2017. március 19., vasárnap

KIÁLTÁS A KEMPINGBŐL

Mikor számbavették, hogy ki nem rúgott még Gyurcsányba, kiderült, hogy Szabó Gábor Tuareg valamilyen félreértés folytán most kimaradt a sorból.
Azonnal pótolni kellett.
Nem mondom én, hogy a neves ellenálló máskor nem rúgott egyet-egyet a langaléta pártelnökbe, de most szükségét érezte, hogy nyílt levélben forduljon az egyes számú közellenséghez, és ebben valami egészen újszerű, egyedi tanáccsal lássa el.
Sokan vannak Gyurcsány tanácsadói, egyel több, vagy kevesebb meg se kottyan neki.
Nem gondolom, hogy most kapálgat a kertjében, közben felváltva a majdani remek ételekre és Tuareg tanácsára gondol: "Ha elmegyek méltósággal, ahogy a neves forradalmár tanácsolta, hát olyan libasültet rittyentek, halványvörös káposztával hogy még magának Orbán Viktornak is összefut a nyál a szájában, habár ez rám nézve felettébb kockázatos..."

Hogy mitől tört rá ez az ötlet éppen most a neves forradalmárra, nem lehet pontosan tudni, de az nyilvánvaló, hogy a szavalókórus most is az "Orbán vágya" című örökbecsűt adja elő.
A kórus megadja az alaphangot, mint hajdan az irodalmi színpadok szereplői - időnként előugrik egy Jóskapista és mellét kidüllesztve harsogja: Gyurcsány monnyon le!
Most éppen a forradalmár, kinek lánglelkét lehugyozta hálátlan népe.



Tulajdonképpen értem én a lelki mozgatórugókat, a pénisz-irigységtől az intelligencia-deficiten keresztül a huszonharmadik alabárdos irigységéig a bonviván láttán, mégis, piszkosul zavar ez a kisszerűség, de még jobban az, hogy a kóristák és szólisták mennyire nem értik a demokráciát.
Gyurcsány egy bejegyzett párt elnöke, mint ez többször is kiderült, vannak emberek, akik benne látják a kiutat a demokrácia válságából.
Hogy igazuk van, vagy nincs, ez lényegtelen is, hiszen állásfoglalásuk egyéni ismeretek, élettapasztalat, rokon vagy ellenszenv kérdése, viszont a döntés minden magyar állampolgárnak elidegeníthetetlen joga.
Nem ő az, akinek kapcsán megkérik az állampolgárt, hogy aki rá szavaz, emelje fel a bal kezét, aki meg nem rá szavaz, az emelje fel a másik kezét is, hiszen megkérdőjelezhetetlenül és sokszor a doktrinerségig demokrata, néha még saját rovására is.

Tuaregnek, Botkának meg az összes többinek is joga van ahhoz, hogy másra szavazzon, de ahhoz nincs joga, hogy el akarja távolítani a közéletből azt, akivel kapcsolatban eszi a sárga irigység.
Annyi jobboldali, annyi neonáci, újnyilas, zavaros fejű idióta szerepelt már a magyar közéletben, mégsem lépett fel ellene a baloldalról ilyen durván és egy bulldog szívósságával senki.
Itt vonulászhatott nyíltan a neonyilas Gárda, mégsem váltak a baloldal közellenségeivé, hiszen az már van: Gyurcsány Ferencnek hívják.
Akinek egyébként tenger hibája van, merthogy ezekhez is joga van, viszont dolgozik és odafigyel rá a társadalom, míg támadói hibázhatnak annyit, amennyit csak akarnak, a kutya sem figyel rájuk...



Tudom én, ha valaki kikerül a figyelem középpontjából, rohadt nehéz visszakapaszkodni, erre pedig kiváló megoldás olyan ellenfelet választani, akit támadni eleve garantál valamennyi közfigyelmet, ami a forradalmárkodáshoz nélkülözhetetlen.
Talán mégis el kellene gondolkodni azon, hogy akik ma Gyurcsányban hisznek, vélhetőleg soha nem 
fognak a Puch-al és társaival dúsított MSZP-re szavazni, de kempingezni se mennek a Kossuth térre, mert nem ebben látják a megoldást, ami viszont szívük joga.
Hogy fociból vett hasonlattal éljek, Gyurcsány olyan a politikában, mint Albert volt fénykorában - állt a pálya közepén csípőre tett kézzel, lófrált fel-alá nyolcvannyolc percen keresztül, majd megrázta magát, villant egyet-kettőt és eldöntötte a meccset.
Nem kellett szeretni - én például Tichyt kedveltem nagyon - de nem lehetett kétségbevonni a képességeit.
Gyurcsány képességeit se kellene kétségbe vonni, és legfőképpen nem kellene a politika szereplőinek - főleg, ha csak ötszáz embert képesek megmozgatni, egy másik politikust tanácsokkal ellátni, hogy mikor és hova menjen.

Ez azért is felettébb veszélyes, mert könnyen kiderülhet, hogy aki a demokráciát hirdeti, annak fogalma sincs annak mibenlétéről, de hát ez régi igazság: könnyebb az igét hirdetni, mint ragozni.


Én írhatok bármit Gyurcsányról, mint egérszürke mezei blogger, pártokon kívüli okoskodó, de a politikus fontolja meg, hogy szabad-e másik politikust személyében csesztetni, vagy talán sportszerűbb az általa hirdetett elvekkel, politikai állásfoglalásokkal vagy tervekkel foglalkozni.
A döntés úgyis a választók kezében van, ott is kellene hagyni.
Egyébként meg lehet visszamenni a Kossuth térre forradalmat csinálni, ha van rá kereslet, ha meg nincs, akkor lehet szomorkodni...


Nehéz az elmagányosodott forradalmár élete...


:O)))

37 megjegyzés:

Unknown írta...

Sokszor olvaslak,mert tetszik ahogy írsz.
Ez az írásod most minden díjat megérdemel.

Ludvig Jenő írta...

István! Leget bármilyen jó amit írsz, és jó, Tuaregnek semmi sem számít, ő mantrázza azt amit tud, mert Gyurcsány "kihagyta" őt a Józsefvárosi önkormányzatból!

Névtelen írta...

Csatlakozom Jánoshoz.

fulopiren írta...

Tuareg már odáig ment az őrületben, hogy a dékásokat kék zombinak hívja, vigyorog, és törli/tiltja őket.
Emlékszem egy Ceglédi nevű megmondóemberre, aki politikai elemzőnek mondja magát, ugyanilyen vehemenciával rohant ki Gyurcsány ellen!
És Ceglédi is azonnal kitilt bárkit, aki egy ici-picit is kritizálni meri őt, vagy az írását!
Mert ő is tévedhetetlennek hiszi magát.
És most kaján vigyorral olvasom a blogját Botkáról...
És sajnos, amíg vannak, akik hisznek ezeknek a nagypofájú idiótáknak, akkor ezek bizony nagyon kártékonyak!

NewTiborc írta...

Tuareg a demokrácia jegyében csak akkor engedi megjelenni a hozzászólásodat, ha Ő méltósága jóváhagyta. Bunkók bunkója.

mavtelep írta...

Ki az a Tuareg ???
Szervusztok, jó napot !

Névtelen írta...

Én ezt meg is írtam neki a facebookon, mert történetesen akkoriban olvastam a blogját. Na, onnantól kezdve minden voltam, csak nem rendes ember. Pedig a blog hangvétele árulkodó volt. Abban a pillanatban a DK lett a közellenség, ahogy kiderült, hogy nem támogatják tuarag elvtársat

Tuareg írta...

Kádárista pártagitpropos faliújságszerkesztőből nem lesz demokrata blogger, tevepajti :D

Kovács János írta...

A Gábor a 22cmes "falloszànak" igéretevel tart maga mellett egy "csapatot"-ami 7 db nagymamàbol àll..Ennyike.

Kapat írta...

Gábor Szabó!
Nem támadni, érvelni! Ez a bejegyzés minősíti beíróját!

Unknown írta...

TUAREG, DÖNTSD EL, KI AZ ELLENSÉGED: ORBÁN VAGY GYURCSÁNY?
HA ORBÁNT TÁMADOD, GYURCSÁNYT ERŐSÍTED.
HA GYURCSÁNYT TÁMADOD, ORBÁNT ERŐSÍTED.
HA MINDKETTŐT TÁMADOD, MINDENKI KIRÖHÖG. PERSZE, MINDIG KELL EGY UDVARI BOLOND IS, ERRE HAJTASZ?
GONDOLKOZZ EL EZEN!

mavtelep írta...

Andras Kalman
Tökéletesen igazad van, de sajnos milliók képtelenek átlátni ezt az alapvető axiómát.

hello írta...

PuPu, nem gondold, hogy akik most épp ezzel élveznek, annak a bizonyos "15 perc hírnév" megszerzésének a kedvéért fröcsögnek?
Hiszen nem nehéz bekalkulálni, hogy a fideszszolgálati média szájaszélét megnyalva ad hírt az ilyesmikről, gazdájuk kedvében járva!

PuPu írta...

Kedves Tuareg, esetleg érdemben is tudsz reagálni, vagy összesen ennyire futja?
Kár, azért többet néztem ki belőled...

:O)))

RittyNT írta...

Egy darabig tűrtem tuareg hozzászólásait, de egy idő után töröltem az ismerőseim közül

Névtelen írta...

'Hogy fociból vett hasonlattal éljek, Gyurcsány olyan a politikában, mint Albert volt fénykorában - állt a pálya közepén csípőre tett kézzel, lófrált fel-alá nyolcvannyolc percen keresztül, majd megrázta magát, villant egyet-kettőt és eldöntötte a meccset.'

Én inkább úgy látom, hogy Gyurcsány cefetül rázza magát a pályán, a meccs eldöntéséhez pedig annyi köze van, mint a Camel ciginek a teve szarhoz.
Ja, és még annyit, hogy Flóri a teljesítményéért szobrot kapott...

:O)))

Névtelen írta...

Pupu, az előző kommentet 'neveletlennek' könyveld be lécci. :(

talalom írta...

Csodálom, hogy Abramovics névtelen még nem jelent itt meg.
Tuareg alias Szabó Gábor blogját olvastam egy darabig, (éppen innen figyeltem föl rá), de láttam, a pasas reménytelen. Ő azok egyike, aki azt hiszi, az a demokrácia, amikor neki van igaza. Spongyát rá.
Az Albert hasonlat nagyon is ül, legalábbis, ami a játékát illette. De hallottam pletyiket arról, hogy hogyan befolyásolta a magyar focivilág viszonyait.
Neveletlen! A szobrot megelőzte egy aranylabda. Ráadásul működése után úgy 40 évvel lett csak "megszoborva". Úgyhogy van még ideje Gyurcsány Ferencnek is:))))

kekec írta...

Pupu, a sas nem kapkod legyek után - megérdemel ez a niemand egy egész posztot?
Ráadásul ilyen színvonalasat? Írhattad volna általános alanyokról, akik Gyurcsány támadásával próbálják pozicionálni magukat. Ez a turareg is elférne a többi légy között.

Névtelen írta...

neveletlen

Kedves Talalom, Gyurcsány 2006-ban először és utoljára megkapta az 'aranylabdát', igaz, a szavazás körülményei vitathatóak voltak.
Jó hírem van, már megszoborták az aranyszájút, a plasztikát be lehet tenni Kádár és Lenin közé a polcra. :)

http://www.magyarmenedek.com/products/5926/Ferenc_baba_-_Gyurcsany_Ferenc.htm

talalom írta...

Neveletlen: az még csak az előselejtező volt... És teljesen szabályos körülmények között: a parlament többsége megszavazta a bizalmat. Tavasszal meg a választók többsége voksolt az MSZP-re és az SZDSZ-re. Nem gyűjtök se a volt miniszterelnökről, sem másról képeket, szobrokat. Politikai vezetőt nem utálok és nem szeretek: a szavai meg a tettei után ítélem meg. A mostani első szolgát se utálom, csak szeretném, ha már - lehetőleg még a végső zuhanás előtt - valamelyik stadionja magányában szövögetné tovább a terveit. Kemény idők jönnek: nem hiányzik, hogy megint a hepciáskodó mitugrász szerepébe kerüljön a népem és a hazám, ahogyan 1918-ban.

Névtelen írta...

Blogger talalom írta...
Csodálom, hogy Abramovics névtelen még nem jelent itt meg.
.
.
látod?
megint buta vagy!
tudod a nevemet - azon szólítasz, hívsz, mert szeretnél tőlem valamit,
.
DE
.
azt a valamit nem akarom a szájadba adni, na! - s mégis névtelennek akarsz nevezni/látni.
olyan vagy, mint akik a Nemecsek Ernő nevét kisbetűkkel írták,
.
SENKI!
.
.
a cikk témájához nem kívánok hozzászólni, mert a teve, meg az azt megtevegelő beduin provinciális kis "harca" egy köpést sem érdemel.
amennyiben a Gyurcsányt bármilyen kis mértékben is sértené a tuareg szövege, abban az esetben odafigyelne rá, s foglalkozna vele.
a negligálása pedig megmutatja mennyire is fontos az, amit csinál.
az meg, hogy ki, kit akar, nem akar erősíteni, gyengíteni azzal, hogy egymást pocskondiázza, az csak az illetők valódi jellemét mutatja meg.
ahelyett, hogy a lényeggel foglalkoznának.
.
.
abramovics voltam, s vagyok

Promenad írta...

Névtelen 13:03 !

"Abramovics voltam,s vagyok "

Én nem lennék ilyen büszke rá !

sima pupista írta...

Gyurcsány már leszerepelt, ő a múlt és jó lenne, ha nem visszafelé akarnánk haladni mindenáron. Remélem, rövid időn belül Orbánról és a jelenlegi társadalmi berendezkedésről is elmondhatjuk ugyanezt.
Tuareg meg önmagáért beszél, csak bele kell olvasni és ezzel mindent el is mondtam.

sima pupista írta...

Ja és Pupu! A fletó ugyanolyan zavart, mint a viktor, lehet, hogy még nincs azon a szinten, de hogy teljesen beteg, az nyilvánvaló. Bocs szivem, de ez van.

mavtelep írta...

sima pupista
Nincs bocsánat, - az egyik minelnök, a másik egy kicsi párt elnöke...)))
Magyarázzak a különbségről ?
Szervusztok, jó napot !

Kibic37 írta...

Lehet, hogy Gyurcsány itt és most, a mai magyarországi viszonyok között alkalmatlan lenne miniszterelnöknek.
De hadd tegyek hozzá mindjárt egy szubjektív véleményt: a mai magyar politikai palettán nincs még egy politikus, akinek igen kevés kivétellel minden szavát, minden gondolatát ennyire a magaménak érezném.
Ebből persze csak az látszik, hogy én sem lennék alkalmas miniszterelnöknek...:)

Kibic37 írta...

Ez most így visszaolvasva kissé szervilisnek tűnik. Inkább azt akartam kifejezni, hogy nincs politikus, akinek értékrendje, értékvilága ennyire közel állna az enyémhez, mint az övé. Első pillanattól kezdve.

Bonc írta...

Sima pupista

Ha Gyurcsány a múlt, akkor nekünk reszeltek. Ja és ne fletózz, kicsi agyagedény, mert ennél nagyobb tahóság nincs!

mavtelep írta...

Ebből a Gyurcsányból még minelnök lesz,
nem lehet véletlen, hogy minden nap minden hozzászólása róla szól...)))
Hajrá Fletó ! Hajrá DK !

1970 írta...

sima pupista

GyF-cel kapcsolatban nem vitázom, Orbánnal kapcsolatban még annyira sem.
De zavartság és betegség tekintetében azért Önnek sem kell a szomszédba menni, az biztos.
"Bocs szívem, de ez van." - Az ilyen kijelentések legalábbis arról tanúskodnak, hogy az illetőnek igen komoly személyiségzavara van:( Javaslom, hogy egy kicsit szálljon magába!

sima pupista írta...

mavtelep,
nyugodtan magyarázz, ha késztetést érzel rá, hisz ahogy már rámutattál, úgyis szeretek olvasni. Ettől még ugyanolyan elmebeteg mindkettő, sajnos. Szervusz, jó reggelt. :)

Bonc,
Nekünk így is-úgy is reszeltek, amíg alszunk - fletó reszelésével az élen. És de, van ennél nagyobb tahóság, például lekurvázni a hazádat, amikor te vagy a miniszterelnök.

1970,
Pupu az én szívem csücske, ezt más nem értheti meg igazán. :) Imádom na, ez van, fletó ide vagy oda. Ennél jobban nem lehetek magamba szállt, hiába is irigykedik maga ott amögött az évszám mögött. ;)

talalom írta...

Úgy gondoltam, itt csak beszélgetünk, nem minősítjük egymást. Persze mindig akad valami bakfitty. Na, mindegy, jóéjt.

Névtelen írta...

Ha a politikai palettánk Orbán vagy Gyurcsány, nem sok jóra számíthatunk, ahogy a múltban sem.

Névtelen írta...

Tulajdonképpen mi a bajotok Tuareg barátommal? Ha Fletó mellett állna, rendben lenne?
(A Fletó becenevet régóta használják, szerintem egyáltalán nem sértő Gyurcsányra nézve, sőt!)

pleinair írta...

Mennyi torz személyiség van ebben a kis országban! Magyar emberek exhibicionista díszpéldányai. A hangjuk nagy, a rosszindulat fröcsög belőlük, mint a tüzes láva, és hazudnak, hazudnak egyfolytában.

Miközben mélyen hallgatnak arról, mit tettek le ők az ország asztalára, kussolnak arról is, mit tett le gyűlöletük tárgya: Gyurcsány.
Pedig tudják, hogy Gyurcsány miniszterelnökként ingyen, fizetség nélkül verette magát nem csak a sajátjaival, de a fidesz maffiózó, csőcselék hadával is.
Tudják azt is a "kis agyagedények", hogy a körülmények ellenére hány szociális intézkedést sikerült átvernie ezen a jobbnak és balnak nevezett bandán.
Szellemi fölénye, karizmája, őszinte elkötelezettsége, szónoki képessége és tetteiben testet öltött humanizmusa akkora irigységet váltott ki bokájáig se érő ellenségeiből, hogy csoda, hogy még él és állja a gonoszság folyamatosan rázúduló mocskait.

Szerencsére Gyurcsány, és amit képvisel, ELPUSZTÍTHATATLAN! Ezt vegye tudomásul a tuaregek, botkák, orbánok, lengyellászlók, és a többi nyamvadt, agyonhasznált "kis agyagedény" népes tábora.

Mi meg ne mentegetőzzünk, ha objektív tények alapján szubjektív véleményünknek adunk hangot, mert kötelességünk az aljasság kórusát túlkiabálni!!!


Névtelen írta...

Tuaregről csak annyit:
A 2014-es választások előtt ezerrel nyomta,hogy a fideSS szarrá verhető (még lematekozta is)....A választások utáni első bejegyzése ennyi volt:SORRY
És másnap már folytatta is....
(Mano)