2016. október 23., vasárnap

A PESTI SRÁCOK CÉLBA ÉRTEK

Pesti srác
Na, vége van, hálistennek, ez az ünnep egyre kínosabb.
Akárhogy is, ha igazuk volt, ha nem, ha hazafiak voltak, ha csak ostobák, ezt azért semmiképpen nem érdemelték volna, mármint, hogy rájuk hivatkozva tudjon egy diktátor szabadsághősként tetszelegni.

Persze, ezeknél a gátlástalanságnak nincs határa, ezek szemrebbenés nélkül belehazudnak a képedbe, koncepciós per áldozatának hazudva a gyilkost, baloldalinak a megélhetési anarchistát, ellenállónak a pártállam haszonélvezőjét és hősnek a párttitkár fiát, aki Soros pénzén tanult demokráciát, nem sok sikerrel.
Az a gyanúm, hogy amikor becsukták a hárshegyi elmegyógyintézetet, az ápoltak nem szaladtak szét, ellenben minden évben találkozókat tartanak a nemzeti ünnepeken.



Idén is meghallgathattunk annyi baromságot, amennyinek ki kell tartania jövő októberig, a sok kenetes, pátoszos hang megviseli annak gyomrát, aki kicsit is ismeri a történelmet, aki egy kicsit is szereti az igazságot.
Az ilyen ember sorsa idén is a hányinger volt.
Tulajdonképpen nincs is nagyon miről írni, legfeljebb az ember elcsodálkozott, hogy mit keresnek már megint errefelé lengyel barátaink, elspekulált, hogy ki fizetheti nekik a kirándulást, meg azon is, hogy miért éppen Európa két leglúzerebb nemzete szereti egymást ennyire - talán azért, mert egymástól nincs mit elirigyelni.
Két mesebeli ország, mindkettő hol volt, hol nem volt, mindkettő állandóan saját belharcaival volt elfoglalva, mindkettő legfőbb ellenségét honfitársai között találta és találja meg, nem is csoda, hogy állandóan akadt nevető harmadik...



Az események két helyszíne közül az egyiken Orbán eltávolításának, a másikon hatalmon tartásának hívei  gyülekeztek.
Az első helyszínen talán elindult valami, akik ott mondták el a véleményüket a politikai helyzetről úgy tűnt, megértették a helyzet parancsát, míg a másikon bebizonyították, hogy lehet a diktatúrát ellenzéki jelmezben is támogatni.
Állítólag itt kapott egyet az orrára Ungváry Krisztián is, ezt valószínűleg maga az Úr küldte neki, történészi teljesítménye elismerésének jeléül.
Juhászt, a Kétlábon Járó Fütyülőt állítólag nem engedték be a térre, vagy talán be se akart menni, mindenesetre ő, mire be kellett volna menni a Nemzet Főterére, már elvégezte, amire szerződött, talán már a honoráriumot is elköltötte.
Őt és híveit nevezte Hollik István képviselő baloldali pártoknak, ami csak annyiban igaz, hogy kardnak, csatnak, faxnak baloldalt a helye.
Ha azt vizsgáljuk, kinek használt a tevékenységük, hát egyértelmű a dolog - a haszonélvező keresztneve Viktor.



Holnap ismét jönnek a szorgos-dolgos hétköznapok, lehet elkezdeni dolgozni.
Nem, nem folytatni a munkát, nem szájtátva várni a sült libát, hanem elkezdeni azon gondolkodni, milyen új módszerekkel lehetne elérni a választók eszét és szívét, milyen új alternatívát lehetne kínálni nekik, nemmellesleg kit lehetne felkínálni Orbán személyével szemben.
Jó lenne egy okos, higgadt, rokonszenves jelöltet találni, olyat, akit akit nem Orbán ajánlott fel nemzetgazdasági hasznosításra.

Nem lesz könnyű, de ne adjuk fel!

Gyönyörű nap volt a mai - a Pesti Srácok láthatólag célba értek, csúcson vannak.
Innen már csak lefelé vezet az út...


:O))))


33 megjegyzés:

anteus írta...

Kétlábon Járó Fütyülő .... csúcs!

Gomperz Tamás valami PuPutesó? Vagy a "B" változat"? Homemade, fizetős teve?

http://hvg.hu/itthon/20161020_Puritanok_a_teljes_idegosszeomlas_szelen

civilhuszár írta...

Valóban kaptunk t6ömény baromságot tartalmazó dumát. Viszont bizonyos információk hiánya okozhat zavart az értelmezésemben, hogy a fütyülős Juhász kakukk tojás lenne a buliban és Orbánnak tett valami szolgálatot baksisért ?

csakafidesz? írta...

anteus!
Szenzációs írás. Egyetlen baj csupán az, hogy bár a napnál is vilásosabb képet mutat a Fidesz valódi "arcáről" de Ők azt hiszem nem fognak érteni belőle.
Úgy gondolom, hogy alapból erre vannak hitelesítve!
Ellenük csak egy hatékonyabb fellépés lehet eredményes.

anteus írta...

Most látom, milyen aktuális vagyok: az első bejentkezésem október 23 19:56
Eu már döfi!

Cs? Csak neked súgom meg, hogy szerintem azonos a kettő: ilyen színvonalas epigon nem létezik!
Amúgy persze mindegy, de ne add tovább...��

Geza írta...

Oh kedves PuPu! Azert arra befizetek mikor a Molnar vezette mszp (meg a Gyurcsany vezette dk - szegeny Borossal karoltve … az egyetlen meeg hiteles resztvevoje ennek az "osszefogaasnak") gyozelemre viszi a demokracia ugyet mo-n. Nem, kapnak majd egy kis (valoban kicsi) szavazatot (valamilyen konglomeracioban) es eppen bejutnak a parliba, a paart(ok) (vagy legalabbis a vezetoik) is ellesznek majd valahogy, es az orbaan megint elmondhatja, hogy mo-n demokracia van. Akkor meg ki taamogatja mo-n a vikit?? Een inkabb azokra szavazok, akiknek maar lassan elmult a szedulesuk a deelutaani hosszu sipolas kovetkezteeben.

Névtelen írta...

'Jó lenne egy okos, higgadt, rokonszenves jelöltet találni...' írod, oszt kik jeleskedtek az ellenzék részéről?
Egy, akinek átkötött doboz volt a jele az oviban, egy akinek nárcisz, most is név szerint promózta magát, meg egy-két lepke fing súlyú, ezeknek még jelük sem lehetett.
Kevesen voltak, de nem eléggé, hogy mindenkiben tudatosuljon, ezekkel NEM lehet 'rendszert váltani', ahogy ők szeretik emlegetni az áhított hatalom átvételt.

A Kétlábon Járó Fütyülő, úgy látom, másnak is tetszett. :)

nemóvatos írta...

Ha fogadnom kellene akkor azért én a "fütyülős" módszerre inkább tennék tétet, mint a blahás, közös színpados pártvezetői "öblögetésre".
Feltéve persze hogy a sípok hangja erősödni fog mert, hogy az "öblögetés" hatásossága az előválasztások során elhal, az tuti.
Tegnap a Kossuth téren tetteknek, közösségképző élménynek lehettek tanúi akik ott voltak.
Ha a sípolás (dobolás, vekkerezés...) Orbánéknak bevált (mert mint látjuk bevált) miért ne lehetne kezdetnek ellenük is hatásos?

kekec írta...

A boldogult emlékezetű operaházi tüntetésen szó érte a dudámat, hogy "túl hangos". Ha KJF Juhász (a jelző nekem is tetszik) azt akarta volna, hogy elhallatszon a szónokig is, nem sípot osztogatott volna.
Tényleg: miért is nem az Operaházhoz szervezték a Blaha helyett? Pedig most is volt "díszelőadás" a fideszes potentátoknak.

mavtelep írta...

Hmmm...az előttem szólók tekintsenek ellenzéknek, de sztem a Blahás gyűlés az ami erősítheti a baloldalt. Okos emberek szóltak, különösen Bokros, aki még csak nem is emlegetett lilagőzös fejlődést, szabadságharcunk győzelmét, pláne nem Brüsszel leigázását.
Sem Gyurcsánynak, sem Bokrosnak nem a szabadtér a megfelelő környezet,de itt legalább össze lehetett számolni a hallgatóságot.
A fütyölés kissé gyerekesnek túnt, főleg utólag...)))
Szervusztok, jó reggelt!

PuPu írta...

Gázának + Névtelennek, utóbbinak fene a lusta fajtáját, aggyon magának nicket, ezerszer kéertem, mert van itt aki névtelen volt és van, még a végén összetévesztik vele, oszt nézhet!

Gézám, hiába akarsz te kaviáros töltött libát adni népednek, ha hiányzik hozzá a liba is, meg a kaviár is, ellenben van három szem pityókád, meg valamennyi murok a láda aljában, abból akarod kihozni a legjobbat, nem igaz?
Más kérdés, hogy üres kamrának bolond a gazdasszonya, ugye, ez a vonatkozó népi bölcsesség.
A dolgot tovább bonyolítja, hogy mindhárman alkalmasak lennének tisztességes eledel alapanyagául, mindössze éppen rosszkor vannak rossz helyen, mert a társadalom nem vevő rájuk, sőt, őket okolja azért is, hogy a Nemzet Bolondja hatalomra került, és most a hátukon ülve sarkantyúzza őket.
Azt már mégse várd a néptől, hogy kihirdeti: kedves ország, én az isten bánatos barma vagyok, ettem már egyszer szart, de mikor rendes kajával etettek, elfelejtettem, hogy nem is volt olyan finom, hát megrendeltem mégegyszer.
Aztán mégegyszer, és egészen megszerettem, ma már nem szaga van, hanem illata, az íze pedig a sült szalonnát idézi, tojással nyakonverve, kis só, bors, zöldpaprika a tetejére karikázva, mellé két-három paradicsom, foszlós kenyér, a nyelet törköly legurítása után...
Ők már itt mostanában nem lesznek próféták, még akkor se, ha a Süsü leharapja a bögre fülét, mint a reggeli fénypontját, merthogy az a legjobb az egészben, ha hadat üzen Amerikának, akkor sem, legfeljebb azt éri el, hogy ez a másik három meghirdeti hatalomrajutása esetére, hogy ők meg az oroszoknak üzennek hadat.
Ide nem elég olyan embert találni, akinek még nem ment el teljesen az esze, ide olyan ember kell, akinek a képességei mellé érték és mértéktartása is van, nem egy büdös komcsi, hanem egy desztillált vagy milyen úriember.
Én Gémesit javasoltam, kaptam is mindjárt Gréczy Zsolttól a fejemre, de hát nekem mindegy, mint a szélső háznak, nem akarok pártlistán indulni mostanában, és médiaguru meg spin doctor sem akarok lenni, én a nép egérszürke, mezei bloggere vagyok, Blogger Vulgaris, ugye...
Gémesi beszédét érdemes elolvasni, nem nehéz vele azonosulni, csak akkor átmenetileg el kell felejteni a személyes ambíciókat - mondjuk négy évre, ötre esetleg...
Álmodik a nyomor...
:O)))

mavtelep írta...

PuPu
Az említett három fő hajlandó és képes együtt vállalni a munkát - stábot is tudnak szervezni -, míg az egyszemélyi jelöltről pl. azt sem tudjuk milyen erők állnak mögötte, mi az erőssége, stb.stb.
Bokros jót mondott, de elő kell adni kivitelezhető megoldásokat másoknak is.
A nép erre nem lesz vevő , ezért bünhődjük már ma is a jövendőt.

PuPu írta...

Nem a képességeikkel van baj, azt már nem mondanám ilyen határozottan, hogy stábot is tudnak szervezni, Bokrosnak ez húsz év alatt sem sikerült, Gyurcsány pedig soha nem a kiérlelt személyzeti politikájáról volt híres, Molnárnak meg először lomtalanítást illene tartani. legalább azokat ki kellene hajigálni, akik közismerten Viktor emberei...

https://www.youtube.com/watch?v=ZSlveRR2Mz8

:O)))

Promenad írta...

Az orbáni beszédről csak annyit :deja vu a világtörténelemben !

mavtelep írta...

Az első lépés mindenesetre megtörtént , hajlandóak egymással tárgyalni a hármak.
A feladatok adják magukat egyikük sem könyvből (politológusoktól) fogja keresni a megoldásokat.

Racionális (Föld-lakó/ember/magyar) írta...

Engels erősen próbálkozott, hogy megértse Hegel-t, ami nem igazán sikerült neki, ezért arra jutott, a fejéről a talpára kell állítani az egészet. Az a főemlős faj, amihez biológiailag tartozunk, azzal lett sikeres, hogy előre kezdett gondolkodni,
majd ezt a tervet végrehajtotta. A varjúk, ha előttük van egy probléma és a szükséges eszközök, akkor ügyesen felismerik, milyen módon lehet ezeket felhasználni, hogy elérjék amit akarnak (mármint a kaját mondjuk, amit a csőrükkel simán nem tudtak). Nem kezdenek el azonban előre eszközöket gyűjteni, hogy majd ezzel elérjék áhított céljukat, ha majd arra szükség lesz.

Lenin elvtárs amikor a helyzet olyan volt, haza emigrált a kedves orosz birodalomba, majd ott talált egy csomó vitatkozó 'majdnem elvtársat'. Hát elkezdett azon dolgozni, hogy a követőivel bolsevikok legyenek, aki pedig nem ismerte föl az idők szavát, az mensevik maradjon, aztán ezt föl is lehetett számolni már. Persze, volt még egy kis ideologizálás a proletárokról, meg egyebekről, de a többség megette a kisebbséget és maga alá rendelte, ez volt a döntő láncszem. Joszip aztán csak azért nem koronáztatta meg magát, mert istenként inkább szobrokat állíttatott föl magának és áldozatokkal oda járulhattak hívői őt imádni, mint megelevenedett földi mását istennek, amihez képest Visnu bármely inkarnációja csak vásári mutatványos.

Itt egy kicsit hosszú, de érdekes elemzés Trump-ról, amiben mi kis országunk is említésre kerül, mint elrettentő példa, ahol látszat demokrácia van, törvényes minden, csak közben sárba tiporták a demokráciát.

http://www.politico.com/magazine/story/2016/10/trump-american-democracy-could-break-down-214383

Neveken, személyeken kell gondolkodnunk először, vagy egy programot kidolgozni? Én még emlékszem a 80-as évek végére, amikor este mindenki a Híradót nézte, és nem akart hinni a fülének, mi minden történt aznap. Gémesi lenne a jó, vagy Tölgyessy Péter? Valaki más? Na és akkor? Majd Ő, mint az új megváltó, hirdeti az új evangéliumot?

Szerintem két feladat van és ezek két különböző erőfeszítést igényelnek, más stílust is:
1./ Orbán leváltása, de nem valamelyik kliensével, hanem a rendszer szétverése.
2./ Egy nyílt szellemi műhely, amelyik kidolgoz egy európiai szellemiségű, demokratikus, emészthető és érthető világos programot.

Az elsőnél rombolni kell és ez nem egy hálás feladat. Nem betyársereggel és hasonlókkal, hanem valódi eszközökkel, hatékonyan.

A másodikhoz pedig hozzáértő emberek kellenek először, akik nem jó színészek feltétlen, de tudják mit csinálnak, miért. Nincsenek sem láz, sem ködös álmaik, hanem egy racionálisan, pragmatikusan megoldható utat dolgoznak ki. Ezek körül aztán, akik ezt támogatni tudják, föl fog bukkanni az a személy, akire addig senki nem gondolt. Másrészt, e mögé lehet fölsorakoztatni mindenkit, aki egy normális országot akar, ahol nem egymást leköpik az emberek és *magyarkodnak*, hanem csak élnek, dolgoznak, szeretnek, mérgesek, boldogok, szomorúk, kinek mi van éppen. A hivatalok segíteni próbálnak és nem parancsolni, a bíróságok valódi ítéleteket hoznak, az ügyészség vádat emel bárki ellen, aki olyat tesz. Aki pedig jó vállalkozásokat csinál, az többet tud költeni, de mindenki egyforma emberként van kezelve.

Na, ha majd lesz egy ilyen, akkor szóljatok :) - addig fütyülök az egészre...

PuPu írta...

Csak a rend kedvéért: a mensevikek voltak többségben, a bolsevikok csak szervezettebbek voltak.
Namármost a politikából kimaradni - illúzió.
A politikai harc következményeit így is-úgy is viselni fogod,, ha nempolitizálással politizálsz, akkor is.
Jelenleg a program kidolgozása nem egy nagy feladat, merthogy egyetlen programpontot kell, hogy tartalmazzon: a demolratikus államrend helyreállítása.
Ha ezzel megvagyunk, akkor jöhet a verseny, de addig össze kell zárnunk.

:O)))

góbé írta...


Urak !

Valami nekem itt nem kerek ! Nem igazán látok ellentétet, ellentmondást Géza+Névtelen, bejegyzése, valamint PuPu reakciója között. Valamennyien aggályukat fejezik ki a Blahás összefogás-csirát illetően.

Meghallgattam Gémesi beszédét. Kivételes entellektussal, kellő érzelmi töltettel vázolta föl, mit kellene megvalósitani egy mindenki számára élhető ország megteremtéséhez.
Viszont - bár nem is dolga - adós maradt e megvalósitás akadályának leküzdésével, adós maradt a lehetséges elérési uttal, utakkal.

Ami azért némi reményt felcsillant: Bokros, Gyurcsány és sokan mások ugyanazt elmondták, ami 2013.-ban a Müegyetemnél is elhangzott részükről. Az orditó különbség a Mesterházi ott produkált durcás hisztije, és Molnár, a Blahán elmondott higgadt, tárgyilagos, komoly szándékot sugárzó beszéde.

A két dolgot ötvözni kellene !

Azt hiszem bizhatunk benne, Molnár Gyula gondolkodó reálpolitikusként oktávokkal fölötte van a '14.-es választásokat sunyin elszabotáló mesterházi la'gardertől, s Gyurcsánynak, Bokrosnak is van annyi esze, hogy nem egymással fognak civakodni azon hogy ki is a vezér hanem mindenki eggyel hátralép.

És itt kell hogy szerepet kapjon akár a Gémesi, vagy vele azonos képességü miniszterelnök-jelölt.

Akkor talán az az 1,2-1,5 millió, addig a baloldalra szavazó, aki 2010.-ben, 2014.-ben otthon maradt, elvonszolná magát a szavazófülkéig mert végre komoly esélyt látna a fidesz leváltására.
Sokszor leirtam ! a fidesz 2006.-ban jóval több szavazattal vesztett, mint amennyivel 2010.-ben 2/3-ot ért el !!!

S végül, még egy csavart játszma, mellyel az LMP várható 4-6 %-át is be lehetne integrálni az domokratikus oldalra de legalábbis szinvallásra lehet őket késztetni: Hadházi Ákosnak felajánlani a miniszterelnök-jelöltséget.

Győzelem esetén, ha nem válik be, főleg ha kollaborál, egy bizalmatlansági inditvánnyal eltüntethető.
Ha arra a fél-egy évre beválik amig a köztársaság, a demokratikus rend helyreáll, ugyis uj választások kiirása válik esedékessé.

Olasz Ildikó írta...

PuPu! 1956 október "hősies" 12 napjához való viszonyod meglehetősen ellenséges. Valószínűleg érintett vagy valamilyen formában.
Nem biztos, hogy igazad van.
Álljon itt egy kisebb példa rá. Ex-em és egész családja meggyőződéses kommunista (volt). Olyannyira, hogy nagybátyja történészként megírta "kisdoktori" munkáját az "Ellenforradalom" kitöréséről és okairól. Gyors, pontos és sikeres munka volt (60-70-es években valamikor) olyannyira, hogy felkérték a kandidátusi disszertáció elkészítésére is. Kapott ehhez kiemelt kutatási lehetőséget is. Kutatott, jegyzetelt sokat - és SOHA -nem készült el a disszertáció.
Kutatási "eredményeit" korai halála után otthon a családban, az otthon örökké lezárt íróasztal fiókjában találták. A korai halál nem lett volna akadály a disszertáció megírásában, hiszen a kutatott anyagok vagy 2-3 évig pihentek a fiókban. De olyan dolgokra akadt (koncepciós perek) melyek megakadályozták meggyőződéses (tisztességes!) kommunista erkölcsét abban, hogy hazugságokba bonyolódjon.
Itt aztán lehet vitatkozni, hogy Tóth Ilonka gyilkos volt-e vagy áldozat (hiszen Rajk is vallott maga ellen) vagy Mansfeld Péter 15 évesen ki volt, mi volt. Az én meggyőződésem, hogy 20 év alatt felelősen gondolkozó fiatal fiú ritkább, mint fehér holló. Szép szavakkal, lelkesedéssel, s főleg egy puska kézbe adásával bármelyik oldalra oda lehet állítani, anélkül, hogy elgondolkodna mi is történik körülötte. A lényeg, hogy a példakép milyen!
És itt van mind a két rendszer - a kádári és az orbáni - gyalázata. Az egyik kivégezte, ahelyett, hogy jól megbüntette volna, a másik meg a mennybe emeli, ahelyett, hogy példaként hozná arra, hogy miért gyalázat a gyermekek katonaként használata. Szerintem a sok kivégzett között Mansfeld áldozat volt, de nem példakép.
Persze ez csak két példa volt, és hogy tulajdonképpen mi volt a kutatásokban, azt nem tudom, mert nem olvastam, csak fél szavakól szűrtem le a lényeget.
A többiről:A KJF-ről annyi, hogy bár magam is amondó voltam, hogy meg kell zavarni az Orbán-gyűlést, de a kivitelezés nem volt szerencsés. Főképpen hogy nevezettünk kivül maradt a kerítésen, mint írtad elkölteni a...
Nem hallottam a "legnagyobb párt", és konkurensének beszédeit, csak Bokrost és Karácsonyt.
Bokros az 500 napjával olyan ajánlatot tett, ami kivitelezhető. Ez alatt az idő alatt meg lehet egyezni azok személyében, akik alkalmasak az előttük álló feladat maximálisan tisztességes ellátására. És szerintem ez NEM egy személy feladata. Nyilván kell egy ME jelölt is, de ugyanezen követelményeknek megfelelő jólképzett és tiszta kezű szakember is kell bőven. Sajnos Magyarország/Budapest nem az a város, akit az Úr egyetlen megtalált igaz kedvéért is megkímél. Itt sok igazra van szükség. És ha már ma nekiláttak keresni, tárgyalni egyeztetni, akkor az 500 nap elég lesz! Nekem spec. tetszett Karácsony Gergő beszéde is.

Kibic37 írta...

Anikó!
Mély bölcselet és humánum hatja át soraidat. Gratulálok hozzá!

Itt e fórumon is sokan számoltak be arról, hogy gyermekként hogyan élték át 56-ot. Más gyerekfejjel átélni az eseményeket, majd utána a kora-kádári időszak hír- és propaganda anyagából összerakni a valóságot, és megint más élő tanúként jelen lenni a történelemcsináló eseményeknél.

Talán nem tévedek nagyot, ha azt mondom: hasonló eset, mint amikor valaki 2006-ot a jelenlegi hivatalos tájékoztatókból próbálja rekonstruálni. És ehhez nem is kell feltétlen hazudnia a hatalomnak, elegendő a féligazságokból annak csak a számukra kedvező arcát hangsúlyozni és hallgatni a másik feléről. Napi 24 órában, ahogy Göbbels is tanította.

Ami pedig Bokrosékat illeti, nekem is tetszik az 500 napos programjuk. Nagyon szurkolok nekik. Ha ezt is elcseszik, ahogy három éve tették, akkor marad a Kétfarkú Kutya párt, mint egyetlen értelmes alternatíva.

Kibic37 írta...

Ildikó bocsáss meg, Anikót írtam helyetted!
Ebből is látszik, hogy öregszem :(((((

mavtelep írta...

Góbé de
Világra szólóan nagy ötlet : Hadházyval kooperálni a baloldalnak !
(Mondjuk az LMP-nek 18-ban úgyis vége lesz talán éppen Hadházy tevékenysége miatt, de addig is egye a frász a többieket..)))

Névtelen írta...

(Racionális)

Mivel teljesen mindegy, ki is az jelenleg, ezért javaslom legyen PuPu az ideiglenes ME jelölt, aztán lehet kezdeni gondolkodni a lényegen.

A külföldre kivándorolt, ideiglenes ott élők, nem kapnak gyakorlatban szavazati jogot. Pedig egy nagy részüket még érdekli ez a tetves hely, szavaznának és nem arra, aki kussoltatja őket. Lehetne ez ellen tenni valamit?

A fidesz a jogszerűségre ügyel, ah kell, egy nap alatt hoznak arról törvényt, amit akarnak. Innentől kezdve, jogszerűen nem lehet fellépni ellenük. Lehet tenni valamit ebben? A tévékben megjelenő nagyhangú sztárügyvédek megmondják a tutit, de mit lehet tenni valójában?

A fidesz+jobbik olyan 1/3 -a választóknak, azon belül 2:1 arányban a fidesz a jobb. Miben közösek és miben ellentétesek? A közös biztosan, hogy a támogatóik elutasítanak mindent, ami 'baloldali', 'liberális' vagy más hasonló címkét kap. Nem értettem a Soros elleni kitöréseket, amikor felderengett bennem, hogy a civilek lehetnének a potenciális ellenfelek, mert nem lehet rájuk aggatni a szokásos párt jelzőket?

Aki egy olyan összefogást elfogadna, amiben mszp-dk-moma-pm-... benne van, elfogadna valami olyat, ami *demokratikus* jelzőjű lenne csupán? Az eddigi megosztó arc-emberek pedig a háttérbe mennének, hogy ne őket lássák az emberek ebben? Az 500 napból 400-ban csak egy ügyvezető testület lenne, aki szervez, ügyeket intéz, és az utolsó 3 hónapra lenne egy jelölt - az addig ideiglenes PuPu helyett - aki megjelenítené mindazt, amit ez a *demokrácia* mozgalom megvalósítana?

Elvben a szavazók 2/3-a nem áll a mai fidesz+jobbik együttesben. Mozgósítani lehetne őket mind? Nem hiszem. Akkor pedig azért kellene tenni, hogy a külföldön lévők szavazhassanak, másrészt itthon azok is érdekeltek legyenek, akik leszarják az egészet, mert nem hisznek már senkinek. A *demokrácia* pedig nem oldal kérdése, hanem alapvetőbb érték. Ezt ki tudja felismerni, és elfogadni azért, hogy legyen változás?

Mi lenne, ha megnyerné ez az összefogás a választást? Majd meglátjuk utána, először nyerjük meg - jó szöveg, csak a káoszból nem lesz működő rendszer. Kell egy alkotmányt tervezni, mint javaslatot, amit előre ismernek az emberek. Pár alapelvet lefektetni, amit mindenki elfogadhatónak tart, saját belátása szerint, nem azért, mert ezt szavazta meg pár hülye a nagy házban.

Hülyén hangzik Bokros javaslata, de egy átmeneti kormány ezek elrendezésére kapna megbízást, ami után a részletekben lévő különbségekről lehetne dönteni. Volt ilyenre példa már. A spanyoloknál egy sok évtizedes rendszer után kellett ilyet csinálni. Hitler után, föl kellett építeni egy működő demokráciát a németeknél. Az NDK-t integrálni kellett.

Nem kell keseregni. Mindenki azt hitte, hogy az oroszok kimennek, akkor itt lesz a kánaán. Nem lett, ez van, menni kell tovább és megcsinálni egy jobbat, mint volt. Itt volt egy rossz példa és lehet látni az előző hibákat is. Azon kell gondolkodni, hogyan lehetne ezt elkerülni és egy jobbat csinálni. Senki nem fogja helyettünk.

Névtelen írta...

Neveletlen írta (a lusta fajtából)

Úgy látom, Kovács Lászlónak két numera között az agyába is jutott vér, mondván, hogy orbántalanítani csak a jobboldal demokratáival összefogva lehetséges.
http://index.hu/belfold/2016/10/24/mszp_kovacs_laszlo_ellenzeki_osszefogas/

Vészesen közeleg 2018, ki kellene dolgozni ezt az alternatívát is! Hadházy felejtős (rendes ember de egy kiesés határán mozgó párt nem túl fajsúlyos társelnöke) Gémesi sokkal jobbnak tűnik, bár biztos nem tud kibaszott jó könyveket írni a jobboldalról, de gyakorlatias, sikeres vezető és a tisztességéhez sem fér kétség.
Abban azonban biztosak lehetünk, ha ilyes valaki fő szerepet vállalna egy 'népfrontban' azt ütni vágni fogják, mint a répát és valszeg nem csak képletesen. Na, akkor én is felemelném a lusta fenekemet és nem csak kifliért mennék le az utcára.
Az LMP-t nem kell ellenségnek tekinteni, ők inkább a jobb oldaltól visznek szavazókat, olyanokat akik befogott orral sem szavaznának pl. egy libaólban jaszkarizó gőgös gúnárra.

Névtelen írta...

Racionális!
Szegény Puput tennéd oda, hogy addig jól lekaraktergyilkolásszák, amíg találnak valaki állandót? Pupu, ne vállald!

xyz írta...

Az LMP és arca a Hadházi, arra van kitalálva, hogy a "senkivel nem szövetkező" politikája miatt szavazatokat vigyen a Fideszt elutasító táborból. Szerintem, ha nyerne a "nem Fidesz oldal", a két LMP társelnök még arra is képes lenne, hogy megakadályozza egy többségi koalíció létrehozását. Ki van ez alaposan találva. Szerepük egy óriási húzás volt. És ne felejtsük, hogy Hadházi egy volt Fideszes.

NewTiborc írta...

Kedves góbé!
Azért nagyon ne bízd el magad. Előtte este a Botka et. volt az Olga vendége, s nyilatkozatai engem nem győztek meg arról, hogy megjött volna az esze. Többszöri rákérdezésre is csak mellébeszélt. Csak azt nem tudom, hogy Ő saját magát mire föl tartja hitelesnek, hisz Ő is vastagok részese volt annak a politikának. Már egyszer írtam, hogy nagyon félek attól, hogy a Molnár Gyula is a Gyurcsány sorsára fog jutni. A sunyi háttérmunkások még mindig dolgoznak az MSZP-ben.

Névtelen írta...

(Neveletlen írta)

Bokros már többször előjött ezzel a pár száz napos összefogással, az azt követő alkotmányozással, új választások kiírásával, stb.
Aki sokat markol az keveset fog tipikus esete.
Az ellenzéki kétharmadnak, csakúgy mint az LMP betérésének, annyi az esélye, mint Gyurcsánynak egy közbeszerzésen.
Nem kéne egy kicsit reálisabban hozzáállni a dolgokhoz, én egy igen vékony ellenzéki többséggel is beérném.

PuPu írta...

Ennek a Névtelennek sok van a rovásán, engem akar odadobni martalékul...
És mi van, ha közben hárommillió érett, biztos anyagi háttérrel (nyugdíj) rendelkező hölgy megszeret?
PuPu nem szép, nem bájgúnár, de sármos és gavallér!
+ két púp!

:O))))

mavtelep írta...

Névtelen
(Neveletlen)
Ha az átkosban termelési programozó lettél volna (vagy főmérnök), akkor tudnád : a programot ált. 120 %-ra kell befeszíteni, így lehet elérni a szükséges és elégséges eredményt...)))
Most sztem ráadásul az a kérdés, egyáltalán ki tekinthető ellenzékinek ?
Az LMP és a Jobbik nyilván nem, de a többiek szavazói talán ésszel fognak dönteni -és voksolnak- 18-ban.

PuPu írta...

Kedves Ildikó, nem vagyok érintett az általad vélt formában, de érdekelt a kor, melybe gyerekként belecsöppentem, aztán később olyan kollegáim is voltak, akik részt vettek 56 harcaiban, csak az ő társaik a Munkásmozgalmi Panteon körparcellájában nyugszanak, néhányszázan - nekik még egy per se jutott, csak egy golyó vagy két méter kötél.
Igen, igazad van, nem szeretem 56-ot, mert láttam annak árnyoldalát is, igaz, gyerekfejjel, de a fosztogatás egy gysreknek is fosztogatás, a rablás az rablás és a felnőttek beszélgetéseiből is marad későbbi életre emlékeznivaló, meg tanulság..
Ennek dacára soha nem vontam kétségbe 56 résztvevőinek jogát az emlékezésre, jóllehet az a kor nem a jobboldalról szólt, hanem a munkás önigazgatásról, és amikor már a jobboldalról szólt, akkor abban én már semmiféle azonosulnivalót nem találtam.
56 nem az örök megalkuvó budai kispolgár forradalma volt - én még a forradalom kifejezést is túlzásnak tartom a Szabó bácsi meg a Tuskólábú, meg Pongrácz testvérek tekintetében, hogy az olyanokról, mint Tóth Ilona meg Mansfeld ne is beszéljünk.
Hogy a rokonod miért nem adta ki a munkáját - ki tudja?
Ezer oka lehetett, és legkevésbé az általa fetárt tartalom.
Kádár kora 56-ot annak kezelte, ami volt: nemzeti tragédiának, és ennek megfelelően soha nem csinált belőle aktuálpolitikát.
Elhallgatta a többi kényes kérdéssel, a zsidók üldözésével, a cigányok sorsával együtt - lehet, azt gondolta, hogy az ezekről szóló vita nem segítené a társadalmi kiegyezést, mely feltétlenül szükséges a nyugodt építőmunkához...
Bonyolult ügyek ezek, hogy csak egyet emeljek ki, olvasd el Eörsi László írását Tóth Ilona ügyében, és rá fogsz jönni, nem a baloldal akar szentet farigcsálni szerencsétlenből, hanem jobbról próbálnak hőst faragni a kábítószerfüggővé vált, megtévesztett fiatal nőből, aki ettől függetlenül még ölt, még ha a forradalomnak nevezett, de akkor már sokkal inkább a csőcselék dühöngésének értékelhető időszak kedvelői kézzel-lábbal próbálják is bizonyítani az ellenkezőjét.
http://beszelo.c3.hu/cikkek/toth-ilona
Láttam a Ferencvárosi Pályaudvar kifosztását, tudtam az össze környékbeli bolt kifosztásáról, nekem aztán lehet beszélni a forradalom tisztaságáról, mert lehet, hogy tiszta volt, de a szappant is lopták, rabolták hozzá a magyar hazafiak.
Wittner például cipőipari szövetkezetet rámolt ki a nép nevében, két komcsibegyüjtés között, miközben kisgyerekére mások vigyáztak.
A mellettem levő irodában dolgozott a Köztársaság téri pártház védelmének parancsnokhelyettese, aki nagy szerencsével életben maradt, társai jó része egy márványtábla névsorában szerepeltek, melyet a Szocialista Párt Gyurcsány utasítására eltüntetett a pártház faláról, aztán eltűnt a pártház és mára eltűnt az utódja is, én meg nem vagyok alkalmas arra, hogy elfelejtsem, hogy azért, hogy a Rogánok meg a Horthyzmus ne kerüljön hatalomra, sokan az életüket adták.
Sorkatonák, baloldali érzelmű emberek.
Éppen csak kicsivel idősebbek voltak, mint a pesti srácoknak nevezett szerencsétlen gyerekek, akiket a hős felkelők meg a Szabad Európa nekiküldtek a tankoknak.
Namindegy, szóval én kicsit kritikusabban szemlélem azokat az időket és legfőképpen nem hiszek a fekete-fehér képeknek...
Ja, és Mansfeld amikor tizenöt éves volt, akkor éppen reszelőket meg szerszámokat lopott, társaival később akarta csak megerőszakolni az ismerős katonatiszt feleségét, természetesen tisztán pedagógiai célzattal, rendőrt is csak később lopott, mint ahogy autókat is.
Mai szóhasználattal élve terrorista volt, és ha elbírta a fegyvert, el kellett bírnia a tettei következményét is.
Áldozat ő is, de messze nem a kommunisták áldozata, őt a nála idősebb társai dobták oda, - egytől-egyig hős forradalmárok...

:O)))


NewTiborc írta...

Kedves PuPu!
Nagyon a szívemből beszélsz. Mint átélő és látó is és nem felejtő csak igazolni tudom amit leírtál. Engem az szomorít el, hogy a magyar értelmiség végtelenül partner a történelem hamisításban. Ahogy korosodunk és eljön az idő, fogyatkozunk hamarosan igaz lesz, hogy azt mondanak amit akarnak, nem lesz aki emlékezzen a valóságra.

anteus írta...

Ha valakit érdekelne:

http://beszelo.c3.hu/cikkek/mansfeld-peter

Olasz Ildikó írta...

PuPu! Nem vitatom, hogy igazad van - főként ami az 1961 utáni Kádár kort illet.
56-ot egy kiváncsi- érdeklődő falusi kislányként éltem meg. Olyan környezetben ahol az '56 előtti éveket szinte mindenki gyülölte. Ahol az 56/57-es tél idején senkinek nem jutott eszébe azoknak a gyerekeknek szüleit feljelenteni, akik szánkózás közben telitorokból kiabálták, hogy "olcsó lángos, forró lángos dögöljön meg Kádár János", ahol "a" Lázár Lajkó temetésén (a börtönben állítólag öngyilkos lett), de lezárt koporsóban kapták meg a szülei, az anyja még azt sem tudta megnézni, hogy tényleg a fia van-e benne, az egész falu teljes lakossága kivonult - kivéve a tanácselnököt, meg a párttitkárt. Aki (korábban) október végén a kertek alatt jött haza a falujába, a patakparti nádasban töltve a világos időt. Ahol a szomszéd - volt kántor fia - tisztnövendék volt a Kilián laktanyában, Maléter alatt, s amikor október végén hazajött tenyérnyi széles nemzeti-szín szalag volt rajta keresztül kötve, dicshimnuszokat zengett Maléterről, meg a hőstetteiről. Ahol a másik ifjú hőst az egész falu bujtatta, s amikor elfogták Debrecenben (ki tudja mi a fenét keresett ott?) majd sikkasztásért elítélték 8 évre, mindenki köpött egyet a vérbíróságra.
Szóval nekem ez volt az '56, és hál' Istennek nem jártam akoriban Budapesten.
És később (57/58-as tanévben) a budai, jónevű általános iskolában is gyakran hallottam, hogy MUK. Még akkor is! De hát a környezet is olyan volt.
Mansfeldről és Tóth Ilonáról meg nemigen esett szó semmilyen beszéd környezetben.
Viszont 61-ben? vagy 62-ben? Székesfehérváron a Vidiben (Vadásztöltény és Fegyvergyár) Kádár naggyűlést tartott. A környező kis falukból kivezényelték azokat az embereket, akikről tudták, hogy hallgat rájuk a nép - apámat is - aki azzal jött haza, hogy Kádár megítélése ezután a gyűlés után sokat változott a szemében. Akkor mondta ki (azt hiszem), hogy aki nincs ellenünk, az velünk van...
És még valamit Kádárról és koráról (kettőt) Apám egyik barátja egy közismerten nacionalista, irredenta ügyvéd volt, aki a háboru után ült is valamennyit, aztán meg nem dolgozhatott jogászként, Kistarcsán valami ktsz-bven volt raktáros, de nem nagyon építgette a szocializmust. A felesége tartotta el őt is meg a két gyereküket. Fogtecnikus volt. Nos ennek a pasasnak a lánya orvos-pszichológus lett, az egyik fővárosi kórház főorvosa, a fia jogász lett, az 1989-ben létrejött Jogászfórum alapítója. A másik: a főnököm, akinek szintén nem voltak pártos szülei és bőven belefért az "egyéb" származási kategóriába. Igaz, hogy első nekifutásra "helyhiány" miatt nem vették fel az egyetemre, csak egy évvel később, de nemzetközileg elismert tudós kutató lett. Na ennyit azokról, akiket származásuk miatt elnyomtak...
Az Ex-em nagybátyjáról meg csak annyit: megkérdezték a fiát, hogy miért nem használta ki a lehetőséget, és folytatta apja kutatásait, azt válaszolta, hogy az orvos az egyetlen olyan tisztességes foglalkozás, ahol az ember nem politizál, hanem gyógyít. Ez elgondolkoztatott engem.