2016. szeptember 1., csütörtök

KÜLÖNBÍRÓSÁG

Orbánt zavarják a bíróságok, melyek még megtartották függetlenségük romjait, de legalábbis nem hajlandók lemenni kutyába, és kiszolgálni a hatalom igényeit.
Természetesen ez nem maradhat így, hiszen egy virtigli kis diktatúrában mindennek úgy kell működnie, mint egy jól olajozott gépezetnek, legfőképpen a lopógép üzemeltetését akadályozó tényezőket kell kiiktatni.
A feladatra már régen kitalálták a megfelelő módszert, ha valamelyik tolvajt zavarja a törvény, hát annyi a törvénynek, méghozzá egyik napról a másikra.
Ha még ez sem elég, mert a bíróság zavarja őket, akkor annyi a bíróságnak is, lesz helyette másik.
Így ment ez az elmúlt időszakban végig - ha Orbánt zavarta az önkormányzatiság, hát lerombolta porig, ha a rendőrség nem volt számára elég megbízható, hát bíróság elé állíttatta vezetését, átszervezte, és létrehozta – mint hajdan Rákosi az ÁVH-t, saját fegyveres rendészeti szervezetét, a TEK-et.
Orbán jogot végzett, ez meg is látszik a gondolkodásmódján, hiszen a jogot használja fel a jogállam lebontására, a demokratikus intézményrendszert a demokrácia felszámolására, tudván, hogy a kés csak egy hasznos szerszám.
Annak is, aki védekezésre használja, de annak is, aki rablógyilkosságra.
A kés maga semleges szereplő, nincs saját akarata, minden azon múlik, aki a nyelét markolja.
A Vezér pedig markolja, görcsösen.

A kormánynak nevezett Orbán most éppen külön Közigazgatási Felsőbíróságot akar létrehozni, kiemelve a jelenlegi jogrendből azokat az ügyeket, melyek a szervezett bűnözés számára fontosnak mondhatók.
Az olyan ügyeket, ahol fény derülhet a nyakig szaros magyar közélet disznóságaira, erkölcstelenségére,
a hatalom önérdek vezérelt lépéseire, a hatalommal való visszaélésekre, a csalásokra, lopásokra, sikkasztásokra.
Ez fogja majd felmenteni Farkas Flóriánt, ez védi majd meg Rogánt és összeharácsolt vagyonát, meg az ország leggazdagabb emberének strómanjait.
Ez a bíróság járna el a NAV ellen indított perekben, a Nemzeti Bankkal kapcsolatos eljárásokban.
Azoknak a hatóságoknak vagy közigazgatási szervezeteknek a perei tartoznának ide első fokon, ahol az utóbbi időben a Fidesz számára a Közigazgatási, Polgári Bíróságon kedvezőtlen döntések születtek – mondja Sándor Zsuzsa, volt tanácsvezető bíró.
 
Szerinte teljesen egyértelmű, hogy emiatt szeretnék létrehozni ezt a bíróságot.

Ami a legszebb, hogy ezen az új bíróságon kormánytisztviselők ítélkezhetnének, ami önmagában vicces, hiszen egy jogállam a hatalmi ágak - törvényhozás, bírói és végrehajtó hatalom - szétválasztására alapul, ennek vetne végre az új szervezet.
Innen már csak egy lépés, hogy Isten kegyelméből I. (Zakkant) Viktor Mihály a Kancsó Aréna közepére ültetett tölgyfa alá kihelyezett trónszékén ítélkezzen minden kedden.

A várólistákat majd Mészáros Lőrinc kezeli, van az a pénz, amiért lehet módosítani majd a sorrendet...
Ki a kicsit nem becsüli, ugye...

