2017. március 23., csütörtök

TAVASZI SALÁTA

A legfrissebb zöldségekből készült, fogyasszátok egészséggel...

A Versenyhivatal rajtaütött a booking.com szállásfoglaló portál magyarországi központján, merthogy az - állítólag - lehetővé tette, hogy a hotelek, szállásadók egyeztessék az áraikat, ezzel korlátozva a szabad versenyt.
A NAV az Airbnb körül kotorászott, ez is szállásfoglaló portál a javából.
A sumák szállásadók ellen kíván fellépni az adóhatóság, míg  a szállodások azt követelik, hogy a közösségi szálláshelyekre is ugyanazok a szabályok vonatkozzanak, mint a hotelekre.
Az Airbnb-n keresztül foglalt szálláshelyek száma az elmúlt öt évben a hatszorosára nőtt, míg a szállodáké csak a négyszeresére.
Miután a médiacézár egyben hotelcsászár is, így érthető az utóbbi időkben megnőtt állami érdeklődés az idegenforgalom iránt, lesz itt üveghíd meg űrközpont, üzleti ellenlábas porba tiporva, szilárdan fog állni saját lábán a neves hotelszakasszony, apuka besegít...
A közösségi szálláshelyek ötlete az volt, hogy ha elmegyünk valahova, akkor olcsóbb egy magánlakást bérelni, mint hotelba menni, ezt a kispénzű embereknek találták ki.
A szervezett lebonyolítással tették széles körben elérhetővé, praktikussá.
Most meg a szállodások azt követelik, hogy Julcsa a kiadott lakásában lángmentesített függönyt akasszon az ablakra.
Az állam meg mindenáron szabályozni akar, mert képtelen elviselni, hogy polgárai nélküle szervezzék életüket, a tetejébe ne tuszkoljanak feneketlen zsebébe kis pénzt.


A Tesco meg befejezi a Heineken forgalmazását, merthogy kapcsolt árúként a kommunizmust is eladná a gyanútlan, ám a minőségi sört kedvelő polgároknak.
Idáig legfeljebb Vajnai Attilát vegzálták, meg a jelkép ürügyén boldogan relativizálgattak a nácizmussal kapcsolatban, de a strasbourgi emberi jogi bíróság döntése óta már Vajnaival sem kínlódnak, jóllehet a bíróság döntését, melyet nemzetközi egyezménnyel magunkra nézve kötelezőnek fogadtunk el, szeretett kormányunk nem fogadja el.

Sajátos jogértelmezés.
Most viszont belegázoltak a minőségi sörök kedvelőinek lelkivilágába, pedig tudhatnák, hogy már a sajtospogi árának felemelése is mivel járt '89-ben...
Viszont megtudhattuk, hogy a Nemzeti Intelligencia képviselője, Németh Szilárd nem iszik ebből a zavaros löttyből, melyet vörös csillag díszít, neki Igazi Csíki Sör kell, márpedig annak nekiment a Heineken, de most megtanulhassa a rohattmigránsmultija, hogy senki nem bánthassa büntetlenül a magyart!
Igaz, hogy az ominózus sörmárkát megvette a rohadt multi, de ettől még fertelmes amit művelt, és akkor még ez a vörös csillag is!


Németh Szilárd kémügyileg is szagértő, mivel könyvtáros korában Mattyasovszkyt olvasott (Hód és a ZX-7), ezért aztán nem esett nehezére megítélni Katrein Ferenc, a magyar kémelhárítás egyik volt vezetőjének (2000-2014) interjújának valóságtartalmát.
A volt kémelhárító állítása szerint az oroszok zavartalanul folytathatnak kémtevékenységet Magyarországon, mert a hatalom megakadályozza a keményebb fellépést.
Szó esett kínai és orosz ügynökökről, befolyásolási kísérletekről, amerikai szerverekről, de nem jelentett semmit, Németh Szilárd szerint a volt kémelhárító pojáca, ők meg, akik alkalmazták ezt a pojácát, maguk a megbízható higgadtság, jóllehet az ex-titkosszolga már csak véletlenül is mondhatott igazat.
Az egész magyar titkosszolgálat egyébként egy nagy rakás szar, a Fidesz emberei annyi kárt okoztak, mint még senki, és rettenetesen nehéz lesz a bekövetkezett károkat helyrehozni, különösen hogy még hozzá sem kezdtünk.
A magyar kém olyan, mint a seggecském.


És hogy legyen a salátán kis öntet is, legyen az alapja víz - az uszodák világa.
Rengeteg minden változott, mióta kinyiffantották a vén, de nagytermészetű szövetségi kapitányt, majd Gyárfás Tamást, az úszószövetség elnökét és megajándékozták egy uszodával a beszélő fókát, aki a faltól-falig tempózás közben fejlesztette intelligenciáját és empatikus képességeit.
Ennek következtében kiderült, hogy ma már minden rendben van az úszósportban, ahol egyébként csak a szövetség elnöke volt a rákfene, de most, hogy új elnököt igazoltak a Névtelen Nullák csapatától, hát megszűnt a gond, mindenki dalol és tapsol.
A szövetség versenyzőközpontú lett, egy versenyző van a központban, a többinek meg átmenetileg kuss.
Hosszú kuss, egészen addig, ameddig Süsüt el nem kergeti a népharag, de a nép arra, akitől be van szarva nem szokott haragudni.
A nép arra haragszik aki jót tesz vele, mert az eszébe juttatja, hogy mecsoda egy kispályás balfék is ő, és ezt képtelen feldolgozni.
Mindenesetre a sztár úszóiskolája most toborozza növendékeit, míg a konkurencia, a Darnyi féle dilettantizmus ezer gyereke a tribün alatt gyakorolhat egy mobil medencében és hat lavórban.

Széles Sándor úszóedző is mobil lett, akinek megmutatták, hogy merre mehet, ha edzeni akarja tanítványát, Kalaus Viktort, aki egyébként a Dagályban edzhet, ha a nagynevű amerikai idomár diktálhatja a tempót, ha nem, akkor mehet ő is.
Hogy hova?
Széles mosollyal az arcán a francba, merthogy történelmileg valahogy úgy alakult, hogy a Dagály magánuszoda lett.

De természetesen ez az egész nem a pénzről szól, hanem a nemzeti dicsőségről, a hazafiságról, a Himnuszról, a végtelenül okos magyar honfiról, meg az aranyakról...


Közben a János kórházban elfogytak az orvosok, Pintér Sándorra meg rá akarták küldeni az ügetőhajtó elleni merényletet elkövető maffiózót, akinek pisztolyát annak idején Pintér szakszerűen összefogdosta, mikor egészen véletlenül arra járt a merénylet idején.
Ezek a bűnözők nem bírnak magukkal.
Továbbá szobrot állítana a Fidesz Lech Kaczinsky emlékére, de csak az nézheti majd meg, aki le tudja írni a nevét.

Én támogatom, egyszer majd létrejön a Szoborpark 2.0, legyen benne alkotás, ezer!
És szobrot követelek az ismeretlen libának is, körülötte park, vörös káposztafejekkel, tudom is a lelőhelyét!
És szobor is kell: Orbán Viktor, egyik kezében a Puskás Stadion, másikban a Puskás Aréna makettjével, a csúnyáján meg ott lóghatna a Duna Aréna makettje, a bronz szobor segge fényesre nyalva - de szép is lenne!

Nincs ezeknek a mai szobrászoknak semmi fantáziájuk, csak akadémiájuk van!
Hogy mit lehet majd kezdeni ezzel a rengeteg léhűtővel, az még a jövő titka.
Kreativitás is kell a diktatúra felszámolásához, nem kétséges.


Nagyurunk megüzente a londoniaknak, "Imáinkba foglaljuk Nagy-Britannia népét és együtt érzünk vele ezekben a nehéz pillanatokban." Ez az élhetetlen magyar sajtó legalább egyetlen képet közölhetett volna az aranyborjú előtt térdeplő és imádkozó miniszterelnökről...

:O)))

8 megjegyzés:

ornagy 50 írta...

ÁSZ!!!

sima pupista írta...

"Kósa az MTI beszámolója szerint érdekes eszmefuttatásba keveredett, így például azt mondta, hogy

- a józan ész szabályait be kell tartani, például a művészeti felhasználást, adott esetben egy kiállításon történő bemutatást meg kell engedni.
- Vannak olyan termékek is, amelyek a vörös csillagot „nem önkényuralmi jelképként használják”, egy ásványvíz- és egy tornacipőmárkát említve példaként. Ez a két márka vélhetően a San Pellegrino és a Converse.
- A Heinekennel kapcsolatban ugyanakkor azt mondta: épp ez a cég volt az, amely 1951-ben levette söréről a vörös csillagot, mert értelmezése szerint önkényuralmi jelképként volt értékelhető. (A Heineken egyébként nem levette, hanem kifehérítette a hidegháború alatt a vörös csillagot az üvegein.)
- Tehát: a Heineken vörös csillaga politikai jelkép, más vörös csillaga nem az."
(index.hu)

Köszönöm nekik, hogy ennyire nyilvánvalóvá teszik, mekkora szellemi kihívásokkal küzdenek. :)

1970 írta...

Kiváló összefoglaló ez az írás hazánk jelenlegi állapotáról. Egy nagy rakás katyvasz az ország:(

pleinair írta...


Botka vörös káposztafejek fölé tornyosuló betonszobra is gazdagítaná a parkot.
Az életnagyságú, hatalmas alak tenyerén hordva a kis G-t, annak puffadt hátsófelébe ragadt nyelvvel állna e történelmi korszak emblematikus figurájaként.

Névtelen írta...

mivel, mint látszik, teljes az érdektelenség a bejegyzés iránt, javaslom
.
ÉRTELMESEBB CIKK OLVASÁSÁT!
.
íme:
.
http://www.atv.hu/belfold/20170324-moldova-gyorgy
.
szerintem erről lenne mit beszélni, s egy felületet létrehozni, ahol az emberek megírhatják a
.
VALÓSÁGOT, AMIT TAPASZTALNAK AZ ORSZÁGBAN,
.
s nem a fideszes hazudozást népszerűsítik.
.
.
abramovics voltam, s vagyok

hello írta...

1000 bocsánat, de ezúttal én valahogy inkább ezek közül fogyasztanám valamelyiket:

tavaszi salátatál kínálat

Névtelen írta...

Teve ember!Ez most mi lenne?
"A Tesco meg befejezi a Heineken forgalmazását, merthogy kapcsolt árúként a kommunizmust is eladná a gyanútlan, ám a minőségi sört kedvelő polgároknak."
(Mano)

valaki, aki nagyon unja írta...

Szomorúan értek egyet. Ahol a fidesznyikok a nyerők, az az ország annyit is ér.