2014. március 19., szerda

DEMOKRATÁK , HAZAFFYAK, NÁCIK

Ez a választék, ha le akarjuk egyszerűsíteni a pártok ideológiáit.
Már amelyiknek van ideológiája, mert sok pártnak nincs, de ez nem tűnik túl nagy bajnak, hiszem többségüknek programja sincs.


Van olyan párt, melynek programját most írja „egy neves ügyvéd”, van olyan párt, amelyik úgy csinál, mintha lenne programja, de nincs.
Ez utóbbival sem lenne baj, ha nem az éppen regnáló kormánypárt lenne, melynek igen furcsa elképzelései vannak a világról, a modern polgári demokráciáról, Magyarországról.
Ez sem lenne nagy baj, ha szavazótáborának zöme nem lenne hasonlóan zavaros gondolkodású, ha nem élnének lelkükben lobogó kis lángokként avítt ideológiákból összefércelt, tán végig sem gondolt, rendesen meg sem fogalmazott elképzelések arról, hogy milyen Magyarországot szeretnének.


Hogy vezetőjük milyen Magyarországot szeretne, az nyilvánvaló, hiszen kiplakátolta szerte az országban: olyat, melyben ő a nagybetűs miniszterelnök.
Akik nem ismerik a történelmet, azok imádják Kádárhoz hasonlítani, pedig neki Rákosihoz van több köze, hiszen Kádár gyűlölte a személyi kultuszt.
Orbán úgy állt most is a pécsi nyugdíjas nénikék között, mint Rákosi a búzában és átszellemült pofával jópofizott azon, hogy bár a csillagok állása is el van rendezve a választásra, de azért el kell menni, nehogy…
Aztán meghallgatta az „Esik eső karikára, Orbán Viktor kalapjára” című nótát – de szép is tud lenni a világ...


Orbán szavazója a szívével szavaz, a demokraták az eszükkel, a nyilasok meg nyilasok, nekik sem eszük, sem szívük nincs, ők nem szavazni akarnak, hanem verni, ölni, gyűlölni.
Ha valaki azt gondolná, hogy Orbán nem érti a demokráciát, hát nagyon téved.
Érti ő, csak úgy van vele, mint egyszeri párttitkár a tréfával: ércsük mi a tréfát, elvtársak, csak nem szeressük!
De hát miért is szeretné, hiszen egy rendesebb demokráciában nemigen lehet lopni, márpedig lopni szép, lopni jó, lopni oly jövedelmező.


Emberi dolgok ezek, aki otthonról azt hozta magával, hogy magyar ember nem lop, csak szerez, hogy a tisztesség fogalmának primitív csűrés-csavarásával mindent el lehet intézni, az akkor sem változik, ha miniszterelnök lesz.
Különösen akkor nem, ha az első miniszterelnöki minőségében elkövetett tolvajlásáért nem veri orrba a társadalom, hanem segít neki megmagyarázni, hogy amit a hóna alatt cipel, az tulajdonképpen nem is liba, hanem turul, a libaól lakatja meg magától esett a földre, debezzeg a piszkos komcsik százmillió embert gyilkoltak meg a Gulagon.


Hogy ebben az országban ő meg az apja voltak a komcsik az őt nem zavarja, csak én szégyellem, hogy hajdan egy pártban vagy ifjúsági szervezetben voltam ilyen emberekkel.
Azért meghökkentő, hogy a jobboldali szavazók még most sem ébredtek fel, hogy még most is el lehet kábítani őket primitív hazugságokkal.
Amikor a rezsicsökkentés című bűvészmutatvány keretében kilopnak a zsebéből tíz forintot, majd kettőt visszaadnak belőle és a kedvezményezett nyálcsorgatva hálálkodik tolvajának, az ember eltöpreng azon, hogy tulajdonképpen nem azt kaptuk-e, amit érdemeltünk – egy maffiát a nyakunkba.


Megnéztem Gyurcsányt Kálmán Olga műsorában.
Akárki akármit mond, ez az ember nem csak érti a demokráciát, nem csak tudja, hogy miről beszél, de hisz is abban, amit mond.
Ez talán a titka is, nem kell neki mást mondania, mint amit gondol, és ez átjön ám a médián nála is, Bajnainál is, míg Orbánnak le kell írni a beszédéhez: én becsületes vagyok.
De nem az, és a bandája sem az, csupa rókaképű ravaszkodó, akik keskenyre húzott szemükkel éppen olyanok, mint a főnökük – lehet, Lombrosónak mégiscsak lehetett valami az elméletében (vicc volt...)?


