2015. július 22., szerda

TALONBA TETT LÁTNOK

Révült tekintettel nézett maga elé, szinte nem is érzékelte a külvilágot, a sámángomba hatott.
Látomása támadt: Egy liba meg akarja enni a Nemzet Kukoricáját.
Menetből megfejtette a látomást: veszély fenyegeti a nemzet vagyonát, azonnal lépni kell - a minisztériumoknak haza kell talicskázniuk a milliárdokat, melyeket a Quaestor megbízható őrizetére bíztak.
Ha nem lépnek azonnal, akkor jön a ludvérc, és mint a markoláb a napot,  felzabálja a pénzt, esetleg a kormányfői poszttal együtt.
A Nemzeti Fősejt felijedt és azonnali hatállyal kiadta a parancsot: vissza a pénzt!
És lám, a Magyarok Istene csodát tett, mikor másnap összeomlott a roppantmegbízható brókercég, már egy fillérük se volt a páncélteremben, így aztán a kárrendezésre csak a balekok pénze maradt, merthogy a minisztériumi pénzek az ő kamataikkal egyetemben már régen ott voltak a miniszterek irodáiban, mosolyt és örömöt lopva a tárcavezetők és a miniszterelnök arcára.
Persze az is megérne egy misét, hogy a kreatív könyvelés a kamatot hol tüntette fel, mert akár az is előfordulhat, hogy a minisztérium csak a tőkét tartotta nyilván, - ki tudja?


De a Nemzet Esze előrelátó, semmiképpen nem szerette volna, hogy kitörjön a balhé, ezért intézkedett, hogy mindenki kapja meg a pénzét az államtól, azaz tőled meg tőlem.
A pénzügyi rendszer tartalmaz egy betétesek védelmére szolgáló alapot, ez azonban kevés a kártalanításra, így aztán a helyzetet egy külön alapból, a Quaestor-alapból kívánták rendezni, gondolván, ha mindenki megkapja a pénzét, akkor kuss lesz.
Más brókercégeknek ez a lehetőség nem adatott meg, de hát ott nem is tároltak a minisztériumok lóvét - mellesleg teljesen törvénysértő módon.

A törvények viszont azért vannak, hogy át lehessen lépni rajtuk, ez történt jelen esetben is.
A mienknél normálisabb országokban (a Föld összes országa, mínusz hazánk) ezt egyetlen miniszter, de a miniszterelnök, a nemzeti bank  és a pénzügyi felügyelő szervek egyetlen vezetője sem úszná meg, de hát mi unortodox ország vagyunk,

És akkor még szó sem esett Szeretett Egysejtünk személyes saráról, a bennfentes kereskedelem világon mindenhol - így nálunk is - tiltott bűncselekményéről.
Ezt évekkel szokták honorálni, de ebben az országban nincs senki, aki emiatt verné a balhét, pedig a Quaestor -akció ennek egyik legszebb iskolapéldája.
Kivéve nálunk, ahol még örülnek is neki sokan, hiszen a Látnok megmentette a nemzet pénzét, mely fedezetet nyújthatott volna a kárrendezésre.
Most viszont te fizeted a kárt.
És nem először.
Te fizeted az eltapsolt nyugdíjpénztár pénzét is, amelyik a baráti zsebekben landolt és még ezer más elsíbolt összeget.

