yqntBtw_to&t=239s

De ebben az országban nem gondolkodnak akiknek kötelességük lenne. A "baloldali" megmondóemberek műveltsége meglehetősen hiányos.

PuPu írta...

Kedves KZS, és akkor most mi van a nótával, hogy "nemzetközivéhéhéhévé lesz holnapra a világ!"
A tőke nemzetközi, a világ bajai dettó, lehet akkor a megoldás nemzeti?
Naugye!
:O)))

relatív írta...

Forrong a világ - sajnos több esetben nem a ' helyes ' irányban, így ez inkább helybenjárást jelentett a korábbiakban ismereteink szerint - de még ezek a ' széllel szembeni ' erölködések sem a Marx-i megfogalmazásban legnagyobb gazdaságban történtek - ahol eredményre vezettek volna -,hanem ellenében, így csak erőtlen igyekezetté váltak !

Persze - értelemszerűen - az igyekezeteknek két síkja jelent meg.
A globális, ami nem eléggé erős - még -, és a nemzeti, ami inkább lassú javításokat céloz meg, mely - mint tudjuk - eredményre nem vezethet !

A nép - az állampolgár, a szavazó - a ' nemzetiben ' gondolkodik , az eredményre veteő globális megoldást nem látja, így saját cinizmusában/gyűlöletében/irígységében éli ki frusztrációját. Ezeket az embertelen érzéseket aztán a globális s--rkeverők rendesen kiIS haszbálják a maguk hatalmának további biztosításának érdekében. ( lásd helyi háborúk sorozata )

anteus írta...

Kedves Pupu, megengedsz egy megjegyzést?
Ha tőke nemzetközi, akkor a munka is az. Szükségképpen.

Ami nem az, az a magántulajdon. A tulajdonjog, az nemzeti (hiszen e jog érvényesítéséhez nemzeti jog(alkotás) és nemzeti erőszakapparátus kell - rendőr ügyész, bíró, börtönőr .
Hiszen a jog KÉNYSZER, nem boldogságos összeborulás.
Meg persze katona, meg lumpenproli, hiszen végülis e kettő dönti el a társadalom sorsát. Mint pl.
1956 Magyarországán.

1992-ben megszűnt a tőkekoncentráció utolsó korlátja. Ami folyik , az s tőkecentralizáció.
Ez nem tűri a nemzetieskedést.
Zajlik a nemzeti tőkések kétségbeesett harca a monopoltőke ellen.
Ezért semmi sem drága a Dagadt Rablónak. Minek legyen a Világ, ha ő nincs?

KZs írta...

Pupu, a nemzetközivé válik nem azt jelenti szerintem, hogy a multinacionális tőke rabszolgájává válik..
Én magamat embernek tartom, homo sapiens sapiensnek, ahogy téged is, és a többi 8 milliárdot, és hazánk a Föld. Az otthonom meg az északi és keleti szélességek adott metszéspontjában van. Szeretek itt, hisz nevét és virágát is tudom..
A valóságban nincsenek határok, azok csak a fejünkben vannak. Nemzetek viszont vannak, családok vannak, és ahány ház, annyi szokás, attól még nem esünk neki a szomszédnak, hogy szerinte a rendang jobb kaja, mint a rántott hús..Sőt, az én baloldali szomszédom a mecsetbe jár, a jobboldali a zsinagógába, a hátam mögött meg egy nagymagyarországos, én meg a kakukktojás, az unokám remekül eljátszik a gyerekeikkel, mi meg megtudakoljuk közben egymástól, hogy mi a fenét csinál azzal a növénnyel, hogy olyan szépek a virágai?
Azt tartja egy buddhista mondás, hogy ha meg akarod változtatni a világot, először a saját gondolkodásodat kell megváltoztatni..
És a legnagyobb dolgok építése is egy icipici kapavágással kezdődik..

1970 írta...

"Nemzetek viszont vannak, családok vannak, és ahány ház, annyi szokás, attól még nem esünk neki a szomszédnak, hogy szerinte a rendang jobb kaja, mint a rántott hús.."

Kedves KZs!

Mostanában együtt olvasom a gyermekemmel Gárdonyi Egri Csillagok c. regényét. Nem árt nekem sem:). Döbbenet számomra néhány kitétele, persze mai fejjel csak, gyermekként egész máshogy fogtam fel az egészet. Ebből a regényből tudható, hogy sajnos "nekiesünk a szomszédnak a kaja miatt". Elgondolkodtató mai fejemmel sok szempontból, hogy mi értelme volt annak, hogy a két nép ilyen gyűlöletben élt (persze tudjuk, hódítás, megszállás, haza védelme, etc., de azért elgondolkodtató az egész). Különösen azon részek kapcsán, amikor az emberek gyilkolását részletezi Gárdonyi. A gyermekem is elszörnyülködött.
(És mennyit is fejlődött a világ? A szomszédban is hasonló folyik, a 21. században...)

Valaki írta...

Mi a gond Karácsonnyal?

"A kerületek vezetői mellett a főpolgármester is derűlátóan készülhet a jövő évi választásokra. A budapestiek fele (49 százalék) állítja, hogy ha most vasárnap tartanák a főpolgármester-választást, Karácsony Gergelyre, míg meg nem nevezett fideszes ellenfelére 29 százalék voksolna, így a főpolgármester a közvélemény-kutatás szerint jókora előnyt tudhat magáénak. Fontos kiemelni, hogy ez nem választási előrejelzés, csupán pillanatkép, amit azért is óvatosan kell kezelni, mert egyrészt a majdani fideszes kihívó személye egyelőre nem ismert, másrészt az is lehetséges, hogy több mint két indulóval kell majd számolni, ami jelentősen megváltoztathatja az erőviszonyokat.

Az ellenzékiek elsöprő többsége (89 százalék) és a bizonytalanok, a Mi Hazánk- és MKKP-szavazók együttes csoportjának közel fele (48 százalék) Karácsonyra szavazna. A kormánypártok hívei az ellenzékiekkel megegyező arányban pártolják saját emberüket, csaknem kilenctizedük választaná a fideszes jelöltet. Karácsony népszerűsége a 40 év alattiak és a felsőfokú végzettségűek körében a legmagasabb: a 30 év alattiak körében 40, a harmincasok körében 38, míg a felsőfokú végzettségűek körében 36 százalékpontos előnnyel rendelkezik fideszes ellenfelével szemben." HVG-cikk részlet 2023. július

S mint autóját nagyon ritkán használó (ezt is csak a vidéki lét és a szervezetlen tömegközlekedés okán), abszolút a tömegközlekedés a fő irány, az egyénivel szemben.

Nem gond a kerékpárút, ha nincs tele a több sáv 100 autóval, benne 100 vezetővel. Két rövidebb buszban elférnének ...

Orbánék győzelmének alapja a csalásra épített választási törvény és az ellenzékiek széthúzása.

PuPu írta...

Kedves Valaki, Karácsonnyal egyrészt az a gond, hogy egy jellemtelen gazember, áruló.
Másrészt az a gond, hogy hülyének nézi potenciális választóit - némelyiket joggal -, mikor látnivalóan korpás hajjal felettébb homályos pénzügyeiről beszél.
Harmadrészt az a gond vele, hogy a főváros valóságos problémái helyett bringabuziskodik, olyan éppen, mint Orbán a focival, csak neki csak műanyag póznákra telik, .
Veled meg az a gond, hogy nem vagy tisztességes a problémafelvetésed kapcsán.
Tudod, Karácsony nem jelöltje az ellenzéknek, a tevékenysége pedig Orbán győzelmének elősegítésére irányul.
Karácsonynak nincs fideszes ellenfele, Karácsonyt a Fidesz arra használja, amire te a Zewa formás kis papírtekercsét, ezért aztán minden általad idézett összevetés hamis, hiszen legfeljebb pártpreferencia-mérésnek tekinthető, de még annak sem szakszerű, sem nem tisztességes.
Ami meg a biciklisávokra vonatkozó véleményed illeti az nevetséges, olyan, mintha megállapítanád, hogy az egészséges élet titka a helyes táplálkozás, ezért hát kivonod a forgalomból a lisztet, a krumplit, meg az étolajat, és kizárólag sonka és rukkola fogyasztását engedélyeznéd, a disznóhúst, a zsírt, a lisztes vakarót meg kitiltanád a konyhából.
Rendben, támogassuk a kerékpáros közlekedést, a főútvonalakkal párhuzamos mellékutcákban hozzunk létre kerékpársávokat, és hagyjuk békén az autósokat, akik közül naponta félmillióan jönnek az agglomerációból, mert valahogy a tömegközlekedésig is el kell jutni, az autóját meg hajtogassa össze és vigye magával az aktatáskájában, lévén, hogy a parkolás megfizethetetlen.
Parkolóhely sincs és tekerj te, ha akarsz esőben-hőségben naponta harminc kilométert, mondjuk ötvenévesen, térdprotézissel vagy pacemakerrel a munkahelyedig.
Ez az agresszív hittérítés tipikusan Fideszes tempó, politikailag egy elég széles réteget az ellenzék ellen hergelne, ha Karácsony további ötleteire építünk, miközben Budapest szarszagú, lepukkant, koszos.
Ezenközben a Fidesz mindent átalakít, mindenhova odacsinálja a maga szarkupacait, Orbán kifinomult ízlésének megfelelően - lásd Gellérthegy, stb...
Szóval, gondold ezt a dolgot át, ha javasolhatom, és ne kampányolj a málészájú jellemóriás mellett, mert nem érdemli meg.
Szerintem...
:O)))

