2017. március 14., kedd

FIZESSENEK A GAZDAGOK

Ezt mondta Botka László a Népszavának adott interjújában, ezt fogják hirdetni a szocialisták a választási kampányban.
Aztán jöhet az Arccal a vasút felé! meg "A föld azé, aki megműveli!" - már csak a "Munkásököl-vasököl, odacsap, ahova köll!" hiányzik,  de azt megússzuk, mertmivelhogy ő nem kommunista, hanem - mint megtudhattuk - szociáldemokrata.

Ez egy fokkal talán jobb a szocialistánál, kár, hogy eddig nem tudhattuk róla - nagy lépés ez Schmuck Andor felé!
Vége a lacafacának, ő a választókkal fog tárgyalni, el is kezdi a munkát, már holnap, ahogy azt a hajdani párthatározatokat támogató tagok mondani szokták volt, csak azt nem tette hozzá, hogy elvtársak, pedig az régi szociáldemokrata megszólítás.
Nem fog egyéni érdekeknél leragadt liberális pártvezetőkkel tárgyalni, befejezi az összefogósdit, hiszen látnivaló, hogy a 2014-es összefogósdi sem hozott eredményt.
Arról nem ejtett szót, hogy azt az összefogósdit is szeretett pártja verte szét, az lett volna a csoda, ha utána nyernek egyetlen új szavazót is a résztvevők...


Úgyhogy balra át, és döngő léptekkel, tört fényű tekintettel előre, a bizonytalan jövőbe.
Ha pofára esünk, az se baj, hiszen önkormányzati választások csak később lesznek, és a mártír szerepe is hozhat szavazatot, nem is keveset - talán még el kellene törni a lábát, és akkor fekvőgipszben, kutyussal az ölében emberfia nem lenne, aki elvenné tőle Szeged polgármesteri posztját.
Legalább egymillió új szavazatot kellene behúzni ahhoz, hogy győzni lehessen, ennek legjobb módja, hogy induláskor mindjárt kidobunk az ablakon ötszázezret, merthogy a jelenlegi handabandázás választóra lefordítva hozzávetőleg ennyit jelent.
Természetesen Gyurcsányra nem haragszik, mindössze csatlakozzon a Quimby énekeséhez, mikor elindul a Bayer Zsolt által kijelölt úton, aztán majd a DK szavazói felismerik az idők szavát, és rá fogják adni voksukat, hiszen az interjúból is érzékelhető, hogy minden más politikus ostoba, mígellenben ő a gőzmozdony.


Mindenki vegye tudomásul, hogy az eddigi politika csődöt mondott, mert mindenki a túlélésre játszott, kivéve őt, aki meglapult, mint szar a fűben bátran kiállt a baloldali politika mellett, és amikor Szanyi erőltetgette a balra át - ot, akkor ott menetelt előtte, kezében a Népszava-kalapáccsal.
De most, most majd felismeri Józsi Kiskunbürgözdről az érdekeit, hiszen futótűzként terjed a faluban a hír: Hallotta Béla szomszéd? Az MSZP és Botka László a mi képviseletünkre szegődött! - és farokfelcsapva rohannak szavazni.
Szegények, gazdagok, öregek, fiatalok, mindenkit képviselni fog a párt, de főleg a középosztályt, merthogy ezt jelenti a balra át!


Természetesen a vak tyúk effektus is érvényre jutott, mondott okos dolgokat is, de azokat meglehetősen nehéz kiválogatni a töltelékduma tengeréből, de hát ne legyünk telhetetlenek.
És Molnár Gyula is megérdemli a sorsát, aki olyan ma már a Szocialista Párt megszépült alakján, mint pin@n a szőr, Botka már fazonra vágta...
Gyurcsány temészetesen már megint a korrektsége áldozata, azzal együtt, hogy most van az a pont, amikor nem lenne szabad befeküdni a gátlástalanságnak, ellenben kellene sürgősen keresni valakit, aki a demokraták miniszterelnök-jelöltje lehet.
Minden demokratáé.

