2016. október 3., hétfő

TORZSALKODÓ PÁRTOK - DEMOKRATA ILLÚZIÓK


Névtelenbubu írta...
"Véleményem szerint egy olyan vadonatúj párt, amelyik értelmes célokat tűz ki, értelmes, vállalható programot dolgoz ki, el tudná szívni, és egységbe tudná tömöríteni a mostani torzsalkodó, sajnos csakis saját érdekeiket szem előtt tartó ellenzéki pártok összes tagját. Nem látom más megoldását annak, hogy egyébként itt változás lenne a jövőre nézve."
Tulajdonképen roppant rokonszenves bubu kommentje, és népszerű is, mint répa a kolostorban, a demokraták többsége itt látja a bajok forrását, pedig hát nincs igazuk - szerintem.
Ha megnézzük, hogy mi is a pártok dolga a világban, hát előbb utóbb eljutunk odáig, hogy a pártok feladata a torzsalkodás.
Természetesen ezt sokkal szebben is meg lehet fogalmazni, például a politikai lehetőségek ütköztetése a választó meggyőzése céljából, de a lényeg mégiscsak az, hogy a pártok egymás programjait, egymás arcainak viselt dolgait fikázzák.
Mindenki a saját lovát dicséri, míg a többiek lováról lesújtó véleménye van, már az is ritkaságnak számít, ha elismeri, hogy annak is négy lába van, habár azokat csak botladozásra használja.
A pártok a világban mindenhol az érdekek kifejezésére és érvényesítésére szolgáló szervezetek, melyek programjaikban elmondják, hogy milyen társadalmat szeretnének építeni, és ennek érdekében milyen konkrét lépéseket terveznek hatalomrajutásuk esetén.
Úgy is mondhatjuk, a demokrácia étlapot ad a társadalom kezébe, a választópolgár pedig választ az egyes pártok által megfőzni tervezett menük közül, némelyiknél összefut szájában a nyál, némelyiket meg utálja, mint Harangláb a kukoricagölödint.
Aztán persze lehet, hogy az étel, melyet választás után az orra elé löknek lekozmált, elsózott, rosszízű moslék lesz - erre leginkább jelenlegi kormánypártunk főztjét tudnám felhozni példának, a minőségre nincs garancia.

De itt azért azt is be kell kalkulálni, hogy a magyar pártok teljesen speciális szervezetek, egyik se hasonlít a fejlett világban pártnak nevezett szervezetekhez, azok ugyanis képviselnek valakit, konkrétan néhány társadalmi csoportot.
Nálunk a pártok nem képviselnek senkit, üdítő félmondat volt legutóbb Molnár Gyula nyilatkozata, aki szakított a szocialisták évtizedekre visszanyúló gyakorlatával és megpróbálta megfogalmazni, hogy a Szocialista Párt kiket akar képviselni az elkövetkező években.
A többiek mindenkit akarnak képviselni, így hát nem képviselnek senkit.
Mert az olyan, mint a "magyarokat képviseljük," meg a "demokratákat képviseljük" nem jelent semmit.
Magyar van ilyen is, meg olyan is, magyar Mészáros Lőrinc és magyar Kocsis Zoltán is, sőt, még Fischer Iván meg Schiff András is, de magyar a Magyar Csordában a cigányok ellen hőbörgő szerencsétlen is, mint ahogy magyar Farkas Flórián és Radics Gigi is, nem szólva Heisler Andrásról.
Orbán Viktor meg fiatal demokrata, habár diktátor és csikófogait már régen elhullatta.
Magyar volt a kuruc, meg a labanc, magyar volt Dobó István és Bethlen Gábor, a törökök támogatását élvező  erdélyi fejedelem, Rákosi és Szálasi - hát hogyan lehetne itt mindenkit egyszerre képviselni?
A tetejébe, itt elsősorban gazdasági érdekekről van szó, a politika ezen csak a szósz, amivel az adott társadalmi csoportot - esetleg társadalmi osztályt (Jujjj!) nyakonöntik.


Mégis, nálunk a pártok leginkább hitéleti csoportosulások, és a pártok vezetői ezt elégedetten nyugtázzák, hiszen kik bennük hisznek, sosem csalatkoznak, kivéve négyévente, mikor kiderül, hogy amit a pártok ígértek, az nem ért fabatkát sem.
Ettől persze még tovább hisznek, hiszen a hit éppen erről szól, semmi racionalitás nincs benne, nincs is rá igény.
Erre legszebb példa a Fidesz programja, melyet - miután ellopta a magánnyugdíjpénztári milliárdokat, elvette a rokkantnyugdíjakat, a szolgálati kedvezményeket, ellopta az uniós pénzek felét - Orbán egyetlen szóban összegzett: "Folytatjuk!"
És igazat szólt, kivételesen.
A pártok persze most is torzsalkodnak, de a mostani helyzet speciális: kitört ugyanis a diktatúra, és ha még nem is gyűjtötték össze az ellenzéket a stadionokban a'la Pinochet, de ettől ez még diktatúra, amikor a demokratikusan működő és így működni kívánó pártoknak átmenetileg fel illene függeszteni a torzsalkodást, és egyetlen célnak kellene alárendelni tevékenységüket: a diktátor eltávolításának.
Nem új párt kellene, hanem egy választási szövetség, melyben a pártok ezzel az egyetlen dologgal foglalkoznának, de azt összehangoltan, egységesen.
A jelöltek a szövetség jelöltjei, a jelszavak egységesek, a program egységes, a kommunikáció egységes, egymás támadása, de még csak értékelése is tilos.
Aztán a ciklus lejárta előtt egy évvel ismét elindulhatna a vita, ha úgy tetszik a torzsalkodás, ki mit akar megvalósítani, ki hova helyezi a hangsúlyokat, ki milyen Magyarországot szeretne gyermekeire hagyni.


Hogy aztán lesz e ebből valami?
Ki tudja - még akár lehet is, de akkor ezt a másfél évet arra kell fordítani, hogy meg kell állapodni dolgokban, egészen odáig, hogy azonnal zárolni kell a vagyonokat, vagy hagyni kell ellopni végleg, hogy ki lesz a szövetség kormányfő - jelöltje, aki nem lehet egyébként egyik párt vezetője sem, hogy ne ismétlődjön meg a Bajnai-jelenség.


Nem kell félni a nézetek ütköztetésétől, sőt, bátran fel kell vállalni, mert a vitákra odafigyel a társadalom, míg a pártvezéri szózatokra leginkább csak legyint.
Márpedig a modern kor politikáját kommunikációnak hívják, meg kellene talán tanulni, hogyan is működik.
ha a mai pártok tudnák, akkor nem lenne Orbánnak ma média-monopóliuma és nem hazudhatna gátlástalanabbul, mint a szabadságos katona.


Itt az ősz, a libák is költözködnek, ideje lenne, ha Orbán is összeszedné a betyárbútort, elhúzhatna sebesen, Baku irányába.
Ott aztán felvehetné a mohamedán vallást, talán még szultán is lehetne belőle.
Vagy piláf...

:O)))

38 megjegyzés:

majoranna írta...

Természetes lenne hogy a pártok különböző rétegeit képviseljék a társadalomnak- egy normális demokráciában. A jelenlegi magyar nem az. Ezért most az egyszer, de csak egyetlen egyszer össze kell fognia mindenkinek, oldalaktól függetlenül, hgy elzavarhassuk a hatalom jelenlegi bitorlóit. Utána lehet elkezdeni a hagyományos értelemben vett pártépítkezést.

talalom írta...

Végre! Évek óta ezen tépem a szám. '89-ben többpárti demokráciát akartunk, mert kiderült, hogy egyetlen párt - legyen bármilyen nagy - nem képes, legfeljebb "nép" demokráciát működtetni. Vagy "nemzetit", ahogy mostanában szeretnék a regnálók.
Azért egyvalamit hozzátennék. Amikor '14 előtt tárgyaltak az összefogásról, a kérdezők semmi másra nem voltak kíváncsiak, csak hogy mi a véleménye a kérdezettnek a többi jelöltről. Volt olyan eset (most nincs kedvem visszakeresni), amikor valamelyik (az ATV-n volt)azt a kérdést tette fel Gyurcsánynak, hogy mi a véleménye arról, hogy az MSZP vezetője vezesse a közös listát. Valami olyasmit válaszolt, hogy még nem döntöttek, de nem törvényszerű, hogy a legnagyobb párt vezetője legyen a miniszterelnök-jelölt. Másnap minden lap tele volt azzal, hogy Gyurcsány nem tartja alkalmasnak Mesterházyt. Oldalakon keresztül "elemezték" (Népszabadság, Népszava stb.), hogy biztos Gyurcsány akar lenni a miniszterelnök.
Bocs., mégegyvalami. Miért nem az egyik párt vezetője? Neki már van ismertsége, a pártja mögött valóságos szavazók állnak, tudja, hogy kell végigvinni egy egyeztetési folyamatot. Normális pártokban ugyanis a pártprogram is végigmegy egy párton belüli egyeztetésen. Vagy jobb lenne egy Pukli? Nem bántanám, mert tisztességesen játszott: már az elején megmondta, hogy csak az oktatás érdekli, nem a kormányváltás. Más kérdés, hogy annyira hülye, hogy azt hiszi, csak a klikesek akadályozzák az oktatást, és nem veszi észre, hogy a rendszer lényegéből fakadnak a bajok. De nem ő volt, aki kikiáltotta magát messiásnak
Bocs majoranna: nem a pártoknak kellene összefogni - hanem nekünk. 3,2 millió enber szavazott nem-mel!!! Ennyi szavazója a Jobbikákon kívüli ellenzéki pártoknak összesen sincs!!!!

denis írta...

Kedves PuPu! "Nem új párt kellene, hanem egy választási szövetség..." MSZP-DK-LMP-Együtt-PM-MOMA-Kétfarkúak-Liberálisok... Kifelejtettem valakit? De szép is lenne! Minden érintettnek meg kellene értenie, a fő cél a NER váltás! Mindent ennek kellene alárendelniük. Miért ne jöhetne létre egy ilyen szövetség? Már csak azért is megérné, hogy láthassuk a Fidesz-KDMP prominenseinek a kétségbeesését! Megjegyzem, Orbán napirend előtti hozzászólására történt Vona reagálás, minden tekintetben nagyon ült a parlamentben. Üdvözlettel: denis

denis írta...

KDMP helyesen KDNP. Elnézést kérek.

nemóvatos írta...

Orbán olyan fokon (betegesen) hatalommániás, hogy az eltávolítása Vona nélkül nem fog menni.
Ha ők találnak összefogni (van az a pénz....)akkor meg végkép marad(nak) a nyakunkon.
Karácsony Gergő ötlete, (ha még emlékszik valaki) aktualizált formában egyre időszerűbb lesz.
Fogy az idő és az ország még egy Orbán ciklusba belepusztul.

Kéne egy potens istállómester ebbe a cirkuszba, mert aki az ostort most csattogtatja az a bohóc. A közönség nagyobb része ezt már észre vette. Mint ahogy azt is, hogy a porondmunkások rendre hazalopják a bevételt (meg amit csak tudnak).
Ha ez a műsor marad akkor 2018-ra az okosabb nézők hazamennek és az öregebbje otthon marad a fiatalja meg kivándorol.

Brandtné Szalai Veronika írta...

Ha egy családot, országot elemi csapás ér ( ez van most hazánkban), nem azon kell vitatkoznunk, torzsalkodnunk, hogy ki legyen a kár-elhárítás fővezére és mennyiért. A mai ellenzéki pártok (eddig) így viselkedtek, és így történhetett meg, hogy egy ápolt irányítja az ispotályt.
Mi hát a teendő? PuPu és az előttem szólok már vázolták. Abban csak bízhatunk, hogy az ellenzék (kivéve a Jobbik) is így látja ezt. A jobbik mást tészta, az ő "szellemisége" -ha lehet- rosszabb, mint a jelenlegi hatalomé.
Úgy gondolom, ha a jelenlegi demokratikus ellenzék rövid időn belül nem bizonyítja, hogy tud együttműködni (nem önmagáért, hanem az országért!), valóban ÚJ szervezet kell. Egy olyan párt, amelyik elsősorban az országot, annak gazdasági működtetését tartja fontosnak, így azokat képviseli, akik ma a nagy vesztesei ennek (most egy rondát szerettem volna ideírni), ami most van kies Hunniánkban. Nos, ez a párt hatékony lehetne az ország lerablóival szemben.

Kibic37 írta...

Történelemből úgy tanultuk, hogy Mohács nem kis mértékben az akkori főurak torzsalkodásának volt köszönhető. Azóta 500 év telt el, a következményeket mindnyájan ismerjük, de úgy tűnik, a baloldalon senki sem akar tanulni belőle. Pedig volt közben 2014 is...
Ez van egyfelől.

Másfelől pedig az, hogy három és fél millióan csak benyalták azt a förtelmet, ami itt kampány címen folyt. Tessék mondani, ki fogja ennek az embertömegnek a szemléletét, világnézetét, értékrendjét másfél év alatt megváltoztatni, amikor az ország összes erőforrásának birtokában levő hatalom ebben ellenérdekelt?

Kibic37 írta...

Ja, és kihagytam a legfontosabbat: a jogállamiság és a demokrácia megszűnőben.
Az a hatalom, amely egy tét nélküli népszavazáson olyanokra képes, mint előzmények: Kubatov kopaszai, Rezsiszilárd fenyegetőzése a titkosszolgálattal, majd pedig az érvénytelen választás negligálása (ha nem tetszik a kisvasút, meghosszabbítjuk Etyekig, ha az sem tetszik, Bicskéig), a saját alaptörvény felrúgása, a vereség nagy győzelemként való kommunikálása, nos az a hatalom vajon mire lesz képes, ha tétre megy a játék.
Még belegondolni is rossz...

anteus írta...

"... a választó meggyőzése céljából..."
Miért akarunk állandóan hegynek felfelé síelni? Nem lenne egyszerűbb a választók érdekét felismerve politizálni?
Ez "baloldal" szinte semmit nem tud azokról akik nevében fellép. Ezért dől be állandóan Orbánnak.
Folyamatasan vívják harcaikat az Orbán által kijelölt hatodrangú színtereken Orbán által megszabott szabályokat egyoldalúan betartva.
Ezek az emberek nem politikusok, legfeljebb jószándékú ápoló nővérek, vagy számtantanárok. Néhányuk.

mavtelep írta...

Ez a hatalom mindenre képes lesz!
Sajnos a demokratikus összefogás sem lesz elég azzal a hatalommal szemben , amelyik 1000x forrással rendelkezik ellenfeleivel szemben és jogi diplomával tekintenek egy érvénytelen szavazást legitimnek.
Szvsz radikálisabb hangot kell megütni, egy Bokros, egy Juhász Péter, Hadházy módjára tégláról téglára kell lebontogatni a disznóságokat. Ezt úgy híjják jobb körökben, hogy karaktergyilkosság...)))
Szervusztok, jó reggelt !

mavtelep írta...

" a választó meggyőzése "
Jaj, de jó, hogy emlékeztetsz..))) Vagy három Mari nénit kérdeztek riporterek a választásról (RTL KLub ? Hír TV?, mindhárman elzárkóztak előle, és okosabban indokolta mint egy Gulyás Gergely...D

Promenad írta...

És ki áll most az ellenállás élére ? Hát Szabó Timike a maga "tömegpártjától "!
Én tisztelem őt,de népvezérnek azért nem gondolnám.
Vagy lehet,hogy tévedek ?

civilhuszár írta...

mavtelep írta...

No de sokan bízva bízunk, hogy ez a banda befolyással üzérkedés miatt, csak bekerül a BV. Intézetek luxus lakosztályaiba. Persze ahhoz segítene, ha Polt kellő mélységben maga mellett szagolgatná Dr.Ibolyát + az olajos Pintyőt. A vezér meg szorgalmasan tanulná a börtöndalokat az össze maffiózójával kórusban, Balog Zoltán népdal korrepetálásával.
Viszont ha már egy unió tagja vagyunk, amelynek pénzét folytatólagosan bűnszövetkezetben elkövetve nagyrészt lenyúlta a gengszter banda, igazán visszakövetelhetnék a zsebbe vándorolt összeget vádindítványban is megerősítve.

Promenad írta...

Navtelepnek !
A terhükre rovandó büncselekmények súlya vádiratot fog igényelni /vádinditvány helyett /
Csak a pontosság kedvéért.

csakafidesz? írta...

Remek témafelvetés és elképesztően naiv reakciók. Ezen el kellene gondolkodni, hiszen ez zömében magasan képzett és sokat próbált demokratikus gondolkodású emberektől származik.
Ők k1 itól és mitől várnak változást? A pártoktól, akik még önmagukat is képtelenek meghatározni, a pártok vezetőitől, akik személyisége is sok kívánnivalót hagy maga után vagy a történelmi szükségszerűségtől, ami már sok változást elindított.
Nézzük ezeket egy kicsit részletesebben.
Az ellenzéki demokratikus pártok között nagyobb pártnak az MSzP számít a maga 11-13 %-os támogatottságával, majd őt követi az átlag 6-8 %-nyi szavazóval büszkélkedhető Demokratikus Koalíció, a többi apróság a bejutási küszöb alatt van, sőt van közöttük mérhetetlen "mikropárt" is.
Ez összesen 21-23% az összes választáson való részvételre is hajlandó állampolgár közül 800e-1M ember.
Ezzel szemben áll az MSzp-vel közel azonos nagyságrendű Jobbik és a mai tudáunk szerin mintegy 3-3,5 M szavazót megmozgatni képes FIDESZ-KDNP.
Ráadásul ez utóbbi a 8 éves regnálása alatt minden erőt maga köré gyűjtött, alaposan bespájzolt és hamarosan eljön annak is az ideje, amikor a Vezér mindezért majd "kér valamit a híveitől".
Egyenlótlen erők küzdelme ez és mint tudjuk ennek a csatának még soha sem lett jó vége.

A pártok vezetőiről: kevés közöttük az olyan személyiség akiről én személy szerint hajlandó lennék elhinni, hogy most éppen jó helyen ül.
Ha végignézzük az arcképcsarnokot nem is találni egy olyan karaktert akinek arcáról ne a végtelen határozottság, hanem a visszafogott szerénység sugározna. Szinte mindegyik arcáról a dölyfös magabiztosság, a tévedhetetlenség és a magassabbrendüség
tudata sugárzik - talán egyedüli kivételnek Katácsony Gergely számít.
Sehol nem tapasztalni a sokat hangoztatott nép iránti alázatnak, szolgálatkészségnek még a látszatát sem.
Ha valaki azt gondolja, hogy nekik nem az a céljuk, hogy a hatalmat megszerezve mindent ugyanott folytassanak ahol elődjük abbahagyta az gyermeki naivitással rendelkezik.
Ugyanazt csinélni, csak talán többet adva a látszatra. Ez egy természetes emberi tulajdonság - szerzési kényszer - és ebben nincs semmi kivetnivaló.
"Rablóból lesz a legjobb pandúr" tartja a népi bölcsesség és ez biztosan fordítva is igaz, Ugyanis - különösen magasabb szinten - ez már szakma és aki ebben kellő jártasságot szerez az mindkét helyzetben képes megállni a helyét.
Mi lesz a jövőben a jelenlegi helyzet kilátástalanságából kiindulva? Kivárás, behódolás, alámerülés és még lehetne sorolni.
Erre utalnak az utóbbi napok, hetek történései is. Előállt egy patthelyzet, köti mindenki az "ebet a karóhoz" és csendben készül a 2022--es választásokra. Ld.LMP, aki alig mérhető pártocska, de ő ragaszkodik ahhoz az elvéhez - kőbe vésve - hogy márpedig ő nem keveredik másokkal és senkivel sem fog össze. Pontosan emiatt sütik rá a szatelitpárt bélyegét. Pedig tudhatjuk, hogy a párt vezetői ott is doktori fokozattal rendelkező okos emberek! Érti ezt valaki? Nehéz is megérteni!

A történelmi szükségségszerúségről: Nincs az a nóta, ami egyszer ne érne véget. Valamilyen belső vagy külső hatás mindenképpen kikényszeríti majd a változást.
Nagy kérdés, hogy majd mi lesz utána. Szerencsére ezzel nekem - és sokunknak - már sok bajunk nem lesz. Ez még nem következik be, mert most várhatóan egy Fidesz - Jobbik koalíció következik várhatóan egy újabb 8 évre.

talalom írta...

Csakafidesz. Nem, nem és nem értem. Milyen "dölyfös magabiztosság" stb.? Miközben én egyetlen miniszterelnöktől hallottam: Kérem, a kormánynak, államnak nincs pénze. Egyetlen fillérje sincs, csak amit mi adunk össze.
De másrészt viszont, ha bármelyik - a demokratikus oldalon - csak ki meri ejteni a száján, hogy nem a fidesz-szavazóival van bajunk, meg kell értenünk egymást - másnap megy ezerrel: micsoda tesze-tosza balfék, biztos lefizette azorbán.
Természetesen kell bírálni a saját oldalunkat is - nekem például el nem múló bánatom, hogy épp a baloldal találta ki a "segélyért munkát" undorítóan álságos szólamát. Merthogy munkáért nem segély járna, hanem munkabér... (Mégis hányan örültek neki a "baloldalon" is!)
Ideje tudomásul venni: nincs olyan döntés, aminek csak nyertesei vannak. Majd megették Gyurcsányt az egykulcsos adó esetleges megtartása miatt. Pedig csak felvetette. Igaza van - ötlettel teli a padlás, de ha számolni kell...

csakafidesz? írta...

talalom!
Te nyilván DK-hívő vagy és Gyurcsányt véded. Jogodban áll!
Azt azonban ne feledd, hogy a miniszterelnök Úr regnálása során szörnyen sok hibát követett el, aminek ma is isszuk a levét.
Az elkövetett hibák ellenére róla is a magabiztosság sugárzik. (Mintha körülötte minden rendben lett volna!)Ó ma is abból "él", hogy 2006 tavaszán "betonbadöngölte" Orbánt. Azóta semmi lényeges és mégis...
Igaza van azoknak akik azt nyilatkozták anno, hogy sokkal jobban tette volna, ha már a DK megalakulása után visszavonul és a továbbiakban a háttérből irányít.
Amiről én írok az nem a "baloldal bírálata - ez ugyanis soha nem volt szokásom -, hanem az ellenzéki elfogadottság és magatartás tükrében a választási esélyek taglalása. Az már ma körvonalazódni látszik, hogy az ellenzéki összefogás hatékony kialakításához normál esetben sem lenne már elegendő idő, a mai állapot pedig nem nevezhető normálisnak.

civilhuszár írta...

A vezénylőtábornok maffiavezért és bandáját, csak súlyos bűneikkel való állandó szembesítésével, és zaklató felelősségre vonással lehet lejáratni lehetőleg minél nagyobb média felületen. A legkisebb is számít, akár Juhász Péter, vagy Hadházy Ákos teszi. Utóbbi is még többször rákérdez a főgengszterre.

"„Nagy baj, ha egy miniszterelnök csak a migráció szót érti, a korrupciót pedig nem. Persze ez jót is jelenthetne, ha azért lenne, mert tényleg nem létezik ez a jelenség, de itt nem ez a helyzet […] Mindenesetre a következő azonnalinál megpróbálom még egyszer feltenni ezt a kérdést.”

http://168ora.hu/hadhazy-ujra-felteszi-kerdest-orbannak-korrupciorol/

mavtelep írta...

csakafidesz?
El tetszettél tévedni ...))) Az elmútt8év sokkal többet ártott Mo-nak mint a korábbi, viszont akkora romhalmaz az eredmény, hogy ember nincs aki eltakarítsa.
Nem is lesz, mert az okos megmondók is önfeledten gyalulják a baloldalt, ahelyett, hogy a korrupt jobboldal címeres gazembereit pattintanák ki a parlamentből.
Ja, és még egy : olyan ötleteket adjatok a fent említett "népnek", amit végre is lehet hajtani!

mavtelep írta...

civilhuszár
Egyetértek...)))

csakafidesz? írta...

mavtelep!
Van egy olyan érzésem, hogy Te egyáltalán nem érted azt, amiről én írtam. Rosszul értelmezed vagy - ez a rosszabbik eset -, hogy ha úgy mondtál véleményt, hogy a bejegyzést teljesen el sem olvastad!
Én olyant egyáltalán nem írtam, ami az eltévelyedésemet igazolja.

NewTiborc írta...

Kedves csakafidesz?
Kurvára el vagy Te tévedve! Jó lenne ha már abbahagynátok a DK és vezetője ekézését. Lehet, ostoba és végtelenül naiv, de nem briganti gazember aki készakarva árt az országnak. Úgy látom az erkölcsi normákról neked is furcsa felfogásod van. Szerinted ha valaki téved az ugyanolyan gazember, mint aki lop csal és hazudik. Neked mint volt MSZP tagnak tudnod kell, hogy Az ország nyakára nem Ő hozta rá a jelenlegi vezetést, hanem keményen részese volt annak Szekeres, Szili, Puch, stb. és még lehetne sorolni. Én is MSZP tag voltam, de pontosan az undorító álnok viselkedésű nevezett vezetők miatt hagytam ott őket. Pontosan a háttérmunkás fidesszel mutyizó Mszp vezetők tehetnek arról, hogy ide jutottunk. Vajon szerinted miért titok még most is a szivárogtatók neve? Sok nevet lehetne sorolni, de nincs értelme, mert gerinc az nincs bennük, a csillagos eget is letagadnák és még a Gyurcsány lenne a hibás. Most mondom, hogy tudd, nem vagyok DK-s, sem Gyurcsány fan, de sváb neveltetésem okán nem szeretem, ha valakit igaztalanul és túlságosan pocskondiáznak. Megundorodtam annyira a politikától, hogy pártoknak a közelébe sem fogok menni.

talalom írta...

Csakafidesz.Tévedsz, én nem Gyurcsányt védem, én valamennyi demokratát védem. Azt sem értettem, miért kell Mesterházyt földbe döngölni, hogy zsúrfiú, meg pubi. Ha odafigyeltél, miket mondott, nem volt az olyan ostoba. Ja, hogy fiatal volt, meg jóképű (már akinek tetszik ez a típus). Ha öreg lett volna,akkor "mit keres ez a vén komcsi itt". Molnártól én egyelőre többet vártam, majd meglátjuk.
Egyébként tény, hogy a DK felfogása áll hozzám a legközelebb, de nem Gyurcsányé. Bauer Tamást pl. jobban értem (nem neokon, bárki állítja, bár liberális).
Viszont 2010 óta a DK volt az egyetlen párt, ami politikai eredményt ért el: megakadályozta a regisztráció bevezetését. És mit olvastál, pl.az éhségsztrájkról? Hogy csak bohóckodik. Pedig ezerszer fontosabb volt ennek megakadályozása a demokrácia szempontjából, mint a netadó, amit végül más néven bevezettek. Vasárnapi üzletzárás ügyben ki kellett húzni az MSZP alól a szőnyeget, különben nem lehetett volna elmismásolni a február 23-ai bűntényt - mert az történt a választási irodánál. Mégis, alig párszáz embert tudtunk rávenni, hogy eljöjjön az Alkotmány utcába. Pedig ez az eset megmutatta: meddig mernek elmenni. Csakhogy az emberek nem nagyon értik ma sem, hogy minden osztogatásnál fontosabb lenne megvédeni az alkotmányos eszközöket. A kordonbontás százszor veszélyesebb volt még a 2006-os rombolásnál is. Megmutatta, hogy mennyire tartja az egész bagázs a jogállamot. Semmire. Azt meg végképp nem értik, hogy éppen a világos, átlátható törvények alapján működő társadalom - gazdaság - képes jobb életet teremteni a sokaságnak. Bocsi a terjedelemért. Persze, hibázott eleget a Gyurcsány kormány is - de közben pl. hatszorosára csökkent a jövedelmek különbsége a korábbi tízszeresről. Ma ismét kilencszeres...

civilhuszár írta...

NewTiborc

Korrekt összefoglaló, nagy igazságokkal. Azt elfelejtik, hogy Gyurcsány a fizetését átutaltatta jótékonyan gyerekjóléti és egyéb célokra.
Ezek a hiénák viszont hatalmon, a MaNyup elrablásán kívül még a rokkant nyugdíjat is megvonták, a rákos betegeket sorsukra hagyják, a kórházi betegek pedig hullanak a fertőzés miatt, így jó üzlet a halál is Orbánnak. Orbán hatalmon csak rabol.
Külön megjegyezném, hogy a 2008-9-es világválság idején sem tette meg azokat a szemét dolgokat Gyurcsány, mint Orbán a már gyakorlatilag megint helyre tett gazdaság után Orbán. Megint lenyúlta a megszorítások hasznát, mint első uralkodása idején a Bokros hozadékot. Nem beszélve, hogy az állattartóktól elvett földeket a rohadék haveroknak osztatta ki.

civilhuszár írta...

A 2016. október 2-i népszavazás értékelése adolfi változatban. :-D

https://www.youtube.com/watch?v=Yx3jLT7JRRE

csakafidesz? írta...

NewTiborc!
talalom!
Megértem, hogy tíz körömmel véditek a védhetetlent, de mint tudjátok a tények makacs dolgok...
Előző írásaimban már több tíz dolgot felhoztam annak igazolására, hogy Gy-t miért tartom felelősnek a 2010-ben kialakult és azóta is egyre mélyülő "válsághelyzetért".
Most mindezt nem fogom elismételni, mert azok visszakereshetők a Pupu által írt blogokban. Keressétel elő és akkor megtudjátok, hogy már régtől ez a véleményem.
Annyit azonban a tisztánlátás okán elmondanék, hogy MSZP-tagságomat már 2006 nyarán megszüntettem,tehát a véleményem kialakításában a későbbi események nem játszanak szerepet. Pl. az öszödi beszédet kifejezetten jónak és hasznosnak tartottam és tartom!
Ami Szekeres, Szili, Puch stb szerepét illeti. Rendet kellett volna tenni a pártban is és az országban is és akkor ma lehet, hogy nem ez lenne a helyzet.
Akkor Ő volt a miniszterelnök-pártelnök tehát a rendrakás az Ő joga és kötelessége lett volna.
Amennyire ez számára vállalhatatlan feladatot jelentett, akkor át kellett volna adnia a helyét egy olyan valakinek, aki megakadályozta volna a pátütők további árulását, a kordonbontást, a jobboldal permanens radalírozását, a TV-székház ostromát egyszóval azt a zaklatott állapotot, ami nem segítette a gazdaság fejlődését és a reformok bevezetését.
Mesterházit és pártját én soha sem bíráltam, sőt védtem őket, mert a 2/3-al lehetetlen helyzetbe kerültek. Amilyük maradt az még az alplapvető kiadásaikat sem bíztosította, tehát volt bajuk éppen elég. A velük szemben megfogalmazott bírálatok csak ártottak nekik.
,

góbé írta...


Mindenkinek, akit illet !!!

Nem engedem bántani Csakafideszt? ! Az általa megfogalmazott kritikus és nagyon is megalapozott hangvételért, fél éve még kardot rántott és vehemensén védte "nagyjainkat" ! Most azonban...
Szóltok még Mesterházi 'la garderől, aki ráadásul szép is, és szépen besegitett a fidesznek 2014.-ben Bajnait leamortizálni, a választási buktát megvalósitani.
Gyurcsány meg..., jajj! ( a bájos Fletó megszólitásra nálam érdemtelenné vált ) Aki máig sem érti hogy mi a különbség Eőrsi buksimogatása és Kerék-Bárci elüzése között, az vagy szörnyen buta, vagy minket, választókat néz hülyének. Felejthető példányok...
Maradjunk a realitásoknál, esetleg Bokros, talán Gémesi, avagy a magába-fordulását feladó Mellár Tamás, de leginkább PuPu !

csakafidesz? írta...

Kedves Góbé!
Köszönöm a nekem nyújtott védelmet, de engem eddig még nem bántott senki, de megtapasztalhattad,hogy ha támadnak úgy általában nem szorulok védelemre. Amint az fentebb már írtam, a tények makacs dolgok, a tényállításokat csak félreértésből lehet vitatni, úgy egyébként semmi értelme, mert könnyen védhető.
Mégegyszer köszönöm!

joszi írta...

Isteni ez az ellenzekezes, sokat segit .Orban imadna, ha olvasna.Epp bukta a nepszavazast, egy Gyurcsany altal kezdemenyezett bojkott miatt, tobbek kozt, de masnap itt az ido a leszamolasra egyeseknek.Nem kell senki, esetleg Pukli, talan Sandor Maria, Ketfarkuak, talan Pinter ex focikapitany, na meg lehet ajanlgatni, csak tessek, jonnek a csodak, Falus dr. is jo volt, s hozzajuk egy part a semmibol.Tenyleg mindenkor lehet szamitani az ertelmisegre, plane az itteniekre.

bubu írta...

Brandtné Szalai Veronika írta...
" Úgy gondolom, ha a jelenlegi demokratikus ellenzék rövid időn belül nem bizonyítja, hogy tud együttműködni (nem önmagáért, hanem az országért!), valóban ÚJ szervezet kell. Egy olyan párt, amelyik elsősorban az országot, annak gazdasági működtetését tartja fontosnak..."
- és az őket képviseletükre felhatalmazó választók érdekeit képviselné végre!

Vagy összekapják magukat nagyon rövid időn belül, vagy mennek a levesbe.
Nincs más út.

Kibic37 írta...

@bubu
Félek, az utóbbi lesz. Itt most a Jobbik látszik megerősödni. Az egyszerű választópolgár őket még tisztakezűnek tartja, mert még nem volt alkalmuk lopni. Annyit kell tenni, hogy elvegyülni az emberek között olyan helyeken, ahol spontán beszélgető csoportok tudnak kialakulni (sorbanállás pénztárnál, kocsma, stb.) és figyelni a beszélgetésüket. (Isten ments beleszólni!!!), És nem ám a fiatalok! Ugyanaz a társadalmi csoport, amelyik a brexitet is megszavazta. Az alulképzett 50-60-as réteg.
Csak nehogy visszasírjuk Orbánt 18 után ...!

mavtelep írta...

He-he...nem bírom megállni kacaj nélkül !
Amíg vidáman ölitek a demokratikus baloldalt, szépen besegítetek az ugyancsak ellenzékben lévő(? %-al is ?) Jobbiknak.
És hogy még véletlenül se kelljen beszélni a MAIAK korrupciókról, 10 év elteltével is Gyurcsány "gondolatait elemzitek " utólag !!!
Természetesen nem veszek mindenkit egy kalap alá, sőt ! még segítek is annak ,aki nem ismeri a való világot ! Kérdezhettek...)))
Szervusztok, jó reggelt !

bubu írta...

Nemcsak a Jobbik létezik. Semmiképpen nem a jobbikra gondoltam, és szerintem ezzel sokan vannak így. Létezik olyan ellenzéki csoportosulás is, amelynek csak párttá kell válnia, és még jobban megerősödnie ahhoz, hogy eleget tehessen a jelenlegi követelményeknek. Lehet hogy belőlük kristályosodik ki egyszer csak egy ütőképes haderő.

NewTiborc írta...

Kedves mavtelep!
Szives engedelmeddel kérdezek:
-miért védi még mindig az MSZP vezetése a szivárogtatókat?
-miért egy ember a felelős egy pártban lévő kupac sza..virág tetteiért?
-kinek nagyobb a felelőssége,a reformot akaró pártelnöké, avagy az akadályozó fidesszel mutyizó brancsé?
-vajon mi történt a háttérben, hogy fideszes politikusok szerint a Simon et. ártatlan? vajon mi volt az alku tárgya? Pártfinanszírozás?
-vajon Molnár Gyula mikor jut a Gyurcsány sorsára?
-milyen háttér erő működik az MSZP-ben, ami(aki) nem engedi az igazi felelősök nevét kiteríteni?
-vajon mi lehetett az oka annak, hogy Bp.-i vezető MSZP politikus nem engedte a választási kampányban az igencsak ütős Rogán témát napirenden tartani, annak ellenére, hogy a tanácsadó felháborodott?
Kérdéseim azutáni időszakra vonatkoznak, amikor a Gyurcsányt már kiutálták, kövképp ő nem lehetett az oka.
Még lenne nagyon sok kérdésem, de nem akarlak egyenlőre túlterhelni, válaszaidat előre is köszönöm.
NewTiborc újkori rabszolga

Névtelen írta...

kire/kikre gondolsz testvérem?
kíváncsivá tettél, írd meg lécci!

mavtelep írta...

New Tiborc
Feltett kérdéseidre nem tudok részletesen felelni, mert ugye nem ülök a vezetőségben, el tudom viszont képzelni, hogy a Te általad említett le nem zárt ügyek generálják a belső feszültségeket.
Az átlag választópolgár ezeket az eseteket rég elfelejtette, viszont azt várja, hogy baloldal szedje össze magát és hajtsa el a korrupt Fideszt.
Igen ám : de forrás, eszköz, környezet rendelkezésre áll-e a baloldalnak ? Ezt nem kérdezi és nem vizsgálja senki .
Erre gondoltam mint ecceri Mari néni, - érdekel-e valakit, mire lenne szüksége a baloldalnak ahhoz, hogy labdába rúgjon ?

mavtelep írta...

Visszaolvasva, úgy látom rosszul/hiányosa fogalmaztam : ...a MAIAK, azaz a KORMÁNY korrupciós ügyei.
Elnézést, félreértésre adtam okot.

NewTiborc írta...

Kedves csakafidesz?
Azért van köztünk egy kis különbség. Neked több eszed volt, úgy látom előbb eszméltél. Én azon tulkok közé tartoztam aki elhitte, hogy minden rossz forrása Gyurcsány. Azonban azt tapasztaltam az idők során, hogy inkább minden rosszabb lett, mondhatnám durván fogalmazva, egyre inkább sza..tak magyarul szólva a tagok véleményére. Türelmem elég sokáig kitartott, de végül is megszületett a döntésem. Gondolhatod, hogy ezen tapasztalatok birtokában kiüt a frász amikor ők a Gyurcsányt okolják mindenért. Így utólag belegondolva, egy igen nagy marha a Gyurcsány, én már rég hagytam volna a francba az egész brancsot, szerintem egy végtelenül naiv, vagy nem is tudom milyen ember. A bajok sokszor abból származtak, hogy azt hitte mindenki őszinte és gerinces. De nem is arra vagyok allergiás, hogy őt bántják, hanem arra, hogy tudom akik bántják, azok az igazi bűnösök és most is ott melegednek a fazék mellett érdemtelenül és az ember tehetetlen.