kekec írta...

Pupu, Karácsony mellett viszont egy dolog szól: nemtarlós. És az amatőr felmérés is bizonyítja, amit a választások megerősítenek: a főváros többsége nemfiszenyik. Lévén itt több művelt, több forrásból tájékozódó ember él, mint a fidesz szavazóbázisának zömét adó alulképzett, alul tájékoztatott tömeg. Nem véletlenül csaptak az értelmes választókörzetekhez
vidéki ellensúlyokat!
A legjobb propaganda viszont a fidesz ellen a "Valóság nevű nagybátyánk", minél szélesebb az olló a tények és a mesék között, egyre több embernek nyilik ki a szeme: jéééé?!
https://www.youtube.com/watch?v=hl0lYQOYSU8
"Mert adódhatnak bajok
Most, hogy én távol vagyok"

PuPu írta...

Kedves Kekec, ha az az egyetlen dolog, ami a málészájú mellett szól, hogy nemtarlós, hát ez bizony kevés, mint vöröshagymában az osztályöntudat.
Ilyen alapon Orbán mellett az szól, hogy nemalcapone, Szájer mellett, hogy nem nemernströhm, stb.
Már ne is haragudj, de ez a fővárosi elitizmusod se nagyon tetszik, az észt nem a főváros/vidék választóvonal mentén osztják, a panelek népe sem okosabb, mint az alszeg népe.
Magam még az iskolázottságot se fetisizálnám, ezer ostoba diplomást láttam már életemben és rengeteg hozzájuk képest alulképzett, de okos, értelmes és legfőképpen jellemes embert.
Az tény, hogy egy kis faluban kiszolgáltatottabb vagy a hatalomnak, mint a városi ember, ott el lehet adni egy lombkoron-sétányt, mert kell a munka, kell a megélhetés - de akkor a sok értelmes ember miért tűri el a jellemtelen bringabuzi lombkorona-kerékpársávját és egyéb idiótaságait?
Miért az alsó rakpartból akar szabadidőparkot csinálni, miért nem a Népliget fejlesztésében gondolkodik, miért nem a repülőtéri vasút és buszsávok kiépítésén fáradozik, miért nem ingyenes P+R parkolók kiépítésén erőlködik a főváros peremén, megfelelő tömegközlekedési kapcsolattal?
Miért nem a HÉV vonalak gyorsvasúttá fejlesztése a célja, miért hagyja lerohasztani a fővárosi közműveket?
Ezer értelmes projekt lenne, helyettük ő a Zöld Cölöpök Ura, egy tehetségtelen, jellemtelen, humánértelmiségi, alkalmatlan a feladatára.
Szóval nem egy Podmaniczky Frigyes.
És nem Tarlós az ellenfele, mert Tarlós a múlt.
Talán kellene keresni alkalmasabb jelölte a szavazóbázissal rendelkező ellenzéknek, a jelen állás szerint nem annyira szektaszempontok, mint személyiség és felkészültség alapján. vagy Budapest is megy a levesbe...
Sajnos...
:O)))

kekec írta...

Kedves Pupu!
Eddig elég volt az az egyetlen vonatkozása KARÁCSONYNNAK, HOGY "NEMTARLÓS" De egyébként tudnál egyetlen lehetséges és vállalható jelöltet megnevezni? Márpedig választás jelöltállítás nélkül nonszensz.
Életem egyik vesztesége, hogy egyik költözésemnél "fényt kapott" az "Értelmiségiek, diplomások, szellemi munkások" című könyvem, ezért most már nem tudok idézni belőle. Pedig elég jól körüljárta a problémát, miszerint a 3 fogalom köszönőviszonyban sincs egymással.
De még mindig nagyobb az esély rá, hogy az ilyenek némileg tájékozatabbak, mint a vidékiek + panellakók, akik az ingyenes (állami) médiákra vannak utalva. Náluk kell a néhány pofon a valóságtól, hogy kinyíljon a szemük.

anteus írta...