Az igazságszolgáltatás rendszere kényes szerkezet, a jogszolgáltatásba vetett bizalmat könnyű elkótyavetyélni, és utána hihetetlenül nehéz lesz visszaszerezni.
Különösen akkor, ha ez az új bíróság célirányosan jár majd el, például ítéletet hoz Rogán válogatott tolvajlásainak ügyében, esetleg egy-két vazallus disznóságai tekintetében.
Az új szervezet úgy viszonyul majd a rendes bíróságokhoz, mint a TEK a Rendőrséghez.
Hogy most mit mondanak, a hatásköréről, illetékességéről az lényegtelen.
Hajdan a Vezérkari Főnök Különbírósága is, melyet a katonai ügyekre hoztak létre, maga alá gyűrte az összes olyan ügyet, mely a hatalom biztonságával volt kapcsolatos.
Egy meglévő szervezetnél a hatáskör kiterjesztését hatalomtechnikailag meglehetősen egyszerű megoldani, a válogatott bírók pedig úgy táncolnak, ahogy a hatalom fütyül.
Ezt lehet vitatni, de minek.
Ha én nevezem ki a bírámat, joggal számíthatok rá, hogy számomra kedvező ítéleteket hoz.
Ha valaki a libáihoz rókákat alkalmaz terelőpulinak, akkor nincs min csodálkoznia...

Ez a terv a jogállam koporsójába vert utolsó szegek egyike, a szervezett bűnözés ezidáig legfeljebb lefizette a bírókat, de már erre sincs szükség, hiszen alkalmazottai lesznek egytől-egyig.
A közvélemény persze erről nemigen értesül, talán nem is érdekli, hiszen ha Józsi libát lop, nem kap külön bírót, meg kell elégednie a meglévő apparátussal, aki majd képes lesz és elítéli, ami hihetetlen igazságtalanság, ha az okozott károkat vetjük össze.
De hát nemegyszer elhangzott már mostanában, hogy a bíróság nem igazságot, hanem jogot szolgáltat.

Na, ebben az egyben legalább nem hazudtak...


:O)))

25 megjegyzés:

Promenad írta...

Régen legalább voltak bírói-ügyészi gyorstalpalók,de ma már ezt is szükségtelennek tartja népünk /kevésbé /bölcs vezére.,aki a jogra járt,de minek ?
Nem tanulta meg például a visszamenőleges törvényalkotás gránitszilárdságu tilalmát,a pacta sunt servandanak a római jogban keletkezett alapelvétstb.stb.
Miért pont a bíróság függetlenségét tartaná hát szentírásnak ?

góbé írta...


Üdv PuPu !
Nincs komment 10 órája. Nincs mit hozzátenni, tiszta kerek, világos, egyértelmü.
Sajnos, a hat év alatt annyi sumák, mocsok, disznóság történt, hogy az efféle, talán utolsó jelentős jogállam-rombolás szinte magától értetődő, olyannyira leült a társadalom ingerküszöbe. ( azért reménykedem hogy utolsó, mert ezt márt csak a nyilt, totális diktatura überelheti, ami az EU tagság, ezzel együtt millióknak az élhető Magyarország végét jelentené.) A vonatkozó törvényt nyilván megszavazzák, g.orbán müve kész! Nincs olyan számottevő szegmense a társadalomnak, mely bármily csekély eséllyel megszorithatná a feudál-fasiszta diktaturát.
Akiktől várható lenne, akiknek feladatuk, láthatóan inkább besimulnak a nerrbe.

Gyurcsány bizik a kollaboráló Eőrsiben, de kiutálja Kerék-Bárcit, aki a 168 órában ugyanazt elmondja, amit ő maga mondott Öszödön. Puklit ugy néz ki megvették, merthogy letette a voksát a fidesz mellett amely szerinte képes megjavulni (!?!). - Annyira ostoba nem lehet hogy nem látja át a nerr lényegét, amikor azt már Láczitamás is világosan közölte mindenkivel! (valszeg a Tanitanéknak annyi...)

A zemeszpé hozta a formáját, Molnártól azért többet vártam. Felejthető társaság.

Együtt-PM-MOMA. Ők teszik azt, amit szerintem nagyon sokan Magyarországon a zemeszpé-dékától vártunk volna... Talán felismerik, eljutnak odáig, hogy a „mi” pártjaink által magukra hagyott, sőt mostmár többször is szembeköpött 2-3 millió elvárása, hogy egy komolyan vehető, eséllyel fellépő, a nemmzeth kotonszökevényét megszoritani, de inkább eltávolitani képes választási szövetséget, pártot összehozzanak.
Ha győztek, utána ráérnek magukat megkülönböztetni egymástól. Egészen addig tevékenységük, csak óvodás civakodás a homokozóban a kislapátért.