Ha egy ország jól akar járni, tisztességes politikusokat választ magának, akik azt mondják, amit gondolnak és éreznek, márpedig itt Orbán sem azt mondja, meg Vona sem – igaz, a Büntető Törvénykönyv szerint nem is kötelesek magukat bűncselekmény elkövetésével vádolni.
Érdekes választás lesz ez, mert végre tiszta a kép, itt aztán már nem politikusok és pártok programjai között kell választani, minthogy programok alig vannak, a kormányváltók nyolc pontja a mai választási programok Háború és békéje, a többieknek ennyi sincs, - a Fidesznek 

meg konkrétan semmi.

De olyan sincs, hogy valaki szembesítené a kormánypártot választási ígéreteivel, és ha mégis, nincs média, ami eljuttatná a választókhoz a meglehetősen zord valóságot.
Televíziós vita nem lesz, Gyurcsány egy életre megutáltatta a műfajt Pocakbercivel, majd mond beszédet nyolcszáz forint/bértapsoló díjért, a hülyének is megéri - ez abból is látszik, hogy te fizeted.
Érdekes kampány ez, szürke, nyúlós, ködös, iszapszerű – megfélemlített emberek bólogatnak és csak remélni lehet, hogy a szavazófülkében majd megbosszulják, hogy majmot csináltak belőlük.


17 nap van még hátra a választásig, ez még éppen elég arra, hogy a választási részvételre mozgósítsunk mindahányan mindenkit, akit Orbán és rendszere érdekeiben vagy önérzetében sértett, - jöjjön el és álljon bosszút.
Álljon bosszút a rokkantnyugdíjas, a katona, a rendőrt, a tűzoltó, a pedagógus meg az egészségügyi dolgozó, a közmunkás meg a nyugdíjas, a diák meg a külföldre hajtott fiatal, akit úgyis vár itthon a mamája, egy hosszú hétvége talán belefér…
Nem lesz nagy öröm ezek után kormányozni, mégis vállalni kell, mert még egy ciklust ezekkel már nehezen bírna ki az ország.


Márpedig nekünk rend és társadalmi béke kell, barátság a szomszédokkal, jó viszony a nagyhatalmakkal, az Unióval, a nemzetközi szervezetekkel.
Befektetők kellenek, munkahelyek, tisztes megélhetés, társadalmi szolidaritás, esélyegyenlőség, demokrácia.
És béke kell, mert ez a 2002 óta folyó örök háború határokon belül és kívül már felettébb fárasztó.
Egyszer persze minden háborúnak végeszakad, - jó lenne, ha a mi háborúnk végére, mikorra ezt a lelki kútmérgezőt elhajtja a nép, legalább megmaradna ez az ismét darabokra szaggatott ország.


Választani kell.
Háború és béke, Európa és Ázsia, jogállam és diktatúra, élhető ország és egymásra vicsorgó állatok gyülekezete között.
Nem kellene rosszul választani.

:O)))

28 megjegyzés:

yczimi írta...

Mint mindig :)
Minél többen menjünk szavazni!

hello írta...

Látom, felülkerekedett az optimizmusod a tekintetben, hogy nem fogják tudni elcsalni a választási eredményt.
Hát, nem kötnék rá fogadást egészen kis tételben sem.

Amit pl. mi tehetünk azon kívül, hogy mindenkit szavazásra bíztatunk:
Nagyon figyeljünk arra, hogy a szavazólapok BAL FELSŐ sarkánál kell lennie a bélyegzőnek, különben a lapot a számláláskor érvénytelenné nyilvánítják, hiába húzod az X-et szabályosan!
Én évizedek óta a saját, kék színnel író golyóstollammal szavazok.
Senki ne hagyja az utolsó percekre a szavazást, nehogy végül lekéssen, mert úgy tudom, a 2010-es szituációval ellentétben most este 7-kor bezárják a szavazóköröket.

nemóvatos írta...