Megy?
Nincs már ott?
Legfeljebb nem levesnek mondjuk, ahol van...

1970 írta...

Kedves kekec!

Az "ilyenek" nem lehetnek "panellakók"? Köztük nem lehet értelmiségi?
Jó lenne nem beleesni kisgömböc ostoba, megosztó politizálásának csapdáiba azzal, hogy mi
magunk is megbélyegzünk bizonyos társadalmi rétegeket, gyűlöletet szítva ellenük. Ezen a gyalázatos politikán kellene végre (20+13 év után) felülemelkedni.

Meg azon is, hogy "médiákról" beszéljünk, amit TGM "sikeresen" elültetett sokak fejében...

Valaki írta...

Kedves Pupu!
Születésemtől bpesti voltam, mindnaddig, amíg a családom és saját életfeltételeimet ebben a városban megtaláltam. Amikor járhatatlanná váltak az utcák az ott parkoló autóktól, amikor 10 percig araszolt azon a távon a buszunk (Mexikói úti felüljáró), ahol egyébként 1 perc alatti időt kellene futnia, amikor úgy álltam terhesen a zebránál, hogy igyekeztem nem levegőt venni a csemetém érdekében, mert percekig folytak át az autók úgy, hogy fél lábbal a zebrán álltam, de nem számított, stb. akkor hajlamos vagyok azt támogatni, aki azoknak is képviseli érdekét, akik tömegközlekednének, leülnének egy parkba, játszótérre, akárhová, ahol szusszanni lehet. Azonban mostmár minden tele van autóval, a park és a játszótér is.
Ha mint kutyásnak be kell tartanom a kutyáink tartására vonatkozó, más emberek érdekeit is figyelembevevő szabályokat, akkor ugyanilyen szabályokat ideje lenne az autósokkal szemben is felállítani, mert akárcsak a szeretett kutyáink, az autók egészségre ártalmasak lehetnek. Pontosabban ártalmasak is (lásd pl. a kopó gumikból leszakadó gumirészecskék, melyek a mikroműanyagok egyik szeleteként szennyezik az emberi szervezetet - lásd újszülöttek, csecsemők ilyen irányú vizsgálata, de a növényekét és állatokét is, amit pl. megesztek.)

Mondom, mint autótulajdonos. Ugyanis az agglomerációba menekültünk Pest élhetetlensége elől.
Azonban óriási különbség, hogy pár km-re használom az autómat, mert szuper a vonatközlekedés, 12 perc alatt érjük el Újpestet, tehát az állomásig megyünk autóval, nem tovább, itt ugyanis gyakorlatilag alig műxik a tömegközlekedés, elegendő pénz hiányában, tehát ennyire autó kell.

Nem Karácsonyt képviselem, Karácsonyék (hiszem nem csak ő) képviselik az én érdekeimet. Sokan vagyunk.

S bár nem vagyok a fanklub tagja, de ismételve magam :), hosszú távon igenis látni kell az egyéni közlekedés fenntarthatlanságát, mert lehet, hogy az autóipar tolja magát mindenhová, most éppen az e-autókat, de a hasznosságuk erősen megkérdőjelezhető, s ideje belátni, hogy messze környezetkárosítóbbak. S nemcsak az autók, az előállításuk is - lásd az új vonal akkumulátorigényét. Pl.
Volvo 2021-es kutása, 70%-kal szennyezőbb az előállítása az elektromosoknak, mint a hagyományosoknak.
Hasznos eszközök, de túlzás, ami itt van.

De én értékelem a főváros 14 alattiaknak biztosított ingyenes közlekedését is. Értékelem az új buszokat is. Értékelem a buszsávok biztosítását. A főváros kezdeményezését az M0-ás ingyenessé tételére.
Idős rokonunkkal ott voltunk a köpcös pszichopata által reklámozott Synopharm oltás hatásvizsgálatán, melyet a főváros fizetett.
Most ennyi.
Várom válaszod - csak nyugi.
Nem szeretném, ha közvetve Karácsony, közvetlenül miattam kapnál infarktust!

PuPu írta...

