2016. szeptember 14., szerda

ADOK-KAPOK. AVAGY CSAK KAPNI SZERETÜNK?

A luxemburgi külügyminiszter javasolta Magyarország kizárását az Európai Unióból.
Magyarországot ideiglenesen vagy akár véglegesen ki kellene zárni az Európai Unióból a menedékkérőkhöz való hozzáállása és más ügyek miatt – ezt a luxemburgi külügyminiszter mondta a német Die Welt című lapnak adott interjúban. Jean Asselborn szerint az EU nem tűrheti, hogy alapvető értékeit sértsék meg.
„Mindenkit, aki Magyarországhoz hasonlóan kerítéseket épít a háború elől menekülő emberek ellen, vagy megsérti a sajtószabadságot és az igazságszolgáltatás függetlenségét, ideiglenesen, vagy ha szükséges, örökre ki kellene zárni az Európai Unióból” – jelentette ki a luxemburgi politikus, aki szerint csak így lehet megőrizni az Európai Unió értékeit és kohézióját.
Akit ez a fejlemény meglepett, az valamilyen szép álomvilágban él, melyet most még tovább erősítget az, hogy néhány európai állam egyes politikusai kifejezték azt, hogy nem értenek egyet a luxemburgi külügyminiszterrel, ezzel azt a benyomást keltve, hogy egyedi és egyszeri véleményről van szó.
Attól tartok, tévednek.

Mint ahogy Orbán is téved, mikor azt gondolja, hogy primitív kis játéka a végtelenségig folytatható.
Európa uniója ugyanis nem kizárólag gazdasági, de értékközösség is, mely értékek mellett a belépéssel Magyarország is letette a voksát – már csak igazodnia illene hozzájuk.
Asselborn nem Magyarország és a magyar emberek ellen lépett fel, hanem kimondottan Orbán és a nevéhez köthető kurzus ellen.
Ameddig ez az ő véleménye, addig Orbán nyugodtan alhat, akkor kell majd nyugtalankodnia, ha az Unió országaiban a népnek lesz elege abból, hogy etessenek egy olyan kutyát, amelyik az ő harapdálásukban látja feladatát.
Amikor majd az adófizetők megkérdezik saját politikusaikat, hogy ésszerűnek tartják-e adójuk ilyen felhasználását, megteremtve az Unió fizetett ellenségének érdekes státuszát.

Az élet mindig és mindenhol cserekereskedelem.
Ha adok valamit, akkor azért ellenszolgáltatást várok, ha szeretek valakit, akkor azt várom, hogy viszontszeressenek, ha virágot adok egy nőnek, mosolyt várok cserébe, ha a libának kukoricát adok, minimálisan is az egyik combját szeretném körbeharapdálni.
Az önzetlenség – néhány felettébb ritka esettől eltekintve – a rózsaszín leányszobácskák szép illúziója.
Amikor beléptünk az Unióba, akkor nekünk esélyt adtak a gazdasági felemelkedésre, védelmet ígértek és adtak – cserébe mi szuverenitásunk egy szeletét és piacot adtunk a többieknek, ez korrekt politikusok közötti korrekt értékcserének tűnt.
Orbán minden, csak nem korrekt politikus, ő az archetípusa annak az erőszakosan buta embernek, aki mindig és mindenütt csak jól akar járni.
Ilyen felállás sehol sincs, aki ilyenre törekszik, előbb- utóbb pórul jár.