Ne feledjük! A fidesz 2006.-ban jóval több szavazattal bukta a választásokat, mint amennyivel 2014.-ben nyert, ráadásul kétharmaddal. Ok. csalás is volt, de mégis…

manyupos írta...

Kedves Pupu!
Csak egyetlen megjegyzés az írásoddal kapcsolatban. Nálad és sok más blog szerzőnél visszatérő fordulat, mikor orbánt Rákosihoz hasonlítod, pedig nem lehet.
Nem lehet, mert Rákosi ezerszer nehezebb körülmények között került hatalomra, - az ország szó szerint romokban állt és hemzsegett a háborús bűnösöktől.
Hasonlatod viszont még is helytálló, mert már nem kell sokáig élnünk és az ország újra romokban fog állni, elég csak az újonnan elkészült utakra vetni egy pillantást...

remegő kezű pupista írta...

Köszönöm!

Magamat ismerve tudom, egy nap kiábrándulok belőled, de az nem ma lesz. :)

hello írta...

Hajlamom a moralizálásra megint előtört:
Az oda kinevezendő bírók nem ugyanazt az egyetemi diplomát szerezték meg? Nem ugyanazt tanulták, doktori esküjük nem ugyanúgy szólt?
Akkor ők most majd hogy számolnak el a lelkiismeretükkel a tőlük elvárt ítéletek meghozatalakor?
Vagy ne legyek ennyire naiv? Elvégre van az a pénz, amiért valakinek korpás a haja? :-((

De az utóbbi 24 óra híreitől nem kevésbé forog a gyomrom - Góbé 9:38-kor már sorolta őket. :-((
Nagyon elszomorít, hogy akikben az ember reményledve spirituszt lát, azok sorra-rendre felettébb kiábrándító fordulatot produkálnak: vagy felháborodva kirúgják az amúgy még a 2010-es önmagukkal azonos elveket és célokat valló, értékes káderüket, vagy másként tagadják meg korábbi önmagukat: egy civil mozgalom élén. :-((


hello írta...

Olvasom:

Kerék-Bárczy: Fél éven belül új politikai erő jelenhet meg

Most mondjam azt, hogy legfőbb ideje lenne, és sok sikert hozzá?

Donáto írta...

Kedves Pupu!

Valamikor régen, a Sziget utcai általánosba jártam, ahol a "számtant" egy bigott öreg ember, a Pollák tanár úr tanította.
Ő, ha valaki az órája alatt beszélgetett, "körmösöket" osztott, vagy ha a diák a feleletekor méretes marhaságot talált mondani, azonnal követelte, hogy az mondja el "az imát" mely így hangzott: - más halottak feltámadnak, te nem támadsz fel soha többé, hülye maradsz mindörökké ámen!

Ez jutott az eszembe pár napja, amikor azt olvastam, hogy vasárnap Gyömrőn, - Budapesttől pár kilóméterre, nem a tanyavilágban! - újra választották a korábbi polgármestert, akit adócsalás és folytatólagosan elkövetett okirat hamisítás miatt jogerősen elítélt a bíróság.

A választók 77%-a gondolta úgy, hogy ő az, aki a legalkalmasabb, hogy újra a polgármesterük legyen!
Tessék nekem megmondani, hogy mit kell még csinálnia a gyömrői polgármesternek - vagy éppen Orbán Viktornak! (erőszakos nemi közösülés, bolti rablás?) - hogy újra ne őt válasszák meg!

Te Pupu írhatsz inad szakadtáig, róhatod a sorokat, ez a nép totál hülye marad.
És mondhatjuk az "imát" - hogy más halottak feltámadnak, te nem támadsz fel soha többé... Ámen...

mavtelep írta...

hello 13.14

Ha most azt mondod, hogy Kerék-Bárczyban egy alkalmas vezetőt látsz, akkor padlót fogok...)))

Szervusztok, jó napot !

hello írta...

Mávtelep, nem azt állítottam, csak annyit, hogy a 168 órában megírt nézetei - amelyeket úgy egyébként 2010 őszén még Gy.F. is így gondolt -, a jelen ellenzék káprázatos teljesítményéből, nemkülönben az uralkodó formáció országlásából is kiábrándult, a Jobbik cukiság- és néppárt-manővereit nem bekajáló szavazőpolgároknak akár szimpatikus alternatívát is képezhetne.
Hogy kivel az élén, azt még homály fedi.
De ami engem illet, pl. Bokrost elfogadnám.

mavtelep írta...

