2016. január 18., hétfő

MIÉRT ÉPPEN MOST?

Nem hiszek én abban, hogy a dologok a politikában véletlenszerűen történnek, abban még kevésbé, hogy az időzítésük véletlenszerű.
Így aztán abban sem hiszek, hogy a szükségállapot-törvény úgy pattant ki a Vezér bölcs fejéből, mint Zeusz fejéből Pallasz Athéné.
Már csak azért sem, mert az ominózus esetet megelőzte egy kalapácsütés, melyet Hephaisztosz gyógyászati célból mért a fejfájós Zeusz fejére, és jelen esetben- sajnos - még senki sem ütötte meg kalapáccsal a Szent Fejet, mely nem most lett ütődött, hanem gyárilag ilyen.
Maga az ötlet érthető, hiszen igen slampos puccs az, amelyik befejezetlen, márpedig ezt a NER szelleme nem engedheti meg eluralkodni az országon, nix slamperáj, minden elvágólag, esetleg a torkok is.
A szükségállapot attól szükségállapot, hogy szükséges, merthogy a nép teljességgel kiszámíthatatlan.
Van, amikor egy pillanat alatt megbolondul, és ha ilyenkor nincs kéznél a megfelelő eszköz, akkor akár gond is lehet.
A maffia nem szokott semmit a véletlenre bízni, felkészülten várja az eseményeklet, melyek egy részét önkiszolgáló módon szokta generálni, lásd a menekültek ügyét.

Szóval, az nem lepett meg, hogy Orbán a szükségét végzi, ami itt igazán érdekes, az az időpont.
Miért éppen most jutott eszébe ez az attrakció, mellyel bevégezheti a Nagy Művet, a Nemzeti Tébolyda kiterjesztését minden magyar állampolgárra.
Ha bevezeti, márpedig a tervezet szerint ez csak elhatározás kérdése - és az elhatározásokat egyszemélyben ő szokta hozni -, az élet jelentősen leegyszerűsödik, nix ugribugri, teljességgel szabad ország leszünk, ahol szabad emberek azt csinálnak, amit szabad.
Azon azért kissé csodálkozom, hogy az ellenzéki politikusok (mínusz Bokros) ilyen engedelmesen ballagnak a vágóhíd felé, hiszen ha megszavazzák a törvényt - és miért ne szavaznák meg, hiszen senki sem ajánlotta, hogy ezért többet fizetne - akkor igen rövid hír számol majd be arról, hogy migránstámogatás gyanújával őrizetbe vették Gy. Ferenc vállalkozót, aki szökési kísérlet közben életét vesztette.
A szükségállapot azért is jó, mert ilyenkor ellenségeinken kívül lazán meg lehet szabadulni kényelmetlenné vált volt és jelenlegi barátainktól, meg le lehet csippenteni a fejét annak, aki túl nagyra nőtt...
S. Lajos sem ülhet nyugodtan a hirdetőoszlopain, igen könnyen előfordulhat, hogy új betonalapot kell készíteni az egyiknek, melyet aztán megerősítenek egy Lajossal.
Még hasznios is lehet az ügy nemzetgazdaságilag, hiszen ötletet adhat a szegények álló helyzetben történő elhantolásához a temetők jobb kihasználása érdekében.
Mama kiviszi papát a hátán a sírhelyre, oszt jöhet a kalapjára a föld, - három papa is elfér az eddigi egy helyett...

De hogy miért éppen most, ez itt a kérdés.
Nekem két tippem van erre, az első hogy közeleg október 23.-a, a sajnálatos események hatvanadik évfordulója, a banda pedig emlékezhet arra, hogy mennyire egyszerű volt néhányszáz ember célszerű felhasználásval lángbaborítani a Fővárost.
Azt is tudják, hogy a tömeg manipulálható, a fiatalok kedvelik a balhét, meg inkább vevők az akciókra, mint a világmegváltó fikciókra, és azt is tudják, hogy ma ezerszer több okot lehet találni a lázongásra.
Emellett azt semlehet tudni, hogy a stadionok népe lekötelezettje-e még a Pocistának, hiszen volt rá már példa, hogy a pléhmadár tövében elégedetlenkedtek azok, akiknek éppen hálásnak illett volna lenni.
Nehéz a diktátorok sorsa, a plebsz hálátlan és feledékeny...
Ha akadna valaki, aki képes egy lelkesítő, ámbár kissé erőszakos alternatívát felvázolni a felháborodott népnek, ki tudja, mit lennének képesek tenni a méltóságteljes ünneplés helyett?
Mikor a diákok meglátogatták a Lendvay utcai Fidesz-székházat, a Hős Tábornok aggodalma nem ismert határokat, pedig ott az összes szervező saját embere volt, de mi lesz, ha most olyan szervezi, akit nem lehet kézbentartani?
Mi lesz, ha most nem egy tankot fordítanak a rendfenntartóknak, hanem mnondjuk ezer személyautó állja el az útjukat, miközben a tömeg a rendőröket éltetve hajigálja kockakövekkel a TEK munkavállalóit?
Jobb a kockázatokat kivédeni, te meg majd ülsz szépen a szobádban és nézheted a televízió kilencvenkilenc csatornáján, amint a Höős, ki csak éértüünk él emlékezetedbe idézi, hogy hogyan zavarta ki az oroszokat anno, nem törődve a következményekkel, bátran kivetve magát a földszinti ablakon.