Tudjuk, hogy a Fidesz bármi áron nyerni akar.
Azt viszont nem értem és módfelett nehezményezem, hogy Szili, Schmuck, Schiffer miért segít nekik ebben.
Nekik jól jön még 4 fideszes év, vagy arra számítanak, hogy egy zavargás után majd ők kiemelkednek a habokból tisztán, vagy mi?

nemóvatos írta...

helló kapcsán:

Én úgy tudom, hogy a Kormányváltók nem tudnak minden szavazókörbe 2-2 ellenőrt küldeni és a saját szavazatszámlálást sem szervezték (még?) meg.
Pedig ha lenne az a pecsét problémát is meg a csalások egy részét is kiküszöbölné.

asta írta...

Félek, hogy tényleg nem szervezték meg ...Itt 1rta valaki, hogy minden szavazó kör elé táblát kéne tenni hova tegye x-et.
A számlálásnál pedig be fog zavarni az is, hogy ott lehetnek a kamupártok delegáltjai is. Még akkor is sokkal többen lesznek, ha az ellenzék 2 delegáltat tud adni. Úgy fognak csalni, ahogy akarnak. Lesz (jó esetben) 2 kormányváltó delegált, lesz min. 18 kamupárt( lehet, hogy több mert duplázódhatnak is) meg még ca. 6 rendes, az annyi mint 2: ca.24....Vajon végiggondolta-e ezt valaki? Még sehol nem olvastam róla semmit. Pedig ezt végig kéne gondolni a gyakorlatban. Én pl. javasolnám, hogy a szavazatok szortírozása után az ellenzék ellenőrizze a végén az összes kupacot. És ezt már előre kikövetelném, mert utólag már késő lesz. Ezen a 2 emberen fog múlni az eredmény... gondoljatok bele!
Tulajdonképpen én is most gondoltam végig: nemcsak a szavazólapok lesznek megtévesztőek, hanem a számlálás is botrányba fulladhat és ellehetetlenül a hitelessége. Ki van ez találva. Mi pedig csak kullogunk az események után.

MoonRiver írta...

Hát persze, legyen így. Ezen felül én bizony nem mondanám annyiszor, hogy nem baj, és tudom, Te sem azért írtad, mert így gondolod. Csak arra ügyeljünk közösen, ha már bízunk és remélünk, hogy a maffiafőnök nem hogy békét, de tisztességes munkát nem fog engedni, jól emlékszem a választási veresége utáni időszakra. (Talpra állították Grazban, és 4 évig az utcán politizált erősen.) Az pedig igen lehangoló, hogy kénytelenek vagyunk pártok között választani, ahelyett, hogy programok és távlati tervek között tennénk ezt. Mondjuk Seres Mária Szövetségesei elnevezésű formáció nagy történelmi múlttal, kapott is tőlünk 365,7 milliót, amivel eddigi nyilatkozatok alapján eléggé lazán kell elszámolniuk. Szóval Pupu kedves, miért is nem csináltál egy rendes pártot, Neked bőven lenne programod! (Bocsáss meg, de ezt a Seres-féle pártot, meg egyebeket nem tudom benyelni.)

promenad írta...


"Átok reá,ki gyávaságból
Vagy lomhaságból elmarad
Hogy mig a nép küzd,fárad,izzad
Pihennek ők árnyék alatt "


Ezt Petőfi írta,de ma is érvényes !

asta írta...

Moon River

Pedig már be is nyelted, mert lenyomták a torkodon. Azt hiszem már mondtam, de újra: tisztességes ember fegyvertelen az ilyen kaliberű csalókkal szemben. Fegyvertelen, mert neki eszébe sem jutnak olyan megoldások, amiket a szélhámos képes kitalálni. Ezért kullogunk mindig csak az események után. Mert magunkból indulunk ki. Képtelenek vagyunk egy csaló fejével gondolkodni. Pedig most égető szükség lenne rá. A módszereket már ismerjük és legalább utólag rá kéne jönni a rejtett célokra és legalább enyhíteni a kárt. Erre jelenleg nem látok semmiféle törekvést, vagy gondolkodást. Ez a kis párt támogatás brilliáns ötlet volt, gyakorlatilag meghekkelték velük az egész választást és úgy tűnik, az illetékesek még mindig nem ismerték fel a csalás nagyságát. Mert az, hogy az íveket cserélték, másolták, az a kisebb volumen és kisebb szélhámosság. A nagyobb az, hogy megszervezték, hogy legyen elég ajánló a saját híveik köréből. És erre sem jöttek még rá, pedig ez benne a legundorítóbb. Mert ez már tudatos választási csalás. Ezzel cinkossá tették és belevonták a rajongóikat is. Ha erre voltak képesek, képesek lesznek a számlálást is elcsalni, mert könnyen megtehetik abban a káoszban, amit ennyi ember jelenlétével állítanak elő. Ha nem vigyáznak, lesz 110%-os eredmény, ahogy a Krímben.