Kedves Valaki,
magam is úgy vélem, hogy a tömegközlekedés igénybevétele a jövő kulcsa, de - sokatokkal ellentétben - én azt is hiszem, hogy ennek feltételeit meg kell teremteni, mielőtt idióta döntéseket hozunk.
Természetesen az igét hirdetni egyszerűbb, mint ragozni, lám, te is autóval mész a vasútállomásig, aztán tizenkét perc és tied a boldogság, maga a fővárosi tömegközlekedés. Ez akkor érdekes igazán, ha a munkahelyed Soroksáron van, és a bérleted mondjuk nem fizeti a céged.
Ahol én lakom, onnan negyvenöt perc alatt ér be a HÉV a Vágóhídra, sétálhatsz egy kis időt a villamosig, és ha mondjuk a Tungsramba mész átvenni a felmondóleveled, mire sikerül, mehetsz is nyugdíjba.
Az új buszoknak én is örülnék, nagy kár, hogy általában használt buszokat veszünk , ( https://www.busworldblog.com/post/hasznalt_uj ) - és bár a tömegközlekedésnek alapfeltétele, hogy legyen szállítójármű, de ez csak egyetlen elem a sok közül.
Ami az elektromos meghajtást illeti, a szénhidrogén-lobby rengeteget fektet abba, hogy akadályozza az elterjedésüket, az ls lehet, hogy nem ez a jövő útja, hanem a hidrogén-hajtás, esetleg a napkollektor vagy a fenetudjami, de az biztos, hogy nem a gázolaj.
És hát az biztos, hogy egy üzemanyagtartály előállítása kevésbé szennyező, mint egy üzemanyagcella vagy egy modern akkumulátor előállítása, viszont a jármű környezetszennyezése használata során valószínűleg környezetkímélőbb, mint egy dízel/benzinüzemű jármű.
A zsíroskenyér előállítása is egyszerűbb és kevésbé környezetszennyező, mint a marhabélszínből készült steak libamájjal, a disznó csak helyben büdös, de ha a tehén szellent, oda az ózonpajzs az égen...
Én is értékelem a hetven felettiek ingyenes tömegközlekedését, a buszsávok se zavarnak, a zártpályás közlekedés sem, mert egy buszon, villamoson rengeteg ember utazik akkor is, ha hull a hó vagy esik az eső, vagy egyszerűen csak hideg van, kerékpárra meg olyankor még a langaléta bringabuzi sem ül.
El a biciklisávokkal a főútvonalakról, van mellékutca elég, tessék ott kijelölni a biciklisávokat, mindenkinek előnyösebb lesz.
A Főváros meg ne mindenféle oltások hatásvizsgálatát fizesse, mert nem ez a dolga - ez nem a dolga, ez a közegészségügy problémája. Ha a forgalomba hozatala után egy gyógyszernek hatásvizsgálatra még szükség van, akkor mondjon le a szakterület első embere, vagy akár a kormányfő is.
Jobban örültem volna egy főváros által fenntartott napilapnak, közszolgálati rádió és televízió-csatornának, a huszonhárom falu helyett egyetlen Fővárosnak, Karácsony helyett egy lényeglátó, okos és tisztességes embernek.
Aggodalmad egészségemért nagyra értékelem, és hidd el, végtelenül nyugodt pasi vagyok, még ha kissé sprődebben is fogalmazok, mikor felingerel az emberi silányság.
Nem hiszem, hogy nem érted, hogy mi ezzel a komával és a főváros idióta intézkedéseivel a bajom, beleértve az ellenzék választási töketlenkedéseit is...
Remélem, a lényegben nincs ellentét közöttünk!
:O)))




PuPu írta...

Kedves kekec!
Ha rajtam múlna, a jelenlegi helyzetben két jelöltben gondolkodnék: mindkettő EU parlamenti képviselő.
A következő parlamenti választáson az ellenzék általános állapota miatt nem túl nagy eséllyel indulna Dobrev Klára, viszont egy fővárosi főpolgármesteri ciklussal a háta mögött - ha az sikeres - szinte megállíthatatlan lehetne.
A másik szóba jöhető jelölt a volt szocialista EP parlamenti képviselő, Ujhelyi István akit egyrészt szakmai felkészültsége, másrészt mindenki által elismert európai munkája tenne alkalmassá - megfelelő PR előkészítés mellett.
Ha egy emberevő törzs vacsoráján nem akarsz az étlapon szerepelni, akkor inkább harcolni vagy futni tanulj, mint etikát próbálj tanítani Bumburu törzsfőnöknek...
Ha erős és/vagy gyors vagy, akkor belőle lehet a vacsora, aztán később majd felemelheted néped...
:O)))