A másik dolog húzósabb, mert ha kicsuknának bennünket az Unióból, akkor a helyzet valóban igen könnyen eldurvulhatna.
Márpedig éppen errefelé tartunk.
Viviane Reding volt uniós biztos A Die Welt című német napilapban  úgy értékeli, hogy az EU éppen elég gonddal küszködik, ám a legveszélyesebb válság most van kialakulóban a földrész keleti felén, ahol áldatlan szövetség formálódik az uszító Orbán Viktor és Kaczyński között. Társul hozzájuk a szlovák és a cseh vezető, de a visegrádi államok az unió alapjait igyekeznek kikezdeni. Egyirányú utcának tekintik a toleranciát és a szolidaritást. Haszonelvű módon csak arra hivatkoznak, ami nekik közvetlenül előnyös. Ezt az önzést azután nacionalista lármával hirdetik.Reding rámutat, hogy akinek nem fontos az emberi méltóság, a szabadság, egyenlőség és testvériség, annak érdemes elgondolkodnia azon, hogy valóban Európához akar-e tartozni. Ha úgy dönt, hogy megy, senki sem fogja marasztalni. Európának csapatjátékosok kellenek, és nem kerékkötők. 
Az osztrák kancellár is nyilatkozott :  Aki pénzt kap az EU-tól, az nem teheti meg, hogy ne vállaljon részt a menekültek tisztességes és arányos elosztásában – jelezte. „Azok, akik az EU-s támogatások befogadóiként elutasítják, hogy részt vegyenek ebben, megnehezítik azon államok dolgát az EU költségvetésének elfogadásakor, mint Ausztria, akik nettó befizetők" – mondta Faymann.
Ha egyszer az Unió vezető államainak hasában eldől a borjú, akkor igen hamar nagy baj lehet, márpedig ezt nem fogja szó nélkül lenyelni az ország, hiszen ez magát a nyomort jelentené.
A jelenlegi beruházások során önerőből a bekerülési érték tíz százalékát fizettük önrészként, ez is sok esetben gondot okozott.
Ha az Unió nem támogat bennünket, akkor a jelenlegi beruházások tíz százalékára lennénk képesek, az Unió országaiban dolgozó magyarok jelentős részének sorsa pedig bizonytalanná válna.
A mezőgazdaságról ne is beszéljünk...

Hogy ezt hogy kezelné a nép, az erősen kétséges, de hogy lennének sokan, akiknek ez nem tetszik, az biztos.
Orbán most elrohan Putyinhoz cumira, hát, várjuk ki a végét, mert abban azért reménykedem, hogy ha el is fogadják a törvényt, ehhez lesz egy-két szava az Uniónak is.
Lehet persze, hogy ameddig mi a reményhalban bízunk, addig az unió egy ráját favorizál...

:O)))

22 megjegyzés:

asta írta...

Hát én sem hiszek!Mások meg hiszik....pedig 5 évük volt rá, hogy megtanulják: gyanakvónak kell lenni, mert a leghihetetlenebb dolgokat is megtették velünk.

Ma reggel a Klubrádióban egy pszichológussal folytattak eszmecserét ( nem jegyeztem meg a nevét). Elhűlve hallgattam, mi erről a véleménye. Nem fogjátok elhinni: ott, reggel az ellenzékinek mondott Klubrádióban elmagyarázta ( és hagyták neki), hogy ez valójában nagyon is természetes dolog. Most akkor mit gondoljak? Nem kell ide törvény, megy ez anélkül is. Visítani tudtam volna!
Ha egy ellenzékinek mondott, állítólag értelmiségi rádióban, egy pszichológus sem érti ( vagy annyira megalkuvó és/vagy buta), hogy miről van szó, akkor ki értse???!!!

