2013. november 10., vasárnap

ÜGYEINK, ÜGYETLENSÉGEINK

Csak úgy, erről-arról, - mind megérne külön is egy posztot, de ma lusta vagyok
Ma is……
Elutasította Fővárosi Főügyészség Kocsis Máté és Gulyás Gergely feljelentését bűncselekmény gyanújának hiánya miatt.
A feljelentés az MSZP ellen szólt, Gyurcsány Ferenc emlékezetes megjegyzése miatt, melyet az MSZP pártfinanszírozására tett, s mely miatt jobbról-balról hüledezett mindenki – ebben az országban nem szokta meg senki, hogy jártában-keltében szembetalálkozik a valósággal.
Ez az ország olyan, mint az Omega együttes volt fénykorában, irgalmatlan nagy füstből villogás látszik és vad hangok hallatszanak, de hogy mi folyik tulajdonképpen, azt nemigen lehet tisztán látni.
A feljelentők meg örülhetnek, ha a bandavezér nem küldi el nekik a selyemzsinórt, hiszen egy tisztességes nyomozás után úgy ülne egy cellasoron Simicska meg a magyar oligarchák krémje és virága, mint libák a jégen, télvíz idején.
Persze ettől félni nem kell, de a sors bajuszát sem illik ráncigatni, mint tette most ezt a két óvatlan, nem túl sok ésszel megáldott, bánatos képviselő…
De el is dobták úgy a témát, mintha megégette volna a kezüket, holott még csak elképzelték, hova vezethetett volna meggondolatlanságuk.
Pedig Viktor felettébb szereti a politikai kérdéseket büntetőjogi úton rendezni, erre ezer példa van.
A megoldás alacsony kockázattal nagy hozadékot képes realizálni, hiszen aki ellen büntetőeljárást indítanak, annak korántsem kell bűnösnek lenni, viszont mire ez kiderül…
Vannak szelídlelkű hivatalnokemberek, akiket kéz és lábbilincsben vezetgettek, mint a nemrégiben gyakorlatilag szabadon eresztett ároktői gyilkosokat, vagy mintha a gyanúsított maga Bruce Lee lenne, gépágyúval.
Aztán kiderül persze, hogy ártatlanok, de addigra már éveket loptak el az életükből, Viktor meg már régen betakarította a politikai nyereséget, és mi az a pármillió, amit kártérítésként – ráadásul nem a feljelentés szellemi atyjainak, nem pártjuknak, hanem az államnak - ki kell esetleg fizetni?
A pártlogós matrica többe kerül, főleg, ha Kövér Szilárd nyomdája nyomja és Simicska intézi a terjesztést – és ez mennyivel hatékonyabb!
Az összes jobboldali taplóagyú tud erre hivatkozva mutogatni a politikai ellenfélre, emellett a média ingyen csinálja a reklámot, hiszen nem lopjuk mi a pénzt, nemde?
Kölcsönkérjük, aztán majd visszaadjuk árfolyamnyereségként, vissza nem térítendő támogatásként, ügyesbe…
Persze vannak emberek, akiknek valamilyen oknál fogva nem lehet büntetőjogilag nekimenni, ezek közül nekem leginkább Demszky Gábor tetszik, aki valahogyan – sokat adnék érte, ha tudnám, hogyan – hozzádrótozta Viktor pórázát egy széfkulcshoz, mely olyan erősen tartja, hogy még próbálkozni se mer piszkálásával a lánglelkű harcos.
Demszky úgy vonult ki a magyar politikából, mint AIDS-es rosszlány a kuplerájból, patyolat hófehér ruhában, felemelt fejjel, zárójelentését két ujja közé csippentve - senki még csak hozzá sem mert érni.
Pedig Demszky maga volt a liberális Antikrisztus, mégis, míg posztján volt, több „ügyéről” lehetett hallani – olvasni, mint mióta lezárta városvezetői karrierjét.
Miért?
Ki tudja?
Aki meg tudja, az hallgat, még az is, aki sitten üldögél, holott hajdani főnöke a kisujját se mozdította meg érte…
Persze nem lehet minden ügyet egy marék fületlen gombbal elsikálni, de az ilyen ügyeknek nem csak magyarok a szereplői.
Várhatóan százmilliárdot bukik a Magyar Állam abban a washingtoni választottbírósági perben, melyet a sukorói beruházás elmaradása miatt indított az a befektetői csoport, mely a King’s Cityt megálmodta, de előtte elkövette azt a hibát, hogy nem kérte ehhez az akkor még ellenzéki pozícióban levő Orbán hozzájárulását, melyre pedig  - saját nyilatkozata szerint – igényt tartott volna.
Később pótolták a hiányosságot, de akkor már késő volt – készen állt a koncepció, melynek eredményeképpen Gyurcsánynak vezetősztáron, lehorgasztott orral és a lábbilincstől botladozva kellett volna a börtönbe vonulnia, ahol cellatársként vélhetőleg a Rejtő könyvéből, a 14 karátos autóból már jól ismert török (nem, nem Kaya Ibrahim, ő haver…) – Mehár várta volna.
Sajnos Viktor és a Fidesz-fiúk csak a rajt-cél győzelmet szeretik, arra gondolni sem szeretnek, hogy esetleg ellenállásba ütközhetnek, ezért aztán – hihetetlen meglepetésükre – Gyurcsány tisztán jött ki a dologból, és úgy tűnik, az ügy állami szereplőit sem fog sikerülni összesározni, habár négy éven át mindent megtettek ennek érdekében.
Viszont az államnak vélhetőleg ki kell majd fizetni a százmilliárdot, meg az ügyvédi költségeket, melynek nagyságrendjéről csak annyit, hogy csak a Magyar Állam ügyvédi költségei másfél milliárd forintot tesznek ki.
Ronald S Lauder (Estée Lauder fia) nagyon jó üzletet csinált, egyetlen kapavágás nélkül keres százmilliárd jó magyar forintot, Eszti büszke lenne a fiára, ha látná.
Az ügy hátterében egyébként felsejlik Demján alakja is, aki szintén kaszinót és szórakoztatóközpontot akart építeni Pozsony mellett, és vélhetőleg nem jött volna jól neki egy konkurens beruházás…
Akik kitalálják, hogy a százmilliárd szélbeszórásáért ki lesz a hibás, azok között kisorsolunk egy szöget Gyurcsány Ferenc patájából.
Vannak még jópofa hírek, miszerint a hármas metró vonalán a lassan lóvontatású szerelvényeket Tarlós még az első tömegkatasztrófa előtt az orosz gyártóval akarja felújíttatni - az új szerelvények árának egyharmadáért még negyed századot vígan elszaladgálhatnának a metrókocsik.
Persze lehet, hogy nem jön össze a bolt, és a miniszterelnök az utolsó percben új, Gripen típusú (vagy Alstom?  Már a fene se ismeri ki magát…) metrószerelvényeket rendel…
Ha anno az államadósság terhére szerződünk az oroszokkal a négyes metró felépítésére, akkor a négyes metrón éppen kezdenének cserére éretté válni az ilyen felújított szerelvények, de Demszky és részben russzofób, részben nagy üzletet szimatoló kollegái és korabeli eszmetársaik számára ez nem felelt meg.
Gondolom, azt feltételezték, hogy a Vörös Hadsereg majd metrón érkezik Budapestre.
Hogy ez jó döntés volt, vagy rossz, azt nem tudom, de azt igen, hogy a hárshegyi elmegyógyintézetet nem bezárni kellett volna, hanem bővíteni…