Nagyon jellemző, hogy sikereink között miket emleget.
Itt van például az IMF, melyről Julcsa néni azt se tudja, eszik, avagy isszák, de azt - hál Orbánnak - tudja, hogy a magyarságra nézve kellemetlen következményekkel jár, tisztviselői a nemzetközi tőke profithajhászása érdekében kiszívják csontjainkból a velőt és furulyát csinálnak belőlük.
Az csak a baj, hogy az Unió, és az IMF is mi - mi is vagyunk, amikor Brüsszelt szidjuk, magunkat is szidjuk, de így van ez az IMF-el is.
Az összes brüsszeli döntésben benne van a mi véleményünk is, hogy aztán nem hallgatják meg?
Nem biztos, hogy nem járunk jobban...
Ha viszont ennyire nem tetszik nekünk, akkor nem kellene tagnak lenni, ha meg tagok vagyunk, akkor el kellene fogadni a belépéskor pontosan tisztázott feltételeket.
Nevezetesen, hogy az IMF-kölcsönt nem lehet magánpénzzé konvertálni, hogy az uniós politikához, melyet egyébként a tagok együtt alakítanak ki, csatlakozni kell, ha tetszik az aktuális döntés, ha nem - vitatkozni meg a döntés előtt kell…

Orbán – és nem Magyarország - mindig jól akar járni.
Hogy állandóan az országra hivatkozik, az ma már inkább vicces, hiszen minden lépéséből kilóg magánérdekeinek lólába.
Magyarország leggazdagabb embere nem a munkájából gazdagodott meg, már amennyiben egy rablóbanda fővezérének fosztogatásait nem tekintjük munkának.
Itthon még el tud adni ezt-azt  nemzeti érdeknek, de az nehezen fog sikerülni, hogy a német adófizető adójának ellopását német nemzeti érdeknek tudja elfogadtatni, és ebből előbb-utóbb elege lesz az áldozatnak.
Ennek első jele a luxemburgi külügyér megnyilatkozása, aki státuszánál fogva nem nevezheti nevén a gyereket, de rámutathat ujjal.
Akik pedig most szavai ellen tiltakoznak, mindahányan tudják, hogy I. Enyveskezű Viktor egy mindenféle morál nélküli szociopata, de ők sem nevezhetik nevén a gyereket, emellett nem hiányzik nekik a Brexit mellé a komoly nemzetközi cirkusszal járó kirugásunk és nemigen akarhatják Magyarországot Putyin ölelő karjaiba lökni.
Egy biztos: ez a nyilatkozat az első olyan szög Orbán politikai koporsójában, melyet uniós vezető kalapált bele.

Viszont nem az utolsó, ezt megjósolhatom…


:O)))

23 megjegyzés:

Promenad írta...

"Asselborn komolytalan figura " mondotta volt Európa legkomolytalanabb figurája,Szíjártó Péter.

nemóvatos írta...

Sajnos az EU vezető politikusainak a tesze-toszasága nem csak a bevándorlás kezelésében, hanem abban is megmutatkozik, hogy meddig tekintik "(látszat)harmonizációs költségnek" az orbánbanda által eltulajdonított (elpazarolt)adófizetői pénzeket.
Hogyan fogják kimagyarázni magukat, ha az egyes tagországok erősödő szélsőségei otthon majd ezt is az orruk alá dörgölik?

Geza írta...

Tegnap oltari jo napom volt, mikor az egyik osztraak adoon meghallottam ezt a hirt. Hosszu ido oota az elso szivemhez szolo fejlemeeny. Az EU alapertekeinek lekopese mellett nem lehet szemethunyni! Lehet, hogy baromira keesoo, lehet, hogy ez csak egy hirtelen elszolaas volt a luxemburgi kulogyminisztertol, de azert igen jo erzes, hogy valaki hangosan kimondja, es nem sunyizik. Az persze teljesen hulyeseeg amit utolag korrigalaskent hozzatesznek [es sajnos ezalol PuPu sem kivetel], hogy tudniillik itt csak a verlazito orbanrol es maroknyi csapatarol van szo. Persze hogy nem! Ki a tokom valasztotta meg ezeket? Meeghozza teljesen SZABAD valasztasok kozepette? A valaszt mindenki tudja: A NEEP volt az, aki idebszta ezeket, ugyhogy, a neep most viselje is ennek a sulyaat. Ne mentsuk fel a bunkajaat, ees persze Long Live Jean Asselborn!

Kapat írta...