MoonRiver írta...

asta: ez a 22-es csapdája, világos, mint a nap. Ne legyünk olyanok, mint ők, akkor esély sincsen. Legyünk olyanok, hogy győzhessünk, akkor meg mi a különbség? Ki van ez találva rendesen. A szándéknak is és a módszereknek is egyaránt tisztességesnek kell lennie, bár mindannyian tudjuk, hogy a kormányoldali párt magát a szót sem ismerte, még kollégiumi éveiben sem. (Másrészt, ha valamit lenyomnak a torkomon, arra azért nem mondom, hogy benyeltem, legfeljebb most nincsen lehetőségem arcba küldeni. Üdv.)

moose írta...

A 2 ellenzéki ellenőrt úgy sokszoroznám meg, hogy minden szavazókör, minden leadott szavazaó lapját digitálisan rögzíttetném (beszkenneltetném, angolul scan) és szavazókörönként feltetetném a választás.hu-ra,

had nézegesse mindenki, hogy az ő szavazókörében hogyan is jött ki az eredmény.

Mindenki saját szemével nézhetné meg, hogy hogyan is jött ki az eredmény!

… mert a végeredményt most is felteszik, csak azt nem látjuk, hogy hogyan jött ki?!?

… ha már nem lehet elektronikusan szavazni!

A magam részéről én a szavazáskor állást foglalok és nem bosszút akarok állni! Ez a lényeg!

A büntetés legyen az igazságszolgáltatás megkerülhetetlen felelőssége!

"Lehetünk normálisak! Nem?"-GyF

PuPu írta...

Hát kedves moose, lehet a bosszúállást protest-szavazatnak is hívni, ha a harmatos lelked nem bír el többet.
A lényeg az, hogy akit megbántottak, az ne felejtsen.
:)

Anikó írta...

Pupu megint a szívemből szóltál, ahogy majdnem mindig is.

nemóvatosnak: Szilit a bosszú élteti, ha valaki akkor ő is szívből utálja Gyurcsányt,ugyanúgy ahogy Orbán is, bármit megtesz azért, hogy keresztbe tegyen neki, még így is, hogy tudja teljesen esélytelen.
Schmuckot én sem értem,
Schiffer meg mintha nem lenne teljesen komplett, mert nem veszi észre, hogy szinte teljesen lenullázta már az LMP-t.

Felháborító, hogy ezek a himi-humi pártocska-szerveződések vagy mik mennyi pénzt kapnak itt a csalással leadott listájuk miatt,és még elszámolniuk sem kell nagyon a pénzzel.
Na ebből kéne piszok nagy botrányt kavarni, hogy mi is folyik itt ???

Felháborít, hogy a határon túliaktól már valami 108 000-ren regisztráltak a választáshoz, tehát szavazni akarnak - mi jogon ???- és borítékban küldhetik a szavazatukat, kérdem én mi már egy banánköztársaság se vagyunk ???

Gyurcsány a Syma csarnokban is és az "egyenes beszédben" is tegnap óriási volt, mindig mondom, hogy az egyetlen igazi politikus ebben az országban, a többi a cipője sarkáig sem ér fel, tudja ezt a fidesz is, nem véletlenül mondta a Bencsik, hogy ő viszi a hátán az ellenzéki kampányt, az sem véletlen, hogy tőle rinyál Viktorka is, de nagyon.
De jó volt Vadai Ágnes is annál a szerencsétlen Havasnál a voksban, aki már kérdezni sem tud, nem érdekli, hogy mit válaszolnak neki vissza, arra már egyáltalán nem is reagál,arról nem beszélve, hogy minek hívnak hozzá vendéget, hármat is,amikor egyfolytában ő beszél, a vendégek alig jutnak szóhoz, az idő rövid, szóval az egész műsornak véres a torka.
Szegény Ángyán úr míg próbálta felhívni a figyelmet a saját formációjára, Havas végig olvasott, azzal sem tiszteli meg a vendéget, hogy figyel rá.
Havas egy kész katasztrófa.

Várom is meg félek is ettől a szavazástól, nagyon bízom és remélem, hogy az emberek józan gondolkodása előjön és megfelelően fognak szavazni.
A szavazás minden fázisát meg ellenőriztetni kéne, az ellenzéknek erre nagyon rá kéne feküdni, és intézkedni, mert hatalmas csalások lesznek.
Ha elbukjuk akkor mindent megérdemlünk.

asta írta...

Moon River
Nem azt mondtam, hogy legyünk olyanok, mint ők, hanem azt, hogy ne legyünk luzerek... azaz hülyék! Mai napig sem értem, miért nem volt sokkal nagyobb zaj ebből. Kiteszik a drága plakátokat síró gyerekekről és kb, annyi a hatékonysága, mint a régi, emlékezetes "Rosszabbul élünk mint 4 éve" fideszes plakátnak. Pont annyira kontra produktív. Nem arról szólnak, amiről ordítani kellene! Hiába az az egy-két ember, ha a többi tutyimutyi és fantáziátlan. Kampányban harsánynak kéne lenni, nem elemezgetni... mintha nem értenék.
nemóvatos
Ezek a politikusnak nem mondható figurák egyrészt szélhámosok(Schmuck nemisértem kicsoda ez az önjelölt, akit miértis hívnak folyton az ATV_be????), Schiffer pont olyan mint Orbán, Szily pedig egy tehetségtelen senki, soha nem értettem, hogy a fenébe került olyan magasra...ez is a kis magyar rejtélyek egyike.:)

moose írta...

Hát kedves PuPu az én lelkem már messze van a harmatostól!

Igen, egyetértünk, …akit megbántottak, annak ez jusson az eszébe, amikor az X-et teszi!… jusson eszébe, hogy " … és még nem végzett!"


"Csak úgy nyerhetsz, ha nem harcolsz!"
"… de le kell raknod a terhed, hogy újra megtaláld az utadat!"

Ez egybecseng azzal, amit a DK-s képviselőjelöltek és így a kormányváltók is mondanak, hogy

… egy békés Magyarország normálisan gondolkodó bal- és jobboldali, liberális polgárainak képviselői szeretnének lenni, azaz mindenkié, akinek fontos a gyermekeink, unokáink jövője, boldogulása!

A tolvajok és esküszegők pedig bűnhődjenek meg az Alkotmány szellemében, a törvény erejével,hogy ne maradhassanak a tettek következmények nélkü!

… és ez nem bosszú, hanem jogos és el nem "csavarosészjárásozható" következmény!
Erre próbáltam utalni "harmatos lelkemmel"! :)).

Névtelen írta...

"Amikor a rezsicsökkentés című bűvészmutatvány keretében kilopnak a zsebéből tíz forintot, majd kettőt visszaadnak belőle és a kedvezményezett nyálcsorgatva hálálkodik tolvajának..." - Így.

(Pl:Burgonya 2009-ben 100 Ft, 2014-ben 2300 Ft -> +130% s í.t.)

Névtelen írta...

Bocs (jövőbe láttam?): 230 Ft

hello írta...

http://nepszava.hu/cikk/1012596-nem-lesz-tiszta-a-valasztas

Nyilatkozik Haraszti Miklós, az EBESZ egykori sajtószabadság-felelőse, több nemzetközi választási megfigyelői delegáció vezetője.

Az interú utolsó kérdésére:

"- Tehát összességében nem lesz szabad a választás?

- Csak abban az értelemben lesz szabad a választás, hogy a pártok nincsenek eltiltva vagy fizikailag elzárva a kampányolástól. Nem lesz azonban tiszta a választás, mert módszeresen megsemmisítették mind a szavazók, mind a pártok esélyegyenlőségét. Olyan választáson fogunk részt venni, ahol törvény zárja ki, hogy a választók egyenlő eséllyel juthassanak el az urnákhoz, és azt is, hogy a versengő politikai szervezetek egyenlő feltételekkel érhessék el a választókat."

hello írta...

