2016. január 14., csütörtök

KINEK AZ ORSZÁGA EZ?

Hát, hogy nem a kisembereké, az már biztos.
Ha valamiről elhíresült ez a rendszer - merthogy ma már bátran nevezhetjük rendszernek a magyar politikai maffia uralmát - hát arról biztosan nem, hogy a kisemberért dolgozna.
Pedig ezt minden normális politikai kurzus megteszi, ugyanis tudja, hogy a vagyonos emberek megállnak a saját lábukon, kastélyt vesznek, lakásokat, földet, még a kedves papa is kipattint a mellényzsebből harminc-negyven milliót földvásárlásra, meg a nagybácsi is, meg a haver, a szerető, a nagybácsi, az unokaöccs - a gazdag ember körül virágok nyílnak és süt a nap, továbbá még a szellentése is ámbraillatú.
A kisember az más, az, mint a vers is mondja - izzadva lót-fut, robotol, de nincs is nála szebb, sehol, viszont kilóg a segge a gatyából...
Mondjuk nem vagyok oda a kisember kifejezésért, hiszen a kisember lehet nagyobb ember, mint a jelenlegi tolvajok kilencvenkilenc százaléka, hogy esne beléjük a nyű.
Talán maradjunk a szegényember kifejezésnél, hiszen róla is írtak költeményt: Aki szegény, az a legszegényebb...
Mindenesetre nevezzük akárhogyan is, a társadalom legfelső tíz százaléka alatt az élet egyre keményebbé vált, minden tekintetben.


Persze ez így van másfelé is, de nem ennyire durván, hiszen a Lajtán túl azért legalább a látszatra adnak és vigyáznak, hogy a szegénység még elviselhető mértékű maradjon.
Nálunk ezzel nem törődik senki, és nem Lázár Jánosra kell haragudni, amikor kimondta az igazságot: akinek nincs semmije, az annyit is ér.
Konkrétan semmit.
És hogy ez ne maradjon üres lózung, hát a maffia tesz is róla.
Ha itt valamilyen területen megszorítás lép életbe, akkor az a legelesettebbeken csattan, most legutóbb például a házi segítségnyújtásra szoruló idős, beteg embereken.
Elrendelték ugyanis a jogosultságok felülvizsgálatát, merthogy a sok ravasz nyugger felhúzta a fejére a harisnyanadrágot, némelyek a tundrabugyit mellénynek alkalmazták, voltak, akik nem tudták a szájukhoz emelni a kanalat, majd erre való hivatkozással házi ellátást vettek igénybe.
Ahelyett, hogy hasrafordulva feklnyalták volna a földről a kaját, már ha jutott rá pénz.
Nade ennek vége, nem fogják ezek a látens bűnözők luxus-járókeretükkel hadonászva ellopni magyaremberek pénzét, ezért egyúttal szigorításokra is sor került - aki eddig két órányi segítséget kapott, az - ha kiderül, hogy egyedül is be tudja venni a gyógyszerét, vagy a szájához tudja emelni a virtuális libacombot - ezentúl csak egy órányi segítséget kaphat, rendszerünk nagyobb dicsőségére.


Gyerekkorunkban szoktuk mondogatni egymásnak: erős vagy, egyedül is megülsz a vécén és egy kézzel eszed a nápolyit - hát, most elérkezett az idő ennek hivatalos igazolására is.
A csalás persze nagyüzemi méretekben folyik, mert azoknak, akik a segítő munkát végzik, olyan irdatlanul magas a bére, hogy feszültségeket okoz, több államtitkár is panaszkodott, hogy mégiscsak méltánytalan, ugye - túlzás ez a rokinyugger pasapark, ami itten folyik.
Így aztán, akit nem kell a konyhaasztalon megműtenie a gondozónak, annak ellátása nem minősül szakképzett tevékenységnek, ezért a sunyi tolvaj bérét csökkenteni kell.
De nagyon szánalmas ez az egész!