És ha lehet, akkor olyan politikust, aki képes bevonzani jobbról is szavazatokat, mert a baloldali szavazók közül azok, akik még egyáltalán el szándékoznak menni szavazni, azok határozott pártpreferenciával rendelkeznek, és nincs az a libacomb - még vöröskáposztával sem - amiért hajlandók lennének az ellenlábas pártra szavazni.


Botka kártékony, mint a krumplibogár, egy énekkari tag, aki idáig csak tátikázott, de most kiugrott a sorból és elkezdett szólót énekelni.

Úgy tűnik, meg van róla győződve, hogy a műsor végén elénekelheti, hogy László nagy király, de nagy a gyanúm, hogy addig még sokat kell skáláznia, és meg kellene tanulni néhány politikai alapelvet.
Olyasmiket, hogy a politika a kompromisszumok művészete, meg, hogy ha valaki nyerni akar, annak szövetségeseket kell keresnie, nem ellenségeket - de hát olyan fiatal még - ha Orbán kitépi a kezét, még kinő...

Persze tele gatyával se célszerű harcba menni, de érdemes azért eltűnődni a cigány lovának vakmerőségén is...


A nagybeteg, közvetlenül a halála előtt még egyszer, utoljára felélénkül, szeme megtelik csillogással, tervei lesznek, szerettei már reménykednek, aztán reggelre jobblétre szenderül.
Tudnám, miért jut ez eszembe a szocialistákról? 


:O))

25 megjegyzés:

Promenad írta...

Botka a magyar Don Quijote.
Molnár pedig Sancho Pansa.
Sajnos.

Támasz írta...

Ez egyre rosszabb...
Bár: mit vártatok Botkától? Nem elég, hogy kinevezte saját magát "közös" miniszterelnök-jelöltnek, úgy tesz, mintha nem tudná, ha a demokratikus pártok vezetőivel nem tud zöld ágra vergődni, legfeljebb az MSZP kierőszakolt jelöltje lehet, de esélye sincs arra, hogy legyőzze Orbánt. Az orbáni rendszert nem elég hidegre tenni, valós alternatívát kínálva meg is kell haladni. Egyedül, csapat nélkül?!

Viselkedésével, szavaival egyre jobban meggyőz bennünket arról, hogy őt egyesegyedül a személyváltás érdekli, az ország sorsa hidegen hagyja. A magam nevében jelentem ki, hogy nem kérek egy újabb Orbánból akkor sem, ha harminc centivel magasabb...

Meg a régiből sem kérek, márpedig Botka szerepe - tudtával vagy anélkül - nem más, mint a demokratikus térfél szereplőinek összezavarása, az egyeztetések megtorpedózása. Ha nem szándékosan bomlaszt, akkor "csak" egoizmusa vakítja el őt annyira, hogy nem érzékeli, mennyire káros minden egyes megszólalása.

góbé írta...


Promenad ! Ne ess tulzásba ! Don Quijote feltételek, fenttartások nélkül, az emberiesség, a lovagiasság hótiszta kéviselője s talán megvalósitója is volt, vagy legalábbis akart lenni, akit kortársai bolondnak, őrültnek véltek. Kia f@szom az a bottka??? Ha már a Dont emlegeted, hallgassd meg Majtényit a K.E. választáson országházban, s láthatod mi is a hagyatéka. Mármint Don Quijoténak...

Kibic37 írta...

@góbé
Mielőtt olvastam volna hozzászólásodat, azt akartam beírni, hogy Majtényit el tudtam volna képzelni akár a DK jelöltjének. Kár, hogy ez a vonat elment...:-(((
Ráadásul Te is beelőztél :-)))

öcsike írta...

