2016. október 15., szombat

A NÉPSZAVA - ISTEN SZAVA

Nos, hát akkor elért idáig is a fülkeforradalom.
A Nemzeti Együttműködés Rendszere precíz rendszer, nem hagyja, hogy ha Nagyurunk egyszer elkezd a zavarosban halászni, akármelyik halacska megbújhasson a meder alján.

A módszer másnak tűnik, mint a Népszabadság esetében, itt nem azonnali kivégzésről van szó, de a dolog végső kifutása számomra nem kérdéses: 2018-ig el kell tűnnie a média-palettáról, még akkor is, ha patinásabb mint a magát középre pozicionálni igyekvő, mértékadó balközép napilap volt.
Nem az ő hibájuk, hogy az attrakció nem sikerült, a külső körülmények voltak kedvezőtlenek, hiszen nem nagyon lehet túlzott mértéktartással írni a demokrácia szétveréséről és a mindent felzabáló korrupcióról, a maffiáról.
Így aztán ha szándékos volt, ha nem, tartalmukban demokrata és baloldali írások születtek. A cégérre lehet bármit írni, egy bolt jellege úgyis az áru mibenlétén dől el.
Ki lehet írni egy boltra, amelyik diktatúrát árul, hogy demokrácia-bolt, egy újságra is, hogy mértéktartó, ha a valóságról írva nem tudnak a munkatársai másról írni, csak a felháborító, pimasz, mértéktelen rablásokról, az elit adóbefizetéseid feletti marakodásáról.
No, de ennek vége, a Népszabadság befejezte a kötéltáncot, elteheti a colstokot, mellyel a két politikai oldaltól való távolságot méricskélte, ment a levesbe, mert a hatalom számára kevés volt a tárgyilagosság bizonyítása, ennek az embernek a teljes behódolás és céljai gátlástalan szolgálata kell.
Neki nem Murányi Andrások kellenek - ha már András, legyen Bencsik!



A Népszavával még ennyit sem kell bíbelődni, hiszen - noha nem szélsőséges, de egyértelműen baloldali napilap, és hogy a jelenidejű fogalmazás helytálló-e, az majd csak hétfőn derül ki.

Eladják ugyanis a Népszava kiadói jogát, aztán az új tulajdonos majd eldönti, hogy ki maradhat a szerkesztőség tagjai közül és ki nem, mint ahogy eldönti majd a lap jellegét és - politikai napilapról lévén szó - a lap politikai irányvonalát is.
Lehet, meg se kell szüntetni, hiszen a lap olvasói bánatos nyuggerek, akik boldogan beszopták a rezsicsökkentést, meg a migránsozást is, hát miért ne szopnák be Kelemen Annácska sztár-allűrjeit?

Majd kicsit elmegy a lap a bulvár felé, az olvasói véleményeket kicsit megszűri majd az új szerkesztőség, a politikai hírek részére pedig találnak majd új szerkesztőt, hiszen a TV2-nél is találtak alkalmas személyt, ha jól belegondolunk.
A lap elbulvárosítása csak opció.
Nekem azért jutott eszembe, mert a lap új gazdája a Marquard Média lesz, melynek portfóliójába - Playboy, Eva, Joy - parádésan beleillik a vérproli Népszava, melyet ugyan beültethetnek fodrászhoz, jöhet a manikűr-pedikűr-walkűr, pipiskedhet ezután mint Rogán Cili a helikopteren, de ez se mossa le soha róla, hogy ez a lap a kelkáposzta és macskahúgy szagú lépcsőházak kérges kezű népének lapja.
Kár érte.


Az ügymenet meggyorsítása érdekében a lap főszerkesztőjét majd meggyőzik, hogy értékes tanácsaival két-három évig segítenie kell a lap újrapozicionálását, de a többiek közül a nevesebbek sok jóra nem számíthatnak, hiszen öreg kutyáknak már nehéz új kunsztokat tanítani, és lehet, néhányan nem is akarnak már beülni mindenféle iskolapadokba.
Van ugyan az a pénz, amiért korpás lesz az ember haja, de vannak azért emberek, akik nem hajlandók a legfelségesebb segg termékéből készült hajpakolást magukra kenni - majd írnak reklám-versikéket, úgyis haladunk Horthy rendszerének rehabilitálása felé.
A jelenlegi változásokkal a hatalom a napilapokat magáévá tette, most rágyújt és kicsit piheg, aztán jöhetnek a hetilapok, 168 óra, MANCS és kész a mű az alkotó pihenhet.
A Klubrádiót  némi frekvencia-korrekcióval kézben lehet tartani, az ATV pedig, mint egy történelmi egyház televíziója kihajít egy-két izgágát, Kálmán Olgát, Rónai Egont, aztán legfeljebb lesz vidám hétfő-kedd, szerda-csütörtök, péntek és szombat is, továbbá Havas Henrik is kap új műsort Zavaros Értékrend, esetleg Henrik Hülyéskedik címmel.

Ő már volt államtitkár is, majd kinevezik címzetes egyetemi tanárrá és felkérik, hogy hajtson végre viviszekciót Gyurcsányon - ha közben levág belőle úgy egy métert, talán a kisebbségi érzése is enyhül vele szemben... 


Imigyen hát be lesz fejezve a Nagy Mű, igen, a gép forog, az alkotó pihen, de meg is érdemli.
A baloldal atomjaira verve, az ötödik hadoszlop serényen teszi a dolgát - mi  is megérdemeljük őket.
Legutóbbi attrakciónk Szigetvári Viktor nagyjelenete, aki kijelentette, hogy pártja nem vesz részt a demokraták október 23.-i közös tüntetésén.
Adná az ég, hogy a többin se venne részt.

Szigetvári szakképzettsége politológus, szakdolgozatának konzulense Navracsics volt,  aztán dolgozott Medgyessynek, Gyurcsánynak, Bajnainak, de mostanra megutálta az MSZP-t meg a DK-t is.
A saját pártjában a viccpárt felépítésének folyamatát modellezi, egészségére, csak a demokraták ne engedjék, hogy beleszóljon az ügymenetbe, hiszen ő az a rabbi, akinek tanácsai nyomán az összes létező libák megdöglöttek már.
Hagyni kellene az ilyen önjelölt váteszeket a hervadásba, úgysem azon a húsz emberen múlik a választás, akik az ő híveik, és ha megjelennek akárhol is egy demokrata rendezvényen, hát rájuk kell küldeni Fodor Gábort, játsszanak együtt homokba pipiskét.
Az ilyen emberek csak kárt okoznak.



Még szerencse, hogy erről - demokrata média híján - senki sem fog tudni.



:O)))

19 megjegyzés:

Promenad írta...

Meg kell tanulnunk az indián füstjeleket, Arra nem tudnak rátelepedni /talán /

Kapat írta...

Lehet, hogy a szomorú idő hatására, igyekszem nem túl borús gondolatokkal még inkább szomorítani magam.
Így azután van két derűsebb gondolatom. Bár ezek minden esetben rácsapták az ajtót jóhiszeműségemre, én mindig kisérletezem.
Talán ez az eladás egy elővágás lehet, megelőzendő a fidesz által "közvetített" vevő eleve kijelölt feladatát. Talán (ezt nagyon félve mondom) Simicska is benne lehet az üzletben. Akár csak közvetítőként is.
Ez az eladás a színfalak mögött már hónapok óta nem titok. Az újság készítői, talán épp a Népszabi szomorú és váratlan története miatt, nagy és hangos tiltakozásba kezdhettek volna. Mivel ezt eddig nem tették, esetleg nem féltik a jövőjüket. Lehet, hogy olyan megoldások, megállapodások vannak a háttérben, amelyek számukra megnyugtatóak.
Nos elég optimista volt az elképzelésem ahhoz, hogy naívnak tartsatok. Nos nem vagyok az, csak nem szeretek előre bosszankodni.
Valamint még mindig reménykedem egy picit Simicska háttérmunkájában. Nem olyan fazon Ő, aki dalolva fekszik bele az egyre több szöggel dekorált ágyikóba.
Az egész bandánál több esze van, remélem energiája is, a megfelelő válaszlépésre.
Az azért meglehetősen szomorú dolog, hogy bármilyen problémánk megoldásának Simicska legyen az egyik lehetséges kulcsa. (talán az egyetlen?)

Kibic37 írta...

@Kapat
És az sem enyhíti a szomorúságot, hogy nevezett a Jobbikkal kokettál...

Kapat írta...

Kibic37
Így igaz! :-(

Cereus írta...

Kedves PuPu !

Nem szoktalak bírálni, mert alapvetően egyetértek írásaiddal, mint a kissé elkeseredett
mostanival is.
Azt is szoktam jelezni, ha a feltett kép találó. Mert ez véleményem szerint, nem az.
Ezt, a drága jó édesapja által fél hülyére vert és rúgott idiótát, Isten képében ábrázolnod
egyáltalán nem szerencsés részedről, mert Ő az aki ezt el is hiszi magáról, sőt holnaptól áldást is osztogat majd.
Bocsásd meg nekem, de én minden nap ha tehetném, szembesíteném egykori önmagával, meg avval is
honnan jött és ma hova tart.
Ha a vesztébe, akkor Isten akaratában megnyugodva ,én már nem is bánnám.

csakafidesz? írta...

A múlt héten egy számomra nagyon érdekes információhoz jutottam. Miközben mi s NÉPSZABADSÁG felfüggesztésén siránkoztunk az ATV reggeli műsorámak vendége éppen egy volt miniszterelnök volt, akitől a műsovezető azt kérdezte - Népszabadság felfüggesztése okán -, hogy tekintettel a baloldali médiafelület szűkösségére, miért nem próbálják megvásárolni az újságot, mert az enyhíthetné a gondokat és biztosíthatná a politika iránt érdeklődők többszínű politikai tájékozódását.

A megkérdezett válaszában annak a véleményének adott hangot, hogy nincs szükség külön kormánypárti és ellenzéki médiára, helyette olyan közszolgálati médiát kell csinálni, ami kiegyensúlyozottan adja mindkét oldal számára a tájékoztatást. Azzal érvelt, hogy politikus ne írjon újságot, mert az egy külön szakma.
A pártok, ha az érdeklődőkkel valamit közölni akarnak akkor csináljanak faliújságot.
Hát, akkor hirtelen azt hittem, hogy ELDOBOM AZ AGYAM!
Ebből csak egyetlen következtetést tudtam levonni, ezek az okoskák pusztán az elveikért fel(el)adták az összes médiát, amivel még rendszer váltásakor még rendelkeztek és átadtak minden kezdeményezést a Fidesznek. Most aztán nézegethetik magukat, csak bele ne pusztuljanak ebbe a határtalan becsületességbe és szépségbe.
Az ilyen emberek nem is tudom hol élnek. Lehet, hogy a bárányfelhőkön üldögélnek és a saját álomvilágukkal vannak elfoglalva.
Ez az info csak azért érdekes, mert most 12-15 év elteltével ílymódon derült ki, hogy miért van ma jobboldali médiatúlsúly.

A fentiek tükrében van még miről beszélni?
Majd ha a pártok faliújságjait kezdik betiltani, állami cenzúra alá vonni, akkor jogosan tiltakozhatunk, mert az esetben biztosak lehetünk, hogy az a dem.pártok akarata ellenére történik.
A most érintett újságok megszünésének illetve átstukturálásának alapjait még a mai legnagyobb demokratikus pártok kormányon rakták le ahelyett, hogy akkor amikor lehetőségük volt kistafírozták volna őket. A médiaegyensúly biztosítására Horn anno kormányon megmentette a Magyar Nemzetet, akik aztán később kellően meg is köszönték a nekik nyújtott baloldali segítséget. Hát mi így építgettük apránként fel a Fidesz névre hallgató szörnyet, aki alig 30 fővel indult és mára - a mi jővoltunkból is - a harmadik 2/3-os győzelmére készül. Ez ugye mindkét részről dicséretes teljesítmény és csak gratulálni lehet hozzá!.

Arra azért kíváncsi lennék, hogy a NÉPSZAVA kiadói jogát kitől és hogyan szerezte meg a svájci befektető.

Kerekes Zs írta...

Nem kell félteni a sajtószabadságot! Mekkora 5-let! Bravó Népszabi!
http://444.hu/2016/10/15/a-fedel-nelkulben-jelennek-a-nepszabadsag-ujsagiroinak-cikkei

Kerekes Zs írta...

Csakafidesznek: Ha lehetséges 8-ból 1,5 a fideszre szavaz és 6,5 meg másra, az ugye még a speciális statisztikával sem 2/3? Ha meg 5,333-n rászavaznak, akkor döntött a többség.
Könnyű a béna pártokra mutogatni, de nem ők bénák, hanem mi vagyunk azok..

csakafidesz? írta...

Kerekes Zs.!
Nem szeretnék én semmilyen számháborúba belemenni és azt csak a pontosság kedvéért jegyzem meg, hogy a 8 az jó ha 4,5-5. A hiányzók még arra sem veszik a fáradtságot, hogy elmenjenek szavazni.
De ha mégis, akkor a Jobbikkal együtt lesz meg nekik a 2/3, osz't jónapot!
A legutóbbi közvéleménykutatási eredmények alapján ez teljesen nyílvánvaló.

A "béna" pártok pedig akkor sem tettek semmit, amikor még minden eszközük megvolt hozzá.

hello írta...

A példaképei Erdogan és Putyin, úgyhogy nincs min csodálkoznunk.
Hogy mindezt szinte csont nélkül meg tudja tenni, az a tragédia. Mármint a miénk, akik még hajlanosak vagyunk gondolkozni és felháborodni. De ez nem akadály előtte.
Sose hittem volna, hogy ez lesz ebből az országból a XXI. századra.

Kibic37 írta...

@hello
Én se...
Különösen, ha visszagondolok milyen euforikus hangulatban róttuk Budapest utcáit 2004 május 1-jén. És később, amikor Gyurcsány miniszterelnöki nyitó beszédében kijelentette, hogy "elég volt a leegyszerűsítő féligazságokból!"
Mert hogy szerintem is ezek a legveszélyesebbek (kétharmad, az emberek 98%-a, stb).
Aztán mi lett belőle...?

@csakafidesz?
Nem láttam az idézett ATV műsort, azért kérdem: Gyurcsány volt, vagy Medgyesi? Mert Gyurcsány ezt már többször is hangoztatta, és mindannyiszor felborzolta a hátamon a szőrt. Ő, akinek sokak szerint (jómagamat is beleértve) több esze van, mint az összes többi baloldali politikusnak együttvéve, ennyire ne legyen tisztában a posztmodern kor egyik (mondhatnám triviális) alaptörvényével?
Már többször kifejtettem itt e fórumon is, hogy ezt tartom Gyurcsány talán legnagyobb bűnének. Ez már több annál. Ez Hiba!

csakafidesz? írta...

Kibicz37!
Az, akiben 2004-ben még sokan hittünk, de aztán később nagyot csalódtunk.

hello írta...

Kibicnek és Csakának:

Bizony, Gyurcsány hangoztatta még miniszterelnöki utolsó idejében is, hogy a közszolgálati médiának kell kiegyensúlyozott, objektív, reális tájékoztatást adva működnie.
Szerinte - ezt nem egyszer személyesen hallottam tőle - egy baloldali média létrehozása egyrészt rengeteg pénz, és ő sem lopni, sem ennek érdekében bárkikkel elvtelen kompromisszumokat kötni nem hajlandó, de meg szerinte nincs is annyi tehetséges újságíró, riporter, műsorcsináló, hogy azzal egy adót folyamatosan működtetni lehetne. A dögunalom, a folyton visszatérő arcok pedig egy adó halála, azt egy idő után a kutya se nézné.
Hát, ettől nem lett a baloldalnak tévéadója.

Névtelen írta...

'Hát, ettől nem lett a baloldalnak tévéadója.'

Ez nagyon fájt.

Kibic37 írta...

@hello

Ezzel, - mármint hogy a közszolgálati médiának objektívnak és kiegyensúlyozottnak kell lenni, - nincs is semmi baj. Ez egy olyan országban, amely igényt tart a demokrácia szó vele egy napon történő említésére, alapkövetelmény kell legyen. De ez nem zárja, nem is zárhatja ki azt, hogy egy az ország vezetésére igényt tartó pártnak ne legyen saját szócsöve. Kiváltképpen akkor nem, amikor a másik oldal több ilyen hírcsatornával is rendelkezik. Ez a mai világban akkora hendikep, ami biztos bukáshoz vezet.

Többször idéztem már Sorosnak azt az előadását, amelyben a posztmodern kor társadalomfilozófiai kérdéseit boncolgatja, és számomra döbbenetesen sok igazságot tárt fel. A posztmodern tagadja az objektív valóságot (nem a létét, csak a kitüntetett szerepét), és csak narratívákat ismer. Ha az ellenoldal a saját hazug narratíváit tolja Göbbels receptje alapján minden fronton, nincs ami ezzel ellensúlyt tudna tartani, és a közgondolkodást a valóság felé terelni. Gyurcsány maga az élő tanú, hogyan vált belőle a hazug pártpolitika elleni szenvedélyes kirohanása után a hazugság két lábon járó eleven szobra, a tolvaj gazember, hatalommániás pojáca, és még sorolhatnám. (Nem mintha magam is nem csalódtam volna benne, de semmi esetre sem a felsoroltak miatt.)

Persze nem mintha egy saját TV csatornával minden gond egycsapásra megoldódna. Soros szerint "a posztmodern nagy bűne, hogy teljes egészében a kognitiv (megismerési) funkció fölé rendeli a manipulatív funkciót, azaz az igazság keresése helyett a hatalom birtoklását helyezi előtérbe." Az emberek döntő többségének a tényleges megismerés iránti igénye a naponta rázúduló narratíva-cunami hatására bedugult. (Hála az elektronikus hírközlő- és szórakoztató rendszerek mindent elárasztó tömeges elterjedésének.) Senkit nem érdekel az objektív valóság, ha érzelmi alapokon dédelgetett kedvenc narratíváját előre csomagoltan, fogyasztható állapotban megkapja. Még rágni sem kell, csak nyelni. (Rohadt migráncsok!)

Visszatérve a kiinduláshoz: nem biztos, hogy egy kifejezetten baloldali média - tekintettel a mai baloldal "rátermettségére" - túlélte volna az Orbán korszakot, de hogy ennek megvalósítására még szándék sem volt, az egyenesen döbbenetes. A kor szellemének és kihívásainak tökéletes félreértelmezése. Ezeken a történelem úgy fog keresztüllépni, mintha itt se lettek volna

csakafidesz? írta...

hello!
...hát. ezért nincs és mostanában nem is lesz a baloldalnak még esélye sem a fordulat elérésére. Mi már úgy megyünk el ebből a világból, hogy a mi szeretett vezérünk mondja majd el a fejünk felett a hálaimát.
Tudod most ennek kapcsán a fülembe cseng az egyik barátunk nem olyan régen elhangzott mondata, ami valahogy imígyen szólt: - aki a gengszterekkel szemben a demokrácia eszközeivel veszi fel a harcot az már előre elkönyvelheti magának a vereséget.
Ezt itt már sokan és sokszor elmondtuk, hogy a "kesztyűt" mindig fel kell venni, a fegyvert mindig jól kell megválasztani és akkor győzzön a jobb, az eltökéltebb, az ügyesebb.
Az pedig egy hatalomban lévő vezetőtől joggal elvárható lenne, hogy a helyzet pontos ismeretében a győzelem érdekében kellő harcmodort válasszon ki. Ha nem ezt teszi akkor álljon félre, mert alkalmatlan arra a pozícióra amit elfoglalt.
Mi az. hogy sokba kerül, meg nincs annyi újságíró, műsorkészítő stb. Mindig annyi van, amennyi kell. A Fidesznek ez miért nem okozott és okoz fejfájást Akkor, amikor a média előlépett a negyedik hatalmi ággá - és nem véletlenül - akkor jobb helyeken ebből csak a "kiscsrkészek és a naiv álmodozók" maradtak ki.
Nagyon komolyan mondom, ha egy 10 évvel fiatalabb lennék szives - örömest úgy változtatnám meg a nicknevem, hogy a (?)-et (!) jelre cserélném. Fájó, de ez lenne az igaz. Ebben az országban mára már a Fideszen kívül nincs más!
Ennyi balfaszság láttán egy igazi baloldali demokrata már a szurkolástól is megcsömörlik.

mavtelep írta...

csakafidesz?
Nem igaz baloldali aki már a szurkolástól is megcsömörlik, ráadásul rosszul néz ki, hogy semmi kis firkászok (+ Fidesz megmondók) minősítéseit átveszed.
Szervusztok, jó napot !

hello írta...

Ami engem illet, már jó ideje csak kesrű lélekkel húzom a strigulákat, szerintem kik, hol, épp mit csesznek el, akár csak azzal, hogy hallgatnak, mikor meg kéne szólalniuk, sőt, lármázniuk kellene - ezekre érdemi ráhatásom sose volt, most már pláne még egy fikarcnyi sincs, az alkalmankénti szavazásokon való részvételen kívül. De talán nem is az én korosztályomtól várható el ennél intenzívebb aktivitás.


csakafidesz? írta...

mavtelep(10-17 10:53)
Igazad van abban, hogy én nem vagyok igazi demokrata, mert én a magam részéről a "kisebb rakás" elméletében hiszek,
Ha az életutam során találkoztam két rakással ami kikerülhetetlennek bizonyult, akko mindig igyeksztem a kisebb rakást kiválasztani.
Az a véleményem ugyanis, hogy a rendszerváltás óts csak a rakások száma növekedett de az életminőség nem hogy javult volna sót rosszabodott.
Ebből világosan kikövetkeztethető, hogy számomra a "puha diktatúra" évei többet jelentettek, mint a demokrácia eddigi időszaka. Akkor sokkal kevesebb volt a kalandor, mindenki számára biztosított volt a megélhetés és este későn is ki lehetett menni az utcára.
Hogy miért vagyok mégis baloldali demokrata? Az összes körülményt figyelembevével csak azért, mert egész életem a baloldalhoz kötődik - apám és nagyapám is mozgalmi ember volt - emiatt én nem is lehettem más.
Vissza a rakások kérdéséhez. Mindig azt az elvet vallottam, hogy a "stílus maga az ember" és ha ebben a konstellációban az erőszakos, mindenkin és amindenen áttaposő Fidesz képviseli a nagyobb rakást, a kicsit balfék galamlelkű ellenzék, akik még kormányon sem tudott elég határozott lenni képviseli a kissebbik rakást. A "bébipártocskák"ahelyett, hogy igazodnának, a különállást választják. Gondoljátok át nyugodtan, hogy mit szól ehhez a bizonytalan választó. Azt, hogy akkor maradjon a Fidesz, mert azok legalább együtt vannak, ezekkel a "macskajóskákkal nincs mit kezdeni mert még egymással együttműködni és képtelenek.
Ettől függetlenül mindkettő szarból van és ebből a választékból egyértelmú. hogy a kisebbik a jó választás.
Ezen az állapoton kellene változtatni, de nem megy. Mi is ahelyett, hogy nagyjából egy nyomvonalon haladnánk, kifelé szinte mindig össze-vissza beszélünk.
Azt hiszem ez a demokrata oldal legfőbb hibájs a nagypolitikában is.. Ameddig legalább a deklaráció szintjén nincs megegyezés, addig a valamit is tenni akaró emberrekben jogos az elégedetlenség.
Tiszta Bábel az egész!!!