Egy társadalmat az minősít, hogy hogyan bánik gyerekeivel és öreg, elesett tagjaival.
Hát, büszkének lenni nemigen van mire.
A legcsóróbbak a vesztesei minden torzsalkodásnak, Tarlós és a kormány elszórakozgat egymással, a főpolgármester kihúzza magát és megfenyegeti a kormányt: ha nem adsz pénzt, viteldíjat emelek!
Hát, mit mondjak, nem lepődtem meg, remek az előadás, így lehet igazán szexni és szűznek maradni, az árát meg majd fizeti az, aki tömegközlekedéssel jár, nem mindenki Hegedűs Zsuzsa ugyanis...


Az okmányirodák előtt tömegek táboroznak, még szerencse, hogy a plakátokról megtudhattuk, hogy a reformok működnek, mert 200 kormányablak szolgálja magyarember kényelmét.
Mi megelégedtünk volna, ha a kormányablakok működnek, de nem.
Győrben a kórház sebészeinek többsége fellázadt a túlterhelés és az ügyeleti bérek ellen, az ország jobban teljesít, ugye...
Viszont a kormány belepofázik mindenbe, most éppen a kenyeret reformálja meg, hogy egészségesebben étkezzen, akinek jut rá - a barna kenyeret preferálja, gondolom, elő lesz írva az ism, hogy hány százalék fűrészport kell a liszthez keverni, hogy jót tegyenek velünk.

Általában mindent szabályozni akarnak, már csak attól tartok, hogy aki magasabb, mit a Keresztapa, annak megadják a választás szabadságát, választhat, hogy alul vagy felül rövidítsék meg.
Év eleje van, ilyenkor aktívabb a rablóbanda.
Simocskó honvédelmi miniszter bejelentette: tervei között szerepel egy ideológiáktól maximálisan mentes szervezet létrehozása, amely a korábbinál is hatékonyabb módon kívánja megszólítani a fiatalokat.Gondolom, leventéknek hívják majd a résztvevőket.
Emellett egyhónapos fegyveres kiképzést adnak - önkéntes alapon - a jelentkezőknek, mert kénymégiscsak disznóság, hogy a széljobb militárns szervezetek saját erőből kénytelenek finanszírozni a feladatot...

Ilyen ország vagyunk, meg még ilyenebb, de majdcsak lesz itt rend.
Az ügyész felfüggesztett szabadságvesztést kért arra a debreceni magyarra, aki hozzávágott egy féltéglát a Parlament kapujához, melyben harmincezer forint kárt okozott, merthogy a kapu a műemlék része.

Istenem, ha lett volna annyi eszük Gyurcsányéknak, hogy 2006-ban a rendőröket műemlékké nyilvánítsák...

Hát, hogy szép lenne az ország ebben az állapotában, az nemigen mondható, de hogy szórakoztató - az tutifix!

:O)))

9 megjegyzés:

hello írta...

Biztos bennem van a hiba, de képtelen vagyok szórakozni bármely ötletükön, pláne a kivitelezésük módjain!

Arra nem kaptátok fel a fejeteket, hogy adott esetben megtilthatják a külföldre utazásunkat?
Mi a jó büdös francban spekulál ez a banda?

Kezdem megérteni azokat, akik inkább nem akarnak értesülni semmiről, mert az embert a gutaütés kerülgeti minden egyes, rájuk vonatkozó, velük kapcsolatos hírtől!

Enikö írta...

Bravó, Pupu!

morzsi írta...

Kedves PuPu!

Bár soha nem találkoztam Veled, azért én úgy gondolom, hogy ezt a blogot valamikor azért hoztad létre, hogy humorba pácolva nevessünk mindennapi életünk visszásságain.

Jelentem nem lehet!
Nem lehet, mert félművelt jogászok tönkre tették a magyar nyelvet. Alapos munkát végeztek!