Nagyot csalódtam az EU- ban! Annak egységet megőrző, szabályozó és főleg a normáit számonkérő szerepében!
Immár hatodik éve, hogy Orbán áldásos tevékenységének köszönhetően, Magyarország elérte, hogy már nem jogállam többé.
Szépíthetjük a dolgot, de csak a szavak szintjén. Nem akarom részletezni, hiszen mindennapos problémáinkat ismételgetném. A folyamatot mindannyian ismerjük, nap-mint nap elszenvedjük.
Az EU ez idő alatt egy-két ejnye-bejnyét megeresztett ugyan, de semmi következménye nem lett. (ha ez a bírkanépnek így jó?!)
Sőt, most már ott tartunk, hogy "engesztelő" egyeztetések sorát indítják az EU egységéért, egyben maradásáért.
Ez a bomlasztó, békétlenséget szító, hatalomra törő senkiházi pedig, a végsőkig feszítve a húrt, a végén még megdicsőül.
A háromszor nagyobb, népességében pedig csaknem négyszerese Lengyelország a szőnyeg szélére van állítva, pedig Orbán szisztémáját követve, bontják le a jogállamot.
De az érdekek közel sem azonosak. A nagy Lengyelország óriási piaca az EU-nak.
Bár mezőgazdasága nem túl korszerű, de az ország lakosságának 25%-a még mindig földműveléssel foglalkozik.
Itt az érdekek kölcsönösek, hiszen az EU mezőgazdasági támogatásai óriásiak.
Az Európai Bizottság mégis kifogásolta Lengyelországnak a jogállamiságot fenyegető lépéseit, az alkotmánybíróságra vonatozó törvényeit, a bíróság összetételét, stb.
Az pedig legkevésbé sem szempont, hogy velünk, itt élő és Orbán önkényétől szenvedő sok millió emberrel mi lesz?
Az EU-s normákat semmibevevő, gátlástalan tolvajoknak nincs semmi, ami útját állja. Hát ezért a csalódásom.

mavtelep írta...

Hmmm...Orbánt a Néppárt-beli emberek védik, nem is annyira őt, inkább a saját pozíciójukat.
El nem tudom képzelni, hogy ezek után valaha is normális lesz a viszony az EU-val.
Szervusztok, jó napot !

csakafidesz? írta...

Úgy tapasztalom, hogy itt mindenkiből dől a panasz, senki sem elégedett, ennek ellenére egyetlen megvitatható konstruktív megoldás sem hangzik el.
Hogy mire gondolok?
Elsőként azt szögezzük le, hogy a rend az alapja mindennek. Rendetlenség közepette nincs hatékonyság, rendetlenség közepette képtelenség alkotó, értékteremtő munkát végezni.
Másodszor azt kell lerögzíteni, hogy rend kényszerítő eszközök alkamazása nélkül nem teremthető meg. Egy kellő időben elcsattant pofon még a gyereknevelésben is segítség lehet.
Harmadszor ki kell találni egy olyan EU-s szervezeti formát, amely képes a fenti feltételeket kellő hatékonysággal végrehajtani.

Az is ténykérdés, hogy nem lehet eredményes a "szeretett vezető" különféle minősítgetése, jelzőkkel való csúfolása, mert ezzel csak az érhető el, hogy a hívek még jobban összezárnak körülötte és ez azt az érzést váltja ki belőle, hogy ugassatok csak kedvetekre a magyar embereknek veletek ellentétben mindenről más a véleménye.

