2016. január 22., péntek

ROMKOCSMA 56 TISZTELETÉRE

Étlapra, arculatra és dekorációra verhetik el a romkocsmák az állami pénzt az 1956-os emlékév alkalmából – írja a Hvg.hu.
Akár ötmillió forint vissza nem térítendő támogatásra lehet pályázni ugyanis. A forradalomra emlékeztető reklámmal, koncerttel, színdarabbal is lehet pályázni, de akár a személyzet ruházatának ötvenhatosítására is.

A pályázatokat a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítványnak lehet benyújtani, a terveket március 1. és 2017. április 30. között kell megvalósítani.
Hát, mit mondjak, remek ötlet, méltó 56 szelleméhez.
Komolyan fontolgatom, ha bérelnék egy romot, ebből a támogatásból meg is tudnám nyitni, sőt, fel is tudnám virágoztatni!
Talán a Hős utcában kellene kísérleteznem, a hely maga úgy romos, ahogy van, tehát nem kellene mesterségesen leamortizálni, nemrég gázrobbanás is volt arrafelé, tehát a hely hiteles egy romkocsma nyitására.
Többé-kevésbé a vendégkör is biztosított lenne, egy kis marketing, és kalandtúrák versenyképes színhelye lenne, simán lenyomná bármelyik krokodil-túrát a Níluson, papiruszhajóban, alacsony vízállás mellett...
És akkor megpályáznám a pénzt, melyből korhűvé tenném a romkocsmát.
A csapolt sört Kinizsinek hívnám, a málnaszörpöt kis kupicákból tölteném a pohárba, majd némi kavargatás mellett szódavízzel ereszteném fel.
Az igényesebbje rendelhetne Bambit is, az alkoholfüggőknek kevertet, romot, hubertust kínálnék - kísérőnek a sörhöz.
Lenne kéteurós kolbász mustárral, kecsap nem lenne, merthogy akkor sem volt, viszont lenne talponálló részleg talpán alig álló részeggel és egy-két asztal is.
A talponálló megnyitására Rasit kérném fel, ő biztos talpakon áll.
Hogy vigyek egy kis hangulatot is a dologba, a bort a Ferencvárosi pályaudvarról hordatnám a helyi lakossággal, két vödörből egyet megtarthatnának, de a vödröt is a pályaudvarról kellene lopniuk.
Hoogy kalandosabb legyen a dolog, a vendégek a vödrökre célbalőhetnének, ha kifolyik a bor, hát így jártunk...
A kenyeret a kalbászhoz a Százados útról kellene szállítani, teherautóval, kenyérgyár híjján szupermarketből, -annak idején is így szállították eleink, viszont a teherautót lopni kellene, vagy a nép nevében lefoglalni, legyen az a feeling forradalmi!
 A felszolgálók bakancsban és viharkabátban, nyakukban davajgitárral vinnék ki a rendeléseket, miközben a hangszórókból folyamatosan hallanánk a kiáltványt: csapataink harcban állnak, a kormány a helyén van - erre az úri közönség sírvafakadna...
Később lehetne kis zene is - oly távol, messze van hazám, bárhogy lesz, úgy lesz, stb...
Időnként himnusz, az ajtó előtt géppisztoly-sorozatok, a vendégnek a számla kifizetése után két vulkánfiber nagybőrönddel, hátán a nagymamával csúcsforgalomban kellene átkelnie a Hungária körúton.
De előtte le kellene számolni az ávósokkal, ehhez csak lesbe kellene állni a Zách utca sarkán, ott lakik most a TEK, a fiúk kapnának egy-egy pár sárga cipőt a reklámkeretből és máris korhű a hangulat, fa meg akad arra rengeteg.
A zenét egy rádió szolgáltatná, a zenével váltva időnként bemondanák:
itt a Szabad Európa Rádió, a szabad Magyarország hangja    
A kocsmában a vendégeknek szabadon lehetne vadászni személyes ellenségeikre, a környék bűnözői pedig ingyen sörért biztosítanák a korhű hangulatot.
Időnként körbeszaladná az asztalokat a Farmotoros Giliszta.
Lenne egy kopott mucus is, aki kiszolgálná a felajzott harcosok szabadság iránti igényét, az a bevétel felét le kellene adja nekem.
Kitűzőt viselne: a Nemzet jövendő durva annya...
Dögre keresném magam, emellett nemzetközi hírű lennék, és vastagon visszaélnék a háborús időkben természetes szabadossággal, olyan lennék, mint felajzott szír a kölni főpályaudvar előtt....
Jó üzlet lenne, még úgy is, ha a bevétel harminc százalékát leadom a Keresztapának.
Namármost ezen a télen már százan megfagytak, de ezzel én nem törődnék, mert a romkocsmám jól menne, az ötmillióból meg legfeljebb ezt a száz embert lehetett volna megmenteni a fagyhaláltól, de hát magukra vessenek az élhetetlenek, mi meg ünnepeljük méltó módon a saját szarába fulladt forradalom tizedik évfordulóját!
Aki magyar, velünk tart!
:O)))