Bocs, hogy szólok : de ez a Pukli, Kerék-Bárczy féle tulképp semmitérő szereplés csak arra jó, hogy leszálljunk az Orbán-Lévai család "üzleteléseiről". Pedig ez pénzbe' van, mégpedig a mi pénzünk bánja.
A két jobb sorsra érdemes Tanult Elme meg maradjon a szakmájánál !

hello írta...

Hát, ez biztos holmi citoyen-jellegű "fogyatékosságom", hogy ösztönösen vonzódom az intelligens, tanult elmékhez. Mi több, nagyon szívesen venném, ha a társadalom többsége is így lenne ezzel. Más színvonalú lenne ez az ország, úgy mindenestül.

joszi írta...

Lehet ellenzekezni inszakadtig, csak ez ugyanolyan cseledtempo, mint a tobbi, miert nem csinaljak, miert hagyjak, stb.Mi meg ulunk es finnyogunk mindenkin aki barmit akar, barmi elkepzelese van arol, mit kellene csinalni.Persze, majd jonnek a tisztak a civilek.Hogyne, Pukli civil , csak Orbanekat szeretne, Gulyas civil, jobbikosokkal parolazik, s lekopi a szoci
Hillert, na ezektol akartok megvaltast.Kerek Barczy meg zaszlot bont, s nem erti , miert nem arat sikert sajat partjaban, akikkel szemben bontogat.Kozben lesz mar sajat partbirosag, s nincs messze mikor jon a padlassopres, maganbetetek csapolasa, ehhez kell kulonbirosag.Sajnalom, de velemenyem valtozatlan, szegeny Kertesz Akos igazat mondott, ezert szamuzetesbe kellett vonulnia.Persze jol van ez igy , hiszen, ha nem uldozik el annak idejen Tellereket, lehet, megcsinaljak az atombombat helyben, s ki tudja mire hasznaltak volna.Megint varhatunk egy kulfoldi hatalmat, amelyik elore rugdalja a magyar fejlodest, mint mindig.

hello írta...

Joszikám, ami ma fejlődés van nálunk, azt az EU pénze "rugdalja" előre - ha elapadnak 20-ban a csapok, akkor jön majd a qrva betyár világ ránk, akiknek nem volt módunk milliárdokat kisíbolni tartalékként rosszabb időkre!

Kovács Erzsébet írta...

Sokszor az az érzésem, egy nagy színpad Magyarország.A való világ 2016 szeptember 2.-i adását láthatják a kedves nézők interaktív adásban.A dramaturgia szerint a pozitív hősök időnként negatív hősként jönnek a képbe, nem kell hozzá Scherlock Holms-nak lenni, hogy rájöjj, vajon mi miért történt,:Pl-a tanártüntetés vezéralakja bizonygatja azt, amire senki nem gondolt,miszerint tősgyökeres fidesz szavazó egy mai hír szerint.Az álarcos bálon nem dobálják olyant empóban a maszkokat az emberek,
mint a ma élő való világában.
Az élet is dob egyet néha, most a franciák akarnak a lakosság üres szobáiba menekülteket behelyezni.Így talán már a Molnár Gyula pálfordulása is érthetővé válik,talán Ő se akar egy hottentottára várni a saját előszobájában, hogy végre bemehessen reggeli előtt fogat mosni a fürdőszobájába.Sajnos ilyen az életünk, percről percre újabb szereplők adják a végszót.Ha nem az egymás gyalázásával lenne a baloldal elfoglalva, esetleg jobban észre vehetnénk, honnan is fúj a szél.
Resümé:hiába tervezed, mire szavazol majd 2,-án, mire odaérsz az urához már semmi sem úgy lesz, mint ahogy gondolod,pont akkor, pont ott.
Ez az életünk, kész dráma.

Kovács Erzsébet írta...

javítok: urnához.
Bocs, de már alig látok, nem csak a pipától.HI.

góbé írta...


Joszi! Mavtelep !