Kedves Pupu bácsi!
Most szombaton megint az apukámnál voltam. - Most egy új Mercedesszel jött értem aminek a tetején volt egy kék lámpa, az oldalán meg fehér csík és az volt ráírva, hogy "karizmatikus elhárítás."
A Kőrúton haladtunk, amikor dugóba kerültünk. Apu egy idő után ideges lett és szólt a sofőrnek, hogy kapcsolja be a szirénát mert sosem érünk haza. Keve úgy is tett és onnantól már jobban haladtunk egészen addig, amíg fel nem tűnt előttünk három mentőautó, - ők is szirénáztak. Apu megértően mondta, hogy - sok a sebesült, mire a sofőr azt mondta, hogy egész Európában nincs ennyi sérült, mire apu azt válaszolta, hogy - de bizony, Magyarországon vészhelyzet van, ezért megy minden mentős szirénával.
Már majdnem ott voltunk a villánál, amikor apu átölelt és könnyes szemmel annyit mondott, - öcsike, megvan az első ..illiárdom. Én ennek nagyon megörültem, mert tudtam, hogy végre nem fogok unatkozni, apu vett egy billiárd asztalt és játszhatok, - de apu folytatta, - érted?
megvan az első milliárd forintom! Ezt nem teljesen értettem...
Este pár vendég is jött vacsorára, apu mondta a házvezető nőnek felmondott és helyette felvett egy híres Mislen csillagra jelölt szakácsot.
Aztán megemlítette, hogy itt lesz Bárándy Gergő a komcsiktól és még néhány zöld párti. Mondta, ezektől nem kell félni, nem csinálnak semmit, csak csóválják a farkukat.

A vacsora nagyon furcsa volt, mert a híg leves után bejelentették, hogy és most pedig - jön
a zsenge őzpörkölt Fekete-tengeri kagylóval tűzdelve, tavaszi lekvárral és mustárral. Amikor megkóstoltam, majdnem rosszul lettem, - apu látva, hogy nem ízlik, azt mondta, hogy menjek a dolgozó szobájába és ott játszhatok a számítógépén.

Bekapcsoltam a gépet és feltűnt egy levél. A küldő, egy Nézőpont nevű közvélemény kutató cég volt és kb. ezt írták:
Tisztelt Alelnök úr!
Tájékoztatjuk, hogy elvégeztük a reprezentatív felmérést és ennek alapján közöljük, hogy a magyar lakosság jobban beszéli az angolt az olasz, a spanyol és a francia lakosságnál.
/A megbeszélt 49,9 millió forintos számlát küldjük az Ön titkárságára. U.i.+ 12,7 millió forintért bele írható a szövegbe, hogy az "angolnál is!"/

Hát ennyi történt ezen a hétvégén.
Kezicsókolom Pupu bácsi: öcsike

talalom írta...

Most szinte mindenben egyetértek. De mi a bajod a "szocialista"-val? Persze nem MSZP-tagot értve alatta, bár nyilván ott is vannak szocialisták. A politika kompromisszumok sora - ez rendben, mégis úgy látom - régen olvasottakból is -,hogy e megegyezésekben a szociáldemokrata kissé készségesebb volt, mint a szocialista.
A "Fizessenek a gazdagok!" jelszót meg leginkább a kommunisták kapták föl. És nem az lett a következménye, hogy mindenki gazdag lett, hanem az, hogy mindenki elszegényedett. Jó, tudom, Botka az egyszintű adórendszerre érti. De Józsi bácsi (vagy a kedvenced, Juliska) tudja-e? Vagy úgy fordítja le, hogy most aztán elviheti a Másikjózsi libáját, neki úgy is több van?

Olasz Ildikó írta...

PuPu!
Eddig csak a "tolladat" mártogattad vitriolba, ezzel az írással az egész klaviatúrát.
Az élvezetes stíluson kívül is van véleményem. Nagyot csalódtam Botkában. Talán említettem már. Szegedi polgármesterként egy kemény és következetes vezetőnek tartottam. A keménysége viszont már csak a szövegben maradt a következetessége meg elpárolgott.
Ráadásul sikeresen magára húzta a Fidesz karakter gyilkossághoz vezető lejárató kampányát is. Ebből már kijönni nem csak nehéz, de lehetetlen is lesz.
Tudna erről Molnár Gyula pontos felvilágosítást adni, hogy más sikeresen legyilkolt karakterű és lényegesen fajsúlyosabb pályatársat ne is említsek.

Attila írta...

Üdv!
Amíg Botka be nem jelentette önjelöltségét még szimpi is volt nekem. Ez hamar elmúlt, gyorsan átalakult unszimpivé, amikor Gyurcsányt kezdte ekézni. Mindenkinek vannak hibái, Gyurcsánynak is, de hogy Botka még mindig Gyurcsányt legázolva akar népszerűséget szerezni, az már sok volt.
Tudatom Bottkával, hogy protest szavazó leszek, és remélem lesz Gyurcsányéknak parlamenti frakciójuk.

Attila

obsitos írta...

Nem hiszem, hogy ez a nagyra nőtt fazon magától ilyen tökkelütött. Szerintem az alteregója (valós munkahely nélküli politikai pályára állás, pökhendi stílus, mindent mindenkinél jobban tudó sekélyes fölényeskedés) teljesen elvarázsolta, homályossá tette a valóság –látását. Mint aki rosszul van bekötve, harcba indul a potenciális szövetségesi ellen. Ez egészen elképesztő magatartás. Ő lesz az MSZP Fodor Gábora és Retkes Attilája egy személyben. Sürgősen irányba kellene állítani, különben lenullázza az MSZP-t.

pleinair írta...


Nekem ez a fazonra nyírt Molnár Gyula nagyon nem tetszik. Nem volt ereje ellenállni az erőszaknak, és alávetette magát ennek a méreten felüli Botnak. (nem becézgetem).
Mikor az Mszp elnökévé választották, még egy normális, kompromisszum-kész ember volt.
Örültem neki. Tudtam, hogy pártjának tóbiásai, szanyijai miatt nehéz dolga lesz,
de reméltem, hogy megbirkózik velük.
Aztán, mint derült égből a gömbvillám, valósággá vált a mondás: 'isten nem bottal ver', hanem Botkával.

civilhuszár írta...

Balfax Botka ott tévelyedett el, hogy az elnökeiket, és a miniszterelnökeiket rendre szívató, eláruló pártban vakul hisz. Pedig tudnia kellene, hogy a hinni a templomban kell !
Vagy otthon a házi oltárnál. :-)))

Névtelen írta...

(...)ellenben kellene sürgősen keresni valakit, aki a demokraták miniszterelnök-jelöltje lehet.
Minden demokratáé.(...) javasolnám az éppen most "állás nélkül maradt" Majtényi Lászlót, akit szakmai és közéleti előélete predesztinál egy kormányváltás utáni igazi nemzeti egységet teremtő alkotmánymódosításra és a jogállam helyreállítására!
Ha esetleg nem vállalja, szóba jöhetne Gémesi György is....

hello írta...

PuPukám, örülök, hogy így látod - én már akkor kiismertem, mikor Feri még miniszterelnök volt! Oszt' elég régóta hajtogatom róla itt is, milyen figura.

hello írta...

Névtelen 20:09-nek:
Ha nézted volna tegnap Olgánál a Hír TV Egyenesen-ben Majtényi nyilatkozatát, tudnád, hogy ez a javaslatod az illető zsigeri ellenállása miatt élből tárgytalan.

hello írta...

Góbé, Nálad a pont, 1000 %-ig egyetértek!

sphagin írta...

Kedves Támasz !

Ezt írtad : "Viselkedésével, szavaival egyre jobban meggyőz bennünket arról, hogy őt egyesegyedül a személyváltás érdekli, az ország sorsa hidegen hagyja. A magam nevében jelentem ki, hogy nem kérek egy újabb Orbánból akkor sem, ha harminc centivel magasabb...+

Teljesen egyetértek veled.

Botkától még egy szót sem hallottam, ami a demokrácia irányába mutatott volna.
Ő nem akar mást, mint amit Orbán hozott létre, csak más személyekkel.

Ehhez kérné a többi párt SZAVAZÓINAK a támogatását !!

El van ez a fickó tévedve.
Az eszébe se jut, hogy a pártok szavazói nem véletlenül választották meg a vezetőiket ?

Megy fejjel a falnak, vagy követi az Orbánék által kijelölt utat.
Így lesz meg neki Szeged a legközelebbi választáson.

