2016. január 12., kedd

FIGYELJ, MERT HÜLYÉRE VESZNEK

Komoly tudomány a tömegmanipuláció, komoly emberek ülnek gondterhelten, erőlködve próbálják munkára késztetni agyukat, és az erőfeszítés ritkán hiábavaló.
Előbb-utóbb megszületik az eredmény: az ember, aki a kedves megrendelő kívánságának megfelelően gondolkodik, adott esetben cselekszik is.
A folyamat öngerjesztő, olyan, mint amikor tüzet rakunk a szalonnasütéshez.
Először meg kell keresni a gyúlékony anyagot, aztán szikrát kell csiholni, aztán az apró lángocskát fújni kell szorgalmasan, mígcsak a tűz fel nem lobban, és nem kezdi meg önálló lobogását, ami, ha kitartóak vagyunk, hamarosan be is következik.
Fellobban a tűz, lobogása elveszti határozatlanságát, megmutatja magát teljes pompájában, és elpusztít mindent, ami az útjába kerül - minden lángocska abban reménykedik, hogy belőle lesz a mindent és mindenkit elemésztő tűzvész.
Csak az a fontos, hogy amíg idáig el nem érünk, addig fújni kell, állandóan, és nem összevissza, hanem mindig egyféleképpen, nehogy az összevissza fújkálás kioltsa az eleinte gyenge lángokat.

De később már mindegy.

Igaz, a lehetőségek azért korlátozottak, a felhasználható eszközök tekintetében legalábbis.
Aki manipulálni akar, az valamerre vezetni akarja az embereket.
Azt mondani nekik, hogy gyertek utánam, mert én egy szép, pázsitos kertet akarok építeni, benne szökőkúttal, csattogó csalogányokkal,  melyben majd jól érzitek magatkat, miután elhordtátok a hegyet, és boldogan élhettek kacsalábon forgó, tornyos kis kastélyocskám árnyékában - ez meglehetősen kockázatos.

Egy ilyen felhívás esetén az emberek egy része, kik az idők során még nem veszítették el teljesen gondolkodási képességüket, esetleg felveti: miért pont a te kastélyod árnyékában éljek én?
Nem-e lehetne-e, hogy inkább te élj az én libalábon forgó, tornyos - bástyás kastélyocskám árnyékában?
És ezután ellenkezni fog, lopja az építőanyagot és levest főz a kacsalábból - szóval nem egy zökkenőmentes út céljaim eléréséhez, melyek között az építkezés amúgy sem szerepel, annál inkább atyámfiai javainak megőrzésre való átvétele, az idők végezetéig.
Ehhez viszont kellene atyámfiai elszántsága is, melynek megszerzése céljából meg kell mutatni nekik a helyes utat, ehhez pedig végig kell mennie az ellenséggel való leszámolás harci ösvényén, mely egy szurdok mélyén vezet.

Ebből menet közben nemigen lehet kilesni, hiszen az ellenség bármelyik percben megjelenhet és akkor annyi neked, asszonyodnak, fiaidnak, sőt, hamvas szűz leányod ártatlanságának is, 

Ebből tehát látható, hogy a tömegek magunk mellé állításának legegyszerűbb módja a fenyegető ellenség ármánya elleni harc.
Persze, ellenséget választani komoly feladat, az is lehet, hogy az egyik ellenség menet közben elkopik, de akkor sincs veszve semmi, lehet választani másikat, mely szintúgy alkalmas arra, hogy fontosabbnak mutassa magát az ellenünk való harcnál.

Ki alkalmas ellenségnek?
Hát, elsősorban az, aki más, mint mi vagyunk.
Ha más a bőrszine, más a vallása, mások a szokásai, számunkra érthetetlen nyelven beszél, esetleg régi idők háborúiban volt ellenségeink mai leszármazottja - máris alkalmas az ellenség szerepére.
Azonnal számításba jöhet a cigány, aki nem elég hogy lop, de még a bőre színe sem olyan, mint a mienk.
Hogy van cigány, aki nem lop?
Istenem, hát így járt, magyarember általánosításai rabja, a cigány lop, míg magyarember jókiállású és becsületes, mindig igazat mond és önzetlenül segítőkész meg vendégszerető.


