2009. október 10., szombat

FIDESZCIRKUSZ, KARSAI, KOLOMPÁR...

      Ismét előadást tartott a Fidesz vándorcirkusza, a szokásos koreográfia szerint.
Összegyűltek vagy hatezren, ezt a számot a szervezők természetesen automatikusan megszorozták kettővel.
Nem valami nagy eredmény, főként, ha arra gondolunk, hogy hatezer résztvevőt a Macskatartók Egyesülete is bármikor össze tud hozni  egy kétmilliós nagyvárosban.
Azt sem számolta senki, hogy hány ember ment oda ugyanazzal az attitüddel, mint anno némelyek a május elsejei felvonulásokra jártak, - lássa a főnök, hogy ott vagyok és az ő táborát gyarapítom.
Némelyik főnök ezt a kívánalmát még meg is fogalmazta, - a demokrácia nagyobb dicsőségére...
Elegük van már az embereknek a politika körüli cirkuszokból és nem tűnik túl könnyűnek manapság a mozgósításuk, - különösen ha érzik, hogy a meghirdetett cél hamis.
Átlagpolgár ugyanis nem hülye és pontosan tudja, hogy ha az országnak meg kell húzni a nadrágszíjat, akkor ez mindenkire kell, hogy vonatkozzon, - beleértve az önkormányzatokat is.
Tulajdonképpen, ha már ilyen szépen együtt voltak a fideszes polgármesterek, kezdeményezhették volna akár az önkormányzati rendszer átalakítását is, - néhány beszédet elmondhattak volna a polgármesteri hivatalok számának radikális csökkentésére buzdítva, vagy a tiszteletdíjak és költségtérítések jelképes összegre való csökkentését támogatva, - már csak hogy úgy tünjék, az ország leginkább általuk gyászosra festett helyzetében ők kiutat tudnak mutatni.
Mert hogy valaki pénzt követeljen, ahhoz túl sok ész nem kell, - ahhoz kell ész, hogy valaki a feladatok megoldása során a lehetőségek keretei között tudjon maradni.
      Ott volt a rendezvényen a szocik elszabadult hajóágyúja, a demagógia honi bajnoka, Karsai József is.
Joggal merül fel a kérdés: ha már Karsai, miért nem Zita, - legalább a küllemében gyönyörködhetnénk, - nemde?.
Azt azért szeretném megtudni, hogy ki volt az a nagyeszű szocialista vezető, aki engedte, hogy Józsink ennek a pártnak a támogatásával induljon, - ennyi erővel akár Kövér Lászlót is támogathatták volna, és még egyátalán nem eldöntött kérdés, hogy melyikük lett volna kártékonyabb a Szocialista Pártra.
Persze a koma leszüretelte a helyzetben rejlő kommunikációs termést, elmondta, hogy milyen okos gyerek is ő, - de - habár a stílusa kétségtelenül illeszkedik a Fidesz stílusához -
szerintem hiába jelentkezett Viktornál, neki már megvannak a saját házikomcsijai és házi idiótái is, Attól tartok, a kvóta Csintalannal, Szűrössel, Pozsgaival, Járaival és és Martonyival átmenetileg  betelt, - meg kell várnia, míg a természet felszabadít számára egy pozíciót, - esetleg talán helyet cserélhetne az edelényi polgármesterrel....
      Szorul a hurok Kolompár Orbán körül, különféle összegek elsikkasztásával vádolják.
Persze őt is megilleti az ártatlanság vélelme, de már maga a vádemelés sem vet rá jó fényt.
Persze, ahogy ez már cigányszervezetekben szokásos, sürgősen nekiestek a többiek, - köztük azok is, akik szintúgy nem öregbítették a cigányság jóhírét, - a leghangosabbak között ott van a Fidesz Farkas Flóriánja, aki  csak elnöki kegyelem okán maradhatott a mai napig cigányvezető.
Ez persze nem menti egy fikarcnyit sem Kolompárt, aki láthatólag nem ismerte fel, hogy mi is lenne ebben a helyzetben a dolga...
Nem jó ez így sehogy sem, - ezek a képzetlen emberek még lopni sem tudnak szaxerűen, - jómagam ezekért a helyzetekért az állami cigánypolitikát legalább annyira hibáztatom, mint az érintetteket.
Nem tartom jó megoldásnak, hogy egy rakás pénzt a kezükbe nyomunk - csinálj vele bibás amit akarsz - és aztán csodálkozunk, hogy nem tudnak ellenállni a kísértésnek.
Mintha a kisgyereket becsuknánk egy cukrászdába és elvárnánk, hogy ne nyalakodjon bele a tejszínhabba meg a fagyiba.
Miért nem lehet az ilyen összegek mellé kincstári biztost kinevezni?
Még csak főállásban sem kellene ellátni ezt a feladatot, de nélküle nem lenne kifizetés egy forintnyi sem...
Egyébként is, - ha a nyakló nélküli ellenőrizetlen pénzosztogatást gondolja valaki a cigányság felemeléséhez vezető útnak, akkor rohadtul téved, - ez az út csak óriási összegek értelmetlen elszórásához vezet.
Kár, hogy ennek a felismeréséhez - úgy tünik -  húsz év kevés volt...
:O)))

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Salem!
#1 Karsai avval katapultálta magát a köztudatba, hogy (kis)termelő/gazda létére rendszeresen ekézte a torgyánista mezőgazdasági politikát (tényleg, volt ilyen?), és ezzel kapcsolatban az Orbán-kormányt. --> Tehát ő abba az akolba már nem kell! Helyi népszerűsége okán a csodaszegfű meg regionális pajzsra emelte, pedig tudni lehetett, hogy a krapeknek ami a szivén, az a száján! Most is megmondja, hogyha valami nem tetszik neki. De nem ezért nem lesz tagja az Akadémiának... :-)

#2 Szerintem komplett leszarja pol. vezetésünk, hogy mi lesz a roma-pénzekkel! Láttam egy többször ismételt beszélgetést (TV), melyben 3 kormánynak is dolgozó gazdász szaktekintély mesélt mellékesen, a FIDESZ-kormány alatti roma-támogatások megalkotásáról. A csatlakozás (jogi!)előkészítése zajlott ezerrel, 3-4 havonta személyesen jártak Pesten az EU szakértői. Tehát tempó, időrend, ellenőrzés, minősítés, véleményezés stb. Ottan Westben komolyan aggódtak a roma tömegek felbukkanása miatt. Azért, hogy ez ne következzen be, kívánalom volt a "leszakadt néprétegek" támogatására programokat, segélyezési rendszereket megalkotni, törvényi garanciát teremteni arra nézvést, hogy említettek "maradnak a seggükön". /Azért nem így fogalmaztak :)/ Ha mismásoltunk valamelyik témakörben, szóvá tették az elmaradást rendesen minden alkalommal. Szóval muszáj volt lépni ezügyben is (persze lehetett volna sokkal jobb is - érdekes: az a Jobbik, amely a "segílykén tengődő" nemzetiségiek helyzetét veti a ballib szemére, indirekt éppen a FIDESZ-t ostorozza) A parlamenti szereplők pedig édesgetik magukhoz a romaszervezeteket: "Pénz lesz, csak minket támogassatok!" Hogyne lenne pénz! Erre talán még Uniós forrásokat is lehet találni. Hm..., rasszista lenne az EU?

szomjas teve

PuPu írta...

Allah növessze hosszúra a szakállad Effendi!
Tökéletesen igazad van, csak engem az aggaszt, hogy rossz vége lesz ennek...
Ez az ország soha, semmiből semmit nem tanul,- rosszabbak vagyunk, mint a Bourbonok...