2015. július 17., péntek

ÖSSZTŰZ SIMICSKÁRA

Három évre kizárta a közbeszerzésből Simicskát a Közbeszerzési Döntőbizottság.
A cég a gönyűi kikötő közbeszerzésén indult egy szlovák céggel közösen, annak két kompját akarták igénybevenni az építéshez, de az ajánlatkérő Észak-Dunántúli Vízügyi Igazgatóság másképpen számolta ki a kompok fedélzetének területét, mint a Közgép, ezért kizárta a pályázatból.
A Közbeszerzési Döntőbizottság pedig erre való hivatkozással három évre minden közbeszerzésből fő és alvállalkozóként, csillésként és portásként is a céget, jóllehet, az első perctől tudni lehetett, hogy a cél itt nem a közbeszerzések tisztaságának biztosítása, hanem a volt harcostárs kinyiffantása.

A vonatkozó vicc szerint a spermium megkérte a békát, hogy vigye át a Dunán a túlsó partra.
A béka átvitte, a spermium leugrott a hátáról és szembeköpte.
Kérdi a béka, miért tetted ezt, hiszen itt cipeltelek a hátamon?
Miért, miért - hát tehetek én róla?
Te is tudod, geci vagyok...
Simicska tudta, ez nem is volt baj, de a tudását megosztotta az ország népével, és ezt meg kellett torolni, nehogy másnak is eszébe jusson hasonló titkokat elárulni róla, még a végén híre menne annak is, hogy egy ócska maffiózó vezeti ezt a jobb sorsra érdemes országot...


A leszámolást az is sürgőssé tette, hogy Simicska nem nyughatott, hanem mindenféle közbeszerzéseken aláajánlott a nyerésre kijelölt cégeknek, és ez tűrhetetlen, hiszen leszorítja az árakat és ezzel leszorítja a királyi haszonrészt, sok esetben el is lehetetleníti a nyugodt üzletmenetet.
Az Igazlátó meg könnyen virgonckodott idáig, hiszen megtagadta a Fenséges Zseb tömését, emiatt pedig eléggé jelentős mértékben lenyomhatta az ajánlati árakat, ami igen versenyképessé tette.
Így aztán a kiíróknak a pályázatok előkészítése során mindenféle extra dolgokat kellett kitalálni, például kizáró ok, ha nincs a pályázó birtokában Lévai Anikó hímzett keszkenője ( Az én uram olyan ember, minden héten kétszer elver...), vagy nincs a birtokában két komp, melyek mérete darabonként 126 X 42,0000000556 méter...
Szóval, ez a döntés jelentősen leegyszerűsíti a dolgokat, Simicska nyelheti az éhkoppot, hacsak be nem durvul, még mielőtt elviszi egy rejtélyes, bevándorlók által, orsósférgek közreműködésével behurcolt vírus, vagy le nem esik a létrája...
Mindenesetre ez egy sikeres hónapnak tűnik, a Mici megszabadult a Közgéptől és Ferenczi Krisztinától, így már csak a plakátnyomtatás marad hátra: Magyarország a tiszta kezek országa.
Tiszta hát - tiszta szar és mocsok, de Simicska hatásköre ennek közkinccsé tételére nem terjed ki.

Ez már Lázár asztala, aki akaratán kívül is időnként ki-kimondja néha a frankót, most például a Spar az Európai Bizottsághoz fordult, mire a kancelláriaminiszter és aktuális consiglieri megfenyegette azokat, akik ilyenre vetemednek, mondván: lehet az Európai Bizottsághoz fordulni, de akkor még többet kell fizetni.
Érdekes, hogy jogvégzett emberek mire képesek vetemedni, innen már csak egy lépés, hogy a Spar vezérigazgatója egy reggel elvágott nyakú libát találjon a paplana alatt...
Nem, nem lófejet, az félre van téve Simicskának, aki viszont abban reménykedik, hgy ha megtalálja, akkor rámosolyoghat: hát megjöttél, János?

Meleg van, ilyenkor az embernek nincs sok kedve se írni, se olvasni,így aztán mára ennyi, ma nem is kerítésezek, rozsdásodjon rájuk először a drótjuk, aztán meg a műanyaglakat.
Csak felzabálják egymást...

Ma nincs hangulatom idegeskedni, pihegjetek ti is, mint liba a nyári tarlón!

:O)))

8 megjegyzés:

Geza írta...

Kivancsi leszek, hogy erre mit reagal a Simicska. Azt azert remelem, hogy a plakathelyeket tovabbra is biztositja az ellen kampanynak. Neemi kompenzacio szegeny lelkunknek, mikor egy olyan plakatot latunk, hogy "Sorry for our prime minister!" - Ezt maar az afgan bevandorlo is megeerti.

hello írta...

Azért abban van valami sajátos magyar abszurd, hogy a Mici korábbi jobbkezétől kéne remélnünk valamiféle nagy leleplezést, ami ennek a rezsimnek a végéhez vezethet.

hello írta...

Az illusztráció szédületes! :-))

Névtelen írta...

PuPu ma megint nagyon jókat írtál.Én a Simicskával vagyok, nem azért mert valaha is láttam volna, és a bátorságát csípem, és úgy gondolom,nyugodtan bemehet a ludak közé, nem fogják legyőzni.Biztosan nem lesz könnyű Neki, mert összefogták ellene a csapatot.De egy intelligens okos ember, fel tudja mérni, mi mivel jár,és győzni fog, sámli nélkül, agresszió nélkül.A tudásnak és a tiszta józan észnek drukkolok.Talán megment minket ettől az operetttől,ami inkább koldusopera, amiben élünk.Nem a csinnadratták és egyéb harcok és mozgalmak kellenek, hanem a hétköznapok nyugalma,ahol értékteremtés történik,és nem a közmunkásokon való szánakozások.
Simicska egy nagyon okos ember,győzni fog, feltéve,ha nem szállít az autója tetején létrát.

