2015. július 11., szombat

APÁTIA ELLEN

Már nem nézek híradót, nem olvasok újságot!
Már csak a macskámért megyek Pestre, meg ilyesmiket írnak kommentként az  amúgy az országért a népért felelősségérzettel megvert emberek, akik mára elveszítették a hitüket, a lelkesedésüket, a jókedvüket.
Nem is tudom, mit lehetne tenni ez ellen a jelenség ellen, de 
 valamit tenni kellene, hiszen ez maga a kollektív öngyilkosság.
Ha valaha is a magyar demokraták, a magyar baloldal ismét meghatározó társadalmi tényező szeretne lenni, akkor ezt nem lehetne hagyni, ez ellen tenni kell.
A közöny, az apátia, a beletörődés a társadalom legyilkolásával egyenlő.
Aki ezt hirdeti, az azt a hitet kelti, hogy tehetetlenek vagyunk.
A katona, aki nem a győzelem tudatával indul egy csatába, halott katona, még azelőtt, hogy lövésre emelte volna fegyverét.

Kedves kommentelőm írta, hogy megdöbbentette a szélsőjobbos csürhe magabiztossága, még a rendőrökkel szemben is.
Én ezen nem csodálkozom.
Ők a stadionok adrenalinfüggő népe, akik rendszeresen gyakorlatoznak, akiknek a mérkőzés csak alkalom a verekedésre,  amit mi sem bizonyít jobban, minthogy elmaradt mérkőzés esetén is képesek összeverni és összeveretni egymást és önmagukat.
Ők 2006 kukagyujtogató, kődobáló csőcseléke, akik ma is képesek lennének megismételni az attrakciót.

Remélem, előbb-utóbb sajátkezűleg fel is gyújtják majd a hálás kormányfőtől - randalírozásuk ellenszolgáltatásaként - kapott stadionjukat.
A rendőrök mára megtanulták a leckét: nem a törvény az úr, hanem a politikai szándék, ezért hát nem érdemes a csőcselékkel foglalkozni, ha rendőr vagy, csak vesztes lehetsz.
Sérült egódat meg csenevész cigányok vegzálásával gyógyítgathatod: hol a bubufék a biciklidről, kokeró?

Itt már tüntetésről senki sem beszél, bezárhatnak iskolákat, halálra ítélhetnek a várólistáikkal, fenyegethetnek a nyugdíjad megkurtításával - semmi sem számít.
Sunnyogsz és hallgatsz, hálás pofákat vágsz, ha olyan szerencséd van, hogy nem rúgnak seggbe - emellett olyan vagy, mint az aranyhal, gyakorlatilag nincs memóriád.
Elfogadtad, hogy egy kormány azzal kezdje második ciklusát, hogy annyi a programja, hogy folytatja azt, amit idáig csinált, miközben mindenki tudta, hogy odáig csak lopott, hazudott és pofátlankodott, ezért hát sok okod a méltatlankodásra nincs.
De arra lenne okod, hogy tiltakozzál az újjáéledő nyilasmozgalom, a nácizmus, az antiszemitizmus, a rasszizmus és az idegengyűlölet ellen, még azelőtt, hogy körbeérne a kerítés körülötted.

Hidd el, mi vagyunk többen, csak hát, ha úgy viselkedünk, mint a birkák, akkor egyetlen farkas is képes legyilkolni a fél nyájat.
Úgyhogy ne mondjad, hogy neked már mindegy, hogy téged már nem érdekel a politika, mert a politika a te életed, a gyermekeid, unokáid sorsa és jövője.

Ha az érdektelenséged hangoztatod, elbizonytalanítod a környezetedet.

Jön az ősz.
Vizsgáld hát felül a politikai álláspontodat és találd meg azokat, akikről el tudod hinni, hogy a te érdekeid akarják képviselni.
És ha megtaláltad őket, menj ki velük az utcára, hívj magaddal másokat is és ordítsátok, hogy meghallja a világ, hogy ez itt egy épülő börtön, ahol a rabokkal építtetik a kerítést.
Akciózz, mert a mozgalmakat (mellesleg a pártokat is ) a tétlenség öli meg.
Akciózz, mert a fiatalok nem kedvelik a sok pofázást, de szívesen leöntenek, felborítanak, eltolnak, húznak bármit, ha értelmét látják a tiltakozásnak.
Ha a szélsőjobb a menekülttáborok előtt akciózik, szervezz te is oda élőláncot és érd el, hogy a rendőr kiálljon melletted.

A törvény melletted van, a törvény szolgáit meg rá kell venni, hogy juttassák érvényre.

A nyári hőség után jön a hűvösebb ősz, neked kellene felforrósítani.
Nézd meg hát, hogy kik után indulsz, és ne  menj olyanok után, akik csak a saját pecsenyéjüket akarják sütögetni, vagy közel akarnak kerülni a gazdaság és politika összefonódásának kissé bűzös kondérjához.
Légy megfontolt, de ne feledd: ha nem csinálsz semmit, abból nem is lesz semmi.
Tegyél hát valamit, amivel elő tudod segíteni ennek az ótvaros, korrupt rendszernek a lebontását, a demokrácia helyreállítását.
A tett a lényeg, legyen bármilyen kicsi is, legyen bármennyire kevés is az elkötelezett társ a harcodhoz.

Legyél vízcsepp és vigasztaljon, hogy amivel szemben állsz, az nem kőszikla, hanem csak egy szarhegy.
Monumentális, de mégiscsak szarból van, aki arra járt érezhette ma a szagát az Andrássy úton.

Szét lehet bontani, és ha ehhez elég sokan vagyunk, akkor viszonylag hamar.
Mindig az első lépés a legnehezebb, de anélkül nincs menetelés a győzelem felé.


Lépjél hát!


:O)))

17 megjegyzés:

Névtelen írta...

Mint legtöbbször, igazad van Pupu, de:
A menekülteket terveik szerint táborokba összpontosítják, lakott területeken kívül, talán volt szovjet laktanyákba. A Kis-Kunságban látni ilyeneket, üres falak, még az ablakkereteket is kilopták már belőlük. Persze jók lesznek, ezeket az "aljanépeket" ide koncentrálni ez is megteszi. Ők azután majd tovább mennek (hol az az elembajos, aki itt akarna maradni), de a koncentrációra alkalmas táborok készen maradnak. Azokat használni fogják. Nincs elvi különbség a rikácsoló (B-közép, 64 vármegye steff.) és nem rikácsoló (pártunk és kormányunk) csőcselékek között

Kismaci írta...

PuPu, nekem is elegem lett, miután 4 éven keresztül Minden. Áldott. Nap. valamivel felcseszték az agyam és utána ismét megválasztják őket. Mindenkitől elnézést, de nekem további stresszt az nem ér meg, ami szemmel láthatóan az állampolgárok 80 %-ának szuper, mert ennyien szavaztak rájuk aktívan vagy passzívan... Úgyhogy igyekszem én is kizárni a politikát, amennyire lehet.

panelproli írta...

Kedves PuPu, korábban írtál a PuPu Párt megalakításáról, én meg rögtön jelentkeztem az 5. számú tagkönyvre, ha jól emlékszem, de semmi hang azóta erről nem jutott el hozzám.
Akkor én most ki után menjek?

Attila! írta...

Üdv!
Csak egyetérteni tudok Kismacival! Még most is megy az "emuttnyocév",
a mindennek oka a szoclib és szinte örömmel veszik tudomásul, hogy egyre kevesebb joga van a népnek. Öt év alatt még egy népszavazást sem sikerült kiverni a fideszből, a sztrájknak meg szinte semmi értelme, mert annyira megszigorították a feltételeket. Ha mégis van, akkor sokan szidják, ahelyett, hogy szolidárisak lennék velük. Ez a nép nem szabadságszerető, inkább szolgalélek.

terápia írta...

http://www.zeneszoveg.hu/dalszoveg/6683/cseh-tamas/csonded-vagyok-zeneszoveg.html

Sicc írta...

