2017. április 13., csütörtök

FORRADALMI NYUSZI

Nem kedvező a hidegfront.
Ilyenkor a dolgozó nép kedve megapad a tüntetéshez, nem lehet a földre ülni, elázik a frizura, könnyen jön a torokgyulladás, ha egy jót ordítozik az ember.
A tetejébe itt a húsvét, és bár a nagypéntek munkaszüneti nappá tétele kedvezne a mérgelődésnek, a diákok száma lecsökken, márpedig tegnap tisztán látszott a különbség a szaxervezeti beszámolókon szocializálódott korosztály és a diákok tüntetése között - utóbbi mintha magávalragadóbb lett volna...
Azért reméljük, hogy ez a néhány nap nem töri meg a lendületet és a nyúl is tojik majd valamit Viktorkának, ami megmelengeti az ő pici szívét.



Mindenesetre állandóan van valami üröm az örömben, mert azt azért valljuk be, hogy nem nagyon bánkódunk azon, hogy a népköltészet szárnyakat kapott az utóbbi napokban, még ha annak szenvedő alanya Szeretett Vezérünk is.
Most éppen a Momentum népszavazási kezdeményezése az egyik dolog, ami messziről bűzlik.

A friss, ropogós párt nyolc kérdést hagyatott jóvá a Nemzeti Választási Bizottsággal.
Mit mondjak, mint kés a vajban, úgy jutott előre a dolog, nem voltak kopaszok, nem volt lökdösődés a beadásnál, nem volt időhúzás, továbbá elmaradt az ilyenkor szokásos csomókeresés a kákán is.
Fene tudja, engem a hajdani négyigenes népszavazásra emlékeztet a dolog, ahol a már megszüntetett Munkásőrség megszüntetéséről szavazott a nép, hogy aztán többi kérdés ennek farvizén gond nélkül átmenjen.
Közben két kérdést elutasítottak, egyiket a DK-s Varjú László hibás személyi száma miatt - érdekes, hogy egy pártnak nincs jogásza, aki átnézné a beadványokat, szerződéseket formai és tartalmi szempontból, ennek hiányára egyszer már ráment egy frakcióalapítás...

A másik egy kérdés formájában megfogalmazott feladatmeghatározást -  Egyetért-e Ön azzal, hogy a 2017/04/04-én hozott “lex-CEU” nemzeti felsőoktatásról szóló trv CCIV. módosítását a kormány visszavonja?
Itt is voltak hibák a személyi azonosítókban, de hát ez egy mikropárt beadványa volt, mely árthatott volna új Nemzeti Nagypártunk, a Momentum beadványának...



Bezzeg a Momentum kérdései!
Ebből kettő - bár látszólag egyaránt Gyurcsányra és Orbánra volt kihegyezve, a valóságban leginkább csak Gyurcsánynak árthatott volna, főként, ha Orbán az ellenzék szorgos segítségével ismét megszerzi a kétharmadot.
Gyurcsányt a parlament kétszer választotta meg miniszterelnöknek, ebből a kettőből összesen egy kitöltött ciklusnyi idő jön ki - a másik cikluson Medgyessy és Bajnai osztozik.
Gyurcsány a két ciklus kilencvenhat hónapjából összesen ötvennégy hónapig volt funkcióban az ismert körülmények között, a második ciklusát puccskísérlet, országgyűlési cirkuszok színesítették, az ellenzék az ő sikeres amortizálásával foglalkozott.
Gyurcsány most nem is akar és nem is tud miniszterelnök lenni, ezért lóg ki a lóláb a Momentum kezdeményezéséből, hiszen Orbán éppen harmadik teljes ciklusát tölti, ebből az utolsót nettó diktátorként.



Miért éppen két megválasztásban kellett meghatározni a feladat betölthetőségét, miért nem háromban, ha már erre van precedens?
Csak a hülye nem látja, hogy Orbánnak ez a miniszterelnökösdi nemigen jön be, sok vele a macera, választási ciklushoz kötött, meg aztán a családi tradíciók is - valaki vagy alkalmas arra az örökkévalóságig, hogy irányítsa népét, vagy nem...
Orbánt nem érdekli, hogy ki milyen korlátokat állítana, ő már akkor korlátot bontott, amikor a Momentum vezetői még a kiságy rácsát rázták, legfeljebb majd nem miniszterelnöknek hívják az első embert, hanem elnöknek, királynak, nagysámánnak - a legesélyesebb a kormányzói cím, merthogy annyira hasonlít Őfőméltóságára, a Kormányzó Úrra, egy időben még az öltönye szabása is a tengerészeti waffenrockra hajzott...
De persze van némi áthallás Hunyadi János tekintetében is, aki Nándorfehérvárnál védte az országot a migráncsok ellen...


A másik csalódásom, hogy a DK nem írta alá az LMP kezdeményezését, melynek tárgya  a Lex CEU alkotmánybírósági felülvizsgálata.
Értem én,  nem ér az egész túrót sem, mert az Alkotmánybíróságban is Orbán emberei ülnek, meg kell a beadványhoz a Jobbik is, akivel nem szeretünk közösködni, de mégis.
Nem lehet egy lyukból egyszerre hideget és meleget is fújni, ha az Orbán-diktatúra megdöntésére összefogásra szólítunk fel, akkor nem célszerű az első valós összefogásból kifarolni, mert kopik a hitelesség.

Ezt már egyszer előadta a DK, mikor a neokommunista párttól tagadta meg a jogot, hogy együtt küzdjenek Orbán önkénye ellen.
El kellene dönteni végre a fontossági sorrendet, és ahhoz igazítani a politikai lépéseket, mert ha állandóan porcukrot akarunk szórni a libapörköltre, abból sok jó nem származik...


Érdekes időkben élünk.
Ezt a kínaiak átokként kívánják haragosaiknak...


:O)))

34 megjegyzés:

Promenad írta...

Nem tudom,de nekem ez a Momentum gyanus /Karinthy után szabadon/

Greg írta...

Vagyunk így ezzel néhányan.

Kovács János írta...

Majd a Botka..
:)

mavtelep írta...

Ezt nem kellett volna, - azaz kimaradni az aláírásból és inkább magyarázkodni a DK részéről !!!(Nagyjából fogalmam sincs a körülményekről, de akkor is ez a véleményem)
Szervusztok, jó napot !

Tuareg írta...

"A friss, ropogós párt nyolc kérdést hagyatott jóvá a Nemzeti Választási Bizottsággal.
Mit mondjak, mint kés a vajban, úgy jutott előre a dolog, nem voltak kopaszok, nem volt lökdösődés a beadásnál, nem volt időhúzás, továbbá elmaradt az ilyenkor szokásos csomókeresés a kákán is."

A Nemzeti Választási Bizottság honlapján nincs ezekről határozat, honnan gondolod, hogy elfogadták a kérdéseket?

Névtelen írta...

neveletlen

A Momentum érdemeit az Olimpia 'leszavazását' illetően nehéz tagadni, ilyen horderejű ügyben kevesen tudnak hasonló sikert felmutatni mostanság.
Pupunak úgy tűnik, hogy a nyúl akarja vinni a puskát, én meg azt mondom, hogy ennél sokkal nagyobb tévedés atomcsapásra várni egy operettkatonától, Varjú szolgáltvezetővel, Vadai markotányossal, stb. a háta mögött.

PuPu írta...

Gábor, igazad van, nem elfogadták, csak befogadták a kérdéseket és megjelentették a honlapjukon.
Kedves neveletlen, túlspilázod a dolgokat, ez egy forradalmár nyúl, tekintettel a közelgő húsvétra.
Hogy egyébként kiről mi a véleményed, szíved joga szeretni vagy utálni őket, én nem erről írtam...

:O)))

sima pupista írta...

Én még mindig nem értem, mi a baja a Pupu-tábornak a Momentummal. Ha valaki elmagyarázná értelmes érvekkel - mert az, hogy fiatal, az nem érv egy politikus ellen - szóval azt megköszönném.
És még mindig nem értem, miért az ellenzék összefogásában látjuk az üdvösséget, velük talán ki lenne segítve a nép? Nem szerepeltek le még kellőképpen, egytől egyig, mindegyik?
Miért nem találjuk ki, hogyan lehetne másképpen és állunk neki felépíteni azt?
Nem értelek benneteket.
Azzal, hogy egy blogon szidjuk a rendszert, netán festékes flakonokat dobálunk középületekre, még nem lesz szabadság, egyenlőség, testvériség.

Azt hiszem, egyszer idéztem már, de ismétlés a tudás anyja:
"Ha majd a bőség kosarából
Mindenki egyaránt vehet,
Ha majd a jognak asztalánál
Mind egyaránt foglal helyet,
Ha majd a szellem napvilága
Ragyog minden ház ablakán:
Akkor mondhatjuk, hogy megálljunk,
Mert itt van már a Kánaán!"

(Petőfi.) Na, azon kéne elgondolkodni, hogy mindazzal, amit reggel ébredés után egészen az esti lefekvésig csinálunk, nap nap után - nos, mindaz mennyire visz bennünket ehhez a Kánaánhoz. A fórumon történő ökölrázás oda vezet? Az orbántakarodjozás igen? A gyurcsánynosztalgia igen? A megosztottság, gyűlölködés, egymásra mutogatás, a megcsontosodott nézetek és szokások? Vagy mi volna az?
Legyetek konstruktívak, gondolkodjatok, őszintén nézzetek magatokba, keresséte a megoldást, próbáljatok jobbak lenni és közben végig legyen a szemetek előtt Petőfi Kánaánja.
Akkor talán van értelme az egésznek.

Kapat írta...

Kedves "sima pupista"!
Esetleg valami ötlet? Vagy valami a Te napjaidból példaként? Esetleg a mi helytelen viselkedésünk felemlegetésében, ostorozásában ki is merül a napi konstruktívitásod?
Ha te magadba nézel, mit látsz? Őszintén szeretnék tanulni Tőled!

PuPu írta...