Geza írta...

Kedves Nevtelen @ 2015. július 18. 11:03

Azt persze Te is tudod, hogy ez a diszno (i.e., Simicska) fszan hozzajarult ahhoz, amiben ma elunk. Most egyszeruen kigolyoztak, es ezen lehet, hogy be fog ragni (vagy nem, mert tudja, hogy a masik fsznak is meg vannak a maga modszerei - s"ot). Persze lehet, hogy "okos" (ha az okossagot azzal mered, hogy valaki belemegy-e egy tisztessegtelen alkuba - ugy 20 evvel ezelott - hogy igaz, hogy krva gazdag lesz, de ezert tartani kell a pofajat, mert kulonben el kezdenek vele gcizni), de hogy nagy ivben leszrja azt, amit mi demokratikus ertekrendnek hivunk, az toth zicher. Szamomra itt csak a szrhaziak egmassal valo hadakozasa a szorakoztato, mas nemigen. Attol meg egyenesen rosszul lennek, ha a Simicska lenne jovo demokraciank letetemenyese.

Névtelen írta...

Kedves Géza!
Nagyon jól ráéreztél itt a dolgok mibenlétére.
Azt is mondhatnám, látnok vagy, és már rosszul vagy,akár be is borogathatnád magad állott vizes lepedővel.
Mert ha itt ebben a fényévben még demokrácia lesz, akkor azt Simicskának köszönhetjük.
És nem tudom,mit finnyáskodsz, egy vízbefúlónak, akit kimentenek az örvényből, ne azon járjon az esze,hogy ki húzza ki a szból, hanem az, hogy hála isten,kijutok innen, és fogadja meg, hogy többet nem lesz ilyen hülye, ha nem tetszik valami, azonnal reklamálni fog,és nem engedi meg, hogy a szakadékba lökjék.
Jól jön nekünk a Simicska,mert ha 2 rossz közül kell választani, a kisebbik rosszat ajánlanám
Szóval, aki szban van, ne válogasson-.Minden lépés jó, ami közelebb visz egy olyan élethez,amiről álmodunk.Örülök, hogy van ilyen ember, mint Te, aki kritikusan várja a fejleményeket.És a szavaidban erőt érzek,és jó szívet, Te nem fogsz elfordulni a tétova kisemberektól.Remélem, elég jó emberismerő vagyok.Aki nem árt , az használ.Üdv.Emami

Névtelen írta...

lévai anikót ki kell cserélni rühel(l)kére, amúgy tökéletes.

"A leszámolást az is sürgőssé tette..." -- nem a kdb hatásköre a számítási hiba (legalábbis demokratikus berendezkedésben -- hogy most hogy van, azt nem tudom), hanem a közbeszerzési szervé, ott is ügyintéző 23 csinálja, a "komcsiknál", akik demokraták voltak a hmei-ben meg a kszf-ben a friss diplomás gyakornokokra kirótt "cselédmunka" volt.

ilyen nincs, bazmeg.

kovács-habermas-zoltán sajtótájékoztatója megvan?

ott a válasz. (amint írtam vmelyik nap ille vagy simay cikke alá.)

szeretném hinni, h ez a végjáték. --> ha ugyanis ügyintéző 23 munkáját a kbd végzi, ami nyilván be van kötve, akkor itt az aranyrudak formálásából keletkező forgácsot akarják már csak összesöpörni.
mondjuk, mi mást? más ugyanis már nincs.

re: f.k.
a "hosszan tartó súlyos betegség" onnan eredeztethető, h a fő oknyomozó portálnak (legalábbis marketingje szerint, egyébként a webauditból látszik, h 1000-rel kevesebben olvassák, mint a munkások újságát és fele annyian, mint a pesti srácokat ) nem kellettek az anyagai. nincs információm arról, hogy miért. viszont:
a fő oknyomozó portál egyéves szülinapján végig éltem (nem végig néztem) f.k. és b.t. - intellektusuktól eltérő - "vitáját", mondjuk úgy, hogy aluljáróban szoktam ilyet látni.
több közéleti személyiség, egyetemi oktató, újságíró, politológus látta-hallotta.
mindenki kussol.
eredetileg 8-an ültünk az asztalnál, a corvin tetőn. a zajra (b.t.-f.k. "vitája"), 20-an csoportosultak oda.
hát, így... szóval, nem csodálom, h a betegségbe menekült. mivel a "baloldali" oknyomozás a fidesz kezében van. az feltűnt valakinek egyébként, hogy az együtt párt megalakulása után a baloldalon elkötelezett ügyvezető (corvinus, docens) lemondott a "baloldali" oknyomozó portál ügyvezetéséről?
ki lehet ő?
opten+google = max. 5 perc.
miért nem keresi meg senki?!?!

rohadtul elegem van ebből az egészből!!!

és megint mondom: a fidesz falu úgy bontható le, ha elébb lebontjuk azt az építményt, ami explicit fidesz, de köztünk van.

előbb a kamu-haverokat kell eltakarítani, h a manifeszt ellenséghez hozzáférhessünk.

ugyanakkor fogalmam sincs, h hogy...

Wolk írta...

Ne ringassuk magunkat hiú ábrándokba. Geza 2015. július 18. 13:16 bizony ismét fején találta a nem is kisfejű szöget.