Persze magyaremberek között sok van, aki megfelel a kritériumoknak, de ez esetben ez is lényegtelen, hiszen a sablon nem enged kilógást a keretek közül - magyar vagy, akkor hetyke vitéznek lenned szent kötelesség, és legyél bármilyen göthös tolvaj is egyébként, mi ilyennek fogunk látni, mert ilyennek akarunk látni és slussz.
De ab ovo alkalmas az ellenség szerepéere a zsidó, aki megfeszítette Jézust, aki dehogy volz zsidó, ő egy párthus herceg volt valójában, akit elrabolt gyermekkorában bölcsőjéből a Mirjam nevű dajka, váltságdíjért, de ellenség lehet a szőrtöstalpú román, a buta tót, a vad rác, a muszka - és mindenki, akit az aktuális ellenségképző alkalmasnak talál a szerepre., - most éppen a szíreket.
Kissé profánul aut uis mindhatnánk, hogy ma, Magyarországon, szírnek lenni szar.
De nem is csoda, hiszen a szír olyan, amilyen - tehát ellenség, szent kötelességünk harcolni ellene.

És mi harcolunk is, és harcunkban szövetségesünk lesz az összes nemzet, aki nem szír, függetlenül attól, hogy ennekelejbe ellenségünk volt-e, merthogy barátunk nemigen van.
Ez a harc lesz a végső, mert ez élet-halál harc, hiszen a szírek Allah reánk sujtó kardja, a Próféta gyilkos mancsa, és különben is ők a libahúst piláfban eszik, míg igaz magyarember ilyet soha nem tenne, legfeljebb ludaskását fogyaszt.

Az ellenség rettenetes, mert mióta világ a világ meg hét nap, azóta el akarja foglalni széles rónáinkat, égbe nyúló hegyeinket és magáévá akarja tenni asszonyainkat, habár nem örökre, inkább csak haszonbérletbe.
Valamilyen hülye perverzió folytán a szüzekre utaznak, mint hajdan minden ellenség az apácákra.
De a hős magyar nem hagyja, az utolsóelőtti muszka támadáskor apám maga is egy apácakolostorban védte a hont és az apácákat, vállalva minden kockázatot, pluszmegmég az ördög megkísértését...
De nem a családi érdemeket szeretném kidomborítani, meg egyébként is, a muszkák elleni harc elbukott, az ördöggel kacsolatos meccs eredményéről nincsenek információim...

A szírek maguk az ördög, tízezresévekl gyűlnek össze Köln főterén, de később majd még kiderül, hogy máshol is gyűltek, és molesztálták az arra tévedő germán (+ a vendégmunkás magyar) leányokat.
Ez úgy történt, hogy némelyiknek belecsippentettek a fenekébe, mint nálunk a búcsúkban szokta soha nem tenné a legény, továbbá füttyögettek és beszóltak nekik szíriaiul, vagy hogyan, és a leány rögtön tudta, hogy azt mondták neki, mint hajdan a muszka a szép inszeminátornénak: szép barisnya, gyere velem szpattyolni!
(Depersze nem hagyta magát, keresztet vetett, de nem pravoszláv módra, aztán, biztos, ami fux - kétszer hátraköpött a bal válla mögé,  hátradobott a jobb válla fölött egy csipet sót kísérőnek és javaslatot tett a vitézúrnak, hogy kivel szpattyoljon! Hiába, a tüzes magyar menyecskének nincs párja...)

Talán csak egy győztes világháború hiányzik a háttérből, mely felduzzasztotta Iván önérzetét - itt nem győztes harcosokról hanem menekültekr...  migránsokról van szó, akiknek nincs hőbb vágyuk, minthogy kihajigálják őket az Unióból, melynek elfoglalásáért éppen kezdték volt felemelni a Próféta zöld zászlaját...
Bizonyítva azt, hogy az emberek manipulálása világjelenség, és az emberi hiszékenység végtelen...