Itt eredményt csak az EU lenne képes elérni - nem csak pénz adna, hanem "pofont" is annak aki megérdemli - mégpedig olymódon, hogy a kormányok politikáját indirekt módon folyamatosan és hatékonyan támadja. A "zembereknek" közvetlenül érezniük kellene, hogy kormányuk elhibázott lépéseinek mi rájuk nézve a következménye.
Én itt elsősorban a lakosságot közvetlenül érintő szankciók bevezetésére gondolnék.
Hosszú lenne a variációs lehetőségekről beszélni, de remélem néhány hozzászólótól kapunk erre vonatkozóan is ötletet. Néhány ilyen retorzió képes lenne megingatni a ma még imádattal körüludvarolt Fidesz iránti bizalmat.
A bizalom elvesztésének következménye nem biztos hogy ma még behetárolható, de bármi lehet...
Persze lehet továbbra is a lázas semmittevés - amikor úgy teszünk mintha tennénk valamit - állapotát fenntartani. Ez ma már nem lesz eredményes itt sem és az EU-ban sem. Arról nem is beszélve, hogy ez az állapot a mai körülmények között már nem sokáig tartható fenn.
Ezen talán sokaknak el kellene gondolkodni.

mavtelep írta...

Én gondolkodtam...és arra jutottam, hogy az érvénytelen/eredménytelen okt.2. akkora pofon lenne a Fidesznek, hogy a fal adja a másikat.
Ja, és a nap 24 órájában ezt kellene ismételgetni - nekünk is - , a baloldal amortizációja helyett.

Geza írta...

Kedves mavtelep:

Becsulom optimizmusodat, de:

a) az okt. 2.-i bszakolodas ervenyessege, vagy ervenytelenseege TELJESEN LENYEGTELEN abbol kifolyolag, hogy a nepszavazaas tenye ami szaamit, es nem az eredmeenye.

b) persze egy donto vereseeg (30-40%-os reszvetel es donto IGEN szavazat - ees most ert a bilibe a kezem) az maar maas lenne, de haat maradjunk inkaabb a realitaasok mezejeen.

c) az meg hogy Asselborn kijelentese majd felebreszti az embereket, teljesen kizaart. Soet, eppen az ellenkezojet fogja kivaltani: "A nemzet egyseegesebb lesz, mint valaha" - hiszen baancsaak Brusszel iraanyaabool.

Névtelen írta...

blogászat, és ez:

VIDEÓBAN MAGYARÁZZA EL AZ EÖTVÖS KÁROLY INTÉZET , MIÉRT ÉRTELMETLEN A NÉPSZAVAZÁS KÉRDÉSE

KÖTELEZŐEN TERJESZTENI MINDEN MÓDON!!!!!!!!!!!!!

Kibic37 írta...

Azért ez sem piskóta:
https://www.youtube.com/watch?v=1M-Crh3vmPk#action=share
Kicsit hosszú (24 perc), de nagyon megéri. És igencsak a témába vág ...

Ja, és majdnem elfeledtem: TERJESZTENI ahol csak lehet!

anteus írta...

Kinek a rendje? Most is rend van - Orbán rendje.
Milyen lenne a te rended? Amiért még ütnöd is jogos lenne?
Veszelyes vizeken evezel, neked meg talán ezen kellene elgondolkodni.
Makarenkonak egyébként nem volt igaza.

anteus írta...

Ez kurvajóóó!

Névtelen írta...

anteus!
te magadban beszélsz?

Névtelen írta...

újfent blogászat, és olvasni, megnézni a következőt:
.
http://www.blogaszat.hu/2016/09/mi-fan-terem-az-ujbaloldal.html
.
illetve a konferenciára jelentkezni lehet itt:
.
https://docs.google.com/forms/d/12hkSrBRErXoNT2Bb_bSUSjy7qm2t6Y2zYwT5Zz6k6hk/viewform?edit_requested=true
.
KÖTELEZŐ TERJESZTENI!!!!!!!!!

csakafidesz? írta...

anteus (/:17)

Azt mondod, hogy ma is rend van az országban,-Orbán rendje!
Ez igaz, de válaszold meg kérlek, hogy akkor mi van az EU-ban? Milyen rend az, amit egy kis ország miniszterelnöke lépten-nyomon megkérdőjelezhet, amivel folyamatosan van bátorsága szembehelyezkedni és aminek a létét is sok esetben kétségbevonja.
Ezt a rendet mifelénk rendetlenségnek hívják.