:O)))

15 megjegyzés:

Zsuzsanna írta...

mi lett volna, ha nem vagy lusta, Kedves Pupu?

hello írta...

Drága PuPu, okkal-joggal vagy egyre keserűbb, ahogy kis hazánk ügyeit - dolgait sorolod.

Ha a történészek X évtized múltán ezeket az éveket kutatnák, elég lenne végigolvasniuk a blogjaidat. Tökéletes a felfestett pannó.
Már csak ezért is érdemes lenne maradandó formában megőrizni az írásaidat. Remélem, teszed.

Névtelen írta...

"...vezetősztáron..." - Freud ? : )

Névtelen írta...

Mondjon bárki bármit,egy erős ember van ma,akit se lefizetni se leültetni nem tudnak.A DK-ra szavazok.Éva

daczu írta...

A "RUSZKIK" már a "VOLSBANK"-ban vannak.

hárshegyi juliska írta...

Benjámin László:

AHOGY ELJÁTSZIK

Nevetséges, de nem nevettető,
ahogy eljátszik velünk az idő:

ahogy odaad, ahogy visszavesz,
ahogy kicselez, ahogy kicserez,

ahogy elkever, ahogy felfedez,
ahogy élre tesz, ahogy félre tesz,

ahogy eltöröl, ahogy megjelöl,
ahogy életre kelt, ahogy megöl,

ahogy megtalál, ahogy elveszít,
ahogy görcsbe ránt, ahogy kifeszít,

ahogy mélybe húz, ahogy partra vet,
ahogy kinevet, ahogy betemet,
ahogy naponta újra hiteget.

