2016. január 4., hétfő

GENGSZTERHÁBORÚK, GENGSZTEREK


Folyik a bandaháború ezerrel.
A Keresztapa ellen lázadó hajdani consigliere mára már beelőzte Gyurcsányt, de legalábbis egy szintre kapaszkodott vele.
Gyurcsánnyal kevés a baj mostanában, el is csendesedett, harci kedve megkopott, kárt is viszonylag keveset tud okozni a dolgok mai állása szerint.
Talán, ha el tudna csalogatni másfélmillió apolitikus embert az urnákhoz, akkor ismét átvehetné az Elsőszámú Közellenség szerepét, de erre kevés az esély, az a másfélmillió ha a politikáról hall, hát elkezd öklendezni, majd kifejti, hogy kisember ő ezekhez a dolgokhoz,  meg különben is, nem ugrál. mert ha megtudja a polgármester, akkor nem kap közmunkát, ha nem kap közmunkát, akkor segélyre se lesz jogosult, és akkor szó szerint éhendögölhet.
A mai magyar választó gondolatmenetét a hasa szabályozza, és még fel se lehet róni neki...
Gyurcsány okos ember, az ország sem járna talán vele rosszul, mert nem szociopata és van benne felelősségérzet a szegényebb néposztályokkal kapcsolatban, viszont nem egy Spartacus és legkevésbé sem munkásvezér, hogy Dózsa Györgyről ne is beszéljünk.
Így aztán ne is csodálkozzon, ha ellenségként is szépen, lassan devalválódik.

Viszont itt ez a Simicska, aki maga az eleven parázs a Vezér fején.
Ő is okos ember, viszont nagy hibája, hogy indulatos.
Hajdan, mikor vitája volt egy szomszédjával, sajátkezűleg forgatta a sikítót, mintha egy láncfűrészes horrorfilmből lépett volna ki, úgy aprította ki a renitens kertszomszéd kerítésoszlopait, a frászt hozva ezzel ellenfelére.
Ha nem indulatos, akkor nem nevezi hajdani tettestársát annak, ami, hanem szép csendben megforralja a bosszút, és akkor borít, amikor annak ideje van, nem akkor, mikor kedve van hozzá.
Pedig ismerhette volna - ennek az embernek nem számítanak az együtt töltött régi, szép idők, nem számítanak az első, együtt lopott Boss öltönyök, nem számít a papa kőbányája, ennek a komának csak a hatalom és a hatalom révén megszerezhető pénz számít.
Ezt az embert sértette vérig, és ha ő ezt retorzió nélkül hagyja, akkor azt kockáztatja, hogy a többi alvezér is elszemtelenedik, ami számára életveszélyes lenne.
Simicskának menni kell hát a levesbe, és még örülhet is, ha élve megússza.
De hogy koldussá kell tenni, az biztos, már csak a nevelőhatás miatt is - hadd lássa minden Mészáros meg Garancsi, meg a többi vazallus, hogy mi a sorsa annak, aki szembefordul a Keresztapával.


Így hát most a Főváros nekilátott eltávolítani Simicska hirdetőoszlopait a városból, természetesen a jogra hivatkozva és a Fővárosi közgyűlés asszisztálásával.
Ami azt illeti Orbánék minden megmozdulása a jogra való hivatkozással történik, és szinte mindegyik a joggal való visszaélésen alapul.
Ez is.
Ami a legszomorúbb ebben az egészben az, hogy a Fővárosi Közgyűlés tagjai között nem akadnak, akik tiltakoznának az ellen, hogy a várost belerángassák egy gengszterek közötti leszámolásba.
Persze annak idején ugyanúgy - igaz, nem ebben az összetételben - szavazták meg  az ominózus hirdetőoszlopok felállítását, mint most a lebontásukat, meg sem várva egy bíróság jogerős ítéletét-
Ezek még a saját szabályaik betartására is képtelenek.
A bíróságok pedig -úgy tűnik - a hatalom szolgáivá züllöttek, ami a jogállam halálához vezető út egy lépcsője - nem is a legkisebb lépcső, ami azt illeti.
Közben mindenütt azt hangoztatják, hogy ez egy magáncég és a Főváros közötti jogvita, viszont a jogvita nincs jogi úton rendezve, jelenleg az ügy egy felcsúti kocsma szabályai szerint folyik.
Józsi ki akarja tenni határozott idejű szerződéssel rendelkező bérlőjét, hogy a lakást egy új haverjának adja ki, az meg a papírt lobogtatja, ahelyett, hogy pucolna, majd a tulaj összeszedi a haverjait és kihajigálja a bérlő konyhakredencét az udvarra, és amikor az vissza akarja vinni, rendőrt hív rá, aki szintúgy a haverja...
Itt is bele akarják húzni ebbe az ügybe a rendőrséget, ami azért igen szomorú, mert a törvénytelenségekhez való asszisztálást csak elkezdeni nehéz...


Közben Vajna is aktivizálta magát: kihirdette saját győzelmét a TV2 birtoklásáért folyó harcban, ő is még azelőtt, hogy akármelyik bíróság eldöntötte volna a jogvitát.
A vásárlást két állami bank finanszírozná, de egy magánbankot is bevontak, hogy ne legyen már a kép olyan vicces, mindenesetre most mindenki úgy tudja, hogy Vajna győzött, csak Vajna meg Simicska nem tudják így.
Ők pontosan tudják, hogy ebben csak bíróság dönthet, és nem is biztos, hogy a döntés Magyarországon fog megszületni.
Viszont az biztos, hogy az árát mi fogjuk megfizetni...