8 megjegyzés:

Névtelen írta...

Wittner Mária lenne a pultos .

feripapa írta...

Vagy a ribi...

Unknown írta...

minden esetre kifinomult forma 56' szellemiségének leszarozására :((

ps: tuti, hogy egy OLYAN szzsák ötlötte ki, AKINEK az anyja se élt még 56'-ban :((

morzsi írta...

Ez a "vissza nem térítendő állami támogatás" az egyik kedvencem...
Vajon hány vendéglátó hely tulajdonosa Rogán?

Donáto írta...

Azt olvasom a NOl.hu-n, hogy a kormány "pofátlan végkielégítésekre készül az elbocsátandó közszolgák esetében."
Nincs olyan nap, amikor ne azzal kezdődnének a hírek, hogy ki, mikor mennyit kapott a magyar államtól csak úgy, - ellenszolgáltatás nélkül.
Miközben meg hajléktalanok, idős egyedül álló emberek fagynak meg, hűlnek ki az utcákon, vagy éppen a saját otthonukban.
Száradjon rájuk ez a sok galádság és nekik is olyan halált adjon a sors, mint azoknak a szerencsétleneknek!

hello írta...

Bocsánat, hogy nem a jelen témához kapcsolódik, de az imént kaptam, és muszáj megosztanom Veletek, mert fuldoklom a felháborodástól:

szandekosan-rohasztja-le-az-egeszsegugyet-a-kormany-durva-beismeres-egy-fideszestol

Olasz Ildikó írta...

Itt dobom fel a majd 70 éves talpaimat!
5 milliót a romkocsmák arculatának átalakítására, az '56-os forradalom emlékére. Ez mi?
A romkocsmák fő ellensége csak nem akarja benyalni magát a romkocsmák üzemeltetőinél? Netán Tiborcz új arculatot akar kialakítani magának, vagy a Lőrinc barát foga fájdult meg a projektre?
És, hogy egészen az 56-os forradalom emlékére történjen mindez, a pályázat benyújtásának határideje - ha jól olvastam - 2017 március?
Ennyi ízléstelenséget még Habonyról sem tételeztem fel. Bár az is lehet, hogy nagy Szotyialista miniszterelnökünk ötlete volt? Vagy éppen a KDNP-é? Nem tudom, csak nézek körbe, és keresek egy alkalmas ötletgazdát.
Persze az is lehet, hogy ez ismét elterelés, ha erről beszélünk, ez borzolja a kedélyeket, nem foglalkozunk a készülő "Márványba vésett 6.-ik Alaptörvény" módosításával, miután a Jobbik is úgy tett, mintha éppen cuki volna...

góbé írta...


Kedves Hello!

Ne szabadkozz, a belinkelt cikk nagyon is a témához tartozik ! - "...már megint mi a faxra szórnak ki fölös milliárdokat amikor..."
Ez megint egy olyan magas labda, amit demo... pártjainknak illene lecsapni. Megteszik vajon, vagy ez is csak 2 napig lesz téma a médiában-politikában?