2009. október 21., szerda

BOTOS, MÓNIKA, KÓSA...

    Botos Katalin, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem köztiszteletnek örvendő közgazdász professzora érdekes előadást tartott.
 A youtube-ra feltöltött videó szerint tett néhány érdekes megjegyzést a közelmúlt kormányával, a magyar kommunistákkal, a magatehetetlen Horn Gyula házával kapcsolatban, - zsidózott és cigányozott is mellé egy hangyányit a keresztényi megbocsátás és felebaráti szeretet nevében.
Ez a néni nem egy mai darab, nem a Holdról érkezett közénk, - abban a bizonyos átkosban szorgalmasan építette a szocializmust.
Dolgozott a KGST-ben, a Pénzügyminisztériumban, a Pénzügykutatóban, és persze közben annyira ellenállt, hogy Ohm térden csúszva jött a receptért...
A hölgy közgazdaságtant tanít, ért is hozzá, jó előadó is mellesleg, - hogy miért kell neki még itt és ennyi idő után is kompenzálgatnia a kommunista érában játszott szerepét, azt csak ő tudja.
Bölcs mondás a "Suszter, maradj a kaptafánál!" - ha valaki közgazdásznak szegődött, az ne akarjon történészkedni meg aktuálpolitizálgatni.
Ha már mindenképpen ideológiai elkötelezettsége manifesztálására vágyik, akkor kritizálja bátran a hajdanvolt szocializmus bűnös gazdaságpolitikáját.
Annál is inkább, mert ahhoz nagyon ért, hiszen ő is azok között volt, akik alakították...
A Klubrádióban azzal védekezett, hogy ez különben is, egy zárt körben elhangzott, kvázi baráti beszélgetés volt.
Érdekes lenne hallani a véleményét az őszödi beszédről, - ebből az aspektusból nézve a dolgot.
Pedig Gyurcsány - vele ellentétben - még csak nem is mondta, hogy aki felveszi a beszélgetést és közzéteszi, akkor annak annyi, meg fakereszt...
       Bekeményített az ORTT a két kereskedelmi csatorna kibeszélőshow-ival kapcsolatban.
Hetvenmilliós bírsággal és több hetes elsötétítéssel fenyegetik a televíziók vezetőit, mert a műsorok a figyelmeztetések és a büntetések dacára nemigen változnak, - sőt.
A két műsor színvonala rettenetes, - a társadalom mélyrétegeiből merítik szerencsétlen áldozataikat, akiknek zöme képzetlen, iskolázatlan, primitív ember.
Legtöbbjük  fel sem képes mérni, hogy mihez adja az arcát - bagóért.
És a többségük cigány.
Ez nagyon jót tesz annak a társadalomnak, amelyik egyébként is jólfejlett előítéletei által vezérelve szavazgat a szélsőjobbra, - csak tovább sulykolja az arra fogékony agyakba, hogy a cigány erőszakos, primitív alak.
Mondjuk ezt még lehetne egy-két cigány képernyőssel ellensúlyozni, de ne éljünk álomvilágban...
Mellesleg Mónika küllemileg lassan olyan, mint áldozatai, - nem nagyon lóg ki a sorból, - Joshi Baratnál ez a folyamat lassabbnak tünik, de azt hiszem, őt sem kerülheti el a végzete...
        Kósa Lajost ekézik a sajtóban nyíregyházi politikusok.
OOda talált nyilatkozni amikor pártja és az MDF lehetséges együttműködéséről beszélt, hogy "ez olyan, mintha egy nyíregyházi topmodell arról beszélne, hogy szívesen szóba állna Ronaldinhóval".
Hát én aztán nem vagyok egy Kósa-fan, de ebben az esetben azért meg kell védenem az egyébként néha valóban vérbunkó potentátot.
Akinek van egy csepp humorérzéke, az valóban értheti az utalást Fogarasy Mariannra, a nyíregyházi modellre, aki Beckham-mel fényképezkedett, majd hírbe hozta magát a neves labdarugóval... 
Nagy híve vagyok annak, hogy mutassunk rá a Fideszes politikusok gőgjére, cinizmusára, modortalanságaira, de azért túlzásokba nem kellene esni, mert akkor pont olyanok leszünk, mint ők, ami azért nagy kár lenne.
És az ilyesmi úgyis visszaüt.
Ha jár erre Fidesz alattvaló, akkor elnézést kérek tőle, hogy nem a Polgármester Úr (nem oly sokára talán alkirály...) képe szerepel itt, - a baloldali elkötelezettségűek esztétikai érzékében nincs okom kételkedni, - nekik tetszeni fog Fogarasy kisasszony...
:O)))

Nincsenek megjegyzések: