2009. október 19., hétfő

GYÁRFÁS, SZLOVÁKIA, KAMAT...

      Gyárfás új televíziócsatornát indít.
Partnerei lesznek ebben állítólag a különféle okokból lapátra került neves televíziósok, - Friderikusztól Bárdosig.
Óriási pénzügyi kockázat egy ilyen csatorna, és akkor még nem beszéltünk a politikai kockázatról.
A közvéleménykutatások mintha azt tükröznék, hogy nem éppen Gyárfás csókosai esélyesek a hatalomra, és ha Juszt példájából indulunk ki, akkor egy percig sem kétséges, hogy nem lesznek erkölcsi skrupulusaik, ha politikai ellenfélnek nézik Gyárfást.
Mindenesetre kíváncsi vagyok, lesz e a tervből valami, és ha igen, akkor mit fognak összehozni az ősbölények, akiknek kreativitásához,  felkészültségéhez és rutinjához egyébként nem férhet kétség.
Arra is kíváncsi vagyok, hogy lesz e ezen az új csatornán Napkelte, vagy új nevet kap a reggeli produkció, hogy a fideszesek arcvesztés nélkül be tudjanak menni a studiójába...
Izgalmas...
      Szlovákiában egyik magyar párt sem jutna be a törvényhozásba, - ezt állapította meg a Medián SK közvéleménykutatása.
Nagyon érdekes ez a helyzet, - szerintem ebben vastagon benne van a hosszabb ideje, főként általunk keltett feszültség, - összezárt a szlovák társadalom és perifériára szorítja a magyar kisebbséget.
Nem helyes dolog ez, de a sportszerűség úgy kívánja, hogy először a saját portánkon illik söprögetni, - meg kellene vizsgálnunk, hogy mi ebben a mi felelősségünk.
El kellene gondolkodnunk azon, hogy érdemes e egy magyar önkormányzatnak megakadályozni egy szlovák szoborállítást, majd szabad e csodálkozni azon, ha a szlovák állam visszavág?
Hogy a magyar szélsőjobbantjainkat célszerű e átengedni Szlovákiába irredenta tüntetést rendezni.
Hogy a magyar köztársasági elnök mehet e a szlovák állam vezetőinek meghívását mellőzve felavatni a hajdani Magyar Királyság megteremtőjének a szlovákokból averziót kiváltó szobrát, vagy, hogy célszerű e a feszült államközi kapcsolat idején a magyar vezérkarnak átkelési gyakorlatot rendezni a Dunán.
Erőszakosak vagyunk, és ami ennél is rosszabb kártékonyak a határontúli magyarok érdekeire, meg hát - lássuk be - a nyugati országok szemében nevetségesek is... 
Változtatnunk kellene ezeken a dolgokon, még mielőtt nagyobb bajt csinálunk, - mondjuk még mielőtt vagonba raknák a hősies belpolitikai harcok eredményeképpen megszületett kettős állampolgárokat és útbaindítanák őket Budapestre...
      Csökkentette a jegybanki alapkamatot a Jegybank.
A forint meg erősödésbe kezdett.
A tendencia jó, - a hiteladósoknak mindenesetre megfelel, - kérdés, hogy hol az a pont, ami a gazdaságnak sem árt, jó az exportöröknek, megfelel az importöröknek.
Ebben rejlik a kamatpolitika művészete, - csak remélni tudom, hogy a Monetáris Tanács a virtuóza ennek... 
Meg kell jegyeznem, hogy ez a lépés is jele a gazdaság stabilizálódásának, - talán kifelé megyünk a válságból.
Kár, hogy a szocik semmit nem tudnak tisztességesen kommunikálni, mert a száraz tény Mari néninek semmit nem mond, - fogalma sincs róla, hogy ez mit jelent.
A Fidesz bezzeg tudja, és nem is felejti el majd ennek kapcsán megemlíteni, hogy itt a gyász, dögvész és éhhalál üli torát, - nem is segíthet rajtunk más, csak Csodatevő Szent Miháj, aki pénzt fakaszt a kőből, levitál és kézrátétellel tüntet el 25 állami gazdaságot!...
:O)))

Nincsenek megjegyzések: