2009. október 15., csütörtök

FŐVÁROS, GLICERIN, OLTÁS...

      Akinek még voltak illúziói a politika és az elvek közötti esetleges összefüggéssel kapcsolatban, azok most, a fővárosi koalíció felbomlása kapcsán sikeresen elevszíthették.
A Szadi már megint hozta a szokott formáját, agresszív érdekérvényesítésbe kezdett , bízva a szokásos szocialista töketlenkedésben.
A szabad madarak Horn Gábor legszebb hagyományait követve betartottak a koalíciós partnernek.

Együtt szavaztak az ellenzékkel, - elszemtelenedtek, miként hajdan Berija, és ez volt az utolsó csepp a pohárban, - a szocik robbantották a koaliciót.
Sokszor azt hihetné az ember, hogy liberális barátaink  prémiumot kapnak, ha kiiratják pártjukat a magyar politikából.
Jelzem, többször megködlött a lelkemben, hogy pl. Fodor Gábor maga volt a helyiérdekű Stirlitz...
A szociknak meg ezt a lépést már sokkal régebben meg kellett volna húzniuk, hiszen a felelősséget és a balhét velük vitették el, miközben a szart zömében a Szabad Demokraták voltak kedvesek összelapátolni.
Ha belegondolok, hogy valaha őket hívtuk a baloldal szürkeállományának, kiver a víz...
Demszky meg most éppen felülemelkedik a problémákon és úgy csinál, mint aki ettől a perctől kezdve valamennyi képviselőt maga mögött tudhatja, jóllehet ő lett az  a vezér, aki egyedül masírozik a diadal felé.
Jellemző, hogy első reakciója a Tarlóssal való egyeztetés volt.
Mégis, - mit várt ettől?
A Fidesz ma úgy érzi, hogy egyedül is nyerő, nem kell neki senki, legfőképen nemy egy Demszky méretű ballaszt, - teljesen amatör elképzelés velük próbálni egyezkedni.
Demszky is egyre idétlenebb, - jobban járt volna, ha szép békésen elmegy Brüsszelbe az előző választás alkalmával, - így bukással fejezi be azt a pályát, amit akár szépen is lezárhatott volna...
      Miket ittunk idáig, - ki tudja?
Lebukott a neves egri bortermelő, becsukták a pincéjét, mert szabálytalan mennyiségű szintetikus glicerin volt a borában.
A történetben az a legsajnálatosabb, hogy a magyar borászok húsz évi munkáját tette jószerivel tönkre ez az eset, ha külföldön híre megy.
Azt mondják, hogy ez az ügy azért nem ugyanaz, mint az osztrákok fagyállós akciója volt, ami évekre padlóra tette az osztrák bortermelőket, de ha ez így igaz, akkor meg a média felelőssége merül fel, merthogy napok óta szalagcímekben hozza a történetet, ettől zeng a sajtó és ennek bizonyára meglesz a külföldi visszhangja is.
Jó lenne tudni, hogy ez egy termelő sajnálatos megtévedése, vagy ő csak egy a sok közül, akit valamilyen oknál fogva kipécézett a hatóság.
Persze ez már azért előrelépés, merthogy amikor a neves keceli vállalkozónál az  Aranyháromszögben anno megtalálták a cukorcefrét, valahogy elenyészett az ügy -  következmények nélkül...
A magyar bornak jó hírét kelteni évtizedek munkája, - tönkretenni egy pillanat alatt lehet.
Szerintem most néhány évre előre sikerült...
     Vacillál a nép: beadassa, ne adassa?
Mármint a vakcinát, amelyik az új vírus ellen lett kifejlesztve.
Intenzíven folyik a nép riogatása,és már megint nem tudhatjuk, hogy mi áll ennek hátterében, - melyik politikai párt milyen érdeke lett megsértve, vagy milyen érdek fűződik a káoszkeltéshez?
Persze megjelenik a tipikusan magyarnak mondható sárga irigység is, mondván, mennyit keres ezen a vakcina gyártója.
És ameddig úgy tűnt, hogy ingyen kell oltaniuk családorvoséknak, ők is nyekeregtek, - aztán most kiderült, kapnak érte kis pluszpénzt, - azóta csönd van...
Óriási hibát követnek el, aki az emberek egészségével játszanak, - jó lenne tudni, kik ők.
Hogy majd a halottak hozzátartozói meg tudják nekik köszönni a közreműködést...
:O)))

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szálem!
(Beneveznék a rendszertelenül olvasók klubjába!)

#boros témához: Az Index/PoliDilin nyitott solan márciusban egy topikot "Magyarok megmérgezése" címmel. (Mintha Bloggerséged is hozzászólt volna egyet - a Próféta óvja meg karaktereit!) A borban utólag kimutatott etilénglikol, vagy monoetilénglikol okozta mérgezésben, végülis május végén elhunyt a topiknyitó alkalmazottja. A vegyészetben járatosak már ott tavasszal kifejtették (érdekes, mindig van, aki tudja a tutit), hogy a glicerin a nyerő, "aszúsabb" íz, és "bukta" sincs belőle. Ez a glicerines janicsár valahogy mégis belebukott! Igaz, mintha azt olvastam volna valahol, hogy egy olasz szállítmányát ellenőrizték a taljánok. Milyen érdekes, hogy a tavaszi glikolos történet 229 Ft/üveg áron forgalmazott borát olasz termelőktől szállították a kiskunmajsai palackozóba. Ott aztán 4 kiskunsági borászatot be is zárt a Hatóság júniusban. Gondolom, nem véletlenül szálltak rá a környékre. Most akkor mit igyunk Effendi? A vizet hamisítják már, vagy csak tulajdonolják? Mert mérgezni, azt is mérgezik már egy ideje...

Fokhagymás jobbulást kívánok (jó az még rontás ellen is)!

szomjas teve

Névtelen írta...

Ejnye!
Ez meg kimaradt?
http://www.youtube.com/watch?v=AnK65v9AcOo

szomjas teve

PuPu írta...

Mit igyunk, mit igyunk?
A sörtől büfizünk, a bortól +betexünk, a víz meg mosdásra való, - marad a whisky, - ez utóbbi egyébként gyógyszerként is alkalmaz6ó, mint ezt személyesen is tanusíthatom!!!
Dúskeblű hurik kényeztessenek munkahelyeden, Hadzsi Szomjas!
:O))))

PuPu írta...

Ja!
És ez se rossz!
http://www.youtube.com/watch?v=-ml8NjTjQYo&feature=related
:O)))