Mindig csodálkoztam, hogy létezik, hogy a tömegek nem látták előre mi történik majd, mikor Hitler hatalomra tört. Vagy Lenin és Sztálin. De ma már tudjuk, láttuk! Nincs mentség! Miért nem vagyunk képesek tanulni belőle???
Szemünk előtt zajlik a tragédia utolsó felvonása és a végkifejlet borítékolható. Csak ülők és nézek tehetetlenül.

morzsi írta...

Há' ez má mi?
Eddig te mindig éjszaka "szültél" mint általában a kismamák. Most már délelőtt is?..:D)

A viccet félretéve, nagy gáz van. Az Unió előbb vagy utóbb lépni fog, az azt jelenti, hogy megszűnik a pénzek beáramlása. Na és? Kilépünk! Hm. Akkor onnantól kezdve bedöglik a magyar export, - az a kevés is, - mert minden export árut meg fognak vámolni. A hírös magyar páprikától a kánnás borig...
Putyin nincs olyan helyzetben, hogy az alacsony olaj árak miatt Orbán hóna alá nyúljon, meg egyáltalán, Vengrija nem érdekli, mert nem fajsúlyos.
Vannak még a kínaiak, de azok ideálokért semmit, csak pénzért tesznek.

Mint várható volt, a szükségállapot bevezetését csak a Jobbik...és na ki? - hát az elempé támogatná...
Mondhatom szépen vagyunk.

Névtelen írta...

asta-nak!
A Lenin és Sztálin rossz példa volt...

góbé írta...


Sztálin nem annyira, Lenin viszont igen.

PuPu viszont ma szokatlanul finom volt, csupán sugallta hogy qrva nagy xarban leszünk rövidesen.
Cameron intézkedései és az alakulóban lévő redukált schengen nyomán vélhetően hazatérésre fog kényszerülni pár százezer honfitársunk, akik tisztában lesznek azzal kinek is "köszönhetik" sorsuk fordulását és feltehetően vehemensebbek lesznek a honiaknál.
Másrészt, a nemzetth kotonszökevénye amig látszólag csak a saját kis homokozójában játszadozott, alig tünt többnek mint tavalyi naptáron a légyszar, azonban amellet már nem mehet el szó nélkül az EU, hogy a 4. legnépesebb országa, a lengyelek is a közösség ellen fordultak. Igen komoly, szó szerint húsbavágó szankciók várhatók, melyt nem viktor és csapata, hanem a magyar állampolgár fog egyrészt fizetni, másrészt megszivni.

Ha - amint várható előbb-utóbb - kivül kerülünk a vámunión, a multik is befejezik nálunk a tevékenységüket s ekkor talán egy hónapja lesz az országnak, a gazdaságnak. Az utolsónak meg fölösleges lesz lekapcsolni a villanyt áram hiján.

asta írta...

Igaz, rossz példa volt:)

mavtelep írta...

góbé
Amennyiben eljutunk a vázolt, ijesztő stádiumba, akkor a papíralapú törvények már nem érnek semmit. És ehhez migránsok sem kellenek...
Szervusztok, jó napot !

PuPu írta...

@góbé
Akartam betenni még egy kutyust meg egy kiscicát is, továbbá egy édibédi pici főkát ...
http://s8.images.www.tvn.hu/2009/06/13/07/18/www.tvn.hu_50d641951cd8aa2d1eff147e3fb50e71_k.gif
:O)))

nemóvatos írta...

A 700 ft-os internetadó miatt volt nagy felvonulás.
Most, hogy a terrortörvény kapcsán akár szüneteltethetik is a netet, meg a mobil szolgáltatást, vele még a netes bankolás lehetőségét is; hát kíváncsi vagyok.
Meg is nézem: https://www.facebook.com/events/151906661851130/

grund írta...

Megfogalmazták már korábban néhányan, köztük komoly személyiségek is, az első narancsos kurzus tapasztalatai nyomán, hogy a csuti génhulladék vírusként fogja bomlasztani az EU-t. Nem vették komolyan sem itthon, sem Brüsszelben. És most is csak bámulunk, mint a marhák a vágóhídra vezető úton... És várjuk a csodát, hogy majd Brüsszel lép. Helyettünk nem fog, de amit lépne is, annak is csak mi innánk meg a levét...

Joszi írta...