Másutt is, a kommentek között ezt olvasom:

"Az ország nagy része tudja és nem felejti": székház-mutyi, tőzegbánya-mutyi, tokaji szőlő-mutyi, 12 állami gazdaság-mutyi, magánnyugdíj-mutyi, privátfogorvos-mutyi, azeri balta-mutyi, privátstadion-mutyi, trafik-mutyi, földbérleti-mutyi, adó-mutyik(hány söralátéted van már, pajtás?), tőzsde-mutyik, árfolyam-mutyik, paksi mutyi, fóti mutyi, CÖF-mutyi, zuschlagmutyi,...és felsorolhatatlan.
Ami pedig a hazudozást illeti: "ne azt figyeljétek, amit mondok, hanem amit csinálok!"-Á la Orbán."

Donato írta...

Amikor én, régen, a bissau-guineai muti (ejtsd mutyi) törzshöz tartoztam, dehogy féltünk a törzsfőnök választásoktól!
Csak szóltunk a törzsi varázslónak és minden nem kívánatos jelöltet seperc alatt eltüntetett.
Felutazott a fővárosba, megkereste a magyar követséget és ott bediktálta, hogy Zongu, magyar származású. Egy hónap alatt megkapta a magyar állampolgárságot, esküt tett és kész. Zongu kapott pénzt útiköltségre és többet mi nem láttuk. Így tünt el később Yuju meg Vazulu is.
Csak évekkel később tudtuk meg, hogy már egyik sem él. - A magyarok megették őket.
Mert azok mindenkit megesznek, akikre rámondják, hogy nem közéjük való.
Aztán ha nincs más, akkor saját magukat kezdik felzabálni...

Névtelen írta...

Most fostok szarháziak?
Nembaj. A választások után dühöngeni fogtok, mert a Fidesz fog nyerni, ti meg szopni és nyelni.

civilhuszár írta...

Hát igen. Névtelenül bátran be lehet ide hányni !
Van egy érzésem viszont, hogy április 06-n elegen leszünk a rablóbanda eltakarításához akik a váltásra ikszelnek.
Aztán a névtelen félék cumiznak, minta a torkosborz.

Névtelen írta...

Én viszont azt gondolom, hogy nagyon jót tenne a fityisszel, ha elvesztené a választásokat. Azért gondolom ezt, mert hiába nyernek, nem lesz még egyszer négy évük......Csak az a megoldás nem lesz sem demokratikus, sem pedig olcsó kis hazánknak..............

talalom írta...

Egy biztos, én már megyek számolni, mindig is számoltam, de most kicsit gáz eze a tv. a külföldiek miatt. És nem esik szó az eligazításban egy csomó dologról. Hát majd meglátjuk, igyekszünk...

Neked5 írta...

hozzászólás az origo-ról:
"Egy igazán rossz döntést hozott meg ez az ország, mégpedig 2010 tavaszán, amikor egy közjogi maffia kezébe 2/3-ot tett le (megsúgom, ez a szavazatarány a szavazásra jogosultak mindössze 40%-át jelentette).
A fidesz azóta gazdaságilag tönkrevágta ezt az országot, társadalmilag meg próbálja tönkretenni.
4 éve tartós lejtőre állították a gazdaságot, a GDP permanensen több pontos mínuszban van.
Bő 2 éve 3x bóvli kategória (és ez meghatározó!!!)
Annak ellenére, hogy kb. 30 új adót vezettek be - az áfa a legmagasabb mértéken ücsörög évek óta, 27% -, nem lett gazdagabb az ország.
Az állampolgárok nyugdíjmegtakarításait - 3000 milliárd forintot - OV kizsarolta az emberektől, majd szó szerint elégette a semmibe.
A valós adatok szerint számolt államadósság bőven nagyobb, mint 2010-ben. Ráadásul tavaly tavasz óta - amikor az MNB is OV ölébe hullott - az ország devizatartaléka is nagy ütemben áramlik ki, nagyjából a semmibe. Az olcsó hiteleket drága hitelekből kifizették, majd - mivel az IMF a zsebcézárral nem áll szóba - igen drága piaci hitelekből tartja úgy-ahogy felszínen a fideszkormány az országot. Ezzel elintézték, hogy a lakosság lényegében a Titanicra szóló jeggyel rendelkezik.
Az infláció élelmiszerek esetében évi 20-30%.
OV és bandája minden vezető és felelős poszton elsősorban lojális figurákat tart, a szakértelem teljesen másodlagos: meg is van ennek az eredménye főleg az oktatásban, az egészségügyben, a gazdaságban.
Százezrével menekültek el az országból a legtehetségesebbek, zömében fiatalok. Orbánék miatt. Szó szerint elmenekültek. ÉLNI. Ja, vitték a gyerekeket is. Ha haza is jönnek, csak látogatóba. Amíg van kihez.
A fideSS pedig mindeközben bobcattel simicskázza ki a közpénzeket a kincstárból. Iparszerű méretekben, ezermilliárdokról van szó.
Továbbá lebontották a jogállamot, öncélúan, külső kényszer nélkül. Azért, hogy uralkodhassanak, ne kelljen tisztességes választáson megmérettetniük magukat. Hogy a dilettantizmusuk árát mással fizettethessék meg. Az állampolgárokkal.
Zavartalanul, nyíltan, cinikusan mutyiznak: trafikmutyi, földmutyi, takszövmutyi.
Ilyen kártékony kormánya ennek az országnak csak elvétve volt, legutoljára az '50-es években. Igen, bizony, még Kádár regnálása is bőven megelőzi OV uralkodását e tekintetben."