Tényleg a génekben lehet. Mert évszázadokon át mindenhonnan azok az izgágák jöttek ide, akik otthon nem voltak képesek kiverekedni a maguk igazát. Aztán itt letelepedtek és meghunyászkodtak, mert már nem volt erejük tovább menni. Nem is volt hova...
"Őseinknek véres kardja"? Talán csak egy batyujuk volt...Ezt takarják most a dicsőséges múlt mítoszával.

Unknown írta...

Nehéz elindulni annak aki a tömeg közepén áll de a tömeg nem mozdul sehova.

szabodenesnk írta...

A képen én vagyok Nagykanizsán

Kapat írta...

Kismaci! Nem kell elnézést kérned! Megértelek, de nem értek egyet Veled. Nem tudom kizárni a politikát, pedig hírtelen haragomban hányszor fogadkoztam én is. Egy ideig megy (fél nap), azután attól leszek nagyon ideges, ha nem követem az eseményeket.
A reményt is elveszítem, ha kizárom a történések megismerését.
Igaz, az ember mindig jobbat vár, de hátha akkor történik valami(jó), amikor én éppen nem követem a politikát!? :-)
Perlekedem a rádióval, szidom az elkövetett butaságokat, elmondom, mit, hogyan kellene másképpen tenni. Megvívom harcomat az aktuális hazugságokkal, olvasok, felháborodom, kommentelek. Hát valahogy így.
Ja, azt majdnem elfeledtem, nem mérem közben a vérnyomásomat! :-)

Frank írta...

A 8 helyett csak velem együtt van már nyolc. Valakit ki kellett vágni?

Megérett arra az idő, hogy Kertész Ákos igazát elismerjük nyilvánosan: igen, a magyar nép genetikailag szolgalélek. Momentán Orbánt szlolgálja (szolgáljuk).

Kapat írta...

Kedves PuPu! A Váci Mihály vers (Még nem elég!) tökéletesen ide illik.
Sajnos manapság nemigen hallani. Talán mert mindig aktuális? Mert most különösen?!Bizonyára!

Frank írta...

Tudtam, hogy valami hiányzik, pláne így ebédidő táján? Legalább egy libacombot "tálalj" fel nekünk, kedves Pupu!

szabodenesnk írta...

Amikor én ott álltam a táblával, a hivatalban dolgozó ismerőseim kerülték a szemkontaktust, miközben ebédelni mentek. Később páran elnézést kértek, de elmondták, hogy féltik az állásukat.
A félelemre alapoz a hatalom. Most is ezt teszi, amikor a bevándirlókkal kapcsolatban kommunikál. A félelem valamitől, bizonytalanságot kelt. Ez pedig hamar átfordul gyűlöletbe. Ugyanakkor a hatalom azt mondja megvéd, ha támogatod. Ördögien aljas módon használják ki az emberi pszichét.

Névtelen írta...

Feri is apatikus lett, lassan két éve meg sem szólalt a parlamentben.
http://nol.hu/belfold/13-kepviselo-egyaltalan-nem-szolalt-fel-a-parlamentben-1551103

hello írta...

Okos tanácsok, de abban már szkeptikus vagyok, hányan fogadják meg. Meg úgy egyáltalán.

Névtelen írta...

Frank, 2015. július 12. 14:32

Kedves Frank, ha megengeded, egy kicsit pontosítanék. Kertész Ákos nem azt írta, hogy a magyar genetikailag alattvaló, hanem hogy genetikusan. Utána többször kifejtette, hogy itt nem a genetikára gondolt, hanem azt akarta mondani, hogy hagyományosan, a történelméből adódóan szolgalelkű.
Van tehát remény :-)

Névtelen írta...

"...ne mondjad, hogy neked már mindegy, hogy téged már nem érdekel a politika, mert a politika a te életed, a gyermekeid, unokáid sorsa és jövője." - ÍGY.