Az MSZP meg megy a süllyesztőbe, az MDF után !

Tényleg jó lenne egy igazi demokrata miniszterelnök jelölt !
Nekem még Gimesi is elfogadható lenne, persze, ha azonosulni tudna a baloldali értékek egy részével is.
Szerintem a szolidaritás pl. már elég lenne, ha a szótárában is szerepelne és ki is állna érte.

Azért sajnálom az MSZP-t !

góbé írta...


Kedves Hello 20.13.!

Azért az egyre kevésbé kedves Olgicánál nem volt oly egyértelmü az az elutasitás. Ha a mi Olgánk nem annyira provakativ, válasz is cizelláltabb lett volna. Ez, - legalábbis nekem -
nagyon kitünt. Volt ugyan ellenállás, de hogy az zsigeri lett volna, nem tudom osztani.

( Ha már Olga jött szóba, igazán nem értem, a Pukli-interjuban ugyan miért nem kérdezte meg: Miután lelangyittotta a Tanitanék Mozgalmat, melynek ki tudja hogy ki kérte - én sejtem - hogy az élére álljon, miért is hagyta ott!!! S ha már pártot akar csinálni, azt miért nem a Mozgalomra alapozva tette azt, kihasználva annak szervezettségét. )

Majtényival egyébként tök véletlenül, tavaly nyáron találkoztam egy Tur menti, kis lim-lom kempingben, nem a Seychelle szigeteken... Nagyon a földön járt, egy szál fürdőgatyában, egy ir terrierrel az oldalán.
Pár szót-mondatot váltottunk csupán, melyben süritve, a mostani beszéde hangzott el.

De Botkától, ha van egy csöpp önérzete, ne adj 'Isten önkritikája, ha államférfi-szerü lenne, elvárnám hogy nyilatkozza: az utóbbi hetek azt igazolták, a demokratikus oldalt a személye talán még Gyurcsánynál is jobban megossza, szétzilálja, ezért ugy döntött hátralép s javasolja, az orbánt leváltani kivánó erők Majtényi mögött felsorakozva egyesüljenek.
Ennek helyességét, eredményességét épp a tegnapi nap igazolta.

talalom írta...

Mindenki! Elnézést, de Majtényi egy szakjogász, kormányfőnek szerintem nem jó. A beszéde jó volt, sőt, brilliáns, de azért ez kevés. Ezt érzi ő is, mert tett már olyan megjegyzést, hogy nem politikai szerepre tör. Semmi bajom nincs vele, szimpatikus, művelt, úgy tűnik,tisztességes. Csak figyelmeztetném saját magunkat: egyetlen bármilyen jó fellépés még senkit nem tesz jó politikussá. Hosszú a névsora azoknak, akiket bálvánnyá emeltetek, pár hét után meg nem éppen hízelgően emlegettetek: Bajnaitól a momentumos Fekete-Győrig, Sándor Máriától Pukliig. A politikus kemény szakma, napi 24 órás készenléttel, nemcsak szellemi, fizikai állóképesség is kell hozzá. Nem árt valamelyest szilárd elvi alap, amelyen állva aztán köthetők jó kompromisszumok. Botkáról nem sokat tudok - annyit tán, hogy abszolút jobbos szegedi nagybátyám odavan érte. Országosan ennél több kell. Botka ugyanaz a "megyei titkár" típus, mint a mostani kormányfő, csak az egyik piros, a másik meg barna műbőrkalapot visel. Ráadásul Botka nehézkesebb, mint az első szolgánk, egy vitára nem nagyon merném összeereszteni vele.

Névtelen írta...

neveletlen

http://www.pupublogja.hu/2010_01_03_archive.html

Egyébként is, a vagyonadó az egyik legigazságosabb adónem, mert a látható és nyilvántartható vagyont adóztatja, nem pedig az eldugható, eltitkolható jövedelmet.
Ha a szocialistáknak lenne egy kis eszük ( úgy tünik, nemigen van...) akkor a propagandájukat arra hegyeznék ki, hogy a szegények és átlagjövedelműek helyett a gazdagoknak is illene végre a köz érdekében terheket vállalni.

:O)))

Névtelen írta...



Gyurcsány azt mondja: “Sokak igazságvágya sem terjeszkedhet túl a jog keretein, mert akkor ők is gazemberek lesznek.” Értünk a szóból, Feri, fogjuk be a pofánkat, ne akarjuk ezeket a bűnözőket börtönben látni, mert még a végén mi leszünk a gazemberek. Tudod mit? Elmész a pápai Tüzépbe. Mit képzeltek? Ki akar a jog határain túlterjeszkedni? Ide bőven elég a jog. A jog életfogytiglannal fenyegeti az alkotmányos rend megdöntőit.

http://nepszava.us/bartus-laszlo-a-kollaborans-ellenzeket-kell-elsoporni/
O:)))

pleinair írta...


Névtelen,

nem hiszem, hogy nem érted! Gyurcsány a véráldozathoz vezető önbíráskodástól akarja megóvni az embereket. Vagyis nem szeretné, ha halálos áldozatai lennének az elszabadult indulatoknak. Ezért mondja, hogy"nyugi", a jog majd igazságot tesz.
Egy felelős vezető nem is tehet másképp, mert tömeget utcára vinni, indulatokat szítani könnyű, de kordában tartani annál nehezebb.

Névtelen írta...

pleinar!

boldogok a lelki szegények...
.
vagy
.
a naivitásnak nincsen határa!
.
édes egy pofa vagy, egy igazi Pofa Jenő!
bár a Rejtő által alkotott eredeti, szerintem jobb!
meséled már el lécci, mibűl gondolád a gondolád odavezérlését a gyurcsányi meglátás ilyetén való megmagyarázására?!
he? mi? na!
hacsak nem?
hacsaknem te vagyol egy lelkes híve ennek a langaléta széltolónak, aki végérvényesen összetévesztette a saját kis egója jáccóterét az ország sorsának folyásával.
ébresztő!
kelj fel és járj!
menj odébb, mert rossz helyen várod a megoldását sorsod, s a haza sorsának tekintetében.
.
.
abramovics voltam, s vagyok

Támasz írta...

-->> Névtelen: Hidd el, valahogy csak élünk tovább attól a sokkoló ténytől, hogy nem egyszerűen voltál abramovics, de az is vagy. A többi persze, amit ide vetettél, most is alkalmas a nyugalom megzavarására. Miért érdekel annyira, hogy pleinair mibül gondolá pleinair gondolája odavezérlését a gyurcsányi meglátás ilyetén való megmagyarázására? He? Mi? Na?

És ha lelkes híve lenne a langaléta széltolónak, ahogy te nevezed, ahhoz mi közöd? Miért nem egyszerűen a véleményére reflektálsz, miért a vélekedés forrása iránt érdeklődsz? Ki vagy te, hogy be kellene téged avatnia abba, mi az oka és magyarázata annak, amit te ugyebár vitatni nem tudsz - akkor csak megtennéd, ha már erre jártál -, cáfolni meg végképp nem vagy képes? Csak ide böfögni tudsz és másokat minősíteni, no ebben remekelsz, abramovics, aki voltál és vagy is.

Érdemit még nem olvastam tőled, de sebaj, ezen a nagy semmin is könnyen túl teszem magam. Lapozzunk. Bár, ha belegondolok, hogy nem csak voltál, de vagy is...

Vagyis: a tárgyról mondj VÉLEMÉNYT, már ha tudod, hogy az mit jelent. Rejtő Jenőtől igazán elleshettél volna valamit, egy kicsit magasabb szinten is, mint ahogyan a stílusát megpróbálod stílustalansággal majmolni.

pleinair írta...


Köszönöm kedves Támasz!!!!!

:)))

PuPu írta...

Nomármost, aki nem ad nicket magának, annak a Névtelen hozzászólását ezután törlöm.
Ha van annyi esze valakinek, hogy hozzászóljon, legyen annyi is, hogy beleklikkel egy karikába.
És sajnálom, de elfogyott a türelmem!
:O)))