Azt mondja a Győri Oktatókórház főigazgatója (nálunk mindenki FŐ igazgató) hogy 12 sebész egyszerre mondott náluk fel amiatt, mert az éjszakai túlmunkájukat vagy nem fizették ki, vagy kevesebbet mint ami szerintük jár.
Mit mond erre a döbbenetes bejelentésre a Fő Igazgató úr? (Tessék kapaszkodni, kanyar következik...)
Azt böfögi, hogy - "...először is meg kell vizsgálni a bejelentések igazság tartalmát!..."
Magyarán. Hátha hazudik az osztályvezető, az osztályos alorvos, vagy a rezidens doktor....
Már, hogy olyan pénzt kérnek, ami nem jár nekik. Vagy mindannyian nem tudnak számolni...

Tessék szíves megmondani, van értelme kimenni az utcára több ezer egészségügyisnek, vagy ápoltnak, tüntetni? Van értelme összefogni? Van értelme levelet írni államtitkárnak vagy az
(nagy levegőt) Emberi Erőforrás Minisztériuma miniszterének? (aki nem mellesleg református lelkész?)
Ugye nincs.

Le kellene ülni "agyalni" hogy "Mit kell tenni.!"
Mert ez így már nem vicces, ezen/ezeken már sírni kell!

mavtelep írta...

morzsi
Ezek után, amiket felsoroltál KÖTELEZŐ kimenni az utcára ! A nővérekkel együtt, a már eddig is tiltakozó orvosokkal együtt, vasutasokkal és tanárokkal együtt, és ha bármelyik ellenzéki párt bejelentkezik valamely tüntetésre, velük együtt !
Civilek készüljetek !
Szervusztok, jó estét !

morzsi írta...

Kedves "mavtelep"-nek!
Tessék szíves gondolkodni!
Maholnap -5-10 C. hideg várható. Az az altató orvos, meg a nővérek, meg a többi, aki 36 órákat dolgoztak egyfolytában, nem tud és nincs is kedve tüntetni.
Meg minek? Ha odautazom, másnap jó eséllyel az M1 meggyanúsít Téged, meg engem, hogy a Soros György fizette az utazásunkat. Vagy, de úgy is ismered már mindegyik szófordulatukat, ismételjem? Üdv.

mavtelep írta...

Értem, - de akkor egyetlen út marad, szó nélkül elviselni mindent.
Mit hagyunk örökül a gyerekeinkre és unokáinkra, a koldustarisznyánkat?
Mert hogy normális életfeltételeket nem, az biztos !

hello írta...

Vagy várni valamilyen isteni csodára - ateistaként is... :-((

Ahogy a legutóbbi Heti Hetesben Gálvölgyi mondta: rajtunk már csak az ima segít!

Kibic37 írta...

morzsi kérdi:
"...van értelme kimenni az utcára több ezer egészségügyisnek, vagy ápoltnak, tüntetni? Van értelme összefogni? Van értelme levelet írni államtitkárnak vagy az
(nagy levegőt) Emberi Erőforrás Minisztériuma miniszterének? (aki nem mellesleg református lelkész?)"


Szerintem a legpontosabb választ Bruck András adja meg a BLOGÁSZAT-on is megjelent írásában:
http://www.blogaszat.hu/2016/01/a-jovo-rejtelyes-korvonalai.html

Czékus Lajos írta...

Egyszer, az 'elmúltnyolcév' idején, az egészségügy reformkísérletekor azt mondta Lázár egy halálesettel kapcsolatban (a mentő késett), hogy megvan az első áldozata a bGyurcsányék egészségügyi politikájának. S a későbbi kétharmados fülkeforradalmárok szörnyülködtek: Gyurcsány nemcsak hibás, hanem gyilkos is.

Mostani KSH jelentés alapján tudjuk, hogy csak az előző évhez képest hazánkban 15 %-kal nőtt a halálozás.
Csend van.
Pedig ordítani kéne.