Az ember, aki éppen élet-halál harcot vív, az az ellenségre figyel, és nem foglalkozik olyan piti baromságokkal, hogy a sajátlábak kastélyba menetelnek, de olyan kissé fajsúlyosabb kérdésekkel sem, hogy a Közel-kelet térképnek nem éppen a helyi lakosság, inkább a nemzetközi olajtársaságok érdekei szerinti újrarajzolása folyik.
Ennek érdekében kellett azt hirdetni, hogy Iraknak atombombája van ( nem volt), hogy vegyifegyvere van (nem volt...), hogy Aszad egy középkori zsarnok ( nem az...), hogy az oroszok be akarták kebelezni Ukrajnát (nem akarták...) - és így tovább, a megszokott sablonok alapján.
Az oroszok kórházat, iskolát, csecsemőotthont bombáznak, míg az amerikaiak kizárólag az Iszlám Állam bankját - ők voltak egyébként a humánus Fidesz előhírnökei Vietnamban, mikor szórták a hetvenkilencmillió liter Agent Orange vegyszert - fűszál se maradt utánuk... 

Az ember néha már nem is tudja, hogy legyen-e humorérzéke, van-e kedve röhögni, mert egyre primitívebb mesékkel egyre nagyobb hülyének nézik.
Úgyhogy, azt javasolnám, hogy fogadjunk mindent fenntartásokkal, bárki légyen is, aki mondja.

Nem okvetlenül hazug, lehet, hogy igazat mond, de erről legyenek megbízható bizonyítékok, mert hiába derült ki, Szaddam Husszeinről, hogy nettó hazugságok miatt akasztatták fel az amerikaiak, Kadhafiról, hogy egy szó nem volt igaz arról, amit állítottak és Putyin sem maga az ördög, ez már nem segít a kialakult helyzeten és csekély elégtételt nyújt, hogy ma már a manipulátorok is farolnának ki az általuk létrehozott helyzetből.

Amikor olvasom, hogy négyszáz feljelentésből háromnak volt valóságalapja, akkor azért elgondolkodom - kinek az érdeke a hisztériakeltés?
És akkor is, amikor a magyarokat ijesztgetik a migráncsokkal, akik farokfelcsapva rohantak innen másfelé, ahogy azt az őslakosság tenné, ha módja lenne rá...
A tömegmanipuláció manapság nagyipari tevékenység, a karaktergyilkossággal együtt.
Az emberek túlnyomó többsége meg gyanútlan, és mivel az ösztöneire építenek, így kiszolgáltatott is.

A nőket védeni kell, aki azt mondja, hogy hazudtunk, az hazug, aki bombázza a kórházat, az emberrtelen, aki az Iszlám Állam bankját bombázza, az az igazság bajnoka, és ha valaki a tények hiányában tényeket kreál, azt nem vesszük észre, ha kiböki a szemünket, akkor sem, mert elfedi a humanizmus rengeteg ember számára vonzó látszata.
Vona cukiskodik, pedig az általa elfedni kívánt elvek százezreket küldtek a halálba, lassan már csak az van hátra, hogy az amerikai pilóták cicával az ölükben bombázzák Aszad katonáit, akik természetesen kegyetlen gyilkosok, mert megölik azokat, akik fel akarják számolni a világi szír államot.
Mi pedig bátran indulunk kereszteshadjáratba saját Bouillon Gottfriedünk vezetésével azok ellen, akiket az iszlám szélsőségesei elüldöztek nem is oly régen még virágzó szülőföldjükről.


Bonyolult a világ, de te azért gondolkodj egyszerűen, és keresd, mi minek az érdekében történik,
Ha megkapirgálod kicsit a felstzínt, hamar kiderül.

Hogy kicsit fárasztóbb, mint hinni a rablómesékben?
Lehet, de legalább a végén talán nem kell hülyének érezned magad...

:O)))

13 megjegyzés:

Kapat írta...

Sajnos az emberek jelentős része elfelejtett kételkedni. A kételkedés egy egészséges folyamat, melynek következménye, megbizonyosodni az állítások valódiságáról, pro, vagy kontra.
Ez bizony komoly odafigyelést, a történések rendszeres követését feltételezi.
Egyszerűbb, munkát és fáradságot megtakarítva, hinni.
A most regnáló hatalom, éppen ezt a hitet aljasul kihasználva, hazugságaival, alkotmányos rendünk megszüntetésével valósította meg, saját gátlástalan tolvajlásuk "törvényessé" tételét. Lépésről-lépésre, itt, az orrunk előtt.
Egy "hívő" nem érzi, hogy hülyére vették, sőt!
Mi, akik tudjuk, látjuk, gyengék vagyunk ezekkel szemben. Élén az ellenzékkel, akik segítettek szétverni saját magukat. És az EU? Hát, nagy csalódás nekem.
Nagyon kellene a rendszeres felvilágosítás és a legfontosabb, az ÖSSZEFOGÁS.
Talán, egyszer, valamikor..... míg nem késő!

