2017. április 7., péntek

A NEMZETKÖZI GYURCSÁNY

Támaszpont Szíria, Idlib
Ő mindennek az oka, ő az, aki metrót robbant Szentpéterváron, harci gázzal irtatja Szíria népét, ő az, aki eldönti az amerikai elnökválasztást, az EU sorsát, aki rémtörténetekkel szórakoztatja Európa népét.
Sztálin kutyafaxa volt hozzá képest, pedig ő aztán igazán brand volt a diktátorok között.
Nálunk is ő az oka a politikai fennforgásoknak, ő eteti kézből Vonát, ő fordítja szembe az országot az Unióval, horribile dictu ő az, aki lézerirányítású rádióhullámokkal olyan hatást gyakorol Miniszterelnök Urunk agyára, amitől teljesen olyannak néz ki, mintha  időnap előtt engedték volna ki a grazi klinikár - nem jó, mintha az intézmény bezárása után bentfelejtették volna a Hárshegyi Ideg és Elmegyógyintézet pincéjében és most szabadult volna ki a pincéb... - ez se jó, szóval, mintha gyakorló elmebeteg lenne - de hát az is lehet, hogy az...
Ő az a rémhírterjesztő, aki olyan ügyes, hogy amit mond, az hihető, de velünk nem lehet kikukoricázni, mert olyankor Obama az USA-ban nem engedi adásba...



A lényeg az, hogy a Nemzetközi Gyurcsányt Putyinnak hívják, olyannyira, hogy maga Gyurcsány is rá hivatkozik, mikor saját felülmúlhatatlan demokrataságát akarja illusztrálni.
Az, hogy a világ egyik meghatározó hatalmának vezetője, nem érdekel senkit, mint ahogy az sem, hogy neki nem ellenfelei vágyainak, hanem saját országa érdekeinek kell megfelelni.
Ez az aktuális érdek ma az, hogy Oroszországnak jelen kell lenni a Közel-keleti térségben, ezért minden olyan törekvésnek ellent kell állnia, mely vissza akarja szorítani a Kijevi Rusz  hajdani határai közé.
Így aztán a konfliktus folyamatossága biztosított, és ahogy Orbán Brüsszelt akarja megállítani, (ami amúgy vagy valami, vagy megy valahová...) úgy a nyugatiak Putyint akarják megállítani, ami konkrétan azt jelenti, hogy ki akarják szorítani Szíriából, s ezzel a közel-keleti térségből.
Pedig ha valaki, hát Oroszország igazán érdekelt az iszlám fundamentalizmus visszaszorításában, hiszen a volt Szovjetunió utódállamai közül nem egy rendelkezik jelentős iszlám lakossággal.

Annak idején Amerika az "ellenségem ellensége a barátom" szép elvét követve felfegyverezte az afgán szélsőségeseket, aztán az iraki fundamentalistákat, majd megjelentek fegyverei és az általa támogatott csoportok Szíriában és Líbiában is, és az Iszlám állam virágzott, mint éjszaka a tök, míg csak meg nem jelent Oroszország.
Az Arab Tavasz elhozta a népeknek az amerikai befolyás gyakorlati megjelenését is.


Szíriában a kormányerőket vádolják azzal, hogy mérgesgázt vetettek be a civil lakosság ellen, ezt minden kivizsgálás nélkül azonnal el is fogadja a média, jóllehet a mérgesgáz bevetése legkevésbé a szíriai kormány érdeke.
Nem az első eset, hogy ezzel vádolják Aszad katonáit, de idáig is mindig kiderült, hogy ha volt ilyen egyáltalán, akkor a lázadók alkalmazták a gázt, majd igyekeztek ráterelni a gyanút a kormányra, tudván, hogy a nyugati kormányok ezt halálos bűnnek és casus bellinek tekintik.
A mostani felhasználás, melyet hivatalosan nem vizsgált ki senki, állítólag a civil lakosság ellen irányult, ez pedig a kormány szempontjából rendkívül illogikus, ugyanis katonai haszna nulla, míg politikailag csak árt - méghozzá nem is keveset - a szíriai rezsimnek, viszont rendkívül jól kommunikálható.
A helyzet hasonlít az iraki háború idején kialakult helyzetre, mikor Bush elnök azzal indokolta Irak megtámadását, hogy komoly vegyifegyver-készletekkel és előállításukra szolgáló programmal  rendelkezik.
Aztán erre vonatkozó bizonyíték sosem került elő, pedig az amerikaiak ugyancsak otthon voltak Irakban.
Most pedig olyan bizonyítékok vannak, melyek szerint a Guardian újságírója abban a szíriai városban járt, amit kedden állítólag vegyifegyver-támadás ért.
A környék teljesen elnéptelenedett, de a szarin gáz bűzét még mindig érezni - írta.
A szarin egyébként színtelen-szagtalan harci gáz.



Amerika rakétatámadással reagált, megtámadott szíriai katonai létesítményeket, ami a tűzzel való játék minősített esete, hiszen az orosz hadsereg közvetlen közelében hajtották végre a támadást.
Ha valaki azt gondolja, hogy ez válasz nélkül marad, az nagyon optimista.
Az amerikai külügyminiszter szerint 
az Egyesült Államok csaknem teljes bizonyossággal tudja, hogy az idlíbi vegyifegyver-támadáskor szaringázt vetettek be.
Hát, nem egy kétségbevonhatatlan bizonyosság, inkább csak a találgatás kategóriába esik- vagy szarin-gázt vetettek be, vagy a libatollas ágyat...

Ami engem Putyin vérben tocsogó fogsoránál is jobban felháborít, az a média gátlástalansága, az a szolgalelkűség, ahogy propagandamunkásokká válnak az újságírók.
Mert az azért lehetetlen, hogy ennyi hülye dolgozzon a médiumoknál, akik nincsenek tisztában sem történelmi sem politikai előzményekkel, akik elemi szinten sem képesek a logikus gondolkodásra, akik úgy kezelik Putyint, mint hajdan Rákosi propagandistái az imperializmus láncos kutyáját, Titót.
Szomorú dolog ez, mert a hülye csak hülyét képes nevelni, márpedig ennek az országnak művelt és széleslátókörű emberekre lenne szüksége, ha már a vezetése ugye, ennyire ilyen, hogy úgy mondjam...
Semmi ok az optimizmusra, ahogy megy az idő, ez az értékválság egyre csak mélyül, mi meg legfeljebb nézegethetjük, hogy butul a nép.



Persze igaz is - cselédeknek nem ismeretek kellenek, hanem cselédkönyv.
Ha még lesz valaki, aki ki tudja tölteni benne az adatokat...


:O)))

45 megjegyzés:

hello írta...

Egyre érdemesebb nézni a HÍR TV különböző műsorait: értelmes, érdekes, figyelemre méltó véleményeket lehet hallani a meghívott vendégeiktől az itt említett témák kapcsán is.

Tuareg írta...

Szarházi ruszkibérenc.

nemóvatos írta...


Gábor: ez egy kicsit indulatvezérelten Trumpli volt.
Sajnálom.

Tunde Peto írta...

Pupu nem eloször bizonyítja be, hogy halvány lila fogalma sincs a nemzetközi politikáról. Putyin egy nagyhatalmi ambícióval rendelkezo volt KGB ügynök, aki bármire hajlandó azért, hogy Oroszország ,- a Szovjetrunióval romba dolt - nagyhatalmi helyzetét, bármi áron visszaszerezze. Vegyi fegyverekkel az oroszok látták el a szíriai diktátor. Oroszország azért van jelen Szíriában, merthogy Szíriában található az egyetlen Földközi - tengeri bázisa. PuPu , szedd össze magad, tanulni sosem késo!

talalom írta...

Tényleg csak kérdezem: ha egy gáznak ott a "bűze" - nem illant el a gázzal együtt, akkor mi van? Hogy tudósított élve ez az ember?
Egye fene, legyek ruszkibérenc, zsidóbérenc, azért megkérdezem: ha a Szovjetunió, ami gazdaságilag ugyan vacakul állt, a hadiipara viszont még egyben volt 1989-ben, tárgyalásos úton, békében feladta érdekeltségei jó részét, akkor most meg is kell ölni? Oroszország hosszú kilométereken közvetlenül határos muzulmán lakosságú államokkal, az USA-t meg óceánok választják el. (Mellesleg Európától is.) Az azért figyelmeztető jel, hogy az USA Kína körül sündörög, ami szintén határos Oroszországgal, és amely határon folyamatosak voltak a villongások. A KKP mennyivel "demokratikusabb"? Tán csak nem annyival, hogy Kína tartja el az USA gazdaságát? Mert miközben itt velünk szaroznak, hogy nem lehet az adósság a GDP felénél több, illetve az évi ktsgvetési hiány 3%-nál, aközben az USA a GDP-je 150-170%-ával adós, államkötvényei nagy részét meg Kína vásárolta föl. Oroszország Európa része,ha területileg nem is a nagyobbik fele, de lakosságszámát, gazdaságát tekintve az Uralon inneni rész a jelentősebb.(Persze Szibériában van az olaj, meg a többi, de semmit sem érne az európai technikája nélkül.)

talalom írta...

Tunde: Pupu többször megírta, hogy a Földközi tenger medencéjében az Asszad rezsim maradt az egyetlen rezsim, ami ha nem is nyílt szövetségese, de hajlandó volt bérbe adni azt az egyetlen támaszpontot. Mitől fél annyira a NATO,ha Gibraltártól Törökországig,és az afrikai partokon is végig NATO támaszpontok vannak, hogy meg kell semmisíteni az egyetlen oroszt? Nekem egyre inkább úgy tűnik, hogy éppen az USA vallja: ha alkalmad adódik, meg kell ölni ellenségedet.

talalom írta...

Még az is felmerült bennem: az USA-nak jól jön, ha az EU-t összeugrasztja Oroszországgal: megint páholyból nézheti végig, ahogy kicsináljuk egymást, és végül megjelenhet, mint a jótékony Sam bácsi - nem az amcsik bőrére megy a játék.

Tunde Petø írta...

Talalom, a szarin gázzal kapcsolatos naív kérdésedre válaszolnék eloször. A
kérdésed a következo volt: " egy gáznak ott a "bűze" - nem illant el a gázzal együtt, akkor mi van? Hogy tudósított élve ez az ember? "

Érdemes kicsit tájékozódni a tények felol:

A szarin gáz egy
- Illékony, instabil, kétkomponenses (prekurzoros) anyag. ILLÉKONY, INSTABIL, tetszik érteni? Vagy magyarázzam tovább, hogy ez mit jelent??? Talán meg kellene nézned a felvételeket is, egy ilyen támadásban nem mindenki hal meg azonnal, a fenntiek alapján tudjuk, hogy nem egyenletesen terjed a gáz. Egyébként a kórházat is lebombázták, ahova a sebesülteket vitték. Láthatóan próbálták volna a túléloket is eltenni láb alól.

Ami pedig a többi felvetésedet illeti, csak az nem látja, aki nem akarja, hogy a szíriai diktátort hatalomban tartani Putyin érdeke. Lehet, hogy jó lenne azon is elgondolkoznod, hogy a vegyi fegyverek használata a nemzetközi egyezmények és az emberiesség alapveto parancsai szerint is TILOS. Arra a bázisra lotték ki az amerikai rakétákat, ahonnan a vegyi támadás kiindult. Jól tették!

PuPu írta...

Blogger Gábor Szabó@
Örvendek.
Én meg PuPu.
:O)))

PuPu írta...

Tunde Peto@

Végre, személyedben megjelent közöttünk a külpolitikai szakértő is, akinek végre sikerült a maga színvonalára apasztani a vitát, megismertetni bennünket a nagyhatalmi ambíciókkal rendelkező KGB ügynök fogalmával, aki most csetepatéba keveredett a világuralmi ambíciókat dédelgető rasszista kuplerájos-unokával, így talán már mi is felfoghatjuk a nemzetközi politika mibenlétét.
Viszont megtudhattuk, hogy Tünde régi olvasóm, lehet, ettől butult el annyira, hogy szagát érzi a szarinnak.
És hát igen, Putyin hatalomban akarja tartani a szíriai diktátort, mígellenben Trump az Iszlám Államot akarja hatalomban tartani, ha már ilyen rengeteg pénzt költött a felfegyverzésére, a folyamatos utánpótlás szállítására, a világméretű oroszellenes propagandára.
Tünci, gyere máskor is, hiányzol ide, mint szíriai rezsimnek a nemzetközi balhé, de siess, mert elfogy a szarin és itt állsz majd nyakig a semmiben!
Kár lenne a sok pénzért melyet kiokosításodba feccöltek.
Így se lenne hátrányos, ha valaki nálad is okosabbat küldenének ide, nem egy nagy kunszt ilyet találni, szerintem...
:O)))

Promenad írta...

Félő,hogy fennforgás van !
A casus bellié ...

Tunde Petø írta...

Kedves PuPu!

Maradjunk annyiban, hogy én neked nem vagyok " Tünci ", mert nem ettük együtt a vadkörtét gyermekkorunkban a Sátorhegy alatt, hogy bizalmaskodhass velem. Azt, hogy szerinted engem egyenesen valakik " küldtek volna " bevallom kicsit paranoiás feltételezésnek tartom részedrol. A helyzet az, hogy néha elolvasom a posztjaidat , bár nem szoktam gyilkosan kritikus véleményeket megfogalmazni róluk, sot akadt olyan is, amely tetszett, de ebben ki is merülnek a közös dolgaink, ez pedig, lássuk be- igen sovány alap a váskodásaidhoz.
De térjünk a tárgyra.

Neked nyilván fogalmad sem lehet arról itt az éterben, hogy én mennyire számítok szakértőnek szíriai ügyekben, de hidd el csillagom, (engedd meg, hogy a Tünciért cserében így szólíthassalak.... ), szóval becsületszóra csillagom, annyit, mint te, egészen biztosan én is tudok Szíriáról. Véleménye pedig bárkinek lehet, annak is, aki a tiéddel homlokegyenesen ellentétes véleményt fogalmaz meg. próbáld meg ezen valahogy túltenni magad. A demokratikus világ már csak ilyen.....

Ha kicsit tájékozottabb lennél, akkor biztosan tudnád, hogy Szíriában a kormányellenes erok, nem automatikusan egyenloek az Iszlám Állam képviseloivel, akik igyekeznek a zavarosban halászni. Ha jobban otthon lennél a témában, vagy legalább lennének szír ismeroseid, akkor esetleg azt is tudhatnád, hogy a szíriai diktátornak van egy haladó ellenzéke is, amelynek nincs köze az Iszlám Államhoz, és most gyorsan ülj le, mielott megkérdezem, hogy hány- és milyen vallású csoportok alkotják Szíria lakosságát.

Törodj bele, hogy más- veled szemben- többet olvas , mint ír és ez meg is látszik rajta. Javaslom, hogy a személyeskedés helyett legközelebb az érvelést válaszd, ha még egyszer a tollam elé kerülsz, annyival többre foglak becsülni.

:Á))))

A legjobbakat!

góbé írta...


Kedeves Tünde !

Mondod: "...Putyin egy nagyhatalmi ambícióval rendelkezo volt KGB ügynök, aki bármire hajlandó azért, hogy Oroszország ,- a Szovjetunióval romba dolt - nagyhatalmi helyzetét, bármi áron visszaszerezze..."

Ezzel végülis mi is a problémád ???

Nagy Péter óta tetszik-nem tetszik, Oroszország európai nagyhatalom. Az utolsó háromszáz évben ez nemcsak tudomásul vették az európai nagyhatalmak, de számoltak is vele, nemegyszer igánybe vették szolgálatait.
Bármikor felborult az a bizonyos európai hatalmi egyensuly, azt bizony általában a oroszország billentette helyre. - Napoleoni háborúk, II. VH, de akár 1848-49... Avagy gondolkodj el azon hogy a hidegháború végeztével, a SU megszünésével miért is nyilik az olló Nyugat-Európában a leggazdagabb és a legszegényebb rétegek jövedelme között ??

1988-89.-ben Gorbacsov azzal a feltétellel, megállapodással vonult ki K-Európából, hogy a NATO nem fog erre továbbterjeszkedni. Erre 2014.-ben már Ukrajna NATO-felvétele is teritéken volt.

Azt a bizonyos hatalmi egyensúlyt Európában, éppen az USA borogatja mostanság ha egy kicsit jobban odafigyelsz. Min is csodálkozol?

Ugyan milyen morális alapon várod el egy 150 milliós néptől, mely a szárazföld több mint 1/10-ét lakja, ráadásul a periódusos rendszerben nemigen találsz olyan elemet, mely e területen nem lenne fellelhető, hogy ez a nép pitizve bocsánatot kérjen azért mert van.

Súlyos hiba lenézni, lefitymálni őket. Ilyenre sem francia sem brit, sem német uralkodók nem vetemedtek, ( mondjuk egyiküket sem hivták Tündének...)



Szabó Gábor 05.09.:

A nyitáskor, mert szipatikus volt a tevékenységed, majd egy évig rendszeresen látogattam a blogodat, néha szóltam is.
Amikor fokozatosan demokratikus féltéglával döngetve demokratikus melledet fennen azt hirdetted aki téged nem szeret, vagy akár közömbös vagy számára merthogy hivó szavadra nem rohan hozzád lóhalálában, az gyülöletes, kollaboráns ellenség, - no ekkor csendben elmaradtam.
Mentalitásodat látva, fölös lett volna bármely jóindulatból fakadó figyelmeztetés, miszerint sulyosan kontraproduktiv a kirekesztő hőbörgésed.

Ez a mostani bejegyzésnek tünő förtelmed überel mindent. Csak remélni tudom, hogy heveny, tudatmódosult állapotban vetemedtél ilyenre.

PuPu írta...

Tüncikém, kedvesem, a személyeskedést nem én kezdtem, hanem te.
De ez lényegtelen is, mindenesetre talán jobb lett volna a leírtakkal vitatkozni, mint kinyilatkoztatni, meg ilyen veretes hülyeségeket leírni, mint a "nagyhatalmi ambícióval rendelkező volt KGB ügynök", és most ne merüljünk bele a fogalmazás pongyolaságába, próbáljuk meg értelmezni, amit írtál.
Lehet, neked valami kimaradt a külpolitikai szakértőképzésed során, de tájékoztatlak, hogy Oroszország akkor is nagyhatalom maradt, amikor összeomlott a Szovjetunió.
Azóta meg nagyrészt visszaszerezte a szuperhatalmi státust is, bármennyire fájó is ez a mi russzofóbjainknak.
A szíriai kormányellenes erők között vannak természetesen olyanok is, melyek nem az IS fiókszervezetei, de olyan nincs egy sem, amelyik ne lenne Amerika vagy valamelyik szövetségese zsebében.
De ennek sincs köze a feltételezett gáztámadáshoz, meg a szarin szagához, melynek leginkább ürügy-szaga van, mint Bush idejében Irakban, melyről aztán a végén kiderült, hogy kamu a javából.
Ami meg a KGB-t illeti, hidd el, nem olyan rossz iskola az, mellesleg Putyin nem hason csúszott anno pisztollyal a kezében, hanem az NDK-ban tevékenykedő szovjet titkosszolgálati munkát, a felderítést és elhárítást irányította, - ezt róla a hajdani CIA ügynökök, Casey és Webster is tudták.
Megtisztelő ilyen olvasatlanul a tollad elé kerülni, már előre rettegek, hogy hajfestés után milyen szigorú leszel...
:O)))

PuPu írta...

Kedves Gábor, én nem a forradalmár típusú bloggerek táborát szaporítom. én olyan maradi blogger vagyok, aki megírja a véleményét, aki akarja elolvassa, aki meg nem akarja, az erre sem jár.
Én nem hívok senkit sem magamhoz, sem máshoz, nem rendezek be kempinget sem a Kossuth téren, matracokat se szórok szét a nappaliban, sem másutt, én egy békés jószág vagyok, akinek esetenként van véleménye a közélet, a politika történéseiről, de politikai ambíciói mérsékeltek.
Ebből kifolyólag nekem nem csalódás, ha X, Y, Z vagy a többi politikus nem ismeri fel bennem a megváltót.
A világpolitika ügyeivel is így vagyok, engem nem érdekel, hogy az aktuális tömegmanipuláció vagy véleményformáló értelmiségi kiből kíván éppen sátánt vagy szentet csinálni, egyszerűen megpróbálom megérteni az adott politikus - jelen esetben Putyin, Trump - indítékait, helyzetét a világban és ehhez képest alakítom ki a véleményem róla.
Bevallom, nem hajtottam arra, hogy elismerő szavakat csikarjak ki belőled, gondoltam, elvagy te nélkülem is ott, ahová feltűnési viszketegséged és téves helyzetértékeléseid hosszú sora rendelt, ma is ezt gondolom.
Azt azért neked is tanácsolom, hogy ha legközelebb bírálsz, akkor azt bíráld, amit írtam, ne pedig a személyes rokon vagy ellenszenvedről tájékoztasd olvasóimat - ezt bátran megteheted a saját blogodban is - nem szoktam bloggerrel vitatkozni, alacsony a kockázat.
Viszont nem szoktam hőbörögni, továbbá nem élek tudatmódosító szerekkel - az én tudatom rendben van...
Kellemes kempingezést, sok napsütést és sok heves forradalmárt kívánok neked, erős járókeretekkel...
:O)))

hello írta...



PuPu 13:49, ez tetszik!

Tunde Petø írta...

PuPu, kiscsillag!

Olyan tipikus törpe lélekre vall érvek hiányában egy noi hozzászólónak a hajfestéssel jönni.... Fenntartom a véleményem, amely szerint nagyon eltévedtél. Te is beálltál abba a társaságba, amelynek komoly gondjai vannak annak megértésével, hogy Magyarországnak nem Putyin Oroszországa, hanem az USA a szövetségese. Ráálltál arra a színvonalra, amely azokat az oroszok által pénzelt kamu oldalakat jellemzi, amely ontja az orosz propagandát. Bevallom, az elején még azt hittem, hogy ennél többre vagy képes, de tévedtem. Ezért most, én kérek elnézést, nem veled van a baj, csak magas neked a léc.:)

:Á:)))

Névtelen írta...

Tunde Peto!

a teve má csak illyen egy kérőddző állat fajta.
inetellektuális képességei által részére rendelt színvonalat képes csak hozni.
nem érdemes rá különösebben fecsérelni a szót, sokkal jobb játék szívatni a sivatag hajóját, azaz cumiztatni.
miért állsz le olyannal – no nem vitázni, ahhoz partner kell – hanem beszélni akinek a személyeskedés az alábbiakban realizálódik:
„Pupu nem eloször bizonyítja be, hogy halvány lila fogalma sincs a nemzetközi politikáról.”
.
és
.
„PuPu , szedd össze magad, tanulni sosem késő!”
.
az ipse még a néphadseregben szocializálódott, amolyan Cs. Dobos szintű őrmesterke volt, mit vársz tőle?
nincsenek érvei, képtelen az érdemi véleménycserére, eljátssza az észosztó okost, pedig tudjuk, hogy
.
nem mindegy, hogy az okos hülyéskedik, avagy a hülye okoskodik!
.
DE
.
ő csak okoskodik.
mert a teve má csak illyen egy kérőddző állatfajta.
gondolj bele abba az alacsony színvonalba – Hofi mondta: magasan mutattam, majd leülepszik! s közben a tenyerét a földre tette! – amit egy ilyen találom, vagy tálalom féle ürge – by vorsartz diána – képvisel, akinek a képességei addig sem terjednek, amit már az általános iskola 6. vagy 7. osztályában tanulunk kémiaórán. a gázok viselkedéséről beszélek.
az a halmazállapota az anyagnak, mely igyekszik kitölteni a rendelkezésre álló teret.
a továbbiakat hagyom, mert a szerencsétlen tudatlanja még megsértődik, bár azt meg pont leszarom.
amennyiben régóta követed az itt folyó „diskurzust”, akkor nyilvánvaló számodra, hogy a teve egy territoriális fajtájával állunk szemben!
olyan ő kicsiben, itt e helyt, mint a csuti geci.
aki neki ellent mer mondani, arra ráuszítja – nem kell, mert jól vannak dreszzírozva, maguktól uszulnak! – a csahosimádóit, s kórusban vonyítanak.
.
.
abramovics voltam, s vagyok
.
.
ps.: vajh mi célja volt a teremtőnek azzal, hogy egy tevének ilyen íráskészséget adott?
nem értem

PuPu írta...

Pontosan tudom, kinek a szövetségese Magyarország aktuálisan, ennek dacára képtelen vagyok az olyan gondolkodásra, mely szerint a mi szarunk jázminillatú.
Szagolgasd te, még mindig jobb, mint a szarin illata...
És hát igen, fallokrata vagyok,verem is a nőket, esetleg átlököm őket a vak komondoron, ha vonakodnak maguktól ugrani...

:O)))

PuPu írta...

abramovoics ps.: Te meg abrakadabra, ne nyaljál itten sunyin, még a végén azt hiszem, valamit elcsesztem...
:O)))))

Cereus írta...


Pupu!

Ezt a repedtsarkú, szájkaratés okoskát, megint jól kikaptad. Nem érdemled meg, és ne is vitatkozz az ilyen értelemszegény, de kioktató nézetekkel.
Tüncike!
A frontok általában kétoldalúak, az érdekek pedig nem !
Aki a történelmi tárgyilagosságra törekszik az nem Orbán politikáját másolja, és tudja
hogy Európa volt és reményeim lesz is a szövetségesünk !!!

Névtelen írta...

teve!
.
látod?
tényleg egybites agyad van.
én?
neked? nyalni?
te tényleg hülye vagy!
több alkalommal kifejtettem már több helyütt - tán itt is - hogy a rongy embereknek valamiért a sors tehetséget ad egy területén az életnek.
ilyen volt a grosics ilyen a csuti - átlagon felül tudja manipulálni az embereket ugyi - s sokan vannak még
.
DE
.
olyanok, mint a Puskás, aki jobb ember volt, mint játékos - holott a világ egyik, ha nem a legjobbja volt! - a kivételek, amiről volt szerencsém személyesen meggyőződni.
.
DE
.
te, teve nem vagy jó ember, sőt még demokratának sem tudnálak nevezni, mert az látszik a bejegyzéseidből, s a téged ért kritikus megnyilatkozások, vélemények kezeléséből, hogy te egy álcát vettél magadra, ám valójában egy erőszakos csak a saját véleményedet elfogadni képes ürge - by vorsitz diana - vagy.
.
leegyszerűsítem, mert még a végén ebből is egy legendát fogsz kreálni, mely a te nagyszerűségedről szól.
szóval a kérdésem költői, s arra vonatkozik, hogy a természeti törvények, a mindenható, vagy csak a káosz, mely mozgatja a világot, milyen törvényszerűség szerint adott egy ilyen fickónak jó íráskészséget.
neked még olvasni is szótagolva kellene annyira értelmetlen vagy - s ezt veheted személyeskedésnek, hiszen rólad van szó, nem másról - s mégis van egyvalami, amiben több vagy, mint az átlag.
mondjuk az összkép rólad még így is siralmas!
.
.
abramovics voltam, s vagyok
.
.
ps.:
lehet, hogy az egyensúlyra való törekvése az anyagnak az, ami miatt a mérhetetlen hülyeségedet ellensúlyozandó kaptad az íráskészségedet?
nagy marha a természet anyánk, ha így van.

Cereus írta...


Névtelen !

Olvastam már tárgyilagos mértéktartó hozzászólásaidat is ami nekem tetszett.
Nem értem ezt a gyalázkodó stílusodat, amit magam is nehezen tűrök.
Észrevehetted fentebbi írásomban reagáltam is máshol rá.
Nem tudom hány éves vagy, de azt tudom én idősebb vagyok, sajnos.
Én valóban láttam Puskást játszani a PVSK pályán többször is (nem amikor letolta a gatyáját) hanem amikor a Czibor csak a második félidőben csereként fért be a csapatba.
Félidőben melegített és olyan gyertyákat rúgott sorozatban, amire nem kellett kettőt ellépnie.
Ha megfogadod tanácsomat vitatkozz, érvelj, a hasznos információdat osszad meg velünk.

Egyébként Moldova György könyve két hete dedikálva nálam van.
Meghallgattam barátaimmal Gyurcsány Ferenc pécsi előadását.
Nagyszerű volt.
Megkockáztatom, nincs hozzámérhető magyar politikus !

Névtelen írta...

Névtelen Cereus írta...2017. április 8. 19:10
.
hozzám szóltál?
mert ha igen, akkor nem tudom, mi alapján vegyelek komolyan, mi alapján gondolod, hogy nekem figyelnem kell egy olyan ember szavaira, aki annyira kulturálatlan, nagyképű, hogy nem szólít azon a néven, melyen itt vagyok.
amennyiben képesnek érzed magad arra, hogy a nevén szólítsd azt, akinek szánod a szavaidat, s ennek megfelelően teszel megjegyzést, avagy kérdezel, akkor lehet szó kommunikációról közöttünk.
amennyiben erre nem vagy képes, abban az esetben magadról állítod ki a bizonyítványt, hogy egyike vagy a teve helyi csahosainak.
.
.
abramovics voltam, s vagyok
.
.
ps.:
ha nem nekem szólt írásod, abban az esetben se tekintsd tárgytalannak megjegyzésemet, tekintettel arra a tényre, hogy intelligens, kultúrember a nevén nevezi azt, akihez szól.
még akkor is, ha egyébiránt nem kedveli az illetőt.

PuPu írta...

Tudod abramovics, te itt egy felettébb kártékony jelenség vagy, és nem a nézeteid okán, bár azokra sem lehetsz túl büszke, de ez a te ügyed.
Te egyszerűen nem tudsz viselkedni, márpedig ide olyanok járnak, akiknek nem esik nehezére az udvariasság, a tolerancia, a vélemények kulturált ütköztetése.
Sajnos eljutottunk odáig, hogy elegem lett belőled, így aztán ezentúl ha meglátom egy kommentedet, automatikusan törölni fogom, oszt tőlem annyiszor teszed vissza, ahányszor akarod.
A betegséged sajnálatos, neked együtt kell élned vele, de nekünk talán nem mindenképpen.
Jobbulást kívánok neked, de ehhez be kell tartanod orvosod előírásait...
Isten veled, kár érted.

:O)))

Kovács János írta...

A Gàbor "leereszkedett" hozzàtok-ez igen.
Ő akkora szadeszos volt mint ide Lajosmizse-ő 'zeneszerezte' a Koka barátjànak a 'kék gyors' indulót..
No meg a 'csapatàban' a nagyik úgy tudják hogy 22 cmes 'lőcse' van,amit hàtha egyszer ők is "megkóstolhatnak"..
Hol vagytok ti egy ekkora "oknyomozó ujságiro forradalmàrtol"..
:)

PuPu írta...

Moldova szerint bolond ember az, aki a farkával dicsekszik...
:O)))

nemóvatos írta...

Kedves Teve!
Abramovicsot elviselned nyilván nem kis erőfeszítésedbe kerül,

"DE"

"pengeváltásaitok" színesítik a blogot (még ha ennek nem is örülsz), nem mellesleg tanulságosak, akkor is amikor a téma mellé csúsznak.
Ha kérhetem hagyd meg őt közöttünk a prularitás jegyében. Nem kártékonyabb ő mint egynémely más, polihisztor (nemétől, életkorától függetlenül).

Egyáébként pedig, hogy az EU felfogja a reális helyzetét és az ebből levezethető tennivalóit, arra még sajnos várnunk, vagy (úgy tűnik) a "magországokban" valaminek még mindig(?) történnie kell.
Na akkor kellene nekünk a "farok jó végén" lennünk.

17:00 Várkert bazár (hátha bezár)

kekec írta...

@Tunde Peto
Mivel magadat a külpolitikai helyzet olyan nagyonjó ismerőjének fested le (ellenben Pupuval, amit részletesebben is kifejtettél) ugyan áruld már el, hogy azon kívül, hogy Putyin egy KGB-s akarnok - milyen ÉRVED van az ellen, hogy az egész gáztámadásról bűzlik, hogy sokaknak használ, csak éppen Aszadnak és Putyínnak árt? Míg ellenben Trump belpolitikai bajairól elég jól eltereli a figyelmet, hogy ő most jókeményen odacsapott? Mondjuk az eredményességen katonai szempontból is lehetne vitatkozni - 5 tucat rakétából mennyi is "talált" célba?

Továbbá milyen magyarázatod van arra, hogy mindenféle vizsgálat nélkül azonnal és tisztelet némi (pl Pupu) kivételtől eltekintve olyannagyon egységesen varrják ezt az illogikus lépést a nyakukba?

Olyan vagy, mint a Pavlov kutyája, ha felhangzik a csengőn Putyin neve, azonnali zsigeri reakciókat mutatsz. Már elnézést, ha nem mindenki olyan (khm xyz - válassz) mint Te!

PuPu írta...

nemóvatos@
Rendben, hagyom, de a fene akar vele pengét váltani.
Vagy most kezdjem én is méltatni a képességeit?
Írjam neki, hogy te egy seggfej vagy abramovics, de kétségtelenül tudsz már szótagolva olvasni?
Van ennek hozadéka?
Persze, neked könnyű, de én óvatos vagyok...
:O))))))

Névtelen írta...

én csak figyelek

nemóvatos írta...

Kösz PuPU és továbbra is így-úgy ahogy eddig!
:O))))))

PuPu írta...

Te melyik Névtelen vagy, szép szőke hercig?
:O)))

sima pupista írta...

Hát, Pupu helyében én sem néznem tovább ambramovicsot a blogon. Szerintem nem színesíti, hanem mélyen lerántja a színvonalát a személyeskedésével és gyűlölködésével.
Nem értem, mert nem kötelező Puput olvasni. Akinek nem tetszik, miért nem keres magának más hobbit? Biztos jó neki, hogy fröcsög és szart köpköd?
Na mindegy, nekem fontos lenne, hogy a blogomon érdemi viták folyjanak és ne ez az emberhez méltatlan szint lepje el.
Nem a véleménykülönbség a gond, hanem a legalapvetőbb kulturáltság hiánya.

talalom írta...

Azért nekem mindig megdöbbentő, hogy az a hülye, aki kérdez. Azt ugyan tudom, hogy a gáznemű halmazállapotra az illékonyság, és a könnyen befolyásolható anyagszerkezet jellemző, de azt változatlanul nem, hogyha egy gázt valamivel "bűzösítünk", hogy felhívjuk a figyelmet a jelenlétére,- ahogy a háztartásokban használt etánt a merkaptánnal -,akkor, ha a mérgező gáz elillan, a"bűze" ott marad e? Erre persze nem kaptam választ, nyilván az okosok se tudják, azért büszkélkednek az általános 6. osztályos kémiakönyvének meghatározásával, de NEM EZ VOLT A KÉRDÉS.
Ami meg az orosz helyzetet illeti: góbé tegnapi 13:33-as hsz-ével értek egyet. Illetve, azzal,hogy ha forgatjuk a kérdéseinket, kételyeinket, érveinket, talán többre jutunk. Sajnos, az a helyzet, hogy érvet, megfontolásra érdemes tényt sem az abramovics nevű névtelentől, sem Pető Tünde nevű kommentelőtől nem olvastam. Az nem érv, hogy nekem milyen a szellemi színvonalam, vagy Pupu őrmester vagy tábornok volt-e.

Attila írta...

Üdv!

Tisztelt Peto Tunde!