Makarenko igazáról pedig nem nagyon van jogunk itélkezni., ugyanis a csendőrpofonok nem az ő pedagógiai útmutatása nyomán csattantak el, a diákokat a tanárok nem Makarenkó elvei szerint nevelték és a katolikus inkvizíció ideje alatt sem az ő szellemében kínoztak halálra embereket. Mehetnénk még visszafelé az időben, de értelmetlen.
Amióta az emberi társadalom létezik, azóta a fegyelemre kényszerítés is létezik. A rendet és fegyelmet megtagadó embereket kényszerrel állítják be a sorba. Ha ez nem lenne, akkor az anarchia uralkodna a világban és lássuk be, hogy beláthatatlan következményekkel.
Visszatérve Makarenkóhoz. 125 éve született orosz pedagógus, akinek alapvető törekvése a nebulók közösségre nevelése volt. Testi fenyítést csak azokkal szemben alkalmazott, akiket szép szóval nem lehetett meggyőzni. Ember volt, tehát sokszor tévedett, de tanításai ma is helytállóak.

Olvasd hozzá az alábbi írást:
https://nanocs.wordpress.com/2013/03/06/a-makarenkoi-pofon/

A mai körülmények között a pofon kifejezés alatt nem biztos, hogy annak a fizikai
kifejeződését kell érteni. Pofonként értelmezhetők bizonyos korlátozások, időszakos kedvezménymegvonások, nyílvános kiközösítés stb.is.
Természetesen ennek kitalálása nem az én feladatom, én csak - ha úgy tetszik - csak hangosan gondolkodtam abban a reményben, hogy talán véletlenül ez is egyszer termő talajra talál.

mavtelep írta...

Bocs, de Makarenko nem Zadorovnak adott EGY azaz EGY pofont ?
Nevezett fiatalember egy edzett utcai vagány volt, legalább 2x akkora mint a tanár.
"Az új ember kovács " egyáltalán hogy jött bele a képbe ?
Szervusztok, jó napot !

Névtelen írta...

csakafidesz!

belszólok, mer lehet, nem ticsa senki sem!
.
idézlek:
„Azt mondod, hogy ma is rend van az országban,-Orbán rendje!
Ez igaz, de válaszold meg kérlek, hogy akkor mi van az EU-ban? Milyen rend az, amit egy kis ország miniszterelnöke lépten-nyomon megkérdőjelezhet, amivel folyamatosan van bátorsága szembehelyezkedni és aminek a létét is sok esetben kétségbevonja.
Ezt a rendet mifelénk rendetlenségnek hívják.”
.
tudod ez a jelenség nem más, mint az idiotizmussal vetekedő liberalizmus.
tekintettel arra a tényre, hogy az a viselkedés, amit a csuti geci elővezet az unióban – sajnos azzal azonosítják a magyarokat is, ahelyett, hogy csak és kizárólag a
.
BOLSEVIK-FASISZTA-FÉLFEUDÁLIS-JOBBÁGYSÁG=FIDESZ-FIDESZÁLLATOK-BANDA
.
tagjait, szimpatizánsait azonosítanák velük – szóval az a viselkedés már régóta rombolja, akadályozza a normális, tisztességes, demokratikus értékrend mellett elkötelezett emberek jogait.
ennyi, s nem több.
mondhatni, „túltolták a biciklit” ebben a kérdésben, mint oly sok másban is az unió vezetői.

a megoldás nem lehet más, mint eltakarítani ezeket is, és olyanokat pozícióba juttatni, akik nem idióták, s nem félnek használni a rendelkezésükre/rendelkezésünkre álló eszközöket.
talán ez az új baloldal amit ajánlok figyelmetekbe a konferenciával együtt egy része, avagy az egésze lehet a megoldásnak

Névtelen írta...

ja!
segítséget kérek valamiben tőletek.
anno a 2010-es "választások" után a lázár nevű bűnöző egy hírműsorban belemondta ennek a magát magyarnak nevező csürhének a képébe, hogy:
"mindenkit ellenőrizni, felügyelni, irányítani akarunk!"
kerestem, de nem találom.
ha valaki segítene meglelni, az fontos lenne, köszi!
mentse el, hogy le ne töröljék, s adja meg az fellelhetőségét, OK?

csakafidesz? írta...