Kibic37 írta...

Kapat
"És az EU? Hát, nagy csalódás nekem."
Nem vagy egyedül... És hozzátenném, Uncle Sam detto :(((

Attila írta...

Üdv!
A manipulálásra legjobb példa a királyi tv (közszolgálati televízió), ahol a híradóban bemutattak egy felvételt, hogy erőszakoltak meg migránsok egy szőke hölgyet a Kölnben. A felvétellel nyilván szítják a tüzet. A baj ott van, hogy ez a felvétel nem ott és nem akkor készült, hanem 2013-ban a kairói Tahrir téren, a tüntetések idején. A hölgy pedig nem német, hanem holland újságíró. Mindez persze nem zavarta a szervilis főhírszerkesztőt, betette adásba.
Nem is tudom kell-e mondanom, hogy már bírósági ítélet szerint hivatalosan is hírhamisítók és eltiltották (hahaha...) a további ilyen tevékenységtől. Természetesen a főhírszerkesztő továbbra is ott teszi a dolgát. Egy demokráciában már rég az utcán elmélkedhetne jövendőbeli sorsáról, de nem így Orbanisztánban.

Attila írta...

Bocs!
Elfelejtettem beírni a felvétel közreadásának idejét. Pótolom: 2016-01-12 12:26. M1 Híradó.

talalom írta...

Kapat és Kibic!
1. Éppen azért erőltetik a katolicizmust, mert annak alapvető tétele, hogy a kételkedés: bűn.
2. Én nem csalódtam az EU-ban. Az Európai Unió ugyanis mi(is) vagyunk, tehát magunktól kellene ezt-azt elvárnunk. Pl. a kételkedés, a latolgatás képességét, ahogy Pupu is írja.

Attila írta...

Frissítés!

A videóval kapcsolatban a nol.hu-n vannak újabb fejlemények, de már több oldal is foglalkozik a hamisítással pl. 444.hu, commentblog.hu.

Donáto írta...

A "kommunikáció" nagy úr bizony!
Maholnap többen szereznek egyetemek kommunikációs szakán diplomát, mint a gépész, az építész vagy éppen az elektro mérnökök.

Nem kell hozzá fárasztó fizikát, matematikát tanulni, csak egyszerűen hazudni kell tudni. Az meg megy nekünk. Hogy felelős ember, egy parlamenti képviselő azt nyilatkozza egy újságírónak, hogy a főváros éves költségvetése 600 milliárd, - mikor a valóságban éppen a fele, - az egy dolog. Hogy egy felépítendő stadion bekerülési költsége "induláskor" 9 milliárd, de már menet közben 13 milliárdról szólnak a hírek észre sem vesszük.

Fáradtak az emberek! Aki egész nap a fóti Auchan-ben árut pakol a polcokra, az a pedagógus, aki a megemelt munkaidő után véget nem érő adminisztrációt kell csináljon, annak este már nincs kedve olvasni. Sem újságot, sem szépirodalmat, mert örül ha él...

A szemét propaganda szakemberei meg vég nélkül etetik a népet azzal, amit "egyébként is tud" nevezetesen, hogy a cigány lop, a zsidó (értsd a "multi" vagy a bankár) meg minden pénzünket elviszik.
Kinek van ereje kimenni tüntetni az ellen, hogy létrehoznak egy teljesen értelmetlen intézményt - a BKK-t, - hogy az élére kinevezzék Vitézi Dávidot a min.elnök rokonát, mikor minden napra jut egy államtitkári kinevezés?

A jelmondat úgy hangzik, hogy "etetni kell a népet." Na nem szó szerint, mert az sok pénzbe kerül, hanem handa-bandázni.
Maholnap többe kerül egy óvoda felújításának "kommunikációs" tálalása, mint maga a felújítás.

Igazán nagyra becsülöm Puput és társait, akik vállalták ezt a szinte reménytelen harcot.