Kerék-Bárci az Kerék-Bárci. Nemmzetthy ejtóernyős mondják, és van benne igazság. A fene sem akarja pajzsra emelni. De! Az mégiscsak büdös, hogy 2016.-ra aktualizálva elmondja Gyurcsány ( aki a Fletó, pajkos, kedveskedő megszólitást már Eőrsi óta nem érdemli...) öszödi beszédének velejét, lényegét, mire kiutálják. Nálam ez téboly. Lassan, bár fogcsikorgatva be kell ismernünk, a DK-val kapcsolatosan Bartusnak lesz igaza...

Hello ! 13.05.:

Az "oda" kinevezendő birók tényleg nem ugyanazt az egyetemi diplomát szerezték meg, nem ugyanazt tanulták, doktori esküjük ( ha van egyáltalán ) nem ugyanúgy szólt!
Jelen ismereteim szerint, - a tévedés jogát is fenntartva - a leendő közigazgatási felsőbiróság leendő "biráinál" sem a jogi végzettség, sem a birói gyakorlat nem feltétel !

joszi írta...

Kedves Gobe, errol beszelek, Bartusnak igaza van, Kereknek is, csak a DK nak nincs, mert ok akarnak valamit.Talan kerdezd Bartust Kerekrol, biztos igazat ad neki, tan alkossanak egyutt partot, hogy tudjuk, ok mit akarnak, ha egyaltalan.KEREK PEDIG, dehogy mondott oszodi beszedet, Gyurcsany onkritikus volt, belso forumon, Kerek, masokon gyakorolt onktitikat, zaszlot bontva, ujsagcikkben, fenyevnyi kulonbseg.Kovacs Erzsebet, kedves, nem kell az urnahoz menni, nincs problema, otthon kell maradni!

Cereus írta...

Kedves Góbé !

Hasonlóképpen látjuk a csuti bitang rendszerét, és annak ellenzékét is.
Koke ördögünket, a csodaváró, józan eszét vesztett népünk nagy része, a köpönyeg forgató "jó barátaink" segítségével újra választaná. Gyurcsány kínjában bevallotta, hogy hazudtak. Orbán és bandája nem csak hazudik ,de lop is mint a gép.
Ők az új elpofátlanodott magyar szarkák az azóta ellopott, parlagfűvel díszlő magyar ugaron.

Pár szót erről a "dicső" magyar ellenzékről is. Tudjuk hogy télen, nem fáztok, nyáron működik a klíma és ezért a balfasz semmittevésért még magas fizetés is jár.
Ne értsetek egyet, képviseljetek mindennap mást, egymás ellen is. Csináljátok csak a cirkuszt, mintha engem a /NÉPET/ képviselnétek és továbbra is szégyelljétek a baloldaliságot,és a baloldali értékrendet.
Személy szerint az "ilyen" kiállású ellenzéknek, de magunknak sem, nagy jövőt nem jósolok.

góbé írta...


Üdv Joszi!

Az irántad való tisztelet okán ujra elolvastam ahogy irad a "Kerék", Paradigmaváltás c. értekezését.
Ujfent meg kell állapitsam, hogy gyakorlatilag, a demokratikus oldal vonatkozásában megismételte az öszödi beszég lényegét. Eszerint, a mai helyzetre vetitve: a demokratikus oldalnak fel kell hagyni az egymás elleni, "ki a faszább gyerek" óvodásszintü vitával.

( Ha belegondolsz, Kerék-Bárci is, mint alelnök szintén önkritikus volt és vélhetően a ma már látható és sajnos a semmi felé sodródó vezérelvüség miatt fordult a nyilvánossághoz hiábavaló belső közözés után, melyet kellően alátámaszt azonnali kiüzetése is.)

Ne értsd félre, nálam Kerék-bárci egy közömbös figura, de e cikkben nagyon megfogta a lényeget.
Van egy nagyon fontos, megszivlelendő mondata:

"...A baloldalon belüli csaták viszolygást keltenek a mérsékelt középen, és épp azokat a szavazókat idegenítik el nemcsak a DK-tól, de a teljes demokratikus ellenzéki oldaltől is, akiket a kormányváltáshoz meg kellene szólítanunk..."