Kedves Névtelen!

Látod ezt a hangnemet bíráltam fentebb.
Attól függetlenül, hpgy sok tekintetben igazad van és jogos a felháborodásod, ezzel a kirohanással soha nem érhetsz célt, mert a Fidesz-hívek ha bántják a főnököt még nagyobb egységbe kovácsolódnak.
Nem szabad elfelejkezni arról sem, hogy a hívek jelentős részének az anyagi és egzisztenciális boldogulása is függ a vezér hatalmon maradásától.
Szerintem a higgadt bírálat többet ér, mert az egyrészt nem minősíti negatívan a bírálót, másrészt talán elbizonytalanítja a ma még túloldalon álló ingadozókat.
A 2018-as választások eredmény pedig lehet, hogy majd csak néhány száz vagy ezer szevazaton múlik.

Geza írta...

Keves Csakafidesz:

Most meg neked eert a bilibe a kezed, amikor ezt az utolso mondatot leirtad. Persze, a nyugodt hangveetel fontos, de azert azt igen erosen ketlem, hogy Te, vagy baarki maas racionaalis+humanitaarius ervelessel a mai magyarorszagon baarmi eredmenyt el tudnaal eerni (kiveeve ha viktor az elo es orbaan az utooneved - persze akkor meg nincs szukseeged az eloobb emliitett kvalitaasokra).

Attila írta...

Üdv!

Régóta véleményem az, hogy ide jutottunk annak nem Orbán az oka, hanem az a "szabadságszerető magyar nép", Egészen pontosan a nyugdíjpénztárak lényúlása óta. Tévesen abban a hitben ringattam magam, hogy ezt nem fogják hagyni. Lehajtott fejjel, szinte mukkanás nélkül tűrték. Orbán csak a fiataloktól fél. Az internet áfa csökkentésével akarja kifogni a szelet a vitorlájukból. Teszi ezt úgy, hogy ez EU előre figyelmeztettet, az EU-s áfatörvény ezt nem engedi meg. Majd kifizetik a büntit az állampolgárok adójából. Szükség esetén pedig különadót is kivethetnek az általuk kreált törvény alapján.

Attila írta...

jav: figyelmeztetette

Cereus írta...

Keresd a nőt ! Volt ez előtt! Ma keresd a koke bitangot!

Mindenben ott van , és keveri a szart, mert a bugrisból okoskodó "király" akar lenni. Tetejében a marhája már komcsizik is! Szeretnélek figyelmeztetni elpofátlanodott ifjú kommunista KISZ titkárkám tudjuk, hogy a szaros létedből kinek és kiknek a támogatásából lettél a senkiből, majd leszel újra senki.
Ne komcsizzál kis ördög. Az apád párttitkár volt mint én, csak én nem szereztem bányákat mint apád. Az anyád gyógypedagógus volt állítólag, bár sokan vonják képzettségét kétségbe, neveltetésedet illetően. Ő maga is nevelésed helyett a párt titkárságon, jobban fizetett osztályvezetői állást választotta. " Kisfiam", legalább nekem ne komcsizzál,és legyél hálás Soros György úrnak, hogy kiemelt a szarból,és megpróbált belőled embert faragni.
Azt persze, hogy Soros úr a pénzéből selejtet is gyártott, jó szándéka ellenére, a hálátlanságra, az egyéb hasznos tevékenysége mellett oda sem figyel.
Ami pedig, hősködő Viktorunkat illeti, mármint hogy visszafizeti a Soros Györgynek a kikupálódását segítő ösztöndíj teljes összegét, fellengzős kijelentés. A közös adónkból???
Ezt is !