Viszont a választó szemébe illik ilyen esetekben egy-két marék homokot szórni, ügyeket csinálni, hogy azokkal foglalkozzon a választó, ne ezekkel a tolvajokkal, akiket egy tolvaj spermium kommandíroz.
Nagyon kapóra jött ehhez a menekültkérdés, lehet kerítést építeni, esetleg felvetni a fegyverhasználat lehetőségét, lehet ismét szembemenni az Unióval, lehet harcolni ellene és lehet újabb ellenségeket keresni - kreativitás kérdése az egész.
A Látnokot addig talonba lehet tenni, ameddig lecseng a botrány.
A Látnok addig nyaral, suttyomban persze elmegy elemcserére Grazba, és megpróbálja visszahúzni a nyelvét, ami általában kilóg a szájából,.
Habár ez se biztos, lehet, hogy ami kilóg, az nem mis az ő nyelve, lehet, ez valamelyik tisztelője alulról bekötött nyelve, csak hosszabb, mint a Látnok emésztőcsatornája.
Mindenesetre a külföldre lopott pénzek legalizálását is megoldotta. mert felettébb zavarta, hogy a csóróság látszatát kell keltenie.
A Stabilitási Megtakarítási Számlán tartott pénzek után csak a kamat után kell adózni, ha a tőke öt éven keresztül a számlán van, öt év után a tőke is szabadon elkölthető, nem terheli kamat.
Ha a pénzt nem lopod külföldre, akkor a NAV elviszi a tetőt is a fejed felől.
Ezt az apró segítséget a rablóknak olyan, mintha az ablak alatt bakot tartanál nekik.
Valószínűleg Mariska néni kis bécsi bankszámlájára gondolhattak, mikor a hazahozott pénz alsó határát ötmillió forintnál húzták meg...

Szerintem egy kormányváltásnál a követendő eljárás az Orbán-rezsim törvényen kívül helyezése.

Precedens van az ilyesmire - a rezsim névadója a magyar történelmet helyezte hatályon kívül 1948-tól kezdődően a maffia hatalomrajutásáig.

Ki miben vétkezik abban bűnhődjék...

:O)))


3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Köszönet PuPu!Már régen nevettem ilyen jót, a hosszú nyelvek korát éljük ezek szerint.
És ezek szerint ez egy tényleg illiberális demokrácia amelyik egyre inkább illegitim
szakaszába ér, mivel semmilyen ellenállásba nem ütközik,tiltó jogszabályokon és rendelkezési utasításokon úgy repülnek át, mint a fecskék a mocsár felett.Olyat is meg mernek csinálni, amit a bankárképző tiltott lépések kategóriájába sorol, vagy amit egy lópiacon egyéb testi fenyítéssel szignálnának.Az ember néz, hogy ennyi ésszel és ennyi mersszel szemben mit lehet itt tenni.Itt csak lóugrásban lehetne, de sajnos a mi országunkban kevés a sakkbajnok, aki ilyen feladványokat meg tudna oldani, mester fokon.Kádár tudott sakkozni, talán egy kicsit többet kéne forszírozni, hogy az emberek belátási képessége túlmutasson a parasztfigurák esélyein, mindig csak egy lépést előre,miközben a vezérkar már többször berosálta magát a nagy vágtában.Ez egy nehéz meccs,kevés néző ,és több millió labdaszedő.Annyit futtatva, már azt se tudod, Jancsi vagy-e vagy Juliska.A lényeg,ne gondolkozz.Ha át tudnád látni ugyanis, az nagyon ártana,mert rájönnél, már megint jól át vagy b ..va.

Névtelen írta...

szevasz teveember!

látom, fejlődöl.
kezded azt mondani, s írni, amit én már régóta, hogy amint megbuktattuk őket, visszamenőlegesen helyreállítani az eredeti állapotot, s a törvényeiket, melyeket hoztak visszamenőleges hatállyal alkalmazni rájuk!
.
más.
mit szólsz a bartus féle prm-hez?
én már egy ideje - évek üta - a Radikális Demokratákat ajánlom mindenkinek, s képviselem.
tudod, hiszen már írtam neked róluk.
érdekel a véleményed.

üdvözlettel,

abramovics
abramovics@freemail.hu
radikalisdemokratak@freemail.hu

Kapat írta...

Állítólag Tusványoson igazi meglepetésre számíthatnak OV-tól tisztelt hallgatói.
Vagyis, előkerül az újabb gumicsont, melyen rágódhat az ország.( no és persze Európa) :-)
Elemezhetik a politológusok, kiélhetik kreatívitásukat.(ez a szakma amúgy is a begyemben van)
Arra mindenestre jó lesz, hogy ismét ne essék szó jó ideig az országot érintő komolyabb gondokról. (lásd pl. Quaestor! stb.)
Természetesen megint új korszakot, új távlatokat nyit nekünk, felcsillantva, csodálatra kínálva agyszüleményeit Ő, Európa egyetlen tisztánlátó embere! :-(
Egyre inkább van miért szégyenkeznük miatta!