Nem hiszem hogy ennek igazságát kétségbe vonnád. Erről beszélünk egymás közt évek óta, ezen ment el a 2014.-es, és fog elmenni a 2018-as választás.
A terjengős, tótum-faktum Bartusnál pedig nem véletlenül irtam a "fogcsikorgatva" határozót, de amit a dk. müvel hetek, hónapok, s visszatekintve inkább évek óta, sajnos őt igazolja.

joszi írta...

Nagyszeru, megirta, hogy az egymas elleni kuzdelem, taszito, s azonnal nyitott egy ujabb frontot, ennek oromere.Hasznos valoban, ami pedig a DK t illeti nem tudok partot jelenleg, melyet ily keves aggallyal tudnek tamogatni, sok okbol, s melyet elvhubbnek latnek, nyilvanvalo hbaival egyutt.Erdemes megnezni, mely part szavazoi, hogy allnak a gyuloletszavazas ugyeben. Egyertelmuen a DK sok a legelutaasitobbak, tobbi foleg MSZP messze mogottuk, masrol beszelnii sem erdemes.

góbé írta...


Joszi !

Az uj fronttal kapcsolatban azért nincs igazad, mert - akkor még nekem Fletó - 2011.-ben, nagyon helyesen, ugyanezt csinálta. Abban ragacsos trutymóban ( a zemeszpé ) esélytelen volt a változás, az előrelépés. Mára viszont visszasilányult oda, ahonnan szabadulni akart. Az Eőrsivel kapcsolatos tétova gagyogásáig, hidd el szóra, vehemensebb dk.-szimpatizáns voltam mint te! Nagyra, talán tul nagyra értékeltem, épp ezért volt mellbevágó a csalódás, melyet még tetézni birt a Kerék-Bárci ügy kapcsán. Ugyan milyen "demokrata" az, aki az alelnöke kritikus megnyilvánulását annak számüzésével honorálja ???
Bocs PuPu, rendesen elmentünk a témától...

joszi írta...

Bocs, e temaban utoljara, de fontos szerintem tisztazni, , partot valasztunk es nem szerelmest, akit szeretni kelll, ezert a leheto legjobb mellett dontunk, ha akarunk barmit, amelyik persze nem tokeletes.Amennyiben tokeletesre varunk, kon az otthonmaradas, undorodas, s pont erre torekszik a fidesz 2002 ota egyre nagyob sikerrel, ez a titka.

góbé írta...


Joszi! Ebben teljesen egyetértünk !

Geza írta...

A Kerek-Barczy nagyon helyesen cselekedett. Termeszetesen nem kell szerelmesnek lenni egy partba, es pragmatikusnak is kell lenni, de haat hol van maar az "os-DK tisztanak latszott hevulete, oszinteseege. Sunnyogaas, beena nyuggeres-mszp mentalitaas. Tutira tudjaak, hogy az orszaag el van cseszve, azt is tisztaan latjaak, hogy 2018-ban sem fog valtozni a helyzet, hiszen ehhez nekik IS meg kellene valtozni, vagy legalabbis vallalni kellene regi onmagukat. Szeepen elevickeel meeg egy ideig a GYF-nek behodolt vezetoseg az itt-ott elcsipett alamizsnaan. A DK-nak meeg ahhoz sem fulik a foga, hogy a MOMA, Egyutt, stb.-vel kozosen odarettyentsen paar szaz embert a 25. oraban osszehozott ellenkampany gyulesen. Itt pedig igen egyszeru, mindenki altal jol felfoghato alapveto ertekekrol van szo. Helyes, amit Kerek-Barczy csinaalt, es en masokat is arra biztatneek, hogy hasonlo modon fejezzek ki magukat, ha holnap esetleg reggel a tukorbe akarnak neezni. [Ees een is bocs, hogy nem a blog temajahoz szoltam hozza.]

mavtelep írta...

joszival értek egyet !
Hagyjuk már ezeket a se hús, se hal politikusokat - Kerék-Bárczy, Eörsi -, egyszerűen NEM SZÁMÍTANAK ! Vattaemberek, meg sem kéne szólalniuk.
ez vonatkozik Puklira is, miért politizál ?! nincs elég szakmai gondja az oktatással ??
Szervusztok, jó napot !