Eppen kompromisszumot kotunk.Senki sem tiltakozik a felhatalmazasi torveny ellen, cserebe lehet hetente Lazart latni, hallani.Csak semmi gyulolkodes, szeressuk a magyar jobboldalt, ez jut nekunk, varjuk a Szovjet Hadsereget, ok szoktak felszabaditani minket, hatha feltamadnak.

Kibic37 írta...


Dermesztő perspektíva!
És ehhez még az sem szükséges, hogy formálisan kirúgjanak bennünket az Unióból. Elegendő létrehozni a többször emlegetett "Kis Schengent", vagy az ugyancsak magáról többször hallató "Kétsebességes Európát", vagy bármit, ami adminisztratív megkülönböztetést jelenthet az Unión belüli tagállamok között. A többi már megy magától. Az Unió a jelenlegi formájában szép csöndben kiüresedik, marad egy többé-kevésbé prosperáló Nyugateurópai Unió, és maradunk mi élünkön a gumicsizmás Pocistával. Természetesen szükségállapotban, a bennünket egyre jobban fenyegető terrorveszély miatt (vagy ha mégsem fenyeget az a terrorveszély, akkor majd tesznek róla, hogy fenyegessen).

Valamikor a 70-es években egy beszélgetős TV műsorban - Kádár Béla, Verebes István és még néhányan voltak a vendégek - Verebes a fennálló problémákért ezt az "elizaurásodott társadalmat" hibáztatta. (Akkoriban ment a "Rabszolgasors" című szappanopera). Nos, ez az elizaurásodott társadalom a mai napig is jelentős részt vállal magára az ország pusztulásában. Nincsenek konkrét adataim, de bármiben lefogadnám, hogy akár több nagyságrenddel is nagyobb a nézettsége a délamerikai szappanoperáknak, a különböző reality showknak, a focimeccseknek, mint mondjuk a Harmadik Birodalom Felemelkedése, a Fasizmus Előretörése, vagy mondjuk Hitler Sötét Karizmája című egy-két részes sorozatoknak. Pedig ez utóbbiakból sokkal inkább kikövetkeztethetők, hogy egy-egy döntésünknek a szavazófülkében milyen hosszútávú következményei lehetnek.

mavtelepNév írta...

Ezeket a történelmi sorozatokat magyar csatornák nem vetítik.
Nat Geo, Spektrum, Hístory ezek meg fizetősek.

morzsi írta...

Alakul a dolog.
Ungarn, Ungarn UBER alles...

Névtelen írta...

Ha pedig megint összeborul Putyin a mi fénylő csillagunkkal, akkor a lengyelek húzzák fel az orrukat. Egyszer már berágtak miatta, szép szólam is volt róla, miszerint Orbán leszopta Putyint. Talán a lengyel pénzügyminiszter bomontja volt.

PuPu írta...

Joszi egy gonosz dög.
:)

Joszi írta...

Kosz.Pupu, ezt dijazom, komolyan.

Geza írta...

Termeszetes, hogy az EU-nak sokkal hatarozottabbnak kellett volna lenni abban a pillanatban, amikor ez a gyulevesz slepp a hatalomra kerult. Emlekszunk, mennyit tetovaztak es utana el lett felejtve az egesz. Most itt a gaaz, mert a stupid lengyelek is eldobtak az agyukat. Szerintem itt maar tuul keso minden [abban az ertelemben, hogy egy eroteljes felszolitassal a kelet europaiak magukhoz ternenek]. Nem tudom elkepzelni, hogy a nyugat europai embereknek (az atlagpolgarnak) maar nincs tele a tokuk a keletiekkel, es elukon a magyarokkal. Ha en nemet lennek, az biztos, hogy minden nap hangot adnek a slepp eltavolitasa erdekeben. En nem hiszem, hogy ezt a folyamatot meg lehet allitani, hiszen a "neepek" tovabbra is jol erzik magukat ebben a fasizalodo legkorben. Szerintem nagyon soka ki fognak tartani a nemzetvedelmezo mellett, aztan majd meeg kesobb lesz egy pillanat, amikor osszeomlik a rendszer.

anonymand írta...

Kedves Géza!

"Nem tudom elkepzelni, hogy a nyugat europai embereknek (az atlagpolgarnak) maar nincs tele a tokuk a keletiekkel, es elukon a magyarokkal." - valószínűnek tartom, hogy igazad van.
Az Unió és Máriaországamutyisztán viszonya ma pontosan olyan, mint a hazai társadalom viszonya a hazai cigánysághoz.
Megy az adófizetők pénze (el)számolatlanul, hogy "felzárkóztassák" a szerencsétleneket, ám mintha lyukas hordóba hordanák a vizet.
Eredménytelen, reménytelen, mert (nem megfelelő helyekre, nem értelmes dolgokra) a pénz csak elfolyik.
Én már korábbra tettem volna, hogy besokallnak.
Tévedtem.

Frank írta...

Géza egyik mondatára: lehet, hogy a nyugat-európai többségnek tele van a töke a keletiekkel, főleg velünk, de nálunk a többség még mindig Orbánra szavaz, lásd. közvéleménykutatások eredményei. Ha úgy alakulna, hogy kivágnak bennünket az EU-ból, s beköszöntene a soha nem tapasztalt nyomor, akkor sem Orbánt és bandáját küldenék el a francba, hanem az Uniót gyalázná a többség. Példa: trianónozik a magyar jobboldal, szidja a franciákat, románokat, stb., de a gyalázatos magyar nemzetiségi politika szóba sem kerül, mint az egyik (talán a legütősebb) okozója annak a tragédiának.
Nekünk Mohács kell.... Meg is kapjuk megint, és aztán újra.

Anikó írta...

Pupu, én sem hiszek a véletlenekben, most olvastam, hogy az EU-n belül egyesek már tudni vélik még az időpontját is /2017/, hogy szét fog bomlani az EU, mert elegük van - amit nem is csodálok - a Kelet-Közép-Európai blokkal, úgymint a magyarokkal és lengyelekkel elsősorban, hatalmas kolonc vagyunk a nyakukon, öntik belénk a pénzt és mi mindenen akadékoskodunk, mindennek a kerékkötője vagyunk, már a lengyelek is, szóval vége lesz a dalnak, az EU-ban okos emberek ülnek, akik évtizedek óta együtt dolgoznak az országaik felvirágoztatásán, a problémák hatékony és gyors megoldásán, félszavakból is értik egymást, és erre itt vannak ezek a bunkók /Orbán/, akik tesznek a saját országukra is nemhogy az EU-ra, akik mindent tönkretesznek, na ebből lett elegük és itt a vége!!!!
Állítólag már régóta javában szervezkednek a régi közös-piaci tagokkal egy új szűkebb csoport-egyesülés létrehozásáról, akikkel régen is olajozottan tudtak együttműködni, erről beszélt egy bennfentes diplomata, és mi és egész Közép-Európa ki lesz hagyva.
Ha Orbán ezt akarta elérni, márpedig szerintem ezért küzdött az elmúlt időszakban /mi meg itthon azon elmélkedtünk, hogy Európában is vezéri pozícióra hajt a különutas baromságaival, maga mellé akar állítani több országot is, ez a lengyelekkel sikerült is, már nem elég neki az itthoni, holott de igen!!!/, akkor máris érthető az új törvénymódosítási javaslatuk, onnantól kezdve bármit megcsinálhatnak az országgal, azaz jön az igazi diktatúra, amihez képest a Kádár-korszak rózsás-csókos-körmenet volt.
Kompletten megvan az oligarcha hálózat, hozzá az egész ország felosztva nekik a hatalmas pénzekkel együtt, naná, hogy terrorfenyegetettségre hivatkozva lezárják az országot és azt csinálnak amit csak nem szégyellnek, márpedig nem fogják. Ehhez összeállnak bármelyik keleti potentáttal, hiszen azok is ezt a vonalat viszik.
Én nagyon sötéten látom a jövőt sajnos.
Inkább fogunk hasonlítani az Észak-Koreai irányra.
De ne legyen igazam.

hello írta...

Mindezeket végigolvasva az ember csak azon kezd el dilemmázni, hogy azonnal vágja fel az ereit, vagy mégis inkább várja ki ezen iszonyatos jóslatok beteljesedését, mert azt ráér akkor is megtenni.

Félreértés ne essék, ez nem ironikus megjegyzés, csak részint az életösztönöm, másrészt az a remény sugallja, hogy hátha mégis lesz valami járható kiút. Az isteni csodákban nem, de a természet, és benne az ember, mint egyik csúcsragadozó örökös felülkerekedési képességében bízom.

Anikó írta...

hello... egyetértek az érfelvágás időpontjait illetően, eddig annyit reménykedtem az úgynevezett járható útról, ami majd csak előkerül, de valahogy nem akar előkerülni, naponta annyi mocsok derül ki drágalátos országunk vezetőinek viselt dolgairól és elképzeléseiről, hogy nem is tudom van-e értelme bármiben is reménykedni ?????
Kérdezem: Mi kell itt még az embereknek, hogy felébredjenek????