civilhuszár írta...

Szavazás előtt ezt a lajstromot kell elolvasni, és a nemzetmegvezető szektás vakhívőinek is el kellene, az ikszelés előtt.

http://tenytar.blog.hu/2014/03/18/az_elmult_negy_ev_legnagyobb_disznosagai

Névtelen írta...

Igaza van annak a hozzászólónak, aki azt írja, hogy a fidesz nyer. Mert az átlag polgárt nem foglalkoztatja a különböző mutyi, abból neki se kára se haszna, értsd: nem érinti.A bóvli kategória sem érdekli, a 30 új adó sem, mert nem érzi a bőrén. Ellenben örül a MNB élén történt változásnak, hogy végre azok mehetnek nyugdíjba, akik évtizedeken keresztül megdolgoztak érte, nem pedig a szolgálati nyugdíjasok, akik hülyére itták magukat.Az élelmiszerek emelkedtek ugyan, de nem évi 30 %-ot. A rezsi csökkent, bár gazdagok, a ti számotokra nulla. A többség számára igen is valami. A félelem, jogállamiság, a demokratizmus, a szólásszabadság megvonása pedig mantra. Sokan leszünk, és elegen,hogy a fideszt megvédjük, hogy végre a magyar érdekek érvényesüljenek.

asta írta...

Kedves névtelen szarházizó! Pont az ilyen mentalitás miatt szeretnénk ha takarodnátok minden hatalom közeléből. Pont rólad írtam, mikor a drukker mentalitásúakról szóltam. Nem gondolkozik, hisz a mesékben ( öt éves gyerek szinten) gyűlöl, ordít és zászlót lenget, mert azt hiszi attól szebb lesz az el...szott élete.
Soha nem értettem az olyanokat, akik abban lelik örömüket, hogy másoknak rosszat tegyenek.
Azt mondják szeretik a hazát, pedig annyit senki nem árthat egy országnak, mint az olyanok, akik ezzel a mentalitással egy csomó tehetséges embert zárnak ki a közös munkából.. akik nem értik, hogy nem vagyunk egyformák, de mindenki hozzá tudna tenni a közös boldogulásunkhoz. Ezzel elfecsérelik a legjobb értékeinket.

És előáll a kontra szelektáltak uralma és a káosz. Csak egy eset a sok közül, amit tegnap hallottam: miután kicseréltették a vállalkozókkal az újonnan vásárolt pénztár gépeket, most meg nem működik a rendszer....újra kell indítani. Micsoda barmok szervezhetik ezt?
Hát az olyanok, mint ez a kedves idehányó névtelenül bátor kedvencünk:) Nem hiszem, hogy még egyszer 4 évet kibírnánk. Jobb lenne most békésen eltűnni a balfenéken, amíg még lehet békében.

asta írta...

Istenem Névtelen!
Ennyi butaságot csak drukkerek képesek összehordani! Az hogy nem érted, mennyire és milyen nagyon érint téged is mindaz, amit felsoroltál, csak az jelenti, hogy végtelenül egyszerű vagyol és képtelen vagy összefüggéseiben látni a dolgokat. Te vagy a tipikus példa arra, hogy a drukker a saját érdekét sem képes felismerni és megy a másik hasonlóan egyszerű birka segge után. Ennyire képes és lelkesen támogatja azt, aki szégyentelenül lopja meg nap mint nap.
Én nem hirdetném ország világ előtt a sötétséget, ami a fejedben van....szégyellem magam helyetted is.