Alizka írta...

Ki felelős a kártérítésért?Természetesen Gyurcsány,akkor is,ha piros hó esik,akkor is ha fúj a szél.

moose írta...

Olvasgattam a hétvégén mindenfélét….
- 2014 jan 1-től ELVEHETIK a nevelőszülőktől a gyerekeket,ha valami 400 órás tanfolyamot el nem végeznek és le nem vizsgáznak,… Mi vaaaan?!?
Valami 1 személyes katolikus szervezet szervezi a tanfolyamot,…stb. stb. stb.mutyi,mutyi hátán,…közben a Balog miniszter a keresztények felsőbbrendűségéről beszél,…meg erkölcsi magaslatokról,amit,ha nem ugranak meg, akkor majd leimádkozzák,...
Eszem megáll!! ….és az érintettek közül nem ordít senki!!!

Más:
- AN-BL azt írja, hogy kellene az MSZP-ben egy államférfiú, aki feloszlatná az MSZP-t,… még most,amíg méltósággal megtehetik,…meg hogy a Dajka Zrt. megalakult,…stb.stb.

Mit mondjak,… szerintem igen-igen hazafias cselekedet lenne, ha az MSZP önként feloszlatná önmagát, mielőtt úgyis minden magától rádőlne,…a "dajkaság" elől az elnök meg elmehetne a versenyszférába dolgozni, mint közgazdász,…

Mit gondoltok?!?

heuréka írta...

Moose-nak: -
Én meg olvastam, hogy 12 éves kor alatt nem lehet - majd - gyereket intézetben (értsd árvaházban) tartani. Csak nevelő szülőknél.
Véleményem szerint így a meglévő intézetek szabadon hasznosíthatók, eladhatók. És kész! Őrület!

krezirezi írta...

moose... az a legnagyobb bajunk, szerintem ennek köszönhetjük a külön bejáratú saját vak komondorunkat, hogy soha nem ordítottunk elég hangosan. Akárhányan voltunk is az éppen aktuális pofonban "érintettek". Bántalmazott, kormány általi erőszak áldozatai vagyunk, folyamatosan meghunyászkodva, egymás közt csendben, "fegyelmezetten" panaszkodva.

krezirezi írta...

Ráadásul a kását nem eszik olyan forrón, csak emlékezz vissza a sok mostaztáninnentőlaztán... najó, akkor neminnentőlaztán és mégsenemúgyaztán gránitszilárdságú minekisnevezzemjeikre.

talalom írta...

Én már csak arra lennék kíváncsi, hogy mi történt a Zsidó Világkongresszuson, aminek az al(?)elnöke ugyanez az R. Lauder, és igen hízelgően nyilatkozott mindannyiunk élőistenéről...

Névtelen írta...

Mosee-nak:
Az MSZP olyan töketlen, hogy arra nem találni szavakat. Most itt van ez a NAV-os pali, aki kiborítaná a bilit, ahelyett, hogy azonnal mellé állnának, csak a nagy hallgatásba burkolóznak. Üdv.

moose írta...

Háááát….

Elég furcsa helyzet alakult ki,

- elkötelezett, "újkommunisták" (Bokrostól plagiztam) MSZMP tagok többsége a FIDESZ-ben,

- a jövőt a mindenki számára elérhető tudásban látó, demokratikus szellemiségű, szabadság elsőbbségét vallók a DK-ban, (tzdás, kezdeményezés,értékes, okos emberek)

- MSZP támolyog a ringben, …szerintem a tagjaiknak,ha még vannak,…kíméletből be kellene dobniuk a törölközőt,…

be kellene látniuk, hogy kiüresedtek mind szellemileg, mind fizikailag,…szerintem

Anikó írta...

Ezen már én is gondolkodtam, hogy szinte mindenkit támadnak, próbálnak besározni Orbánék, mindegy igaz vagy sem, de Demszky kimarad ezekből. Valamit, nagyon komoly dolgot tudhat a kedves vezetőről,vagy az élcsapatról, sőt döntő bizonyítéka is kell legyen, hogy ekkora a csönd és a békénhagyás körülötte, mert még a neve sem hangzik el sehol, csak a súlytalan Tarlós szokta emlegetni, de az sem komolyan:-))))
Mindenesetre érdekes!!!