2023. szeptember 12., kedd

VILÁGGÁ KÜLDTÜK A TÓTOT...



Mégis, ki a fene az a Petrovics? 
Egy hőzöngő, túlmozgásos tót, aki szeretett magyar hazánk megpróbáltatásainak lépcsőfokain mászott fel a Parnasszusra, és még erről laktanyát neveztek el?
A tetejébe éppen  azt, amelyikben a Katonai Rendészet fészkel?
És akkor a laktanya névadója éppen ez a főtrehány legyen, aki kigombolt gallérral akarta kivívni az általa szabadságnak tartott, de mi tudjuk jól, hogy inkább bolsi ábrándnak nevezhető társadalmi rendet?
Hát egy nagy túrót!
Átnevezzük a laktanyát, ahogy illik, a tót megy a levesbe, a jó sajtójú (testőrök, ló, stb...) Habsburg jön, ezzel adunk a nők megbecsülésének is, hiszen Rézinek ( ahogy a férje hívta) tizenhat gyereke született, ezzel remekül beleillik korunk jobboldali nőképébe, kinder, kirche, küche, vagy hogy is.
Persze nehéz lesz megmagyarázni, hogy miért tűrte el kedvenc lánya leszbikus afférjait, de majd megmagyarázzuk, biztos kényszerítették a torkához szorított Pragmatica Sanctioval...
Nyúlanyó neve díszeleg ezentúl a hajdani Petőfi Laktanya főbejárata felett, és csak azt sajnálhatja az ötletgazda, a felettébb rokonszenves megjelenésű és rettenetesen okos tartalékos vezér, Szalai-Bobrovniczky honvédelmi miniszter, hogy nem lehet odacsinálni Mária Terézia neve elé a viztézi címet. Ízlelgessük csak: vitéz Mária Terézia... - így lenne tökéletes, és a korszellemnek megfelelő.



Nincs túl nagy jelentősége a dolognak, végtére is ezek már lehánytak és lesz@rtak minket, hogy most még köpnek is egyet a múltra, hát - ez már túl sokat nem jelent.
Emellett remek üzlet is valamelyik havernak, és a mostanában felvirágzó Honvédség is hálás lesz, végre helyreállt a világrend, győzött a történelmi múltra visszatekintő magyar szupremácia, a feltolakodott tót el a balfenéken, méghogy vörös zászlókkal s ajkána szent szóval: Világszabadság.
Ja. Meg azt neked, amit a paci himbál.
Így aztán elhárult az utolsó akadály is elrettentő erejű, ütőképes hadseregünk elől, és ha majd kiderül, hogy az oroszok, vagy az ukránok támadják meg szeretett hazánk évszázadok óta vértől iszamos földjét, a Habsburg császárnő nevével ajkán teker az első magyar kerékpáros hadosztály az örökkévalóság felé.

Rákóczi, Kossuth, a tizenhárom aradi vértanú meg le van sz@rva.

Per tangentem jegyezném meg, hogy ha nem vetted volna észre: te is...

:O)))

11 megjegyzés:

kekec írta...

Pupu, régi igazság: Akit az istenek el akarnak veszejteni - előbb az eszit veszik el.
Ezt (talán) még a jóérzésű fideszesek sem veszik be. Bár ez talán (már a jóérzésű és a fideszes együtt említése) oximoron.

Belák Andrea írta...

aj Istenem. Én már a vármegyéktől is rosszul lettem.
Rövidesen kilépünk az Európai Unióból, és belépünk a Szovjetunióba.

Czékus Lajos írta...

Ez a névváltoztatás méltóképpen(?) - úgy fidesz módra méltóképpen - kapcsolódik PETŐFI SÁNDOR idén pont 200-ik születésnapja ünnepéhez. Helyette mi mondhatjuk helyette, hogy 'Változtasd a kurvanyádat!" - mármint a Petőfi laktanya nevét.

anteus írta...

Vajon mit gondolnak erről (és rólunk) az osztrákok?

Anarchista írta...

Én is ott nyeltem a nyelest épp a RŐZ-ban próbáltak "embert faragni" belőlem a 32. BP. ŐDE jó képességű hivatásosai... Mondjuk nem lettem sem "emberebb" sem "embertelenebb" mint a faragási kísérlet előtt voltam. Na most attól, hogy Petőfi helyett Mária Teréziának nevezik a laktanyát még ugyanúgy csak egy laktanya marad...
Szószedet:
RŐZ. Rendész Őr Zászlóalj: Igen! Katonai rendész voltam hála a honvédség perverz humorának.
32. BP ŐDE =32. BUDAPEST Őr- és Díszezred. Akkor így hívták. Most valami vitéz Szurmay nevű darutollas tömeggyilkos nevét viseli. A lényegen ez sem változtat. Szar volt akkor is és most is...

1970 írta...

Kedves PuPu!

Íme, a magyar értelmiség "krémje" egyik "jeles" képviselőjének állásfoglalása erről:

https://hvg.hu/kultura/20230913_laktanya_atnevezes_Maria_Terezia_Petofi_Nyary

Annyit tud mondani Petőfiről, hogy "korántsem volt mintakatona". Valóban ennyit képes ehhez egy kortárs magyar író hozzáfűzni?! Petőfi 200 évében???
Emiatt (is) mondom mindig, hogy ezt a mindenféle gerinctelen, jellemtelen elitet kellene elzavarni a fenébe...
(Mondom ezt úgy, hogy Petőfi korántsem a kedvenc költőm, de ez egy kortárs író szájából gyalázatos és méltatlan. Nagyon sajnálom ezért Petőfit, nem is a laktanya átnevezés a lényeges, hanem az "utódok" gyalázata...)

PuPu írta...

Kedves 1970, ebben az a legszörnyűbb, hogy ha egy szobortalapzatra odaszarik Orbán, mindjárt akad a magyar értelmiségben aki rohan magasztalni a mű rendkívül izgalmas formavilágát, anyagának egyediségét, alkotójának selymes fenekét és a kellemes odeur-t, mely belengi a környezetet.
Cselédek ezek, hidd el...
:O)))

anteus írta...

Elzavarni? Ki?

A "értelmiségi" a történelmet az egyén agyi tevékenységének tekinti.
"Hazugság, aljas hazugság, mit milljók cáfolnak meg!"
Ez a tőke kedvenc szövege a sokaság tömeggé válásának megakadályozására.

1970 írta...

Kedves PuPu!

Amennyiben erre az elitre, erre az "értelmiségi világra" érted a jelzőt, akkor egyetértek.

góbé írta...


Kommentár nélkül:

https://www.youtube.com/watch?v=5UxjWISWslg

KZs írta...

Ez valóban egy orbitális baromság, de má bocsánat, nem mindegy? simán átléptünk a covidon, az ukrán háború sem címlap téma már, a BRICS-ről sem hall senki, aki a mainstreamból “tájékozódik”. Éppen omlik össze minden, emberek milliárdjai készülnek a kukába, és mi is azzal foglakozunk, hogy nevezik a budaörsi út x szám alatti épületet? Ez a céljuk, ezért csinálják, hogy ezzel foglakozzunk, meg ilyenekkel…
Nehogymár ez legyen az értelmiség felfadata!