Ha jól emlékszem 2014-ben felszámoltak a 600 tonnányi vegyi fegyverét Szíriának. Ezt a jenkik dokumentálták. Kérésem az lenne, h némi bizonyítékot lennél kedves adni, hogy az oroszok mikor, hogyan látták el ismét Asszad-ot vegyi fegyverekkel. Nem urban legend kell, hanem bizonyíték. Az USA pedig egyértelműen agressziót követett el, ENSZ felhatalmazás nélkül. Nem védem egyiket sem csak a tények maguktól beszélnek. Most éppen Észak-Korea partjaihoz vezényeltek egy támadó flottát. Maradjunk abba, hogy egyik 19, a másik egy híján 20.
Attila

Névtelen írta...

segítek, mert látom, megint nem megy!
.
„Az USA pedig egyértelműen agressziót követett el, ENSZ felhatalmazás nélkül.”
.
idézet: Attila írta... 2017. április 9. 11:53
.
engem megelégedettséggel tölt el, hogy kiderül végre, aminek ki kell derülnie!
ez a blog a demokratikus gondolkodás, világnézet egyik legjobb képviselője, az ide író kommentelőkkel, s magával a szerzővel egyetemben.
különösen fontosnak tartom, hogy a miniszterelnök gondolkodása világnézete itt is megfelelő táptalajra hullott, s a követői végre levetették a soros györgy bérencei álcát, s világosan megmutatták, hogy teljes szívvel, odaadással hívei Orbán Viktornak.
örömmel tölt el az a tudat, hogy átláttak végre a hazugságok ködfátyolán, s világosan megfogalmazott értékek, a mai magyar demokrácia, s annak példaképei, a putyini, erdogani, s távol keleti, ázsiai dinamikusan fejlődő államok mellett tették le voksukat a fejlődés jegyében. az itteni közösség tagjai, végre az igaz útra léptek.
.
csak egy apró, pici, mondhatni elhanyagolható kérdésem lenne hozzátok.
az alant következő idézetek tekintetében is tartjátok álláspontotokat, avagy esetleg revideáljátok azt, s felébredtek végre?
.
„Pénteken mind republikánus, mind demokrata képviselők pozitívan nyilatkoztak a rakétatámadásról, és hozzájuk csatlakoztak európai vezetők is. Annak ellenére, hogy Trump nemzetközi felhatalmazás nélkül tette mindezt, úgy tűnik mégis sikeresnek könyvelheti el a beavatkozást, ugyanis azt egységesen támogatja nem csak az EU és a NATO, de még Egyiptom, Szaúd-Arábia és Izrael is.
Néhány ország ugyan, mint Kína és Svédország semlegesen reagált a katonai fellépésre, de azt teljes egészében csak a kettő, hivatalosan Aszad szíriai elnököt támogató ország, Oroszország és Irán ítélte el.

Természetesen a radikális alt-right (szélsőjobb) Trump támogatói most kiábrándulva fordulnak el az amerikai elnöktől a szíriai rakétacsapás miatt. Az ex-Breitbartos Milo Yiannopoulos Facebook posztjában, amiben Trumpot Daddynek nevezi a következőket írja: “Minden gyerek életében eljön, amikor Apu (“Daddy”) keserű csalódást okoz neki”.
Richard Spencer az amerikai alt-right egyik leghírhedtebb alakja, ő az aki “Hail Trump” köszöntéssel és náci karlendítéssel üdvözölte, több szélsőséges társával egyetemben Trump elnökké választásának győzelmét. Spencer a National Policy Institute nevű fajvédő szervezet vezetőalakja. Ők voltak azok, akik 2014 őszén még Budapesten akartak konferenciát rendezni, de vezetőjüket Richard Spencert akkor letartóztatták. Richard Spencer a következő Twitter bejegyzéssel reagált Trump szíriai beavatkozására:
„StandWithAssad”
Az alt-right illetve ehhez közeli körök egyik legtöbbet hangoztatott érve volt az a kampány alatt, hogy azért kell Trump, mert Hillary Clintonnal ellentétben ő nem fogja háborúba vinni az USÁ-t.
Mindazok mellett, hogy az alt-right tagjai most nagyon fújnak Trump-ra, konkrétan kamunak tartják az Aszad rezsim által indított keddi vegyi fegyveres támadást is.
Az összeesküvéselmélet-ipar egyik nagyja, az Infowars szerint pedig Soros György által támogatott szervezetek csalárd fondorlatos akciójáról van szó, amivel az amerikai beavatkozást sikerült is kiprovokálniuk”
.
.
szerintem ideje lenne dönteni, mert baszni is, meg szűznek maradni is nem megy!
.
.
abramovics voltam, s vagyok
.
.
ps.: az érzékeny lelkű közönségtől kérdezem:
ugye nem sértettem meg senki személyiségét, avagy jogait azzal, hogy a
.
VALÓSÁG EGY DARABKÁJÁT EGYÉRTELMŰEN AZ ARCOTOKBA TOLTAM?

talalom írta...

Nem tolta itt senki EGYÉRTELMŰEN A VALÓSÁG darabkáját sem. Hacsak névtelen barátunk vagy másvalaki nem Szíriából ideíró szemtanú. Hipotézisek vannak, amelyek mindegyike életszerű. Előfordulhat, hogy Aszadnak voltak vegyi fegyverei és a támadást a katonái hajtották végre. De az sem kizárt, hogy az ellenzékiek vagy az IS fegyverraktárát eltaláló orosz bomba szabadította ki az ott lévő harci gázokat. Próbáljuk meg nézni: kinek az érdeke. Aszadnak biztosan nem, hiszen az orosz segítséggel van elég másmilyen fegyvere. De az sem kizárt, hogy Aszad vagy az oroszok teljesen hülyék, bár ennek az opciónak nem adnék nagy oddsot. Felhívnám a figyelmet: más elemzők szerint meg Aszad ellenzéke nem egységes, és egymással is viaskodnak, mivel oldalukon nagy erőkkel van jelen a szélsőséges iszlám. Az USA beavatkozást pár hónappal ezelőtt az oroszok kérték: hogy segítsenek az IS-t visszaszorítani.
Az viszont tanulságos: orbánhívő, nem demokrata az, aki latolgat. Röhej. Ahogy '44-ben is hazaáruló volt, aki szembefordult a III. Német Birodalommal, legyen illegalitásban lévő kommunista, vagy a Horthy hadsereg magas rangú tisztje.