Kapat írta...

talalom!
Én az EU szankcióit hiányoltam!!! Egy-két ejnye bejnye, egyébre ugyanis nem telt tőlük, miközben Orbán semmibe vette azokat az EU-s normákat, melyek vállalása nélkül nem is lehettünk volna az EU tagjai. Vagyis anulálták az EU alapértékeit, következmények nélkül.
Jelen állapotaink szerint, nem aspirálhatnánk a tagságra.
Amikor felvettek bennünket, megnyugodtam. Azt gondoltam, hogy legyen itt bármilyen kormány, soha többé nem ismétlődhetnek meg az első Orbán-kormány idején tapasztalt visszásságok.
A hatalmas Lengyelországban Orbán szisztémájának másolása már megrémítette őket, észbekaptak, de a mi helyzetünkön ez már nem segít.
Sőt, az is kérdéses, hogy ott milyen eredményre jutnak majd.
Itt már csak egy számunkra kedvező választás segíthetne, melyre pillanatnyilag semmi esélyt nem látok.
Ráadásul különös helyzet készül, Orbánék előrehozott választásban gondolkodnak. Nos akkor nekünk hosszú időre végünk!
Remélem, így már érthetőbb a csalódásom!

Kapat írta...

Donáto!
TÖKÉLETESEN egyetértek! "Fáradtak az emberek!" Még annyit hozzátennék : megfélemlítettek, fásultak, és reménytelenek.

Kibic37 írta...

Kapat,
helyettem is válaszoltál. Köszönöm!

hello írta...

Én figyelek, de hiába: észreveszem, szólok, reklamálok, ezzel együtt pofátlanul, gátlástalanul vettek ma 2 helyen is, úgymond, hülyére. Légyf*sznyi hatalmuk tudatában söpörték le marha nagy mellénnyel, megfellebbezhetetlenül, simán az észérveimet.

125-öd rangú senkik, de láthatóan nagyon eltanulták a kormánytól a stílust, a módit!

morzsi írta...

Valami óriási tévedésben vagyunk!
A rendszer váltáskor semmit de semmit nem magyaráztak el nekünk.
Nem magyarázták el, hogy mit jelent a szólás szabadsága és bizony annak vannak határai.

Nem magyarázták el az erkölcs fogalmát. Nem mondták el, hogy mit jelent a tisztesség, nem világosítottak fel arról, hogy milyen nagy érték az, ha valaki meglett felnőtt ember és büntetlen előéletű! (Emlékszem a 90-es évek első parlamentjére, amikor "honatyák" egész sora azzal büszkélkedett, hogy ők a Kádár rezsim alatt már voltak börtönben... Mintha mindenki politikai elítélt lett volna...)

Akkor még volt szava TGM-nek és más, hozzá hasonló vezető értelmiséginek. (TGM-nek különösen nagy a felelőssége, de ő nem vette észre, hogy írásait csak az "Idegen szavak szótárával" a kézben lehet olvasni!) Ma már nincs. Ma az emberek már nem figyelnek rájuk, ma Berki Krisztián, meg Ákos, vagy Kozsó formálja az emberek tudatát.

Ma már nincs min csodálkozni. Már nem lehet csodálkozni azon, ha egy parlamenti képviselőt, - sőt! - a köztársasági elnököt, lopáson érnek és nem mond le. Ahogy az sem meglepő, hogy egy falusi polgármestert, akit a bíróság jogerősen 2 év börtönre ítél, a falu lakói újra választanak.

Tessék mondani. Biztos, hogy normálisak vagyunk?

Cereus írta...

Nálam , már csak két fajtája létezik, ennek a történelmileg átok sújtotta, de mindig hősiesen megdicsőült hazában, ahol újkori vitézek újra óvják a hont nemlétező belső és az uniós ellenséggel szemben. Az egyik fajta a gondolkodó, empatikus, hitében hű ,józanul igazságszerető, hazáját féltő demokrata. A másik, röviden a fideszes. Aki nem csak hazudik,
azt is pofátlanul, de ha teheti gátlástalanul lop is.
Ennek a közel 30 éve lebutított, megfélemlített, porig alázott népnek kell időt hagyni a parázs izzítására és a kasza kiegyenesítésére.
Hiszem ,hogy a gátlástalanságra ,robbanásszerű erőszak lesz a válasz.
Bár nem így szeretném !