Nem vagyok Simicska-fan, de elképesztőnek tartom, hogy ma már a látszatra sem ad Orbán.
Olyan a helyzet, mintha Karak a libát Vahur orra előtt tolná ki talicskán a kertkapun, és még alá is íratná vele a halottvizsgálati jegyzőkönyvet.
Néha elgondolkodom, tud ez a banda még tovább süllyedni?

De, hogy ezeknek nincs már visszaút, az biztos...


:O)))




12 megjegyzés:

Unknown írta...



az orvosi hivatás alkalmazói szerint IS a sebész a legjobb megoldás híve.

probléma..-------->vágunk---------------tuti,hogy lesz változás!!!

manapság egy jó sebész AZ AMI HIÁNYZIK !!!!!!

nemóvatos írta...

Mi van ha a mi Lajosunk már nem is annyira indulatos, viszont ha annyira okos, mint azt a mici állította volt; talán okoz még meglepetéseket.
Lehetnének ezek számunkra kellemesek és a célszemély(zet)nek igen kellemetlenek.
Ha Simi a tőlünk szerzett vagyont a nép hasznára visszaforgatná, még a bűnbocsánatot is elnyerhetné.
Asszem van rávalója.

morzsi írta...

...Ha Simi a tőlünk szerzett vagyont visszaadná?... - Akkor nem Simicska Lajosnak hívnák. Aki évek hosszú során tömegével nyerte el a közbeszerzéseket, miért adna vissza egy fillért is?

Ezek nem gengszterek, rosszabbak, - ezek fasiszták. Egy new-yorki gengszter nem vegzálja a hajléktalant, a koldusnak nem veszi ki a perselyéből az odadobott centeket.

Itt mindenki - te is, én is - elmeosztályi ápolásra szorulna. Akik eltűrtük, hogy egy 1700 lelkes falunak stadiont építsenek, vagy hogy Ákos nevű hamisan éneklő fickó Kossuth díjat kapjon és ne legyen a parlamentünkben egyetlen politikus sem, aki ordítva tiltakozott volna az első "vissza nem térítendő" ajándékba adott állami tízmilliók miatt.

Ez az ország tényleg megbuggyant! Mikor azt olvasom, hogy egy 700 lelkes magyar falu, "saját erőből!" 480 millióból felépített egy víztisztítót, s ebből 460 uniós pénz, 20 meg a magyar adózók pénze volt... - akkor, akkor az újságíró keze nem tört el és az olvasók sem estek le székükről ájultan.
Re-mény-te-len!

Naphosszat Henyélő Nagyember írta...

Nem lesz itt semmi változás, majd szépen ez az ügy is elhal, mint ahogy nem hozott változást Gyurcsány, Brüsszel, Eu stb.A kis geci lesz a min elnök az emberi kor legvégső határáig, utána Rasi, stb.
Reménytelen..

talalom írta...

Morzsikám! Kis kiegészítés: volt is, van is a parlamentben, aki ordít. Legutóbb Gőgös Zoltán (MSZP), aki földkérdésben "ordított". A válaszoló (ha jól emlékszem) Lázárnak olyasmit felelt, hogy mocskos, undorító semmitmondását nem fogadja el. Erre a "baráti" média Gőgöst csesztette, hogy hogy beszélhet ilyen csúnyán a parlamentben. De kaptak már büntetést lmp-sek, PM-esek, Együtt, DK képviselők is, mert tiltakoztak, demonstráltak valami ellen az ülésteremben.

morzsi írta...

T."talalom"!
Félreértettél. Nem volt egyetlen politikus, aki tiltakozott volna a "vissza nem térítendő kölcsön" miatt...

mavtelep írta...

morzsi
És mi van ha tiltakozik ???
Hagyót, Molnár Gyulát a semmiért hurcolják meg már 8 éve, igaz! a Kopaszi gátat legalább megcsípték a fijjug !
Szervusztok, jó estét !

Kapat írta...

Szerintem Simicska még nem fejezte be "áldásos" tevékenységét és megfelelő időben és módon borítani fog. Addig, amig ez az "igazságszolgáltatás" regnál, ennek nem látom sok esélyét.
Ez pedig sajnos csak Orbán bukása után változhat. Addig viszont "rendszerezheti" tudását, beszerezheti az összes bizonyítékot, felkeresheti a hajlandó tanukat.
Bár a bíróságokban még nyomokban van némi szakmai tisztesség, de az ügyészség és a nyomozó hatóságok "célirányosak".
Simicska talán vádalkut köthet, ha lesz erre megfelelő igény és fogadókészség.
Az Ő ügyletei "törvényesek" voltak, de a törvények milyenségét viszont ismerjük.
Itt a mindent eltűrő szavazók szerepe a legsiralmasabb, no meg az ellenzék megosztottsága sem elhanyagolható!! Sőt!

Cereus írta...

Egyszer már megfogalmaztam, aki Orbán ellensége, Ő az én barátom.
Ha valaki elmeállapotomat vonná kétségbe, annak csak egy válaszom van gondolkodjon.

Fispán Géza írta...

Azért túl nagy reményeket ne fűzzenek a maradék, magyar demokraták, hogy a másik gengszter állítja félre az egyiket és a helyére a jogállamot, demokráciát. Lévén az ellenzék (mínusz a nácik) tetszhalott, így marad a kárörvendezés a szókimondó legokosabb* fideszista kártékonykodásai nyomán... :)

* Népünk II.sz. Bölcs Vezére szerint..

székkutas írta...

Vétkesek közt cinkos aki néma...

Kapat írta...

"székkutas"!
Simicska nem annyira néma, mint amennyire cinkos. Ez komoly dilemma. A kérdés már csak az, hogy a benne lévő bosszúvágy, vagy a "kis haver" és bandája aljas terveitől való félelme kerekedik -e felül?