Attila írta...

Üdv!

Tudod abramovics, ha írásaid számomra jelentene valamit, talán még reagálnák is!

Attila

Névtelen írta...

Névtelen Attila írta...2017. április 9. 15:49
.
teljesen egyetértek veled,
.
DE
.
talán majd akkor kezdj el észt osztani, amikorra sikerül a magyar nyelv elsajátítása olyan szinten, hogy képes leszel az egyes számot, illetve a többes számot egyeztetni egy mondatban, jó?
.
addig kérlek, tartsd magad az ígéretedhez és ne reagálj az írásaimra!
megértésedet köszönettel véve
.
.
abramovics voltam, s vagyok
.
.
ps.: képzeld el, a magyar nyelv helyesírásának szabályai szerinti helyes változat leírása egy rövid magánhangzó hosszú változatának használatával, illetve még három betű leírásával értelmes mondatot tudtál volna ideírni!
szerinted is döbbenetesen egyszerű?
ha és amennyiben úgy gondolod, hogy igen, akkor iratkozz e az általad félbehagyott általános iskolába, s meglátod a tanító néni varázslatos világot fog kitárni előtted!
a suli sikeres elvégzése után képes leszel értelmesen, helyesen írni magyarul, s az olvasás, az olvasott szöveg megértése, értelmezése sem fog a továbbiakban vélhetően gondot okozni számodra!
zárójelben megjegyezni kívánom, ez előlegezett bizalom a részemről, melyet eleddig semmi sem igazolt részedről!
ekkor talán a világban, s a hazánkban zajló események megítélése is sikerülni fog, s nem esel az "alt right", és a "fake news" csapdájába!
szóval, kedves kisdobos pajtás, veselkedj neki, hátha most sikerülni fog az a fránya általános iskola!
ja!
majd elfelejtettem!
az általad használt "reagálnák" változat helytelen.
.
REAGÁLNÉK A HELYES!
.
DE
.
vigyázz vele, mert megtévesztő lehet számodra!
nem több Reagálnéról, azaz több Reagál nevű úr feleségéről beszélünk, tehát nem a Reagálné, mint férjezett asszonynév többes számáról beszélünk!
mondom! becsapós!
s akkor még Rogánnéról, alias Cilikéről nem is cseréltünk eszmét!

Névtelen írta...

...iratkozz be...
.
jav.én

talalom írta...

A hejjessírás balynoka aszt se tudja, hogy a mondatot nagybetűvel kezgyük. Ugorgyunk.

Attila írta...

Nagy tüntetés van!

Attila

sima pupista írta...

De most komolyan. Ez az ember csak mocskolódni tud? Valaki elír valamit és abból nyolcszáz karakternyi szitokáradatot képes idezúdítani, miközben ő is elír és egyetlen mondatot sem kezd nagybetűvel.

Valaki nem ért vele egyet, az sorosbérenc? Komolyan lehet venni innentől az illető érvrendszerét - már ha van neki olyan?!

Én őszintén igyekszem szeretettel fordulni minden embertársam felé, de ez most hogy?

Szeretkezz, ne háborúzz. Ha nincs kivel bujálkodni, azért ne másokra okádj, hanem próbálj csiszolni magadon. Ha az se megy, keress más elfoglaltságot, ami örömet okoz. Szerintem. És akkor szép lesz a világ. Ez az én bölcseletem mára, szép estét mindenkinek. :)

Pupu, kérlek dobd már ki innen ezt a jóembert, sok ez így, tömény és hányingerkeltő. Köszi.

Névtelen írta...

Névtelen sima pupista írta...2017. április 9. 21:55
.
megértem, amit írsz,
.
DE
.
megértem azt is, hogy ez egy segítségért kiáltás a részedről.
megértem, hogy számodra borzasztóan stresszes, hogy nem tudsz érdemben belekötni abba amit írtam,
.
DE
.
a magad választotta falkát védeni kívánod, s ezért megpróbálsz belekapaszkodni egy mondvacsinált okkal a külcsínybe, s nem tudsz mit kezdeni a belbeccsel.
tudod te nagyon jól, hisz nálam jóval később jelentél itt meg - s én is tudom nagyon jól mikor jöttél ide! - azt, hogy én következetesen nem nagybetűvel kezdem írásaimban a mondatokat itt, és másutt is a neten.
ez a külcsíny.
az viszont, hogy valaki a magyar nyelv alapjaival sincs tisztában,s képtelen ragozni, egyes, többes számot egyeztetni egy tagmondaton belül, az bizony a belbecs.
tudod az élő beszédben, mikor egymással csevegünk, nem jelenik meg egy mondat nagybetűs, avagy éppen kisbetűs kezdése,
.
DE
.
ha és amennyiben valaki a magyar nyelv szabályit nem ismerve, helytelenül használva durván egymásra dobál szavakat rosszul alkalmazva azok egyes, és többes számát, illetve ragozni is képtelen, az bizony kitűnik a beszélgetés során, s kiderül az illető azt sem tudja mit beszél.
csak ezt a csekélységet kellene megértened, s a lojalitásodat kissé az értelem, a racionalitás mögé sorolni, s könnyebben megfejtenéd az élet kérdéseit!
.
.
abramovics voltam, s vagyok
.
.
ps.:
mindig viszolyogtam az olyan alakoktól, akik elvtelen csodálattal tekintenek bárkire is, s attól bármit elfogadnak kritikátlanul
te ilyen alak vagy, azaz semmit érő, alattvaló, ki nem képes megbirkózni az élet nehézségeivel, s kiválasztott magának egy imádandó, követendő valamit - istent? segget? - vagy valakit.
ezzel az erővel nyugodtan beállhatsz a csuti csodálói közé, s ráadásul ott jelen pillanatban nagyobb tömegben lehetnél értelmetlen.