Névtelen sima pupista@
Kedves sima pupista, vegyük akkor sorra a problémáid:
1. Olyan, hogy Pupu-tábor - nincs.
Van egy blog, melynem a címe az, hogy PuPu blogja, annak van egy szerzője, aki a saját véleményét írja meg a politika történéseiről, és vannak kommentelők, akik részben a blogról, részben szerzőjéről, részben meg a poszt aktuális tárgyáról írják meg a véleményüket.
2. Viszont ebből adódik, hogy kollektív vélemény sincs, egyes olvasóim imádják a Momentumot, mások ellenben úgy néznek rájuk, mint tyúk a piros kukoricára.
3. Ehhez viszont nincs köze a kornak, fiatalnak vagy regnek lenni nem érdem és nem bűn, hanem átmeneti állapot.
Egyébként meg van hiteles, okos és jó politikus, meg van megélhetési, és ez valamennyi korcsoportban ugyanígy van.
4. Vannak, akik elájulnak a népszavazási aláírások összegyűjtésének remek teljesítményén, mások meg - tapasztalataikra támaszkodva - gyanakodva nézik azt a könnyedséget, mellyel a Momentum átvitte ügyét a Fidesz sáncain, egyedüliként, hosszú évek óta.
5. Most ismét átvisz egy ügyet, melynek célja Gyurcsány politikai szerepének ellehetetlenítése örökre, és láss csodát, ez is át fog menni.
Ne tévesszen meg senkit, hogy Orbán is érintett, legfeljebb egyel több bábút kell, hogy mozgasson, mikor elveszti miniszterelnök - jellegét.
6. A "nem" az nem program, szavazz a Momentumra, de a szavaidból kitűnik, hogy nem tartod az ellenzék részének, - mondjuk én sem - hát szavazzunk ízlésünk szerint.
Ezen a fórumon nem divat az ökölrázás, Gyurcsány pedig aktív politikus, nosztalgiát legfeljebb Antall József, esetleg Torgyán József iránt lehetne érezni, merthogy ők nem aktív politikai szereplők.
Azok iránt lehet sok mindent érezni, de nosztalgiát speciel nem.
7. De érteni vélem a bánatod, melynek okain segíteni csak egy jólszervezett, demokratikus állam kiérlelt törvényei és korrekt tisztségviselői tudnának.
8. Választásnak hívják azt az eljárást, melynek során ki lehetne válogatni őket.

Sok sikert hozzá!

:O)))

Cereus írta...


sima pupistának !

Cáfolatként említeném meg, az egyfolyosós nemzeti forradalmárjainkat a Soros egyetem támogatottjai közül. Ők is fiatal TITÁNOK voltak, és tapasztalat nélkül, mivé fajultak el.
Ha kérhetném többet egyetemről közvetlenül ne válasszunk miniszterelnököt !
Még akkor se ha "egyedül kizavarja a szovjet csapatokat".
Orbán már megkerülte többször önmagát és belegabalyodott a pávatáncába is, a többi bitangról nem is beszélve.
Petőfi magasztos gondolata pedig a magyar honban még sokáig csak vágyálom lesz.

kekec írta...

sima pupUista!
1. Láttunk mi már karón varjút!
2. Nem demokrata, aki az ellenfelét törvénnyel kívánja még a verseny előtt eltávolítani.
3. Aki nem Orbánt jelöli meg ellenfélként (pl 3 ciklus kizárásával) az vele van.
A többi meg csak hab a szartortán.

kekec írta...

Pupu!
A DK felszólította a többi ellenzéki pártot is, hogy vonuljanak ki a Parlamentből és bojkottálják az illegitim fidesz-szervezeteket, beleértve az Alkotmánybíróságnak csúfolt billogos bohócokat is. Innen (tehát felőlük nézve) érthető a közös nyilatkozat alá nem írása.
És ha azt nézzük, hogy mennyire kezd az egész Orbánra ráégni: hülyék lettek volna mentőkötelet nyújtani neki, hogy az Alkotmánybíróságra mutogatva kihátrálhasson a zsákutcából.

testben és lélekben írta...

"A brutalitás maradt a régi."
Nádas Péter

mavtelep írta...

kekec
Én meg éppen úgy látom, alá kellett volna írni. Nem erkölcsi (ezekkel szemben erkölcs ?), hanem pusztán a reklám szempontjai miatt.
Az biztos, hogy én a DK-ra szavazok - ha megérem - , de az is biztos, hogy egy új kormány, pláne egy új miniszterelnök csak egy könyörtelen, vaskezű diktátor lehet, tehát egy Gyurcsány semmiképp.
Bokros Lajos ! Nos, ő nem vérengző politikus, hanem a kockafejű szakember...ő kell, vagy valaki hozzá hasonló.
Szervusztok, jó reggelt ! !

sima pupista írta...

Pupu,
szerintem ezt most tök rosszul látod. Amikor ment az olimpiaellenes aláírásgyűjtés, nagyon gusztustalan húzásokat vetett be a hatalom, hogy ellehetetlenítse. És amikor nem sikerült, ugyanúgy kihátrált, mint a vasárnapi boltzár esetében, pedig az igazi siker az lett volna, ha tényleg megtartják a népszavazást mindkét esetben. Pont mint az októberit, ami után nem átallották azt hazudni, hogy a _magyarok_ 98%-a nemet mond "Brüsszelre". (Hogy nem szakadt rájuk a plafon, de szép is lett volna.)
Szerintem éppen azért tesz bizonyos engedményeket a kormány a Momentummal szemben, mert fél tőle. Ez kábé olyan, mint a Taní-tanék mozgalom hatására történt "béremelés", ami nem több puszta szemkiszúrásnál, de bejött. Itt is ez van, senkit ne tévesszen meg a látszat.
Aki pedig azt hiszi, hogy én elmegyek bármire, bárkire is szavazni, az semmit nem értett meg abból, amit már jó ideje feszegetek itt. A demokrácia nem működik, nem igazságos és lehetetlen, hogy megvalósuljanak benne a nép emberi jogai. Még mindig jobb, mint ami készülődik, de sokkal rosszabb, mint ami az emberi fajhoz méltó.

Kekec,
1. Ezzel nem tudok mit kezdeni.
2. Akit csak így lehet eltávolítani a hatalomból, mert gondosan és alaposan bebetonozta magát, azt így _kell_ eltávolítani, különben a demokráciát úgy elfelejtheted, mintha soha nem is lett volna.
3. És?

kekec írta...

mavtelep
Én nem minősítettem az alá nem írást, csak rámutattam, hogy van olyan DK-s szempont, amely felől ez érthető.
Csak éppen ahányszor Gyurcsány csinált egy hülyének tetsző húzást - utólag igazolódott.
Pl amikor nem pártszakadással és a pártvagyon arányos részével jött el az mszp-ből.
Akkor is sokan lehülyézték (én is) Azóta kissé óvatosabb vagyok.
Majd utólag derül ki, hogy ez az igazolódott, vagy nem igazolódott húzások közé tartozott.
De az a tény, hogy feltűnően könnyen befogadták a Momentumos kérdést, nekem az támasztja alá, hogy Orbánnak kapóra jönne, ha arcvesztés nélkül tudna visszatáncolni, "mert az Alkotmánybírók tehetnek róla"
Jelen esetben nálam egy jó pont, hogy nem dobtak neki mentőövet. Egye meg Orbán, amit főzött
(és üsse meg a guta!)

talalom írta...

Úgy tűnik kedves "sima pupista" rád jár a rúd, de nekem is ahhoz a felfogáshoz van hozzátenni valóm, amit Te képviselsz a tegnap délutáni hsz-edben. Én nem vagyok a Momentumnak sem rajongója, sem utálója, sőt azt sem gondolom, hogy a Párt fizeti őket. (Képzeld, én majdnem 10 évig dolgoztam az egyik pártnak ingyen, olyan munkát, amiért közepes havibért is lehetett volna kapni. Ezért még fideszesről is el tudom képzelni, hogy önként tesz bármit.)
Csak nekem nem elég politikai iránynak az, hogy ki"NEM" kell ehhez. 1988-ban az utcán találtam egy félbetépett papírt, gépelt szöveggel: demokratákat hívott egy nagygyűlésre, új pártot alapítani. A célok érthető módon általánosságok: megújítani,felépíteni,elzavarni stb. Hanem a feltételek! Az érdeklődő nem lehet 35 évesnél idősebb és az MSZMP tagja. Én meg néztem ki az ősöreg, 41 és fél éves fejemből. De így jártam a Jurta színházban, ahonnan már a bejárattól visszafordultam: ahol már a küszöbön a Himnusz-szal csapnak pofán, ott nekem semmi keresnivalóm.A nemzetem egyik jelképét nem óhajtom szire-szóra előkapni, toborzó indulónak lejáratni. Az MSZDP toborzóján meg egyszer csak felállt az elnökségből egy idős - olyan nyolcvan körüli - úr és szintén kiparancsolta a teremből az "öregeket", meg az "árulókat". Mit volt mit tenni, visszamentem azokhoz,akikkel már évek óta forgattuk a Népköztársaság nevű képződményt, azon agyalva, miért nem működik, mit kellene csinálni, hogy mégis. Ez a szememben a Momentum egyik nagy baja,de mivel még nem régen alakult, esetleg kialakulhat valamilyen világnézet, valamilyen irány, hogy mégis, hogyan képzelik a társadalom jövőjét, mit tennének olyan "jelentéktelen apróságokkal" mint az EU, az egyházak, a közigazgatás, közszolgáltatások, a tulajdonviszonyok, a gazdaság?
Ami meg szegény Petőfit illeti: a demokrácia, meg az egypárt (bármilyen párt) élcsapat (élszemély) közötti legnagyobb különbség, hogy a demokráciát nem lehet "felépíteni", mint a szocializmust, nem lehet elérni, mint a Kánaánt: mert örökösen változik, alakul módosul, alkalmazkodik a körülményekhez. Ez a legnagyobb előnye is.

kekec írta...

és bocs Pupu, de nem tudom megállni, hátha elkerülte a figyelmét az olvtársaknak:
http://kanadaihirlap.com/2017/03/10/itt-az-uj-fidesz-itt-az-uj-orban/
"„Nem tudom, hogy Gyurcsány Ferenc mi az istent keres még a politikában. Már igazán eltakarodhatna a közéletből”. És: „Nekem 2010-ben azért volt szimpatikus a Fidesz, mert különböző, szakmailag meggyőző karaktereket állított ki Orbán Viktortól Navracsics Tiboron és Lázár Jánoson át Áder Jánosig.”

Ezt Fekete-Győr András, a Momentum elnöke nyilatkozta a Hír24 portálnak. Világos beszéd, nincs rajta mit magyarázni. Akkor sem, ha sokan vannak, akik nem értik."

Attila írta...

Üdv!

Nekem sem igazán tetszik a Momentum 2 ok miatt. A 266 ezer aláírás nem az Ő sikerük, hanem az Orbán elleni tiltakozás. A másik, hogy Gyurcsányon keresztül taposva akarnak előbbre jutni. Nem sokat tudnak a 2006-os és az utána következő eseményekről. Mintha valamelyik fideszes potentát mondta volna a minél rosszabb, annál jobb tézist. Ezért tettek is bőven, hogy így legyen.
Mint minden kormánynak Gyurcsányéknak is voltak hibáik, de egy biztos. Gyurcsány soha nem épített volna ki autoriter rendszert, mint Orbán. És persze mindenki "elfelejti", hogy volt egy világválság, azt is Gyurcsányék nyakába varrják.
Kipateroltuk a vérszívó IMF-t. Nagyon jó! A piacról finanszírozzuk a büdzsé hiányát lényegesen magasabb kamatokkal. Cserébe a hitelezőket nem érdekli mire költik, csak megkapják a pénzüket.

Attila

sphagin írta...

Egyértelműnek látom, hogy az MSZP együtt mutyizik a FIDESSZEL annak érdekében, hogy az MSZP egyedül maradjon 2018-után a baloldalon.

Ez a mutyizás rajzolódik ki a Botka megjelenése óta, de már a Népszava megvásárlásakor is sejthető volt, hogy készülnek valamire.

Cserébe a FIDESZ viheti a 2018-as választást, mert a választást úgy nem lehet megnyerni, hogy közben az MSZP egyedüli hatalomra is akar törni a baloldalon és még győzni is kellene közben, hatalomra kerülve.

Szerintem egy kis összejátszással el lehet érni, hogy ne kerüljön a parlamentbe az MSZP-n kívül más baloldali párt jelöltje se, csak ügyesen kell keverni a kártyát.

Ha kénytelenek lesznek szövetséget kötni és közös listát állítani, akkor pedig csak olyan listaállítás elképzelhető, amely biztosítja, hogy más baloldali pártnak ne legyen frakciója az MSZP-n kívül.

A fentiekből kitűnik, hogy a DK számára, de a többiek számára sem jó a közös lista és csak a külön indulás hozhat eredményt.
Le KELL játszani ezt a meccset, mert a nagy manipulátorok másként nem értenek a szóból.

Persze itt is előjöhet a mutyizgatás minden szoros helyen és egy kis segítséggel a háttérben, sikerülhet a tervük.

Nincs mese, a kicsiknek fel kell szántani a pályát és MINDEN eszközt be kell vetni a siker érdekében.
Mellesleg fel kell mutatni a mutyizás tényállását, ahol bizony még a közvélemény kutatók is szerephez jutnak.

A MOMENTUM megjelenése várhatóan nem sok baloldali szavazót visz el.
A DK-tól pl. azokat, akik nem rajonganak a baloldalért.

Szerintem azért, inkább a jobboldatól vesznek el csalódott, kiábrándult embereket.
Szinte beleillik a képbe a sok böszmeség az adott pillanatban, amit a FIDESZ csinál jelenleg, az a MOMENTUM malmára hajtja a vizet.
Mintha szándékosan csinálnák, hogy az ellenzéki választókat meg tudják kavarni és utána jöhet majd megint a FIDESZ a nagy megmentőként és adakozóként!

Míg a baloldalon egy nagy kavarodás lesz látható, a FIDESZ egyedül fogja uralni a JOBBOLDALT egy gyenge JOBBIK társaságában, amelyet akkor darál be, amikor akar.

Amíg Botka Gyurcsánnyal hadakozik, addig a FIDESZ dörzsöli a kezét, mert nem neki kell ezt megtenni.
Végül is így, mind a ketten nyernek valamit, ha sikerül ezt végrehajtani.

Kemény meccs várható.

A kérdés, hogy mit szól ehhez Gyurcsány ?

sima pupista írta...

Kedves talalom, köszi az indoklást, ez már legalább valami. :) De ahogy magad is írod, kialakulhat valami konkrét tervük is. Amikor ég a ház, akkor senki sem azon gondolkodik, hogy milyet épít majd a helyére, hanem fogja magát minden derék ember és oltja a tüzet, a többi majd akkor, a maga idejében. Szóval ez még _önmagában_ szerintem nem jelent semmi rosszat.
Hangsúlyozom, nem a Momentumot védem, mert egyáltalán nem érdekel senki és semmi, ami nagyobb léptékben ugyanúgy a rendszeren belül, a status quo-ban gondolkodik.
Abban pedig igazad van, hogy a demokráciát nem lehet elérni, mint a Kánaánt, mert a Kánaán - Petőfi nyomán - egy konkrétan megfogalmazott valami, a demokrácia fogalma meg egy nagy hazug önellentmondás. (Vicces, hogy pont az ókori görög mintára épült fel, ahol rabszolgatartás és a nők elnyomása volt az alap, meg a Tajgetoszos eljárás és a többi, hihetetlen, hogy valaki képes úgy beszélni a demokrácia eszményéről, hogy nem röhögi el magát.)

sima pupista írta...

Attila,
2010 előtt Orbán sem épített autoriter rendszert. Honnan tudod, hogy Gyurcsány soha nem tenné/tette volna meg?! Ez az érv tök komolytalan.
A 266 ezer aláírás pedig igenis az ő sikerük IS, mert ők voltak azok, akik fogták magukat és összeszedték. Biztosan nem volt kis munka. Hiába áll mögöttük egy olyan társadalmi helyzet, ami látszólag kedvez nekik, ha nem álltak volna neki, mint rajtuk kívül senki más, akkor nem jött volna össze és még az unokáink is nyöghetnék az olimpiát.

Attila írta...

sima pupista!

Üdvözöllek!
Onnan veszem, hogy Gyurcsánynál nem láttam erre utaló viselkedést, míg Orbánnak már az első regnálása alatt voltak jelei. Például a minimálbér olyan emelése, ami sok kisvállalkozót padlóra küldött. Egyáltalán nem az emelést kifogásolom, hanem annak egyszeri drasztikus módját.
Ami a Momentumot illeti, jól ismerték fel a helyzetet. A munka elvégzése feltétlen érdemük, de nem jött volna össze, ha Budapest nem látja a mögöttes szándékot. Én magam is vittem nekik néhány nevet a netről letöltött dokumentummal.
Változatlanul kitartok véleményem mellett. Ez egyben Orbán elleni tiltakozás volt.
Szomorú, hogy más pártnak eszébe sem jutott.

ui.: Orbán a 2002-es bukás után a párján belül már kezdte kiépíteni
egyeduralmát. Ez 2006-ban csak fokozódott. Lásd Révész
Mártiriusz este. Este a korházban még csak néhány tapasz volt
a fején, másnap reggel akkora turbánnal láthattuk, hogy
Szulejmán belesápadt volna.

Attila írta...

sima pupista!

Nem felejtettem el Nagy Imre újratemetését, ahol Orbán az összes magyar fiatal nevében beszélt. Ez azért némi túlzás volt. Ennél is keményebb volt 2002-ben, amikor kinyilvánította, miszerint a haza nem lehet ellenzékben. Mi ez, ha nem egyeduralomra utaló kijelentés? Volt Gyurcsánynak megközelítőleg hasonló megnyilvánulása? Idézd fel lécci, mert a memóriám akár szelektív is lehet.

sima pupista írta...

Attila,
nekem épp elég az őszödi beszéd utáni arrogáns viselkedése, amikor is az lett volna a minimum, hogy lemond. De nem mondott le (még büszke is volt a "teljesítményére"). Mi ez, ha nem egyeduralomra utaló magatartás?
Amikor tüntetés tüntetés hátán ment a Kossuth téren, és akkortájt sem éppen azért, mert ne lett volna jobb dolguk, azt találta mondani, hogy majd elunják és hazamennek. Mi ez, ha nem egyeduralomra utaló kijelentés?
És igen, szomorú, hogy más pártnak eszébe sem jutott az olimpia ellen fellépni, mert miközben itt egyesek még mindig olyan pártok összefogásától várják Orbán bukását, akik töketlenségükről és alkalmatlanságukról nap mint nap tanúbizonyságot tesznek, közben valakik végre csinálnak valamit, azok meg bizony szakállas sunnyogók, karón varjak. Ez tök szánalom.
Addig, amíg lejárt lemezektől várjuk a csodát, meg hogy majd mások megoldják helyettünk, addig nem lesz itt semmi, Attila, csak diktatúra, na akkor lehet majd itt sírdogálni a fórumok névtelenségében, hogy bezzeg a zorbán, az bizony csinált csúnyaságokat, de erre azért még ő sem lett volna képes...

1970 írta...

Kedves sima pupista!

Fájdalmasak a butaságai (pl.: "nép emberi jogai" - Hogy is van ez???), amik közül egyre reagálnék csak, a "tajgetoszos eljárásra" (brrrr...). Tudja, mi volt ez? Hol gyakorolták ezt az "eljárást"? Mi volt ennek a lényege? És - legfőképpen - mi a búbánat köze volt ennek az ATHÉNI demokráciához???

Ami pedig a Momentum mozgalmat illeti: csak a vak nem látja, hogy a vezetője (FGyA) a pszichopata második kiadása. A beszédmód, a szófordulatok, a stílus egy az egyben ugyanaz. De ha még ez sem elég, akkor olvassa el kekec 2017. április 14. 10:22 bejegyzését. Világos beszéd!

mavtelep írta...

Bizony, bizony...a Momentum mozgalom meglepő gyorsasággal robbant be a politikába.
Csak nehogy trójai faló legyen, egyben a Fidesz folytatása. (Bele sem merek gondolni, hogy átjátsszák nekik a hatalmat..)
Szervusztok, jó reggelt !

talalom írta...

Kövezzetek meg: már 2014-ben sem voltam lelkes híve az összefogásnak, de támogattam, mert nem ugyanaz 2+2+1, mint az öt. Csakhogy bizonyossá vált: a mai első szolga a mi oldalunkra is rá akarja kényszeríteni az "egy a tábor..." elvét, amivel ő sikeresen elásta újabb évtizedekre a konzervatív, jobboldali eszmerendszer esélyét Magyarországon. Az nem "jobboldali" és végképp nem konzervatív, hogy toljuk a négyszögletes kerekű szekeret - amin néhányan pöffeszkednek, - és rikácsolva gyalázzuk a mellettünk elgurulókat, mert a fennülők annyira "különlegesek", csakhogy nekünk rogyadozik a lábunk, és a sár is ránk fröccsen.
De: Úgy tűnik, nem ússzuk meg, hogy végiggondoljuk, mi is a különbség a "Fizessenek a gazdagok!", meg a "Nagyobb felelősséget fent, több lehetőséget lent" között. Hogy nincs "népakarat", pláne egységes: a társadalom sokféleképp gondolkodik, sokfélét akar. Hogy nincs olyan, hogy a "többségnek" legyen jó, mert a"többség" folytonosan változó és erősen látszatfüggő. Nagyon befolyásolja a hangosság mértéke. Egyszerű példa: egy híd megépítése a számszerű többségnek lehet jó, mert gyorsabb a közlekedés. De a környékbeli kisebbségnek megzavarja a nyugalmát. Akkor ne építsünk hidat? De: meg kell egyezni: legyen zajvédő fal, és lássa a kisebbség is, nyerhet a könnyebb elérhetőségen.
Szóval, macerás dolog egy közösség együtt élése, amit a politikának kellene egyensúlyban tartani, az első szolga azért veszélyes, mert nem törekszik semmiféle megegyezésre. Ha úgy látja, a nyugalmukat féltők hangosabbak, akkor nem épít hidat, hanem a ladikokkal való közlekedés előnyeiről harsog. Ha meg ellenkezőleg, akkor kitelepíti, lenyomja a kisebbséget. És leszarja, hogy mi lesz a híddal, közlekedéssel: őt jachton viszik a túlsó partra.
Bocsi a terjedelemért: de az is ellenünk szól, hogy nehéz e dilemmákat egyetlen, bármíly tetszetős mondatba csomagolni.

Attila írta...

Üdv!

sima pupista!

Van egy kis problémám, nem vészes, de azért birizgál. Gyurcsány féle magyarázatod sántít. Az arrogancia az egy viselkedési mód adott esetben, ebből azt a következtetést levonni, hogy egyeduralomra tör, szavaiddal válaszolva ez az érv tök komolytalan. Ugyan mit tettél volna, ha a saját párttársaid szúrnak hátba?
Nagyon jól látta, hogy a langymeleg pocsolyában való dagonyázásnak nem lesz jó vége.
Mi az hogy minimum le kellett volna mondania. Rendben! És mi a maximum? Nyilvánosan felkötnie magát Orbán örömtől elhomályosuló szemei előtt?
Őszintén válaszolj! Elolvastad egyáltalán az öszödi beszédet, vagy csak a kiragadott részt?
A tüntetések meg bizonyos körök jól megtervezett akciója volt. Lefordítom! Puccskísérlet volt. Most nyilatkozta a motoros Főgoj, hogy ők jobban megszervezték az Oktogon lezárását. A 2002-es vereség után után Orbán eltűnt a közéletből. Rossz nyelvek szerint depresszió lett úrrá rajta, ami csak növelte a benne meglevő skizofréniát. (ellenszel.hu/2016/12/02/orban-viktor-szint-vallott- betegsegerol-egy-videoban/). "mindig is volt egy kis skizofrén hajlamom+. A cikket megtalálhatod, de a videót levették vagy levetették.
A látható tüneteket sokan elemezték, nem térnék ki rá, de hozzátenném, ma már elhúzódó hatású injekcióval is kezelhető, és nincsenek azok a jól ismert mellékhatások.
Itt egyúttal a betegségről is olvashatsz.
Ha még kíváncsi vagy valamire, állok rendelkezésedre amiben tudok.

Attila

sima pupista írta...

1970,
elismerem, nem vagyok tévedhetetlen, a múltkor olyat találtam írni, hogy Kossuth öngyilkos lett, vagy elmegyógyintézetben végezte, vagy valami ilyesmi, nagy felindulásomban egy kalap alá vontam Szuéchenyivel szegényt. Csodálkoztam is, hogy senki nem tette szóvá. :) Szóval Tajgetoszt töröljük, amúgy igazam van.
A te butaságaid számomra sokkal fájdalmasabbak, no de kinek mi fáj jobban, tök szubjektív. Durva, hogy ezt - úgy látszik - én mondom neked először, de a nép emberi egyedek összessége.
Ami pedig a pszichopátiát illeti, "csak a vak nem látja", hogy az egész rendszer rájuk épül. Nem tudsz olyan politikai vezetőt megnevezni sem kis hazánkban, sem a nagyvilágban, aki ne tartozna a táborba. Éppen erről beszélek folyamatosan, de semmi gond.

Attila,
szívesen segítek birizgálás-ügyben: ha egy ország vezetője nyilvánosan elismeri, hogy nem csinált négy éven át semmit, reggeltől estig hazudott és többször is lekurvázza a hazáját, az elég nyomos ok a lemondásra, nem is kellene, hogy egyáltalán kérdés legyen. (Amúgy igen, olvastam a teljes beszédet, nem egyszer és mostanában is. Nekem nem lehet bemagyarázni, hogy ő hú de nagyon "jót akart" szeretett népének.) Ehhez képest az, hogy Clintont lefurulyázta a Monica, igazán apró kis semmiség, tulajdonképpen egészségükre, kinek mi köze hozzá. Ha valaki ezek után nem mond le, az szerintem nyilvánvalóan betegesen hatalommániás és fogalma sincs a demokratikus alapelvekről, ami erősen emlékeztet valakire.
Hogy mi lett volna a maximum? Esetleg az, elnézést kér a népétől, nem csupán a beszéd miatt, hanem az abban beismert vétkei miatt is, majd örökre visszavonul a politizálástól és elszámol a tetteivel meg a vagyonával. Azt hiszem, ez megfelelt volna maximumnak. A halált nem kívánom senkinek.
A puccskísérletről meg annyit, hogy a "kiszivárogtatás" másnapján fletó barátod már ki is posztolta a saját blogjára a beszéd írott változatát és olyan megjegyzésekkel tarkította, mint pl. 'itt kazettacsere miatt kimaradt egy rekonstruálhatatlan részlet'. Magát puccsolta meg szegénykém, ennyit arról, mennyre rátermett politikus.
Az, hogy ezt a tényt a fideszesek saját hasznukra fordították és fordítják ma is, már más kérdés, de attól még ez van.
Orbán skizofrénes fiatalkori videóját régebben láttam már, nincs benne semmi különös, nem a klinikai értelemben vett skizofréniáról beszélt. Amúgy meg köszönöm, tudom, mit jelent maga a betegség, személyes ismerősöm is van olyan, aki ebben szenved.
Fletókád épp olyan beteg, mint hős vezérünk, csak úgy mint a trampli, a putyin vagy írhatnám bármelyik népvezért, tök mindegy. Ha azt hiszitek, hogy Mátyás királyunk, Szent István vagy Attila a hun :) bármennyivel is egészségesebb lett volna, akkor örülök, hogy enyém a megtiszteltetés, amiért eloszlathatok egy ködöt a világban. Vagy legalább megkísérelhetem. ;)
Amúgy kösz a rendelkezésre állást, sosem lehet tudni, egyszer talán szavadon foglak.

Attila írta...

sima pupista!

Kösz, de nem a Fletókám. Hogy kire szavaznék legszívesebben, azt úgy sem találod ki. Sajnos elveszett szavazat lenne, ezért dilemmában vagyok, de van még időm átgondolni. Jelzem, én nem írtam, hogy melyik politikus a "barátod". Tehát felesleges ez a személyeskedő, lekicsinylő stílus velem szemben.

Attila

Ami 2006-ot illeti, egy beteg elme próbálkozása volt a hatalom megszerzésére.

talalom írta...

Érdekes fogalmai vannak sima pupistának a politikusról. Abban igaza van, hogy vezetőnek lenni ambíciót, lelkesedést is jelent: de ez így van minden szakmában.
Gyurcsány Ferenc számára az volt az egyetlen tisztességes út, hogy a teljes szöveget nyilvánosságra hozza, és megpróbálja megvédeni. Ezek szerint az a helyes, ha letagadja, ha egyetlen hírközlő sem foglalkozhat a témával - mint most a budapesti tüntetéssel? Ha külföldről fizetett ügynököknek nevezi a kiadókat, ha letagadja a csillagot az égről?
De lehet, mert a"hazudtunk", meg a kurvaországot megjegyezték ezt nem:"Hát ez az igazi nagy probléma, ez a nagy gond. És az a nagy gond, hogy azoknak adjuk az állami oktatást kérem szépen, akik a legjobb családokból jönnek. Hát ehhez képest nem az a botrány, hogy ki kell fizetni 3 százalékonként. Ha van társadalmi botrány, akkor az, hogy a felső tízezer termeli újra magát, közpénzen.
Az az igazi botrány, amiről Laci beszél, az ő cigány embereinek, azoknak tized olyan jó minőségű egészségügyi szolgáltatás jut, mint nekem.”

sima pupista írta...

Attila,
2006-ot illetően majdnem egyetértünk, azzal a különbséggel, hogy a megszerzése szót kicserélem megtartására. ;) Bocs, ha lekicsinylőnek tűnt a válaszom, eredetileg nem annak szántam. Jelzem, bármelyikre szavazol, elveszett lesz, mert már előre megvan, ki fogja nyerni, pontosabban hogy mit fog tenni az illető.

talalom,
édes, hogy még mindig igaznak hiszel egy több mint tíz évvel ezelőtti színdarabot. Tudod, amikor a három és hatéves gyerekeimet színházba viszem, ők is teljes meggyőződéssel kiabálják be, hogy vigyázz, ott a boszi mögötted. Tényleg ott van a boszi és tényleg gonosz, meg ott van a királylány is, aki meg jó. Az egyetlen, amit erről még tudni kell, hogy színdarab, amit színészek játszanak, majd hazamennek, kinyitnak egy üveg sört és leülnek a tévé elé vagy valami.
Az a baj - többek között - a fletóval, hogy nem igazán jó színész. Amikor 2006 augusztus 20-án elvitte az országot a vihar és halálos áldozat is volt, na akkor meg volt lepődve. Amikor szeptemberben robbant az őszödi beszéd, akkor kicsit sem. Egyértelműen látszott, hogy fel volt rá készülve. Ő találta ki az egészet, vagy valamelyik nagyeszű tanácsadója, el akarta adni vele a népnek a mítoszt, miszerint ő annyira nagyon be akarja már indítani ezt a "kurva országot". Őszintének és hitelesnek akart tűnni gondolom, mintha ez a beszéd tényleg "csak úgy" kiszivárgott volna. Nagyon mellényúlt szegénykém, vagy az egész direkte így volt kitalálva nagyobb magasságokból és őt csak bepalizták.
Akárhogyan is, gyurcsány ultragáz, semmi érdemlegeset nem tud felmutatni, azon kívül, hogy ő nem csinált olyan rosszakat, mint a zorbán. No de ennyi erővel a viktor se csinált olyan rosszakat, mint hitler, hitler meg nem csinált olyanokat, mint az amerikai őslakosság kiirtása. (És egyik sem tudta volna megtenni a hülyeségeit a nép minimum hallgatólagos beleegyezése nélkül.)
A különbség csak a léptékekben van, ez itten a lényeg.